Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου γνωρίζαμε πως το PS3 JailBreak εξετάστηκε από διάφορους hackers. Σήμερα ο Mathieulh δήλωσε στο Twitter πως αυτός και η ομάδα του κατάφεραν να κλωνοποιήσουνε με επιτυχία το PS JailBreak!

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως σύντομα όσοι έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις θα μπορέσουν (έχοντας και τα απαραίτητα υλικά) να κατασκευάσουν το δικό τους σπιτικό PS JailBreak, ενώ, όλοι οι υπόλοιπη την επιλογή να αγοράσουνε τον κλώνο που θα είναι και πιο φθηνός.
Η ομάδα του Mathieulh. υποσχέθηκε πως σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα έγγραφά τους. που σημαίνει πως τα πρώτα σπιτικά PS JailBreak δεν αργούν. Τέλος σε ένα ο tweet ο Mathieulh αναφέρει ποιο board χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του για την ανάπτυξη λέγοντας:

"Αγοράστε ένα AT90USBKEY ή Teensy board και σύντομα θα σας έχουμε ευχάριστα νέα."

Όπως διαβάζετε και μόνοι σας, έχουμε τον πρώτο επίσημο κλώνο του PS JailBreak και… η Sony επίσημα την έχει πατήσει όσον αφορά την ασφάλεια του συστήματός της.
Στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το Pro Evolution Soccer 2011 για PS3, Xbox 360 και PC. Οι αντίστοιχες εκδόσεις για PS2, PSP και Wii θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο.
Η Zegreton, αντιπροσωπεία της Konami στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι το PES 2011 θα αναζωογονήσει τη νέα σειρά με την πιο προηγμένη εξέλιξη από προσθήκες gameplay, εναλλακτικών δυνατοτήτων ελέγχου, και animations για την ενσωμάτωση των εξελίξεων στα ποδοσφαιρικά θέματα της πραγματικής ζωής.
Σε ό,τι αφορά στον ελληνικό σχολιασμό, αυτός γίνεται από τους αθλητικογράφους Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη που υπόσχονται μία ευχάριστη νότα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
H Zegreton, όπως και πέρυσι, θα διοργανώσει το PES LEAGUE 2011 για PlayStation. Ο κωδικός συμμετοχής για το πρωτάθλημα θα υπάρχει μόνο στο Ελληνικό Pro Evolution Soccer.

Pro Evolution Soccer 2011 Dynamic Gameplay' Trailer
Ανέβηκε από TheKoalition. - Δείτε και άλλα βίντεο από παιχνίδια.
Η έκθεση IFA 2010 βρίσκεται προ των πυλών και όπως είναι φυσικό οι κατασκευαστές ετοιμάζουν την παράσταση που θα δώσουν. Η LG αναμένεται να παρουσιάσει δύο νέες τηλεοράσεις, οι οποίες ναι μεν δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό, είναι όμως μια πολύ καλή αφορμή για να μείνουμε με το στόμα ανοικτό. Ακόμα δεν έχουμε πλήρη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών, όμως ακόμα κι αυτά τα λίγα που έχουν διαρρεύσει είναι αρκούντως εντυπωσιακά.
Κατ' αρχάς, οι Κορεάτες θα παρουσιάσουν την πρώτη τρισδιάστατη OLED, η οποία έχει πάχος μόλις 2,9 χιλιοστά. Η τηλεόραση αυτή έχει διαγώνιο 31 ιντσών και λειτουργεί στα 600Hz. Κάπου εδώ εξαντλούνται οι πληροφορίες κι ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα στην IFA.
Επίσης, η LG θα παρουσιάσει μια plasma 180 ιντσών (!) η οποία βέβαια θα είναι 3D. Ειδικά για αυτό το μοντέλο, θα θέλαμε πάρα πολύ να μάθουμε μια ενδεικτική τιμή. Όχι για να την αγοράσουμε, βέβαια, αλλά για δούμε τι επίπεδα μπορεί να αγγίξει η τιμή μια τηλεόρασης.
Πώς θα φαινόταν ένας τυπικός αισθητήρας των 35mm δίπλα σε μια επιφάνεια μεγαλύτερη από 20x20cm; Η Canon πέρασε από τη θεωρία στην πράξη και κατασκεύασε τον μεγαλύτερο αισθητήρα CMOS που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη. Οι διαστάσεις του είναι 202x205mm, πράγμα που σημαίνει ότι είναι περίπου 40 φορές μεγαλύτερος από την επιφάνεια που καταλαμβάνει ο πιο ογκώδης αισθητήρας που φοράει η εταιρεία στις DSLR μηχανές της. Φυσικά, οι επιδόσεις του είναι ασυναγώνιστες.
Το θηρίο της Canon χρειάζεται μόλις το ένα εκατοστό του φωτός που απαιτείται για μια νορμάλ λήψη με μια επαγγελματική DSLR. Επιπλέον, ο αισθητήρας είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα κυκλώματα, έτσι ώστε να τραβάει video στα 60fps, με συνθήκες φωτισμού παρόμοιες μ' αυτές που υπάρχουν μια νύχτα με φεγγάρι.
Οι επιδόσεις προκαλούν δέος, ωστόσο η Canon δε μας έχει αποκαλύψει ακόμα πού σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτή την υπερβολή. Προφανώς, δε μιλάμε για απλές φωτογραφικές μηχανές. Θυμίζουμε: επιφάνεια αισθητήρα 20x20cm!
Τρίγωνο, Τετράγωνο, Κύκλος, Χ. Τα τέσσερα πασίγνωστα σύμβολα του PlayStation, τα οποία ως κουμπιά βρίσκονται στο χειριστήριο κάθε κονσόλας της Sony. Σίγουρα κάποια στιγμή όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνουν τα συγκεκριμένα σύμβολα, αν αντιπροσωπεύουν κάτι και για ποιο λόγο η Sony τα επέλεξε. Μετά από 16 χρόνια, ήρθε η ώρα να μάθουμε.
Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Teiyu Goto, το κάθε ένα έχει ξεχωριστό νόημα. Το τρίγωνο παραπέμπει στην οπτική γωνία και αντιπροσωπεύει το κεφάλι ή την κατεύθυνση. Το Τετράγωνο παραπέμπει σε κομμάτι χαρτιού και αντιπροσωπεύει μενού και έγγραφα. Τέλος, ο Κύκλος και το Χ αντιπροσωπεύουν την απόφαση «ναι» ή «όχι» αντίστοιχα (ισχύει στην Ιαπωνία, στα μέρη μας είναι το αντίστροφο). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony έφτασε πολύ κοντά στην επιλογή επίπεδου χειριστηρίου για το PS1, όπως αυτό του ΝES, αλλά ευτυχώς άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το πιο αναγνωρίσημο χειριστήριο στην ιστορία των video games.
Το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κορυφή του Αμερικανικού οπεν έγινε για τον Ρότζερ Φέντερερ αποκλείοντας με χαρακτηριστική άνεση στον πρώτο γύρο τον Αργεντινό, Μπράιαν Νταμπούλ.

Ο 29άχρονος Ελβετός, νούμερο 2 στον κόσμο, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, ήταν αποτελεσματικός και συνάμα θεαματικός προσφέροντας κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ μία φάση για highlight, αφού με χτύπημα ανάμεσα στα πόδια του και χωρίς να βλέπει το κορτ, κέρδισε έναν θαυμάσιο πόντο.

Ο Νταμπούλ, στην πρώτη συμμετοχή της καριέρας του στο Αμερικανικό Οπεν δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Ο Φέντερερ, αξιοποιώντας συνολικά τις 5 από τις 19 ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν, πήρε το πρώτο σετ με 6-1, το δεύτερο με 6-4 και το τρίτο με 6-2 και μέσα σε μία ώρα και 33 λεπτά σφράγισε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.
Ο πεντάκις νικητής του τουρνουά και περυσινός φιναλίστ θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Αντρέας Μπεκ ο οποίος βγήκε νικητής στα τρία σετ από τον γερμανικό εμφύλιο με τον Μίχαελ Μπέρερ.

Αλλο ένα εκπληκτικό χτύπημα από τον Ρότζερ Φέντερερ

Στις 21 Δεκεμβρίου 2010 στη Ζυρίχη, οι δύο κορυφαίοι τενίστες της εποχής μας, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ θα δώσουν αγώνα επίδειξης προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για το Roger Federer Foundation που δραστηροποιείται στην Αφρική.
Το ίδρυμα του Ελβετού το οποίο διευθύνει η μητέρα του που κατάγεται από την Αφρική, έχει ως σκοπό να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Ηπείρου το δικαιώμα στην εκπαίδευση και στην άθληση.
Ο σπουδαίος φιλικός αγώνας έχει τον τίτλο "The Match for Africa" και για την προώθησή του δημιουργήθηκε ένα σποτάκι στο οποίο οι Φέντερερ και Ναδάλ πρόσφεραν άφθονο γέλιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Official Promo

Making of...
Ο 16χρονος Παναγιώτης Γιαννόπουλος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε στην δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft.
Μέχρι τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών ταξίδεψε ο Θεσσαλονικιός μαθητής, ταξίδι που άξιζε τελικά τον κόπο, αφού συγκέντρωσε την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στη χρήση του λογισμικού Office και συγκεκριμένα στα προγράμματα Word και Excel.
O Παναγιώτης Γιαννόπουλος είχε λάβει την πρώτη θέση στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Μάιο.
Το τμήμα έρευνας κι ανάπτυξης της Intel ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο μιας νέας μεθόδου μετάδοσης δεδομένων, η οποία διαφέρει από την υπάρχουσα τεχνολογία σε ένα πολύ βασικό σημείο. Ενώ μέχρι σήμερα η μετάδοση των δεδομένων γίνεται μέσω ηλεκτρικών σημάτων, η νέα μέθοδος της Intel αξιοποιεί την οπτική τεχνολογία των lasers για να μεταφέρει δεδομένα από το ένα σημείο του υπολογιστή στο άλλο.

Η Intel έκανε μια πρώτη επίδειξη της οπτικής σύνδεσης από σιλικόνη σε σιλικόνη, καταγράφοντας ταχύτητες μετάδοσης της τάξης των 50 Gbps, με τα δεδομένα να μπορούν να ταξιδέψουν σε αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία που χρησιμοποιεί το χαλκό. Η συσκευή που παρουσίασε η Intel αποτελείται από ένα chip που κάνει τη μετάδοση συνδυάζοντας τις ακτίνες τεσσάρων laser των 12,5 Gbps σε μία κι ένα chip που παραλαμβάνει τα δεδομένα και διαχωρίζει την ενιαία ακτίνα σε τέσσερις, κατευθύνοντας τις συνιστώσες σε αισθητήρες φωτός που μετατρέπουν το σήμα σε ηλεκτρικό.
Η νέα αυτή τεχνολογία, την οποία η Intel ονομάζει Silicon Photonics Link, δεν είναι ακόμα έτοιμη για εμπορική κατανάλωση. Η ανάπτυξη συνεχίζεται με στόχο την αύξηση της ταχύτητας στο 1 Tbps.
Ημέρα πρώην πρωταθλητών η σημερινή στην πρεμιέρα του Αμερικανικού Όπεν. Πέντε κάτοχοι του τίτλου στη Νέα Υόρκη ξεκινούν με όνειρα τη φετινή διοργάνωση θέλοντας να επαναλάβουν τους θριάμβους των προηγούμενων χρόνων όταν και κράτησαν στα χέρια τους το βαρύτιμο τρόπαιο του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Ρότζερ Φέντερερ (2004-08), Κιμ Κλάιστερς (2005, '09), Άντι Ρόντικ (2003), Λέιτον Χιούιτ (2001) και Βίνους Γουίλιαμς (2000-01)....
Τους έντεκα τίτλους US Open θα παρατάξουν σήμερα στην πρεμιέρα του Νεοϋορκέζικου Grand Slam, πέντε πρώην πρωταθλητές της διοργάνωσης με πρώτο και καλύτερο τον Ρότζερ Φέντερερ, την τροπαιοθήκη του οποίου κοσμούν 5 συνεχόμενα τρόπαια στο Flushing Meadows.

Ο 29χρονος Ελβετός από το 2004 έως και το 2008 σήκωνε με μαθηματική ακρίβεια τον τίτλο στον ουρανό του Arthur Ashe Court, όμως φέτος δεν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του ως υπερασπιστής, μετά την περσινή απρόσμενη ήττα στον τελικό απ'τον εκπληκτικό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Ο Αργεντινός δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του καθώς δεν είναι έτοιμος ακόμα από τον τραυματισμό του στον καρπό, ωστόσο ένας συμπατριώτης του, ο Μπράιαν Νταμπούλ, θα είναι ο αντίπαλος του Φέντερερ στη σημερινή πρεμιέρα της λαμπερής διοργάνωσης.

"Ίσως υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο φέτος για μένα ώστε να προσπαθήσω να κερδίσω και πάλι εδώ, καθώς πέρυσι βρέθηκα μόλις δύο πόντους μακριά απ'τον τίτλο. Ήταν μια απογοητευτική ήττα για μένα. Ένιωσα ότι ήταν ένας τελικός που δεν έπρεπε να χάσω. Στο τέλος ο Ντελ Πότρο έπαιξε σπουδαίο τένις και άξιζε τον τίτλο. Ήταν μια ήττα που δεν μπόρεσα να χωνέψω" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ ενόψει της πρεμιέρας του στη Νέα Υόρκη.

Με τον Ντελ Πότρο να προπονείται για την επιστροφή του στα court στο τέλος του Σεπτέμβρη στην Μπανγκόγκ, η Κιμ Κλάιστερς είναι η μόνη υπερασπίστρια στο φετινό US Open. Η κάτοχος δύο τίτλων στο τελευταίο Major της σεζόν (2005, 2009) θα αντιμετωπίσει σήμερα την Γκρέτα Αρν.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επιστρέφω για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου" δήλωσε η 27χρονη Βελγίδα η οποία καταλαμβάνει το Νο2 του ταμπλό, πίσω απ'την περσινή φιναλίστ Καρολίν Βοζνιάκι.
Ο Άντι Ρόντικ ο οποίος κατέκτησε το μοναδικό του Grand Slam στη Νέα Υόρκη το 2003, ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση τους προηγούμενους μήνες όμως στο Cincinnati Masters έδειξε να επιστρέφει δυνατός και πάντα συγκαταλέγεται στα ισχυρά αουτσάιντερ για τον τίτλο στην πατρίδα του.

Ο Αμερικανός τη Δευτέρα (30/08) κλείνει τα 28 του χρόνια αντιμετωπίζοντας τον Γάλλο, Στεφάν Ρομπέρ.

"Γενέθλια... ξε-γενέθλια, πάντα προσπαθείς να το κερδίσεις. Δεν σκέφτομαι καθόλου την ηλικία, τα νούμερα και όλα αυτά. Θα παίζω μέχρι να νιώσω ότι δεν μπορώ άλλο" δήλωσε ο "A-Rod".

Η Βίνους Γουίλιαμς θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει και την αδερφή της, όταν θα ξεκινήσει τις φετινές της υποχρεώσεις κόντρα στην Ρομπέρτα Βίντσι. Η 29χρονη Αμερικανίδα, πρωταθλήτρια για δύο συνεχόμενες χρονιές στο US Open (2000, 2001), προέρχεται από τραυματισμούς όμως δηλώνει πανέτοιμη για τον 3ο τίτλο στην πατρίδα της.

"Θεωρητικά είμαι περισσότερο ξεκούραστη απ'όλα τα κορίτσια. Πρέπει να παρουσιαστώ φρέσκια" είπε χαρακτηριστικά...

Τέλος, ο Λέιτον Χιούιτ που το 2001 πανηγύρισε το πρώτο από τα δύο Grand Slam που κοσμούν την τροπαιοθήκη του (το άλλο στο Wimbledon το 2002), αντιμετωπίζει τον Πολ Ανρί Μαθιέ στο Louis Armstrong Court ενώ η συμπατριώτισσά του, Σαμάνθα Στόσουρ θα αγωνιστεί κόντρα στην Έλενα Βέσνινα .
Στο επιβλητικό Σινάν Ερντέμ πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Την παράσταση έκλεψε με τη θεική φωνή της η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία διέκοψε την καλοκαιρινή της περιοδεία για μια μοναδική συναυλία, ερμηνεύοντας με το μοναδικό, δικό της τρόπο το "Ολα σε θυμίζουν".
Η Χαρούλα, που είναι πάρα πολύ δημοφιλής στη γειτονική χώρα, εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού, δέκα χρόνια μετά τις συναυλίες που είχαν δώσει για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.
Ξεχωριστό τόνο έδωσε η παρουσία εκατοντάδων παιδιών από διάφορες χώρες που τραγούδησαν τον ύμνο των αγώνων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καναδός πρόεδρος της FIBA, Μπομπ Ελφιστον, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάθεση της διοργάνωσης στην Τουρκία.
Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά σε 172 χώρες, μέσα από 18 κάμερες που κάλυψαντο γεγονός, ενώ παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της FIBA Μπομπ Έλφινστον, καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες του αθλητισμού και της πολιτικής.

Η Nike δημοσίευσε φωτογραφίες με τα ρούχα που θα φορέσουν οι τρεις σημαντικότεροι εκπρόσωποι της εταιρίας στο US Open, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Μαρία Σαράποβα. Ο Αμερικανικός κολοσσός ένδυσης και υπόδησης, έχει προβλέψει δύο συνολάκια για τον καθένα, ένα για τα day session παιχνίδια και ένα για τα βραδινά.


Ρότζερ Φέντερερ

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών και κάτοχος 5 συνεχόμενων τίτλων στη Νέα Υόρκη (2004-2008), φέτος θα φορέσει το Victory Court Polo, γαλάζιο για την ημέρα και βαθύ μπλε για τα βραδινά του παιχνίδια.





Ράφαελ Ναδάλ

Εντυπωσιακή είναι και η εμφάνιση του Ράφαελ Ναδάλ, ειδικά η βραδινή κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το μαύρο. Στα παιχνίδια υπό το φως της ημέρας ο Ισπανός θα φοράει επίσης το Vamos Court Crew σε χρώμα lime green.


Μαρία Σαράποβα

Η σπουδαία Ρωσίδα πρωταθλήτρια, κάτοχος του τίτλου το 2006, θα φορέσει ένα κλασικό Polo φόρεμα με αποχρώσεις του μπλε...

Περισσότερες πληροφορίες στο http://usopen2010.nikemedia.com/
Τίτλοι τέλους μάλλον για το PSJ. Σήμερα οι υπεύθυνοι της σελίδας OzModchips μετέδωσαν τα δυσάρεστα νέα σε όσους προ παρήγγειλαν το PS Jailbreak. Τα νέα είναι πως η Sony Europe έχει επιβάλει την λήψη ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με οποιονδήποτε πρόσωπο πουλά το PS Jailbreak και ως εκ τούτο οι λιανοπωλητές που το διαθέτουν δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να επιστέψουν τα χρήματα σε αυτούς που πρόλαβαν και το παρήγγειλαν. Η Sony έδρασε με απόλυτη μυστικότητα επί του θέματος και απ ότι φαίνετε θα έχουμε και δικαστικές εξελίξεις μεταξύ της OzModchips και της Sony Computer Entertainment Europe στις 31 Αυγούστου.

Η σελίδα OzModchips στο email που έστειλε στα άτομα που προ- παρήγγειλαν το PS JailBreak αναφέρει.

"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα η Sony Αυστραλίας (σ.σ. που ανήκει στην SCEE) επέβαλε την λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά κάθε εταιρίας / προσώπου πωλητή του PS Jailbreak, έτσι με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω πως θα σταματήσουν οι αγοραπωλησίες του PS Jailbreak. Ενώ μόλις τώρα ταχτοποιούμε το θέμα με τις επιστροφές χρημάτων.
Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκαλέσαμε και ελπίζουμε ότι μπορείτε να καταλάβετε τη θέση μας επί του θέματος. Παρακαλώ σημειώστε ότι η επιστροφές των χρημάτων σας μπορεί να πάρει περίπου 5 εργάσιμες ημέρες για να τα έχετε πάλι στην κάρτα σας."

Μπορεί αυτά να είναι άσχημα μαντάτα αλλά ας περιμένουμε να δούμε τη έχουν να προσφέρουν και οι κλώνοι αν όντως είναι πραγματικοί, ίσως είναι και η ευκαιρία να το προμηθευτούμε δωρεάν ή να δημιουργηθούν σπιτικά PS JailBreak. Ότι δεν κινείτε επίσημα κινείτε ανεπίσημα, οπότε υπομονή.

Update
Το Quantronics που κι αυτό διέθετε το PS Jailbreak σταματά να το δίνει, και έχει βάλει ως αίτιο “δεν υπάρχουν αποθέματα” για να συμμορφωθεί μάλλον με την εντολή του δικαστηρίου.
Στην έκθεση GamesCom η Konami ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο Pro Evolution Soccer 2011 θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του FIFA 11. Well, scratch that. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία του παιχνιδιού, το PES 2011 με ελληνικό σχολιασμό θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τις 30 Σεπτεμβρίου, μόλις μία ημέρα δηλαδή πριν το FIFA 11!
Μιλάμε για καταμέτωπο σύγκρουση του PES με το FIFA, ίσως στην πιο κολλημένη με το ποδόσφαιρο αγορά ολόκληρης της Ευρώπης. Μιλάμε για την μητέρα των μαχών. Απλά σκεφτείτε ότι όταν θα πάτε στο κατάστημα, θα βρεθείτε μπροστά και στα δύο παιχνίδια και για πρώτη φορά θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα δύο την δεδομένη στιγμή. Ευχαριστος πονοκέφαλος έτσι;
Η Commodore μας φέρνει εικόνες από το ένδοξο παρελθόν της, καθώς ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της PC, Commodore PC64, με τα “σωθικά” του τοποθετημένα στο κλασικό μπεζ κουτί του Commodore 64.
Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται επεξεργαστής Intel Atom, μνήμη RAM έως 4GB, σκληρός δίσκος 1TB SATA, έξοδος HDMI και επιλογή για DVD/CD ή Blu-ray!
Θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2010, οπότε προλαβαίνουμε να σκουπίσουμε τα δάκρυα μας…
Ακόμα μία ένδειξη για την ονομασία του tablet της Google αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρία κατοχήρωσε το όνομα “Speedbook“. Η ανακάλυψη έγινε από τον Erik Sherman της ιστοσελίδας Bnet, όταν έψαξε στη βάση δεδομένων του αρμόδιου γραφείου των ΗΠΑ.
Όμως, ο Sherman ισχυρίζεται ότι δεν προσδιορίζεται το προϊόν για το οποίο έγινε η κατοχύρωση, και δηλώνει ότι μπορεί να αναφέρεται σε tablet, eReader ή κάτι άλλο. Πάντως, σίγουρα θα σχετίζεται με την κατηγορία “Computer Hardware“.
Μπορεί η Samsung να αποσύρεται από το χώρο του e-paper, κάποιοι άλλοι Κορεάτες όμως δείχνουν αποφασισμένοι να διαπρέψουν στη νέα αυτή κατηγορία. Η LG ετοιμάζεται να βάλει ένα νέο επαναστατικό προϊόν σε γραμμή παραγωγής μέχρι το τέλος του χρόνου και φυσικά περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε πότε θα το πιάσουμε στα χέρια μας. Το 19ιντσο e-paper της LG φαίνεται να είναι πράγματι τόσο εύκαμπτο όσο ένα κομμάτι χαρτί.
Και πώς να μην είναι, άλλωστε; Έχει πάχος μόλις 0,3 χιλιοστά, ζυγίζει 130 γραμμάρια και φυσικά φιλοδοξεί να γίνει η βασική πρώτη ύλη για τα έντυπα επόμενης γενιάς. Ανυπομονούμε.
Παράλληλα, η LG ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή e-paper displays στις 9,7 ίντσες, έχοντας βάλει ως στόχο την αγορά των e-book readers.
Τα παιδιά από το GameFreax έχουν καταφέρει να αναστρέψουν τη λειτουργία του PS Jailbreak και η πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη είναι πως το USB dongle δεν είναι ένας κλώνος μηχανήματος που χρησιμοποιεί η Sony, παρά ένα USB που χρησιμοποίει τσιπ PIC18F444 ATmega το οποίο είναι εύκολο να μιμηθεί.


Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές πρόκειται για exploit που έχει φτιάξει η ομάδα που το διαθέτει. Στην εικόνα παραπάνω φαίνετε πως λειτουργεί το PS Jailbreak ενώ κάποιοι αναφέρουν πως σε άλλες αναλύσεις που έχουν γίνει το PS J δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουνε update εάν δεν έχουν κάποιο απαραίτητο υλικό.
Τέλος φήμες αναφέρουν πως μία πολύ γνωστή ομάδα dev που ασχολείται με το PSP θα προσπαθήσουν να μιμηθούν το PS J χρησιμοποιώντας κάποιο homebrew συνδέοντας το PSP με το PS3 μέσω USB.
Η ΜΙ5 διαθέτει τα αρχεία που φέρεται να απέσπασε Νορβηγή μπαλαρίνα που εργαζόταν για λογαριασμό των Γερμανών οδήγησαν στην αποτυχία των συμμάχων να κρατήσουν τα ναζιστικά στρατεύματα μακριά από τη χώρα.

Η Marina Lee κατόρθωσε να αποσπάσει τα επιτελικά σχέδια του Βρετανού στρατηγού Auchinleck, του επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων για την άμυνα της Νορβηγίας.
Τα σχέδια περιήλθαν στα χέρια των Γερμανών και συγκεκριμένα του διοικητή Eduard Dietl ο οποίος κατάφερε να αντιμετωπίσει την άμυνα των Νορβηγών και των συμμάχων, ενώ φερόταν έτοιμος ακόμα και να υποχωρήσει.

Συνεπεία αυτού αποχώρησαν οι σύμμαχοι και η Νορβηγία καταλήφθηκε το 1940 από τη ναζιστική Γερμανία. Λίγους μήνες αργότερα η Νορβηγία έγινε βάση για τους γερμανικούς βομβαρδισμούς κατά της Βρετανίας.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν τη δράση της Marina Lee από Γερμανό διπλό πράκτορα. Η Marina Lee γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. Ήταν, κατά τις περιγραφές, «ψηλή, ξανθιά, εκλεπτυσμένη» γυναίκα που γνώριζε πέντε γλώσσες. Λέγεται πως γνώριζε τον Joseph Stalin και ότι πιθανότατα εργαζόταν και για τους Σοβιετικούς.
Ο Ντομ Κομπ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο - την γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνησή. Έναν εχθρό που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.

EXTRA!


ΚΟΜΠ
Δημιουργείς τον κόσμο του ονείρου.
Φέρνεις το υποκείμενο μέσα στο όνειρο και το γεμίζει με τα μυστικά του.

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/παραγωγός Κρίστοφερ Νόλαν αποκαλύπτει πως ξεκίνησε να δημιουργεί τον κόσμο του “Inception” δέκα σχεδόν χρόνια πριν ξεκινήσει να σκηνοθετεί την ταινία. “Δέκα χρόνια πριν, άρχισε να με γοητεύει το θέμα των ονείρων, η σχέση ανάμεσα στον κόσμο, όταν είμαστε ξύπνιοι με εκείνον των ονείρων μας. Πάντα έβρισκα ενδιαφέρον παράδοξο ότι όλα μέσα στα όνειρα — είτε είναι τρομακτικά, χαρούμενα ή φανταστικά — είναι δημιουργήματα του νου μας. Είναι εντυπωσιακό το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις δυνατότητες της φαντασίας μας. Άρχισα να σκέφτομαι πως είναι κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια επική ταινία δράσης, με ανθρώπινη πάντα διάσταση.”
Το “Inception” περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι είναι εφικτό να μοιράζεσαι όνειρα... όνειρα που έχουν κατασκευαστεί να φαίνονται και να μοιάζουν αληθινά, ενώ βρίσκεσαι μέσα τους. Και μέσα σε αυτή, την υποσυνείδητη κατάσταση, τα βαθύτερα και πολυτιμότερα μυστικά του ανθρώπου είναι εκεί για να τα κλέψεις. Ο Νόλαν εξηγεί, “Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η αντίληψη ότι μια ιδέα είναι το πιο προσαρμόσιμο και πανίσχυρο παράσιτο. Ένα ίχνος της θα βρίσκεται πάντα κάπου στο μυαλό σου. Η σκέψη ότι κάποιος θα μπορούσε να τιθασεύσει την ικανότητα να εισβάλει στα όνειρα σου, σε πραγματικές συνθήκες και να κλέψει μια ιδέα — όσο ιδιωτική κι αν είναι — είναι συναρπαστική.”
Η παραγωγός Έμα Τόμας συμφωνεί, λέγοντας πως η ταινία έπρεπε να διατηρήσει μια ισορροπία ανάμεσα σε μια συναρπαστική εμπειρία και ένα συναισθηματικό ταξίδι. “Έχει στοιχεία μιας ταινίας με επίκεντρο μια απάτη, αλλά σε πιο φανταστικό πλαίσιο. Έχει εντυπωσιακές σκηνές δράσης, αλλά έχει και χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζεσαι. Υπάρχει μια κινητήριος δύναμη σε όλη την ταινία.”
Αυτή η δύναμη ενσαρκώνεται σε μεγάλο βαθμό στον κεντρικό χαρακτήρα, τον Ντομ Κομπ που τον ενσαρκώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο ηθοποιός λέει, “Πρόκειται για ένα περίπλοκο θρίλερ όπου όλα μπορεί να συμβούν. Στο επίκεντρο, βρίσκεται η προσπάθεια ενός άνδρα να ανακαλύψει μια καλά κρυμμένη αλήθεια και να επιστρέψει σπίτι του.”

O βραβευμένος δημιουργός Κρίστοφερ Νόλαν σκηνοθετεί ένα διεθνούς κύρους καστ στην ταινία "Inception", μια πρωτότυπη ταινία επιστημονικής φαντασίας που ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και στον απόκρυφο και αόριστο κόσμο των ονείρων.

Συνοπτικές Πληροφορίες
  • Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ
  • Σενάριο: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ
  • Ηθοποιοί: ΤΟΜ ΜΠΕΡΕΝΤΖΕΡ , ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ , ΜΑΙΚΛ ΚΕΙΝ , ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ , ΚΙΛΙΑΝ ΜΕΡΦΙ , ΚΕΝ ΓΟΥΑΤΑΝΑΜΠΙ , ΕΛΕΝ ΠΕΙΤΖ , ΤΖΟΖΕΦ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΛΕΒΙΤ , ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ
  • Διάρκεια: 148 λεπτά
  • Πρεμιέρα: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010
  • Χρονολογία παραγωγής: 2010
  • Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
  • Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • Καταλληλότητα ταινίας: ΕΚΚΡΕΜΕΙ
  • Κριτική κοινού: ***** (75 ψήφοι)

 

Τρέιλερ



Επίσημο Site:

Θυμάστε το Hanvon TouchPad B10; Πρόκειται για το Windows 7 tablet της εταιρίας, το οποίο είχαμε δει σε συγκριτικό video με το iPad πριν από μερικές ημέρες. Τελικά, ένας blogger από τη Γερμανία το πήρε στα χέρια του και έκανε το πρώτο hands-on review, τονίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα tablets που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.
Σύμφωνα με τον blogger, χρειάζεται περίπου 39 δευτερόλεπτα για την εκκίνηση, ενώ δεν παρουσίασε κανένα “κόλλημα” όταν άνοιξε ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές. Μπορείτε να δείτε το video και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Αθάνατα ή θανάσιμα; Προκάλεσαν την αθανασία του Αχιλλέα ή το θάνατο του Μεγαλέξανδρου;

Τα ύδατα της Στυγός στο όρος Χελμός της Αχαΐας, τα περίφημα νερά της αρχαιότητας από τα Τάρταρα, έχουν απασχολήσει από τον Παυσανία και τον Ησίοδο μέχρι φιλολόγους, τοξικολόγους αλλά και απλούς ορειβάτες.

Είναι όμως αληθινές οι φήμες για τις δηλητηριώδεις ιδιότητες του; «Πολύ πιθανόν» απαντά η ιστορικός Άντριεν Μείτζορ, ερευνήτρια του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ.

Πρόσφατα, εξάλλου, τα ύδατα της Στυγός (γνωστά και «μαυρονέρι») κατηγορήθηκαν και για το θάνατο του Μεγαλέξανδρου! Ποια όμως εκδοχή είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, η «αθανασία» του Αχιλλέα ή ο θάνατος του Μεγαλέξανδρου;
Σύμφωνα με τους τοξικολόγους, τα νερά της Στυγός που πηγάζουν από τον ποταμό Κράθη, περιέχουν ένα βακτηρίδιο την οποίο παράγει μια ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA με αρχικά συμπτώματα αυτά της αδυναμίας, της κόπωσης και των ξαφνικών πόνων με κατάρρευση -εν συνεχεία- των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπου, ανάλογα συμπτώματα δηλαδή με αυτά που εμφανίστηκαν στο Μεγαλέξανδρο προτού πεθάνει.
Πάντως αρκετοί από τους κατοίκους της Ακράτας Αχαΐας που βρίσκεται κοντά στα νερά, δηλώνουν ότι έχουν δοκιμάσει από το «αθάνατο νερό» χωρίς έχουν πάθει τίποτα. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα εμφανίσουν σημάδια αθανασίας!
Το Διάστημα είναι ένας χώρος όπου τα πάντα αλλάζουν. Μπορεί να χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια για να γίνει μια μικρή αλλαγή, αλλά είναι αναπόφευκτη. Έτσι λοιπόν, ας μην έχουμε και τόσο δεδομένο ότι η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να υπάρχει εις τους αιώνας των αιώνων... αμήν. Το cosmo.gr διάβασε ένα ενδιαφέρον άρθρο του φυσικού Phil Plait, που συνεργάζεται με το Discovery Channel και αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα εξαφανιστεί η ανθρωπότητα.


1.Εξαφάνιση από αστεροειδή

Αν ρωτήσετε έναν δεινόσαυρο, θα σας πει το πώς. Το να χτυπηθεί η Γη (ξανά) από αστερεοειδή είναι ίσως ο πιθανότερος τρόπος για να χαθούμε από “προσώπου Γης”.

Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι 100 τόνοι υλικών από το Διάστημα, χτυπάνε κάθε χρόνο τον πλανήτη μας, τότε μάλλον καλύτερα να προετοιμαζόμαστε για τη σύγκρουση...

2.Εξαφάνιση από εκρηξη αστεριού

Όταν ένα αστέρι πεθαίνει, εκρήγνυται. Το φαινόμενο είναι γνωστό, ως supernova, το οποίο και σκορπά το θάνατο σε ό,τι βρίσκεται μπροστά του, εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων ραδιενέργειας που εκπέμπει .

Για να εξαφανιστούμε λοιπόν από τη supernova, θα πρέπει το ετοιμοθάνατο αστέρι να βρίσκεται τουλάχιστον 75 έτη φωτός μακριά μας. Η προηγούμενη φορά που έγινε μια τέτοια έκρηξη κοντά στη Γη ήταν πριν 2 με 3 εκατομμύρια χρόνια. Τα καλά νέα είναι ότι σπανιώς συμβαίνει κάτι τέτοιο κοντά στον πλανήτη μας.

3.Εξαφάνιση σε περίπτωση που “σβήσει” ο Ήλιος

Χωρίς ήλιο, δεν θα υπήρχε ζωή. Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα σηκωνόμασταν από το κρεβάτι το πρωί και ο ήλιος δεν υπήρχε; Πιθανότατα δεν θα προλαβαίναμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι ζωντανοί!

Το κακό είναι ότι ο Ήλιος αυτή τη στιγμή είναι μεσήλικας, διανύει ήδη το 4.500.000.000ό έτος της ηλικίας του, και αρχίζει να ξεμένει από καύσιμα.

4.Εξαφάνιση από μαύρη τρύπα

Οι μαύρες τρύπες του διαστήματος είναι ένα από τα πιο “μυστηριώδη” σημεία για τους επιστήμονες.

Αν μια μαύρη τρύπα πέσει στο δρόμο μας, η μαγνητική τροχιά της Γης θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ή να πέσει στον Ήλιο, ή να περιπλανηθούμε κάπου στα βάθη του Διαστήματος.

5.Εξαφάνιση λόγω... θανάτου του Διαστήματος

Το Σύμπαν είναι 13.000.000.000 χρονών.

Μέσα στα επόμενα... 1 τρισεκατομμύρια χρόνια, όλα τα αστέρια θα πεθαίνουν (αν η κβαντική θεωρία είναι σωστή). Ακόμα και οι μαύρες τρύπες θα έχουν εξαφανιστεί!
Συγκεκριμένα, σήμερα η ιστοσελίδα του x3Jailbreak αναφέρει πως δέχθηκαν email για παραπάνω από 100 δωρεάν δείγματα και πως στις επόμενες μέρες θα σταλθούν στους ανθρώπους που ήθελαν να το αποκτήσουν. Επίσης επισημάνουν πως μέχρι να σταλθούν τα πρώτα 100 δείγματα, δεν θα δέχονται άλλα email για δείγματα.
Την ίδια στιγμή το PS Jailbreak καθυστερεί (όπως μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το νέο).

Ένα μέλος του PSX-Scene, το οποίο βρίσκετε κοντά με την ομάδα αναφέρει πως :
Το PS Jailbreak καθυστέρησε λόγο έλλειψης μερικών PS Jailbreak. Τώρα πια δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας και η καθυστέρηση αναμένεται να είναι ανάμεσα στις 3 μέρες έως και μία βδομάδα.
Επιτέλους, η Canon EOS 60D ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον από την εταιρία, αντικαθιστώντας την κατά τα άλλα εξαιρετική EOS 50D. Για πρώτη φορά, θα είναι δυνατή η χρησιμοποίηση αρκετών εφέ (Picture Style, White Balance (WB), Color Space, High-ISO Noise Reduction, Peripheral Illumination Correction, Linear Distortion Correction και Chromatic Aberration Correction) απευθείας από την κάμερα, για επεξεργασία των εικόνων RAW, χωρίς να χρειάζεται η σύνδεση με υπολογιστή, χάρι στον επεξεργαστή DIGIC 4.
Η νέα DSLR κάμερα της Canon διαθέτει αισθητήρα 18MP, 9 βαθμίδες AF (autofocus), ταχύτητα φωτογραφίας 5.3fps, δυνατότητα εγγραφής Full HD video, περιστρεφόμενη οθόνη 3”, ενώ έχουν ενσωματωθεί πολλά ενδιαφέροντα φίλτρα από τη σειρά PowerShot.
Η Canon EOS 60D θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, μόνο το σώμα σε τιμή περίπου €850 ή μαζί με το φακό Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS σε τιμή περίπου €1100, ενώ εάν θέλετε και τη μπαταρία Canon BG-E9 θα χρειαστούν επιπλέον €200. Ταυτόχρονα, η εταιρία θα κυκλοφορήσει και έξι νέους φακούς της σειράς L EF:
  • Canon Extender EF 1.4x III / Δεκέμβριος 2010 – €400
  • Canon Extender EF 2x III / Δεκέμβριος 2010 – €400
  • Canon EF 400mm f/2.8L IS II USM / Δεκέμβριος 2010 – €8500
  • Canon EF 300mm f/2.8L IS USM / Δεκέμβριος 2010 – €5500
  • Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM / Οκτώβριος 2010 – €1200
  • Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM / Ιανουάριος 2011 – €1100

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Rolf Disch σκέπτεται με βάση την ενεργειακή απόδοση κι αυτό φαίνεται από τη δουλειά του. Ο κ. Disch έχτισε ένα απολύτως οικολογικό σπίτι, το οποίο αξιοποιεί τον ήλιο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παράγει την πενταπλάσια ενέργεια από αυτή που καταναλώνει. Το Ηλιοτρόπιο, όπως ονομάζεται το σπίτι, έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν τους λάτρεις της καινοτομίας.
Κατ' αρχάς, να πούμε ότι το γιγάντιο panel στην κορυφή περιστρέφεται ακολουθώντας την πορεία του ήλιου, έτσι ώστε να δεσμεύει ανά πάσα στιγμή τη μέγιστη δυνατή ακτινοβολία. Έτσι, το σπίτι έχει στη διάθεσή του μια παροχή 6,6 κιλοβάτ. Δεν περιστρέφεται, όμως, μόνο ο συλλέκτης. Ο κ. Disch αποφάσισε ότι θα πρέπει να περιστρέφεται ολόκληρο το σπίτι, έτσι ώστε να έχει πάντα τις ιδανικές συνθήκες φωτός. Χώρια που η εναλλασσόμενη θέα είναι τρομερά cool από μόνη της. Να σημειωθεί ότι το panel και το σπίτι περιστρέφονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
Κατά τα λοιπά, το Ηλιοτρόπιο έχει σύστημα ανακύκλωσης του νερού για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο, ενώ μέχρι και τα ανθρώπινα περιττώματα κομποστοποιούνται.
Ο ίδιος ο Disch μένει μέσα σε αυτό το σπίτι και δηλώνει πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια, το κόστος είναι υψηλότατο. Αν θέλετε ένα Ηλιοτρόπιο, θα πρέπει να δαπανήσετε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Όπως και να το κάνουμε, πάντως, είναι πολύ εντυπωσιακό.


Επιβεβαιώνονται οι φήμες με τις τιμές των iPhone 4 στην Ελλάδα να έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

 
•iPhone 4 16GB: 660 ευρώ

•iPhone 4 32GB: 780 ευρώ

•Ημερομηνία διάθεσης: Παρασκευή 27 Αυγούστου (ελάχιστα κομμάτια).
Ούτε ψύλλος στον κόρφο της δημοσιογράφου δε θα ήθελε να ήταν κανένας καθώς κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης από γήπεδο συνέβη ένα ευτράπελο που δε θα ξεχάσει πότε!

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Jessica Kastrop καθώς μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση στο Sky Sports μια μπάλα έπεσε με δύναμη στο κεφάλι της με αποτέλεσμα να κινηθεί μπροστά και με το μικρόφωνό της να χτυπήσει το αντίστοιχο του συμπαρουσιαστή της.
Une journaliste reçoit un ballon de foot en peine tête
Ανέβηκε από TELEOBS. - Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα αστεία video.
Τα αυθεντικά αρχαία Ελληνικά αγάλματα ήταν βαμμένα με έντονα χρώματα, αλλά μετά από 3 χιλιάδες χρόνια είναι λογικό να έχει χαθεί ο χρωματισμός τους. Όχι όμως εντελώς!


Αν και φαντάζει αδύνατο, ακόμα και να σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσε να δει την πραγματική μορφή αυτών των αγαλμάτων, αφού η φθορά από το χρόνο, τον ήλιο, την άμμο και τον αέρα είναι τεράστια, μερικοί φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών διαφόρων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ (Harvard, Colorado κ.ά) ανακάλυψαν ότι όταν φωτίζουν τα αγάλματα με υπεριώδες φως υπό συγκεκριμένη γωνία (τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στους πίνακες ζωγραφικής), μπορούν να δουν το σχεδιάγραμμα των χρωμάτων, τα υπολείμματα βαφής, σκόνης, αλλά και τα ίχνη από τα πινέλα.


Βέβαια, στα αγάλματα η διαδικασία αυτή είναι αρκετά πιο δύσκολη, αλλά τα περίτεχνα σχέδια γίνονται ορατά λόγω του διαφορετικού ρυθμού απόθεσης του κάθε χρώματος. Επιπλέον, αυτά τα στρώματα χρωμάτων προστατεύουν τα αγάλματα από τη διάβρωση, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ορατά με γυμνό μάτι!


Για να περάσουμε ξανά στην τεχνική της υπεριώδους ακτινοβολίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι το υπεριώδες φως κάνει πολλές οργανικές ενώσεις να φθορίζουν. Αυτό το γεγονός έχει βοηθήσει πολύ τους εκτιμητές έργων τέχνης να καταλαβαίνουν κατά πόσο ένα έργο είναι αντίγραφο, αφού κατά κανόνα τα παλαιότερα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό οργανικών ενώσεων σε σχέση με τα καινούργια. Χάρι στα υπολείμματα αυτών των οργανικών ενώσεων και το φθορισμό τους, οι ερευνητές μπορούν να δουν με μεγάλη λεπτομέρεια τη μορφολογία των αρχαίων αγαλμάτων.


Μόλις γίνει η χαρτογράφηση υπάρχει το πρόβλημα της εξακρίβωσης του χρώματος, καθώς παρά το γεγονός ότι κάθε χρώμα αφήνει το δικό του στίγμα, μετά από τόσα χρόνια αλλοιώνεται η χημική σύσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα η σημερινή “βαφή” να μην έχει καμία σχέση με την πραγματική.

Παρόλα αυτά, υπάρχει λύση, αφού τα χρώματα μπορεί να ξεθωριάζουν με το χρόνο, αλλά τα υλικά (χρωστικές φυτικής και ζωικής προέλευσης, πέτρες και όστρακα) παραμένουν όπως ήταν εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτι που μπορεί επίσης να ανακαλυφθεί με φωτισμό. Με φασματοσκοπία ακτίνων Χ και υπερύθρου, οι ερευνητές μπορούν να κατανοήσουν τη σύσταση των χρωμάτων, καθώς και το ποια ήταν η εμφάνιση τους αρχικά.
Η φασματοσκοπία βασίζεται στο γεγονός ότι τα άτομα διαφορετικών υλικών απορροφούν διαφορετικά μήκη κύματος ακτινοβολίας, όταν αυτή πέφτει επάνω τους, με τα υπόλοιπα μήκη να ανακλώνται. Έτσι, οι ερευνητές καταλαβαίνουν ποια ακτινοβολία απορροφήθηκε και αναγνωρίζουν το υλικό, ενώ με τη βοήθεια των υπέρυθρων ακτίνων καθορίζουν τις οργανικές ενώσεις. Να σημειωθεί ότι οι ακτίνες Χ δεν σταματούν πουθενά, παρά μόνο στα βαρύτερα στοιχεία, όπως είναι τα πετρώματα και τα μέταλλα.
Η Kodak δημοσιοποίησε ένα video στο κανάλι της στο YouTube, στο οποίο μπορούμε να δούμε μία από τις πρώτες έγχρωμες λήψεις όλων των εποχών. Για την ακρίβεια, το παραπάνω video γυρίστηκε το 1922 και αποτελεί ένα μέρος των δοκιμών της εταιρίας! Άραγε γνώριζε ο εικονολήπτης ότι έγραφε ιστορία;

iPhone 4 στην Ελλάδα… Ήρθε; Έρχεται; Πότε; Πόσο κοστίζει; Ποιοί θα το πάρουν πρώτοι; Ποιοί δεν θα το πάρουν καθόλου;

Καθώς πλησιάζουμε στην τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου οι φήμες περί κυκλοφορίας του iPhone 4 στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν!

Ακούγονται διάφορες ημερομηνίες σχετικά με την επίσημη κυκλοφορία του iPhone 4 με φαβορί την Παρασκευή 27 Αυγούστου, ενώ οι επικρατέστερες τιμές διάθεσης είναι αυτή τη στιγμή τα 659 ευρώ για το 16άρι και 779 ευρώ για το 32άρι.

Οι ίδιες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες θέλουν το iPhone 4 να βρίσκεται στα ειδικά διαμορφωμένα stand των καταστημάτων καθαρά προς επίδειξη (1 demo iPhone 4 ανά κατάστημα) την Πέμπτη 26 Αυγούστου. Έτσι θα μπορείτε να το δείτε από κοντά, να θαυμάσετε το design και την απίστευτη οθόνη του και τελικώς να εκνευριστείτε ακόμη περισσότερο μιας και δεν μπορείτε να το πάρετε στα χέρια σας άμεσα.

Επίσημα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε από την Cosmote ούτε από την Vodafone, αν και η πρώτη σε μία κίνηση έκπληξη για τα ελληνικά δεδομένα δημιούργησε ένα επίσημο twitter account μέσω του οποίου μας υπενθύμισε εχτές ότι το iPhone 4 θα είναι σύντομα κοντά μας. Φυσικά, το πόσο σύντομα δεν απαντιέται ώστε να διατηρείται το μυστήριο…

Μερικές γρήγορες πληροφορίες/φήμες/κακίες:

•Τα κομμάτια που αναμένεται να διατεθούν κατά την 1η ημέρα κυκλοφορίας είναι όπως και πέρυσι ελάχιστα. Το μεγαλύτερο μέρος όσων έχουν κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ θα μπορέσει να προμηθευτεί τη συσκευή την 1η ημέρα κυκλοφορίας της!
•Οι φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΔΕΝ είναι προκράτηση. Καλό θα είναι να μην έχετε την αυταπάτη ότι επειδή γραφτήκατε σε μία λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχετε “δέσει τον γάιδαρο σας”.
•Τη συσκευή αναμένεται να την πάρουν πρώτοι όσοι έχουν κάποιο γνωστό στα καταστήματα. Αν δεν έχετε γνωστό τρέξτε αυτή τη στιγμή στο πλησιέστερο κατάστημα Vodafone ή Cosmote με ένα κουτί γλυκά, παγωτό ή πτι-φουρ και προσπαθείστε να πιάσετε φιλίες ή γιατί όχι και να συνάψετε στενές σχέσεις με κάποιο υπάλληλο του καταστήματος. Είναι βέβαιο ότι η κίνηση αυτή θα έχει περισσότερες πιθανότητες να σας φέρει το iPhone 4 στα χέρια από ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος.
•Οι ελάχιστες συσκευές που θα έρθουν θα δοθούν με την καθιερωμένη σειρά προτεραιότητας: Μεταφορά αριθμού, Νέα συμβόλαια, Ανανέωση συμβολαίων. Την αγορά ως σκέτη συσκευή δεν την αναφέρουμε ούτε για αστείο – τουλάχιστον όχι από τους 2 παρόχους.
Όταν με το καλό έχουμε κάποιο δελτίο τύπου ή επίσημες πληροφορίες θα ενημερώσουμε με νέο δημοσίευμα. Μέχρι τότε μην κάθεστε με σταυρωμένα χέρια… προμηθευτείτε με κεράσματα και ξεκινήστε την προσπάθεια :-)
Τα καλά νέα για το PS Jailbreak έρχονται. Συγκεκριμένα αυτό που όλοι περιμέναμε έρχεται και μάλιστα σε μία λογική τιμή με το όνομα x3JailBreak.

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες που τους αποσταλεί e-mail, κλώνος του PS Jailbreak θα είναι διαθέσιμος την επόμενη βδομάδα με το όνομα x3JailBreak στην τιμή των $20 - $40 το ένα.

Αν και στην επίσημη ιστοσελίδα του x3JailBreak δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία,(όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας σχεδόν τίποτα δεν υπάρχει από 2-3 εικόνες που διαφημίζουν το προϊόν) το γαλλικό site Logic-Sunrise δίνει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε.

Μετά τον ενθουσιασμό του… “σπασίματος” του PS3 έρχεται κάτι για να μας ενθουσιάσει περισσότερο και αυτό ακούει στο όνομα x3JailBreak. Όταν όλοι συνειδητοποιήσαμε πως το PS Jailbreak είναι αληθινό το ερώτημα όλων ήταν αν όντως η τιμή ήταν αληθινή για ένα USB dongle να κοστίζει γύρο στα $100(!) και ρωτούσαμε αν υπάρχει εναλλακτική λύση, κάποιος κλώνος. Η απάντηση απ ότι φαίνεται ήταν θετική και αρκετά γρήγορη!

Αυτό που είναι βέβαιο, προς το παρόν, είναι πως η ομάδα δεν αποκάλυψε τα συστατικά που απαιτούνται για την δημιουργία ενός τέτοιου USB dongle, φοβούμενη ίσως την δημιουργία ακόμα πιο φθηνών σπιτικών PS Jailbreak.

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger