nadal-federer10-11_408.jpg
Η τεράστια βαθμολογική διαφορά που χώριζε τον Ρότζερ Φέντερερ απ'τον Ράφαελ Ναδάλ, μειώθηκε αρκετά μετά την κατάκτηση του Masters Cup από τον Ελβετό ο οποίος πλέον αφού καταφέρει να ολοκληρώσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τον Γενάρη του '11, θα εξαπολύσει την τελική αντεπίθεση στον αιώνιο εχθρό του, για το Νο1 της ATP.

Μετά το τέλος του φετινού Αμερικανικού Όπεν, ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας χάσει το Νο2 απ'τον "δήμιό" του στο Flushing Meadows, Νόβακ Τζόκοβιτς. Εκείνη την εβδομάδα, ο άξιος πρωταθλητής Ράφαελ Ναδάλ είχε ανοίξει τη ψαλίδα στον πίνακα κατάταξη της ATP σε δυσθεώρητα μεγέθη με τον Φέντερερ να υπολείπεται 5,290 βαθμούς από την κορυφή!

Δύο μήνες αργότερα, η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά για τον Ελβετό μαέστρο ο οποίος αφού πρόσθεσε 1,500 βαθμούς στη συγκομιδή του με την κατάκτηση του τίτλου στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν, μείωσε στους 3,305 τη διαφορά από τον Ναδάλ.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Ισπανός έχει το απίστευτο νούμερο των 12,450 πόντων και ακολουθούν οι Φέντερερ με 9,145 και Τζόκοβιτς με 6,035.

Τον Φέντερερ τον περιμένει ένας πολύ δύσκολος Ιανουάριος κατά τον οποίον καλείται να υπερασπιστεί τους 2000 περσινούς βαθμούς απ'την κατάκτηση του Australian Open. Με τον Ράφαελ Ναδάλ να θέλει να συμπληρώσει το "Rafa Slam" κατακτώντας τον τίτλο στη Μελβούρνη το 2011, ο Ελβετός θα πρέπει να επαναλάβει τις εμφανίσεις του World Tour Finals για να προσθέσει τον 17ο Grand Slam τίτλο στην συλλογή του.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα (29/11) μετά το Masters Cup, ο Άντι Μάρει επέστρεψε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στην 5η θέση.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο top100 την πραγματοποίησε ο Ρίτσαρντ Μπεράνκις με τον 20χρονο Λιθουανό να κερδίζει 34 θέσεις μετά την κατάκτηση του τίτλου Challenger στο Ελσίνκι και να ανεβαίνει στο Νο85 του κόσμου με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο νέος τενίστας στο top100.


Rank Name & Nationality Points Position Moved Tour. Played
1 Nadal, Rafael (ESP)  12,450 0 21
2 Federer, Roger (SUI)  9,145 0 21
3 Djokovic, Novak (SRB) 6,035 0 21
4 Murray, Andy (GBR) 5,760 +1 19
5 Soderling, Robin (SWE)  5,580 -1 24
6 Berdych, Tomas (CZE) 3,955 0 26
7 Ferrer, David (ESP)  3,735 0 24
8 Roddick, Andy (USA) 3,665 0 21
9 Verdasco, Fernando (ESP) 3,240 0 24
10 Υοuzhny, Mikhail (RUS) 2,920 0 23
...  ...  ...  ...  ...
20 Baghdatis, Marcos (CYP)  1,785  0 29

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ATP
Ηλεκτρολόγος έχει στη κατοχή του 271 έργα ΠικάσοΤα φύλαγε στο γκαράζ του σπιτιού του
Ένας συνταξιούχος ηλεκτρολόγος από τη Νότιο Γαλλία έχει κάνει τους εκτιμητές έργων τέχνης να τρέχουν και να μη φτάνουν.
Πρόσφατα επικοινώνησε με τον γιο του Pablo Picasso και του είπε πως έχει κάποια αυθεντικά έργα του πατέρα του τα οποία του είχε χαρίσει ο ίδιος όταν δούλευε για αυτόν.








Perierga.gr - Ηλεκτρολόγος έχει στη κατοχή του 271 έργα Πικάσο

Ο Pierre Le Guemnec είχε εγκαταστήσει τη δεκαετία του 70 συναγερμούς σε διάφορα σπίτια του Πικάσο και ο καλλιτέχνης για να τον ευχαριστήσει του είχε δώσει κάποια έργα του.

Perierga.gr - Ηλεκτρολόγος έχει στη κατοχή του 271 έργα Πικάσο

Ο γιος του αμφισβητεί ότι Pierre έχει αποκτήσει έτσι όλα τα έργα διότι μπορεί ο πατέρας του να ήταν γενναιόδωρος αλλά αποκλείεται να είχε χαρίσει 271 έργα.

Perierga.gr - Ηλεκτρολόγος έχει στη κατοχή του 271 έργα Πικάσο

Πάντως μετά από έρευνα ειδικών όλα τα έργα είναι αυθεντικά, μερικά είναι σκίτσα, προσχέδια, κάποιες λιθογραφίες και μία υδατογραφία. Η αξία της συλλογής εκτιμάται στα 55 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και τόσο καιρό ο Pierre τη φύλαγε στο γκαράζ του σπιτιού του.
Για να μη μείνει πίσω στο παιχνίδι των ανακοινώσεων (και εντυπώσεων), η Sony φρόντισε να ακολουθήσει τις Microsoft και Nintendo, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει 4.1 εκατομμύρια χειριστήρια PlayStation Move από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους.
Φυσικά, η κίνηση έγινε καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, αφού η διάθεση τους ξεκίνησε το Σεπτεμβριο, ενώ οι αισθητήρες Microsoft Kinect ξεκίνησαν να πωλούνται πριν από 25 ημέρες. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε ένα παίκτη απαιτείται και ένα χειριστήριο Move, ενώ το Kinect καλύπτει πολλούς παίκτες ταυτόχρονα.

Πάντως, για να μη γινόμαστε άδικοι, στις πωλήσεις αυτές της Sony δε περιλαμβάνονται τα μεμονωμένα χειριστήρια ή οι μεμονωμένες κάμερες Eye, αλλά μόνο τα πλήρη πακέτα.
Δανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Πολωνία υποδέχονται σήμερα το iPad, ενώ για τις Ταϊβάν και Νότια Κορέα η επίσημη διάθεση του iPad έχει ήδη ξεκινήσει με το tablet της Apple να βρίσκεται από το πρωί στα ράφια των καταστημάτων.
Εμείς συνεχίζουμε να περιμένουμε… τον Άϊ Βασίλη με τα δώρα του.

To studio της Ubisoft στο Τορόντο του Καναδά εργάζεται αυτή τη στιγμή πολύ σκληρά στην ανάπτυξη του νέου παιχνιδιού Splinter Cell 6!!! Η επιβεβαίωση προήλθε από ανακοίνωση της Jade Raymond η οποία είναι η επικεφαλής του στούντιο. Η Jade Raymond δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα που θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι, αλλά ούτε και για την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Αν όμως λάβουμε υπόψιν μας πως η Ubisoft πρόσφατα ανακοίνωσε πως πλέον ως κυρίαρχη πλατφόρμα θα είναι το Playstation 3 για τα παιχνίδια της και την ανακοίνωση της Sony για μια μεγάλη αποκλειστικότητα που θα ανακοινωθεί στις 12 Δεκεμβρίου τότε μπορούμε να ελπίζουμε πως το νέο Splinter Cell θα κυκλοφορήσει στο Playstation 3.
Θέλεις να μάθεις τι χρησιμοποίησαν ο Λευκός Οίκος, το MTV και το Reuters για να κατασκευάσουν τα websites τους; Θέλεις να γνωρίσεις τις δυνατότητες ενός λογισμικού που χρησιμοποιείται σε 7.000.000 websites και αναπτύσσεται με τη βοήθεια χιλιάδων προγραμματιστών; Θέλεις να δεις στην πράξη τη λειτουργία εξειδικευμένων λύσεων για εταιρείες media, ηλεκτρονικά καταστήματα, online κοινότητες, κυβερνητικές υπηρεσίες;
Έλα να συναντήσεις τη κοινότητα του Drupal, ενός από τα πιο αναπτυσσόμενα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου και ανάπτυξης λογισμικού, στο 3o Drupalcamp, στις 11 & 12 Δεκεμβρίου, στο Microsoft Innovation Center (ΒασιλίσσηςΣοφίας 103, Αθήνα), σε ένα διήμερο γεμάτο από παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, workshops, εκπαίδευση, ανάλυση case studies.
Καλεσμένοι θα είναι ο Robert Douglass, μέλος της ομάδας της Acquia, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα της εκπαίδευσης & υποστήριξης του Drupal και με εμπειρία σε πολύ σημαντικά έργα, όπως αυτό του Λευκού Οίκου. Επίσης, ο Amitai Burstein, developer με ιδιαίτερα ενεργή ανάμειξη στην κοινότητα του Drupal και με εξειδίκευση στη χρήση του Drupal για τη δημιουργία social networks. Τέλος, ο Χριστόφορος Κόρακας, project manager του capacity4dev.eu, ο οποίος θα μιλήσει για τη χρήση του Drupal στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες:
DrupalCamp.gr
Η ώρα για video chat στο Facebook φαίνεται ότι πλησιάζει, καθώς βρέθηκαν αποδείξεις για κάτι τέτοιο στον κώδικα της ιστοσελίδας.
Συγκεκριμένα, ένας προγραμματιστής (Tal Alter) κατά την ενασχόληση του με την εφαρμογή της ιστοσελίδας του για το Facebook, ανακάλυψε ένα στοιχείο μέσα στον κώδικα με την ονομασία VideoChat, με σαφή αναφορά και στο Skype!

Ακόμη, ο Tal ανακάλυψε ότι το Facebook δοκιμάζει ήδη τη νέα υπηρεσία με τη βοήθεια μερικών χρηστών, ενώ υπάρχει υποστήριξη για τον Internet Explorer, plugin για ActiveX και links για Skype SDK.
Υπάρχουν λοιπόν ενδείξεις ότι το Facebook θα παρουσιάσει είτε τη δικιά του πλατφόρμα video chat ως μέρος της ιστοσελίδας του, είτε θα παρέχει πρόσβαση μέσω εφαρμογών από τρίτους, όπως είναι το Skype.
Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος ηθοποιός Leslie Nielsen που έγραψε ιστορία στο ρόλου του επιρρεπή στα ατυχήματα ντεντέκτιβ στις "Τρελές Σφαίρες".

Ο γνωστός κωμικός, σύμφωνα με τον ατζέντη του John S. Kelly, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή (28/11), σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του στο Ft. Lauderdale, στη Φλόριντα, όπου νοσηλεύονταν λόγω πνευμονίας. Γεννημένος στον Καναδά, o Leslie Nielsen μετακόμισε μόνιμα στο Holywood στα μέσα της δεκαετίας του 1950 έπειτα από 150 ζωντανές τηλεοπτικές δραματικές παραγωγές στη Νέα Υόρκη.
Έγινε γρήγορα γνωστός ως "σοβαρός" ηθοποιός, αν και οι συνάδελφοι του δήλωναν ότι πίσω από την κάμερα μετατρεπόταν σε αθεράπευτο φαρσέρ.
Αυτή την πτυχή της προσωπικότητάς του αξιοποίησε ο σκηνοθέτης Jim Abrahams και του πρότεινε το 1980 πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία, "Τρελή και απίθανη πτήση", η οποία γνώρισε διεθνή επιτυχία.



Ο καθρέπτης του “clasico”
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης! Γκουαρντιόλα – Μουρίνιο! Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο! Θέλετε κάτι περισσότερο… Το ντέρμπι του Ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν αποκλείεται να κονταροχτυπηθούν και για το… Άγιο Δισκοπότηρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεξάγεται σήμερα και το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει μια πρόγευση…

Στο παιχνίδι της περασμένης σεζόν ο Κακά είχε βγάλει μάτια, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε πάρει τη νίκη χάρη σε ένα τέρμα του Ζλάνταν Ιμπραίμοβιτς.

Τη Δευτέρα κανένας από τους δύο παίκτες δεν θα βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου. Ο Βραζιλιάνος είναι τραυματίας και εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απέχει από τις υποχρεώσεις της «βασίλισσας», ενώ ο «Ιμπρα» το καλοκαίρι πήρε τις βαλίτζες του για την Ιταλία και τη Μίλαν.

Οι αλλαγές!

Από τον αγώνα της περασμένης περιόδου, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Το πρώτο που πρέπει να αναφέρουμε –φυσικά- είναι η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο, του -κατά πολλούς- νούμερο προπονητή στον κόσμο.

Ο Πορτογάλος το καλοκαίρι πήγε από το Μιλάνο στη Μαδρίτη με τους διοικούντες την Ρεάλ να τον βλέπουν να οδηγεί την Ίντερ στο «τριπλ-κράουν» και να ονειρεύονται πως θα ζήσουν τις ίδιες σκηνές με αυτόν στην ηγεσία της ομάδας τους.

Μόνο και μόνο αυτές ήταν… ικανές να τους πείσουν να πληρώσουν για να σπάσουν το συμβόλαιο που είχε ο Μουρίνιο με την Ίντερ.

Η παρουσίασή του δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα αυτή που είχε γίνει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ του κόσμου ήθελαν να βρεθούν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για να τον δουν από κοντά να μιλά για την νέα πρόκληση στην καριέρα του…

Ο Πορτογάλος αλλάζει τακτική στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιλέγει παίκτες που θα συνθέσουν το παζλ της ομάδας που είχε στο μυαλό του και όχι μόνο μεγάλα ονόματα.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο Σάμι Κεντίρα και ο Μεσούτ Οζίλ πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ… Ο Special One τους ήθελε και η διοίκηση της Ρεάλ τους απέκτησε. Τρεις παίκτες που έχουν δικαιώσει ήδη τον Πορτογάλο. Μαζί με αυτούς και ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο οποίος ξέρει να ικανοποιεί όλα όσα θέλει ο Μουρίνιο.

Την ίδια στιγμή, στην Μπαρτσελόνα πονοκεφάλιαζαν τι πρέπει να αλλάξουν. Και πώς να μην το κάνουν όταν στόχος τους είναι να βελτιώσουν κάτι που μέχρι πέρσι φάνταζε -και ακόμη φαντάζει- το τέλειο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη κι έτσι το βρήκαν. Απογοητευμένοι από την επιλογή του Ιμπραίμοβιτς οι διοικούντες την «Μπάρτσα» αποδεσμεύουν τον Σουηδό, έχοντας ήδη μεριμνήσει να ντύσουν στα χρώματά τους τον αντικαταστάτη του.

Ποιος ήταν αυτός; Ο Νταβίντ Βίγια, τον οποίο η Βαλένθια προσπαθούσε να τον πουλήσει για να βάλει χρήματα στα ταμεία της. Οι Καταλανοί θεωρούν πως ο Βίγια θα δώσει αυτό που είχε η ομάδα με τον Ετό και όχι με τον Ιμπραίμοβιτς.

Την ευκαιρία για ένα περισσότερο «εύπλαστο» σχήμα στην επίθεση. Με τον Γκουαρντιόλα –πλέον- να μπορεί να εφαρμόζει ένα πλάνο στο οποίο όλοι οι επιθετικοί να μπορούν να αλλάζουν θέσεις.

Στο πρόσωπο του Βίγια ο Γκουαρντιόλα βλέπει τον ιδανικό, καθώς ο Ισπανός συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία και με ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τους άλλους παίκτες της Μπαρτσελόνα (κυρίως της μεσαίας γραμμής) στην Εθνική ομάδα της χώρας.

Σημαντικά στοιχεία:

Το πρώτο “clasico” στο οποίο δεν θα δώσει το «παρών» ο Ραούλ. Ο «βασιλιάς»… της «βασίλισσας» αποτέλεσε παρελθόν το καλοκαίρι και πλέον φοράει τη φανέλα της Σάλκε. Μαζί με αυτόν και ο Γκούτι, ο οποίος άφησε την Ρεάλ, η οποία δεν τον χρειαζόταν για να παίξει στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Μπεσίκτας.

Ο Κριστιανό Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ποτέ σε παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Είναι το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ αλλά όταν παίζει με τους Καταλανούς κάτι παθαίνει…

…Όπως και ο Μέσι, όταν αντιμετωπίζει ομάδα που κοουτσάρει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος φαίνεται να έχει βρει τρόπο να μπορεί να σταματά τον μεγάλο Αργεντινό. Πάντως, ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ και ο μοναδικός εν ενεργεία από τη σχετική λίστα των ντέρμπι. Έχει επτά συμμετοχές σε “clasico” και έχει σκοράρει ισάριθμες φορές.

Το μέσο όρο του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μικρότερο από τις «μεγάλες» Ευρωπαϊκές ομάδες.

Αντίστοιχα, αυτό της Μπαρτσελόνα δεν φημίζεται για την ηλικία του, αλλά για την ποιότητά του. Επτά παίκτες από τους έντεκα είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με την εθνική Ισπανίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει δώσει στη φετινή αγωνιστική σεζόν. Έχει την καλύτερη άμυνα στην Πριμέρα Ντιβισιόν
Μπορεί να λέγονται smartphones αλλά τελικά δεν είναι και πολύ έξυπνα. Και αυτό γιατί με ελάχιστες γνώσεις και πολύ απλά βήματα μπορεί ο καθένας να υποκλέψει στοιχεία από τον οποιοδήποτε.

Ο βρετανός δημοσιογράφος Rory Cellan Jones σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κατάφερε να αποδείξει πως smartphones όπως για παράδειγμα τα iPhones, που θεωρούνται το «απαύγασμα» της ασφάλειας δεδομένων μπορούν εύκολα να παραβιαστούν ακόμα και από τον πιο ερασιτέχνη χάκερ.

Έτσι λοιπόν ζήτησε από τον Tom Beal, διευθυντή μιας εταιρείας που προστατεύει smartphones «υψηλών» προσωπικοτήτων διεθνώς να χακάρει το iPhone 4 που χρησιμοποιεί.

Για να περάσει το πρώτο επίπεδο ασφαλείας, τον κωδικό πρόσβασης στην οθόνη, ο Beal επιστράτευσε ένα πασίγνωστο πρόγραμμα παραβίασης του iPhone που απαιτεί να πληκτρολογήσεις έναν συγκεκριμένο συνδυασμό αριθμών και κουμπιών.

Χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό γι’ αυτό και μπήκε μέσα στο iPhone. Σημειωτέον το ίδιο σύστημα ισχύεί και για όλα τα υπόλοιπα smartphones.

Ακόμα και αν δεν το είχε στα χέρια του, ο Beale αποκάλυψε πως μπορείς να το χακάρεις και να υποκλέψεις όποια πληροφορία θες, από μακριά.

Πώς; Φυσικά με δίκτυο  Wi Fi.

Όταν ένα smartphone ψάχνει για ανοιχτό σήμα στέλνει ένα αίτημα για δίκτυο. Έτσι ο χάκερ του προσφέρει το δίκτυο που έχει φτιάξει.

Όταν η συσκευή συνδεθεί, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στο internet όπως συνήθως.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι πανεύκολα. Χωρίς να το ξέρει ο χρήστης, η κίνηση του γίνεται από το δίκτυο του χάκερ κι έτσι σε περίπτωση που συνδεθεί για παράδειγμα στο Facebook ο χάκερ μπορεί να του υποκλέψει όλες τις πληροφορίες από το προφίλ του.

Μάλιστα, στην παρουσίαση που έκανε ο Beal στο δημοσιογράφο του έδειξε πώς έστεθλε ένα SMS στη γυναίκα του που φαινότανε ότι εστάλη από τον ίδιο το δημοσιογράφο, ζητώντας της το PIN της πιστωτικής του κάρτας, επειδή «το είχε ξεχάσει!».

Για του λόγου το αληθές:

federer-london10-8_408.jpg
Όχι, ο Βασιλιάς δεν έχει "πεθάνει"... Ο Ρότζερ Φέντερερ "ζει και βασιλεύει" και αποδεικνύει ότι, πέρα απ'την αδιαμφισβήτητη ποιότητα, υπάρχει και μεγάλη θέληση! Ο Ελβετός μαέστρος νίκησε 2-1 σετ τον "βαρύ" Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του World Tour Finals και πανηγύρισε το 5ο και πιο "γλυκό" Master Cup της βασιλικής καριέρας του!

Αυτός ο Ρότζερ Φέντερερ έχει να δώσει πολλά ακόμη στο άθλημα....

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και περιορίζοντας τον Ράφαελ Ναδάλ στο μέγιστο βαθμό, πέτυχε μια απ'τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του, δίνοντας θριαμβευτικό τόνο σε μια μέτρια, για τα δεδομένα του, χρονιά και το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση στον "αιώνιο εχθρό" του με τη μάχη για το Νο1 το 2011 να αναμένεται... αδυσώπητη!

Ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς του τένις, έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα σετ της καριέρας του απέναντι στον Ναδάλ και παρότι το παιχνίδι του παρουσίασε τις γνωστές αυξομειώσεις στο 2ο σετ κατάφερε μετά από 1 ώρα και 37 λεπτά να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη με 6-3, 3-6, 6-1 κόντρα στον Ισπανό ο οποίος εμφανίστηκε πολύ πιο κουρασμένος απ'το αναμενόμενο, αδυνατώντας να βρει την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τον υπερ-φορμαρισμένο Φέντερερ, μετά τον εξαντλητικό ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στον Μάρει.

Σφυροκοπώντας αλύπητα τον ανήμπορο να αντιδράσει Ναδάλ, ο Φέντερερ αποθέωσε το επιθετικό τένις βγάζοντας τους τριπλάσιους winners απ'τον πολύ παθητικό Ισπανό (32 έναντι 11) ενώ περιόρισε αισθητά και τα αβίαστα λάθη του, έχοντας σε μεγάλη ημέρα το backhand εκεί όπου στόχευε τα περισσότερα βαριά του top spin, ο Ράφα.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, ο Ελβετός έπαιξε διαστημικό τένις με 14 winners, 9 μόλις λάθη και 14/14 (100%) κερδισμένους πόντους απ'το 1ο σερβίς, φτάνοντας εύκολα στο 6-3 σε 32 λεπτά, αξιοποιώντας την πρώτη και μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για break στο 8ο game (5-3). Την ίδια στιγμή ο Ναδάλ ήταν πολύ παθητικός έχοντας μόλις 2 winners σε ολόκληρο το σετ!

Στο 2ο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε, όχι γιατί βελτιώθηκε πολύ ο Ναδάλ αλλά γιατί ο Φέντερερ έπαθε ένα απ'τα γνωστά black out που χαρακτήριζουν το παιχνίδι του τελευταία, το οποίο όμως δεν του στοίχισε... Ο Ελβετός στο 2ο σετ έβγαλε μόλις το 1/3 των winners του 1ου (5) ενώ και ο Ναδάλ δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, απλά αύξησε ελάχιστα την επιθετικότητά του και μετέτρεψε σε break την ευκαιρία που του έδωσε ο Φέντερερ στο 4ο game (3-1).

Από το 2ο κιόλας σετ υπήρχαν στιγμές που ο Ναδάλ σου έδινε την εντύπωση ότι με το ζόρι κρατιέται στον αγώνα, αδυνατώντας να κυνηγήσει μπάλες που σε άλλες περιπτώσεις πήγαινε πίσω τους μόνο με τη σκέψη...

Έτσι, δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από το να ανεβάσει και πάλι μια ταχύτητα πάνω το παιχνίδι του ο Φέντερερ και να πραγματοποιήσει έναν υγιεινό περίπατο στο 3ο σετ. Βγάζοντας και πάλι winners και έχοντας σε τεράστια ημέρα το σερβίς του (ο Ράφα δεν επέστρεψε ούτε ένα slice serve του Ελβετού), ο μαέστρος απο τη Βασιλεία πέτυχε δύο συνεχόμενα breaks στο 4ο (3-1) και 6ο game (5-1) του καθοριστικού σετ, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην σπουδαία νίκη του.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος Masters Cup για τον Φέντερερ, ο 65ος στην καριέρα του και ο 5ος τη φετινή σεζόν μετά από το Australian Open, το Cincinnati Masters, το If Stockholm Open και το Basel Open.

Ο Ελβετός κατέκτησε το τουρνουά αήττητος και θα πάρει 1500 βαθμούς ATP και μια επιταγή ύψους 1,6εκ. δολαρίων!


Tα στατιστικά του αγώνα
federer-nadal-stats10.jpg

Κυριακή 28/11: Τελικός ATP World Tour Finals
2-Federer (Switzerland) beat 1-Nadal (Spain) 6-3 3-6 6-1

ATP WORLD TOUR FINALS DRAW


Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Crytek Cevat Yerli, τα PCs βρίσκονται μια γενιά μπροστά, και το επερχόμενο Crysis 2 θα είναι το όριο όσον αφορά στις ικανότητες των σημερινών κονσολών.

Η Crytek φημίζεται για τις ικανότητες τις να δημιουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακές "μηχανές" παιχνιδιών που σπρώχνουν τους υπολογιστές -και τώρα πια τις κονσόλες- στα όρια τους. Τόσο ο πρώτος τίτλος της, Farcry, όσο και το πιο πρόσφατο Crysis, φημίζονταν όχι μόνο για τα εντυπωσιακά γραφικά τους, αλλά και για το ότι ήταν κυριολεκτικά... "μπροστά από την εποχή τους": όταν πρωτοκυκλοφόρησε το καθένα από αυτά, οι "υπολογιστές της εποχής" έδειχναν να... πασχίζουν να αποδώσουν τον κόσμο τους στην οθόνη. Και τώρα, που ο νέος της τίτλος, Crysis 2, θα κυκλοφορήσει όχι μόνο για PCs αλλά και για κονσόλες, η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται - και, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Crytek, Cevat Yerli, ο τίτλος θα αποτελέσει το ανώτερο τεχνολογικό όριο των σημερινών κονσολών.

"Τα PCs βρίσκονται εύκολα μια γενιά μπροστά (σε σχέση με τις κονσόλες)" ανέφερε ο Cevat Yerli, συμπληρώνοντας πως "Με το 360 και το PS3, θεωρούμε πως η ποιότητα των παιχνιδιών μετά το Crysis 2 και άλλους τίτλους βασισμένους στην CryEngine 2, θα εξαρτάται από το εικαστικό στοιχείο τους, από το τι είναι το περιεχόμενο τους. Κανείς δεν θα μπορέσει να παράσχει κάτι εντυπωσιακότερο από αυτές".


Και μάλλον είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί του, από τη στιγμή που αμφότεροι οι προηγούμενοι τίτλοι της εταιρείας παρέμεναν το benchmark όσον αφορά στην ποιότητα γραφικών των παιχνιδιών για... χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Αν η Crytek επιτύχει κάτι παραπλήσιο στην περίπτωση των σύγχρονων κονσολών, και η ιστορία επαναλειφθεί, με τον ανταγωνισμό να μην παρουσιάζει κάτι πιο εντυπωσιακό από τον δικό της τίτλο για χρόνια, όταν πια εμφανιστεί ένας άξιος αντίζηλος του Crysis 2 θα έχει έρθει και η εποχή κυκλοφορίας των κονσολών "επόμενης γεννεάς".
Εσείς πιστεύετε πως ισχύει η άποψη του Cevat Yerli, και πως η Crytek θα καταφέρει να "ξεζουμίσει" τις σημερινές κονσόλες, όπως έκανε με τα PCs στο παρελθόν; Και πού θα προτιμούσατε να παίξετε το επερχόμενο Crysis 2, στο PC -από το οποίο και... "κατάγεται"- ή σε μια κονσόλα;
nadal-federer10-10_408.jpg
Σε ένα παιχνίδι που το μικρότερο ρόλο θα παίξει η επιταγή των 1,6εκ. δολαρίων και το μεγαλύτερο η προσωπική υπογραφή σε μια ακόμη χρυσή σελίδα στη βίβλο του παγκοσμίου τένις, οι δύο σπουδαιότεροι τενίστες... ever, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, αναμετρώνται στον σημερινό μεγάλο τελικό του World Tour Finals!

Δίχως αμφιβολία, το τενιστικό γεγονός της χρονιάς...

Τους περιμέναμε στις σκηνές των Grand Slams αλλά μια ο ένας (Ναδάλ Μελβούρνη), τρεις ο άλλος (Φέντερερ Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη) αποδείχθηκαν "αναξιόπιστοι" με το ραντεβού τους...

Κάλιο αργά παρά ποτέ, όμως και μάλιστα στην πιο θεαματική σκηνή του παγκοσμίου τένις.

Η επιβλητική Ο2 Arena του Λονδίνου, θα φορέσει τα... καλύτερά της σήμερα το απόγευμα (19:30GR-Novasports4, Live Streaming) για να υποδεχθεί τους δύο καλύτερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος και δύο απ'τους σπουδαιότερους αθλητές σε όλο το εύρος του αθλητισμού.

Ναδάλ και Φέντερερ... Φέντερερ και Ναδάλ σε ένα απ'τα περισσότερο πολυαναμενόμενα ραντεβού σε μια εποχή όπου και οι δύο φαίνεται να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, το 2008 μας είχαν χαρίσει τον συγκλονιστικότερο τελικό στην ιστορία όλων των Grand Slams, όταν στον τελικό του Wimbledon ο Ναδάλ έβαλε τέλος στην 5ετη Αυτοκρατορία του Φέντερερ στο Λονδίνο σε ένα παιχνίδι που "ράγισαν καρδιές"! Δυόμιση χρόνια αργότερα, σε άλλη επιφάνεια, οι δύο τεράστιοι τενίστες υπόσχονται εξίσου μεγάλες συγκινήσεις...

Ο σημερινός τελικός θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο σε hard court από τον τελικό του Australian Open 2009, σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι των δύο "αιωνίων" το οποίο χαρακτηρίστηκε από το θέαμα υψηλού επιπέδου με νικητή και πάλι τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός έχει το πάνω χέρι και στις αναμετρήσεις καθώς σε σύνολο 21 αγώνων, μετράει 14 νίκες και 7 ήττες. Το σκορ σε hard court είναι 3-3...

"Η επιφάνεια δεν είναι αργή αλλά ούτε και γρήγορη. Όμως παίζω κόντρα σε τύπους που είναι πιο ειδικοί σε αυτή την επιφάνεια. Το είπα και πριν το τουρνουά ότι εδώ δεν έχεις περιθώριο να αμυνθείς. Ο μόνος τρόπος εδώ είναι η επίθεση. Μπορείς να παίξεις αμυντικά σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά αν δεν επιτεθείς, δεν έχεις τύχη" δήλωσε ο Ναδάλ δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει στον αποψινό τελικό κόντρα στον υπερ-επιθετικό Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ναδάλ θα έχει ένα υπαρκτό μειονέκτημα απέναντι στον Ελβετό και αυτό θα είναι η κούραση. Ο Ισπανός προέρχεται απ'τον εξαντλητικό δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον Μάρει και ίσως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, στο 3ο σετ έδειξε σημάδια κούρασης...

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο, πως θα νιώθω αύριο... Μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτή τη στιγμή είμαι πολύ κουρασμένος... Αυτή είναι η αλήθεια" τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ δήλωσε ανυπομόνος για το μεγάλο ραντεβού.

"Ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τον Ναδάλ αύριο. Ποιός δεν θα ανυπομονούσε; Είναι πολύ ωραίο που τον αντιμετωπίζω στον τελικό του World Tour Finals για πρώτη φορά. Νομίζω είχαμε παίξει δύο φορές στα ημιτελικά. Θα είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό και για τους δυο μας" τόνισε ο Φέντερερ μετά τη ξεκούραστη νίκη επί του Τζόκοβιτς με 6-1, 6-4 στο δεύτερο ημιτελικό.

"Αυτά που έχει καταφέρει σε αυτή την ηλικία, είναι απίστευτα... Κατάφερε ήδη το career Grand Slam και κατέκτησε τρία συνεχόμενα. Είναι ένας εκπληκτικός τενίστας που απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτοί που ακόμα τον αναφέρουν σαν χωματά, απλά δεν έχουν μεγάλη ιδέα από τένις" είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος Ελβετός κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων.

Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει, ο Φέντερερ ήταν ξεκάθαρος: "Θα παίξω επιθετικά. Θα επιτεθώ στο δεύτερο σερβίς του και θα δούμε πως θα πάει.."

Για το αν περιμένει έναν κουρασμένο Ναδάλ, ο Ελβετός ήταν κατηγορηματικός: "Δεν νομίζω να τον επηρεάσει τόσο πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Έχει τελειώσει εδώ και μερικές ώρες και ίσως βρίσκεται στο κρεβάτι τώρα, την ώρα που εγώ είμαι στη συνέντευξη Τύπου. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του ότι έπαιξε νωρίτερα..."

Κυριακή 28/11: Τελικός ATP World Tour Finals
19:30GR 1-Nadal (Spain) vs 2-Federer (Switzerland)

ATP WORLD TOUR FINALS DRAW


Το BendDesk είναι μία νέα multitouch επιφάνεια που δημιούργησε η ομάδα The Media Computing Group, η οποία διαφέρει από τις άλλες για το γεγονός ότι σχηματίζει μια καμπύλη με κλίση περίπου 90 μοίρες, ενώ χρησιμοποιεί δύο βιντεοπροβολείς, τρεις κάμερες και αρκετά υπέρυθρους αισθητήρες για να αναγνωρίζει μέχρι και 10 σημεία επαφής.
Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video τις πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητες του:

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ανακοινώθηκε το εάν και εφόσον κυκλοφορήσει στην αγορά…


Έχουμε δει πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν στο γήπεδο για τη δημοσιότητα, για να βρίσουν κάποιο παίκτη ή για να τον αποθεώσουν. Αυτό όμως που έκανε ο Γκιγιέρμο Κρούντο δεν έχει προηγούμενο.

Αν και το ματς ήταν για την τρίτη κατηγορία της Αργεντινής ευτυχώς υπήρχε κάμερα και έτσι έχουμε όλοι την ευκαρία να δούμε την απίστευτη κίνηση του προπονητή τερματοφυλάκων της Ακασούσο.

Ο αγώνας ήταν ισόπαλος και βρισκόταν στις καθυστερήσεις όταν η Κομουνικασιόνες βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Γκιγιέρμο Κρούντο δεν έχασε την ευκαιρία, μπήκε στο γήπεδο και σταμάτησε τη μπάλα σώζοντας την ομάδα του.


Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Κρούντο δεν πέιθει κανέναν. Είπε ότι νόμιζε πως άκουσε το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή και γι' αυτό μπήκε στο γήπεδο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους αντιπάλους.

federer-london10-7_408.jpg
Μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ θα μπορούσε να "απαντήσει" στο εκπληκτικό θέαμα που πρόσφεραν νωρίτερα το Σάββατο οι Ναδάλ και Μάρει. Με φανταστική εμφάνιση ο Ελβετός νίκησε 2-0 σετ τον Τζόκοβιτς στον δεύτερο ημιτελικό του ATP World Tour Finals, και "σφράγισε" τον ονειρικό τελικό κόντρα στο Νο1 του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ!

Η επιθυμία εκατομμύρια φιλάθλων του τένις, έγινε πραγματικότητα...

Το απόγευμα της Κυριακής (19:30GR-Novasports4, Live Streaming), οι δύο κορυφαίοι τενίστες της εποχής μας και όχι μόνο, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, αναμένεται να μας χαρίσουν έναν ακόμη μαγικό τελικό ίσως στην πιο εντυπωσιακή σκηνή παγκοσμίως.

Λίγες ώρες μετά την επική νίκη του Ναδάλ επί του Μάρει με 7-6, 3-6, 7-6, ο Φέντερερ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο δεύτερο ημιτελικό και μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά επικράτησε με 6-1, 6-4 του Σέρβου ο οποίος είχε το μυαλό του περισσότερο στον τελικό του Davis Cup το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του.

Ο Φέντερερ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο εναρκτήριο σετ και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συνεχίζοντας όχι μόνο αήττητος στο Λονδίνο αλλά και χωρίς να έχει χάσει σετ σε τέσσερις αγώνες και μάλιστα κόντρα στην αφρόκρεμα της ATP (Φερέρ, Μάρει, Σόντερλινγκ, Τζόκοβιτς)...

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του σπουδαιότερου ρεκόρ στην ιστορία του τένις, των 16 Grand Slam τίτλων, την Κυριακή κόντρα στον "αιώνιο εχθρό" του θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο Masters Cup της καριέρας του, θέλοντας παράλληλα να στερήσει απ'τον Ναδάλ το τρόπαιο με το οποίο θα βάλει ένα ακόμη μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει για να ξεπεράσει τα επιτεύγματα του Ελβετού Βασιλιά!

Ο δεύτερος ημιτελικός δεν θύμισε σε τίποτα τον πρώτο που άφησε όσους τον παρακολούθησαν με ανοιχτό το στόμα μέχρι τον τελευταίο (επίσης εντυπωσιακό) πόντο με τον Φέντερερ να πραγματοποιεί περίπατο απέναντι σε έναν αδικαιολόγητα κακό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο μαέστρος μπήκε σαν αφηνιασμένος... ταύρος μέσα στην Ο2 Arena και με απανωτά σφυροκοπήματα, έφτασε στο 6-1 σε 30 λεπτά παίζοντας απλό, ουσιαστικό και ταυτόχρονα θεαματικό τένις.

Όλοι περίμεναν την αντίδραση του Τζόκοβιτς και αυτή ήρθε στο ξεκίνημα του 2ου σετ όταν ο Σέρβος πέτυχε το break στο 2ο game (2-0) και αύξησε το προβάδισμά του στη συνέχεια σε 3-0 games.

Ο Φέντερερ, όμως, ήταν σχεδόν αδύνατον να χάσει έστω και ένα σετ... Διατηρώντας πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα σε winners και λάθη, ο Ελβετός ανέβασε και πάλι ταχύτητα και πριν καλά-καλά καταλάβει ο Τζόκοβιτς τι έγινε, βρέθηκε να κυνηγάει και πάλι στο σκορ και τελικά να γνωρίζει την 3η συνεχόμενη ήττα του από τον Φέντερερ, μετά την τεράστια επιτυχία του στα ημιτελικά του US Open τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Συνολικά αυτή ήταν η 13η νίκη του Ελβετού σε 19 αναμετρήσεις (13-6) με τον Φέντερερ να βρίσκεται μια νίκη μακριά απ'τον 5ο φετινό του τίτλο, το 5ο Masters Cup και τον 66ο τίτλο της καριέρας του!

Αρκεί να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος προέρχεται απ'τον εξαντλητικό 3ωρο ημιτελικό κόντρα στον Μάρει σε ένα παιχνίδι που θα καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο...

Τα στατιστικά του αγώνα
federer-djokovic-stats10.jpg
Μπορεί το Kinect της Microsoft να δημιουργήθηκε ως "αξεσουάρ" για το Xbox 360, αλλά ήδη αρχίζει να επεκτείνεται η χρήση του ως λύση χρήσης-μέσω-κίνησης στα PCs.



Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει τις προσπάθειες που είχαν γίνει για μεταφορά του Kinect στους υπλογιστές (και όχι μόνο), μέσω της δημιουργίας open source drivers για αυτό - ανεπίσημα από την ίδια τη Microsoft που, αρχικά, φαινόταν εναντίων της ιδέας. Εξάλλου, φήμες λένε πως η τεχνολογία του Kinect θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επόμενων Windows, από την ίδια τη Microsoft, οπότε μάλλον ήταν λογικό πως η εταιρεία θα προσπαθούσε να προστατεύσει την τεχνολογία της και να περιορίσει τη χρήση της από τρίτους. Να, όμως, που ήδη έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, και το Kinect έχει ήδη αρχίσει να "παίζει" παντού με εντυπωσιακά αποτελέσματα - και η Microsoft, τώρα πια, δεν φαίνεται και τόσο... αρνητική στην χρήση του gadget της με τρόπους διαφορετικούς από τον "επίσημο".



Αν και, τελικά, κατάφεραν όχι μόνο να δημιουργηθούν open source drivers για το Kinect, αλλά και αρκετά open source projects που επιτρέπουν τη χρήση του στα PCs με πολλούς και διάφορους τρόπους (από τον απλό ρόλο αντικατάστασης του mouse μέχρι τη χρήση του για... θέατρο σκιών με κινούμενα σχέδια που ελέγχονται από τις κινήσεις των χεριών του χρήστη), μια από τις πιο "επίσημες" αλλά και εντυπωσιακότερες προσεγγίσεις είναι "κλειστού κώδικα" ("closed source") και ανοίκει στην εταιρεία Evoluce. Αυτή, ουσιαστικά, απλά "μετέφερε" τμήμα της υπάρχουσας τεχνολογίας της στο Kinect, τεχνολογίας που ανέπτυσσε μέχρι σήμερα κυρίως για οθόνες αφής και projects παραπλήσια του γνωστού Surface της Microsoft.

Από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την προσέγγιση της Evoluce είναι πως υποστηρίζει ήδη κανονικότατη χρήση των Windows 7 μέσω του Kinect (αναμένεται πως σύντομα θα διαθέσει τη λύση της στο ευρύ κοινό - για την ώρα δείχνει να αποτελεί "προσωπικό project" της), υποστηρίζοντας ακόμη και "multitouch" λογική ανάμεσα σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, στο ίδιο desktop και σε εφαρμογές που δεν θα περίμενε κανείς (π.χ. στο... Paint!).

Από ότι φαίνεται, το Kinect θα ακολουθήσει λαμπρή καριέρα όχι μόνο ως "λύση για gamers" αλλά και ως ένας νέος, άκρως ενδιαφέροντας τρόπος αλληλεπίδρασης με τους υπολογιστές μας... μια ώρα αρχίτερα, γλιτώνοντας μας από την αναμονή για τα Windows 8!

playboy_disk_1.jpg 
Είναι πολύ δύσκολο για έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο να ξεχωρίσει από το σωρό. Οι κατασκευαστές το ξέρουν αυτό κι έχουν αρχίσει να προσφέρουν προϊόντα με προεγκατεστημένο υλικό, όπως ταινίες και μουσική. Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως δεν είναι αρκετά για να αγοράσει κάποιος ένα drive; Είναι, αν το περιεχόμενο είναι ακαταμάχητο!
Η Bondi Digital είχε μια εξαιρετική ιδέα. Ανακοίνωσε έναν εξωτερικό σκληρό με χωρητικότητα 250GB. Εντελώς αδιάφορο προϊόν, σε πρώτη φάση. Προσέθεσε στο σκληρό οπτικό υλικό για να μη τον δώσει εντελώς άδειο. Ούτε αυτό μας κάνει εντύπωση. Ναι, αλλά το υλικό που έβαλε στο σκληρό είναι όλα τα τεύχη του Playboy από το 1953! Αν δεν είναι αυτό κίνητρο, τότε ποιο είναι;;;
Βέβαια, τίποτα δεν είναι τζάμπα στο μάταιο τούτο κόσμο. Η τιμή του νέου σκληρού είναι πάνω από 200 ευρώ, ενώ η χωρητικότητα που προσφέρει είναι αμελητέα. Μιλάμε, όμως, για ΟΛΑ τα Playboy σε ηλεκτρονική μορφή. Εσείς αποφασίζετε...
Η Microsoft κατέθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα σχετικά με το απόλυτο πληκτρολόγιο αφής (touchscreen keyboard), η τεχνολογία του οποίου στηρίζεται σε μια νέα διεπαφή που αφήνει πραγματικά την υφή ενός κανονικού πληκτρολογίου.
Η νέα αυτή τεχνολογία δε θα εφαρμοστεί σε notebooks και άλλες φορητές συσκευές, αλλά αναμένεται ότι θα ανατρέψει τα μέχρι τώρα υπάρχοντα δεδομένα στον τομέα του gaming.
Η λειτουργία του πρωτότυπου αυτού πληκτρολογίου βασίζεται στο υλικό των εικονικών πλήκτρων, ένα ειδικό πλαστικό που φωτίζεται από υπεριώδες φως στη βάση του και δημιουργεί ένα ξεχωριστό ολόγραμμα κάθε πλήκτρου, δίνοντας έτσι την αίσθηση μιας ψευδο-φυσικής επαφής!
Η Microsoft δηλώνει ότι αυτή η τεχνολογία προορίζεται για μεγάλες επιφάνειες, σαν το Microsoft Surface, αλλά πιστεύουμε ότι σε περίπτωση ικανοποιητικού αποτελέσματος θα εφαρμοστεί και σε άλλες φορητές συσκευές.
Για ακόμα μία φορά η ιστοσελίδα DigiTimes προσθέτει νέες πληροφορίες σχετικά με το iPad 2.
Η δεύτερη έκδοση του δημοφιλέστερου και ίσως καλύτερου μέχρι στιγμής tablet, θα περιλαμβάνει οθόνη Retina Display, εμπρόσθια κάμερα με υποστήριξη του FaceTime για πραγματοποίηση video κλήσεων, λεπτότερο panel (άρα μικρότερο βάρος), θύρα USB και γυροσκόπιο.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, αλλά αναμένουμε επιτέλους και κάποιο επίσημο σχόλιο από την Apple.
nadal-london10-9_408.jpg

Δίχως αμφιβολία, στο καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, ο Ράφαελ Ναδάλ απέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο γιατί θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας αυτή τη στιγμή και ένας απ'τους σπουδαιότερους ever! Ο συγκλονιστικός Ισπανός νίκησε τον εκπληκτικό Μάρει με 2-1 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό του Masters Cup!

Απέναντι σε αυτόν τον Άντι Μάρει, οποιοσδήποτε άλλος τενίστας θα είχε λυγίσει στα δύο σετ και θα ήταν και ευχαριστημένος... Όχι όμως ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος προδωμένος απ'τις φυσικές τους δυνάμεις στο καθοριστικό σετ του εκπληκτικού πρώτου Σαββατιάτικου ημιτελικού στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, πρόταξε την τεράστια καρδιά του πρωταθλητή και ανάγκασε τον καλύτερο Μάρει να υποκλιθεί!

Ο Ισπανός ταυρομάχος, σε ένα ματς το οποίο είναι ικανό να προσδώσει βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς του τύπου "Αυτοκράτορας", επικράτησε με 7-6(5), 3-6, 7-6(6) του Βρετανού πρωταθλητή και πήρε επική πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον τελευταίο μεγάλο τίτλο που αγνοεί η τροπαιοθήκη του...

Οι δύο σπουδαίοι τενίστες πρόσφεραν θέαμα.. γαλαξιακού επιπέδου σε ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων το οποίο κρίθηκε στο συγκλονιστικό tie break του 3ου και καθοριστικού σετ, με τον Ναδάλ να αποδεικνύεται μεγάλος νικητής όχι γιατί ήταν καλύτερος απ'τον Μάρει σήμερα (μάλλον το αντίθετο) αλλά γιατί έχει αυτό το "κάτι" που κάνει τη μεγάλη διαφορά απ'όλους, ανεξαιρέτως, τους υπόλοιπους τενίστες που απλά συμπληρώνουν το tour φέτος...

Ο Άντι Μάρει πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, παίζοντας ένα σούπερ επιθετικό παιχνίδι τελειώνοντας το ματς με 53 winners και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια σχετικά καλή χρονιά για τον ίδιο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να χαρίσει το Grand Slam που οι συμπατριώτες του περίμεναν. Πάντως με τέτοιες εμφανίσεις στο μέλλον, ο 23χρονος Σκωτσέζος δεν θα αργήσει να πανηγυρίσει το πρώτο του Major αρκεί να σταθεί τυχερός αποφεύγοντας τον Ράφα!

Ο Ίβηρας Αυτοκράτορας, έκανε ένα εξαιρετικό 1ο σετ όμως η κούραση απ'τη δύσκολη εβδομάδα του "βγήκε" στη συνέχεια και παρόλο που είχε απέναντί του έναν Άντι Μάρει που μάσαγε σίδερα, κατάφερε να φύγει αλώβητος απ'την κατάμεστη Ο2 Arena η οποία σύσωμη στο τέλος, παρα τον αποκλεισμό του συμπατριώτη τους, του χάρισε ένα επικό standing ovation, αναγνωρίζοντας την τεράστια αθλητική ποιότητα που τον διακρίνει...

Τίποτε δεν υπήρχε που να χωρίσει τους δύο τενίστες στον σημερινό θρυλικό ημιτελικό του Masters Cup και σίγουρα κάθε προσπάθεια γραπτής ανάλυσης του αγώνα θα χαθεί στη μετάφραση καθώς το θέαμα και τα συναισθήματα που "γέννησαν" οι Ναδάλ και Μάρει ήταν άνευ προηγουμένου...

Ο Ναδάλ αποδείχθηκε ελάχιστα πιο αποτελεσματικός στο tie break του 1ου σετ, κατακτώντας το εναρκτήριο κομάτι του αγώνα σε 60 λεπτά, ενώ ο Μάρει απάντησε άμεσα με δύο συνεχόμενα breaks στο 7ο (4-3) και 9ο game (6-3) του 2ου σετ.

Η κούραση έκανε την εμφανισή της στις προσπάθειες των δύο τενιστών στο καθοριστικό σετ και ειδικά στον Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός ο οποίος πήγε στο Λονδίνο χωρίς αγώνες τις τελευταίες 40 ημέρες, έδειξε για πρώτη φορά φέτος σημάδια κούρασης μέσα σε αγώνα, ωστόσο ούτε αυτό ήταν ικανό να ανακόψει την πορεία του προς μια ακόμη επική νίκη.

Παρότι το momentum φαινόταν να βρίσκεται στο στρατόπεδο του Άντι Μάρει, ο Ναδάλ ήταν αυτός που "χτύπησε" πρώτος και εντελώς απρόσμενα, πέτυχε το break στο ξεκίνημα του 3ου σετ (2-1). Ο Ισπανός είχε το πρώτο του match point στο 5-3 30/40, όμως ο Μάρει που σέρβιρε εκπληκτικά σήμερα (19 άσους) όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του αλλά στο επόμενο game πήρε πίσω το break φέρνοντας το ματς στα ίσια (5-5).

Τελικά αυτός ο σπουδαίος ημιτελικός, έπρεπε να κριθεί στη ρώσικη ρουλέτα...

Ο Μάρει μπήκε εντυπωσιακά στο tie break του καθοριστικού σετ και πήρε προβάδισμα με 4-1, πριν ο Ναδάλ ανεβάσει την απόδοσή του και ισορροπήσει ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Οι τελευταίοι πόντοι ήταν συγκλονιστικοί και εντελώς αμφίρροποι ανεξάρτητα με το ποιός σέρβιρε... Ο Ράφα δημιούργησε άλλο ένα match point στο 6-5 του tb ενώ έφτασε στην απίθανη νίκη λίγο αργότερα, βγάζοντας έναν επικό forehand winner που βάζει υποψηφιότητα για το highlight της χρονιάς...

Αυτός ο τενίστας μπορεί να συνεχίσει επάξια το υπερ-πολύτιμο έργο του Ρότζερ Φέντερερ και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το άθλημα σε όλα τα επίπεδα...

Τα στατιστικά του αγώνα
nadal-murray-stats10.jpg

Σάββατο 27/11: Ημιτελικά ATP World Tour Finals
1-Nadal (Spain) beat 5-Murray (Great Britain) 7-6(5) 3-6 7-6(6)
22:00GR 2-Federer (Switzerland) vs 3-Djokovic (Serbia)
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cens.com η γιαπωνέζικη εταιρεία FOSTER χάνει την αποκλειστικότητα στην κατασκευή των ακουστικών που βρίσκονται στις συσκευασίες των iPhone καθώς η Apple επέλεξε δύο άλλες ταϊβανέζικες εταιρείες, τις Hon Hai και Cheng Uei.

H FOSTER κατείχε την αποκλειστικότητα κατασκευής των ακουστικών για αρκετό καιρό αλλά η συμφωνία ήταν μέχρι την έναρξη του 2011. Μετά το νέο έτος, η Hon Hai θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των εσωτερικών αλωδίων και τη συναρμολόγηση των συσκευών ενώ η Cheng Uei θα αναλάβει το εξωτερικό καλώδιο, τα ακουστικά και τα κουμπάκια ελέγχου. Η συμφωνία αυτή κοστολογείται περίπου στα 300 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης (πάνω από 50%) για τις δύο εταιρείες, οι οποίες δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με την Apple αφού η Cheng Uei είναι υπεύθυνη για τους OEM φορτιστές στο iPad.

Δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα οι τρεις συνιδρυτές του Pirate Bay, αφού το εφετείο της Σουηδίας δεν αναγνώρισε τους ισχυρισμούς τους.

Οι Fredrik Neij, Peter Sunde και Carl Lundstrom κρίθηκαν ένοχοι για ακόμη μια φορά για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ο τέταρτος της παρέας  Gottfrid Svartholm Warg νοσηλεύεται στην Καμπότζη και η έφεση του θα εκδικαστεί ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τους ισχυρισμούς τους σε σχέση με την πρώτη δίκη , αφού είπαν ότι το Pirate Bay απλώς είναι ένα site όπου οι χρήστες μπορούν να ανακοινώσουν ότι έχουν αρχεία που θα ήθελαν να μοιραστούν και το αν είναι νόμιμα ή όχι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς.

Το εφετείο όμως συμφώνησε με την πρωτόδικη απόφαση και τους έκρινε ένοχους, μειώνοντας όμως τις ποινές φυλάκισης και αυξάνοντας τα χρηματικά πρόστιμα.

Με άλλα λόγια, οι τρεις ιδρυτές “εισέπραξαν” ποινή φυλάκισης 4 μηνών από 12 που είχαν πρωτοδίκως, ενώ το χρηματικό πρόστιμο αυξήθηκε κατά 50% και διαμορφώθηκε στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως οι δισκογραφικές εταιρείες που είχαν κάνει και τη μήνυση ζητούσαν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δισκογραφικων Εταιρειών, Ludvig Werner, σχολίασε πως είναι “καθαρό σήμα” προς τους υπόλοιπους να σταματήσουν το παράνομο διαμοιρασμό αρχείων.

Από την άλλη πλευρά, οι ιδρυτές του Pirate Bay δηλώνουν ότι θα φτάσουν την υπόθεση στα άκρα.

Πάντως, το site λειτουργεί κανονικά από την εταιρεία Reservella που βρίσκεται στις Σεϋχέλλες!
nadal-mur-fed-djoko10_408.jpg
Καλύτερους ημιτελικούς στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε... Οι τέσσερις καλύτεροι τενίστες για το 2010 θα αναμετρηθούν σήμερα σε δύο σπουδαία παιχνίδια που δεν χωρούν προγνωστικά: Ναδάλ-Μάρει και Φέντερερ-Τζόκοβιτς, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής

Η ημέρα της κρίσης για τους τέσσερις ημιφιναλίστ, έφτασε....

Σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιοί θα είναι οι δύο άξιοι που θα διεκδικήσουν την Κυριακή το βαρύτιμο τρόπαιο και τη βαριά χρηματική επιταγή του Barclays ATP World Tour Finals στο Λονδίνο με τη συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού τενισόφιλων να ελπίζει σε μια ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Ναδάλ-Φέντερερ.

Πριν όμως απ'τον ενδεχόμενο ονειρικό τελικό, οι δύο κορυφαίοι τενίστες... ever, θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια δύο επίσης σπουδαίων αθλητών οι οποίοι μάλιστα τους έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τα τελευταία χρόνια της κυριαρχίας τους.

Ξεκινώντας χρονικά, πρώτοι στην Ο2 Arena στην οποία δεν θα πέφτε... καρφίτσα, θα εισέλθουν οι Ράφαελ Ναδάλ και Άντι Μάρει (16:00Gr-Novasports4-Live Streaming),

Ο 24χρονος Ισπανός, κορυφαίος τενίστας όλων για το 2010, πέρασε την περιπέτεια των ομίλων αήττητος (νίκες επί Ρόντικ, Τζόκοβιτς, Μπέρντιχ) και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση θέλοντας να κατακτήσει το μοναδικό Major που λείπει απ'την τροπαιοθήκη του. 

Από την άλλη, ο Άντι Μάρει που τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στη φάση των ομίλων αλλά κατάφερε τελευταία αγωνιστική να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά έχοντας δύο νίκες (Σόντερλινγκ, Φερέρ) και μια ήττα (Φέντερερ) στο round robin.

Το Head to Head είναι υπέρ του Ναδάλ ο οποίος έχει 8 νίκες και 4 ήττες, ωστόσο στα hardcourts το σκορ είναι ισόπαλο 4-4 και το έργο του Ισπανού μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς απέναντί του θα βρεθεί ίσως ο καλύτερος indoor τενίστας τα τελευταία δύο χρόνια.

Το βράδυ (22:00GR-Novasports4-Live Streaming) θα παρακολουθήσουμε το 19ο επεισόδιο του σπουδαίου rivalry μεταξύ του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών Ρότζερ Φέντερερ και του ικανού για όλα, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο μοναδικός που δεν έχει χάσει ακόμη σετ στη διοργάνωση του Masters Cup και μαζί με τον Ναδάλ στοχεύουν και στο χρηματικό έπαθλο του 1,6εκ. δολαρίων που αντιστοιχεί στον αήττητο πρωταθλητή.

Ο 29χρονος Ελβετός, Νο2 στον κόσμο, δείχνει να βρίσκεται σε σπουδαία αγωνιστική κατάσταση, εδώ και 5 μήνες και θέλει να συνεχίσει το θετικό σερί απέναντι στον Σέρβο πρωταθλητή ο οποίος στα δύο τελευταία ραντεβού με το Βασιλιά, έχει φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο.

Ο Νόλε στη σημερινή αναμέτρηση, θα έχει οδηγό την εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στα ημιτελικά του US Open 2010 όταν σώζοντας δύο match points του Φέντερερ, τον νίκησε με 3-2 σετ κερνώντας τον Ελβετό μια απ'τις πιο οδυνηρές ήττες της καριέρας του.

Ο Φέντερερ προηγείται 12-6 στις αναμετρήσεις με τον Τζόκοβιτς ενώ το σκορ σε hard court είναι 10-5 υπέρ του Ελβετού.

Σάββατο 27/11: Ημιτελικά ATP World Tour Finals
16:00GR 1-Nadal (Spain) vs 5-Murray (Great Britain)
22:00GR 2-Federer (Switzerland) vs 3-Djokovic (Serbia)
 
Με οικολογικές ανησυχίες το φουτουριστικό Mercedes Biome Concept είναι ένα πρωτότυπο που δείχνει προς το μέλλον.
Η γερμανική φίρμα το έφτιαξε για να μετάσχει στον διαγωνισμό σχεδιασμού και γίνεται στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και με αυτό κλέβει την παράστασηΤο πρωτότυπο της Mercedes, το Biome Concept, το οποίο αποκαλύφθηκε στην διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου – γίνεται αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες-, είναι ένα πρωτότυπο που σχεδιάσθηκε για να καλύπτει τέσσερις βασικές παραμέτρους: Πρώτον να μπορεί να φιλοξενήσει με τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας και άνεσης μέχρι τέσσερις επιβάτες. Δεύτερον, το βάρος του να μην ξεπερνά τα 454 κιλά.
Τρίτον, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον με την χρήση οικολογικών υλικών και τις εκπομπές μηδενικών ρύπων. Και, Τέταρτον, όλα τα παραπάνω να συνδυάζονται με υψηλό επίπεδο οδήγησης.
Το νέο concept της Mercedes Benz διαθέτει εξαιρετικά πρωτότυπη εμφάνιση. Και τον σχεδιασμό του υπογράφει ο Hubert Lee. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται πίσω από ένα άλλο εντυπωσιακό πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν η Mercedes, το F800 αλλά το δεύτερης γενιάς CLS.
Το Biome, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο – σεμινάριο σε ότι αφορά την οικολογική του διάσταση. Και αυτό γιατί κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια την οποία μπορεί να αποθηκεύσει με την μορφή ενός υγρού που ονομάζεται «BioNectar 4534″.
Η γερμανική φίρμα για την ανάπτυξη του συστήματος κίνησης του Biome υποστηρίζει πως αντέγραψε τον τρόπο ανάπτυξης των φυτών.
Το γερμανικό concept είναι κατασκευασμένο από οργανικά υλικά, με αποτέλεσμα το βάρος του να μην ξεπερνά τον μισό τόνο.
Το Biome κατασκευάσθηκε από την Mercedes προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό σχεδιασμού “Los Angeles Design Challenge”, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.
Παράλληλα με το Biome Concept (ήταν το μόνο σε κανονική κλίμακα 1:1) παρουσιάσθηκαν επίσης το Maybach DRS Concept και το Smart 454 Weight-Watch. Το Maybach DRS Concept, είναι ένα 4θέσιο όχημα με 2 τροχούς. Το Smart 454 Weight-Watch, παραπέμπει σε buggy με φουτουριστική εμφάνιση.

Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!
Perierga.gr - Η πρόταση της Mercedes-Benz για το μέλλον...!

ePad Android 7.2"
Το ePad Android Tablet είναι ένα προσιτό 7.2 ιντσών Palmtop στο οποίο έχετε απεριόριστες δυνατότητες σερφαρίσματος στο διαδίκτυο μέσω ενσωματωμένου WiFi. Έχει 7.2 ίντσες οθόνη και 800 x 480 pixel ανάλυση, ένα 400 MHz ARM που βασίζεται στην CPU, μνήμη NAD άμεσης προσπέλασης 256Μ και χώρο αποθήκευσης ο οποίος μπορεί να αυξηθεί με μια SD κάρτα μνήμης έως και 16 GB











ePad Android 7.2"

CPU WM8505+ 400MHz ARM926EJ-S
Display LCD module 7,2 Inch 800x480
Backlight LED
Memory DDR2 256MB
Flash SPI Flash for boot ROM(512KB)
Battery Lithium-Ion
Battery life 2100mAH/7.4V Work time: 3.2
AC adapter AC100-240V Output: DC9V/1.5A
Network WI-FI Support IEEE 802.11b / g
TF Card Slot (1G-16G)
USB Yes USB 2.0
Headphone Stereo
Microphone Record
Touch Panel Yes
Audio MP3/WMA/MPEG Audio
Video MPEG4/MPEG2/MPEG1 3GP/DIVX/XVID

Eφαρμογές: Internet Explorer,Messenger,Media Player,Microsoft WordPad,Image Viewer,FoxitReader,Word,Excel,Powerpoint,Winrar,Calculator, Recorder

Διαστάσεις W x D x H
207mm(L)
119mm(W)
12mm(H)







Όλα αυτά στην απίστευτη τιμή των 99€ στο http://www.lentzco.gr.

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger