Μόλις κυκλοφόρησε στα καταστήματα το απόλυτο ποδοσφαιρικό simulation Pro Evolution Soccer 2011 για PlayStation 3, Χbox 360 και PC. Οι υπόλοιπες κονσόλες θα ακολουθήσουν στα μέσα Οκτωβρίου. H σειρά PES έχει θεωρηθεί από καιρό ότι προσφέρει απίστευτο ρεαλισμό και πλήρη έλεγχο, αλλά το PES 2011 την αναζωογονεί με την πιο προηγμένη εξέλιξη με προσθήκες gameplay, εναλλακτικών δυνατοτήτων ελέγχου, και animations και την ενσωμάτωση των εξελίξεων στα ποδοσφαιρικά θέματα της πραγματικής ζωής.



Με κεντρικό ρόλο την απόλυτη ελευθερία παιχνιδιού, το PES 2011 εισάγει καινοτομίες σε όλους τους τομείς. Οι κυριότερες είναι:
·Πλήρης έλεγχος: Ενισχυμένη ντρίπλα 360-μοιρών η οποία προσφέρει ένα πρωτοφανές επίπεδο ελέγχου στην κάθε πάσα, σουτ, πλάγιο, βαθιά μπαλιά και προωθημένες μπαλιές.
·Stamina Gauge: Η κούραση και το συνεχές τρέξιμο επηρεάζουν τη δυνατότητα του παίκτη να είναι εύστοχος σε σουτ και πάσες.
·Νέα Τεχνητή Νοημοσύνη στην Άμυνα: Οι αμυντικοί παίχτες τώρα κρατάνε τις θέσεις τους σωστά, δεν κυνηγάνε όλοι μαζί την κάθε μπαλιά που εισέρχεται στην περιοχή έτσι ώστε από μόνοι τους να αποφεύγουν τα αμυντικά λάθη.
Animation και Physics παικτών: πάνω από 1000 νέα animations, από σπρωξίματα μέχρι πανυγηρισμούς, η κίνηση όλων των παικτών είναι ρευστή και φυσιολογική.
Ταχύτητα παιχνιδιού: Ανάλογα με τις τακτικές επιλογές του παίκτη, το παιχνίδι μπορεί πλέον να ζωντανέψει με την αξιοποίηση γρήγορων αλλαγών και αντεπιθέσεων, ενώ παράλληλα μπορούν οι παίκτες να επιβάλλουν το ρυθμό τους κτίζοντας σιγά σιγά το παιχνίδι τους και αξιοποιώντας μεθοδικά και αργά το διαθέσιμο χώρο τους.
Αισθητική: Η καλύτερη ομοιότητα με ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό ματς επιτεύχθηκε με πάνω από 100 ώρες motion capturing των μεγάλων παικτών έτσι ώστε οι κινήσεις τους αλλά ακόμα και οι εκφράσεις του προσώπου τους να είναι ρεαλιστικές.
Τακτική και Στρατηγική: Τεράστιος αριθμός επιλογών και ρυθμίσεων σου επιτρέπει να παίξεις το στυλ ακριβώς που επιθυμείς σε ένα πανεύκολο στο χειρισμό interface.
Ρυθμίσεις Προσποίησης: εκατοντάδες νέες προσποιήσεις και ντρίμπλες περασμένες στις σκανδάλες είναι πλέον εύκολο να χρησιμοποιηθούν με λίγη προπόνηση.
Master League Online: Το πολυαγαπημένο μας Master League επιτέλους σε Online multiplayer, με παίχτες να παίζουν μεταξύ τους και παλεύουν για την κορυφή, ο καθένας με τη δικιά του ομάδα στημένη από την αρχή!
Έμφαση στο χειρισμό της άμυνας: δεκάδες νέα τρικ και τακτικές αποκλειστικά για την άμυνα, κάνουν την έφοδο ενός παίκτη από τη σέντρα στο γκολ αδύνατη.
Ελληνική μετάδοση αγώνα: Από τους εκπληκτικούς Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη
Και πολλά άλλα που καλό είναι να τα ανακαλύψετε μόνοι σας στο νέο PES 2011.
Στο ελληνικό Pro Evolution Soccer 2011 θα βρείτε και δωρεάν κουπόνι συμμετοχής στο PES League 2011, το Πανελλήνιο Pepsi Max Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και θα μοιράσει πλούσια δώρα και ταξίδι στην Ευρώπη για τους τελικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.pes-league.gr/

Το Facebook και το Skype έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τη συνεργασία τους και όπως φαίνεται η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Το Skype αναμένεται να γίνει σύντομα μέλος του δικτύου Facebook Connect, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο επιχειρήσεων.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να στέλνουν SMS και να τηλεφωνούν μέσα από το περιβάλλον του Skype, χωρίς να απαιτείται λογαριασμός σε αυτό. Επιπλέον, θα δοθεί σύντομα η δυνατότητα και για video κλήσεις, κάτι που αναμένεται να μετατρέψει το Facebook σε κέντρο επικοινωνιών.

Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη νέα συνεργασία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα ενσωματωθούν στο Skype 5.0, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή σε φάση beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει ως τελική έκδοση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τα οφέλη για τις δύο εταιρείες από αυτή τη συνεργασία είναι προφανή. Αμφότερες έχουν από 500 εκατομμύρια χρήστες περίπου, οπότε η σύμπραξη δίνει την ευκαιρία για εκατέρωθεν διεύρυνση του ακροατηρίου.
Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα πλανήτη που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλο με τη Γη. Ο εξωπλανήτης, που πιθανώς διαθέτει βραχώδη επιφάνεια, ατμόσφαιρα και νερό, έχει το μέγεθος περίπου του δικού μας, θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος λόγω της κατάλληλης θερμοκρασίας του και περιφέρεται γύρω από ένα κοντινό άστρο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πάρα πολλοί, ίσως 20 έως 40 δισεκατομμύρια «γήινοι» εξωπλανήτες υπάρχουν μόνο στο γαλαξία μας (για να μη μιλήσουμε για όλο το σύμπαν…) και σιγά-σιγά θα ανακαλύπτονται, καθώς εντείνεται η σχετική αστρονομική έρευνα.
Η ανακάλυψη, που παρουσιάζεται στο περιοδικό αστροφυσικής “Astrophysical Journal”, έγινε -μετά από 11 χρόνια παρατηρήσεων με τη βοήθεια του δέκα μέτρων τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης- από αστρονόμους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σάντα Κρουζ και του Ινστιτούτου Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, υπό τον καθηγητή αστρονομίας και αστροφυσικής Στίβεν Βογκτ, σύμφωνα με το BBC, τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, το “Science” και το “New Scientist”.
Ο «γήινος» εξωπλανήτης Γκλιέζε 581g περιστρέφεται σε σχεδόν κυκλική τροχιά κάθε 37 γήινες μέρες γύρω από το άστρο-νάνο Γκλιέζε 581 μαζί με άλλους πέντε εξωπλανήτες (είναι το μεγαλύτερο εξωπλανητικό ηλιακό σύστημα, μετά το δικό μας, που έχει ποτέ βρεθεί). Βρίσκεται σε απόσταση «μόνο» 20 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός είναι περίπου 10 τρισ. χλμ.), στον αστερισμό του Ζυγού.
Ο πλανήτης φαίνεται να έχει τριπλάσια έως τετραπλάσια μάζα και διάμετρο μεγαλύτερη κατά 1,2 έως 1,4 φορές σε σχέση με τη Γη. Δεν είναι ούτε πολύ ζεστός, ούτε πολύ κρύος (η μέση θερμοκρασία του εκτιμάται σε μείον 31 έως μείον 12 βαθμούς Κελσίου), πράγμα που τον τοποθετεί στην «ιδανική» ζώνη των κατοικήσιμων πλανητών, που θα μπορούσαν να φιλοξενούν κάποιες μορφές ζωής.
Αν όντως είναι βραχώδης (αυτό είναι πολύ πιθανό λόγω της μάζας του, αλλά όχι ακόμα εξακριβωμένο), όπως η Γη, θα μπορούσε να έχει βαρύτητα και ατμόσφαιρα παρόμοια με του δικού μας πλανήτη (άρα θα μπορούσε ένας αστροναύτης να περπατήσει πάνω του), καθώς επίσης να διαθέτει υγρό νερό στην επιφάνειά του, αν και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει ανιχνευθεί από τους αστρονόμους. Όπως η Σελήνη, η μια πλευρά του εξωπλανήτη είναι «κλειδωμένη» και λούζεται μόνιμα στο φως του άστρου-ήλιου του (που είναι πολύ αχνό, καθώς έχει μόλις το 1% της λαμπρότητας του δικού μας ήλιου), ενώ η άλλη βρίσκεται μόνιμα στο σκοτάδι.
Η πιο κατοικήσιμη περιοχή του πλανήτη θα είναι αυτή που αποτελεί το «σύνορο» ανάμεσα στις ζώνες του φωτός (με εκτιμώμενη θερμοκρασία 71 βαθμών Κελσίου) και του σκοταδιού (με θερμοκρασία μείον 34 βαθμών). Όμως, θα είναι δύσκολο οι επιστήμονες να μάθουν αν όντως ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης φιλοξενεί ζωή, τουλάχιστον μέχρι να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι και τεχνικές για την εξ αποστάσεως μελέτη ιχνών ζωής στην ατμόσφαιρα ενός τόσο μακρινού ουρανίου σώματος.    
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περίπου 500 εξωπλανήτες, αλλά κανείς ως τώρα δεν φαινόταν να πληροί τις προϋποθέσεις για φιλοξενία ζωής. Όλοι σχεδόν είναι ουσιαστικά αέριοι γίγαντες (μερικοί πολύ μεγαλύτεροι και από τον Δία), χωρίς στερεή επιφάνεια και με θερμοκρασίες υπερβολικά ψηλές ή χαμηλές.

Μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα εκτιμούν ότι βρίσκονται αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, καθώς έχουν ανακαλύψει σοβαρά ευρήματα που τους κάνουν να υποστηρίζουν με σχετική βεβαιότητα ότι το έχουν ανακαλύψει. Οι αρχαιολόγοι προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ξεκίνησαν πριν 16 χρόνια  ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης, τις οποίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.
Όπως αποκάλυψε στον Σκάι, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θανάσης Παπαδόπουλος  «οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα». Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που τους κάνει να πιστεύουν ότι πρόκειται για το ανάκτορο του Οδυσσέα (και της Πηνελόπης).
Πέρα από αυτό όμως, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Παπαδόπουλος, υπάρχει ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα. Αυτό είναι μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία υπολογίζεται ότι έζησε ο Οδυσσέας.
 

Χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες έχουν πέσει θύματα της καλοστημένης κομπίνας με τα SMS που χρεώνονται υπέρμετρα. 

Η απάτη έχει στηθεί από τηλεπικοινωνιακές εταιρίες-«φαντάσματα», που με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η παγίδα είναι να απαντήσει κανείς σε ένα άσχετο μήνυμα που θα λάβει στο κινητό του. Το περιερχόμενο αυτών των sms ποικίλει. Από τη στιγμή της απάντησης ξεκινά και ο... γολγοθάς για τα θύματα, καθώς καθημερινά στο κινητό τους καταφθάνουν δεκάδες μηνύματα και ο χρήστης είτε τα ανοίξει είτε όχι, χρεώνεται, με αποτέλεσμα η μηνιαίος λογαριασμός του κινητού του να... «φουσκώνει» επικίνδυνα.

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες επώνυμες καταγγελίες πολιτών, τόσο σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όσο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αλλά και το Συνήγορο του Πολίτη. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη, αλλά και τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας, που ερευνά την υπόθεση, ύστερα από εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει και παλαιότερα την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τον κανονισμό δεοντολογίας της οποίας, οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες είναι υποχρεωμένες όχι μόνον να αναρτούν στις προωθητικές τους ιστοσελίδες τους όρους χρέωσης της υπηρεσίας, αλλά και το τηλέφωνο εξυπηρέτησης των καταναλωτών και την επωνυμία της εταιρείας.

Οι πληροφορίες αυτές θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτες και άμεσα προσβάσιμες από τον καταναλωτή χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να τις αναζητήσει. Όμως, τα θύματα της απάτης παρά το μαραθώνιο στον οποίο επιδόθηκαν, δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με κάποιον από τους υπεύθυνους των εταιριών.

Από την πλευρά τους οι μεγάλες εταιρίας κινητής τηλεφωνίας δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση και ότι απλώς οι ίδιες αποτελούν το μέσο για να έλθει ο συνδρομητής σε επαφή με τις εταιρίες «φαντάσματα» και να δεχθεί τα συγκεκριμένα μηνύματα.
Σύμφωνα με Αμερικανούς πιλότους, εξωγήινοι προσγειώθηκαν στη Γη, διείσδυσαν σε βρετανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και απενεργοποίησαν οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί και αμερικανικές πολιτείες, ενώ κινήσεις τους καταγράφονται από το 1948, αναφέρει στρατιωτική πηγή και κατηγορεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις ότι προσπαθούν να αποκρύψουν τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει έξι αμερικανοί πιλότοι, οι εξωγήινοι ήρθαν στη Γη πριν από επτά χρόνια.

Δημοσιοποίησαν, χθες, τις πληροφορίες τους σε συνάντηση στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις δύο κυβερνήσεις Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως γεγονός τις «επισκέψεις» εξωγήινων στη Γη.

Ένας από τους άνδρες, ο πιλότος Robert Salas δήλωσε: «Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ψεύδεται σχετικά με τις επιπλοκές που μπορεί να έχει στην εθνική ασφάλεια η παρουσία αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, σε πυρηνικές εγκαταστάσεις». Ο ίδιος μάλιστα ομολογεί ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας παρόμοιου συμβάντος τον Μάρτιο του 1967.

«Ήμουν υπηρεσία όταν ένα αντικείμενο ήρθε και σκάναρε το έδαφος. Αμέσως απενεργοποιήθηκαν πύραυλοι. Το ίδιο συνέβη και σε άλλη εγκατάσταση μία βδομάδα μετά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις μας και πιστεύω ότι αυτά τα πλάσματα δεν είναι από τη Γη».
Υπάρχουν ισχυρισμοί και για εμφάνιση παρόμοιων αντικειμένων και στη Μεγάλη Βρετανία.
Η RIM (Research In Motion) ανακοίνωσε ένα tablet, το οποίο πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά. Πρόκειται για το BlackBerry PlayBook, το οποίο διαθέτει οθόνη capacitive 7 ιντσών, με τεχνολογία multitouch. Στην καρδιά του νέου tablet βρίσκεται ένα διπύρηνος επεξεργαστής Cortex A9 με συχνότητα λειτουργίας 1GHz, ο οποίος συνοδεύεται από μνήμη με χωρητικότητα 1GB.

Το BlackBerry PlayBook διαθέτει δύο κάμερες, μία μπροστά (3 megapixels) και μία πίσω (5 megapixels). Στον αποθηκευτικό χώρο υπάρχει επιλογή για 16GB ή 32GB, ενώ η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR.

Το PlayBook θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 και μετά αναμένεται να διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές.


Στην περιοχή Cenote Angelita του Μεξικό, υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ένα υπέροχο σπήλαιο, που είναι ένα από τα εκπληκτικότερα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος που ασχολείται με τις καταδύσεις.

Σύμφωνα με τον Ανατόλι Μπελόσκιν, επαγγελματία Ρώσο δύτη και φωτογράφο, το σκηνικό κόβει την ανάσα. Όπως ο ίδιος περιγράφει, στα 30 μέτρα βάθος το νερό είναι φρέσκο και καθαρό ενώ μετά τα 60 γίνεται αλμυρό. Στον πυθμένα εμφανίζεται ένα υποθαλάσσιο ποτάμι με κοίτη, δέντρα και πεσμένα φύλλα. Δεν είναι βέβαια πραγματικό ποτάμι αλλά μια επιφάνεια υδροθείου που δημιουργεί την αίσθηση αυτή. Οι εικόνες είναι πραγματικά μαγευτικές.


Τα 3D movies έρχονται στο iPhone (!?)
Η Spatial View εγκαινιάζει ένα online κατάστημα με ταινίες 3D, το 3DeeCentral, ενώ ήδη έχει καταχωρήσει την απαραίτητη iPhone εφαρμογή για έγκριση στην Apple.
Για να πρακολουθήσετε την τρισδιάστατη ταινία θα πρέπει να τοποθετήσετε μία ειδική οθόνη επάνω στο iPhone 3G/3GS (αργότερα θα κυκλοφορήσουν οθόνες που θα υποστηρίζουν τα iPod Touch 4G, iPhone 4 και iPad), ωστόσο δεν θα απαιτούνται τα ειδικά (γελοία) 3D γυαλιά!
Το online κατάστημα, η εφαρμογή και η λεπτή οθόνη, θα είναι διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο, με συνολικό κόστος των παρελκόμενων μικρότερο από €20, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό σε σχέση με τα κανονικά αξεσουάρ 3D.
Ένα ερασιτεχνικό βίντεο, που κατέγραψε την παρουσία και παραμονή ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου στο βραδινό ουρανό της Πάτρας, μελετούν ειδικοί, ευελπιστώντας να διαπιστώσουν την προέλευσή του.



Το ιπτάμενο αντικείμενο εμφανίστηκε στον πατρινό ουρανό αργά το βράδυ στα τέλη του Ιουλίου.
Αρχικά, φαινόταν σαν άστρο, ωστόσο μετά από ώρα, φάνηκε να κάνει ελιγμούς πριν εξαφανιστεί αστραπιαία από το οπτικό πεδίο των “αυτόπτων μαρτύρων”.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που κάτοικοι ή επισκέπτες στην Αχαΐα, έχουν δηλώσει πως έγιναν μάρτυρες “επίσκεψης” ΑΤΙΑ.
Το Μάιο του 2009, γύρω στα μεσάνυχτα μίας καλοκαιρινής νύχτας, επιβάτιδα πλοίου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ιταλία, είχε και πάλι καταγράψει με την κάμερά της, ένα ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου προέλευσης.
Και παλαιότερα έχουν καταγραφεί ανάλογες... εμπειρίες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Χριστουγέννων του 1978, όταν γύρω στις εννέα με δέκα το βράδυ εμφανίστηκε ΑΤΙΑ σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής.
Σύμφωνα με πέντε ανθρώπους που δήλωσαν μάρτυρες του περιστατικού, επρόκειτο για μακρινό φως, που πλησίασε ταχύτατα προς το αεροδρόμιο και σταμάτησε πάνω από το διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων.
Μετά από ένα λεπτό, πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες, το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου δύο-τριών μέτρων το καθένα, κάνοντας μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας.

ΑΤΙΑ πάνω απο την Πάτρα ;
Ανέβηκε από fotnak. - Νέα video από όλο τον κόσμο.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία αναβάθμισης του PS3Break. Συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε το PS3Break στην έκδοση 1.1. Το κύριο χαρακτηριστικό της έκδοσης αυτής είναι πως δεν θα χρειαζόμαστε να έχουμε κάποιο Blu-Ray παιχνίδι στο PS3 μας για να ξεκινήσει το αντιγραμμένο παιχνίδι από τον Backup Manager.

Επίσης να προσθέσουμε πως άλλαξε το κουτάκι που έχουμε το PS3 break για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε ευκολότερα αν έχουμε αγοράσει το γνήσιο ή κάποιον κλώνο. Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω.

Τα παιδιά με αμβλυωπία* (ευρύτερα γνωστή ασθένεια ως “τεμπέλικο μάτι”), υποβάλλονται στην επίπονη θεραπεία με κάλυψη του υγιούς ματιού, έτσι ώστε να δυναμώσει το προβληματικό μάτι. Αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί μετά την ηλικία των 6 ετών, πόσω μάλλον σε ενήλικες παθόντες, εκτός εάν παίζουν video games με το άρρωστο μάτι καλυμμένο!

Αυτό είναι το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε μία ομάδα του Helen Willis Neuroscience Institute στο Berkeley University of California. Σύμφωνα με την περίληψη της έρευνας, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα GamePolitics, 40 ώρες παιχνιδιού με χρήση του άρρωστου ματιού είναι ισοδύναμη με 120 ώρες απλής όρασης, με το 30% των υπό εξέταση ασθενών να παρουσιάζουν βελτίωση στην οξύτητα της όρασης του!

Χωρίς να θέλουμε να παριστάνουμε τους γιατρούς, φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο μία τέτοια προσέγγιση στη θεραπεία της πάθησης, ενώ ίσως μπορεί να σχετιστεί και με την ικανότητα όρασης τρισδιάστατων εικόνων από κάθε διαφορετικό άτομο.
[πηγή GamePolitics]
* Η αμβλυωπία είναι περισσότερο γνωστή ως «τεμπέλικο» μάτι και εμφανίζεται στα παιδιά από τη βρεφική ως την ηλικία 7-8 ετών. H αμβλυωπία αναπτύσσεται όταν για κάποιο λόγο (π.χ., στραβισμός) το ένα μάτι δεν βλέπει καλά και ο εγκέφαλος δίνει εντολή να λειτουργεί αποκλειστικά το άλλο. Έτσι, το μάτι που δεν χρησιμοποιείται δεν γυμνάζεται, και η όραση γίνεται όλο και πιο αδύναμη.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
•Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα, γιατί το παιδί είναι μικρό και δεν παραπονιέται ότι δεν βλέπει. Έτσι, την αμβλυωπία την ανακαλύπτει ο γιατρός στην προληπτική οφθαλμολογική εξέταση (3-5 ετών).
•Όταν υπάρχει στραβισμός, παρατηρώντας το βλέμμα του παιδιού, διαπιστώνετε ότι τα δύο μάτια δεν εστιάζουν στο ίδιο σημείο. Tο ένα μάτι δεν «ακολουθεί» τις κινήσεις του άλλου.

AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
H αμβλυωπία χρειάζεται να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό συντομότερα, αφού, αν παραταθεί μετά τα 6 χρόνια, το μάτι κινδυνεύει να αδρανοποιηθεί οριστικά. Για να δυναμώσει το «τεμπέλικο» μάτι και να το αναγκάσει να δραστηριοποιηθεί, ο οφθαλμίατρος θα καλύψει το υγιές μάτι. Aυτό μπορεί να διαρκέσει για μερικές εβδομάδες ή και μήνες, ανάλογα με την ανταπόκριση του ματιού.
Η καναδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Videotron ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, το οποίο θα δώσει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να σερφάρουν στο Internet με την εξωπραγματική ταχύτητα των 120Mbps, δηλαδή 5 φορές ταχύτερα από το μέγιστο θεωρητικό όριο των 24Mbps που έχουμε στην Ελλάδα (και το οποίο, φυσικά, δεν έχει πιάσει κανείς).

Το νέο πρόγραμμα υπόσχεται ταχύτητες download 120Mbps και upload 20Mbps μέσω της τεχνολογίας DOCSIS 3.0. Σε πρώτη φάση, το δίκτυο θα ενεργοποιηθεί στο Κεμπέκ μέχρι τα τέλη του 2010 και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η Videotron μέσα στο 2011.

Βέβαια, οι υψηλές ταχύτητες συνεπάγονται και αντίστοιχες τιμές. Το μηνιαίο κόστος για το συγκεκριμένο πακέτο είναι 150 δολάρια Καναδά, δηλαδή κάτι παραπάνω από 100 ευρώ.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα οι απαραίτητες υποδομές για Internet 120Mbps, αλλά μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε...
Στις 21 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη.
Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η είδηση δε θα είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, όμως οι αποφάσεις του συγκεκριμένου ΔΣ είναι πολύ σημαντικές για το φιλοθεάμον κοινό και ιδίως για τους φίλους του Champions League!
Αντιγράφουμε το σχετικό κομμάτι από την ανακοίνωση της ΕΡΤ:
"Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 θα αρχίσει η μετάδοση αθλητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εικόνα 16:9 (ευρεία οθόνη), αρχής γενομένης με τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Με το σύστημα ευρείας οθόνης θα μεταδίδονται πλέον από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τόσο αυτά που το σήμα τους παράγεται πρωτογενώς από τρίτους σε 16:9 και μεταδίδεται από την ΕΡΤ, όσο και αυτά που θα παράγονται απευθείας από την ΕΡΤ, όπως ο αγώνας Παναθηναϊκού – Κοπεγχάγης της 29ης Σεπτεμβρίου 2010."
Αυτό σημαίνει ότι η παραμόρφωση που παρατηρείται όταν "τεντώνεται" το σήμα 4:3 για να χωρέσει σε όλη την έκταση της ευρείας οθόνης θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν στα κρατικά κανάλια. Απομένει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και το Mega, για να βλέπουμε όλο το Chapmions League όπως πρέπει.
Ο τενίστας που αμφισβήτησε πιο πολύ απ'τον καθένα το κορυφαίο δίδυμο Φέντερερ-Ναδάλ, επιστρέφει στο tour μετά από 9 μήνες μακριά απ'τα courts. Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στο τουρνουά PTT Thailand Open που ξεκινάει τη Δευτέρα (27/09) και όλοι οι φίλοι του τένις περιμένουν με ανυπομονησία...

Ο σπουδαίος Αργεντίνος, από το τέλος του 2009 αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο δεξιό καρπό το οποίο επιδεινώθηκε στο φετινό Australian Open όπου ήταν και το τελευταίο του τουρνουά. Μετά από μερικούς μήνες απραξίας και καθυστέρησης, ο Ντελ Πότρο τελικά εγχειρίστηκε τον Μάϊο στον καρπό και τώρα είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει την μεγάλη επιστροφή του στα γήπεδα.

Αν και είχε δηλωθεί στη λίστα του Thailand Open, αρκετοί ήταν οι δύσπιστοι που δεν περίμεναν τον Ντελ Πότρο να αγωνιστεί στο ασιατικό τουρνουά.

Παρόλαυτά ο 21χρονος άσος, μέσω του twitter, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην Μπανγκόκ και μαζί με τον Ράφαελ Ναδάλ θέτουν σε άλλη τροχιά το 250αρι τουρνουά των 550,000 δολαρίων.

"Βρίσκομαι στην χαρούμενη θέση να σας πω ότι: Θα παίξω ξανά! Θα είναι στο τουρνουά της Μπανγκόκ την επόμενη Δευτέρα" έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντελ Πότρο ο οποίος ξεκίνησε το 2010 στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ τώρα βρίσκεται στο Νο35 καθώς ο περσινός του τίτλος στο US Open, έμεινε ανυπεράσπιστος.

Ο Ντελ Πότρο μετά την Ταϊλάνδη θα αγωνιστεί στο Japan Open (4 Οκτ.) και στη συνέχεια στο προτελευταίο Masters της σεζόν, στη Σανγκάη.
Όπως είναι φυσικό ο Ντελ Πότρο δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Barclays ATP World Tour Finals του Λονδίνου όπου πέρυσι αγωνίστηκε στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα απ'τον ανίκητο, εκείνη την εποχή, Νικολάι Νταβιντένκο.
Η TK-421 είναι μια θήκη για iPhone 4/3GS με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο QWERTY, ιδανική για αυτούς που δε μπορούν να συνηθίσουν το εικονικό πληκτρολόγιο της συσκευής της Apple. Το πληκτρολόγιο συνδέεται με το iPhone μέσω Bluetooth, και για αυτό το λόγο δε λειτουργεί με iPhone 3G, καθώς δεν υποστηρίζει τη λειτουργία Bluetooth που απαιτείται για να επικοινωνήσει με το πληκτρολόγιο.
Ένα αεροπλάνο χωρίς κινητήρα, που πετά χτυπώντας τα φτερά του σαν πουλί, κατασκεύασαν Καναδοί φοιτητές, που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα να επιβεβαιώσουν ότι το “Snowbird”, όπως το ονόμασαν, πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του.

Οι αλυσίδες των ποδηλάτων λερώνουν, σπάνε, θέλουν συντήρηση και πολλές φορές μπορούν να μετατρέψουν μία ευχάριστη βόλτα σε δυσάρεστη περιπέτεια.
Αυτό το μόνιμο πρόβλημα φαίνεται ότι λύθηκε από τους σχεδιαστές της εταιρίας Schwinn Csepel Zrt, που αντικατέστησαν την αλυσίδα των ποδηλάτων με δύο καλώδια!
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία τα πετάλια έχουν αλλάξει σχήμα όπως έχει αλλάξει και το σύστημα μετάδοσης κίνησης.
Τα γρανάζια λοιπόν έχουν αντικατασταθεί από δύο ανόμοιους δίσκους οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους τύπους ποδήλατων. Έτσι η πρόταση υπόσχεται εξαφανίσει τις αλυσίδες και τα γρανάζια από τα ποδήλατα δια παντός ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Περίληψη

Ένα νέο είδος τρόμου πρόκειται να εμφανιστεί στην ονειρική λίμνη Victoria. Όταν μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση φέρνει στην επιφάνεια αμέτρητα πιράνχας, μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποφύγουν να γίνουν τροφή για τα αιμοβόρα ψάρια. Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα πιράνχας, προκειμένου να σώσει τη λίμνη και την οικογένειά της.

EXTRA!

Ο Γάλλος ειδήμων στον τρόμο Αλεξάντρ Αζά (“The Hills Have Eyes”), επιστρέφει με ένα σύγχρονο, αιματηρό και τρισδιάστατο remake της κλασικής ταινίας τρόμου “Piranha” του 1978. Αντιμέτωποι με τα πιράνχας έρχονται οι Ελίζαμπεθ Σου (“Leaving Las Vegas”), Ρίτσαρντ Ντρέιφους (“Jaws”), Βινγκ Ρέιμς (“Mission Impossible”) και Κρίστοφερ Λόιντ (“Back to the Future”). Το 3D αυτή τη φορά δείχνει τα δόντια του…
Επίσημο Site:

 
Συνοπτικές Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΑΖΑ
Σενάριο: ΠΙΤΕ ΓΚΟΛΝΤΦΙΝΓΚΕΡ, ΤΖΟΣ ΣΤΟΛΜΠΕΡΓΚ
Ηθοποιοί: ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΣΟΥ , ΒΙΝΓΚ ΡΕΙΜΣ , ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΟΙΝΤ
Διάρκεια: 1 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΕΚΚΡΕΜΕΙ
Κριτική κοινού: ***** (1 ψήφοι)
Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το χειριστήριο PlayStation Move motion controller για το PlayStation 3 (PS3) έρχεται σε όλα τα ενημερωμένα καταστήματα όλης της Ελλάδας. Σε συνδυασμό με την PlayStation Eye camera, οι παίκτες μπορούν να μεταφερθούν σε έναν κόσμο όπου κάθε τους κίνηση καταγράφεται σε τρισδιάστατο περιβάλλον με εκπληκτική ακρίβεια.

Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο τρόπο παιχνιδιού, χάρη στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας games, μαζί με μια μεγάλη γκάμα ολοκαίνουριων τίτλων, που σχεδιάστηκαν για να απογειώσουν τη διασκέδαση.

Το PlayStation Move οδηγεί την ψυχαγωγία σε νέα διάσταση προσφέροντας μια «βαθιά» και καθηλωτική εμπειρία, η οποία σας προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο στον τρόπο παιχνιδιού. Είτε κερδίζετε άσους με τα σερβίς σας σε έναν αγώνα τένις με φίλους, είτε εξαπολύετε ξόρκια, είτε παίρνετε ανά χείρας το πινέλο, είτε καταλαμβάνετε τη θέση του ελεύθερου σκοπευτή, η γκάμα των τίτλων για PlayStation Move που καταφθάνει στα καταστήματα τις ερχόμενες εβδομάδες έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Πάρτε στα χέρια σας το PlayStation Move motion controller και δοκιμάστε ορισμένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφορούν:

Sports Champions
Μια φανταστική επιλογή αθλημάτων -από πινγκ πονγκ μέχρι τοξοβολία, το Sports Champions σας ζητά να επιδείξετε τις ικανότητες, αλλά και τη θέληση σας για νίκη. Δώστε το νικητήριο χτύπημα με τη ρακέτα σας στο πινγκ πονγκ με μια περίτεχνη κίνηση του καρπού, τελειοποιήστε τα καρφιά σας στο μπιτς βόλεϊ και στοχεύστε το κέντρο του στόχου στην τοξοβολία με απόλυτη ακρίβεια. Είτε είστε ερασιτέχνες είτε όψιμοι επαγγελματίες, ο «διασθητικός» και απόλυτα ρεαλιστικός χειρισμός του PlayStation Move motion controller θα σας αναγκάσει να επιτρέψετε για ακόμη περισσότερα. Το Champion Cup Mode σας επιτρέπει να διαγωνιστείτε για χάλκινα, αργυρά και χρυσά τρόπαια, ούτως ώστε να ξεκλειδώσετε εκατοντάδες δώρων και να ανακηρυχθείτε πρωταθλητές. Μπορείτε επίσης να διαγωνιστείτε για τις κορυφαίες επιδόσεις σε μια σειρά ταχύτατων και ξέφρενων δοκιμασιών στο Challenge Mode. Προετοιμαστείτε να «διαλύσετε» τον ανταγωνισμό στην απόλυτη αθλητική διοργάνωση.

EyePet Move editionΠαιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό και cool, το αγαπημένο μας εικονικό κατοικίδιο έγινε ακόμη καλύτερο χάρη στο PlayStation Move motion controller. Ελάτε ακόμη πιο κοντά στο σκανδαλιάρη γούνινο φιλαράκο σας και ανακαλύψτε πολυάριθμες επιλογές μέσω μιας γκάμας νέων κόλπων και παιχνιδιών και ενός διαισθητικού και ιδιαίτερα εύχρηστου συστήματος ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το PlayStation Move motion controller προκειμένου να ζωγραφίσετε παιχνίδια κατ'ευθείαν στην οθόνη και στη συνέχεια δείτε τα να «ζωντανεύουν» καθώς το EyePet παίζει μαζί τους. Όπως κι ένα πραγματικό κατοικίδιο είναι άκρως διασκεδαστικό και φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος νέος, οικογενειακός σας φίλος. Κάθε ημέρα θα συνοδεύεται και από μια καινούρια περιπέτεια χάρη στο EyePet Move edition.

Kung Fu Rider
Αρπάξτε την καρέκλα του γραφείου σας και ξεχυθείτε με καρτουνίστικο στυλ σε απότομους, κατηφορικούς δρόμους, ενώ προσπαθείτε να ξεφύγετε από τη Yakuza. Χρησιμοποιήστε το motion controller προκειμένου να εξερευνήσετε, να σκαρφαλώσετε σε αυτοκίνητα, να υπερπηδήσετε εμπόδια και να συγκεντρώσετε χρήματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής κερδίζοντας πόντους. Αυτός ο αλλόκοτος και παρανοϊκός τίτλος είναι τόσο διασκεδαστικός, όσο και εθιστικός και θα σας κρατήσει -κυριολεκτικά- καρφωμένους στη θέση σας!

Start the Party!
Καμακώστε τα πιο ξέφρενα ψάρια, προστατέψτε πουλάκια ώστε να μην πέσουν από τις φωλιές τους ή κυνηγήστε φαντάσματα μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, καθώς η τεχνολογία «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality) μεταμορφώνει το PlayStation Move motion controller σε ότι μπορείτε να φανταστείτε: από ελικόπτερο μέχρι φακό στο Start the Party! Δώστε στα παιχνίδια σας εξατομικευμένο χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την PlayStation Eye για να καταγράψετε τη φωνή και το πρόσωπο σας, σε περισσότερα από 20 διασκεδαστικά mini-games και δοκιμασίες, οι οποίες θα ψυχαγωγήσουν τους πάντες.

Ο Mark Bowles, Brand Manager του PlayStation Move, καλωσόρισε την άφιξη του PlayStation Move δηλώνοντας: "Η κληρονομιά του PlayStation συνίσταται στην ανάπτυξη νέων, επαναστατικών τρόπων απόλαυσης της πλατφόρμας, ξεκινώντας με το EyeToy, στο οποίο το σώμα σας γίνεται το χειριστήριο και συνεχίζοντας με την ανάπτυξη των Buzzers του Buzz! και των μικρόφωνων του SingStar. Το PlayStation Move είναι το πιο φιλόδοξο σύστημα ελέγχου που έχει κυκλοφορήσει, προσφέροντας αφάνταστη ακρίβεια, μέσω της οποίας βελτιώνεται εντυπωσιακά η παραδοσιακή εμπειρία παιχνιδιού. Κι αυτή η εμπειρία αφορά πλέον όλους τους χρήστες, ακόμη και ολόκληρη την οικογένεια ή όσους απλώς αποζητούν κάτι για να ψυχαγωγηθούν."

Στα καταστήματα θα είναι διαθέσιμές οι παρακάτω εκδόσεις:
PlayStation Move motion controller
PlayStation Move navigation controller
PlayStation Move motion controller starter pack, το οποίο αποτελείται από το PlayStation Move motion controller, την PlayStation Eye camera και το Starter disc με demos των: Sports Champions, Tiger Woods PGA Tour 11, Start the Party! κ.α.,
Είναι γεγονός. Σεπτέμβριος του 2010 και τα κρατικά κανάλια εκπέμπουν σε MPEG2 (και εν καιρώ σε MPEG4) και με EPG! Όχι βέβαια και σε 16:9 και dolby αλλά μη τρελαθούμε κιόλας…
Για την ακρίβεια εξέπεμψε στις 19:20 το δεύτερο multiplex της ΕΡΤ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πήλιο προς το παρόν. Στην Αθήνα από το κανάλι 52 UHF και στη Θεσσαλονίκη από το κανάλι 26 UHF, ενώ σύντομα αναμένεται και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Τα κανάλια που εκπέπονται είναι:



ΕΤ-1
ΝΕΤ
ΕΤ-3
ΒΟΥΛΗ
Εκπέμπονται επίσης και τα 5 ραδιόφωνα της ΕΡΤ:
ΕΡΑ-ΝΕΤ
ΕΡΑ2
ΕΡΑ3
ΕΡΑ Sport
ΚΟΣΜΟΣ
Μετά από μήνες δοκιμών και παρουσιάσεων ως πρωτότυπο, το Range Rover Evoque πήρε επιτέλους την τελική του μορφή. Για πρώτη φορά οι Βρετανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου SUV των 35.000 ευρώ (αυτή θα είναι η βασική τιμή στη Μ. Βρετανία).

Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο διατηρεί πολλά από τα φουτουριστικά στοιχεία που είχε το πρωτότυπο Evoque. Το εσωτερικό του είναι εξίσου εντυπωσιακό και πολυτελές και διαθέτει χαρακτηριστικά όπως δερμάτινες επενδύσεις, περιστροφικό επιλογέα ταχύτητας στο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, διπλή οθόνη αφής οκτώ ιντσών (ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να βλέπουν διαφορετικές ενδείξεις στην ίδια επιφάνεια!) κ.ά.

Μερικά ακόμη στοιχεία εξοπλισμού είναι το ηχοσύστημα 17 ηχείων με ισχύ 825 Watt, η γυάλινη πανοραμική οροφή, το σύστημα start/stop, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide, οι ζάντες 19 ή 20 ιντσών, το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης κ.ά.
Οι άνθρωποι της Range Rover αποκαλούν το Evoque «cross coupe» και δεν αποκλείουν στο μέλλον να υπάρξει και τετραθέσια έκδοση, όπως και υβριδική. Επίσης, επιμένουν να τονίζουν ότι το νέο τους μοντέλο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

Το Evoque θα διατίθεται στη βασική του έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όμως φυσικά θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας 2.0 Si4 με απόδοση 240 PS, ο οποίος προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 7,1 sec). Επίσης, θα υπάρχουν και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με κινητήρες απόδοσης 150 PS και 190 PS.
Το Range Rover Evoque θα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινόπωρο του 2011.
Πεπεισμένος είναι ο ομογενής εφευρέτης, Παύλος Κουρής, πως μια εφεύρεσή του, για οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Ήδη, η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες) και φέτος θα κατοχυρωθεί σε άλλες οκτώ. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι για την εφεύρεσή του, που ήδη λειτουργεί πειραματικά στην Αυστραλία, έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον μεγάλες εταιρίες από την Κίνα, τη Βραζιλία κι άλλες χώρες.


Ενέργεια από την περιστροφή των νερών!

Συγκεκριμένα, εδώ και χρόνια, ο κ. Κουρής, δικηγόρος στο επάγγελμα, υποστηρίζει ότι βρήκε τον τρόπο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ενέργειας, οικονομικά αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον. Πώς; "Η περιστροφή του νερού σε ποτάμια, δεξαμενές και υδροηλεκτρικά φράγματα δημιουργεί ενέργεια".

Δεν περιορίστηκε, όμως, στη διαπίστωση. Όπως δήλωσε, από τότε που ήταν φοιτητής, είχε προσέξει τις δυνατότητες του νερού να περιστρέφεται, οπότε θα μπορούσε με την δίνη που δημιουργεί η περιστροφή από την έλξη της γης, με μια κατάλληλη τουρμπίνα, περιστρεφόμενη σε μια γεννήτρια ηλεκτρισμού, να παράγει ηλεκτρισμό! Την ιδέα αυτήν την κρατούσε μυστική επί 20 χρόνια. Τη μελετούσε με ειδικούς μηχανολόγους και τελικά το 1996 τού ετοίμασαν σχέδια για μια τουρμπίνα, που ονόμασε "KCT" (The Kouris Turbine Generator).

Η επόμενη κίνησή του ήταν να υποβάλει στις αρχές των ΗΠΑ αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας, αρχικά, και παραδόξως πήρε την ευρεσιτεχνία πολύ γρήγορα. Το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες χώρες.

Μετά άρχισε η πειραματική λειτουργία σε διάφορες περιοχές. Τα πειράματα στέφθηκαν από επιτυχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας υποψήφιος βουλευτής της Βικτώριας να δηλώσει πως αν εκλεγεί, θα επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο την εφαρμογή της εφεύρεσης στην πολιτεία. Πρόκειται για τον Λου Σίγμαντ, υποψήφιο στην έδρα του Μόργουελ.

 
Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον

Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως ο ομογενής παρουσίασε την εφεύρεσή του, στην τελική της μορφή, σε επιχειρήσεις, κρατικούς φορείς και μέσα ενημέρωσης στα τέλη Αυγούστου κι όλοι ενθουσιάστηκαν. Ήδη, αποφασίστηκε η επαναστατική ηλεκτρογεννήτρια να τοποθετηθεί σε ποτάμι της περιοχής Μαγουέλα (της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Μάρι), για την ηλεκτροδότηση δεκάδων σπιτιών. "Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα, επειδή η Αυστραλία εξαρτάται ακόμα από το λιγνίτη για την ενέργειά της, αλλά σιγά-σιγά ξεπερνιούνται", αναφέρει ο κ. Κουρής.
Υποστηρίζει δε ότι η εφαρμογή της εφεύρεσής του θα είχε προχωρήσει πιο σύντομα, αλλά οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη Βικτώρια, πριν από δυο χρόνια, προκάλεσαν ζημιές και στο εργοστάσιο του στο Μάρισβιλ, ζημιές που μόλις πρόσφατα αποκαταστάθηκαν.
Ο εφευρέτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και στην Αυστραλία μετανάστευσε με τους γονείς του, τον Αλφρέδο-Γεώργιο Κουρή και την Ευφημία -Μίτση Κουρή, τον Μάρτιο του 1956, και εγκαταστάθηκαν στη Μελβούρνη. Ο Παύλος τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στη Μελβούρνη, και σπούδασε Νομική και Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο "Μόνας" (Monash University), όπου απόκτησε το δίπλωμά του ως δικηγόρος το 1980.
Σημειώνεται ότι η εφεύρεση του, με την οποία έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα όλα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, έχει κοστίσει μέχρι σήμερα στον εφευρέτη και τους υποστηρικτές του εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες ώρες που έχει δαπανήσει ο ίδιος ο εφευρέτης προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως επισημαίνει ο ομογενής, σύμφωνα με τα πειράματα που έχει διεξάγει, η παραγωγή ενέργειας, με τη χρήση της τουρμπίνας, αυξάνεται κατά 5%-25% με τη χρήση του υπάρχοντος νερού, παρέχοντας έτσι φτηνή ενέργεια σε όλη την ανθρωπότητα.
"Για παράδειγμα, με αύξηση 10%, το κύριο υδροηλεκτρικό φράγμα της Τασμάνιας θα αποκτούσε, χωρίς κανένα επί πλέον κόστος πρόσθετης ενέργειας, να ηλεκτροδοτήσει επί πλέον 200.000 σπίτια! Παρόμοια αύξηση παραγωγής ενέργειας θα είχαν τα υδροηλεκτρικά έργα του Snowy Hydro and Pacific Hydro της Αυστραλίας", αναφέρει ο κ. Κουρής και συνεχίζει: "Χωρίς να υπολογίζουμε τα χιλιάδες ποτάμια που

υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, στα οποία θα μπορεί να περιστρέφεται η "KCT " τουρμπίνα μου και να παράγει ρεύμα. 'Όπως επίσης εάν βάλουμε την τουρμπίνα μου και μέσα στις χιλιάδες υπάρχουσες δεξαμενές νερού που χρησιμοποιούνται παντού σε όλα τα κράτη της υφηλίου".
Για τους fans των gadgets, αυτή η είδηση θα παρουσιαστεί αρκετά ενδιαφέρουσα…


Άλλωστε, τα κινητά iPhone, είναι από τα πιο δημοφιλή στο πλανήτη…
Πλέον όμως μια εταιρεία στο Λονδίνο κατασκεύασε και ένα ελικόπτερο μοντελισμού, που κοντρολάρεται απευθείας από το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο.
Το όνομα της συγκεκριμένης συσκευής είναι «A.R. Drone».
Η συσκευή παρουσιάστηκε σε διεθνή έκθεση στο Λας Βέγκας και κέρδισε το ενδιαφέρον των θεατών .
Η συσκευή συνδέεται μέσω Wi -Fi με το κινητό ώστε να υπάρχει ελευθερία κινήσεων.
Εμπεριέχει κάμερες ώστε να δίνει τη δυνατότητα για εναέριες λήψεις
Για όσους σπεύσουν να το αποκτήσουν… Καλές πτήσεις …

iPhone Helicopter
Φωτιές έχει ανάψει η φωτογραφία του Παναγιώτη Λάμπρου, με τίτλο “Το πορτρέτο της Βρετανίδας γυναίκας μου”, που είναι υποψήφια για το βραβείο Τaylor Wessing Ρhotographic Ρortrait  και φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου.


Η φωτογραφία απεικονίζει μια κοπέλα που μόλις έχει τελειώσει το φαγητό της και κάθεται στο τραπέζι με τα πόδια ανοιχτά. Προκλητικό; Ε, κατάτι, αν σκεφτούμε ότι δεν φοράει εσώρουχο (δείτε την εδώ... με δική σας ευθύνη).

Ο ίδιος ο Λάμπρου δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό αρχικά να δημοσιεύσει την φωτογραφία, καθώς τραβήχτηκε τις ημέρες των διακοπών τους στη Σχοινούσα, και ήταν προσωπική.

Το τι άλλαξε και τελικά τη δημοσιοποίησε δεν έγινε γνωστό, όμως, το σίγουρο είναι πως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Και αυτό γιατί πρόκειται για μια φωτογραφία που ναι μεν δεν έχει και κάτι το απόλυτα ριζοσπαστικό ή ακραίο πάνω της, εν τούτοις η ασυνήθιστη ρεαλιστικότητα της την κάνει άξια προσοχής.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, αυτό που έχει κάνει την εν λόγω φωτογραφία ιδιαίτερα δημοφιλής είναι το γεγονός πως παραπαίει ανάμεσα στην ηδονοβλεψία και την Τέχνη, που μοιάζει όμως ο αρχικός σκοπός της να μην είναι τίποτα από τα δύο.

Ο ίδιος ο Λάμπρου υποστηρίζει πως η φωτογραφία “εκφράζει τη γυναικεία δύναμη και την ανεξαρτησία, αλλά και την αφοσίωση μου στην σύζυγο μου”.

Ο έλληνας φωτογράφος θα αναμετρηθεί στις 9 Νοεμβρίου με άλλους τρεις συναδέλφους του για το μεγάλο βραβείο, που θα δώσει στο νικητή 12.000 λίρες.  
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τις πρώτες δύο ημέρες κυκλοφορίας της έκδοσης beta του browser Internet Explorer 9, έγιναν περισσότερα από 2 εκατομμύρια downloads, ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο νούμερο του IE8. Μετά από αυτή την υποδοχή, η Microsoft περιμένει ότι ακόμα περισσότερες ιστοσελίδες θα κατασκευαστούν έτσι ώστε να επωφεληθούν από “την ομορφιά του Ίντερνετ”.

Ο Roger Capriotti της Microsoft δήλωσε:
Στις 15 Σεπτεμβρίου, κυκλοφορήσαμε την έκδοση Internet Explorer 9 Beta. Η αρχική αντίδραση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, και νοιώθουμε πραγματικά υποχρεωμένοι. Τις πρώτες δύο ημέρες, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως κατέβασαν τον IE9 Beta, ενώ η αντίστοιχη εκκίνηση του IE8 Beta τον Αύγουστο του 2008, είχε 1.3 εκατομμύρια downloads σε 5 ημέρες
Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο και περισσότεροι θα εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα των Windows και του IE9, φέρνωντας μεγαλύτερη συμβατότητα και λειτουργικότητα στις ιστοσελίδες τους:
Υπάρχει συνολικά η πεποίθηση ότι οι συνεργάτες μας θα κατασκευάσουν νέα προϊόντα για να αναδείξουν ‘την ομορφιά του Ίντερνετ’, ενώ περιμένουμε και περισσότερους web designers να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους προσφέρονται στον IE9


Η Sony διατήρησε την υπόσχεση που έδωσε στην έκθεση TGS 2010 και κυκλοφορεί σήμερα το update 3.50 για το PS3, το οποίο προσθέτει υποστήριξη για αναπαραγωγή ταινιών 3D Blu-ray.
Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν παιχνίδια PS3 με ακόμα μεγαλύτερη συμβατότητα με το Facebook, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες του λογαριασμού τους (προφίλ, φωτογραφίες, username, λίστα επαφών) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ακόμη, ο χρήστης θα μπορεί να στείλει απευθείας αναφορά από την αρχική οθόνη του PS3 για οποιοδήποτε ανάρμοστο μήνυμα δέχεται από κάποιον άλλο χρήστη του PlayStation Network, επιλογή που είναι προσβάσιμη από την κατηγορία FRIENDS στο menu messages.ι υποστήριξη για αναπαραγωγή ταινιών 3D Blu-ray.
Μια 15χρονη από το Hertfordshire της Ανατολικής Αγγλίας δοκίμασε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν αποφάσισε να καλέσει τους φίλους της σε πάρτι για τα 15α της γενέθλια. Η νεαρή δημιούργησε ένα event στο Facebook και προσκάλεσε 15 φίλους της στο σπίτι της, όμως φαίνεται ότι δεν έδωσε τη απαιτούμενη προσοχή στις ρυθμίσεις του event.

Η νεαρή δε σκέφτηκε να ορίσει το event ως ιδιωτικό (private) και άφησε την προεπιλεγμένη ρύθμιση του δημόσιου γεγονότος. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το πάρτι γενεθλίων ήταν ορατό όχι μόνο στους φίλους της, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η μικρή έμεινε εμβρόντητη όταν διαπίστωσε ότι πάνω από 21.000 άτομα είχαν "αποδεχτεί" την πρόσκληση και επρόκειτο να παρευρεθούν στο μέχρι πρότινος ιδιωτικό πάρτι.
Φυσικά, το event διεγράφη από το Facebook, ωστόσο εμφανίστηκε άλλο ένα μετά από λίγες ώρες, το οποίο έκανε λόγο για πάρτι στην ίδια διεύθυνση και το οποίο δε δημιουργήθηκε από τη 15χρονη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το όλο θέμα και το τοπικό αστυνομικό τμήμα ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές περιπολίες στην επίμαχη περιοχή, για να μην υπάρξουν απρόοπτα.
Το γεγονός αυτό ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων κατηγορούν το Facebook για απαράδεκτες και εξαιρετικά πολύπλοκες ρυθμίσεις ασφαλείας και προσωπικού απορρήτου.
Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε διάφορα για το εάν η Sony θα κατασκευάσει τελικά το PSP2, χωρίς όμως να υπάρχει κανένα στοιχείο εκτός από κάποια concept ή mockups. Αυτή τη φορά, ένα στέλεχος της Netherrealm Studios επιβεβαίωσε ότι ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης PAX 2010 και με αφορμή τη συνέντευξη για την επερχόμενη επανέκδοση του Mortal Kombat, ο Executive Producer Shaun Himmerick ανέφερε ότι το Sony PSP2 κατασκευάζεται ήδη, με την Netherrealm Studios να έχει ήδη στην κατοχή της ένα πρωτότυπο:
“Αυτή τη στιγμή, η συσκευή διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή, με εκπληκτική απόδοση, ταχύτητα 60fps και σχεδιάζουμε τα αισθητικά μέρη. Προς το παρόν, δεν έχουμε σύστημα παρόμοιο με το Nintendo 3DS, αλλά κοιτάζουμε και προς αυτή την κατεύθυνση“
Η υπηρεσία VoIP Fring επιτρέπει πλέον στους χρήστες της να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα οπουδήποτε στον κόσμο, με χρεώσεις που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, προσφέρωντας έτσι ακόμα μία επιλογή μετά τα Skype και Google Voice.
Πριν από την κυκλοφορία του iPhone 4, ο χρήστης μπορούσε να καλέσει μέσω Skype χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Fring για iPhone και συσκευές Android, αλλά στη συνέχεια υπήρξε διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών, με αποτέλεσμα οι χρήστες Fring να μην έχουν πλέον πρόσβαση στο Skype. Η Fring αντί να γεφυρώσει το χάσμα, προχώρησε ακόμα παραπέρα, δημιουργώντας τη δικιά της υπηρεσία fringOut με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας με εξωτερικές τηλεφωνικές γραμμές. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το video της εταιρίας:

Προς το παρόν, η υπηρεσία fringOut είναι διαθέσιμη για κινητά Nokia, με την υποστήριξη για iPhone και συσκευές Android να αναμένεται στο κοντινό μέλλον.
Ο Πόλεμος των Άστρων έχει δώσει άφθονο υλικό για gadgets παντός τύπου, σε βαθμό που ο Darth Vader κοντεύει να γίνει βασικό συστατικό της ποπ κουλτούρας.

Από αυτή την άποψη, δε θα έπρεπε να μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ένα νέο ομοίωμα του πασίγνωστου ρομπότ R2D2. Κι όμως, το συγκεκριμένο ρομπότ δεν είναι μια απλή, συνηθισμένη δημιουργία ενός Star Wars junkie.

Ο Brian M De Vitis από το UCLA αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον όγκο του R2D2 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: στριμώχνοντας κονσόλες παιχνιδιών! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. De Vitis κατάφερε να χωρέσει στα σωθικά του R2D2 τα εξής:

•Nintendo Entertainment System
•Super Nintendo Entertainment System
•Nintendo 64
•Nintendo GameCube

•Playstation 2

•Playstation Portable

•Sega Genesis

•Sega Dreamcast
•Atari 1800
•Xbox
•PC

Το καλύτερο το φυλάξαμε για το τέλος. Το μοντέλο που βλέπετε ενσωματώνει και έναν πλήρως λειτουργικό projector για να προβάλει στον τοίχο τα games. Θέλουμε ένα τέτοιο ΤΩΡΑ!
Ίσως είναι η πιο τρομακτική παραλία,αλλα σίγουρα σε αυτήν συμβαίνει κάτι ξεχωριστό από τις άλλες.Τα αεροπλάνα προσγειώνονται στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών.Δεν καταλάβατε τι ενοούμε;



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο 48χρονος Seiji Uchida από την Ιαπωνία φέτος σκοπεύει να ταξιδέψει στη Γαλλία χωρίς το αναπηρικό καρότσι του. Αν και παράλυτος εδώ και 27 χρόνια, ,ο Seiji αποφάσισε ότι ήρθε καιρός να σταθεί στα πόδια του.

Η νέα ρομποτική φόρμα που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά μέχρι το 2010 και να του επιτρέψει να περπατήσει μέχρι το αεροδρόμιο του Τόκιο κι ακόμα παραπέρα!

Το HAL (Hybrid Assistive Limb) όπως ονομάστηκε τη ρομποτική αυτή φόρμα, λειτουργεί σαν ένας “εξωσκελετός” που πολλαπλασιάζει τη δύναμη των μυών στα πόδια του χρήστη.
Η φόρμα λειτουργεί με μπαταρία και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αλλά και τους τραυματιοφορείς που θα την τοποθετούν στους ασθενείς για να μεταφερθούν στο ασθενοφόρο.
Η φόρμα αυτή σχεδιάστηκε από τον Καθηγητή Yoshiyuki Sankai του Πανεπιστήμίου της Tsukuba, και τοποθετείται τόσο στα πόδια όσο και στα χέρια, ενώ επιτρέπει στον χρήστη να σηκώνει βάρος ως και 70 κιλά με το ένα χέρι!
Με τις πωλήσεις του νέου hot αξεσουάρ για το PlayStation 3 με όνομα Move, το οποίο δίνει στην δημοφιλή κονσόλα δυνατότητες ανάλογες με αυτές που έχουμε δει στο Nintendo Wii όσον αφορά τον εντοπισμό της κίνησης του gamer, ήταν αναμενόμενος ένας "πόλεμος"
Η Sony λοιπόν με το παρακάτω διαφημιστικό δείχνει πως ένας gamer μπορεί να... καθαρίσει απλά το απειλητικό Mii που φαίνεται να έχει ξεπηδήσει μέσα από ένα Wii.

Δείτε παρακάτω το video και βέβαια να ευχηθούμε πολλές ώρες ευχάριστου gaming.

Το software update που θα μετατρέψει το PlayStation 3 σε ένα 3D ΒLu-ray player έχει ανακοινωθεί από τον Ιούλιο, αλλά τώρα φαίνεται πως είμαστε πιο κοντά του από ποτέ.

Αν λοιπόν έχετε την ανάλογη τηλεόραση, η οποία έχει την δυνατότητα εμφάνισης 3D περιεχομένου και βέβαια τα κατάλληλα γυαλιά για να απολαμβάνετε το θαυμάσιο αποτέλεσμα η Sony σήμερα ανακοίνωσε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη θα σας κάνει ένα δώρο.

Η κυκλοφορία του software update 3.50, το οποίο θα γίνει άμεσα διαθέσιμο και για τα 38 εκατομμύρια PlayStation 3 που έχουν πωληθεί παγκοσμίως, σημαίνει και την υποστήριξη από το PlayStation 3, που στρογγυλοκάθετε κάτω από την τηλεόραση σας, της δυνατότητας αναπαραγωγής ταινιών 3D.

Ήδη πάντως από τον περασμένο Απρίλιο και με την έλευση του software update 3.30, η αγαπημένη σας κονσόλα είναι πλήρως συμβατή με στερεοσκοπικά 3D παιχνίδια.
Με σκοπό να πάρει πίσω το μερίδιο της αγοράς που έφυγε από τους ανταγωνιστές της, η Microsoft παρουσίασε τη δοκιμαστική λειτουργία του IE9.
Το 2003, το Internet Explorer κατείχε το 97% της αγοράς στους browsers. 2010 και το ποσοστό αυτό έπεσε στο 60% και συνεχίζει την πτώση του. Γι' αυτό λοιπόν, η Microsoft ευελπιστεί να κερδίσει πάλι τους χρήστες.
Η νέα έκδοση του Internet Explorer έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να κάνουν τον browser να λειτουργεί σαν εφαρμογή ενός smartphone!
Για να το πετύχει αυτό, η Microsoft εφάρμοσε την τεχνολογία που επιτρέπει στον browser να αξιοποιεί άμεσα την κάρτα γραφικών του υπολογιστή και όχι απλά τον επεξεργαστή του.
Επιπλέον υποστηρίζει HTML5, που επιτρέπει τους κατασκευαστές ιστοσελίδων να δημιουργήσουν πλούσια sites με πολύ οπτικοακουστικό υλικό, και γενικά θεωρείται το μέλλον του Internet.
Παράλληλα υποστηρίζει εξελικτικά διανυσματικά γραφικά που ρυθμίζουν το μέγεθος του παραθύρου και προσαρμόζουν την ανάλυση και το μέγεθος ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον Internet Explorer.
Άλλα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν το λεγόμενο Pinned Sites, πρόκειται δηλαδή για τα “αγαπημένα”, όπου ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβασει από το Taskbar χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τον browser.
Προσφέρει δε ένα πιο απλό μενού, που μοιάζει με αυτό του firefox και του chrome.
Ένα video που εμφανίστηκε στο YouTube έχει προκαλέσει την έκπληξη πολλών τεχνολογικών ιστοσελίδων ανά τον κόσμο, καθώς βλέπουμε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Dmitry Medvedev να συνομιλεί με έναν στέλεχος της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Yota (μία από τις καλύτερες στη Ρωσία) σχετικά με ένα πρωτότυπο smartphone που φαίνεται ότι διαθέτει δύο οθόνες (εμπρός και πίσω), ενώ ακούγεται ότι χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android.

Βέβαια, η πίσω μοιάζει περισσότερο με μονόχρωμη οθόνη από ebook, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Στο video που ακολουθεί μας έχει βοηθήσει στη μετάφραση ο φίλος μας Δαυίδ!
Ο Medvedev ξεκινά την συζήτηση αναφέροντας το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία χρόνια, και ρωτά τον συνομιλητή του για τις νέες εξελίξεις. Ο συνομιλητής του απαντά ότι η Yota έχει αναλάβει την κατασκευή του δικτύου 4G στη Ρωσία (υπάρχει ήδη στη Μόσχα) και με αφορμή αυτό το γεγονός θα κατασκευάσει και ένα δικό της καινούργιο smartphone, δείχνοντας του μάλιστα το πρωτότυπο! Στο τέλος, αναφέρει ότι πρώτα θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ταιβάν, και στη συνέχεια στη Ρωσία!

Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον, αν και στην Ελλάδα δε βλέπουμε να γίνεται σύντομα δίκτυο 4G…

Η ανάγκη να μεταφερθούμε κάπου άμεσα έχει κάνει πολλούς από εμάς να ευχόμαστε να ήταν εφικτός ο διακτινισμός, όπως ακριβώς μεταφέρονταν οι πρωταγωνιστές της σειράς Σταρ Τρεκ.
Μετά από επισταμένες έρευνες των τελευταίων ετών, έχει επιτευχθεί τηλεμεταφορά δεδομένων σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων, αλλά και τηλεμεταφορά ύλης σε μικρές αποστάσεις.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καμπέρα κατόρθωσαν να τηλεμεταφέρουν σωματίδια σε απόσταση λίγων μέτρων, αναπτερόνοντας τις ελπίδες για πιθανό διακτινισμό μελλοντικά.
Το επιστημονικό επίτευγμα δεν αφορά την απόσταση, αλλά το μέγεθος των σωματιδίων, τα οποία ήταν εκατό φορές μεγαλύτερα από τα σωματίδια που έχουν τηλεμεταφερθεί ως σήμερα.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο δέσμες λέιζερ, οι οποίες, λειτουργώντας με τρόπο ανόλογο με αυτόν του θαλάμου διακτίνισης στο διαστημόπλοιο "Εντερπράιζ", εξαφάνισαν τα σωματίδια από το ένα σημείο και τα εμφάνισαν σε ένα άλλο λίγα μέτρα πιο κάτω.
Το Voltaren είναι ένα παυσίπονο που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.
Κορυφαίοι επιστήμονες στην Αυστραλία ζήτησαν την απαγόρευσή του. Η άποψη αυτή στηρίχθηκε σε μελέτη Δανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο παυσίπονο αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού, ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους.
Το Voltaren - διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή και στην Αυστραλία - είναι από τα δημοφιλέστερα παυσίπονα, αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο και το χάπι Vioxx κατά της αρθρίτιδας.
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέϊβιντ Χένρι, ζήτησε την απαγόρευση της διάθεσης του συγκεκριμένου παυσίπονου στην Αυστραλία.
"Η ημερομηνία του Voltaren έχει λήξει", είπε και πρόσθεσε: "Είναι ξεπερασμένο παυσίπονο και είναι και τοξικό. Υπάρχουν πιο ασφαλή εναλλακτικά παυσίπονα. Αυτό θα πρέπει να απαγορευθεί με ιατρική συνταγή ή χωρίς συνταγή".
Η Microsoft ανεβάζει ψηλά τον πήχη στο τομέα των webcams, με τη νέα της LifeCam Studio, την πρώτη της εταιρίας που φέρνει την ποιότητα του HD video 1080p, με στόχο να συμπληρώσει την κυκλοφορία του Windows Live Messenger 2011, από το οποίο θα μπορούμε να πραγματοποιούμε video κλήσεις σε ποιότητα HD και με εικόνα 16:9.

Ακόμη, η LifeCam Studio έρχεται με ένα εντυπωσιακό σχεδιασμό, διαθέτει τρίποδα για λήψη video από διάφορες γωνίες, καθώς έχει τη δυνατότητα περιστροφής κατά 360 μοίρες, ενώ ο φακός προστατεύται από το απευθείας φως με ειδικό κάλυμμα που παραπέμπει σε συμβατική κάμερα υψηλών επιδόσεων.

Αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο Σεπτέμβριο, με τριετή εγγύηση παγκοσμίως, και σε τιμή περίπου €80.

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger