Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.

 
Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο sitewww.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com


  
Από εχθές έγινε επίσημα διαθέσιμο το 3DS στην Ιαπωνία και οι hackers έχουν νέα να μας ανακοινώσουν. Μετά από πολλές δοκιμές των καρτών multimedia που κυκλοφορούν στην αγορά εντόπισαν ότι οι κάρτες R4 μπορούν και λειτουργούν κανονικά στο 3DS.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να τρέχουμε τα νόμιμα αντίγραφα των παιχνιδιών του DS(i) που έχουμε στην κατοχή μας. Τώρα σχετικά με τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για το 3DS δεν θα μπορούμε να τα παίξουμε μέσω των καρτών R4.

Οι hackers είναι σίγουροι όμως, ότι δεν θα αργήσουν να βρουν τρόπο και για αυτό.

 
Αποκτήσαμε επίσημο πρότυπο για την 3D μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος !

Η επιβλέπουσα αρχή του DVB προτύπου ψηφιακής TV έχει εγκρίνει το προτεινόμενο στάνταρ για την μετάδοση 3D εικόνας.
Η DVB-3DTV σχεδιάστηκε ως πρότυπο πέρυσι αλλά ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα. Τώρα η πρόταση έχει την υποστήριξη της οργάνωσης DVB και πλέον μπορεί επισήμως να προστεθεί στο στάνταρ μετάδοσης ψηφιακού σήματος DVB (Digital Video Broadcasting) όπως υπάρχει ήδη το στάνταρ DVB-S για δορυφορική μετάδοση, DVB-T2 για επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και DVB-H, για πρόγραμμα σε φορητές συσκευές.
Ο Οργανισμός DVB organisation όπως ειπώθηκε θα υποβάλει το DVB-3DTV στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών (European Telecommunications Standards Institute (ETSI), για επίσημο ορισμό του στάνταρ.
Πως θα λειτουργεί;
Το νέο στάνταρ είναι “frame compatible”: οι εικόνες για το αριστερό και το δεξί μάτι μπορούν να συμπεριλαμβάνονται σε ένα κανονικό καρέ Υψηλής Ευκρίνειας δύο διαστάσεων (2D HD frame) και να επιτρέπουν σε κανάλια να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που ήδη έχουν. ‘Κρυμμένα δεδομένα’ (metadata) περιλαμβάνονται στη μετάδοση για να βοηθήσουν τον δέκτη να αναγνωρίσει πως η εκπομπή είναι 3D και να ‘εξάγονται’ δύο εικόνες από τη ροή των δεδομένων. Αυτό καθιστά εύκολη την αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού σε 3D μια αναβάθμιση software.
Το DVB-3DTV όχι μόνο περιλαμβάνει 720p και 1080i συμβατά σε επίπεδο καρέ φορμα σε 50Hz και 70Hz, αλλά και τεχνολογία top-and-bottom και side-by-side 3D φορμά. Ταυτόχρονα υποστηρίζει και 24Hz 1080p δίπλα-δίπλα (side-by-side) καρέ.
Οι προδιαγραφές επιβάλουν την δυνατότητα να βελτιωθεί το πρότυπο DVD-3DTV στο μέλλον χωρίς να σταματήσει να υπάρχει και η υπάρχουσα έκδοση – ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν θα αλλάζουμε tv…
Εξετάζεται και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται μια από τις δύο 3D εικόνες στα 2D εικόνα, ώστε με ΜΙΑ εκπομπή να μας έρχεται και 3D και 2D σήμα και να μην έχει πρόβλημα η τηλεόραση να το χειριστεί…
http://1.bp.blogspot.com/_d_MytYS9r3M/TT77YGXcDSI/AAAAAAAAMdg/l9l5nHQevbM/s1600/oscar_2011.jpg 
Η λαμπερή βραδιά των βραβείων Oscar 2011 πραγματοποιήθηκε 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre του Hollywood & Highland Center® του Λος Άντζελες και εκεί στράφηκαν και όλα τα βλέμματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας του κόσμου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε του νικητές του διαγωνισμού, τις υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία καθώς και όσα ειπώθηκαν πριν το διαγωνισμό από τους Έλληνες αναγνώστες αλλά και μετά από αυτόν.
Όλοι οι νικητές της 83ης απονομής:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)"
* "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)"
* "THE FIGHTER"
* "INCEPTION"
* "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ (THE KIDS ARE ALL RIGHT)"
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"
* "THE SOCIAL NETWORK"
* "TOY STORY 3"
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)"
* "ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (WINTER'S BONE)"

And the Oscar goes to: "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"

ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ
Οι υποψηφιότητες:

* Javier Bardem "BIUTIFUL" (2010)
* Jeff Bridges "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010)
* Jesse Eisenberg "THE SOCIAL NETWORK" (2010)
* Colin Firth "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)
* James Franco "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)" (2010)

And the Oscar goes to: Colin Firth "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ
Οι υποψηφιότητες:

* Annette Bening "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ (THE KIDS ARE ALL RIGHT)" (2010)
* Nicole Kidman "ΑΠΩΛΕΙΑ (RABBIT HOLE)" (2010)
* Jennifer Lawrence "ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (WINTER'S BONE)" (2010)
* Natalie Portman "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)" (2010)
* Michelle Williams "BLUE VALENTINE" (2010)

And the Oscar goes to: Natalie Portman "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)" (2010)

Β' ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* Christian Bale "THE FIGHTER"(2010)
* John Hawkes "ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (WINTER'S BONE)" (2010)
* Jeremy Renner "THE TOWN" (2010)
* Mark Ruffalo "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ (THE KIDS ARE ALL RIGHT)" (2010)
* Geoffrey Rush "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)

And the Oscar goes to: Christian Bale "THE FIGHTER"(2010)

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* Amy Adams "THE FIGHTER" (2010)
* Helena Bonham Carter "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)
* Melissa Leo "THE FIGHTER" (2010)
* Hailee Steinfeld "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010)
* Jacki Weaver "ANIMAL KINGDOM" (2010)

And the Oscar goes to: Melissa Leo "THE FIGHTER" (2010)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* Darren Aronofsky "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)" (2010)
* Ethan Coen, Joel Coen "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010)
* David Fincher "THE SOCIAL NETWORK" (2010)
* Tom Hooper "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)
* David O. Russell "THE FIGHTER" (2010)

And the Oscar goes to: Tom Hooper "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Οι υποψηφιότητες:

* "ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ (ANOTHER YEAR)" (2010): Mike Leigh
* "THE FIGHTER" (2010): Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
* "INCEPTION" (2010): Christopher Nolan
* "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ (THE KIDS ARE ALL RIGHT)" (2010): Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): David Seidler

And the Oscar goes to: "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): David Seidler

ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Οι υποψηφιότητες:

* "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)" (2010): Danny Boyle, Simon Beaufoy
* "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Aaron Sorkin
* "TOY STORY 3" (2010): Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010): Joel Coen, Ethan Coen
* "ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (WINTER'S BONE)" (2010): Debra Granik, Anne Rosellini

And the Oscar goes to: "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Aaron Sorkin

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ
Οι υποψηφιότητες:

* "ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ (HOW TO TRAIN YOUR DRAGON)" (2010)
* "Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ (THE ILLUSIONIST)" (2010)
* "TOY STORY 3" (2010)

And the Oscar goes to: "TOY STORY 3" (2010)

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* "BIUTIFUL" (2010): Alejandro González Iñárritu (Μεξικό)
* "ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ (DOGTOOTH)" (2009): Giorgos Lanthimos (Ελλάδα)
* "IN A BETTER WORLD (HAEVEN)" (2010): Susanne Bier (Δανία)
* "INCENDIES" (2010): Denis Villeneuve (Καναδάς)
* "HORS-LA-LOI (OUTSIDE THE LAW)" (2010): Rachid Bouchareb (Αλγερία)

And the Oscar goes to: "IN A BETTER WORLD (HAEVEN)" (2010): Susanne Bier (Δανία)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)" (2010): Matthew Libatique
* "INCEPTION" (2010): Wally Pfister
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): Danny Cohen
* "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Jeff Cronenweth
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010): Roger Deakins

And the Oscar goes to: "INCEPTION" (2010): Wally Pfister

ΜΟΝΤΑΖ
Οι υποψηφιότητες είναι:

* "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)" (2010): Jon Harris
* "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)" (2010): Andrew Weisblum
* "THE FIGHTER" (2010): Pamela Martin
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): Tariq Anwar
* "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Kirk Baxter, Angus Wall

And the Oscar goes to: "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Kirk Baxter, Angus Wall

ΣΚΗΝΙΚΑ
Οι υποψηφιότητες:

* "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)" (2010): Stefan Dechant
* "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΜΕΡΟΣ 1ο (HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS, PART 1)" (2010): Andrew Ackland-Snow
* "INCEPTION" (2010): Guy Hendrix Dyas
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): Netty Chapman
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010): Stefan Dechant

And the Oscar goes to: "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)" (2010): Stefan Dechant

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Οι υποψηφιότητες:

* "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)" (2010): Colleen Atwood
* "ΕΙΜΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ (IO SONO L' AMORE / I AM LOVE)" (2009): Antonella Cannarozzi
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): Jenny Beavan
* "Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ (THE TEMPEST)" (2010/II): Sandy Powell
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010): Mary Zophres

And the Oscar goes to: "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)" (2010): Colleen Atwood

ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Οι υποψηφιότητες:

* "BARNEY'S VERSION" (2010)
* "THE WAY BACK" (2010)
* "Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ (THE WOLF MAN)" (2010)

And the Oscar goes to: "Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ (THE WOLF MAN)" (2010)

ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι υποψηφιότητες:

* "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)" (2010): A.R. Rahman
* "ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ (HOW TO TRAIN YOUR DRAGON)" (2010): John Powell
* "INCEPTION" (2010): Hans Zimmer
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010): Alexandre Desplat
* "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Trent Reznor, Atticus Ross

And the Oscar goes to: "THE SOCIAL NETWORK" (2010): Trent Reznor, Atticus Ross

ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Οι υποψηφιότητες:

* "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)" (2010): A.R. Rahman, Rollo Armstrong, Dido ("If I Rise")
* "COUNTRY STRONG" (2010): Bob DiPiero, Tom Douglas, Hillary Lindsey, Troy Verges ("Coming Home")
* "ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ (TANGLED)" (2010): Alan Menken, Glenn Slater ("I See the Light")
* "TOY STORY 3" (2010): Randy Newman ("We Belong Together")

And the Oscar goes to: "TOY STORY 3" (2010): Randy Newman ("We Belong Together")

ΗΧΟΣ
Οι υποψηφιότητες:

* "INCEPTION" (2010)
* "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)" (2010)
* "SALT" (2010)
* "THE SOCIAL NETWORK" (2010)
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010)

And the Oscar goes to: "INCEPTION" (2010)

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ
Οι υποψηφιότητες:

* "INCEPTION" (2010)
* "TOY STORY 3" (2010)
* "TRON: LEGACY" (2010)
* "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)" (2010)
* "ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ 100 ΛΕΠΤΑ ... ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ (UNSTOPPABLE)" (2010)

And the Oscar goes to: "INCEPTION" (2010)

ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ
Οι υποψηφιότητες:

* "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ALICE IN WONDERLAND)" (2010)
* "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΜΕΡΟΣ 1ο (HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS, PART 1)" (2010)
* "Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ (HEREAFTER)" (2010)
* "INCEPTION" (2010)
* "IRON MAN 2" (2010)

And the Oscar goes to: "INCEPTION" (2010)

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Οι υποψηφιότητες:

* "ΕΧΙΤ THROUGH THE GIFT SHOP" (2010): Banksy
* "GASLAND" (2010): Josh Fox
* "INSIDE JOB" (2010): Charles Ferguson
* "RESTREPO" (2010): Tim Hetherington, Sebastian Junger
* "WASTE LAND" (2010): Lucy Walker

And the Oscar goes to: "INSIDE JOB" (2010): Charles Ferguson

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οι υποψηφιότητες:

* "Killing in the Name" (2010)
* "Poster Girl" (2010)
* "Strangers No More" (2010)
* "Sun Come Up" (2010)
* "The Warriors of Qiugang" (2010)

And the Oscar goes to: "Strangers No More" (2010)

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οι υποψηφιότητες:

* "Day & Night" (2010)
* "The Gruffalo" (2009) (TV)
* "Let's Pollute" (2009)
* "The Lost Thing" (2010)
* "Madagascar, carnet de voyage" (2010)

And the Oscar goes to: "The Lost Thing" (2010)

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οι υποψηφιότητες:

* "The Confession" (2010/IV)
* "The Crush" (2009)
* "God of Love" (2010)
* "Na Wewe" (2010)
* "Wish 143" (2009)

And the Oscar goes to: "God of Love" (2010)

Perierga.gr - Ηλιακή έκρηξηΗ Γη ευτυχώς δεν θα βρεθεί στο διάβα του: ένας πίδακας πλάσματος που εκτινάχθηκε από την επιφάνεια του Ήλιου καταγράφηκε από διαστημικό παρατηρητήριο της NASA, η οποία πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πλανήτης δεν απειλείται.
Το βίντεο εικονίζει την εξέλιξη ενός «τερατώδους» ηλιακού εξάρματος: ενός πίδακα υπέρθερμου, ιονισμένου αερίου που πηγάζει από μια ηλιακή κηλίδα. Ένα μέρος του υλικού πέφτει πίσω στην οργισμένη επιφάνεια του άστρου, ενώ το υπόλοιπο αρχίζει ένα αιώνιο ταξίδι στο Διάστημα, με ταχύτητα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.
Το βίντεο συναρμολογήθηκε από φωτογραφίες που λαμβάνονταν ανά 24 δευτερόλεπτα στο άκρο του υπεριώδους φάσματος. Το φαινόμενο, συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, καταγράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO).
Αν η έκρηξη είχε συμβεί μερικές μέρες νωρίτερα ή αργότερα, ο πίδακας πλάσματος θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη και να προκαλέσει διακοπές στις ραδιοεπικοινωνίες, ή ακόμα και εκτεταμένα μπλακάουτ.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος των ηλιακών εκρήξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: «Το θέμα δεν είναι το εάν θα συμβεί, είναι το πότε και το πόσο μεγάλη θα είναι» είχε δηλώσει πρόσφατα η Τζέιν Λουμπτσένκο, επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).
Οι ηλιακές εκλάμψεις αυξάνονται σε συχνότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Ήλιος πλησιάζει στο αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του, η οποία ακολουθεί έναν κύκλο με περίοδο 11 ετών. Το λεγόμενο ηλιακό μέγιστο αναμένεται γύρω στο 2013.


Ο σχεδιαστής Gerry Mckay είχε παρουσιάσει πέρυσι τα Adidas Twitter/Facebook Superstars, αλλά φέτος η απάντηση έρχεται από τη Nike με τα Firefox, Twitter και Google sneakers, σχεδιασμένα από τον David Reese!

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο online κατάστημα Brass Monki για πραγματικά μοναδικά κομμάτια!
djokovic-dubai11-5_408.jpg
Η Αυτού Μεγαλειότης, Ρότζερ Φέντερερ υποκλίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον εξαιρετικό Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος υπερ-παίκτης, συνεχίζοντας την εκπληκτική και αήττητη φετινή του πορεία, νίκησε κατά κράτος 2-0 σετ τον Ελβετό και πανηγύρισε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Dubai Tennis Championships!

Κάποιος να τον σταματήσει...

Με τον Ράφαελ Ναδάλ (πάλι) στα "πιτς" και τον Ρότζερ Φέντερερ λίγο πριν τα... 30, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα courts και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να υλοποιήσει τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος απ'το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 23χρονος Σέρβος, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις (έχουμε χάσει το λογαριασμό), επικράτησε μάλλον εύκολα (!) 6-3, 6-3 του Ρότζερ Φέντερερ στον συναρπαστικό, θεαματικό και γρήγορο τελικό του Dubai Tennis Championships, διατηρώντας το θρόνο του στα Εμιράτα αλλά και το αήττητο στη φετινή χρονιά η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς...

Ο Νόλε, παίζοντας φανταστικό τένις κυριάρχησε απόλυτα του δίχως στρατηγική Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό να έχει μοναδικό στόχο να "σκοτώσει" τον αντίπαλό του με τα δυνατά του χτυπήματα, χωρίς όμως να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο court και χωρίς να αποφύγει τα πολλά λάθη απόρροια της εκτός ορίων επιθετικότητάς του.

Αντίθετα, ο Τζόκοβιτς προτίμησε τη γνωστή πετυχημένη συνταγή να παίζει συνέχεια τον Φέντερερ στο backhand και όπως και στην Αυστραλία έτσι και στο Ντουμπάι, δικαιώθηκε για την επιλογή του φτάνοντας στη σπουδαία νίκη μετά από μόλις 71 λεπτά αγώνα.

Έτσι, ο Σέρβος πανηγύρισε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Ντουμπάι (2009-11), δεύτερο τη φετινή χρονιά μετά από αυτόν στο Australian Open και 20ο της καριέρας του προσθέτοντας επίσης στον τραπεζικό του λογαριασμό το σημαντικό ποσό, μέρες που είναι, των 386,000 δολαρίων.

Από την άλλη, ο Φέντερερ δεν πραγματοποίησε άσχημο τουρνουά, πετυχαίνοντας ορισμένες καλές νίκες μέσα στην εβδομάδα με πιο σημαντική αυτή στα ημιτελικά επί του Γκασκέ. Ο 29χρονος Ελβετός, μετά την Αυστραλία ξεκουράστηκε αρκετά και σίγουρα δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον υπερ-φορμαρισμένο Τζόκοβιτς. Παρόλαυτά έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση και σίγουρα θα επανέλθει δριμύτερος στα δύο αμερικάνικα Masters που ακολουθούν, στις 10 Μαρτίου στο Indian Wells και στις 23 του ίδιου μήνα στο Μαϊάμι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, οι δύο άνδρες, όπως αναμενόταν άλλωστε, αντάλλαξαν ορισμένες εντυπωσιακές μπάλες παρόλο που το παιχνίδι τελείωσε νωρίτερα απ'ότι αναμενόταν...

Ο Τζόκοβιτς ήταν πολύ καλύτερος στο 1ο σετ όπου έχασε μόλις 4 πόντους από το εκπληκτικό του σερβίς, πετυχαίνοντας 2 breaks στο προβληματικό σερβίς του Φέντερερ στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3) του εναρκτήριου σετ.

Ο Φέντερερ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το προβάδισμα με 3-1 games που πήρε στο 2ο σετ με τον Σέρβο να εξαπολύει εντυπωσιακή αντεπίθεση και με 5 συνεχόμενα games να φτάνει στην 8η νίκη επί του Ελβετού σε σύνολο 21 αναμετρήσεων.

Αυτή ήταν η 12η νίκη για τον Τζόκοβιτς τη φετινή χρονιά κατά την οποία δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα σε δύο επίσημα τουρνουά που έχει πάρει μέρος (Australian Open, Dubai). Είχε αγωνιστεί και στο Hopman Cup στο Περθ όπου επίσης δεν γνώρισε την ήττα σε 3 αγώνες στο μονό...

"Ήταν ένα από τα καλύτερά μου παιχνίδια τελευταία. Πάντα είναι πρόκληση τα παιχνίδια με τον Ρότζερ. Πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις για να τον κερδίσω. Νιώθω πολύ καλά στο court και ελπίζω να συνεχίσω το ίδιο... Δουλεύω πολύ σκληρά στο σερβίς μου. Ξέρω ότι αν θέλω να έχω ελπίδες κόντρα στους καλύτερους του κόσμου, θα πρέπει να σερβίρω τέλεια" δήλωσε ο Τζόκοβιτς λίγες στιγμές μετά τη μεγάλη του νίκη.

Σάββατο 26/02: Τελικός Dubai Tennis Championships
2-Djokovic (Serbia) beat 1-Federer (Switzerland) 6-3 6-3

DUBAI TENNIS CHAMPIONSHIPS DRAW

Στο Sonisphere Festival, στο TerraVibe Park, θα εμφανιστούν οι Iron Maiden την Παρασκευή 17 Ιουνίου. 
Μαζί τους θα εμφανιστούν τα μέταλ συγκροτήματα Slipknot, Mastodon, Gojira, και Virus.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την...
Τετάρτη, 2 Μαρτίου, με τις τιμές να κυμαίνονται από 59 έως 100 ευρώ για τις διακεκριμένες θέσεις.
Οι βασιλιάδες της heavy metal μουσικής θα είναι οι headliners του ροκ μουσικού φεστιβάλ που φιλοξενείται στην Ελλάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά.
Το 2010 κυκλοφόρησαν το 15ο studio album τους «The Final Frontier», που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους στα charts μέχρι σήμερα, ενώ για το τραγούδι τους «El Dorado», από το ίδιο album, τιμήθηκαν με το βραβείο Grammy για τη «Best Metal Performance» στις 13 Φεβρουαρίου 2011.
Η παγκόσμια περιοδεία τους με τίτλο «The Final Frontier World Tour» ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010: έδωσαν 25 συναυλίες στη Βόρεια Αμερική και ακολούθησαν επιλεγμένα headlining shows σε στάδια και μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης.
Το 2011 το συγκρότημα συνεχίζει την περιοδεία του πετώντας στους αιθέρες με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος τους, Boeing 757 airliner Ed Force One, το οποίο πιλοτάρει ο ίδιος ο τραγουδιστής τους, Bruce Dickinson (είναι πτυχιούχος κυβερνήτης αεροσκαφών).
Γι’ άλλη μια φορά, το Ed Force One θα μεταφέρει συγκρότημα, τεχνικούς και την -βάρους 10 τόνων- παραγωγή τους, 50.000 μίλια μακριά, σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε 66 ημέρες.
Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο στο Λονδίνο, έπειτα από 101 shows (τα οποία υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν συνολικά περισσότεροι από δυο εκατομμύρια fans!).

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/athina_nyxta-425x287.jpgΔΕΙΤΕ: Η Αθήνα τη νύχτα!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως φαίνεται η Αθήνα τη νύχτα από το διάστημα;
Όταν η νύχτα πέσει και τα φώτα ανοίξουν... γίνεται πηγή έμπευσης για τον Ιταλό αστροναύτη Πάολο Νέσπολι.
Μία νέα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης , ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), μέσα από το γυάλινο θόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), φωτογράφισε την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται από το διάστημα τη νύχτα.
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ίδιος είχε φωτογραφήσει το κυκλαδίτικο νησί της Ανάφης.
Ο γυάλινος θόλος του Σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίζουν τη θέση τους, καθώς και στην πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Το πανοραμικό παρατηρητήριο "Cupola" έχει πλέον κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά τους.
Μέσα από τα επτά μεγάλα παράθυρά του, το παρατηρητήριο προσφέρει μοναδική θέα προς το διάστημα και τη Γη.
Ο Νέσπολι, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, ακόμα και για πέντε μόνο λεπτά, δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει έστω και μια κλεφτή φωτογραφική ματιά στη Γη.
Έως σήμερα ο Νέσπολι έχει προσπαθήσει και πολλές φορές έχει καταφέρει να εντοπίσει τόπους που θα ήθελε να φωτογραφίσει, όπως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα. Τώρα, το "βλέμμα" του σταμάτησε στην Ελλάδα και στην πόλη της Αθήνας που τη νύχτα, με όλα φώτα της αναμμένα, μοιάζει χρυσή από το διάστημα, σε αντίθεση με την γκρίζα της όψη την ημέρα.



Πηγή: newsbomb
Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας "Αττική Οδός" ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο Εισαγγελέας, να σημειωθεί πως έχει διενεργήσει πολύμηνη έρευνα για το ίδιο θέμα.

Η Εισαγγελία Εφετών φαίνεται να διαφωνεί με την άποψη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που ζήτησε την έγκριση της, προκειμένου να θέσει τη δικογραφία για την εν λόγω σύμβαση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων σε βάρος του Δημοσίου ή στοιχεία για βλαπτικούς όρους στα συμφέροντα του Δημοσίου.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, Γ. Χαλιάσος εξέτασε προσωπικά όλα τα στοιχεία και έδωσε εντολή να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, να εξεταστούν περισσότεροι και νέοι μάρτυρες και να συλλεχθούν επιπλέον στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως την αρχική έρευνα είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
Η παραγγελία του κ. Σανιδά, στις 2 Ιουνίου 2009, αφορούσε, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να εντοπιστεί αν ήταν, ή όχι, βλαπτικοί οι όροι της για τα συμφέροντα του Δημοσίου και έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε ο χρόνος εκμετάλλευσης του έργου από την εταιρία και με βάση ποιους συσχετισμούς (π.χ. διελεύσεις αυτοκινήτων κλπ).

Επιπλέον, τις προβλέψεις της σύμβασης στις περιπτώσεις που οι διελεύσεις είναι λιγότερες από τις υπολογισμένες και στις περιπτώσεις, που είναι πολύ περισσότερες. Επίσης, αν έχει καλυφθεί, με βάση τις διελεύσεις αυτοκινήτων, το προς είσπραξη ποσό που έχει προϋπολογιστεί για την εταιρία και επομένως αν θα πρέπει να παραδοθεί στο Δημόσιο η Αττική Οδός άμεσα ή σε ποιο χρόνο.

Τέλος, ζητούσε να εντοπιστεί αν υφίσταται θέμα ζημίας του Δημοσίου από τη χρήση και συνέχιση της εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία.
Ακρωτήριο Κανάβεραλ —  Η NASA σε μια σημαντική και συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή αποκάλυψε στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy Space Center το έτοιμο για την πτήση του διαστημικό λεωφορείο με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Θα είναι η 39η και τελευταία του πτήση…

Αν όλα πάνε καλά από ώρα σε ώρα θα έχουμε την εκτόξευση. Όπως λέει ο διευθυντής δοκιμών της NASA κύριος Steve Payne, “ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως είτε θα δούνε τώρα ένα διαστημικό λεωφορείο, είτε δεν θα το δούνε ποτέ ξανά”.
Το διαστημικό λεωφορείο και το πλήρωμα των έξι αναμένεται να βρεθούν στον αέρα για αποστολή 11 ημερών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα παραδώσει μια μονάδα αποθήκευσης, ανταλλακτικά και το futuristic ανθρωποειδές που έχουμε ήδη δει…
Είναι η μια από τις τρεις τελευταίες πτήσεις του θαυμαστού και τόσο ‘φορτισμένου’ με αισιοδοξία κατασκευάσματος, και καθώς αυτές τις ώρες γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι και φορτώνονται οι κυψέλες καυσίμου για τις κινήσεις του ‘σκάφος’ ενώ θα είναι σε τροχιά, εμείς απλά… χαζεύουμε όπως στις αρχές της δεκαετίας του ’80…
Εμείς ας απολαύσουμε την εκτόξευση προηγούμενης αποστολής STS-124…

Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου (ή τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου) είναι σπουδαία μνημεία που καταγράφηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής ή αλλιώς θαύματα του αρχαίου κόσμου κατά την αρχαιότητα. Εμπνευστής του καταλόγου αυτού θεωρείται ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος (συγγραφέας και ποιητής, πέθανε το 2ο π.Χ.) ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα μνημεία και συνέταξε τον κατάλογο. Ο κατάλογος αποτελείται από επτά οικοδομήματα που βρίσκονται γύρω από το μεσογειακό πλαίσιο.
Δείτε, λοιπόν,και θαυμάστε τα 7 θαύματα του κόσμου κατά την αρχαιότητα.....

Η πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα
Κατασκευάστηκε το 2584-2561 π.Χ. στην Αίγυπτο και μέχρι στιγμής διασώζεται ακέραια.

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας
Κατασκευάστηκαν από τους Βαβυλωνίους τον 8ο έως τον 6ο αιώνα π.Χ., έφταναν τα 22 μέτρα ύψος και βρίσκονταν στο σημερινό Ιράκ. Καταστράφηκαν τον 1ο αιώνα π.Χ. από σεισμό.

 Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός
Κατασκευάστηκε το 430 π.Χ. από τους Έλληνες, φιλοτεχνήθηκε από το Φειδία και ήταν τοποθετημένο στην αρχαία Ολυμπία στο ναό του Δία (φυσικά!).
Εφτανε τα 12 μέτρα ύψος. Καταστράφηκε από φωτιά τον 5ο με 6ο αι. μ. Χ.

Ο ναός της Αρτέμιδος στην Εφεσο
Κατασκευάστηκε το 356 π.Χ. από Ελληνες και Πέρσες. Το 356 π.Χ. κάηκε και ξαναχτίστηκε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γότθους το 262 μ.Χ..
Βρισκόταν στη σημερινή Έφεσο στην Τουρκία.
Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού
Ηταν ο τάφος του Μαύσωλου, του Πέρση σατράπη της Καρίας. Είχε 45 μέτρα ύψος και βρισκόταν στην Αλικαρνασσό στη σημερινή Τουρκία. Καταστράφηκε το 1494 μ.Χ. από τους σταυροφόρους. (αυτοί τελικά δεν άφησαν τίποτα όρθιο πίσω τους)
  
Ο Κολοσσός της Ρόδου
Κατασκευάστηκε το 292-280 π.Χ. από τους Ελληνες. Ηταν ένα τεράστιο άγαλμα του θεού Ηλιου τοποθετημένο στην προβλήτα του αρχαίου λιμανιού της Ρόδου και είχε ύψος 35 μέτρα. Ανεγέρθηκε από το Χάρη το Λίνδιο, μαθητή του Λύσιππου. Καταστράφηκε από σεισμό 60 χρόνια μετά την κατασκευή του.

Ο φάρος της Αλεξάνδρειας
Κατασκευάστηκε το 280 π.Χ. από τους Πτολεμαίους της Αιγύπτου και Αιγύπτιους. Είχε ύχος 135 μέτρα και βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χτίστηκε από το Σωκράτη τον Κνίδιο. Καταστράφηκε από σεισμό το 1480 μ.Χ.
 
Δείτε τώρα τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου όπως αυτά ανακηρύχθηκαν από μία αμφίβολης εγκυρότητας ψηφοφορία που έγινε στο διαδίκτυο από κάποιον έξυπνο επιχειρηματία τα αποτελέσματα της οποίας δεν αναγνωρίστηκαν από την UNESCO.
Αμφισβητήσιμα αποτελέσματα γιατί φυσικά στη σύγχρονη λίστα των θαυμάτων του ανθρώπου δεν περιλαμβάνεται ο Παρθενώνας και όχι μόνο.
Αν όμως ξεφύγουμε από αυτές τις ...στενές λίστες που κυκλοφορούν μπορούμε να κάνουμε ένα ονειροτάξιδο στα πάμπολλα θαύματα που είτε είναι ανθρώπινες κατασκευές είτε δημιουργήματα της φύσης.
Πάμε;

Παρθενώνας (φυσικά) (χωρίς να είναι ενταγμένος στη σύγχρονη λίστα, αλλά ποιος νοιάζεται; πολλή σημασία δε δώσαμε;) Ας απολαύσουμε το ταξίδι....

Σίτζεν Ίτζα, Γιουκατάν - Μεξικό

Χριστός Λυτρωτής, Ρίο Ντε Τζανέιρο - Βραζιλία

Σινικό Τείχος, Κίνα
Μάτσου Πίτσου, Περού
 Πέτρα, Ιορδανία

Το Κολλοσαίο της Ρώμης, Ιταλία

Ταζ Μαχάλ, Άνγκρα - Ινδία


Στόουνχεντζ, Αμεσμπέρι,
Δείτε και λίγα από τα θαύματα της φύσης! 

Στη Μαδαγασκάρη φύονται τα περισσότερα είδη των περίφημων δέντρων Μπαομπάμπ.

Το οροπέδιο του Θιβέτ είναι το υψηλότερο στον κόσμο

Εντυπωσιακή άποψη του καταρράκτη Ιγκουαζού του μεγαλύτερου στον κόσμο

Η έρημος της Ναμίμπια

Παγόβουνα στη Γροιλανδία

Το δέλτα του ποταμού Οκαβάγκο στη Μποτσουάνα
 
Αυτά τα λίγα για τώρα.

Επιμέλεια: Νικολαϊδου Ελένη
Πηγή: aetoshal
 
Μια καλή είδηση για τους PC gamers μας έρχεται από την Lionhead Studios, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το Fable 3 στις 19 Μαΐου!
Το Fable 3 θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά για το Xbox 360, με την έκδοση για PC να αναμένεται ότι θα είναι καλύτερη!




[πηγή BigDownload]

Image
Σύμφωνα με το Stingygamer.com η Sony ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο την τιμή του Playstation 3. Η μείωση της τιμής θα γίνει ταυτόχρονα με την έλευση του Nintendo 3DS. Αυτή η κίνηση της Sony αποσκοπεί στο να "κλέψει" υποψήφιους αγοραστές του 3DS καθώς το 3DS θα πωλείται προς 249Ε ενώ θα έβαζε σε δίλημα τους αγοραστές όταν με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να αγοράσουν μια νέα κονσόλα Slim Playstation 3 300GB στα 199Ε η οποία προσφέρει πολλά παραπανω με λιγότερα χρήματα.

Ναι καλά διαβάσατε, η Sony ετοιμάζεται να ρίξει την τιμή στα 199Ε όμως υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Το νέο μοντέλο Slim PS3 300GB δεν θα δέχεται κανενός είδους τροποποίηση, δηλαδή δεν θα δουλεύει κανένα custom firmware και καμία homebrew εφαρμογή.

Προφανώς η Sony σχεδίασε νέα μητρική η οποία έχει υποστεί αρκετές αλλαγές οι οποίες δεν είναι ακόμη γνωστές, μόλις έχουμε νέες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε.

ΥΓ. Όσοι έχετε σκοπό να αγοράσετε Playstation 3 με σκοπό να του περάσετε custom firmware τώρα θα ήταν η καλύτερη στιγμή μιας και η Sony έχει σκοπό να ανακαλέσει τις παλιές εκδόσεις από τα καταστήματα και να τις αναβαθμίσει με νέο firmware με το οποίο δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε κάποιο custom firmware.
Η σοβιετική διαστημική κάψουλα Vostok 3KA-2 του 1961, που άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για τη μεταφορά του Yuri Gagarin στο διάστημα, πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου του 2012 κατά την πεντηκοστή επέτειο της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης, οπότε ο κοσμοναύτης Yuri Gagarin έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα μέσα στο Vostok 3KA-3 και εισήλθε σε τροχιά γύρω από τη γη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, τρεις εβδομάδες πριν από αυτό το γεγονός πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση του Vostok, μεταφέροντας ένα ανθρώπινο ομοίωμα, τον Ivan Ivanovich, και ένα σκυλί, το Zvezdochka, που εισήλθε εκ νέου στην ατμόσφαιρα μετά από 115 λεπτά.
"Όχι μόνο δεν υπάρχουν άλλα παραδείγματα του πρώτου διαστημικού σκάφους, αλλά αυτή η κάψουλα ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς έδωσε το πράσινο φως για το εντυπωσιακό επίτευγμα του Yuri Gagarin", σχολίασε ο David Redden, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Ειδικού Τμήματος του οίκου Sotheby's.


Maps courtesy of Angel Feet LLC
1.      Brain
2.      Sinuses/Outer Ear
3.      Sinuses/Inner Ear/Eye
4.      Temple
5.      Pineal/Hypothalamus
6.      Pituitary
7.      Side of Neck
8.      Cervical Spine
9.      Shoulder/Arm
10. Neck/Helper to Eye, Inner Ear, Eustachian Tube
11. Neck/Thyroid/ Parathyroid/Tonsils
12. Bronchial/Thyroid Helper
13. Chest/Lung
14. Heart
15. Esophagus
16. Thoracic Spine
17. Diaphragm
18. Solar Plexus
19. Liver
20. Gallbladder
21. Stomach
22. Spleen
23. Adrenals
24. Pancreas
25. Kidneys
26. Waist Line
27. Ureter Tube
28. Bladder
29. Duodenum
30. Small Intestine
31. Appendix
32. Ileocecal Valve
33. Ascending Colon
34. Hepatic Flexure
35. Transverse Colon
36. Splenic Flexure
37. Descending Colon
38. Sigmoid Colon
39. Lumbar Spine
40. Sacral Spine
41. Coccyx
42. Sciatic Nerve
43. Upper Jaw/Teeth/Gums
44. Lower Jaw/Teeth/Gums
45. Neck/Throat/Tonsils/ Thyroid/Parathyroid
46. Vocal Cords
47. Inner Ear
48. Lymph/Breast/Chest
49. Chest/Breast/Mammary Glands
50. Mid-Back
51. Fallopian Tube/Vas Deferens/Seminal Vesicle
52. Lymph/Groin
53. Nose
54. Thymus
55. Penis/Vagina
56. Uterus/Prostate
57. Chronic Area- Reproductive/Rectum
58. Leg/Knee/Hip/Lower Back Helper
59. Hip/Sciatic
60. Ovary/Testes
Το Light Catcher είναι μια απλή φωτοηλεκτρική μπαταρία. Απλό: ένα διαφανές ‘σώμα’ καλύπτεται από ένα αντιανακλαστικό στρώμα και στο εσωτερικό του έχει ηλιακές κυψέλες. Κάθε φορά που η μπαταρία μας… ‘αφήνει’ απλά την φροντίζουμε με φρέσκια λιακάδα για φόρτιση και… voila! Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν μεγέθη AA και AAA και να μπορούν να δίνουν αν χρειαστεί και ξεχωριστά ενέργεια σε άλλη συσκευή μέσω βύσματος 3.5 χιλιοστών.
Το Light Catcher είναι μια από τις προτάσεις για τον διαγωνισμό 2011 IF concept design
Αν έχετε δυνατό υπολογιστή απολαύστε σε 1080p…

Η Sony Corporation YouTube (Ιαπωνία) μας δίνει ένα demo βίντεο από μια ‘κινηματογραφική’ PMW-F3 κάμερα που γυρίστηκε στο Los Angeles με την ονομασία “The Red Balloon.” Η κάμερα των $16.000 είναι επιλογή για γύρισμα σε 35mm στο χέρι και απλά μας δίνει ένα ‘μέτρο σύγκρισης’ . Στα πλάνα έχετε ημέρα, νύχτα, χαμηλό θόρυβο και πλάνα με υψηλή ευαισθησία …



Δείτε τα βίντεο από το… εργαλείο!


Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger