Με αργά, σταθερά βήματα το web standard HTML5 γίνεται αποδεκτό από όλες τις μεγάλες εταιρίες, με τις Adobe και Microsoft να το υιοθετούν, και μάλιστα εις βάρος των δικών τους Flash και Silverlight αντίστοιχα.


Την αρχή έκανε η Adobe, η οποία μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, παρουσίασε ένα νέο εργαλείο μετατροπής του Flash σε HTML5, προσπαθώντας να πείσει τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, αλλά να έχουν την προσοχή τους και στο ολοένα ανερχόμενο HTML5.


Από την άλλη μεριά, η Microsoft αναγνωρίζει επίσημα (Bob Muglia) ότι το Silverlight δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής από τον κόσμο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της και την αφοσίωση της στο να το μετατρέψει στην βασική πλατφόρμα προγραμματισμού για το Windows Phone 7 OS.
Έτσι, αποφάσισε να στραφεί στο HTML5 για τη δημιουργία εφαρμογών και video, που θα υποστηρίζονται από πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
Το HTML είναι η μόνη πραγματική λύση για οτιδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί για οποιαδήποτε πλατφόρμα, ακόμα και για το iOS της Apple
Είναι προφανές ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες (Microsoft, Adobe, Apple και Google) αγκαλιάζουν την τεχνολογία HTML5, όχι μόνο για να μπορούν να επκταθούν στις σημερινές συσκευές, αλλά και για να εργαστούν επάνω στις μελλοντικές.
 
viewsonicviewpad1005.jpgΣτις 15 Νοεμβρίου ξεκινούν επίσημα οι πωλήσεις του ViewSonic ViewPad 10, ενός dual-boot tablet με Windows 7 και Android στις 10 ίντσες.
Το νέο tablet της ViewSonic είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό, αλλά όπως φαίνεται στις 15 Νοεμβρίου ξεκινά επίσημα η διάθεση του στην αγορά της Μ. Βρετανίας αρχικά.
Το ViewPad 10 είναι βασισμένο σε Intel Atom επεξεργαστή, διαθέτει καλό εξοπλισμό που περιλαμβάνει Wi-Fi, microSD card reader, ενσωματωμένο SSD στα 16GB και βέβαια έρχεται με προ-εγκατεστημένα Windows 7 Home Premium και Android.
Η τιμή του, αυτή τη στιγμή σε κάποια καταστήματα που το έχουν για προ-παραγγελία, είναι 430 λίρες Αγγλίας, αρκετά δελεαστική για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει.


O Scott Davis, CTO End User Computing για το VMware, ένα virtual machine για desktop υπολογιστές, δείχνει ένα live demo της alpha έκδοσης του VMware View Client για το iPad. To VMWare View Client για το iPad αναμένεται το πρώτο διάστημα του 2011

Παρακολουθήστε το βίντεο:





Στο video που ακολουθεί βλέπουμε τον Chris Metzen, ο οποίος είναι ο αντι-πρόεδρος του δημιουργικού τμήματος της Blizzard, να εξηγεί σε όλους τι σημαίνει η λέξη GEEK. Τόσος ντόρος γίνεται για τους geeks στις μέρες μας! Μου αρέσει πολύ αυτό που είδα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου geek αλλά πραγματικά ο τύπος είναι καταπληκτικός, θα βρείτε τον εαυτό σας εκεί μέσα? Εγώ σίγουρα τον βρήκα σε πολλά σημεία και πολύ χαίρομαι για αυτό…
Υ.Γ. : πραγματικά παραδέχομαι τον τύπο… έκανε δήλωση φόρο τιμής στο Everquest… “δεν θα υπήρχε τίποτα απ’όλα αυτά χωρίς αυτό τώρα…”
Με 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις το αμφιλεγόμενο παιχνίδι της EA κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση στις πέντε πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα “σουξέ” της EA η οποία, μαζί με τα ψηφιακά downloads του παιχνιδιού, έβαλε στο ταμείο της κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια!

Τελικά, αποδεικνύεται πως λίγος “πανικός” πριν βγει ένα προϊόν στην αγορά μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το Medal of Honor είχε “χτυπηθεί” τόσο από την πολιτική ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας όσο και από το στρατό των ΗΠΑ, για την επιλογή που δίνει στους παίκτες να υποδύονται τους Ταλιμπάν και να σκοτώνουν συμμάχους.

Τότε η εταιρεία είχε τηρήσει σιγήν ιχθυός, όμως φαίνεται ότι τώρα έδωσε μια ηχηρή απάντηση σε όλους.
Την πλάκα της ζωής της έπαθε μια ανυποψίαστη μασέζ, μπροστά στην οποία εμφανίστηκε ξαφνικά ο David Beckham έχοντας τρελές ιδιοτροπίες, ενώ στο χώρο υπήρχε κρυφή κάμερα!

Ο Άγγλος σταρ συμμετείχε στη φάρσα της αμερικανικής εκπομπής «Ellen», την οποία παρουσιάζει η ηθοποιός Ellen DeGeneres.

Η παρουσιάστρια υπαγόρευε στον Becks τι να πει κι εκείνος επαναλάμβανε, κάνοντας την κακόμοιρη μασέζ να αισθανθεί αμήχανα, αλλά χωρίς να την προσβάλουν.

«Εδώ μέσα δεν είμαι ο Μπέκαμ, θέλω να με αποκαλείς… Ρίκι», είπε αρχικά ο 34χρονος ποδοσφαιριστής στην μασέζ, ενώ στην συνέχεια την έβαλε να τραγουδήσει στον μυ του για να τον χαλαρώσει και εκστόμισε απίστευτες ατάκες, όπως «…μου έχουν πει ότι το δέρμα μου είναι μαλακό σαν μικρού ροδάκινου»!
Όλοι έχουμε δει χρώματα να αναμειγνύονται με νερό. Δείτε τώρα να συμβαίνει και το αντίστροφο!
Η παρακάτω συσκευή έχει δημιουργηθεί από δύο καθηγητές του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου του New Mexico.
nadal-smile10_408.jpg
Ανάμεσα στις 49 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ξεχωρίζει αυτή του μαχητή των courts, Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, αναδείχθηκε δεύτερος αθλητής από τους αναγνώστες του askmen.com, ξεπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου.

Σύμφωνα με δημοψήφισμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία έχει πάνω από 16 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις το μήνα, ο Ναδάλ όχι μόνο είναι ανάμεσα στους 49 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2010 αλλά κατέχει την 15η θέση της σχετικής λίστας ενώ είναι ο δεύτερος αθλητής πίσω απ'τον quarterback της Νέας Ορλεάνης, νικήτριας του φετινού SuperBowl, Ντριου Μπρις που βρίσκεται στην 6η θέση.

Ο Ράφα είναι ψηλότερα από σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου αθλητισμού όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς (17ος), αστέρια του Χόλιγουντ όπως οι Τζορτζ Κλούνει (18ος) και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (43ος), ακόμα κι απ'τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα (21ος)!

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο πολυτάλαντος Τζον Στιούαρτ ενώ στη 2η ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Το askmen, μεταξύ άλλων, γράφει για τον Ναδάλ: "Ο Ράφαελ Ναδάλ ξέφυγε ολοκληρωτικά από τη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ. Με τρεις Grand Slam τίτλους αυτή τη χρονιά, μεταξύ των οποίων και το πρώτο του Αμερικανικό Όπεν που τον έκανε μόλις τον 7ο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος που συμπλήρωσε το Grand Slam καριέρας, ο Ναδάλ σφράγισε την 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και βαδίζει προς το ρεκόρ του Φέντερερ με τους 16 Majors. Σε μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στον αθλητικό χώρο, είναι πλέον σαφές ότι ο Ναδάλ έχει ξεπεράσει τον Ελβετό ομόλογό του.

Ο πάντα ταπεινός 24χρονος Ισπανός, επιμένει ότι μέχρι να κερδίσει περισσότερα Grand Slam απ'τον Φέντερερ, πάντα θα είναι ο δεύτερος καλύτερος. Είναι αυτό το είδος της μετριοφροσύνης που χαρακτηρίζει τον Ναδάλ ο οποίος κέρδισε φέτος πάνω από 10εκ. δολάρια από τα τουρνουά.

Θεωρείται ο "Βασιλιάς του χώματος" και διαθέτει ορισμένα φονικά όπλα. Είναι ικανός να κερδίσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Ο τύπος αγωνίζεται με απερίσκεπτη ένταση και τον αγαπάμε γι'αυτό, όμως η τενοντίτιδα στα γόνατα είναι το αποτέλεσμα. Είναι το μοναδικό που στέκεται μεταξύ του Ράφαελ Ναδάλ και του τίτλου του "Κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών"!

walkman_full.jpgΕίτε το πιστεύετε, είτε όχι, το all time classic Walkman με την κασέτα κυκλοφορεί ακόμα. Όχι για πολύ, πάντως. Η Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του εμβληματικού gadget των περασμένων δεκαετιών. Η τελευταία παρτίδα εστάλη στους Ιάπωνες λιανοπωλητές τον περασμένο Απρίλιο και είναι η τελευταία που θα δει η παγκόσμια αγορά.
Το Walkman έκανε ντεμπούτο στην Ιαπωνία την 1η Ιουλίου του 1979 και ακολούθησε η κυκλοφορία του σε Αμερική και Ευρώπη. Αν και τον πρώτο μήνα πούλησε μόνο 3000 κομμάτια στην Ιαπωνία, η συνέχεια ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Μέσα σε 30 περίπου χρόνια, η Sony κατάφερε να πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια Walkman.
Η Sony έχει να καυχιέται ότι δημιούργησε μια νέα αγορά με το Walkman. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο όρος Walkman ήταν πάντα συνώνυμο του φορητού player με κασέτα.
Όταν η Apple διέκοπτε την υποστήριξη Flash, κυκλοφορούσε το iPad και δήλωνε πως "η HTML5 αρκεί" αρκετοί μάλλον δεν μπορούσαν να πειστούν, αφού η τελευταία έκδοση της γλώσσας HTML 5 δεν είχε διαδοθεί αρκετά, ενώ το Flash της Adobe βρισκόταν σχεδόν σε κάθε υπολογιστή. Και όταν κυκλοφόρησε το iPad, ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του, λόγω της απουσίας του Flash, ήταν η αδυναμία προβολής των περισσότερων online video.

Σήμερα, τόσο το iPad όσο και κάθε browser που υποστηρίζει την HTML 5, έχει πρόσβαση στο 54% των video του Internet, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του Flash. Το νούμερο είναι περίπου πενταπλάσιο από αυτό του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους (10%), και αφού μιλάμε για συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή, δεν αποκλείεται μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους να έχει φτάσει και το 100%.

Είναι βέβαια λογικό να ειπωθεί πως η χρήση της HMTL 5 για την προβολή video δεν θα είχε γνωρίσει τόσο γρήγορη αποδοχή αν δεν είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία το iPad, αναγκάζοντας τους web developers "να βρουν τρόπο" να προβάλλουν το περιεχόμενο τους και σε αυτό. 
 
Λέτε να είναι αληθινό; Το engadget πάντως δείχνει να πιστεύει στις φωτογραφίες που απεικονίζουν αυτό που ονομάζεται PlayStation phone και αναφέρεται σε πληροφορίες που μιλούν για λειτουργικό σύστημα Android 3.0 Gingerbread, επεξεργαστή 1GHz και ειδικό application store της Sony για να κατεβάζουμε games. Ο συντάκτης του άρθρου σταυρώνει τα δάχτυλά του και το περιμένει ακόμα και μέσα στο 2010.
Οι δημιουργοί της δημοφιλούς υπηρεσίας LimeWire εξαναγκάζονται μετά από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ να κλείσουν την υπηρεσία τους!
Το LimeWire είναι μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες P2P ανταλλαγής μουσικών αρχείων, παράνομα βέβαια, και ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια είχε χάσει αρκετή από τη δυναμική του.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας έχει αναρτηθεί η παρακάτω ειδοποίηση:
Αυτή είναι μια επίσημη ανακοίνωση ότι το LimeWire μετά από δικαστική απόφαση σταματά τη διανομή και την υποστήριξη του λογισμικού της. Το κατέβασμα ή η ανταλλαγή copyrighted υλικού χωρίς άδεια είναι παράνομη
Πλέον έχει σταματήσει η διάθεση του λογισμικού, και η εταιρία το αφαιρεί από τις συσκευές που το έχουν εγκατεστημένο, ενώ οι δημιουργοί του σχεδιάζουν μία νέα νόμιμη υπηρεσία download μουσικής την οποία ελπίζουν να έχουν έτοιμη σε λιγότερο από ένα μήνα!
Οι Bon Jovi, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα παγκοσμίως, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα στις 20 Ιουλίου 2011.


Το συγκρότημα από το New Jersey της Αμερικής, που ήδη διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωντανής ιστορίας του, θα εμφανισθεί στο ΟΑΚΑ για μία Greatest Hits συναυλία στα πλαίσια του “Open Air 2011 Tour”.

Είναι μία από τις μπάντες με τα μεγαλύτερα tours παγκοσμίως σε προσέλευση κοινού και εισπράξεις αντίστοιχα. Το “Lost Highway Tour” το 2008 αναδείχθηκε ως το #1 παγκόσμιο tour της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard, έχοντας πουλήσει συνολικά 2,157,675 εισιτήρια.

Ήδη το “The Circle Tour” που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, μετράει ένα σερί 35 sold out συναυλιών στην Αμερική, 12 συνεχόμενων συναυλιών στο 02 Arena του Λονδίνου, καθώς και άλλων μεγάλων stadium shows, έχοντας πουλήσει μέχρι στιγμής 1,345,859 εισιτήρια.

Αν συμπαθείτε την τρισδιάστατη τέχνη είναι βέβαιο οτι θα συμπαθήσετε και τις τρισδιάστατες δημιουργίες του καλιφορνέζου καλλιτέχνη John Pugh.
Χρωμάτισε ολόκληρους τοίχους οικοδομών με καταπληκτικά τρισδιάστατα έργα τέχνης που πραγματικά μαγνητίζουν το βλέμμα των περαστικών!
Είναι ίσως μια πολύ καλή λύση για να ομορφύνουν οι πόλεις και να σπάσει η μονοτονία του γκρίζου τσιμέντου, δίνοντας ταυτόχρονα μια εύθυμη νότα στην «μουντή» καθημερινότητα των πολιτών.
Απολαύστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα σας φτιάξουν τη διάθεση!
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες
Perierga.gr - Τρισδιάστατες φωτογραφίες

 
Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΦΙΝΤΣΕΡ 

 Σενάριο: ΑΑΡΟΝ ΣΟΡΚΙΝ, ΜΠΕΝ ΜΕΖΡΙΤΣ


Ηθοποιοί: ΤΖΕΣΙ ΑΙΖΕΜΠΕΡΓΚ , ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΙΜΠΕΡΛΕΙΚ , ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ

Διάρκεια: 122 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Χρονολογία παραγωγής: 2010

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΕΚΚΡΕΜΕΙ

Κριτική κοινού: ***** (38 ψήφοι)

Περίληψη
Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

EXTRA!
Από το σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ και το σεναριογράφο Άαρον Σόρκιν, έρχεται το “The Social Network”, μια ταινία που αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να κάνεις 500 εκατομμύρια φίλους, χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς. Η ταινία είναι σε παραγωγή Σκοτ Ρούντιν, Ντέινα Μπρουνέτι, Μάικλ ΝτεΛούκα και Σεάν Σαφίν και βασισμένη στο βιβλίο “The Accidental Billionaires” του Μπεν Μέζρικ.
Επίσημο Site:
http://www.sonypictures.com/movies/thesocialnetwork/
Ο Γάλλος καλλιτέχνης JR είναι αντισυμβατικός και διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους διότι εκθέτει τα έργα του σε αυτό που ονομάζει ο ίδιος «η μεγαλύτερη γκαλερί του κόσμου».
Εκθέτει γιγαντιαίες ασπρόμαυρες  φωτογραφίες πάνω σε κτίρια, τις περισσότερες φορές χωρίς επίσημη άδεια.
Έχει «εκθέσει» τα έργα του στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Συνήθως παρουσιάζουν πρόσωπα με ρυτίδες και γραμμές τις οποίες παρομοιάζει με τις μεταμορφώσεις και παραμορφώσεις των πόλεων.
Πρόσφατα έλαβε ένα βραβείο ύψους 70.000 ευρώ από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Το ίδιο βραβείο έχει πάρει και ο Μπόνο. Τα χρήματα δίνονται σε φιλανθρωπικό οργανισμό τον οποίο διαλέγει ο καλλιτέχνης.
Το πρότζεκτ του έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου χωρίς επίσημη άδεια.

Η μεγαλύτερη «παράνομη» έκθεση του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «παράνομη» έκθεση του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «παράνομη» έκθεση του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «παράνομη» έκθεση του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «παράνομη» έκθεση του κόσμου!

Από 24 μέχρι 29 Οκτωβρίου του 2010 διεξάγεται στην Βαρσοβία της Πολωνίας το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων.

Η Ελληνική MENSA ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle (World Puzzle Federation) είναι αρμόδια για την συγκρότηση της Ελληνικής ομάδας στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με πλήρη πενταμελή σύνθεση στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας με αξιοπρεπή αποτελέσματα.

Μετά από τρίμηνη προετοιμασία και προκριματικούς , συγκροτήθηκε η Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τους:

Ανάντιος Φώτιος, Βακαλόπουλος Γεώργιος, Καλαϊτζίδου Βάσω, Κουρτελλής Άδωνης

Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Χρήστος Αποστολίδης, που θα λάβει μέρος και στην ΓΣ της παγκόσμιας ομοσπονδίας puzzle.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://wpc2010.com www.worldpuzzle.org
 
Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 110.000 μέλη, με Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.  
 
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο McGill του Καναδά πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια εγχείρηση και αναισθησία, κατευθυνόμενη αποκλειστικά από ρομπότ.

Πρόκειται για εγχείρηση προστάτη, η οποία ήταν πολύ δύσκολη και οποιοδήποτε λάθος θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του ασθενή. Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, χρησιμοποιήθηκαν 2 ρομπότ, ένα για την αναισθησία (McSleepy) και ένα για το κυρίως μέρος της εγχείρησης (DaVinci). Το ρομπότ DaVinci λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας χειρούργων οι οποίοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της εγχείρησης μέσω 3D HD εικόνας.

Ύστερα από την εγχείρηση οι επιβλέποντες χειρουργοί δήλωσαν ότι αν και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αναισθησία αποκλειστικά από ένα ρομπότ, ο McSleepy τα κατάφερε περίφημα. Επίσης, το ρομπότ DaVinci, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κινήσεις που ακόμα και τα πιο έμπειρα ανθρώπινα χέρια δεν είναι ικανά να χειριστούν.

Σίγουρα, δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί το ανθρώπινο χέρι από ρομπότ, όπως επίσης χρειάζεται λίγη ακόμη δουλειά για την τελειοποίηση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών, παρ’ όλα αυτά η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω.
Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Η Intel ετοιμάζεται να δαπανήσει ένα υπέρογκο ποσό προκειμένου να βελτιώσει την τεχνολογική της υποδομή στο κατασκευαστικό κομμάτι. Το πρόγραμμα επενδύσεων περιλαμβάνει την ανανέωση τεσσάρων εργοστασίων και τη δημιουργία ενός νέου στο Oregon των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπολογίζεται ότι η Intel θα κληθεί να καταβάλει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχος της Intel είναι να δημιουργήσει επαρκείς υποδομές για να περάσει στην εποχή των 22 νανομέτρων. Σε ένα περίπου χρόνο από τώρα, η εταιρεία θα αρχίσει να κατασκευάζει προϊόντα στα 22nm, με την αρχιτεκτονική Ivy Bridge να εγκαινιάζει τη νέα εποχή.

Το ύψος της επένδυσης είναι τεράστιο, αλλά προφανώς η Intel έχει κάνει το σχεδιασμό της κι έχει προβλέψει σημαντικά οφέλη που θα της επιτρέψουν να κάνει απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι στα τέλη του 2011, με τα προϊόντα των 22nm, η Intel θα έχει κερδίσει άλλη μια μάχη στον αέναο πόλεμο με την AMD, καθώς η μεγάλη της αντίπαλος θα έχει μόλις περάσει στο χώρο των 32 νανομέτρων.


Τελικά, οι φήμες ότι η HP θα ακυρώσει τα σχέδια της σχετικά με το Windows 7 tablet αποδείχτηκαν εντελώς αβάσιμες, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε επίσημα το HP Slate 500, το οποίο χρησιμοποιεί μία υβριδική οθόνη multitouch που αναγνωρίζει τόσο τα ερεθίσματα αφής, όσο και την ειδική γραφίδα “Digital Pen” της HP.
Τα χαρακτηριστικά της συσκευής δε διαφέρουν από αυτά που είχαν γίνει γνωστά πριν από περίπου ένα μήνα, δηλαδή οθόνη capacitive multitouch 8.9” WSVGA, επεξεργαστής Intel Atom Z540 1.86GHz, μνήμη RAM 2GB, αποθηκευτικός χώρος 64GB SSD και κάρτα γραφικών Intel GMA 500 με video accelerator Broadcom Crystal HD.
Στα υπόλοιπα περιλαμβάνονται εμπρόσθια κάμερα VGA για video κλήσεις, πίσω κάμερα 3MP, WiFi b/g/n, Bluetooth, SD card reader, θύρα USB 2.0, υποδοχές audio in/out, ενώ υπάρχει ειδική βάση με επιπλέον δύο θύρες USB 2.0, audio in/out και μία θύρα HDMI.
Οι διαστάσεις του είναι 15 x 23.3 x 1.47 cm, έχει βάρος 680gr (μαζί με την μπαταρία 30WHr), αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί οι χρόνοι αυτονομίας.
Η HP δεν ανακοίνωσε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά η τιμή του θα είναι $799 μαζί με την βάση και τη θήκη.

Είχαμε αρκετό καιρό να ακούσουμε νέα για κάποιο PC της Sharp, με το τελευταίο της να έχει κυκλοφορήσει σχεδόν ένα χρόνο πριν, οπότε δεν προκάλεσε έκπληξη η σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα κλείσει τα τμήματα κατασκευής notebook και PC.

Φαίνεται ότι η Sharp θα επικεντρωθεί στην κατασκευή tablets και ebook readers, και ήδη είναι γνωστό ότι το πρώτο της Android tablet, Sharp Galapagos, θα κάνει την εμφάνιση του το Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με την εταιρία, η στροφή σε αυτές τις νέες αγορές είναι στρατηγικής σημασίας, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξανασχοληθεί με την κατασκευή PC στο μέλλον.
Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας. Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, σπεύδουν να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο. Χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως Έλληνες, αλλά και Τούρκοι, πηγαίνουν να προσκυνήσουν. Γυναίκες με την κλασική ισλαμική μαντίλα ανεβαίνουν υπομονετικά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μοναστήρι και με ευλάβεια προσκυνούν την Μεριέμ Αννά, την Παναγία Σουμελά. Ελληνόφωνοι πόντιοι της Τουρκίας ακόμα και σήμερα τραγουδάνε την Παναγία Σουμελά.
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία τον Αύγουστο του 2010, την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά, αφού η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε το αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να τελεστεί η θεία λειτουργία τη μέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τη Λειτουργία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τον μαγευτικό αυτό ιερό τόπο!
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger