H Spigen SGP παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο screen protector για το iPhone κατασκευασμένο από άθραυστο γυαλί.
Το Steinheil GLAS.t είναι ειδικά κατασκευασμένο για να προστατεύει την οθόνη του iPhone σας από κραδασμούς. Ολόκληρη η επιφάνεια είναι διαφανής και κολλάει ιδανικά πάνω στην οθόνη της συσκευής χωρίς να αφήσει κενά. Έχει πάχος μόλις 0.4mm με σκληρότητα 8-9Η με ολεοφοβική στρώση όπως και η οθόνη του iPhone.
To Steinheil GLAS.t είναι συμβατό με το iPhone 4/4S, κοστίζει $27.99 και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.
Ωραίο το παραμύθι με τον επίτροπο - γκαουλάιτερ που θα μας έβαζαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, αλλά δεν είχε δράκο.

Απλά γιατί ο δράκος ήταν μαϊμού και μάς τον έβγαλαν για να περάσουν τα νέα μέτρα που θέλει η Τρόικα.

Γρίφος; Να σας τον εξηγήσω.

Για να περάσουν τα σκληρά μέτρα για 13ο και 14ο μισθό, μείωση επικουρικών κλπ έπρεπε να εμφανίσουν την ελληνική κυβέρνηση να λέει επιτέλους και ένα όχι, αλλά και να πιάνει αυτό το όχι της.

Ξαφνικά λοιπόν εμφανίστηκε από το πουθενά αυτό το περίφημο non paper της Γερμανίας που μιλούσε για έναν Φύρερ που θα μας έβαζαν στην Αθήνα, που θα αποφάσιζε για τη ζωή μας.

Nein άρχισαν να κράζουν όλοι μαζί από Παπαδήμο και πολιτικούς αρχηγούς μέχρι κάποιους ευαίσθητους ευρωπαίους.

Ο.Κ. είπαν οι Γερμανοί, nein αυτό το μέτρο αλλά ja στα υπόλοιπα.

Μην τα θέλετε όλα δικά σας.

Δηλαδή υποχωρούν δήθεν στο ανύπαρκτο στην πραγματικότητα μέτρο της εγκατάστασης του γκαουλάιτερ και δίνουν πάσα έτσι στην ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί όλα τα άλλα λέγοντας σε μας τους ηλίθιους: «Ε, μην τα ζητάμε κι όλα δικά μας. Οι Γερμανοί υποχώρησαν στον επίτροπο. Άρα κι εμείς τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα που μας ζητάνε για τη νέα δόση».

Και κάπως έτσι γράφεται η ιστορία σε μία χώρα που τη ρήμαξαν – αλλά οι κάτοικοί της δεν είναι μπαμπουίνοι και λωτοφάγοι όπως πιστεύουν στο Βερολίνο.

Newsbomb.gr

Διαβιβάζεται στη Βουλή άμεσα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για την του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 της χώρας προκειμένου να επιβληθούν νέα επαχθή οικονομικά μέτρα και να δικαιολογηθεί το Μνημόνιο, πιο γνωστή ως υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Τη διαβίβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη Βουλή είχε ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, καθώς στην έρευνα που διενήργησε εντόπισε βαριές ποινικές ευθύνες στο πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον κ. Παντελή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να την μελετήσει και να αποφανθεί εάν θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή ή αν θα έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.

Τελικά, ο κ. Παντελής -που είναι και ο φυσικός προϊστάμενος του κ. Πεπόνη- θα διαβιβάσει αύριο τη δικογραφία στη Βουλή, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παντελής θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και πιο συγκεκρικριμένα να πάρει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος μάλιστα είχε κληθεί ως ύποπτος, αλλά δεν κατέθεσε, κάτι που και ο ίδιος ζήτησε, με αναφορά του στον κ. Τέντε.

Oι εξελίξεις οδηγούν σε εξεταστική επιτροπή, η οποία θα αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι για σύσταση προανακριτικής η οποία έχει την αρμοδιότητα να παραπάμψει τους δύο πολιτικούς στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου κατηγορούμενους για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και συνεργασία με ξένες δυνάμεις με σκοπό νε τεθεί η χώρα υπό τον έλεγχό τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!

1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Αν και το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικάπροβλήματα, οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αυτή η πρώτη διοργάνωση έβαλε τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική οργάνωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη!

2. Σύσταση Δικαστηρίων
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Η αρχική έννοια σύστασης δικαστηρίου για την απονομή δικαιοσύνης βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και μάλιστα γινόταν από τους ίδιους τους Ολύμπιους Θεούς, από τους οποίους προϊστορικά πέρασε στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Στην αρχαία Αθήνα ονομαστά ποινικά δικαστήρια ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

3. Θέατρο
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο. Οι πόλεις-κράτη είχαν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, παρουσιάζοντας πολλές παραστάσεις εν είδει διαγωνισμού, ενώ η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη για τους αρχαίους, αφού άφηναν ακόμη και τους κρατούμενους των φυλακών να παρακολουθούν κάποια έργα. Χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή, το Αρχαίο Θέατρον άφησε το στίγμα του στον πολιτισμό ανά τους αιώνες.

4. Δημοκρατία
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο «χρυσό αιώνα».

5. Ντους
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν αποχετευτικό σύστημα, ενώ διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο ντους (που χρησιμοποιείτο από πλούσιους και φτωχούς). Οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι Ρωμαίοι πήραν την ιδέα αυτή από τους Έλληνες και την εξέλιξαν.

6. Ο αναλογικός υπολογιστής
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλύφθηκε ένα »περίεργο» εργαλείο από δύτες στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων.  Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Για πολλά χρόνια, η συστηματική εξέταση του αντικειμένου απέτυχε να φωτίσει τη σκοπιμότητα του περίεργου αυτού μηχανήματος. Όμως, η έρευνα τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ρίξει λίγο φως. Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ασχολείτο με τα αστρονομικά φαινόμενα, λειτουργώντας ως ένας περίπλοκος μηχανικός «υπολογιστής» που παρακολουθούσε και κατέγραφε τους κύκλους του ηλιακού συστήματος.

7. Πίτσα
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Οι πίτες με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς (ελιές, τυρί και χόρτα) ήταν το αγαπημένο σνακ των αρχαίων, ενώ το πρώτο είδος πίτσας ήταν ο επονομαζόμενος «πλακούς», δηλαδή μία βάση από ψωμί πάνω στην οποία τοποθετούσαν διάφορα βότανα και στη συνέχεια την έψηναν σε καυτές πέτρες.

8. Μαθηματικά
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, το Πυθαγόρειο Θεώρημα και η Τριγωνομετρία είναι  ελληνικά. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν φέρει… ανείπωτη δυστυχία σε αμέτρητες γενιές μαθητών, χωρίς αυτές, όμως, τις ανακαλύψεις δεν θα είχαμε την αρχιτεκτονική, ούτε καν την πλοήγηση βρε αδερφέ(!)… και ούτω καθ’ εξής! Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

9. Ο καταπέλτης
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Χάρη σε όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέραμε πιο πάνω, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν καταπέλτη που αύξησε το εύρος και τη δύναμη των πυρομαχικών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος καταπέλτης κατασκευάστηκε την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ το τόξο εμφανίστηκε ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα.

10. Η ατμομηχανή
perierga.gr - Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;
Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Ήρωνα, περίφημο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό και μηχανικό της αρχαιότητας, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. (κατ’ άλλους τον 1ο αι. μ.Χ.) και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η «αιολόσφαιρα» όπως ονομαζόταν ήταν μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού, ενώ υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής.

Συμπέρασμα: Πολλά από τα πράγματα που οι «προηγμένοι» λαοί απολαμβάνουν σήμερα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελευθερίας τους ή του σύγχρονου τρόπου ζωής τους προέρχονται από την ανάπτυξη τους κατόπιν της υιοθέτησης προτύπων από τους Έλληνες του παρελθόντος. Είπατε τίποτα;
 
Με απίθανο τρόπο σκόραρε ο Ερλαν Μεάλα στο πρωτάθλημα της Βολιβίας. Ο παίκτης της Νασιανάλ Ποτοσί έφερε τα πόδια ψηλά, πάνω από το κεφάλι και σκόραρε έξω από την περιοχή με κίνηση που θύμισε Χιγκίτα! Ο νεαρός επιθετικός από τη Βολιβία με αυτό το δύσκολο και σπάνιο γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στη Στρόνγκεστ.

Ο Kim Schmitz, ιδρυτής του Megaupload ή αλλιώς γνωστός με το ψευδώνυμο «Kim Dotcom,» συνελήφθη έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης... των Η.Π.Α., για πειρατεία και κατάχρηση πνευματικών δικαιωμάτων για έργα τρίτων που ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια δολάρια. Ο Schmitz συνελήφθη από την αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία εντός της έπαυλής του.

Όπως δήλωσαν οι αρχές η σύλληψη δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση.

Το Megaupload ιδρύθηκε το 2005. Η ιστοσελίδα επέτρεπε τη διανομή περιεχομένου και κοινής χρήσης αρχείων, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ηλεκτρονικών βιβλίων. Το Megaupload ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Σε μια στιγμή ήταν στη θέση 13 της λίστας των πιο πολυσύχναστων ιστοσελίδων. Το site έχει περίπου 50 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την κατάσχεση των πολυτελών αυτοκινήτων του. 

Ναι καλά το λέει ο τίτλος! Το πρώτο ιντερνετικό magazino είναι γεγονός! Από σήμερα και… κάθε Δευτέρα στις 21.00 θα είναι κοντά σας ένα νέο παρεάκι πού θα σας κρατάει συντροφιά μέσα από το tromaktiko.gr και το mychannel.gr Η Μαρία , η Εύη και ο Παντελής σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν με τον δικό τους τρόπο. Ακόμα η αστρολόγος της εκπομπής Deniz Diamanti σας ενημερώνει γιά όλα όσα λένε τα άστρα. Η εκπομπή επιλέγει και σας προτείνει: σινεμά, θέατρο, διασκέδαση, tips ομορφιάς και άλλα πολλά. Ακόμα στέλνετε e-mail στο sayyes@mychannel.gr και κάνετε τις παρατηρήσεις σας ή τις προτάσεις σας και το κυριότερο είναι ότι μετέχετε στις κληρώσεις με τα πλούσια δώρα της εκπομπής!


Είναι απίστευτο το παρακάτω βίντεο…
Αν και είναι τραβηγμένο το 1991 και ανέβηκε στο You Tube το 2007, εδώ και δύο ημέρες… έχει κάνει χιλιάδες views, καθώς ανέβηκε σε πολύ γνωστές ιστοσελίδες, όπως το reddit.com.

Ο τενίστας Robert Seguso ενώ αγωνίζεται στο Davis Cup, βρίζει τον Θεό μετά από ένα λανθασμενό χτύπημα που κάνει!
Και τότε γίνεται το αδιανόητο… Ο «Θεός» του… απαντά με έναν κεραυνό, ο αθλητής ξεσπάει σε γέλια και το κοινό σε χειροκροτήματα!


Δριμεία επίθεση του Μανώλη Γλέζου κατά της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις. "Γιατί αυτοεξαιρείται ο κύριος υπεύθυνος;", διερωτάται (Vid)

Για δίκαια "πανανθρώπινα" που "δεν διαγράφονται με τίποτα" και πρέπει να διεκδικήσουμε, έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γλέζος υπογράμμισε το γεγονός, ότι όλες οι χώρες, ακόμα και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο,  πήραν τις επανορθώσεις από τον πόλεμο.
"Μόνο η Ελλάδα δεν πήρε. Για ποιον λόγο;", διερωτήθηκε.
Όπως είπε, "και η Βουλγαρία και η Ιταλία, που ήταν κατακτήτριες χώρες, πλήρωσαν αυτά που τους καταλόγισε η Διασυμμαχική Επιτροπή των Παρισίων. Θα βλέπανε ποτέ την Ελλάδα οι φασίστες οι Βούλγαροι και οι φασίστες οι Ιταλοί, αν δεν ήταν οι Γερμανοί;", είπε.
"Συνεπώς, ο κύριος υπεύθυνος αυτοεξαιρείται και οι κολαούζοι πληρώνουν. Για ποιον λόγο;", τόνισε.



 "Θέλουν να μας τιμωρήσουν"
Ακόμη, υποστήριξε, ότι η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, επειδή κατέρριψε τον μύθο περί αήττητου του Άξονα, με το έπος '40 - '41.
"Γιατί αν δεν υπάρχει ναζιστικό καθεστώς σήμερα στη Γερμανία το οφείλει και στην πάλη του ελληνικού λαού", επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος, αναφέροντας πως σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται χωρίς τόκους, στα 168 δισ. ευρώ.
Απαντώντας στο σχόλιο, ότι αρκετές φορές ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως γραφικός για τις απόψεις του είπε:
"Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Σημασία έχει τώρα, να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι οι Γερμανοί μας οφείλουν και δεν  μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Είναι Δίκαια πανανθρώπινα, είναι δίκαια που δεν παραγράφονται με τίποτα, πρέπει να τα διεκδικήσουμε και όχι με τον τρόπο που ζητάει η Γερμανία".

Δύο Καναδοί έφηβοι έγιναν διάσημοι με την αποστολή ενός παιχνιδιού στα όρια της ατμόσφαιρας και ο φόβος διάδοσης τέτοιων «παιχνιδιών» προβληματίζει τους υπεύθυνους

Τις τελευταίες ημέρες το βίντεο με τον «καναδό» εκπρόσωπο των Lego και το ταξίδι του έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Ο Μάθιου Χο και ο Ασαντ Μουχάμαντ παραδέχονται ότι ήταν «πολύ τυχεροί που δεν πήγε τίποτε στραβά», στην αποστολή που οδήγησε τον «επιβάτη» του μπαλονιού τους 24 χλμ. ψηλά.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας, ωστόσο, όπως και οι αντίστοιχες όλων των χωρών, κάθε άλλο παρά εκτίμησε το επίτευγμα.
Η πιθανότητα να προκληθεί κύμα μιμητών που θα γεμίσει τους ουρανούς με μετεωρολογικά μπαλόνια και κάθε είδους αντικείμενα, κάθε άλλο παρά χαροποιεί πιλότους, επιβάτες και εταιρείες στις αερομεταφορές.
Οπως σημειώνουν ειδικοί, τα μετεωρολογικά μπαλόνια κανονικά απελευθερώνονται από συγκεκριμένους χώρους, τους οποίους γνωρίζουν οι πιλότοι και οι υπηρεσίες. Αν αρχίσουν να απογειώνονται από τυχαία σημεία, η αποτροπή μίας τυχαίας σύγκρουσης θα είναι πολύ δύσκολη.
«Στα 25 χρόνια που πετάω έχω δει δύο μπαλόνια όλα κι όλα», εκτιμά Ο πρόεδρος της καναδικής ένωσης πιλότων Μπάρι Βιζνιόφσκι, ο οποίος τονίζει ότι ο πιλότος είναι πιθανό να μην έχει αρκετό διαθέσιμο χρόνο αντίδρασης εάν ξαφνικά δει μπροστά του ένα τέτοιο εμπόδιο.
Παρά το ελαφρύ υλικό τους, μία σύγκρουση θα ήταν αρκετά επικίνδυνη, ειδικά εάν αφορούσε κάποιον από τους κινητήρες, προσθέτει.


Νέα χρώματα για τη σειρά Air Foamposite One της εταιρία για Άνοιξη του 2012. Τολμηρό μεταλλικό κόκκινο,  το Penny Hardaway signature model μοντέλο με το πιο τονισμένο συνδυασμό ever. Φυσικά και το κλασικό carbon fiber τμήμα με τα ανθρακονήματα. Από τις 4 Φλεβάρη στις αγορές…
 
Ο Λονδρέζος καλλιτέχνης Alexandre Farto περνάει τις μέρες του στο Λονδίνο ψάχνοντας εγκαταλειμμένα σπίτια με σκοπό να παρουσιάσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του στους φθαρμένους τοίχους των κτιρίων.



Ένα νέο εκπληκτικό περιφερειακό για iPhone και iPad παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία Hammacher Schlemer για όσους δυσκολεύονται να πληκτρολογήσουν με το touch keyboard της αγαπημένης τους mobile συσκευής.

Πρόκειται για ένα εικονικό laser keyboard που συνδέεται στο iPhone/iPad σας μέσω Bluetooth και σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Η λειτουργία της συσκευής βασίζεται στην ύπαρξη οπτικού αισθητήρα που ανιχνεύει τη θέση των δαχτύλων σας κάθε φορά που τοποθετούνται πάνω σε κάποιο εικονικό πλήκτρο.

Και αν ανησυχείτε ότι η συσκευή δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί 100% στη γρήγορη πληκτρολόγηση σας, η εταιρεία υπόσχεταιδυνατότητα αναγνώρισης μέχρι και 400 χαρακτήρες το λεπτό. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ενώ χάρη στο μικρό του μέγεθος, μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας κάθε φορά που τοχρειάζεστε.

To virtual keyboard της Hammacher Schlemer θα βρείτε εδώ στην τιμή των $199.
 
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μοιάζει και είναι ανίκητος. «Ναι, ξέρω πως είναι το συναίσθημα αυτό, να χάνεις στον τελικό του γκραντ σλαμ. Τόσα χρόνια έβλεπα τον Φέντερερ ή τον Ναδάλ να έχουν αυτό το πνευματικό πλεονέκτημα, να αισθάνονται ανίκητοι και να τα καταφέρνουν», είπε. Τώρα, είναι η δική του σειρά.
Το επόμενο πρωινό μετά  τη μεγαλειώδη αναμέτρησή του με τον Ναδάλ, τον βρήκε μπροστά στους δημοσιογράφους. Ο Σέρβος έπιασε μια κιθάρα και θέλησε να παίξει τον ίδιο ρυθμό που ακουγόταν στα αποδυτήριά του, μετά από τις 5 ώρες και 53 λεπτά του τελικού, του σπουδαιότερου αγώνα στην ιστορία του τένις, όπως είπαν πολλοί. Άρχισε να σκαλίζει το Highway to Hell των AC/DC και να τραγουδά τους πρώτους στίχους, όταν ξαφνικά σταμάτησε. «Είμαι τόσο κουρασμένος. Ούτε η φωνή δεν μου βγαίνει», είπε...

Η αλήθεια είναι πως ο Τζόκο κέρδισε το τρίτο διαδοχικό γκαρντ σλαμ τουρνουά, και πλέον, του μένει το Ρολάν Γκαρός για να κάνει την τετράδα. Ακόμη και το γκραντ σλαμ βλέπει στη σεζόν που τώρα ξεκίνησε, τόσο ανίκητος μοιάζει. «Ένας παίκτης, ο Ροντ Λέιβερ το έκανε. Επομένως, γίνεται», είπε ο Νόλε. «Προφανώς, βέβαια, οι εποχές είναι διαφορετικές και το τένις το ίδιο σήμερα, πολύ πιο ανταγωνιστικό και πολύ πιο δυναμικό. Κι αυτό κάνει την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη, ακόμη δυσκολότερο να πετύχεις. Αλλά όλα είναι πιθανά», υπερθεμάτισε, έχοντας στην προοπτική του και τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Λονδίνου.


  Ο Σέρβος αγωνίζεται πάνω στα κορτς με μια μοναδική αυτοπεποίθηση, μια μοναδική σιγουριά για τη νίκη που στο τέλος, τον βγάζει πάντα δικαιωμένο. Τόσο νούμερο 1 είναι, που ακόμη κι αυτός ο Ράφα Ναδάλ, δηλώνει ικανοποιημένος από την ήττα! «Είναι γεγονός πως βρίσκομαι στο απώγειο της καριέρας  μου. Αισθάνομαι σωματικά και πνευματικά δυνατός, αισθάνομαι να έχω κίνητρο, ανυπομονησία για να κατακτήσω περισσότερα τρόπαια», καταθέτει το εμφανές. «Όταν ήμουν στα ημιτελικά ή τα τελικά των γκραντ σλαμς πριν από τρία και τέσσερα χρόνια, ο Φέντερερ και ο Ναδάλ γνώριζαν τι να κάνουν την κρίσιμη ώρα, στο πέμπτο σετ, ήξεραν πως θα βγουν νικητές επειδή πίστευαν περισσότερο, είχαν μεγαλύτερη εμπειρία και ήξεραν τι να κάνουν», τονίζει λες και περιγράφει τον σημερινό εαυτό του.  

Οι στιγμές, βέβαια, μετά τον τελικό μένουν αξέχαστες. Στην Αυστραλία, μέχρι και 3.860.000 άνθρωποι είδαν τον τελικό, ενώ στις 1':30'' τα ξημερώματα όταν και τελείωσε ο αγώνας, ήταν 1.860.000 αυτοί που έμεναν ξάγρυπνοι και καθηλωμένοι από την ένταση. «Αισθανόμουν πόνους σε όλο το σώμα μου. Η αδρεναλίνη είναι ακόμη εκεί, είμαι ακόμη πολύ ενθουσιασμένος που έχω πλέον την εμπειρία των τελευταίων δύο εβδομάδων, και ειδικά της τελευταίας βραδιάς. Είμαι γεμάτος χαρά, αλλά δεν νομίζω πως έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει», κατέθεσε με πλήρη ειλικρίνεια.

  Και να φανταστεί κάποιος πως ένα 24ωρο πριν από τον τελικό είχε βάλει τα κλάματα επειδή ένα πρόβλημα στο πόδι του πίστευε πως δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί κόντρα στον Ναδάλ. Κόντρα σ' αυτόν που μετρά εφτά συνεχόμενες νίκες σε τελικούς τουρνουά!


Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια πανέμορφη κυρία που κάνει κόλπα παίζοντας με το μπιλιάρδο, αλλά και έναν ταλαντούχο παίκτη.

Τι από τα δυο θα σας τραβήξει την προσοχή;

Δείτε το βίντεο...

Δεκάδες μικροσεισμοί, παραμορφώσεις στο φλοιό της Γης και μία πλειάδα σεισμολόγων και άλλων ειδικών να παρακολουθούν το φαινόμενο, επί 24ωρου βάσεως. Η γη τρέμει στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, ξυπνώντας το φόβο για μια ενδεχόμενη ενεργοποίηση του ηφαιστείου του νησιού.

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης έδωσε την τελευταία του έκρηξη το 1950. Από τότε βρίσκεται σε ύπνωση. Όμως, εδώ και ένα χρόνο, φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή, η οποία προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες. Η «Espresso» παρουσιάζει σήμερα τις απόψεις ειδικών για το θέμα. Όλοι συμφωνούν ότι η ήρεμη φάση του ηφαιστείου έχει φθάσει στο τέλος της και ότι έχει ξεκινήσει μία ενεργή φάση. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το φαινόμενο δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνει ότι στην περιοχή εκδηλώνεται ένα «σμήνος σεισμών» και χαρακτηρίζει το φαινόμενο «πολύ υψηλής σημαντικότητας». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι η σημαντικότητα «δεν συνεπάγεται απαραίτητα και επικινδυνότητα».

Ο Ευθύμιος Λέκκας του ΟΑΣΠ, λέει ότι και στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί έξαρση στην περιοχή, χωρίς, όμως να γίνει κάτι σημαντικό ή επικίνδυνο.

Τέλος, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου παρακολούθησης του ηφαιστείου, θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και επισημαίνουν ότι και το Μάιο του 2011 υπήρξε παρόμοια έξαρση και σεισμική δραστηριότητα, η οποία σταμάτησε χωρίς κάποιο έντονο γεγονός.


newsbeast.gr


Λίγες μέρες μετά το επεισοδιακότατο κλείσιμο του Megaupload.com, μιας από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες file-sharing στον κόσμο, φήμες κάνουν τώρα λόγο για οριστική διαγραφή όλου του περιεχομένου του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί αποδειχτούν αληθινοί, από την ιστοσελίδα θα διαγραφούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των αρχείων που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και δεν έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε copyrighted υλικό. Όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Megaupload, μια τέτοιου είδους ενέργεια θα καταστρέψει κάθε απόδειξη της νόμιμης -μη πειρατικής- πλευράς της ιστοσελίδας.

Στο δια ταύτα, αν έχετε ανεβάσει κάποιο σημαντικό για εσάς υλικό στο Megaupload, καλό θα ήταν να φροντίσετε να το αποθηκεύσετε και αλλού για να μη βρεθείτε σύντομα εκτός απροόπτου…



Ο ηθοποιός ειδοποίησε τους "φίλους" του μέσω Twitter για τη φραγή του λογαριασμού του στο Facebook, απορώντας ορθά "τι σόι Έλληνες" είναι αυτοί που έκαναν το report.
Μια φωτογραφία της Μέρκελ "στολισμένη" με μία σβάστικα στάθηκε αφορμή να ειδοποιήσουν οι admins τον Χάρρυ Κλυνν ότι η λειτουργία του λογαριασμού του αναστέλλεται προς το παρόν.

Όσον αφορά την επίμαχη φωτογραφία, πρόκειται προφανώς για προϊόν Photoshop, αλλά οι αυστηρές αρχές ενός, κατά τ' άλλα ανοιχτού στην ελεύθερη έκφραση ιδεών, site κοινωνικής δικτύωσης δεν την "ανέχτηκαν" για πολύ.


 
Ένας απίστευτος ταχυδακτυλουργός στην έκθεση τεχνολογίας CES 2012. Είναι πραγματικά απίθανος. Πρέπει να το δείτε!
 
  -Τον τελευταίο καιρό στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με δηλώσεις τους να κρατήσουν αποστάσεις από την...
πολιτική του μνημονίου. Πώς το σχολιάζετε;
-Αφού έντυσαν την Ελλάδα στα μαύρα, τώρα ένας-ένας αρχίζει να στρέφεται χωρίς ντροπή κατά του Μνημονίου. Σημίτης και Χρυσοχοϊδης, ο ένας το θεωρεί λάθος και ο άλλος δηλώνει ότι δεν το γνώριζε...
Σε λίγο θα δούμε τον Παπακωνσταντίνου να το καταδικάζει και τον Παπανδρέου να ετοιμάζει...
σταυροφορία κατά του μνημονίου. Στο τέλος θα μας βγούνε κι από πάνω, λέγοντας πως για τα χάλια που δημιούργησε το μηνμόνιο στην πατρίδα φταίμε εμείς οι απέξω. Αυτό το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, είναι αληθινό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία ως προς την ικανότητα να διαστρέφει την αλήθεια και να γοητεύει το λαό, όπως η κόμπρα της θύματά της. Από την άποψη αυτή η ζημία που έκανε στη χώρα και το λαό είναι ανυπολόγιστη.

Συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη...



http://xalarotiko.blogspot.com/

Rudolf Fenz, Senior εξαφανίστηκε το 1876.

Παρά την έντονη αναζήτηση από την αστυνομία,ο Fenz δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, η οικογένειά του κατέχει πάντα την ελπίδα ότι θα επέστρεφε. Περίμεναν χρόνια, τελικά πέθαιναν ένας-προς-ένα ακόμα με την ελπίδα ότι ο αγαπημένος τους Rudolf μπορεί να έρθει πίσω.

Για όλους τους συγγενείς του που ζούσαν ,ο Rudolf Fenz είχε πεθάνει ,αλλά τελικά επέστρεψε. Και επέστρεψε με τον πιο απίστευτο τρόπο που είναι δυνατόν.

Ο Rudolf Fenz ξαφνικά εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1950 στο κέντρο μιας πολυσύχναστης πόλης, στο κέντρο του Μανχάταν στη Fifth Avenue 74 χρόνια μετά.
Δευτερόλεπτα μετά που εμφανίστηκε στη μέση της Fifth Avenue ,λόγο μεγάλης κίνησης χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.

Ο χρόνος είχε παίξει ένα σκληρό τέχνασμα για τον Fenz, που προωθείται για τρία τέταρτα του αιώνα στο μέλλον, μόνο για να τον πετάξει μπροστά σε ένα αυτοκίνητο.

Από την έναρξη της έρευνας τους στον περίεργο θάνατο ενός παράξενα ντυμένου ανθρώπου, η αστυνομία της Νέας Υόρκης γνώριζε την υπόθεση ότι δεν θα ήταν καθόλου τυπική.

Ο οδηγός ο οποίος χτύπησε και σκότωσε τον παράξενο πεζό κατέθεσε ότι ο άνθρωπος έμοιαζε σαν να ήταν από αλλού, και ορκίστηκε ο άνθρωπος εμφανίστηκε κυριολεκτικά χωρίς προειδοποίηση μπροστά του .

Το ίδιο το πτώμα ήταν ένα αίνιγμα.

Παρά το γεγονός ότι ο αποθανών ντυμένος άψογα και από τα ρούχα που εξέτασαν, η αστυνομική έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος μυστήριο φορούσε ρούχα σχεδόν έναν αιώνα πριν από σήμερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα αρχεία-που γράφτηκαν από την έρευνα αξιωματικών στον τόπο του ατυχήματος, ο νεκρός φορούσε ένα μαύρο παλτό, ένα καπέλο με πλατύ γείσο, παντελόνια και περίεργα παπούτσια που δένουν με τον, 19ος αιώνα,και πόρπες μεγάλου μεγέθους. Αυτός φαίνεται να είναι στα τριάντα του.

Η Αστυνομία ακόμη βρήκε νομίσματα στο πορτοφόλι του και χαρτονομίσματα των ΗΠΑ με ημερομηνίες πριν από τη δεκαετία του 1870 και τηλεκάρτες με χαραγμένο το όνομα "Rudolf Fenz, Senior."

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης μια απόδειξη για την επιβίβαση αλόγων και την αποθήκευση μίας μεταφοράς μεταξύ των αποτελεσμάτων της έρευνας του ανθρώπου.

Ανίκανος να προσδιοριστεί ο τόπος όπου Rudolf Fenz, Senior ζούσε-ή να εντοπίσει οποιαδήποτε πλησιέστερος συγγενής, έτσι λοιπόν η αστυνομία παρέδωσε την υπόθεση σε έναν από τους ανακριτές για αγνοούμενους,τον Hubert Rihn. Με τους πόρους του Γραφείου Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης,ο Rihn σε επαφή με τους ομολόγους του από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια να βρει οποιοδήποτε υπάρχον συγγενή του θύματος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η έρευνα Rihn του έτρεξε σε αδιέξοδα.

Τέλος, σχεδόν σε μια πράξη απελπισίας,ο Rihn ψάχνει ένα αντίγραφο ενός παλιού τηλεφωνικού κατάλογου από το 1939 της Νέας Υόρκης . Εκεί, οι επίμονοι ερευνητής διαπίστωσαν μια σημαντική ένδειξη: στον κατάλογο που παρατίθεται υπάρχει ένα άτομο που ονομάζετε Rudolf Fenz, Junior.

Αυτή η ανακάλυψη, που ακολουθείται από πολύ επίπονο έργο της αστυνομίας, οδήγησε τον Rihn σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη χήρα του Rudolf Fenz, Junior.

Εδώ η υπόθεση παίρνει πιο ασυνήθιστη και περίεργη τροπή με τη σειρά της. Τα γεγονότα που προέκυψαν έκαναν τους αξιωματικούς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να ζαλιστούν.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνέντευξης με τον κ. Rudolf Fenz, νεώτερο, είπε στους ανακριτές ότι ο πατέρας του Rudolf Fenz, Senior, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής βόλτας του. Εκείνη την εποχή, ο γιος του και αργότερα-ο σύζυγός της ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Αναφορές έγιναν από την οικογένεια και μια έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές, αλλά κανένα ίχνος του αγνοούμενου πατέρα δεν ήρθε ποτέ στην επιφάνεια.

Το έτος 1876 ο Rudolf Fenz, ήταν τότε 31 ετών.

Έτσι ο Rihn έψαξε σε αρχεία του 19ου αιώνα από ανεξιχνίαστες περιπτώσεις αγνοουμένων που καταγράφηκαν από το Γραφείο Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί, προς έκπληξή του, είδε τον Rudolf Fenz, Senior, που τον ανέφεραν από την οικογένειά του ως αγνοούμενο.

Μια παλιά φωτογραφία του Rudolf Fenz, (η φωτογραφία ήταν η ακριβής ομοιότητα του ανθρώπου θανατώθηκε στην πολυσύχναστη οδό της Νέας Υόρκης )










Πηγή: apocalypsejohn

Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί σε αντίσταση κατά της τρόικας
Θυμωμένος, απογοητευμένος και ετοιμοπόλεμος. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το Μίκη Θεοδωράκη την περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα.Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη εκδήλωση για το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο μεγάλος συνθέτης μιλάει στο Πρώτο Θέμα για αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ζητά «αντίσταση στην τρόικα» και παρομοιάζει την Ελλάδα με ένα καράβι που έχει γερμανό κυβερνήτη. «Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανέβουμε στη γέφυρα και να πετάξουμε κυβέρνηση και αξιωματούχους στη θάλασσα. Να αλλάξουμε την πορεία του σκάφους ''Ελλάς΄΄ προς ένα ασφαλές λιμάνι», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να «κόψουν με σπαθί το γόρδιο δεσμό που τους δένει με το μνημόνιο».

Ο Μίκης Θεοδωράκης λέει ότι η κίνησή του δεν έχει εκλογικό χαρακτήρα και μηχανισμό και, προς το παρόν, περιορίζεται στην αντίσταση κατά της τρόικας και του Μνημονίου. «Όταν γίνουν εκλογές, κάθε μέλος είναι ελεύθερο να ακολουθήσει το κόμμα που επιθυμεί».

Ο μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι αυτό που απομένει στους Έλληνες είναι να συσπειρωθούν γύρω από την κοινή πατρίδα και να σταματήσουν την κατασυκοφάντηση της χώρας μας. «Στο τέλος θα μας βγουν και από πάνω και θα πουν ότι για τα χάλια που προκάλεσε το Μνημόνιο στην πατρίδα, φταίμε εμείς οι απ' έξω».


http://www.newsbeast.gr
 
Η Mozilla μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς κυκλοφορίες νέων εκδόσεων του Firefox browser, ωστόσο, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι αλλαγές που γίνονται είναι από μικρές έως σχεδόν μη-αντιληπτές από τον χρήστη.
Mozilla Firefox Logo
Παρόλα αυτά, ίσως για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του Firefox 4, ετοιμάζεται να φέρει λειτουργίες που συναντάμε στον Google Chrome, όπως νέα homepage με tabs που οδηγούν στις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του εκάστοτε χρήστη.

Mozilla Firefox HomePage Mockup
Η προσθήκη αυτή θα γίνει στην έκδοση Mozilla Firefox 12, ενώ βρίσκεται στα σκαριά και η ενσωμάτωση εφαρμογών και λειτουργίας chat για τις επόμενες εκδόσεις! Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τηρεί η εταιρία, η νέα homepage θα είναι διαθέσιμη κατά τον Απρίλιο και οι εφαρμογές το καλοκαίρι, οπότε μένει να δούμε αν θα φτάσει σε λειτουργικότητα τον Google Chrome ή ο τελευταίος θα έχει ξεφύγει ακόμα περισσότερο…

Η Adobe έχει “μισηθεί” για την ιστορία με το Flash, ωστόσο το Photoshop παραμένει ένα ισχυρότατο εργαλείο για κάθε σχεδιαστή και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.


Έτσι, μπορούμε να ετοιμαζόμαστε για την έκδοση Adobe Photoshop CS6, για την οποία η εταιρία δημοσίευσε το πρώτο “Sneak Peek” video, με τον product manager Bryan O’Neil Hughes να μας δίνει μια πρώτη γεύση για το Camera Raw 7!

Ο Hughes χρησιμοποιεί για παράδειγμα μια φωτογραφία του Eiffel Tower που τράβηξε με το smartphone του κατά το σούρουπο, και την επεξεργάζεται με το Camera Raw του Photoshop CS6 για να παρουσιάσει τις νέες λειτουργίες. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Ακόμη, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι το σκοτεινότερο περιβάλλον, κάτι που σύμφωνα με τον Hughes ζητούσαν οι χρήστες για να επικεντρώνονται περισσότερο στη φωτογραφία.

Αρκετά είπαμε, ας μιλήσει το video:


djokovic-nadal12-2_408.jpg
Σε άλλο επίπεδο ανέβασαν το τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, όχι από ποιοτικής πλευράς όσο για τη σωματική και κυρίως ψυχική δύναμη που χαρακτήρισε το παιχνίδι τους, στον ΕΠΙΚΟ τελικό του Australian Open ο οποίος έληξε με έναν ακόμη ανείπωτο θρίαμβο του Σέρβου πρωταθλητή. Η ανάλυση Set by Set του τελικού...

Τζόκοβιτς και Ναδάλ έγραψαν ιστορία στην Rod Laver Arena χαρίζοντάς μας έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς στην ιστορία των Grand Slam και επισήμως τον πιο μεγάλο σε διάρκεια.

Αψηφώντας τους νόμους της φυσικής και της λογικής, οι δύο σπουδαίοι τενίστες μάχονταν για 5 ώρες και 53 λεπτά στην κεντρική αρένα του Melbourne Park, πριν ο Σέρβος υπερ-πρωταθλητής εκμεταλλευτεί το πρώτο του championships point, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο και των δύο ανδρών.

Μπορεί να μην έλαψαν με την απόδοσή τους η οποία χαρακτηρίστηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη και τη νευρικότητα, ωστόσο με την μαχητικότητά τους, τον ηρωισμό τους και τον "never say die" χαρακτήρα τους, ανάγκασαν όλους τους φιλάθλους του αθλήματος, να υποκλιθούν στο μεγαλείο τους.

Το τελικό σκορ 5-7, 6-4, 6-2, 6-7(5), 7-5 υπέρ του Νόλε, ίσως έχει τη μικρότερη σημασία από το κέρδος που είχε το τένις σήμερα καθώς τέτοιοι αγώνες αποτελούν την καλύτερη διαφίμηση για το άθλημα και δημιουργούν πρότυπα αναλείωτα στο χρόνο...

Ακολουθεί set by set ανάλυση του τελικού και οι δηλώσεις στην τελετή απονομής

1o ΣΕΤ
Κακό ποιοτικά ήταν το 1ο σετ του τελικού, με τους δύο φιναλίστ να ξεκινούν νευρικά και να κάνουν πολλά λάθη.
Ο Ναδάλ μπήκε λίγο πιο αποφασιστικά στο court σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς ο οποίος έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κίνηση, απόρροια της κούρασης απ'τον εξαντλητικό ημιτελικό με τον Μάρει, μιάμιση ημέρα νωρίτερα.
Ο Ράφα επιβεβαίωσε την μικρή ανωτερότητά του πετυχαίνοντας το break στο 5ο game (3-2), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον 25χρονο Ισπανό ο οποίος οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα, δίνοντας χώρο και χρόνο στον αντίπαλό του.
Η αντίδραση του Τζόκοβιτς ήρθε λίγο αργότερα με τον Σέρβο να ισοφαρίζει το break στο 8ο game (4-4), κάνοντας ένα μικρό σερί τριών games (από 4-2, 4-5).
Τα λάθη συνεχίστηκαν και ο Νόλε πλήρωσε το κακό ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς, δεχόμενος νέο break σε πολύ κρίσιμο σημείο του σετ.
Ήταν το 11ο game, όταν ο Ναδάλ πέτυχε το δεύτερο break του στο σετ (6-5) και στη συνεχεια διατήρησε το σερβίς του για να φτάσει στο 7-5 σε 1 ώρα και 20 λεπτά (!) αργού και νευρικού αγώνα.
Χαρακτηριστικό του 1ου σετ τα 36 συνολικά αβίαστα λάθη των δύο μονομάχων και οι μόλις 29 winners.

2o ΣΕΤ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η αντίδραση του υπερασπιστή του τίτλου μετά την απώλεια του 1ου σετ και ο Σέρβος δεν άργησε να δείξει τις προθέσεις του, ανεβάζοντας το επίπεδο του παιχνιδιού του από το πρώτο κιόλας game του 2ου σετ.
Χάνοντας δύο ευκαιρίες στο 2ο game για break, ο Νόλε κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Ναδάλ λίγο αργότερα, στο 4ο game παίρνοντας προβάδισμα, αρχικά με 3-1 και στη συνέχεια με 4-1.
Ο 24χρονος είχε τον πλήρη έλεγχο του σετ, ανεβάζοντας την απόδοσή του και κυριαρχόντας στα περισσότερα ράλι από τη βασική γραμμή ενώ σημαντικό ρόλο στην άνοδο αυτή έπαιξε και η βελτίωση του ποσοστού στο 1ο σερβίς το οποίο του χάρισε αρκετούς ξεκούραστους πόντους αλλά και τη δυνατότητα να μην απειληθεί στο παραμικρό απ'τον αντίπαλό του.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Τζόκοβιτς θα πάρει σχετικά εύκολα με το σερβίς του το δεύτερο κομμάτι του αγώνα, στο 8ο game ήρθαν τα πάνω κάτω με τον Σέρβο να έχει ήδη απωλέσει τρία set points, πριν ο Ναδάλ καταφέρει από το πουθενά να πάρει πίσω το break στο 9ο game (5-4)!
Παρότι είχε το momentum, ο Ναδάλ έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση σερβίροντας για να παραμείνει στο σετ και χάνοντας δύο game point (4-5 15/40) για το 5-5, έκανε ένα τραγικό double fault στο 4ο set point του Τζόκοβιτς, "χαρίζοντας" το σετ στον Σέρβο!
Ούτε στο 2ο σετ οι δύο φιναλίστ, έπαιξαν το τένις που ξέρουν συνεχίζοντας να προσφέρουν μέτριο θέαμα, στο βωμό του κάθε πόντου.

3ο ΣΕΤ
Ο Τζόκοβιτς είχε πάρει μπρος και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να τον σταματήσει. Τα ψυχολογικά προβλήματα του Ναδάλ βγήκαν στην επιφάνεια και ο Σέρβος πραγματοποίησε , στην κυριολεξία, περίπατο στο 3ο σετ της αναμέτρησης.
Περιορίζοντας στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη του, ο Νόλε αύξησε την επιθετικότητά του και άρχισε να ανοίγει τη ψαλίδα έναντι του παθητικού και ανήμπορου να ανταπεξέλθει, Ναδάλ.
Ο πρωταθλητής έκανε το break στο 4ο game του σετ (3-1) και δεν κοίταξε ξανά πίσω κερδίζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πόντων στη συνέχεια, έχοντας και σύμμαχο ένα πολύ αξιόπιστο σερβίς.
Η απόλυτη ανωτερότητα του Τζόκοβιτς στο court μεταφράστηκε με ένα ακόμη break για τον Σέρβο πρωταθλητή στο 8ο game με το οποίο έκανε το 6-2 σε 45 λεπτά, παίρνοντας και πάλι τις μπάλες για να σερβίρει πρώτος στο επόμενο σετ.
Κατά τη διάρκεια του 3ου σετ, ο Ναδάλ έβγαλε μόλις 2 winners και ο ένας εξ'αυτών ήταν άσος!
4ο ΣΕΤ
Τιποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε, μετά τον περίπατο του Τζόκοβιτς στο 3ο σετ.
Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί και χωρίς να έχει να χάσει κάτι, ο Ράφαελ Ναδάλ μπήκε πολύ αποφασισμένος στο court να αλλάξει τις ισορροπίες και από τα πρώτα ράλι του σετ, έδειξε τις επιθετικές του βλέψεις.
Ο Ισπανός έβλεπε απέναντί του ένα πραγματικό τείχος και μόνο αν προσπαθούσε να το "σπάσει", θα το διαπερνούσε.
Όπως και έγινε...
Βάζοντας σε λειτουργία το πιο βαρύ του χαρτί, το forehand, ο Ράφα άρχισε να κερδίζει πολλούς και κρίσιμους πόντους, ανεβάζοντας την πεσμένη ψυχολογία του.
Παρόλαυτά, ο Τζόκοβιτς όχι μόνο δεν λύγιζε αλλά στο 8ο game του σετ, είχε τρεις ευκαιρίες για break (3-4, 0/40) οι οποίες έμοιαζαν με match point!
Ο Ναδάλ με εκπληκτικά σερβίς και "never say die" διάθεση, έσωσε και τα τρία break points παραμένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης.
Το επίπεδο του τένις είχε ανέβει δραματικά, με τους δύο σπουδαίους τενίστες να μάχονται σώμα με σώμα για τον κάθε πόντο.
Μόλις ισοφάρισε ο Ναδάλ σε 4-4, το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά μέχρι να κλείσει η οροφή λόγω της ξαφνικής βροχής.
Όταν επέστρεψαν οι δύο μονομάχοι συνέχισαν το ίδιο δυνατά και χωρίς break οδηγηθήκαμε στο tie break.
Εκεί, έπεσαν στην κυριολεξία κορμιά με τον Τζόκοβιτς να αποκτά προβάδισμα με 5-3 όμως με ένα εκπληκτικό σερί ο Ισπανός, έκανε το 7-5 και έβαλε φωτιά στις κερκίδες της Rod Laver Arena που ζητούσαν περισσότερη μάχη.

5ο ΣΕΤ
Η κούραση είχε κάνει την εμφανισή της στα σώματα και των δύο φιναλίστ και ειδικότερα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ψυχολογικά πεσμένος απ'την απώλεια του 4ου σετ στο tie break, ο Σέρβος έδειξε να μην αντέχει στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ και όλα έγερναν προς την πλευρά του ελαφρώς πιο φρέσκου Ράφαελ Ναδάλ.

Τα σημάδια εξάντλησης του Νόλε γινόντουσαν ολοένα και πιο εντονότερα, παρόλαυτά ο Σέρβος αρνιόταν να παραδοθεί αμαχητί, παλεύοντας κάθε πόντο την ίδια ώρα που ο Ναδάλ αδυνατούσε να επιβληθεί, παίζοντας πολύ παθητικά.

Τελικά, ο Ισπανός κατάφερε να κάνει το break το οποίο φαινόταν θέμα χρόνου, στο 6ο game (4-2) όμως δεν το χάρηκε πολύ καθώς ο Τζόκοβιτς "ξύπνησε" απότομα και απάντησε άμεσα (4-3) στο break, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αποδοσή του στη συνέχεια μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών που πριν από λίγο τον έβλεπαν να "περπατάει" μέσα στο court.

Ο Σέρβος, παίζοντας πρώτα με τη ψυχή του και μετά με τα χέρια του, έκανε το πολυπόθητο break στο 11ο game (6-5) και αφού έσωσε ένα break point του Ναδάλ στο τελευταίο του service game, μετέτρεψε σε winner το πρώτο του championship point, βάζοντας τέλος στον επικό τελικό.

Ο Τζόκοβιτς έπεσε στο court, αδυνατώντας να πιστέψει ότι είχε τελειώσει το εξαντλητικό παιχνίδι και αφού βρήκε δύναμη να αγκαλιάσει τον άξιο αντίπαλό του, οδηγήθηκε στο box του σκίζοντας την μπλούζα του και φωνάζοντας με όλη του τη ψυχή!

Δηλώσεις στην τελετή απονομής

Ράφαελ Ναδάλ: "Καλημέρα σε όλους. Συγχαρητήρια στον Νόβακ και την ομάδα του. Τους αξίζει αυτός ο τίτλος. Κάνουν φανταστική δουλειά. Ευχαριστώ την ομάδα μου για τη στήριξη. Κάθε χρονιά στο tour είναι και πιο δύσκολη. Είναι φανταστικό ξεκίνημα για μένα στη χρονιά, παίζοντας αυτόν τον φανταστικό αγώνα κόντρα στο Νόβακ. Είχα δύο φανταστικές εβδομάδες εδώ. Παρά την ήττα ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας που θα μείνει αξέχαστος.
Νόβακ Τζόκοβιτς: "Καλημέρα κι από μένα. Καταρχή, Ράφα είσαι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Κάναμε ιστορία σήμερα. Δυστυχώς δεν γίνεται να υπάρχουν δύο νικητές σήμερα. Σου εύχομαι τα καλύτερα στη σεζόν. Ελπίζω να έχουμε κι άλλους τέτοιους τελικούς μαζί. Ευχαριστώ την ομάδα μου που με στηρίζει σε όλη μου τη ζωή, επαγγελματική και προσωπική. Χωρίς αυτούς δεν θα έκανα τίποτα. Ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες μου στη Σερβία, τους γονείς μου, τα αδέρφια μου. Όλους...

Στιγμιότυπα

 
«Αόρατη» τεχνολογία 3D

Επιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν ένα νέο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάπτυξης τεχνολογίας που θα κρύβει αντικείμενα από την κοινή θέα. Κατάφεραν να κάνουν ένα αντικείμενο αόρατο, και μάλιστα και στις τρεις διαστάσεις.

  • Ο αόρατος σωλήνας
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας χρησιμοποίησαν ένα επαναστατικό είδος υλικών, τα πλασμονικά μετα-υλικά, με τα οποία επιτυγχάνεται ο «χειρισμός» του φωτός με τρόπο ώστε να γίνονται αόρατα.
Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί διάφορα συστήματα που έχουν καταφέρει να «εξαφανίσουν» αντικείμενα είτε σε δύο διαστάσεις είτε υπό συνθήκες, με το αντικείμενο-στόχο να γίνεται αόρατο μόνο όταν κάποιος το κοίταζε από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Επίσης μέχρι σήμερα τα αντικείμενα που είχαν «εξαφανιστεί» ήταν κατά βάση πολύ μικρά. Ένα από τα μεγαλύτερα εξ αυτών ήταν ένας συνδετήρας.
Οι ερευνητές κατάφεραν αυτή τη φορά να κάνουν αόρατο έναν κυλινδρικό σωλήνα μήκους 18 εκατοστών. Ο μανδύας που δημιούργησαν προς το παρόν εξαφανίζει τον σωλήνα μόνο στο τμήμα μικροκυμάτων του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και όχι στο ορατό μήκος κύματος ή πιο απλά σε αυτό που ονομάζεται ορατό φως και γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι.
  • Τα πλασμονικά υλικά
Τα πλασμονικά μετα-υλικά είναι ένα μείγμα μετάλλων και μη αγώγιμων συνθετικών υλικών και αποτελούνται από μικροσκοπικές νανοδομές οι οποίες είναι πολύ μικρότερες από το μήκος κύματος του φωτός που πέφτει επάνω τους. Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε είναι ότι οι ακτίνες του φωτός αντανακλώνται από τα αντικείμενα: όταν αυτή η αντανάκλαση έχει αρκετά μεγάλη συχνότητα, βρίσκεται δηλαδή μέσα στο λεγόμενο ορατό φάσμα του φωτός, τα μάτια μας συλλαμβάνουν τις οπτικές πληροφορίες και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται μέσω του εγκεφάλου.
Χάρη στο μικρότερο μήκος κύματος των νανοδομών τους τα πλασμονικά μετα-υλικά καταφέρνουν να χειρίζονται το φως είτε «εξουδετερώνοντας» την αντανάκλαση του είτε «καμπυλώνοντας» το γύρω από τα αντικείμενα. Προς το παρόν όμως το επιτυγχάνουν μόνο στις χαμηλότερες συχνότητες του φάσματος του φωτός, τις οποίες το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να συλλάβει. Επόμενος στόχος των ερευνητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα είναι η δημιουργία ενός «αόρατου μανδύα» που θα λειτουργεί στο ορατό φως.
Η στρατιωτική βιομηχανία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εξελίξεις του συγκεκριμένου τομέα αφού οι τεχνολογίες που μπορεί να προκύψουν θα μπορούσαν να κάνουν αεροσκάφη, πλοία και οπλικά συστήματα αόρατα από τα ραντάρ. Βέβαια οι ειδικοί επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια της έρευνας και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να υπάρξει μια τεχνολογία που θα μπορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «New Journal of Physics».





Είναι μια Battlefield 3 τοποθέτηση ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!



Δείτε το βίντεο…εδώ!!!


Το ξέσπασμα του ηθοποιού για τους πολιτικούς, την εκκλησία και τα πρόσωπα του lifestyle….
Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και όταν η κουβέντα έφτασε στην οικονομική κρίση, ο ηθοποιός τα είπε έξω από τα δόντια.

“Το lifestyle παράγινε στην Ελλάδα. Εμείς το πληρώσαμε αυτό, χάσαμε τις αξίες. Δεν ξέρεις τι είναι ο Σεφέρης και ξέρεις ένα πνευματικά πορνίδιο που βγάινει στα μέσα!”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει πάρει στο παρελθόν μαύρα χρήματα.

πηγή:zappit.gr

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger