… και δεν θα βρίσκεται στο Google Play από τις 15 Αυγούστου και μετά.



Η εταιρία από πέρυσι μιλούσε για κατάργηση του mobile Flash και ΤΩΡΑ ο developer έθεσε το όριο. Το Android 4.1 ΔΕΝ και… ποτέ ΔΕΝ θα έχει πιστοποίηση για Flash με την εταιρία να μην υποστηρίζει το Flash μακροπρόθεσμα ενώ ΔΕΝ θα μας βοηθά και αν το web browser plugin δεν κάνει install στο Nexus 7.

Για το υπογραμμίσει η εταιρία δεν θα δέχεται νέα installations του Flash από το Google Play από τις 15 Αυγούστου με updates και άλλα patches μόνο για τους νυν χρήστες.
Η εταιρία λέει πως το μέλλον είναι το HTML5 για κινητά και tablets.
Τέλος,

Η Suzuki θα λανσάρει δύο μηχανές στις 1 Ιουλίου στην… Κίνα!

Πρώτη παρουσία λοιπόν στην ολοένα και ισχυρότερη Κίνα για το δημιούργημα των Jinan Qingqi Suzuki Motorcycle και Suzuki Motor (China) Investment. Τα δύο μοντέλα είναι τα GSX1300R Hayabusa και η cruiser BOULEVARD M109R των… 1800 κ.εκ!



Ναι, και οι μεγάλες στους Κινέζους…

Ο Νικόλας Λώτσος απέσπασε επάξια την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Sprider Awards 2012″, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο, βραβεύοντας τους καλύτερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους σε διεθνές επίπεδο. Λαμβάνοντας τον τίτλο «Φωτογράφος της Χρονιάς» ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζομένους, ο Νικόλας ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Με μια εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία από το ζωικό βασίλειο με τίτλο «Το Κυνήγι» (σ.σ. «The Hunt»), έκλεψε τις εντυπώσεις του κόσμου και κέρδισε τις ψήφους των κριτών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Κένυα της ανατολικής Αφρικής και απαθανατίζει μια άγρια λέαιανα που ετοιμάζεται να κυνηγήσει την τροφή της. Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι η εν λόγω φωτογραφία είχε αρκετές υποψηφιότητες και σε άλλες κατηγορίες του διαγωνισμού, ενώ κέρδισε την πρώτη θέση και στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».
perierga.gr - Ένας Έλληνας "Φωτογράφος της Χρονιάς 2012"!
Ο 43χρονος Νικόλας Λώτσος ασχολείται από 16 ετών με την καλλιτεχνική φωτογραφία, κυρίως με την ασπρόμαυρη, αποτυπώνοντας θέματα από την άγρια ζωή, τη φύση αλλά και την ανθρώπινη κουλτούρα, ενώ ένα μέρος της ενασχόλησής του έχει να κάνει και με την αρχιτεκτονική φωτογραφία. Οι φωτογραφήσεις του έχουν ως απώτερο στόχο την προστασία της φύσης, την κινητοποίηση του κόσμου αλλά και την προσφορά βοήθειας προς αυτή την κατεύθυνση. «Σαν να προσπαθώ να διαφυλάξω κάτι πολύτιμο να μην χαθεί. Ίσως γιατί δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης, μπορείς να τη διασώσεις για τις επόμενες γενιές. Ίσως γιατί πιστεύω ότι αν δείξουμε εμείς απλά τη θέληση να την προστατεύσουμε, η φύση θα βρει τον τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Apple Siri vs Google Voice Search
Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Android 4.1 Jelly Bean της Google είναι η αναβαθμισμένη λειτουργία Voice Search (βασίζεται στο Knowledge Graph που είδαμε πριν λίγο καιρό) για την πραγματοποίηση φωνητικών αναζητήσεων, οπότε ήταν αναπόφευκτο ότι θα γινόταν αμέσως σύγκριση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή, το Siri της Apple, κάτι που είδαμε πρόσφατα και με το S Voice της Samsung.
Στο παρακάτω συγκριτικό video της ιστοσελίδας TechnoBuffalo, τίθενται αντιμέτωπα η έκδοση beta του Siri στο iOS 6 έναντι αυτής του Google Voice Search στο Android 4.1 Jelly Bean (επίσης beta). Τα συμπεράσματα δικά σας:

 
Με αφορμή το πρόβλημα που είχε ένα μέλος εχθές και λόγω του ότι συχνά αρκετοί παραπονιούνται ότι δυσκολεύονται όταν προσπαθούν να εφαρμόσουν τις ζελατίνες στα τηλέφωνά τους, είπα να γράψω τον παρακάτω οδηγό.
Πρόκειται καθαρά για εμπειρικό οδηγό που απαρτίζεται από συμβουλές που έχουν συλλεχθεί από μέλη του φόρουμ με την πάροδο του χρόνου και που προσωπικά εμένα με έχει κάνει να τοποθετώ αψεγάδιαστες ζελατίνες (ανεξαρτήτου ποιότητας).


Τι θα χρειαστούμε:

- Ένα πανάκι τύπου Swiffer που τραβάει τη σκόνη για όλη τη διαδικασία.
- Μία καθαρή επιφάνεια χωρίς πολύ σκόνη.
- Ένα κομμάτι μαλακό χαρτί (κουζίνας ή υγείας).
- Καθαρό οινόπνευμα.
- Ένα ζευγάρι χειρουργικά γάντια (προαιρετικά για να αποφύγουμε τη λιπαρότητα των χεριών).


Βήμα 1ο:

- Καθαρίζουμε ΚΑΛΑ με οινόπνευμα και κατόπιν με το Swiffer την επιφάνεια την οποία θα χρησιμοποιήσουμε.
- Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας.


Βήμα 2ο:

- Παίρνουμε το κινητό και το καθαρίζουμε ΚΑΛΑ την επιφάνεια που θα κολληθεί η ζελατίνα με ένα κομμάτι μαλακό χαρτί βρεγμένο με ΛΙΓΟ οινόπνευμα.


Βήμα 3ο:

- Το τελευταίο πράγμα που κάνουμε πριν εφαρμόσουμε τη ζελατίνα είναι να περάσουμε καλά την επιφάνεια του κινητού με το Swiffer και φροντίζουμε να μην έχει κανέναν κόκκο σκόνης.


Τα επόμενα βήματα μέχρι να εφαρμοστεί η ζελατίνα καλό είναι να μην καθυστερήσουν μιας και λόγω στατικού ηλεκτρισμού η ζελατίνα μπορεί να προσελκύσει σκόνη.


Βήμα 4ο:


- Κρατάμε τη ζελατίνα ακριβώς πάνω από το κινητό και παράλληλα με αυτό, όπως στη φωτογραφία.


Βήμα 5ο:

- Αφαιρούμε το από κάτω κομμάτι (συνήθως είναι επισημασμένο με ένα αυτοκόλλητο με το νούμερο 1) και προσέχουμε να μην την γυρίσουμε ώστε η επιφάνεια που θα κολλήσει στο τηλέφωνο να μην γυρίσει πλάγια ή ανάποδα και κολλήσει σκόνη επάνω της.
- Την εφαρμόζουμε στο κινητό.
- Αφού την εφαρμόσουμε, βγάζουμε και το από επάνω προστατευτικό της κομμάτι (συνήθως επισημασμένο με το νούμερο 2).


Βήμα 6ο:

100% θα δείτε φυσαλίδες.

Αυτές μπορεί να είναι 2 ειδών.

Οι πρώτες είναι αυτές που είναι απλός αέρας και αν τις σπρώξετε λίγο με το δάχτυλο προς τις άκρες θα φύγουν.

Οι δεύτερες δεν θα φεύγουν με σπρώξιμο.
Είναι γιατί αν προσέξετε έχει εγκλωβιστεί εκεί κάποιο κομματάκι σκόνης, όπως στην παρακάτω φωτογραφία:




Πως το βγάζουμε? Με πατέντα...
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζελοτέιπ και το κολλάμε κυκλικά γύρω από το δάχτυλό μας, με την κόλλα προς τα έξω, κάπως έτσι:



Ανασηκώνουμε ελαφρά τη ζελατίνα στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και ακουμπάμε με το ζελοτέιπ ώστε το σκουπιδάκι να κολλήσει εκεί και ξανακολλάμε τη ζελατίνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ξεκολλάμε όλη τη ζελατίνα και το σημείο που ανασηκώνουμε ΔΕΝ το γυρνάμε προς το πάνω, απλά το ανασηκώνουμε ελαφρά και πάντα παράλληλα προς την επιφάνεια του κινητού:


Επίσης, πολλές φορές θα δείτε στις άκρες της επιφάνειας του κινητού να φαίνεται μία μακρόστενη επιφάνεια στην άκρη της ζελατίνας σαν αυτή να μην έχει κολλήσει καλά, η οποία δεν φεύγει με "σπρώξιμο" και δεν έχει κανένα σκουπιδάκι.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχετε τοποθετήσει ίσια τη ζελατίνα και από την συγκεκριμένη πλευρά εξέχει έστω και ανεπαίσθητα.
Οπότε προσεκτικά την ξεκολλάτε και την ξανατοποθετείτε (ΠΑΝΤΑ παράλληλα με την επιφάνεια του κινητού).




(όλο το βήμα 6 μπορεί να ακολουθηθεί και για ζελατίνες που ήδη έχουν κολλήσει και έχουν φουσκάλες που δεν μπορείτε να απομακρύνετε)


Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα με ακρίβεια, δύσκολα θα αποτύχετε στο να κολλήσετε μία ζελατίνα.

ΥΓ: Το οινόπνευμα δεν ενδείκνυται για τον καθαρισμό της οθόνης του iPhone (λόγω της ολεοφοβικής του επίστρωσης) ΑΛΛΑ με ένα καθάρισμα με ΛΙΓΟ οινόπνευμα σας ΕΓΓΥΩΜΑΙ ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.
Όπως προείπα, δεν υπάρχει κάποιος ακριβής κανόνας, οπότε ο καθένας μπορεί να έχει τους δικούς του τρόπους οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αν κάποιος κάνει κάτι διαφορετικό ας μας το πει.
federer-benneteau12_408.jpg
Ήταν, αναμφίβολα, μια μαγική βραδιά για το τένις στο ιερό κεντρικο court του Wimbledon. Ο Ρότζερ Φέντερερ μόλις είχε επιστρέψει απ'την κόλαση και το 0-2 σετς του Ζουλιέν Μπενετό, μένοντας ζωντανός στην πορεία προς το 17ο Grand Slam της καριέρας του και την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ω Θεέ μου... Ήταν βάρβαρο" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ, θέλοντας να δώσει με τον πιο πειστικό τρόπο τις δύσκολες στιγμές που πέρασε απέναντι στον καλό του φίλο, Μπενετό πριν καταφέρει να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή!

Ο 30χρονος Ελβετός, μετά από 3 ώρες και 34 λεπτά, επικράτησε με 4-6, 6-7(3), 6-2, 7-6(5), 6-1 του συνομιληκού του Γάλλου και πήρε κάτι παραπάνω από αγχωτική πρόκριση στους "16" του τρίτου Major της σεζόν, διατηρώντας ζωντανό το όνειρο του τίτλου.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική και διεξήχθη υπό το τεχνητό φως της οροφής του κεντρικού court, με τους δύο τενίστες να δείχνουν να απολαμβάνουν την εκπληκτική ατμόσφαιρα του indoor γηπέδου.

"Το πιο σημαντικό, όταν μένεις πίσω με 0-2, είναι να παραμείνεις ψύχραιμος κάτι που είναι πολύ δύσκολο γιατί βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου που ανησυχεί για σένα και φρικάρεις. Δεν σου μένει πολύ ζωή εκεί μέσα. Απλά προσπαθείς να κάνεις το παιχνίδι σου και να συγκεντρωθείς πόντο με πόντο. Μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά είναι το πιο σωστό που έχεις να κάνεις εκεί έξω" τόνισε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ειδικά το 4ο σετ ήταν όλα τα λεφτά, με τον Ζουλιέν Μπενετό να αρνείται να παραδοθεί και να βρίσκεται συνέχεια μπροστά στο σκορ, σερβίροντας πρώτος, μέχρι το συγκλονιστικό tie break που κατέληξε με 7-5 στην πλευρά του Ελβετού.

"Σωματικά δεν υπήρχε πρόβλημα για μένα. Ήταν περισσότερο πνευματικό το ζήτημα. Ξέρεις ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις άλλα λάθη. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν μένεις με 2-0 σετ κάτω. Στο 2ο σετ είχα τις ευκαιρίες μου και ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ ότι έχασα αυτό το σετ" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Βασιλιάς του αθλήματος και συνέχισε λέγοντας: "Είναι από τα καλύτερα συναισθήματα να γυρνάς ένα παιχνίδι απ'το 0-2, ειδικά σε Grand Slam και ειδικότερα εδώ στο Wimbledon. Η κλειστή οροφή έκανε πολύ ξεχωριστή την ατμόσφαιρα".

Ο Φέντερερ είχε επιστρέψει απ'το 0-2 και στα προημιτελικά του Roland Garros, πριν μερικές εβδομάδες, όταν στη θέση του Μπενετό είχε βρεθεί ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να βγάλει τα 5 απαιτητικά σετς που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία και τη φιλία που τον συνδέει με τον Μπενετό.

"Είμαστε φίλοι. Γνωριζόμαστε απ'όταν είμασταν 12 χρονών. Στο πρώτο τουρνουά που είχα πάει στη Γαλλία, το πρώτο που θυμάμαι ήταν ο Ζουλιέν. Έχουμε περάσει πολύ χρόνο στο tour μαζί. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον πολύ. Όταν δώσαμε τα χέρια στο φιλέ, ξέραμε ότι ήταν μια πολύ μαγική στιγμή και για τους δύο που θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Μου είπε ότι θέλει να κερδίσω εγώ το τουρνουά και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Εγώ του έδωσα συγχαρητήρια για την εξαιρετική του απόδοση. Το άξιζε. Ήταν δύσκολη ήττα γι'αυτόν".

Από την πλευρά του, ο Μπενετό χαρακτήρισε "βράχο ψυχολογίας" τον Φέντερερ..

"Είναι ένας βράχος. Βρέθηκε με 2-0 σετ κάτω και δεν έδειξε τίποτα... Μετά από αυτό, αν το επίπεδό σου είναι λίγο πιο χαμηλό, αυτός θα πάρει την ευκαιρία. Έχει τη δυνατότητα, επίσης, να βελτιώνεται μέσα στο παιχνίδι οπότε εσύ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο απέναντί του. Δεν μπορείς να κάνεις λάθη... Θα σε τιμωρήσει. Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής. Στο τέλος του 4ου σετ το σερβίς του ήταν εκπληκτικό. Μόνο πρώτο σερβίς, μόνο πρώτο σερβίς... μόνο πρώτο σερβίς! Δεν έκανε λάθη..."

Μια ομάδα ερευνητών του Boston Children’s Hospital ανέπτυξε μια νέα μέθοδο παροχής οξυγόνου χάριν στην οποία οι ασθενείς μπορούν να αναπνέουν χωρίς ουσιαστικά να…..αναπνέουν, περνώντας το οξυγόνο απευθείας στο αίμα με ένεση.
Red Blood Cells
Η έρευνα ξεκίνησε ώστε να βρεθεί λύση για τους ασθενείς που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, π.χ. λόγω προβλήματος στους πνεύμονες. Για να αποφευχθεί καρδιακό επεισόδιο ή εγκεφαλική βλάβη, θα πρέπει να δεχτούν το οξυγόνο με κάποιον άλλο τρόπο, και αυτός είναι με μικρά σφαιρικά μικροσωματίδια που περιέχουν οξυγόνο, τα οποία επαναφέρουν τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος σε φυσιολογικές τιμές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι πρώτες κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα αποδείχτηκαν εξαιρετικά επιτυχημένες, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα πειραματόζωα έμειναν ζωντανά για 15 λεπτά χωρίς αναπνοή!
Σύμφωνα με τον John Kheir, MD του τμήματος Καρδιολογίας στο Boston Children’s Hospital,
“Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί για την παροχή οξυγόνου σε ασθενείς για μικρή χρονική διάρκεια, κυρίως σε κρίσιμες στιγμές. Θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τέτοιες σύριγγες σε όλα τα νοσοκομεία, ασθενοφόρα, φαρμακεία, ελικόπτερα μεταφοράς ασθενών κλπ. για να σταθεροποιούν τους ασθενείς που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Τα πρώτα πειράματα ήταν και τα πιο ενθαρρυντικά. Είδαμε το μπλε αίμα (έλλειψη οξυγόνου) να αναμιγνύεται με τα μικροσωματίδια και να μετατρέπεται σε κόκκινο (οξυγόνωση) μπροστά στα μάτια μας”
 
…θυμίζοντας κάτι από 2006 και έχοντας μπροστάρη έναν «φορτωμένο» Μάριο Μπαλοτέλι!

Με δύο εκπληκτικά δικά του γκολ (20΄, 36΄) η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε 2-1 την Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βαρσοβίας και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσει, απέναντι στην Ισπανία, το δεύτερο τρόπαιο στην διοργάνωση.

Ο Εζίλ με πέναλτι στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι παίκτες του Πραντέλι, εξαιρετικά προετοιμασμένοι για το ματς, πήγαν τον ρυθμό όπως ήθελαν και ευτύχησαν να κλείσουν το ημίχρονο με δύο γκολ μπροστά και τον Μπαλοτέλι «σεληνιασμένο». Ο Κασάνο πέρναγε με κάθε πιθανό τρόπο τον Μπόατενγκ και έβγαζε στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες των «πάντσερ».

Ακόμα και στις στιγμές πίεσης στις οποίες βρέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η αμυντική λειτουργία των Ιταλών ήταν άψογη. Η απόλυτα δίκαιη νίκη, τους στέλνει στον τελικό συνεχίζοντας την… πελατιακή σχέση με τους Γερμανούς σε μεγάλες διοργανώσεις.


Πώς έπαιξαν:

Ο Τσέζαρε Πραντέλι παρέταξε την Ιταλία με τον Μπαλτζαρέτι στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κιελίνι που «έσφιξε» τα δόντια και αγωνίστηκε, στο αριστερό. Ο Πίρλο έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα για να βγάλει την ομάδα του μπροστά ενώ ο Ντε Ρόσι και ο Μαρκίζιο ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι πίσω από τον Μοντολίβο. Κασάνο και Μπαλοτέλι ήταν το δίδυμο στην επίθεση. Μετά τα γκολ του Μπαλοτέλι, με την είσοδο του Μότα ο Ιταλός τεχνικός έκλεισε ακόμα περισσότερο τους διαδρόμους, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σύστημά του.

Οι Γερμανοί του Λεβ από την άλλη, δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι τους. Ο Κροός είχε πάει στην δεξιά πτέρυγα, στην αριστερή ο Ποντόλσκι και στην κορυφή ο Γκόμες. Ο Εζίλ σε ρόλο επιτελικού μέσου και οι Σβαϊνστάιγκερ-Κεντίρα στον άξονα. Στην άμυνα, η τετράδα αποτελούταν από Μπόατενγκ, Λαμ, Χούμελς και Μπαντστούμπερ. Μετά τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ήταν σαφές ότι ο Εζίλ άλλαζε θέση με τον Κροός για να δημιουργήσει πρόβλημα στους Ιταλούς. Το 2-0 των Ιταλών, ανάγκασε τον Λεβ αν ψάξει λύσεις με τον Κλόζε, τον Μίλερ και τον Ρόις στο ματς….

Μάριο από νωρίς!

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πάρουν την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το έκαναν χωρίς όμως να φτάσουν απειλητικά μπροστά από την εστία του Νόιερ. Αντίθετα, μόλις στο 5ο λεπτό μία ολιγωρία της άμυνας της Ιταλίας, λίγο έλλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ την Γερμανία καθώς ο Χούμελς έστειλε την μπάλα προς την εστία μετά από κόρνερ αλλά ο Πίρλο πάνω στην γραμμή με το σώμα έδιωξε.

Από το δέκατο λεπτό και μετά όμως η Γερμανία πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 12΄μετά από ασυνεννοησία του Μπαρτζάλι και του Μπουφόν παραλίγο να μπει αυτογκόλ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ένα πολύ καλό σουτ του Κροός έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον γκολκίπερ των Ιταλών να διώξει εντυπωσιακά. Όσο ο Κροός με τον Εζίλ άλλαζαν θέσεις, η άμυνα της Ιταλίας… ψαχνόταν καθώς ο Κιελίνι ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν έξω από τα νερά του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ντε Ρόσι, έκλεινε σαν τρίτο στόπερ στις περισσότερες φάσεις.

Από την πλευρά της Ιταλίας, ο Μοντολίβο και ο Πίρλο ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες της. Ένα σουτ (16΄) το πρώτου και ένα του Κασάνο (18΄) ήταν τα «καμπανάκια» προς τον Νόιερ που όμως έδειχνε σε ετοιμότητα. Στο 20ο λεπτό του αγώνα ήρθε και το γκολ. Ο Κασάνο με τον Κιελίνι συνεργάστηκαν στην αριστερή πλευρά, ο πρώτος έκανε και την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής και ο Μπαλοτέλι σηκώθηκε πιο ψηλά από τον Μπαντστούμπερ και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Γερμανία μετά το γκολ προσπάθησε να βρει ξανά τα πατήματά της αλλά ήταν φανερό ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό της στο γήπεδο. Ο Εζίλ έγινε ξανά κινητικός και μία σαν επιτελικός μέσος, μία από την δεξιά πτέρυγα έψαχνε χώρους απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη ιταλική άμυνα. Επιπλέον, όταν οι παίκτες του Πραντέλι έβρισκαν χώρο, έφευγα πολύ επικίνδυνα με τον Κασάνο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Σε τέτοια φάση ήρθε και το δεύτερο γκολ της Ιταλίας. Στο 36΄το… μαγικό πόδι του Μοντολίβο βρήκε πίσω από την μεσαία γραμμή τον Μπαλοτέλι που έφυγε από κανονική θέση. Ο Λαμ δεν τον πρόλαβε και ο «Super Mario» με κεραυνό έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο στον Νόιερ και έστειλε την μπάλα στην γωνία για το 2-0. Οι Γερμανοί δεν επέστρεψαν ποτέ μετά και το δεύτερο γκολ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 2-0 υπέρ της «σκουάντρα ατζούρα».

Αλλαγές αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεβ έκανε διπλή αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Κλόζε αντί του Γκόμες και τον Ρόις αντί του Ποντόλσκι, που ήταν εκτός αγώνα. Ο εξτρέμ της Ντόρμουντ, από τις πρώτες του ενέργειες στο ματς έδειξε… κινητικός. Στο 48΄μάλιστα, μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα καλό σουτ, χωρίς να αιφνιδιάσει όμως τον Μπουφόν.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο Λαμ απείλησε ξανά με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε. Επί της ουσίας όμως, τα «πάντσερ» με τον Ρόις και τον Κλόζε στο ματς είχαν γίνει πιο κινητικά και γρήγορα. Από την δική τους πλευρά, οι Ιταλοί παρέμεναν πολύ «σφιχτοί» στην άμυνα και πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, όταν έβρισκαν την ευκαιρία. Ο Κασάνο είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον Μπόατενγκ ενώ και ο Μπαντστούμπερ αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες. Στο 54ο λεπτό ο Εζίλ δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα της Ιταλίας, μπαίνοντας από την δεξιά πτέρυγα και έψαξε τον Κεντίρα στην περιοχή. Εκεί όμως Μπονούτσι, Κιελίνι έπεσαν στην μπάλα και έδιωξαν τον κίνδυνο.

Ο Πραντέλι στο 57΄απέσυρε τον Κασάνο που ήταν λίγο κουρασμένος και έριξε στο ματς τον Ντιαμάντι αλλά ο νούμερο ένα κίνδυνος για την γερμανική άμυνα παρέμενε ο Μπαλοτέλι. Στο 60΄μάλιστα, ο επιθετικός της «σκουάντρα ατζούρα» με σουτ από πλάγια θέση, απείλησε τον Νόιερ. Το ματς είχε ρυθμός και φάσεις… Μία τέτοια ήταν για τους Γερμανούς στο 61΄όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόις, έστειλε την μπάλα πρώτα στο χέρι του Μπουφόν και στην συνέχεια στο δοκάρι, προειδοποιώντας τους Ιταλούς…

Ο Πραντέλι έριξε στο ματς και τον Τιάγκο Μότα αντί του Μοντολίβο και οι κενοί χώροι για τους Γερμανούς έγιναν ακόμα λιγότεροι. Από το 65΄και μετά μάλιστα, πήραν και την κατοχή και στο 67΄μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Μαρκίζιο έπιασε πολύ καλό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο Μπαλοτέλι ένιωσε τράβηγμα στο 70΄και στην θέση του πέρασε ο Ντι Νατάλε για τους Ιταλούς. Από την άλλη, ο Λεβ έριξε και τον Μίλερ στο παιχνίδι για να διεκδικήσει ότι μπορούσε από το ματς.

Στο 75΄η Ιταλία είχε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 αλλά ο Μαρκίζιο δεν έδωσε την μπάλα στον Ντι Νατάλε που ήταν «φάτσα» με την εστία και το σουτ που έκανε ο παίκτης της Γιουβέντους πέρασε λίγο άουτ. Γενικότερα, οι επιθετικοί των Ιταλών δεν είχαν την συγκέντρωση που θα έπρεπε για να πετύχουν και ένα τρίτο τέρμα και να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους. Η κυριότερη ευκαιρία για το γκολ, ήταν αυτή του Ντι Νατάλε στο 82΄που μόνος απέναντι από τον Νόιερ δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Οι Γερμανοί είχαν… σκάσει και όσες δυνάμεις είχαν τις εξαντλούσαν για να βγουν στην επίθεση. Τα νώτα τους ήταν ανοιχτά και το ματς «άγγιζε» σε κάθε φάση το 3-0. Το χέρι του Μπαλτζαρέτι στις καθυστερήσεις και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εζίλ, έδωσε κάποιες ελπίδες στα «πάντσερ». Ο Νόιερ σε ρόλο… χαφ στις τελευταίες φάσεις «γέμιζε» για να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα των Ιταλών, τους οποίους και «λύτρωσε» το σφύριγμα του Λανουά.


Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κροος, Ποντόλσκι (46΄Ρόις), Εζίλ, Γκόμες (46΄Κλόζε)

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (63΄Μότα), Πίρλο, Μαρκίζιο, Κασάνο (57΄Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι (70΄Ντι Νατάλε)

Πρόωρο αντίο είπε ο Rafael Nadal στο φετινό Wimbledon, με τον 26χρονο Ισπανό να γνωρίζει σοκαριστικό αποκλεισμό από τον 2ο κιόλας γύρο της διοργάνωσης. Ο πρωταθλητής του Roland Garros, ηττήθηκε από τον Τσέχο Lukas Rosol στα 5 σετ και έμεινε εκτός 3ου γύρου για 1η φορά στο Wimbledon και γενικά σε Grand Slam έπειτα από 7 χρόνια.

Ο Nadal δεν είχε τις λύσεις να αντιμετωπίσει το σερβίς του αντιπάλου του, που έκανε συνολικά 22 άσους και κέρδισε 65 πόντους με winners, 24 περισσότερους από τον Ισπανό. Ο Rosol μπορεί να έκανε 29 λάθη έναντι 16 του Rafa, όμως δικαιώθηκε για το επιθετικό του παιχνίδι, πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του με 6-7 (9), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4, έπειτα από 3 ώρες και 18 λεπτά καθαρού αγώνα στο Centre Court.
Από το 1ο κιόλας σετ ο Τσέχος απέδειξε ότι δε θα αποτελέσει εύκολη λεία για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας σταθερό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς και προσέχοντας αρκετά ώστε να μην κάνει το εύκολο λάθος. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και το ένα break σε κάθε πλευρά έφερε το tie-break, όπου ο Nadal βγήκε νικητής απλά επειδή έπρεπε να βγει ένας νικητής, αφού και εκεί οι δύο τενίστες ήταν ισοδύναμοι.

Από εκεί και πέρα ο Rosol έκανε το παιχνίδι του, έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και δεν άφησε το πρώτο σετ να δώσει "φτερά" στον σπουδαίο αντίπαλό του, όπως είχε γίνει στο προηγούμενό του παιχνίδι με τον Thomaz Bellucci. Κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ και υπερασπίζοντας με εμφατικό τρόπο τα service games του, ο 26χρονος Τσέχος ανέτρεψε τα πάντα και προηγήθηκε με 2-1 στα σετ.

Φυσικά ο Nadal δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με μία δυνατή αντεπίθεση έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς μετά από ένα κυριολεκτικά αλάνθαστο σετ (0 αβίαστα λάθη) επιβλήθηκε με 6-2 εκμεταλλευόμενος και τα 2 break points που δημιούργησε και έστειλε το ματς στο 5ο σετ.

Αυτό άργησε να ξεκινήσει, διότι η βροχή διέκοψε για 3η συνεχόμενη ημέρα την κανονική ροή του προγράμματος και το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από 40 περίπου λεπτά, όταν και το σκεπάστηκε από την οροφή το κεντρικό court του All England Club. Αυτή η διακοπή ευνόησε τον Rosol, που έκανε γρήγορο break στο καθοριστικό σετ και αργότερο το εκπληκτικό σερβίς του τον διατήρησε μέχρι το τέλος σε θέση οδηγού.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ισπανού σε 2ο γύρο ενός Grand Slam (που είναι και το χειρότερο αποτέλεσμά του) μετά το Wimbledon του 2005, όταν είχε ηττηθεί στα 4 σετ (6-4, 4-6, 6-3, 6-4) από τον Gilles Muller. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως από τότε ο Rafa έχει μόνο επιτυχίες στο All England Club, αφού κέρδισε 2 φορές (2008, 2010) και τις υπόλοιπες αποκλείστηκε στον τελικό (2006, 2007, 2011 - το 2009 δε συμμετείχε).

Το χειρότερο όλων για τον 26χρονο αριστερόχειρα θα είναι η μεγάλη πτώση της βαθμολογίας του, καθώς θα χάσει 1155 βαθμούς και θα πέσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ακόμα και αν ηττηθεί ο Roger Federer στο αυριανό του παιχνίδι θα τον ξεπεράσει.

Αντίθετα στον 7ο ουρανό βρίσκεται ο Rosol, που πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του μετά και από την πολύ καλή εμφάνισή του. Ο Τσέχος πρωταθλητής, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον φορμαρισμένο Γερμανό Philipp Kohlscreiber, που νίκησε νωρίτερα τον Malek Jaziri με 6-1, 7-6 (2), 6-1.
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (6)
Η Ελλάδα φημίζεται για τις εκπληκτικές παραλίες της. Και μπορεί πλέον να υστερούμε σε αρκετά πράγματα, όμως, κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν διαθέτει η χώρα μας καταπληκτικά νερά.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που εικόνες από τις πιο γνωστές αλλά και τις –κατά κάποιο τρόπο- απομακρυσμένες ελληνικές ακτές έχουν κάνει το γύρο του κόσμου είτε για να προβληθεί η χώρα μας τουριστικά είτε για να τις αποκτήσει κάποιος σε καρτ ποστάλ…
Ιδού όμως οι πιο γνωστές ελληνικές ακτές…
Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (5)
Είναι μία από τις πλέον διαφημισμένες ελληνικές παραλίες. Το Ναυάγιο πήρε την ονομασία του εξαιτίας ενός καραβιού που ξεβράστηκε στην ακτή.
Αυτή η παραλία για όσους θέλουν να την επισκεφθούν, είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και την επισκέπτονται όλοι εκείνοι που πηγαίνουν στη Ζάκυνθο για διακοπές.
Μύρτος στην Κεφαλλονιά
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (6)
Αν πάτε στην Κεφαλλονιά, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο Μύρτο. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο.
Έχει κρυστάλλινα νερά αλλά πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή διότι βαθαίνει απότομα…
Το Σαρακήνικο της Μήλου
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (9)
Φυσικά από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες δεν θα μπορούσε να λείπει το Σαρακήνικο της Μήλου. Εκεί υπάρχουν βράχοι και ορμητικά νερά που σκάνε με δύναμη επάνω τους και το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Επισκεφθείτε την και δεν θα χάσετε…
Οι Σεϋχέλλες της Ικαρίας
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (10)
Μπορεί η Πωλίνα να τραγουδούσε «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες», όμως, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε τόσο μακριά…
Εξάλλου υπάρχει και η ελληνική ακτή που φέρει το ίδιο όνομα και βρίσκεται στην Ικαρία. Προσοχή όμως! Ο δρόμος για να φθάσετε εκεί είναι κάπως δύσκολος αφού πρέπει να περάσετε ένα μονοπάτι ανάμεσα από βράχια. Το αποτέλεσμα όμως αξίζει για να ρισκάρετε…
Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (8)
Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί ως μια από τις πιο ωραίες παραλίες του κόσμου. Οπότε μην μείνετε με ανοιχτό το στόμα, όταν τη δείτε.
Πρέπει να το περιμένετε. Άλλωστε, τα καταγάλανα νερά της, είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση. Και το πιο σημαντικό; Κάνουν τους τουρίστες να θέλουν σαν… τρελοί να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.
Εγκρεμνοί στη Λευκάδα
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (7)
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στην παραλία. Ο πρώτος είναι να ανεβοκατεβείτε αμέτρητα σκαλιά και ο δεύτερος να προτιμήσετε τον ευκολότερο που δεν είναι άλλος από το παραδοσιακό καράβι.
Σε κάθε περίπτωση, η παραλία των Εγκρεμνών θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας και θα σας αποδείξει πως άξιζε τον κόπο.
Το Σαρακήνικο στη Γαύδο
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (4)
Πρόκειται για το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης που κρύβει μία εξίσου καταπληκτική παραλία. Παχιές αμμουδιές, σμαραγδένια νερά και κέδροι σε ένα απόλυτα τροπικό σκηνικό που δεν θυμίζει Ελλάδα θα σας μαγέψουν.
Παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (1)
Για τη συγκεκριμένη παραλία οι συστάσεις περισσεύουν. Στο νότιο τμήμα του νησιού και ακριβώς απέναντι από τα Κύθηρα, η παραλία του Σίμου, θα σας καθηλώσει. Έχει λεπτή άμμο και πολλά ακόμη που την κατατάσσουν στις καλύτερες ελληνικές παραλίες.
Ο Μπάλος στα Χανιά
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (2)
Πρόκειται για μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας. Και σίγουρα πρέπει να την επισκεφθείτε…
Το Ελαφονήσι στα Χανιά
Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (3)
Λωρίδες σαν νησάκια από αμμόλοφους ξεδιπλώνονται μέσα από τη θάλασσα. Άλλωστε, όσοι την έχουν επισκεφθεί, θέλουν οπωσδήποτε να πάνε ξανά…

Πηγή: newsbeast.gr


Όλοι που είμαστε λίγο πιο μεγάλοι έχουμε δει την Πίπι την φακιδομύτη.  Αναρωτιέστε πως να είναι τώρα; Δείτε!








Όταν κάποιος πρωτοδεί τις πάπιες-μανδαρίνους, και ιδιαίτερα το αρσενικό πτηνό, εντυπωσιάζεται από τα εκπληκτικά χρώματα που έχει το φτέρωμά τους, τα οποία καλύπτουν όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, χωρίς υπερβολή.

Σαν κάποιος επίδοξος ζωγράφος να πρόσθεσε μερικές χρωματιστές πινελιές πάνω στο καστανό ή στο λευκό φτέρωμα μιας κλασικής πάπιας, σπάζοντας για λίγο τη μονοτονία. Οι πάπιες-μανδαρίνοι είναι ξεχωριστά και σπάνια πτηνά.



Κατάγονται από την Ασία, και κυρίως από την Κίνα, ενώ ο μεγαλύτερος πληθυσμός τους βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου αριθμεί πάνω από 5.000 ζευγάρια, τα οποία προστατεύονται με κάθε τρόπο. Επιπλέον, ορισμένες ζουν στη Ρωσία, όπου ο πληθυσμός τους, όμως, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μειώνεται σημαντικά.



Οι πάπιες-μανδαρίνοι ενδημούν σε ρηχές λίμνες ή έλη με πλούσια βλάστηση και τρέφονται κυρίως με σπόρους, φυτά, έντομα, ψάρια και σαλιγκάρια, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πάπιες μανδαρίνοι έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους στη χώρα μας, τόσο στη λίμνη των Ιωαννίνων όσο και της Καστοριάς.



Στην Ιαπωνία θεωρούνται ιερά πτηνά που συμβολίζουν την παντοτινή αγάπη, τη συζυγική αφοσίωση και την πίστη και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως ως διακοσμητικά αντικείμενα στις γαμήλιες τελετές.

Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό -και ασφαλές λένε οι ειδικοί- σαν να το αγοράσατε σήμερα! Και δεν είναι μόνο το ρύζι. Σε μια εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι ότι τα πάντα γύρω μας έχουν ημερομηνία λήξεως, η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας: υπάρχει και κάτι που διαρκεί για πάντα: 8 αθάνατα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους όσοι… αιώνες κι αν περάσουν. Για φαντάσου!

1. Μέλι
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Το μέλι διαρκεί επ’ αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει) αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο! Σε περίπτωση που σας ανησυχεί η κρυσταλλική του μορφή, τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.

2. Ζάχαρη
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσετε φρέσκια αλλά να την προλάβετε να μη σας γίνει σκληρή σαν πέτρα. Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων (γι΄αυτό άλλωστε οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια). Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο -ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά- και… κοιμηθείτε ήσυχοι. Θα έχετε γλυκιά ζάχαρη για πάντα!

3. Ρύζι
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Ακόμη και εάν το σακί ή το κουτί όπου έχετε φυλάξει το ρύζι δείχνει… βρωμερό, σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα σκόνης από την πολυκαιρία, το προϊόν μέσα στο κουτί θα είναι ολόφρεσκο, σαν να το έχετε μόλις αγοράσει. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι. Κλείστε, λοιπόν, το καπάκι για να μην μπουν ζωύφια και μην αγχώνεστε. Το ρύζι σας δε θα χαλάσει ποτέ.

4. Δυνατά οινοπνευματώδη
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να τελειώσετε το τεράστιο μπουκάλι με ρούμι που έχετε από τα… 18α γενέθλιά σας στο ντουλάπι! Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Αν τοποθετήσετε τα ποτά σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι τότε μπορείτε ακόμη και να τα χαρίσετε στα εγγόνια σας για το πάρτι ενηλικίωσής τους! Τα οινοπνευματώδη που έχετε αρκετά χρόνια ίσως χάσουν λίγο από το άρωμά τους, αλλά… ούτε που θα το καταλάβετε. Στην υγειά σας!

5. Καλαμποκάλευρο
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Για να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο… αθάνατο -όπως έκαναν οι προγιαγιάδες μας στους δύσκολους καιρούς- φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα). Ακόμη κι αν περάσουν χρόνια από τότε που αγοράσατε το αλεύρι, θα το βρείτε ολόφρεσκο στη χάρτινη συσκευασία του όταν (και όποτε) θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε…

6. Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Μπορείτε άφοβα να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι άσπρο ξίδι χωρίς να σκέφτεστε ότι θα χαλάσει πριν το καταναλώσετε και πάνε τα λεφτά σας χαμένα. Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο «σύμμαχο» για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας!

7. Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό για όσο το έχετε στο ντουλάπι σας. Οι απομιμήσεις του αποστάγματος δεν έχουν βέβαια εξίσου μεγάλη διάρκεια ζωής. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν βρεθείτε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ μη διστάσετε να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για το αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας. Θα το έχετε για μια ζωή…

8. Αλάτι
perierga.gr - 8 "αθάνατες" τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά… υπεραιωνόβια! Θα διατηρηθούν για πάντα φρέσκα και θα νοστιμίζουν το φαγητό σας ακόμη κι αν τα αγοράσατε πριν πολλά πολλά χρόνια.

πηγή: jenny.gr
Πολύ απλά το τέλειο gadget για το greek summer!

Το νέο Cyber-shot lineup της ‘κυρίας’ των καταναλωτικών ηλεκτρικών έχει έναν αναβαθμισμένο “Exmor R” CMOS αισθητήρα με περισσότερα pixel, το νέο Clear Image Zoom και την εξελιγμένα “enhanced bi-directional Optical” σταθεροποίηση εικόνας.

Αυτή έχει και το λεγόμενο “Active Mode”, βελτιωμένες επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό και ταχύτητα. Η ταχύτητα AF θα δίνει χρόνο απόκρισης 0.13” σε καλό φωτισμό με 0.25 δεύτερα σε χαμηλό φωτισμό.

Η Sony Cyber-shot DSC-TX20 είναι το ‘σκληρό’ μοντέλο και εκτός από κομψό μοντέλο δίνει και εκδόσεις dual-color. Μέσα σε όλες μια green/silver και orange/gray.

Η Sony σχεδιαστικά μετά την πανέμορφη TX200v δίνει πολλές σχεδιαστικές ‘ιδέες’ που μαζί με το παιχνίδι στο χρώμα, έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν τα κινητά.

Το μοντέλο είναι “Waterproof, dustproof, freeze-proof και shockproof” με αισθητήρα 16 MP “Exmor R” CMOS και 25χιλ. φακό. Υπάρχει και 4x οπτικό ζουμ. Η οθόνη είναι στις 3.0΄ LCD αφής…

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger