H Creative Image και η Talent ανακοίνωσαν την έναρξη της δοκιμαστικής (beta) λειτουργίας του umap. Το umap.gr είναι ένα νέο απόλυτα Ελληνικό χαρτογραφικό portal με πλήρη χαρτογραφική κάλυψη όλης της Ελλάδας και μοναδικές δυνατότητες αναζήτησης, δρομολόγησης, ανάρτησης και διαχείρισης αντικειμένων από τους επισκέπτες.


Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Umap.gr οι χρήστες μπορούν:
1. Να πλοηγούνται χαρτογραφικά με πολύ εύκολους χειρισμούς σε όλη την Ελλάδα, και να εστιάζουν επιλεκτικά σε περιοχές ενδιαφέροντος μέχρι και επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου.
2. Να βλέπουν στο χάρτη πληθώρα πληροφοριών και σημείων ενδιαφέροντος, θεματικά οργανωμένων σε κατηγορίες όπως Υπηρεσίες, Διαμονή, Διασκέδαση, Αγγελίες, κλπ.
3. Να αναζητούν και να εντοπίζουν στοιχεία με βάση διεύθυνση ή με λέξεις – κλειδιά στην πλούσια και συνεχώς ανανεούμενη Βάση Δεδομένων του UΜap.
4. Να προσθέτουν και να διαχειρίζονται σημεία στο χάρτη για προσωπική χρήση, ή για δημοσιοποίηση σε όλους τους επισκέπτες του portal (αγγελίες, ενημέρωση για παρεχόμενες υπηρεσίες, για γεγονότα, κλπ).
5. Να παίρνουν οδηγίες δρομολόγησης από κάποιο σημείο αφετηρίας σε κάποιο σημείο προορισμού με οσεσδήποτε ενδιάμεσες στάσεις, και με κριτήρια βελτιστοποίησης απόστασης ή χρόνου μετάβασης, είτε με χρήση οχήματος είτε ως πεζός.
6. Για τους επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν την επιχείρηση ή τα προϊόντα τους, το UΜap.gr προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές για καταχώρηση και προβολή στο χάρτη:
- UMap banner Basic, το οποίο περιλαμβάνει καταχώρηση και προβολή ονόματος /επωνυμίας, διεύθυνσης, τηλεφώνου, μίας χαρακτηριστικής φωτογραφίας και πέντε λέξεων – κλειδιών.
- UMap banner Silver, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει Url, έως και πέντε φωτογραφίες, μικρό επεξηγηματικό κείμενο, και προβολή στο χάρτη με logo της επιλογής του πελάτη (αντί του απλού χαρτογραφικού συμβόλου).
- UMap banner Gold, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει έως και 10 φωτογραφίες, και τη δυνατότητα δεικτοδότησης στην καταχώρηση μέσω Url της μορφής http://www.umap.gr/<όνομα>.
- UMap Partner, για πολλαπλές και επώνυμες καταχωρήσεις κάτω από την ίδια ταυτότητα (brand), όπως για παράδειγμα αλυσίδες καταστημάτων, σημεία πώλησης (π.χ. ATM, πρατήρια), αγγελίες για ακίνητα, κλπ. Οι καταχωρήσεις εντάσσονται σε μια νέα κατηγορία η οποία εμφανίζεται στην ενότητα «Umap Partners» με το λογότυπό του πελάτη. Οι πληροφορίες για κάθε καταχώρηση εμφανίζονται στο χάρτη με τη μορφή των Umap Silver ή Gold Banners (κατ΄ επιλογή).
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα στοιχεία των καταχωρήσεων είναι αναζητήσιμα από όλους τους χρήστες του UMap.gr.
Η γερμανική εταιρία E-Noa παρουσίασε το Interpad, ένα tablet με οθόνη capacitive multitouch 10.1”, λειτουργικό σύστημα Android 2.1, επεξεργαστή Tegra 2 T20 με μνήμη RAM 1GB και αποθηκευτικό χώρο 16GB. Ακόμη, διαθέτει WiFi b/g/ Bluetooth 2.1, HDMI, υποδοχή microSD, στερεοφωνικά ηχεία, θύρα USB 2.0 Host/Device και μπαταρία 3.900mAh, που του δίνει αυτονομία 8-12 ώρες.

Η E-Noa φιλοδοξεί ότι θα ανταγωνιστεί το iPad, τουλάχιστον στην Ευρώπη, καθώς θα κυκλοφορήσει και μία αναβαθμισμένη έκδοση με 3G/UMTS, GPS, webcam και λειτουργικό σύστημα Android 2.2, το οποίο υποστηρίζει και το επίσημο Android Market, σε αντίθεση με το βασικό μοντέλο το οποίο θα έχει δικό του app store χωρίς πρόσβαση στο επίσημο.

Οι τιμές τους θα είναι €399 για το βασικό μοντέλο και €500 για το 3G.
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε! Το StarCraft II κυκλοφορεί (σε ψηφιακή έκδοση) από το Battle.net σε τιμή €60.
Βέβαια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο υψηλή η τιμή του, αφού το Amazon θα διαθέτει την κανονική έκδοση σε κουτί με €40, αλλά μάλλον η Blizzard προσπαθεί να αρπάξει ό,τι μπορεί από τους φανατικούς φίλους του παιχνιδιού, που ανέμεναν τόσο καιρό για την κυκλοφορία του.
Οι κάτοχοι της Canon EOS 7D θα χαρούν να μάθουν ότι κυκλοφόρησε ένα νέο firmware update, το οποίο επιδορθώνει ορισμένα προβληματάκια, σχετικά με την επιλογή του AF σε κάθετη φωτογράφιση, την κίνηση του φακού κατά τη λήψη video με φακούς της Canon, καθώς και ορισμένα ορθογραφικά λάθη στο menu.
Να σημειωθεί ότι το update μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που έχετε εγκατεστημένη την έκδοση 1.2.1, ενώ μετά την εγκατάσταση του 1.2.2 δεν μπορεί να γίνει downgrade σε προηγούμενη έκδοση.

Το φθηνότερο λάπτοπ της αγοράς παρουσίασε την Παρασκευή (23/7) στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Ανάπτυξης Καπίλ Σιμπάλ, το οποίο κοστίζει μόλις 35 δολάρια.

Πρόκειται για μια touch -screen συσκευή, σαν το iPad και έχει σχεδιαστεί για φοιτητές και μαθητές που δεν έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν για την αγορά φορητού υπολογιστή.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο ινδός υπουργός είπε: “Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου μπορείς όλα τα εξαρτήματα ενός φορητού υπολογιστή να τα βρεις σε συνολική τιμή που δεν ξεπερνά τα 35 δολάρια”.

Το λάπτοπ αυτό παρέχεται με Internet browsers, PDF reader, και δυνατότητες αναπαραγωγής βίντεο υψηλής ανάλυσης, όμως το hardware έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι ευέλικτος να ενσωματώνει όλα αυτά που θέλει ο κάθε χρήστης.

O Sibal δήλωσε υπερήφανος, καθώς η συσκευή θα εισαχθεί στα Ινδικά Πανεπιστήμια και Κολέγια από το 2011 και μάλιστα σκοπός είναι η τιμή του να πέσει κι άλλο, δηλαδή στα 20 δολάρια, με απώτερο σκοπό να αγγίξει τα... 10 δολάρια!

Η δημιουργία χρονομηχανής που θα επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν και συνεπώς την πρόκληση αλλαγών σε αυτό, δίχως ωστόσο να δημιουργούνται παράδοξα στο παρόν και το μέλλον, είναι εφικτή, όπως διατείνεται ομάδα κβαντικών φυσικών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αξιοποιώντας το μυστηριώδες φαινόμενο του «κβαντικού εναγκαλισμού», οι κβαντομηχανικοί έχουν κατορθώσει έως σήμερα να τηλεμεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο και μάλιστα σε απόσταση χιλιομέτρων.
Ο καθηγητής Σιθ Λόιντ και οι συνεργάτες του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), σύμφωνα με την Telegraph, ευελπιστούν, αξιοποιώντας τη “μετα-επιλογή”, ένα άλλο κβαντικό φαινόμενο, να ταξιδέψουν ανάποδα στο χρόνο.

«Είναι δυνατό για τα σωματίδια (και, θεωρητικά, για τους ανθρώπους) να ταξιδέψουν στο τούνελ του χρόνου, από το μέλλον προς το παρελθόν», σημείωσε ο Σιθ Λόιντ στο περιοδικό “Technology Review” (Τεχνολογική Επιθεώρηση). Οι ερευνητές του ΜΙΤ εκτιμούν πως σε περίπτωση που συνδυαστούν τα φαινόμενα του «κβαντικού εναγκαλισμού» και της «κβαντικής μετα-επιλογής», η τηλεμεταφορά στο παρελθόν είναι η εφικτή.

Σε αντίθεση με άλλες θεωρίες τηλεμεταφοράς στο χρόνο, η συγκεκριμένη κβαντική θεωρία αποφεύγει διλήμματα και παράδοξα που προκύπτουν από ένα τέτοιο ταξίδι στο χρόνο, όπως «αν φρόντισα ο μπαμπάς και η μαμά μου να μη συναντηθούν ποτέ στο παρελθόν, τότε εγώ πώς υπάρχω σήμερα;». Επίσης, σε αντίθεση με άλλες θεωρίες «επιστροφής στο μέλλον», η κβαντική χρονομηχανή δεν προϋποθέτει την κάμψη του χωροχρόνου.

Η ομάδα του ΜΙΤ παρουσίασε τη θεωρία με τίτλο «Η κβαντομηχανική του ταξιδιού στον χρόνο μέσω μετα-επιλεγμένης τηλεμεταφοράς» στο arxiv.org – Quantum Physics.
Στο μυαλό του ανθρώπου το χθες και το αύριο αποτελούν τα δύο άκρα του χρόνου. Το ότι περνάμε από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο αύριο, είναι κάτι δεδομένο και μη αναστρέψιμο. Όμως το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει: Πώς και από πού το σύμπαν κληρονόμησε αυτή τη γραμμικότητα του χρόνου και γιατί τελικά ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω;
Σε αυτά τα ερωτήματα – και πολύ περισσότερα – προσπάθησαν να απαντήσουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, οι οποίοι ανέπτυξαν μια καινούρια θεωρία όπου μπορεί να εξηγεί γιατί ο χρόνος προχωρά προς τα μπροστά.
Η ομάδα των φυσικών μελέτησε το CMB, το Υπόβαθρό των Κοσμικών Μικροκυμάτων, το οποίο εκπέμπει φως από όταν το Σύμπαν ήταν μόλις 400.000 ετών και πλέον ισχυρίζεται ότι η εικόνα που έχουμε για το αρχικό Σύμπαν μπορεί να περιέχει στοιχεία από την εποχή πριν από το Big Bang.
Το CMB – όπως ονομάζεται διεθνώς – είναι ένα κατάλοιπο ραδιενέργειας που βρίσκεται σε ολόκληρο το Σύμπαν και θεωρείται η πιο πειστική απόδειξη της θεωρίας του Big Bang. Αν και τα μικροκύματα αυτά είναι συνήθως ομαλά, ο Δορυφόρος Cobe το 1992 ανακάλυψε μικρές διακυμάνσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι οι “σπόροι” από τους οποίους μεγάλωσαν οι γαλαξιακές συσπειρώσεις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Adrienne Erickcek, αυτές οι διακυμάνσεις περιέχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το Σύμπαν στο οποίο ζούμε “ξεπήδηξε” από ένα προηγούμενο Σύμπαν.
Η θεωρία αυτή υποστηρίζει με άλλα λόγια ότι καινούρια Σύμπαντα μπορούν να δημιουργηθούν ξαφνικά από ένα κενό χώρο.
Η “έμπνευση” αυτή δεν εξηγεί μόνο την θεωρία του Big Bang που βίωσε το Σύμπαν πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά και γιατί ο χρόνος φαίνεται ότι κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση.
Η επικρατούσα θεωρία για τη γραμμικότητα του χρόνου βασίζεται στον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, γνωστό και όσο το “βέλος του χρόνου”, ο οποίος λέει ότι τα συστηματα κινούνται στο χρόνο από την τάξη στην αταξία.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν κατάφερε να υπερβεί τον δεύτερο αυτόν κανόνα της θερμοδυναμικής, όμως η επιστημονική ομάδα της Καλιφόρνια επισήμανε ότι βασίζεται σε μια μεγάλη υπόθεση: ότι το Σύμπαν ξεκίνησε να ζει μέσα σε μια οργανωμένη κατάσταση.
Στην παρουσίαση της θεωρίας, οι επιστήμονες εξήγησαν ότι η δημιουργία του Big Bang από τον ψυχρό χώρο ενός προηγούμενου Σύμπαντος βοηθά το νέο Σύμπαν να ξεκινήσει τη ζωή του μέσα σε αυτή την ορηανωμένη κατάσταση. Έτσι λοιπόν, κατά συνέπεια, ο χρόνος που έχει κληροδοτηθεί στο καινούριο Σύμπαν από το “γονεϊκό”, είναι συγκεκριμένος και γραμμικός.
Η Aircord Labs παρουσίασε ένα concept video, όπου χρησιμοποιείται ένα iPad ως βιντεοπροβολέας για την απεικόνιση τρισδιάστατων εικόνων!
Το σύστημα περιλαμβάνει ένα iPad και μία τριπλή πυραμιδοειδής οθόνη, στο κέντρο της οποίας εμφανίζεται η εικόνα. Το κορυφαίο είναι ότι ο θεατής μπορεί να δει την εικόνα σαν ένα πραγματικό τρισδιάστατο αντικείμενο που πλανάται στον αέρα χωρίς να χρειάζονται ειδικά γυαλιά, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο video, έχει τη δυνατότητα να επέμβει στην απεικόνιση.

N-3D DEMO from aircord on Vimeo.
Η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν το νέο, επαναστατικό περιφερειακό για το Xbox 360 να κοστίζει $149.
Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα χτες την τιμή για το Kinect bundle, το οποίο περιλαμβάνει το hardware αλλά και το παιχνίδι Kinect Adventures. Το κόστος του πακέτου θα φτάνει τα $149 (περίπου €115), ενώ μαζί με το Xbox 360 η τιμή θα διαμορφώνεται στα $299 (περίπου €232).
Το πακέτο θα περιλαμβάνει το νέο, πιο λεπτό Xbox 360, ενώ η καινούρια παιχνιδομηχανή μόνη της θα κοστίζει $199 (€154) και θα συνοδεύεται από ενσωματωμένη μνήμη flash 4GB.
Το Kinect μαζί με την 4GB κονσόλα θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως στις 3 Νοεμβρίου.
Η Apple έχει δημιουργήσει μια ειδική σελίδα, την Smartphone Antenna Performance, στην οποία θέλει να δείξει ότι και άλλα τηλέφωνα πλην του iPhone 4 χάνουν το σήμα τους όταν τα κρατάμε με συγκεκριμένο τρόπο. Σε αυτήν δεν αναφέρθηκε ποτέ στη Nokia, κάτι ωστόσο που δεν εμπόδισε τη Φινλανδική εταιρία να εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η Nokia έχει ξοδέψει χιλιάδες εργατοώρες επάνω στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανόμενου του τρόπου με τον οποίο ο άνθρωπος κρατά ένα κινητό τηλέφωνο για πραγματοποίηση κλήσεων, για μουσική αναπαραγωγή, πλοήγηση στο Ίντερνετ κ.ο.κ. Όπως θα περιμένατε από μια εταιρία που εστιάζει στην ανθρώπινη επικοινωνία, δίνουμε πρώτα έμφαση στην απόδοση της κεραίας και μετά στο σχεδιασμό της συσκευής“

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η Apple απάντησε σιωπηλά στη Nokia με αυτό το video, όπου φαίνεται ότι όταν κρατάμε ένα Nokia N97 mini με ένα συγκεκριμένο τρόπο, τότε και αυτό παρουσιάζει σημαντική απώλεια σήματος!


Τα συμπεράσματα δικά σας….
Η επιθυμία του εκδοτικού οίκου Penguin να προσελκύσει νέο αναγνωστικό κοινό και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-books αντανακλάται μέσα από το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο που κυκλοφόρησε, το οποίο έχει ενσωματωμένο βίντεο.

Το Penguin Group, σε συνεργασία με τη Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση ενός μυθιστορήματος ("Οι κίονες της Γης" του βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα), που συνοδεύεται από βίντεο.

Ειδικότερα, το βίντεο προέρχεται από μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που εκδόθηκε για πρώτη φορά.

Το e-book προορίζεται για τη νέα συσκευή iPad της Apple που, μεταξύ άλλων, είναι και ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων. Μέσω αυτού, οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και παράλληλα να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 23 Ιουλίου.

Στο e-book θα περιέχονται βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα και ένα “δέντρο χαρακτήρων” που θα βοηθά τον αναγνώστη να ξεκαθαρίσει τις προσωπικότητες που εμπλέκονται στο ιστορικό μυθιστόρημα. Μάλιστα, όσο η μίνι σειρά θα προχωρά, το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου θα ανανεώνεται με νέες σκηνές.

Θα διατίθεται προς 12,99 δολάρια για “κατέβασμα” στη συσκευή του χρήστη, με τη μέση τιμή ενός συμβατικού e-book χωρίς βίντεο να διαμορφώνεται στα 9,99 δολάρια. Οι εκδότες ελπίζουν πως το iPad θα επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων και θα τα καταστήσει πιο κερδοφόρα.

Παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων επεκτείνονται συνεχώς, οι εκδοτικοί οίκοι δυσφορούν με την πολιτική του μεγαλύτερου στον κόσμο ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Amazon.com, το οποίο προσφέρει τα e-books με μεγάλες εκπτώσεις, μειώνοντας έτσι το ποσοστό κέρδους των εκδοτών, προκειμένου να διευκολύνει τις πωλήσεις της δικής του συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle.

Έτσι, οι εκδότες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τη μέση τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων πάνω από τα 10 δολάρια, ευκαιρία που τους δίνει η ενσωμάτωση περιεχομένου multimedia σε αυτά. Εκπρόσωπος του Penguin Group ανακοίνωσε πως ο όμιλος εξετάζει ήδη τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων πολυμεσικών ηλεκτρονικών βιβλίων.
Αν έχετε δει ταινία ή οτιδήποτε άλλο σε 3D και σας έχει συνεπάρει ο ρεαλισμός, ίσως να έχετε κάνει την ασυναίσθητη κίνηση να πιάσετε κάτι που έρχεται προς τη μεριά σας. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο San Diego ασχολείται αυτό τον καιρό με ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project που επιχειρεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στην τρισδιάστατη απεικόνιση και την εικονική πραγματικότητα. Με δυο λόγια, η νέα τεχνολογία επιτρέπει στο χρήστη να πιάνει πράγματα που δεν υπάρχουν.
Το πρόγραμμα HUVR (Heads-Up Virtual Reality) δημιουργεί μια τρισδιάστατη προβολή, με την οποία μπορεί ο καθένας να αλληλεπιδράσει. Το μυστικό βρίσκεται σε έναν ειδικό αισθητήρα ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χεριού και με κάποιο τρόπο που δε διευκρινίζεται στέλνει feedback στο χέρι. Έτσι, ο χρήστης βλέπει την τρισδιάστατη προβολή ενός αντικειμένου, απλώνει το χέρι του κι έχει την αίσθηση ότι το αγγίζει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μια τέτοια τεχνολογία, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν μια σχετικά φθηνή μέθοδο που θα μπορεί να έχει πρακτική εφαρμογή χωρίς εξωφρενικό κόστος.
Σε πρώτη φάση, η τεχνολογία θα αξιοποιηθεί στην ιατρική, με τους γιατρούς να κάνουν εικονικά μια μαγνητική τομογραφία. Επίσης, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν στην ιστορία και την αρχαιολογία, όπου τα αντικείμενα μελέτης είναι πολύ ευαίσθητα.
Βέβαια, η μέρα που θα δούμε ένα τέτοιο σύστημα στο σαλόνι μας και θα μπορούμε να παίζουμε video games με πλήρες feedback είναι ακόμα αρκετά μακριά.
Η Samsung κατασκευάζει ένα νέο τύπο οθόνης AMOLED σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι σχεδόν άθραυστη!



Οι νέες αυτές οθόνες μπορούν να λυγίσουν χωρίς να σπάνε, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, και χάρι σε αυτή την ευκαμψία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα συσκευών και σε διάφορα σχήματα.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα OLED Display, η Samsung υπολογίζει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι διαθέσιμες για ευρεία χρήση.
Ακόμα μία “τρελή ιδέα” που απευθύνεται στους κατόχους iPhone:




Το “iPhone DSLR Lens Mount” αποτελείται από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ζυγίζει περίπου 0,5 Kg, υποστηρίζει τα iPhone 3G, iPhone 3GS και iPhone 4.



Προς το παρόν, το “iPhone DSLR Lens Mount” προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης φακών EF της Canon ωστόσο ο δημιουργός της αναφέρει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω το πρωτότυπο ώστε να υποστηρίζει επιπλέον φακούς, όπως την σειρά FD της Canon, τους φακούς της Nikon αλλά και της M42.
Η Apple ανακοίνωσε πριν λίγο ότι το iPad θα γίνει διαθέσιμο σε εννιά ακόμα χώρες αυτή την Παρασκευή, 23 Ιουλίου.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες δυστυχώς και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα του iPad στη χώρα μας.


Οι χώρες που θα διαθέτουν το iPad στις 23 Ιούλη είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Σινγκαπούρη.

CUPERTINO, California—July 19, 2010—Apple® today announced that iPad™ will be available in Austria, Belgium, Hong Kong, Ireland, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand and Singapore this Friday, July 23. iPad allows users to connect with their apps and content in a more intimate, intuitive and fun way than ever before. Users can browse the web, read and send email, enjoy and share photos, watch HD videos, listen to music, play games, read ebooks and much more, all using iPad’s revolutionary Multi-Touch™ user interface. iPad is 0.5 inches thin and weighs just 1.5 pounds—thinner and lighter than any laptop or netbook—and delivers up to 10 hours of battery life.*
Beginning this Friday, customers can purchase all models of iPad through Apple’s retail stores and Apple Authorized Resellers.
Pricing & Availability
All iPad models will be available in Austria, Belgium, Hong Kong, Ireland, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand and Singapore this Friday, July 23.
iPad is currently available in Australia, Canada, France, Germany, Italy, Japan, Spain, Switzerland, the UK and the US for a suggested retail price of $499 (US) for 16GB, $599 (US) for 32GB, and $699 (US) for 64GB for iPad Wi-Fi models and $629 (US) for 16GB, $729 (US) for 32GB and $829 (US) for 64GB for iPad with Wi-Fi + 3G models. iPad will roll out to many more countries later this year and Apple will announce availability and local pricing for these additional countries at a later date.
*Battery life depends on device settings, usage and other factors. Actual results vary.
Apple designs Macs, the best personal computers in the world, along with OS X, iLife, iWork, and professional software. Apple leads the digital music revolution with its iPods and iTunes online store. Apple is reinventing the mobile phone with its revolutionary iPhone and App Store, and has recently introduced its magical iPad which is defining the future of mobile media and computing devices.

Evolution Soccer 2011, Οι βελτιώσεις της νέας έκδοσης
Η Konami υπόσχεται ότι το Pro Evolution Soccer – PES 2011 είναι το πιο δραστικά ανανεωμένο και βελτιωμένο στην ιστορία της σειράς. Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης έχουν αναλάβει τον ελληνικό σχολιασμό του παιχνιδιού και υπόσχονται φοβερές ατάκες και χιούμορ. Μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού το Φθινόπωρο όμως έχουμε πολύ ψωμί. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση.
Το PES 2011 αναμένεται το φθινόπωρο για PC, και όλες τις κονσόλες (φορητές και μη) εκτός Nintendo DS.

Βασικές βελτιώσεις της φετινής έκδοσης

Πλήρης έλεγχος: Η PES Productions έχει ενισχύσει την ντρίπλα 360-μοιρών, η οποία προσφέρει ένα πρωτοφανές επίπεδο ελέγχου στην κάθε πάσα, σουτ, πλάγιο, βαθιά μπαλιά και προωθημένες μπαλιές. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν έξυπνες μπαλιές στο κενό και να κινήσουν τον παίχτη ελεύθερα. Οι παίχτες πρέπει να ελέγχουν το βάρος στις πάσες με ακρίβεια και σαν δεύτερη σκέψη θα έχουν την κίνηση των συμπαικτών τους. Μπορούν να ασκήσουν πίεση στους αντιπάλους και να τους κερδίσουν την μπάλα.

Shot and Stamina Gauge: Επιπλέον στην δύναμη του σουτ, το μέτρο Shot and Stamina δίνει στον παίκτη λεπτομερή ανάλυση στο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το συνεχές τρέξιμο επιβαρύνει την κίνηση του παίκτη και επηρεάζει τα στατιστικά του, όπως και την πιθανότητα να κάνει λάθος πάσες.

Νέα τεχνητή νοημοσύνη στην άμυνα: Οι αμυντικοί παίκτες κρατούν τις θέσεις τους φυσιολογικά, δεν κυνηγάνε όλοι μαζί την κάθε μπαλιά που εισέρχεται στην περιοχή, έτσι ώστε από μόνοι τους να αποφεύγουν τα αμυντικά λάθη. Η τεχνητή νοημοσύνη της άμυνας αναπτύσσεται από την αρχή στο PES 2011, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά ακόμα και χωρίς την παρέμβαση του παίκτη.

Animation και Physics παικτών: H PES Productions έχει ξαναφτιάξει από την αρχή όλα τα animations του παιχνιδιού. Αυτά φαίνονται ακόμα και πριν την σέντρα του αγώνα με τους παίκτες να έχουν πλέον ρευστές, φυσικές κινήσεις με πιο ρεαλιστική επιτάχυνση και αδράνεια από ποτέ. Τα physics των παικτών έχουν επίσης βελτιωθεί. Τα μπλοκ τώρα φαίνονται πιο ρεαλιστικά ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αποφυγή των τάκλιν και σε όλες τις άλλες κινήσεις αποφυγής. Το ατμοσφαιρικό animation προσφέρει επίσης μια διαρκή ένταση. Οι παίχτες συμπεριφέρονται πιο ρεαλιστικά όταν δεν έχουν την μπάλα ακόμα και όταν τρέχουν μέσα στο γήπεδο.

Ταχύτητα παιχνιδιού: Το νέο σύστημα ελέγχου έχει σαν αποτέλεσμα το PES 2011 να έχει βελτιωμένο ρυθμό παιχνιδιού, ο οποίος ποικίλει ανάλογα με τις καταστάσεις. Το παιχνίδι μπορεί πλέον να ζωντανέψει με την αξιοποίηση γρήγορων αλλαγών και αντεπιθέσεων, ενώ παράλληλα μπορούν οι παίκτες να επιβάλλουν το ρυθμό τους κτίζοντας σιγά σιγά το παιχνίδι τους και αξιοποιώντας μεθοδικά και αργά το διαθέσιμο χώρο τους προς τα μπροστά. Είναι πλέον δυσκολότερο για κάποιον να αρχίσει το τρέξιμο με έναν μεσοεπιθετικό και να καταλήξει να απειλήσει τον αντίπαλο. Η επιτυχημένη ανάπτυξη βασίζεται πολύ περισσότερο στις έξυπνες και γρήγορες πάσες για τη σωστή αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου.

Αισθητική: Μπορεί η κίνηση των animations να έχει βελτιωθεί, αλλά το κλειδί εδώ είναι ότι υπάρχουν πάνω από 1000 νέα animations που δημιουργήθηκαν από την αρχή για τις ανάγκες του PES 2011. Η σωστή απόδοση των εκφράσεων των προσώπων των παικτών μόνο έχει κοστίσει πάνω από 100 ώρες εγκραφής σε motion capturing στα διάφορα στούντιο. Κάθε μορφή κίνησης του κάθε παίκτη έχει σχεδιαστεί πάλι από την αρχή, με πιο ζωντανό και ρεαλιστικό τρέξιμο, περιστροφή, πλάγιο, τάκλιν και αλληλεπίδραση. Ο τρόπος που οι παίκτες επιταχύνουν και επιβραδύνουν είναι πιο φυσικός, ενώ ακόμα και τα replay χρησιμοποιούν το εφέ που αποκαλείται “motion blur” και δίνει ζωή στα αποθηκευμένα γκολ σας.

Τακτική και στρατηγική: Η PES Productions έχει εφαρμόσει έναν νέο μηχανισμό, το ‘Drag and Drop’, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σημείο της ομάδας, όχι μόνο στις αλλαγές και στις τροποποιήσεις σχηματισμού (formation). Αυτό το σύστημα δημιουργήθηκε για να κάνει την τακτική πιο εύκολη υπόθεση και να γίνει η ανάπτυξη και η στρατηγική πιο κατανοητή.

Ρυθμίσεις προσποίησης: Το PES ήδη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα στις προσποιήσεις και τις περιστροφές, αλλά το PES 2011 επιτρέπει στους χρήστες να χαρτογραφήσουν τις αγαπημένες τους κινήσεις με τον σωστό τρόπο πάνω στο μοχλό, κάνοντάς εξεζητημένες ντρίμπλες και ντελικάτους ελιγμούς πιο προσβάσιμους, ειδικά για τους αρχάριους.

Master League Online: Το Master League προσφέρει νέες προκλήσεις καθώς οι χρήστες προσκαλούνται να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ενάντια σε πραγματικούς αντιπάλους online. Το PES 2011 λανσάρει το πολυαγαπημένο Master League επιτέλους σε online multiplayer, με παίκτες να παίζουν μεταξύ τους και παλεύουν για την κορυφή, ο καθένας με τη δικιά του ομάδα στημένη από την αρχή. Στο Master League κανείς πλέον δεν είναι μόνος, αφού η πρόοδος της ομάδας σημαίνει και καλύτερη απόδοση στο οnline.

Σύμφωνα με την Konami, το PES 2011 το οποίο διαθέτει και πολλές άλλες βελτιώσεις, άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες. Η γενική δυσκολία του παιχνιδιού έχει αυξηθεί δεδομένου του πλήρους ελέγχου των κινήσεων που παρέχονται πλέον στον παίκτη, ενώ νέες κάμερες έχουν προστεθεί για να δείχνουν καλύτερα τα animations και τα βελτιωμένα γραφικά. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης στην κίνηση του διαιτητή, του τερματοφύλακα, των εποπτών κλπ, ενώ η περιγραφή αγώνα σχεδιάστηκε από την αρχή έτσι ώστε να μην είναι πια επαναλαμβανόμενη, αν και η ξένη περιγραφή πλέον δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Τέλος, μην ξεχνάμε και τις επίσημες άδειες, καθώς και εδώ έχουμε νέες προσθήκες όπως το Copa Liberadores, που πλαισιώνει τα Champions League και Europa League.

Η Sharp ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων Blu-ray δίσκων τριών επιπέδων, που βασίζονται στο πρότυπο BDXL. Οι νέοι δίσκοι έχουν την ιδιαίτερα άχαρη εμπορική ονομασία VR-100BR1, πίσω από αυτή όμως κρύβεται ο εντυπωσιακός αποθηκευτικός χώρος των 100 gigabytes ανά δίσκο. Με άλλα λόγια, μιλάμε για τη διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τα Blu-ray δισκάκια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Οι νέοι δίσκοι της Sharp είναι BD-R, πράγμα που σημαίνει ότι γράφονται μια φορά και δεν είναι επανεγγράψιμοι. Για την ώρα, τα μόνα Blu-ray players που παίζουν αυτά τα δισκάκια είναι τα Sharp BD-HDW700 και BD-HDW70, αλλά ας πούμε ότι αυτό το πρόβλημα ξεπερνιέται σε λίγο καιρό, όταν εμφανιστούν περισσότερα μοντέλα.
Αυτό που δε μπορούμε να χωνέψουμε με τίποτα, είναι η φήμη που θέλει τα δισκάκια να στοιχίζουν σχεδόν 50 ευρώ το ένα. Ας κάνουμε λίγους συλλογισμούς: 50 ευρώ δίνουν αποθηκευτικό χώρο μίας εγγραφής 100 gigabytes. Εναλλακτικά, με 50 ευρώ μπορείτε να έχετε ένα σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10x100GB=1TB και φυσικά μιλάμε για επανεγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο. Χμ...

Η συνέντευξη τύπου της Apple ολοκληρώθηκε και ο Steve Jobs μαζί με Tim Cook και Bob Mansfield απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου σχετικά με τα προβλήματα σήματος που παρουσιάζουν ορισμένες συσκευές iPhone 4, κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Το event ξεκίνησε με την προβολή του “The iPhone Antenna Song” (!) ένα video παρωδία που κυκλοφόρησε μόλις εχτές στο YouTube (!) και συνεχίστηκε με τον Steve Jobs να ανεβαίνει στη σκηνή και να απευθύνεται στο κοινό:

We’re not perfect. Phones aren’t perfect. We know that, you know that. But we want to make all our users happy. If you don’t know that, you don’t know Apple. We’re going to talk about how we’re going to do that.

We’re going to talk about the problems and the data we’ve got. The iPhone 4 is perhaps the best product we’ve ever made at Apple. We’ve sold over 3m since we launched it just over 3 weeks ago. It’s been judged the #1 smartphone by a variety of publications — people seem to like it. Users seem to love it.

It has the highest customer satisfaction rating of any iPhone, and of any smartphone. However, we started getting some reports about people getting issues with the antenna system. … people have been seeing a large drop in bars, and this has been since dubbed antennagate.

It’s been 22 days. Apple is an engineering-driven company. The way we work, we want to find what the real problem is before we come up with a solution. We wanted to find out what the real issues are, and we want to share what we’ve learned. So let’s go to the data.

“‘Antennagate’ — it doesn’t seem like a good idea if you touch your phone in a certain way and the bars go down. But one of the first things we learned: it’s certainly not unique to the iPhone.”

Το event συνεχίζεται με τον Steve Jobs να παρουσιάζει δημοφιλή ανταγωνιστικά κινητά τα οποία παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα… χάνουν την ένδειξη σήματος όταν κρατηθούν από συγκεκριμένο σημείο:

“We did our own testing — let me show you an example of some other smartphones. First, BB Bold 9700, perhaps the most popular business smartphone.” Video showing the bars — they drop from four or five to one. “Pretty much identical to the videos on the web about the iPhone 4.”

“Five bars to one bar. You can imagine that’s a popular way to grip that phone. Next: the HTC Droid Eris.” Shows the bars dropping from 4 to zero bars.

“Samsung’s Omnia 2 — it’s got four bars to start. None of this is standardizes by the way. Manufacturers come up with their own ways to show bars.” It went from five to one bar by holding it tightly. “We could have gone on and on, but most smartphones behave exactly the same way.”

“This is life in the smartphone world. Phones aren’t perfect.”
“X marks the spot. You know exactly where to [not] hold it! … we screwed up on our algorithm. Again, all smartphones seem to do this — we haven’t figured out our way around the laws of physics. Yet.”

“It’s a challenge for the whole industry, and we’re doing the best we can. But every phone has week spots. Now, we’re not perfect: we made it very visible (with a little help from some of our friends from certain websites).”

Αναφορά στο “Antenna lab” της εταιρείας. Εντυπωσιακή επένδυση από την Apple:

“We have an extremely sophisticated antenna lab.” Yes, those are some serious antenna lab! “This is a state of the art antenna test facility. We have 17 anechoic chambers. We’ve invested over $100m in our antenna testing facilities over the last 5 years, and we have 18 PhD scientists and engineers doing some very advanced antenna design.”

“We knew that if you gripped it in a certain way the bars would go down a little — just like every smartphone. It’s a challenge to the entire industry, and we’re hoping to make some contributions to this in the coming years.”

Παρόλα τα προβλήματα με την ένδειξη του σήματος, οι χρήστες αναφέρουν καλύτερη ποιότητα λήψης:

“People are reporting better reception from our antenna than we’ve ever seen before. So what have we learned? Smartphones have weak spots. … If you read all these articles out there, you might think half our customers have had complaints about this issue. What percent have actually called Apple about this? One half of one percent. 0.55%.”

Συγκριτικά με το iPhone 3GS το iPhone 4 χάνει περισσότερες κλήσεις… ωστόσο το νούμερο αυτό είναι λιγότερο από μία ανά εκατό κλήσεις:

“AT&T won’t give out the absolute call drop data for competitive reasons, but they’ll let us release the delta. But how do the call drops on iPhone 4 compare to 3GS a year ago per 100 calls?”

“I can tell you that since we’re being totally transparent, even though we believe the iPhone’s antenna is superior, the data says the iPhone 4 drops more calls than the 3GS. But how many more calls per hundred does it drop?”

“Again, listening to ‘Antennagate’ on the web, it must be dropping many more calls! The iPhone 4 drops less than ONE call per hundred than the 3GS. Less than one.”

Ο Steve Jobs πιστεύει ότι η διαφορά αυτή ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το iPhone 3GS κυκλοφορήσει υπήρχε ήδη μία μεγάλη αγορά από θήκες (οι διαστάσεις του 3G ήταν ίδιες με του 3GS) οπότε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο:

“I have my own pet theory about this — when the 3GS came out, there was already a healthy market for cases that fit it. But in our store 80% of iPhones walk out without a case.”

Παρόλα αυτά, το νούμερο συγκριτικά με το 3GS παραμένει πολύ χαμηλό:

“But again, zooming out, less than one call drop per hundred calls.”

Ο Steve Jobs αναφέρει ότι το πρόβλημα φαίνεται πως είναι υπαρκτό ωστόσο παρουσιάζεται σε μικρό αριθμό χρηστών:

“When our engineers and scientists look at this data, it’s very hard to escape the conclusion that there is a problem — but it’s affecting a very small percentage of our users.

I myself have gotten over 5000 emails from users telling me their iPhone works fine, and they can’t figure out what this is about.”

Τι θα κάνει η Apple για να ικανοποιήσει τους χρήστες στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα;

“Having said this, we care about EVERY user. And we’re not going to stop until every one is happy. But it’s important to understand the scope of the issue — the data says the issue has been blown so far out of proportion, it’s incredible.”

Αρχικά, προτείνει την αναβάθμιση στο iOS 4.0.1 το οποίο κυκλοφόρησε εχτές:

“It’s fun to have a story, but it’s less fun to be on the other end of it. So here’s what we’re going to do. Yesterday we released iOS 4.0.1 that fixes some of these bugs with our algorithm. We recommend every iPhone owner update to it.”

Δεύτερον, ανακοινώνει την διάθεση ΔΩΡΕΑΝ bumper cases για όσους χρήστες έχουν προμηθευτεί το iPhone 4:

“Secondly: a lot of people have told us the bumper solves the signal strength problem. Okay. Great. Let’s give everyone a case. We want to give everyone is going to get a free case.”

“One for every iPhone 4, if you’ve bought one we’ll give you a refund, and we’ll keep this going through September 30th.”

Φαίνεται όμως ότι τα iPhone 4 bumper cases δεν είναι αρκετά ώστε να καλύψουν την ζήτηση, οπότε ο Steve Jobs ανακοινώνει ότι θα διατεθούν και άλλες θήκες μέσω του Apple store. απλά επιλέγετε ποιά θέλετε και η Apple σας την στέλνει:

“Now, everything in life is more complicated than it seems on the surface. We’ll send you a free case. But we can’t make enough bumpers. So what we’re going to do is source some other cases — you’ll pick a case, and we’ll send it off to you.”

Οι χρήστες που παραμένουν δυσαρεστημένοι μπορούν να επιστρέψουν το iPhone 4 πίσω στην Apple και δικαιούνται πλήρη επιστροφή των χρημάτων:

“And, if you’re still not happy even after getting a case, you can bring your iPhone 4 back undamaged for a full refund. We are going to take care of everyone. We want every user to be happy — and if we can’t make ‘em happy, we’ll give them a full refund.”

Αναφορικά με κάποια προβλήματα που έχουν αναφερθεί με τον proxomity sensor του iPhone 4, η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέο update:

“So, I’ve got some other updates. We’re tracking some problems with the proximity sensor, we’ll have that in the next update.”

Το λευκό iPhone 4 θα αρχίσει να διατίθεται στο τέλος Ιουλίου:

“White iPhone: lot of people are waiting for it, and they’ll start shipping at the end of July in limited quantities.”

Η ημερομηνία διάθεσης του iPhone 4 στις υπόλοιπες χώρες δεν μεταβλήθηκε, όπως είχε ακουστεί από κάποιες ανυπόστατες φήμες:

“On July 30th we’re going to bring the iPhone to 17 more countries — these are the same we announced before.”

Επίλογος:

“We love our users. We try very hard to surprise and delight them. We work our asses off. And it’s great, and we have a blast doing it. And we make some pretty interesting products for them — Macs, iPhones, iPads, iPods, the Apple TV… we make some pretty great products.”

“So we do all this because we love our users. And when we fall short — which we do sometimes — we try harder. We pick ourselves up, we figure out what’s wrong, and we try harder. And when we succeed, they reward us by staying our users, and that makes it all worth it.”

“That’s what drives us. When we have problems like this and people criticize us, we take it really personally. Maybe we should have a wall of PR people to insulate us, but we don’t — when our users have a problem, we have a problem.”

“We’ve been working really hard over the last 22 days to figure out the problem to solve the real problem — we think we’ve gotten to the heart of the problem, and that is smartphones have weak spots. Some took advantage by demonstrating that — and it was easily demonstrable — but for those small number of customers having problems, we’re going to give them free cases or a full refund.”

“But the data supports the fact that the iPhone 4 is the best smartphone in the world, and there is no ‘Antennagate,’ but there is a challenge to the entire industry. Today, we love our customers and we’re going to take care of them.”
Μια εταιρία στη Νέα Ζηλανδία δημιούργησε ένα ξεχωριστό ζευγάρι από βιονικά πόδια τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα σε έναν παραπληγικό να περπατήσει ξανά.
Επί επτά συνεχόμενα έτη κατασκεύαζαν μυστικά οι επιστήμονες τα βιονικά πόδια και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν σε έναν άνδρα ο οποίος ήταν ανάπηρος από το στήθος και κάτω, ύστερα από τροχαίο με μοτοσικλέτα.
Η οικογένεια του άνδρα συγκινήθηκε όταν τον είδαν να περπατά ξανά.
Το βάρος των βιονικών ποδιών είναι 38 κιλά και φτιάχτηκαν με βάση τις αναλογίες του άνδρα. Η τιμή τους αγγίζει τα 150.000 δολάρια.

Νέα στοιχεία για επτά έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, μεταξύ αυτών και της πασίγνωστης Μόνα Λίζα, αποκαλύφθηκαν ύστερα από πολυετείς επιστημονικές αναλύσεις.


Συγκεκριμένα, λεπτά στρώματα χρώματος έχουν απλωθεί ώστε να σβηστούν σταδιακά τα περιγράμματα αλλά και για να γίνουν ομαλότερες οι μεταβάσεις από τη σκιά στο φως των προσώπων.
Η τεχνική σφουμάτο έχει χρησιμοποιηθεί στις φωτοσκιάσεις από τον Ντα Βίντσι όπως διαπίστωσε η ομάδα του Φιλίπ Βαλτέρ, του εργαστηρίου του κέντρου έρευνας και αποκατάστασης των Μουσείων της Γαλλίας.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως τα οι επτά πίνακες του καλλιτέχνη που αναλύθηκαν χωρίς άμεση δειγματοληψία ήταν: Ο Ευαγγελισμός, Η Παναγία των Βράχων, Η Ωραία Σιδηρουργός, Η Μόνα Λίζα (Τζοκόντα), Ο Αγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, Ο Βάκχος και η Αγία Αννα, Η Παρθένος και το Βρέφος.
Η μέθοδος χημικής ανάλυσης, φασματομετρία φθορισμού ακτίνων Χ, χρησιμοποιήθηκε για να διευκρινιστεί η σύνθεση και το πάχος του έκαστου στρώματος του υλικού σε εννέα πρόσωπα. Αναλυτικότερα, με ακτίνες Χ φωτίζεται μια περιοχή του πίνακα και έπεται η συλλογή και άλλων ακτίνων φθορισμού Χ.
Οι τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει ο Ντα Βίντσι έγιναν με σκοπό την απόδοση σκιών στα πρόσωπα.
Όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε ένα κινητό, σίγουρα κοιτάμε και τα Megapixel της κάμερας. Ορισμένοι μάλιστα αποθαρρύνονται από την αγορά ενός πανίσχυρου smartphone, επειδή αυτό έχει «μόνο» 5 Megapixels. Ο φωτογράφος μόδας Lee Morris, αποδεικνύει ότι με την «φτωχή» 3,2 κάμερα του iPhone 3GS και τη βοήθεια του Photoshop μπορείς να έχεις εκπληκτικές φωτογραφίες.


Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως αν χρησιμοποιούσε μια επαγγελματική SLR ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μπαίνει σε στούντιο με γνωστό μοντέλο μόδας και ξεκινάει τη φωτογράφιση. Η «φτωχή» κάμερα του iPhone 3GS με τον κατάλληλο φωτισμό, την οπτική γωνία του επαγγελματία φωτογράφου και το απαραίτητο retouch στο Photoshop, βγάζει ιδιαίτερα αξιόλογες φωτογραφίες (οι original αποτυπώνονται μέσα στο βίντεο).

Μετά τα δύο πρώτα teaser trailers, κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγα λεπτά το πρώτο πλήρες trailer για την ταινία “The Social Network“.
Αρκετά ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση για θέματα ασφάλειας και παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, παρά το γεγονός ότι η ταινία αναφέρεται στα πρώιμα χρόνια του Facebook. Περισσότερα εν καιρώ.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά, κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους, tablet PCs 7 και 10 ιντσών
Η Acer ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την κυκλοφορία δύο νέων tablet PCs, ένα 7 και ένα 10 ιντσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM αλλά και στο λειτουργικό σύστημα της Google, Android.
Όπως αναφέρουν εξωτερικές πηγές, σε αντίθεση με τα e-book readers της εταιρείας, τα νέα tablet PCs θα έχουν ενσωματωμένες multimedia δυνατότητες ενώ θα παρέχουν υποστήριξη για Adobe Flash μέσω της έκδοσης του Android, 2.2.





"Δεν είναι και δεν θα είναι και το καλύτερο καλοκαίρι αυτό που διανύουμε, από τουριστικής απόψεως, όσον αφορά τη Θεσπρωτία. Και δεν πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις, οδηγούν σε αυτό.Όταν μάλιστα ένας από τους καθ' ύλην αρμόδιους για το θέμα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου κ. Χρήστος Ζήγος,δεν...

βλέπει φως για πολλά Καταλύματα, επισημαίνοντας ότι πολλοί ιδιοκτήτες σκέπτονται την αναστολή των αδειών λειτουργίας των Καταλυμάτων τους, τότε η εικόνα αυτή που περιγράφεται, δίνει με τον καλύτερο τρόπο την επικρατούσα κατάσταση.Και το μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ζήγο, είναι ότι φέτος η μείωση των κρατήσεων των τουριστών που έρχονται από το εξωτερικό, δεν αντισταθμίζεται με αύξηση του εσωτερικού τουρισμού.Ναι μεν η Εγνατία δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες, αλλά τα οικονομικά μέτρα, με τον οικογενειακό προϋπολογισμό να έχει μειωθεί κατά πολύ και τα καύσιμα να... τραβούν την ανηφόρα, έχουν κάνει πολλούς να αποσύρουν από το μυαλό τους κάθε σκέψη για διακοπές. Ή έστω τις πολλές ημέρες, αφού φαίνεται να προτιμούν, θέλοντας και μη, τριήμερα ή τετραήμερα.Οι περισσότεροι δε, πραγματοποιούν μονοήμερες αποδράσεις, αφού μόνο τα Σαββατοκύριακα οι παραλίες του Νομού κατακλύζονται από κατοίκους Ιωαννίνων, Γρεβενών, Κοζάνης και λοιπών περιοχών που διασχίζει η Εγνατία Οδός.

«Αύξηση λόγω υψηλής τουριστικής περιόδου, αλλά λίγες ημέρες»
Όπως λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, υπάρχει μια αύξηση στις αφίξεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό, αφού διανύουμε την θεωρητικά υψηλή τουριστική περίοδο.Όπως όμως ο ίδιος συνεχίζει «οι τουρίστες περιορίζουν τις ημέρες των διακοπών τους, σε 3ήμερα, 4ήμερα, ενώ ψάχνουν και τις φθηνότερες λύσεις, χωρίς να υπολογίζουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.Με αυτό τον τρόπο χάνεται η ποιότητα», τονίζει ο κ. Ζήγος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα Καταλύματα που θεωρούνται top class στην περιοχή μας, αν και προσφέρουν πολύ ευνοϊκές τιμές, δεν προτιμώνται, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις στα έσοδά τους.

Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις
Πρέπει να τονιστεί, ότι από την 1η Ιουλίου, τα φορολογικά βάρη για τους κατόχους Τουριστικών Καταλυμάτων, έχουν αυξηθεί κατά πολύ και σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Ορισμένοι μάλιστα, όπως λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.«Πολλοί συνάδελφοι σκέπτονται από τον επόμενο χρόνο να αναστείλουν την άδεια λειτουργίας των Καταλυμάτων τους», σύμφωνα με τον κ. Ζήγο, λόγω των νέων φορολογικών συντελεστών στους οποίους εντάσσονται, με την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και των χρημάτων που απαιτούνται για να παρουσιάσουν ένα Κατάλυμα σε μια αξιοπρεπή κατάσταση. Και όταν παρά τα μεγάλα έξοδα, είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να ρίξουν και τις τιμές, τότε το γλυκό έρχεται να...δέσει.

Μείωση στους ξένους τουρίστες
Το μεγάλο στοίχημα για τους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού, είναι οι τουρίστες του εξωτερικού, όπου η μείωση είναι εμφανής και φέτος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, χωρίς βέβαια να μπορεί να πει κανείς ότι πέρυσι τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.Οι ξένοι τουρίστες, όπως λέει ο κ. Ζήγος, ταξιδεύουν μέσω των tour operators, ψάχνοντας για τις φθηνότερες λύσεις, ενώ η ποιότητα και σε αυτή την περίπτωση, δείχνει να είναι η τελευταία που μετράει γι' αυτούς.Με τις τιμές των εισιτηρίων, είτε αεροπορικών, είτε ακτοπλοϊκών, να εμφανίζουν σημαντική αύξηση, οι ανασταλτικοί παράγοντες για τον μαζικό τουρισμό, είναι εμφανής, με άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τουρισμού της χώρας και του Νομού ειδικότερα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζουμε.

«Γυρίζουμε στις παλιές συνήθειες»
Όπως προείπαμε, ενώ πέρυσι η μείωση στον εξωτερικό τουρισμό αντισταθμιζόταν από τον εσωτερικό με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, αυτό δεν συμβαίνει φέτος, τουλάχιστον μέχρι τώρα.Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις σε είδη βασικά και ευρείας κατανάλωσης και το... άλμα των καυσίμων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια και η Θεσπρωτία, ως τουριστική περιοχή, το έχει συνειδητοποιήσει, από...πρώτο χέρι.Τι συμβαίνει δηλαδή φέτος; «Εκδρομή το Σαββατοκύριακο, με όλα τα απαραίτητα εφόδια από το σπίτι, ήλιο, παραλία και ύπνο στο αυτοκίνητο», λέει ο κ. Ζήγος, κάνοντας λόγο για επιστροφή σε παλαιότερα χρόνια, όσον αφορά τον τρόπο που αποδρά ή ακόμη και κάνει τις διακοπές του. Και μέσα σ' όλα, περιορίζει στο ελάχιστο τις αγορές του, αν κάνει τέτοιες.

Ελπίδα στους...Ιταλούς
Όσον αφορά στη συνέχεια του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρατήσεις υπάρχουν, σε ικανοποιητικό βαθμό με βάση τα δεδομένα, αλλά είναι πολλοί οι λόγοι (αναφέρονται και παραπάνω) για τους οποίους οι επαγγελματίες του κλάδου, δεν μπορούν να νοιώσουν ικανοποιημένοι.Όταν δηλαδή προχωρούν σε μειώσεις 20-30% στην τιμή ενοικίασης, με δεδομένα και τα αυξημένα κόστη συντήρησης των Καταλυμάτων τους, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Ο πελάτης μιλάει από θέση ισχύος, κάτι που μπορεί να ευνοεί εκείνον, αλλά σε καμία περίπτωση τους ιδιοκτήτες, που χαρακτηρίζουν τουλάχιστον αβέβαιο το μέλλον των επιχειρήσεών τους.Η ελπίδα που υπάρχει για τον ενάμιση μήνα μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπου τοποθετείται η τουριστική περίοδος στη Θεσπρωτία, αφορά τους Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν να προτιμούν την περιοχή μας, όντας λάτρεις του Ιονίου.Σύμφωνα με κάποια στοιχεία ωστόσο, οι Ιταλοί, οι οποίοι πλήττονται επίσης στο οικονομικό επίπεδο, περιορίζουν και εκείνοι τις διακοπές τους, σε λίγες ημέρες εντός του Αυγούστου, κάτι που με μια πρώτη ανάγνωση, όπως αναφέρουν επαγγελματίες, δεν μοιάζει ενθαρρυντικό.

Τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού
Μέσα στην όλη περίεργη κατάσταση που διαμορφώνεται για τον τουρισμό στο Νομό, ένα θετικό στοιχείο έχει να κάνει με την αύξηση στον αριθμό των συμβάσεων, κατά 50%, των Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού, με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Της Εργατικής Εστίας, του ΟΓΑ και του ΕΟΤ.Υπήρξε δηλαδή αύξηση του ενδιαφέροντος των επαγγελματιών-ιδιοκτητών Καταλυμάτων και αυτό αποτυπώνεται στην πράξη, ως μια λύση απέναντι στην κρίση που έχει χτυπήσει τον κλάδο. Άλλωστε η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, όλους τους προηγούμενους μήνες, παρείχε γραμματειακή υποστήριξη και ενημέρωση προς όφελος όσων ενδιαφέρθηκαν για τις συμβάσεις αυτές, ενώ υπάρχει ζήτηση, όσον αφορά τους... κοινωνικούς τουρίστες, για την περιοχή."
Σε μια βραδιά όπου όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο βαρύτιμο τρόπαιο που για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η Ισπανια, ένας θεότρελος τύπος, που μάλιστα δεν είχε ούτε μισό λεπτό συμμετοχής στο Μουντιάλ 2010, ο Jose Manuel Pepe Reina, έκλεψε την παράσταση. Σε μια, ούτως ή άλλως υπέρλαμπρη φιέστα της Εθνικής Ισπανίας στη Μαδρίτη, ο τερματοφύλακας της Liverpool ανέλαβε το ρόλο του… διασκεδαστή, παρουσιάζοντας έναν-έναν με μοναδικό τρόπο τους υπόλοιπους 22 συμπαίκτες του. Ενα show που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί από ποδοσφαιρστή. Ενα show που μας κάνει να θέλουμε να πάρει και το επόμενο Μουντιάλ η Ισπανία για να το ξαναδούμε! Δείτε το απολαυστικό βίντεο..

Με τη φράση, "Δεν μπορείς να έχεις 500εκ. φίλους χωρίς να δημιουργήσεις μερικούς εχθρούς”, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το πρώτο poster της πολύ-αναμενόμενης ταινίας “The Social Network“.

Ολοκληρώνονται με επιτυχία, τα γυρίσματα της ταινίας "The Social Network" η οποία είναι βασισμένη στην ιστορία του facebook παρουσιάζοντας την πορεία της εταιρίας αλλά και του ιδρυτή της Mark Zuckerberg, από τις φοιτητικές εστίες του Harvard μέχρι τη τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το facebook σήμερα.

Το ρόλο του Mark Zuckerberg έχει αναλάβει να υποδυθεί ο Jesse Eisenberg, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας έχει ο Justin Timberlake ως πρόεδρος του Facebook, Sean Parker.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πέρα από τις πληροφορίες της ταινίας όμως, είναι ενδιαφέρον να προσέξει κάποιος το poster της που μας δίνει μία ψεύτικη πληροφορία αναφέροντας τον αριθμό των 500εκ χρηστών της υπηρεσίας, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα για τους εγγεγραμμένους χρήστες της εταιρίας.

Αυτό όμως το πιο πιθανό είναι να βγει αληθινό μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας, ίσως και νωρίτερα αφού ήδη το Facebook, ήδη μετρά παραπάνω από 400 εκ. χρήστες.

Τη νέα ταινία θα τη δούμε στις αίθουσες την 1η Οκτωβρίου ενώ η πρεμιέρα της θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου θα παιχθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του New York Film Festival.

Παρακάτω είναι το πρώτο trailer της πολύ-αναμενόμενης ταινίας.

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις τρίσποντες είναι ο Φίλιππος Κασιδόκωστας. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Λωζάνη ο Φίλιππος άρπαξε τον τίτλο και επέστρεψε θριαμβευτικά στην Ελληνική πρωτεύουσα.
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου και ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπιλιάρδου.
Στο παρελθόν, τρείς φορές Έλληνες αθλητές διεκδίκησαν τον τίτλο δύο ο Φίλιππος Κασιδόκωστας και μία ο Νίκος Πολυχρονόπουλος .
Η μεγάλη επιτυχία του Κασιδόκωστα έδωσε στο Ελληνικό μπιλιάρδο σεβασμό, εκτίμηση και Παγκόσμια αποδοχή.

Η google ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την εφαρμογή App Inventor! Ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα σε άτομα χωρίς γνώσεις προγραμματισμού να φτιάξουν εφαρμογές μέσα από "visual blocks". Με το appInventor μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους sensores του κινητού, το gps, καθώς και τις λειτουργίες του τηλεφώνου! Σύμφωνα με την google μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Η εγκατάσταση του driver και το setup του κινητού είναι απλή, και σύντομη. Το πρόγραμμα τρέχει όλο μέσα στον Browser ενώ στο κινητό σου (το οποίο είναι απαραίτητο για την χρήση του προγράμματος) βλέπεις κατευθείαν πως θα φαίνεται η εφαρμογή.
Δυστυχώς η υπηρεσία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα, και ούτε ξέρουμε ETA. Τέλος ακόμα δεν έχουμε στοιχεία για το εάν αυτές οι εφαρμογές θα μπορούν γίνουν διαθέσιμες μέσα από το market κάτι το οποίο θα αύξανε κατακόρυφα των αριθμό των διαθέσιμων apps αλλά πιθανότατα να έριχνε κατά πολύ την ποιότητα!
Αν έχετε ασχοληθεί με τη φωτογραφία λίγο παραπάνω απ' ό,τι ο μέσος ερασιτέχνης, ίσως να έχετε συναντήσει την ευγενή τέχνη της υπέρυθρης φωτογράφησης. Η υπέρυθρη τεχνική δίνει γοητευτικά απόκοσμες φωτογραφίες, καθώς εμφανίζονται στοιχεία που δε μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο μάτι. Στις DSLR μηχανές, η υπέρυθρη φωτογράφηση είναι εφικτή με την αφαίρεση του infrared blocker. Δείτε μερικές εντυπωσιακές υπέρυθρες φωτογραφίες και αρχίστε να ψάχνεστε με τη μηχανή σας.


Δείτε σε video την πρόταση γάμου που έκανε ο Carlos Santana στην drummer Cindy Blackman κατα τη διάρκεια συναυλίας του την Παρασκευή.


Στην εγκατάσταση ενός “πλήκτρου πανικού”, με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανηλίκων χρηστών, ηλικίας 13 έως 18 ετών, συμφώνησε να προχωρήσει το facebook, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά, όπου νεαρά κορίτσια έπεσαν θύματα ενηλίκων, που γνώρισαν μέσω του site και δολοφονήθηκαν.

Η νέα αυτή εφαρμογή, που προωθείται στο πλαίσιο εκστρατείας του Κέντρου για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP), θα επιτρέπει στα παιδιά και στους εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.
Η σχετική εφαρμογή θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η CEOP τη Δευτέρα (12/07).

“Γνωρίζουμε μιλώντας με τους παραβάτες ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο”, είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η ανάγκη να ληφθούν τέτοια μέτρα έγινε επιτακτική προς το τέλος του περασμένου χρόνου όταν η 17χρονη Ασλι Χολ απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως έφηβος στο Facebook.

“Μαζί επινοήσαμε έναν νέο τρόπο να βοηθήσουμε τα νεαρά άτομα να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο”, δήλωσε η Τζοάνα Σιλντς, αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο πλανητάρχης μιλάει ισπανικά!

Οι «φούριας ρόχας» βγήκαν ζωντανοί από το «θρίλερ» του τελικού, επικράτησαν με 1-0 στην παράταση της Ολλανδίας και ανέβηκαν -μετά από αυτόν της Ευρώπης- ΚΑΙ στο θρόνο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Το… στιλό του Ινιέστα (116’) έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα των Ιβήρων στην ιστορία και άφησε για τρίτη φορά τους «οράνιε»… διψασμένους μπροστά από τη βρύση του Παγκόσμιου Κυπέλλου!

Μοιραίοι για την ομάδα του Φαν Μάαρβαϊκ οι Ρόμπεν και Χάιτινχα, με τον πρώτο να χάνει δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια και τον δεύτερο να αποβάλλεται δέκα λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης.


Τους ηρέμησε… νταηλίκι!

Δικαιολογώντας απόλυτα το πρώτο συνθετικό του… nickname, μπήκαν στο γήπεδο οι «φούριας ρόχας». Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε δημιούργησαν αμφιβολίες, στο πρώτο εικοσάλεπτο, για την εύρυθμη λειτουργία των τηλεοράσεων -αφού εκείνες έδειχναν συνεχώς το μισό του γηπέδου που αμύνονταν οι Ολλανδοί. Θα είχαν πάρει, δε, και το πολύτιμο προβάδισμα, αν Στεκελένμπουργκ και… εξωτερική πλευρά των διχτυών δεν γίνονταν αντίστοιχα κατάληξη των καλών ευκαιριών Ράμος και Βίγια.

Μετά του δρόμου τα μισά, ωστόσο, οι Ολλανδοί επέστρεψαν… Παρόλο που το έκαναν, λοιπόν, κάπως πιο… δυναμικά απ’ ότι θα έπρεπε (με τρεις κίτρινες κάρτες και εκείνη του Ντε Γιονγκ -για το χτύπημα στον Αλόνσο- να «φλερτάρει» με την κόκκινη), οι «οράνιε» κατάφεραν να ξεκολλήσουν την ταμπέλα του φαβορί από τους Ισπανούς. Ίσως κατάφερναν, δε, να ξεκολλήσουν και το σκορ από τα «κουλούρια», αν ο Ματάισεν δε φαινόταν… ασυνεπής στο ραντεβού (λέγε με και «τσαφ») με την μπάλα -στην πιο καλή τους ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα.

Τζούφια «ρωσική ρουλέτα»!

Στο ίδιο μουντό -και… αγριεμένο- τέμπο συνέχισαν οι δύο ομάδες, μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Ενώ, λοιπόν, το γνωστό «γκολ και ξύλο» εξακολουθούσε να εφαρμόζεται μόνο κατά το… δεύτερο ήμισυ, οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά από ποτέ στο να το ολοκληρώσουν. Στο ημίωρο, ο Σνάιντερ «κέρασε» με υπέροχη κάθετη μπαλιά το γκολ στον Ρόμπεν, εκείνος προχώρησε μέχρι την περιοχή, όταν έφτασε, όμως, εκεί φάνηκε… ακατάδεκτος και έδωσε την ευκαιρία στον Κασίγιας να υπενθυμίσει γιατί αποκαλείται «Άγιος Ίκερ».

Επειδή, όμως, ο Θεός είναι δίκαιος, είχε φροντίσει να στείλει άλλον έναν από τους… εκπροσώπους του στους Ολλανδούς. Ο Χάιτινχα -για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, μετά τη σέντρα-ξυραφιά του Ράμος στο πρώτο μέρος- βρέθηκε εκεί που έπρεπε και παίρνοντας «τη μπουκιά από το στόμα» του Βίγια, δεν του επέτρεπε να ξαναγίνει ήρωας για τους «φούριας ρόχας».

Οι τελευταίοι, πάντως, παρόλο που συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία, χρειάστηκε να διπλασιάσουν μέχρι τη λήξη τις… λαμπάδες για τον Κασίγιας, που σταμάτησε ξανά τη -σαν από καρμπόν της προηγούμενης- επέλαση του Ρόμπεν.

Παράταση στα… ρολά!

Στο ίδιο σκηνικό που τελείωσε η κανονική διάρκεια (με έναν τερματοφύλακα να κρατάει όρθια την ομάδα του) ξεκίνησε και η παράταση. Ο Στεκέλενμπουργκ αποδείχθηκε αντάξιος του… ομολόγου του στο τετ α τετ με τον Φάμπρεγας, δεν τον άφησε να βάλει «φωτιά» στις ισπανικές εξέδρες και επέτρεψε στον Ματάισεν να τις… καρδιοχτυπήσει ένα λεπτό αργότερα (με την κοντινή κεφαλιά του να περνάει άουτ).

Το θρίλερ, δε, του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα χρόνου επεφύλασσε ακόμα πιο δραματικό φινάλε, με το κοντινό σουτ του Νάβας να κοντράρει στον Φαν Μπρόνκχορστ και να βρίσκει… βασανιστικά τη λάθος πλευρά των διχτύων.

Ήταν παραπάνω… Άντρες!

Με μια εξέλιξη που… «και άργησε να ‘ρθεί», βάσει του πρότερου… ανέντιμου βίου του ματς, ξεκίνησε το β’ μέρος της παράτασης. Ο Χάιτινχα συνέχισε τις… βαρβαρότητες των αμυντικών, έβγαλε άγαρμπα από τη μέση τον εφορμούντα Ινιέστα και εισπράττοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, άφηνε τους «οράνιε» να παλέψουν με μειονέκτημα μέχρι τη λήξη.

Κι αν η ενέργεια του Ολλανδού αμυντικού δεν αντιμετωπίστηκε και ως… έγκλημα -δέκα λεπτά πριν τη λήξη- η τιμωρία δεν άργησε να έρθει. Τέσσερα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Φάμπρεγας «έκλεισε» το ραντεβού του Άντρες Ινιέστα με την ιστορία, ο μέσος της Μπαρτσελόνα δε φάνηκε ασυνεπής και με δεξί πλασέ έστελνε τους Ισπανούς «στα ουράνια» και τον αρχηγό Ίκερ Κασίγιας να ανέβει και πάλι πρώτος στο βάθρο!
Smart Tank; Αυτό πραγματικά αξίζει να μπει στη διαδικασία μαζικής παραγωγής. Θα ήταν η οικονομικότερη λύση για τους απανταχού φυσιοδίφες, που δεν διαθέτουν τα χρήματα για ένα τζιπ ή Hummer, για να εξερευνήσουν τα πιο άβατα μέρη της χώρας μας. Βέβαια μερικοί κακοπροαίρετοι θα το πρότειναν και για μερικές οδηγούς στις πόλεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Όπως και να’χει σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα: χαμηλό κόστος αγοράς, χαμηλή κατανάλωση, ασφάλεια, πρόσβαση οπουδήποτε, χώρια που μπορεί να εκπίπτει της φορολογίας!
Επιτυχώς ολοκλήρωσε την πρώτη του 24ωρη δοκιμαστική πτήση το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse, ελβετικής κατασκευής, αποδεικνύοντας ότι τα αεροσκάφη συλλέγοντας αρκετή ηλιακή ενέργεια από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορούν να μείνουν ψηλά όλη τη νύχτα.

Την ημέρα, το αεροπλάνο χρησιμοποιεί ως μοναδική πηγή ενέργειας τις περίπου 12.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες που καλύπτουν τα φτερά του και τροφοδοτούν με ενέργεια τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος 10 ίππων έκαστος. Παράλληλα, φορτίζουν τις μπαταρίες του αεροπλάνου για τη νυκτερινή πτήση.

Η δοκιμαστική αυτή πτήση που ολοκληρώθηκε επιτυχώς φέρνει το ελβετικό πρόγραμμα ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του, που είναι να καταφέρει το αεροσκάφος να κάνει το γύρο της Γης. Το εγχείρημα έχει τοποθετηθεί χρονικά για το 2012.
Οι χρήστες iPad που περιηγούνται στο διαδίκτυο ξεπερνάνε τους αντίστοιχους χρήστες συσκευών με λειτουργικό Android, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας!

Μόλις 3 μήνες μετά από την κυκλοφορία του, το iPad αντιπροσωπεύει το 0.17% της κίνησης στο διαδίκτυο, όπως μετρήθηκε από την Net Applications. Το συνολικό ποσοστό των συσκευών Android, είναι 0.14% ! Το iPod Touch ακολουθεί από πίσω με 0.12% .
Η ανάπτυξη του iPad είναι αρκετά γρήγορη: Ξεκινώντας από το 0.03% τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του – μόνο στην Αμερική, τριπλασίασε το ποσοστό του τον επόμενο μήνα αγγίζοντας το 0.09% και πλέον έφτασε στο 0.17%.

Αν και τα iPad είναι λιγότερα από τις συσκευές Android, διαφαίνεται μία τάση των χρηστών του iPad να χρησιμοποιούν περισσότερο την συσκευή τους για πλοήγηση στο internet από ότι οι αντίστοιχοι χρήστες Android συσκευών.
Μερικοί καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν τα πάντα από οτιδήποτε.

Δείτε το video:
Έχετε στην κατοχή σας κάποιο touchscreen PC και θέλετε να βελτιώσετε την λειτουργία αφής, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην εφαρμογή Thinix Touch 6.


Με εγκατάσταση της εφαρμογής επάνω στα Windows γίνεται ευκολότερη η χρήση τους χωρίς πληκτρολόγιο, mouse ή γραφίδα, ενώ είναι συμβατή με πληθώρα touchscreen PCs, όπως για παράδειγμα τα HP TouchSmart.

Η δοκιμαστική έκδοση του Thinix Touch 6 είναι διαθέσιμη για να δείτε εάν σας αρέσει, ενώ η συνδρομή για ένα έτος κοστίζει περίπου €80 για ιδιώτες και €160 για επιχειρήσεις.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το CVG, o Mick Hocking από την SCEE επιβεβαίωσε πως σύντομα έρχεται η υποστήριξη 3D Bly-ray ταινιών και 3D φωτογραφιών στο PS3 μέσω firmware update.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

"Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα είναι διαθέσιμο άλλο ένα firmware update το οποίο έχει να κάνει με την υποστήριξη 3D ταινιών Bly-ray στο PS3. Και πάλι, εσείς δεν θα κάνετε τίποτα απολύτως, μόνο τα απαραίτητο firmware update. Στη συνέχεια, αργότερα αυτό το έτος, θα είναι διαθέσιμη και η υποστήριξη 3D φωτογραφιών, πάλι μέσω αναβαθμίσεις λογισμικού."

Φυσικά, η δημοτικότητα του 3D δεν πρόκειται να ανέβει από 3D παιχνίδια και ταινίες αλλά σίγουρα και από φωτογραφίες, μιας και ήδη κυκλοφορούν αρκετές 3D φωτογραφικές μηχανές στην αγορά και η δυνατότητα να μπορούμε να προβάλουμε τις 3D φωτογραφίες μας στην τηλεόραση μέσω του PS3 μοιάζει να είναι η πιο ιδανική λύση.
Για πρώτη φορά η λειτουργία 3D Sweep Panorama σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εκπληκτικές πανοραμικές εικόνες 3D, χωρίς την ανάγκη ογκωδών και πολύπλοκων συστημάτων διπλού φακού.
Απλά, πιέστε το κουμπί του κλείστρου o αισθητήρας Exmor R CMOS της Cyber-shot TX9 θα καταγράψει μια υψηλής ταχύτητας ριπή από διαδοχικά καρέ.

Πληροφορίες μέχρι και από 100 καρέ συνδυάζονται αυτόματα, για να δημιουργήσουν ένα στερεοσκοπικό ζεύγος εικόνων. Μπορείτε να απολαύσετε το εκπληκτικό αποτέλεσμα συνδέοντας τη Cyber-shot στη συμβατή 3D τηλεόρασή σας, μέσω θύρας HDMI.

Η Sony T9 προσφέρει ακόμη περισσότερες συναρπαστικές δυνατότητες 3D. Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό που παρουσιάζεται φέτος είναι η λειτουργία Sweep Multi Angle. Τραβά μια υψηλής ταχύτητας ριπή των δεκαπέντε καρέ και απεικονίζει το θέμα σας σε “στυλ 3D”, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το εξετάσετε από διαφορετικές γωνίες. Μετά τη λήψη, περιστρέψτε τη Sony T9 από τη μία πλευρά στην άλλη: οι αισθητήρες στο εσωτερικό της μηχανής ανιχνεύουν τις κινήσεις σας και προβάλλουν την ακολουθία των καρέ διαφορετικής γωνίας λήψης στην LCD οθόνη. Τις λήψεις αυτές μπορείτε να τις δείτε ταυτόχρονα σε μια συμβατική τηλεόραση 2D, καθώς περιστρέφετε την μηχανή.

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger