Τα παράπονα όσων πρόλαβαν και αγόρασαν το νέο smartphone της Apple επικεντρώνονται σε 5 σημεία. Φαίνεται ότι το έχει το νούμερο.
iPhone 5: Οι 5 ατέλειες του  νέου μοντέλου
Το μοντέλο λέγεται iPhone 5. Έχει πουλήσει ήδη 5 εκατομμύρια κομμάτια. Και έχει 5 σημαντικές ατέλειες. Το έχει, φαίνεται, το νούμερο. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο άρχισε να διατίθεται στα καταστήματα των πιο μεγάλων αγορών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μ. Βρετανία κλπ) το νέο smartphone της Apple. Εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως αναμενόταν, πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι τα προγενέστερα μοντέλα. Στο πρώτο τριήμερό του το iPhone 4S είχε ξεπουλήσει 5 εκατ. κομμάτια.
Όπως είναι λογικό, πολλοί από τους τυχερούς –ή βιαστικούς, καλύτερα- αυτούς κατόχους του νέου «αντικειμένου του πόθου» έσπευσαν να μοιραστούν στο Internet τις πρώτες τους εντυπώσεις. Και τα πρώτα τους παράπονα.

Από τις χιλιάδες «κριτικές» του iPhone 5 ως τώρα, φαίνεται ότι τα βασικά του προβλήματα είναι τα εξής 5:

Γρατζουνίζεται εύκολα
Η Μελίσα Τζένα Γκόντσεϊ, μάλιστα, το αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Δείτε το βίντεο στο τέλος του παρόντος άρθρου και θα καταλάβετε! Έβαλε τη δίχρονη κόρη της να παίξει με τα κλειδιά της και το νέο της iPhone και το αποτέλεσμα ήταν… απογοητευτικό. Η αλουμινένια κάσα του iPhone 5 γέμισε γρατζουνιές. Συγκρίνοντας το χάλι του νέου smartphone με την κάσα του iPhone 4S που έμεινε σχετικά αλώβητη, η Γκόντσεϊ έβαλε πολύ κόσμο σε σκέψεις…

Το νέο καλώδιο φόρτισης
Αυτό το παράπονο είχε εκφραστεί πριν καν βγει το νέο iPhone, όταν η Apple έκανε γνωστές τις προθέσεις της να αλλάξει τον παλιό dock connector με ένα μικρότερο καινούργιο. Το πρόβλημα είναι ότι όσοι είχαν διάφορες άλλες συσκευές που χρησιμοποιούσαν με το iPhone τους (όπως ηχεία κ.λπ) πρέπει τώρα να αποκτήσουν ειδικά ανταπτοράκια για κάθε μία από αυτές! Η λύση δόθηκε από την ίδια την Apple με ένα ανταπτοράκι που όμως κοστίζει 29 δολάρια έξτρα (39 αν χρειάζεσαι και νέο καλώδιο) και που –το χειρότερο- δεν υποστηρίζει την έξοδο βίντεο!

Είναι πολύ ελαφρό
Και γιατί είναι κακό αυτό; Φαίνεται ότι για πολύ κόσμο, είναι! Και αρκετοί είναι κι αυτοί που δεν ενθουσιάζονται καθόλου με το πόσο λεπτό έχει γίνει. Κι όμως! Δεν είναι παράλογο. Οι φανατικοί χρήστες του iPhone έχουν αποκτήσει κάποιες συνήθειες και η νέα συσκευή τους φαίνεται «ξένη». Ενώ το μέγεθός της και το βάρος της πολλές φορές τους κάνει να ξεχνούν την ύπαρξή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα (σκεφτείτε ένα τζιν που μπαίνει στο πλυντήριο με ένα ξεχασμένο iPhone 5 στην κωλότσεπη).

Προβλήματα στην οθόνη
Δεν είναι λίγοι αυτοί οι χρήστες που έχουν διαμαρτυρηθεί για κάτι σαν φουσκάλες που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της οθόνης. Υπάρχει και σχετικό βίντεο

Διαρροή φωτός
Ανάμεσα στην κεραία και στο κουμπί ενεργοποίησης, ξεφεύγει μια αχτίδα φωτός! Είναι το φως της οθόνης που η κάσα του νέου iPhone 5 δεν έχει καταφέρει να περιορίσει μόνο εκεί που πρέπει. Η διαρροή δεν είναι μεγάλη και, απ’ ότι φαίνεται, αφορά πολύ λίγα μοντέλα –προφανώς πρόκειται για κακοτεχνία σε κάποια παρτίδα. Η Apple θα αντικαταστήσει τις προβληματικές συσκευές.


Αυτό είναι το εξάλεπτο βίντεο-ωδή στα "υγρά" extreme sports και τους φωτογράφους, οι οποίοι τα καταγράφουν, αψηφώντας τους κινδύνους της θάλασσας. Εδώ και δύο χρόνια, σαρώνει τα βραβεία ταινιών μικρού μήκους. Τελευταία του διάκριση, το Vimeo Award (κατηγορία Action Sports) για το 2012.
Απολαύστε το "The dark side of the lense" (με την υπογραφή των Mickey Smith, Allan Wilson και Alastair Sopp), όπως είναι ο τίτλος του.

Η NASA κατέγραψε ήχους "εξωγήινων πουλιών"
Περίεργους ήχους από τη μακρινή μαγνητόσφαιρα της Γης κατέγραψε διαστημόπλοιο της NASA.

Τα “τιτιβίσματα” και οι “κραυγές” κατεγράφησαν από τα δίδυμα διαστημόπλοια της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Radiation Belt Storm Probes, με αποστολή την παρατήρηση και ανάλυση των καιρικών συνθηκών στο διάστημα.

Οι ήχοι των “εξωγήινων πουλιών”, όπως τους χαρακτήρισε ένας εκ των ερευνητών, συμβαίνουν σε ραδιοκύματα, σε συχνότητα που και ο άνθρωπος μπορεί να ακούσει.
Η μεταφορά ενέργειας δημιουργεί τον θόρυβο και οι ερευνητές υποψιάζονται, ότι παράγει επίσης τα κύματα του πλάσματος, που επηρεάζουν μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες του διαστημικού καιρού.

Τα διαστημόπλοια RBSP εξερευνούν τη μαγνητόσφαιρα, μία “περιοχή” όπου τα ηλιακά σωματίδια δίνουν ενέργεια στο μαγνητικό περιβάλλον της Γης, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της ενέργειας στη ζώνη ακτινοβολίας Van Allen.

Πηγή: nooz.gr


Μια φώτο που κάνει το γύρο του Internet «ανέβασε» ένας καλλιτέχνης, ο οποίος κατάφερε να σχηματίσει το πρόσωπο μιας κουκουβάγιας στο… καϊμάκι του καφέ!

Πώς τα κατάφερε; βύθισε δυο… Hula Hoops μέσα στο φλιτζάνι του καφέ, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί στην επιφάνεια, η «σοφή ματιά» της κουκουβάγιας.

Στη συνέχεια, πόσταρε τη φωτογραφία στο Twitter του, με το σχόλιο:

«Ποιος θα το πίστευε πώς το να βυθίσεις δυο Hula Hoops στον καφέ σου, θα δημιουργούσε ένα τόσο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα;»

Η φώτο, που έκανε το γύρο του Διαδικτύου, προκάλεσε πολλά σχόλια, ενώ πολλοί είπαν πως πρόκειται για photoshop, αναφέρει το star.gr.
Καλλιτέχνης σχημάτισε κουκουβάγια στο καϊμάκι του καφέ!

Όσο και να θέλουν οι Γάλλοι να ξεχάσουν την κουτουλιά που έριξε ο Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ του 2006, η οποία κατά πολλούς κόστισε στη Γαλλία το τρόπαιο λόγω της αποβολής του Ζιζού, η άτυχη στιγμή θα μείνει για πάντα αθάνατη με τη μορφή ενός μπρούτζινου αγάλματος που τοποθετήθηκε στην καρδιά του Παρισιού.

Το άγαλμα ύψους 5 μέτρων, το οποίο εύστοχα ο Αλγερινός γλύπτης που φιλοτέχνησε ονόμασε «Η Κουτουλιά», τοποθετήθηκε έξω από κέντρο Πομπιντού και ήδη οι τουρίστες συρρέουν για μια φωτογραφία.

Σύμφωνα με ην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πομπιντού, «Η Κουτουλιά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παράδοση που θέλει τα αγάλματα να δημιουργούνται για να τιμήσουν κάποια νίκη. Είναι μια ωδή στην ήττα»..



Ενα δημοσίευμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει σεισμό θα φιλοξενήσει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:
  • Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
  • Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
  • Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
  • Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου
  • Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα
Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε...
Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα δημιουργήσει μείζον θέμα. Πολύ περισσότερο μάλιστα που σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μοιάζει αποσταθεροποιημένο για μια ακόμη φορά με τη σκανδαλολογία να κυριαρχεί και τις λίστες πραγματικές ή όχι να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Τις φήμες αυτές διέψευσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μέσω του γραφείο Τύπου του τόνισε πως δεν είχε καμία ενημέρωση για επικείμενο πραξικόπημα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε με ανακοίνωσή του πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες στο Σύνταγμα και όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας.

Παράλληλα και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ τοποθετήθηκε λέγοντας πως η Υπηρεσία ουδέποτε ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για ενδεχόμενο πραξικοπήματος.
Η σύνθεση της φωτογραφίας προέρχεται από την εφημερίδα

Πηγή: Βήμα

Ο ειδικός στο είδος Pino Signoretto, φτιάχνει ένα αριστούργημα με γυαλί...


Andrew Dickey - Black Bike vol. 2. Εντυπωσιακά αλλά και αρκετά ριψοκίνδυνα κόλπα...






Τα πολλά λόγια είναι περιττά και οι συστάσεις μάλλον αχρείαστες. Ο Steve Vai, ο σπουδαιότερος εν ζωή γητευτής της ηλεκτρική κιθάρας επισκέπτεται την Ελλάδα για δύο συναυλίες, έτοιμος να καταπλήξει μία ακόμα φορά το πολυπληθές κοινό του.

Οι λέξεις ‘βιρτουόζος’ , ‘ταλαντούχος’, ‘εντυπωσιακός’ αδυνατούν να περιγράψουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του αμερικάνου κιθαρίστα και το κοινό του αναφέρεται σε αυτόν ως το ‘φαινόμενο’ ο ‘εξωγήινος’ ή σκέτο Vai. Ναι, το όνομά του είναι συνώνυμο της κλάσης του, όπου η τεχνική, η ευφυΐα και η σκηνική παρουσία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και η αλήθεια είναι πως κανείς άλλος δεν βρίσκεται την ίδια κατηγορία και κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ.α. o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του. Ο Steve Vai εκτός από μουσικό φαινόμενο είναι και καταλύτης της κοινωνίας αφού οι συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού shredders κινείται πάνω στις δικές του κατευθύνσεις.

Ας δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχειά της εντυπωσιακής του πορείας:

• Έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy. (1994, 2001, 2009 ως καλύτερος instrumental μουσικός)

• Ήταν συνολικά 11 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy

• Από το 1986 μέχρι μια σήμερα έχει κερδίσει 40 πρωτιές ως καλύτερος κιθαρίστας στα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Guitar Player, Guitar World κ.α.)

• Είναι ο ‘εφευρέτης’ της 7χορδής ηλεκτρική κιθάρας η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον.

• Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος του Frank Zappa και στους δίσκους του αναφέρεται ως "stunt guitar" ή "impossible guitar parts".

• Έχει συμμετάσχει στο soundtrack 7 ταινιών και 5 video games.

• Έχει 9 προσωπικά solo album και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Alcatrazz, οι PIL του Johnny Rotten, οι David Lee Roth Band και οι Whitesnake τους οποίους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκρότημα οι οπαδοί από καλούσαν Vai-Snake λόγω του χαρακτηριστικού του ήχου.

• Έχει εμφανιστεί σαν ‘special guest’ σε περισσότερα από 40 album καλλιτεχνών όπως οι Motorhead, Dream Theater, Eros Rammazotti , Spinal Tal κ.α.

• Είναι βασικό μέρος τους κιθαριστικού συνδυασμού G3, όπου μαζί με άλλους σπουδαιότατους κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen, o Joe Stariani, o John Petrucci και ο Eric Johnson περιοδεύουν και ηχογραφούν χαρίζοντας εγκεφαλικά επεισόδια στους φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας

• Έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε 5 κινηματογραφικές ταινίες με πιο γνωστή το ‘Crossroads’ (1986) όπου παίζει τον κιθαρίστα του διαβόλου και στο τέλος χάνει στην κόντρα με το Karate Kid, Ralph Macchio!

• Είναι παντρεμένος με την Pia Maiocco, πρώην μπασιστρια των Vixen και έχουν δύο παιδιά.

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, το Ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για μία ακόμα φορά το ‘θαύμα’ επί σκηνής.. Κιθαρίστες, απολαύστε το και μην το παίρνετε προσωπικά!

Οι οπαδοί του Steve Vai, μέσα από το site του καλλιτέχνη www.vai.com μπορούν να ενημερωθούν για το ‘2012 Experience’. Πρόκειται στην ουσία για περιορισμένα τον αριθμό vip εισιτήρια που παρέχουν:
Συνάντηση με τον Steve Vai πριν το show, δυνατότητα παρακολούθησης του soundcheck και παροχή των ακόλουθων αντικειμένων: Πάσο της συναυλίας, αντίγραφο χειρόγραφης παρτιτούρας, υπογεγραμμένη φωτογραφία, πένες κιθάρας, αυτοκόλλητο και πρόγραμμα της περιοδείας.

Τη συναυλία θα ανοίξει, η αμερικανίδα Beverly McClellan.

Τιμή εισιτηρίου:
Αθήνα 30ε (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)
Θεσ/νίκη 30ε (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)

Σημεία προπώλησης :
ΑΘΗΝΑ: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στα Public και στο Μusicland (Μητροπόλεως 102)
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

ΠΗΓΗ: onair24.gr

Γυρίζουμε στον κο Johnny Kilroy, τον φανταστικό χαρακτήρα που ο Michael Jordan υιοθέτησε για τα Air Jordan IX TV διαφημιστικά. Για να γιορτάσει την Jordan Brand η εταιρία ετοίμασε αρκετά Air Jordan IX’s, και πρώτη την παραλαγγή ασημί/κόκκινο/μαύρο. Καθαρές γραμμές και το Johnny Kilroy branding στη γλώσσα όπως και ο αριθμός του jersey στην πτέρνα. Το “Kilroy Kicks Butt” μέσα και από τις 6 Οκτώβρη στα Limited Edt καταστήματα.

Ερευνητές της Hitachi δημιούργησαν μια επαναστατική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, που υπόσχεται να διατηρεί τα δεδομένα ανέπαφα για πολλούς αιώνες! Πρόκειται για ένα μικρό γυάλινο τετράγωνο τσιπάκι που σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και δεν παθαίνει απολύτως τίποτε και στις πλέον ακραίες συνθήκες. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, στις extreme δοκιμές που έγιναν το γυάλινο τσιπ άντεξε και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.
perierga.gr - Αιώνιος σκληρός δίσκος!
«Άντεξε σε πολλές δοκιμασίες. Εκτέθηκε σε θερμοκρασία χιλίων βαθμών Κελσίου για δύο ώρες, ρίξαμε επάνω του διάφορες χημικές ουσίες, ενώ δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του ούτε από το «βομβαρδισμό» με ραδιοκύματα», λένε οι επιστήμονες. Το τσιπάκι είναι αδιάβροχο και τα δεδομένα του θα χαθούν μόνο αν καταφέρει κάποιος να το σπάσει. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι αν δεν σπάσει μπορεί να κρατά ασφαλή τα αποθηκευμένα αρχεία του για 100 εκατομμύρια έτη!

πηγή: tovima.gr

Όσοι δεν εντυπωσιάστηκαν από τους χάρτες της Apple που αντικατέστησαν τους χάρτες της Google στο iOS6, ή έστω αν θέλουν μια εναλλακτική λύση, έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν εύκολα τους χάρτες της Google ξανά στην συσκευή τους.
Η διαδικασία απλή, μέσω του Safari.


1. Ανοίξτε στην συσκευή σας τον Safari και πηγαίνετε στην διεύθυνση maps.google.com

2. Πατήστε το Share (στο κέντρο της μπάρας κάτω)


3. Επίλεξτε το "Οθόνη αφετηρίας"


4. Πατήστε το "Προσθήκη" πάνω δεξιά


5. Αυτό ήταν. Τώρα έχετε ξανά τους χάρτες της Google στην οθόνη της συσκευή σας.

Ενδιαφέρον. Η ενεργή θήκη Active Case είναι μια κομψή θήκη – ειδικά στο ‘ανθρακί’ για τα μαύρα ihone και ισχυρίζεται πως μειώνει την κατανάλωση μπαταρίας του iPhone 4 μέσω του ενεργού module RF που ενσωματώνει. Συγκεκριμένα η εταιρία μιλάει για:
- 30% εξοικονόμηση μπαταρίας στο iPhone4 ειδικά σε περιοχές με χαμηλό σήμα (μέγιστη 55%) και ειδική τεχνολογία από την εταιρία ppyple όπωςμας λέει το ezi.gr.
Πάντως είναι σίγουρα α) ανθεκτική και β) καλοφτιαγμένη…

Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε στα χέρια μας το Far Cry 3 εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά ας όψεται η απόφαση της Ubisoft να καθυστερήσει την κυκλοφορία του μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.
Far Cry 3 Vaas and Buck
Παρόλα αυτά μας χρυσώνει το χάπι με τα trailers που δημοσιεύει κατά καιρούς, με το τελευταίο να μας παρουσιάζει τους “μεγαλοεχθρούς” Vaas και Buck. Να σημειωθεί ότι η Insane Edition του παιχνιδιού περιλαμβάνει αγαλματίδιο του Vaas ύψους 12cm.


Και όμως υπήρχε και δεύτερη «Μόνα Λίζα» φιλοτεχνημένη από το χέρι του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Και ήρθε η ώρα να τη δούμε για να αποδειχθεί πως ο θρύλος ότι ο κορυφαίος αναγεννησιακός ζωγράφος είχε φιλοτεχνήσει μία ακόμη «Τζοκόντα» δέκα χρόνια πριν από εκείνη του Λούβρου είναι πέρα για πέρα αληθινός.
perierga.gr - "Τζοκόντα" δεν είναι μόνο μία!
Ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μόνα Λίζα» (με έδρα την Ελβετία) Ντέιβιντ Φέλντμαν δηλώνει ότι «όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του συνηγορούν υπέρ της γνησιότητας του έργου», το οποίο θα εκτίθεται από σήμερα στο θησαυροφυλάκιο του ιδρύματος στη Γενεύη.
perierga.gr - "Τζοκόντα" δεν είναι μόνο μία!
Διαφωνίες, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές. Πρώτον, αναφορικά με την ηλικία της Μόνα Λίζα – στον πίνακα του Λούβρου είναι γύρω στα 30, ενώ στη νέα και πιθανώς προγενέστερη από την «επίσημη» εκδοχή έχει μόλις μπει στη δεύτερη δεκαετία της ζωής της. Δεύτερον, για το υλικό επάνω στο οποίο απαθανάτισε τη Μόνα Λίζα ο ιδιοφυής Φλωρεντίνος ζωγράφος – ο «νεότερος» πίνακας είναι από καμβά και όχι ξύλο, που ήταν το αγαπημένο υλικό του Ντα Βίντσι. Αυτό, πάντως, που παραμένει μυστήριο είναι η… ταυτότητα της γυναίκας του πίνακα.
perierga.gr - "Τζοκόντα" δεν είναι μόνο μία!
πηγή: tanea.gr

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Κυκλοφόρησε στο Χάρβαρντ.
Το φυλλάδιο με τη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και από κάτω ο τίτλος της διάλεξης «(Re)designing Europe», δηλαδή «Ξανα)Σχεδιάζοντας την Ευρώπη».
Αν παρατηρήσετε μάλιστα καλύτερα, θα δείτε ότι η διδασκαλία θα διεξαχθεί στην αίθουσα 166! Μήπως κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο… 









enikos.gr

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή.
Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!
O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του  Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει!   «Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν…

Κατερίνα Χριστοφιλίδου – επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας





Μετά από τα υποβρύχια πλάνα, το Google Maps ανακοίνωσε και επιπλέον high resolution εικόνες με πολλές 45 μοιρών εικόνες…


Το νέο update αφορά σε πρώτο στάδιο 17 πόλεις και 112 χώρες και πολλές high-resolution εναέριες και δορυφορικές εικόνες. Και όχι μόνο αυτό. Σε 51 πόλεις δίνεται και ένα 45-degree mode. Από αυτές οι 37 cities είναι στις ΗΠΑ και οι 14 εκτός. Η εταιρία είναι σε φρενίτιδα με το προϊόν της και επιπλέον εκμεταλεύεται και την αρνητική δημοσιότητα των Apple Maps.

Το Αpple Maps φιάσκο ανάγκασε και τον CEO της εταιρίας Tim Cook να ζητήσει δημοσίως συγνώμη. Ποιές είναι οι πόλεις;

Πόλεις με high resolution 45° εικόνες:
United States: Ames, IA; Anderson, IN; Billings, MT; Bloomington, IL; Carmel Valley, CA; Cedar Rapids, IA; Coeur d’Alene, ID; Corvallis, OR; Danville, IL; Dayton, OH; Detroit, MI; Dubuque, IA; Elizabethtown, KY; Enid, OK; Florence, SC; Grand Forks, ND; Great Falls, MT; Gulfport, MS; Hartford, CT; Kankakee, IL; Kenosha, WI; Lafayette, IN; Lancaster, CA; Lansing, MI; Lewiston, ID; Los Banos, CA; Madison, WI; Medford, OR; Michigan City, IN; Olympia, WA; Pocatello, ID; Sheboygan, WI; Sioux City, IA; Sioux Falls, SD; South Bend, IN; Terre Haute, IN; Utica, NY.
International: Angers, France; Clermont-Ferrand, France; Coimbra, Portugal; Dijon, France; Grenoble, France; Livorno, Italy; Lyon, France; Newcastle, United Kingdom; Oberhausen, Germany; Palermo, Italy; Pisa, Italy; Toulouse, France; Troyes, France; Winnipeg, Canada.

Πόλεις με high resolution aerial updates:

Florence OR, Kellogg ID, Casper WY, North Platte NE, Concordia KS, Alva OK, Austin TX, Nevada MO, Chilicothe MO, Toulouse FR, Clermont-Ferrand FR, Angers FR, Nantes FR, Troyes FR, Lille FR, Thun CH, Lucca IT

High resolution satellite updates:

Canada, United States, Mexico, Cuba, Jamaica, Haiti, Dominican Republic, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Venezuela, Brazil, Peru, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Argentina, Antarctica, South Africa, Namibia, Botswana, Mozambique, Zimbabwe, Madagascar, Zambia, Angola, Malawi, Tanzania, Democratic Republic of the Congo, Kenya, Somalia, Ethiopia, South Sudan, Sudan, Uganda, Central African Republic, Nigeria, Cameroon, Chad, Niger, Benin, Ghana, Burkina Faso, Ivory Coast, Guinea, Sierra Leone, Mali, The Gambia, Senegal, Mauritania, Western Sahara, Morocco, Algeria, Tunisia, Libya, Egypt, Israel, Saudi Arabia, Yemen, Oman, Qatar, United Arab Emirates, Kuwait, Turkey, Iran, Ireland, Norway, Sweden, Portugal, Spain, France, Italy, Poland, Lithuania, Finland, Belarus, Ukraine, Moldova, Romania, Hungary, Austria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Greece, Russia, Kazakhstan, Uzebekistan, Turkmenistan, China, Pakistan, India, Sri Lanka, Bangladesh, Thailand, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos, Vietnam, Korea, Japan, Mongolia, The Philippines, Malaysia, Indonesia, Australia, New Zealand
 
Η Karen Portaleo διαθέτει ένα από τα πιο ονομαστά ζαχαροπλαστεία στην Ατλάντα εν ονόματι «Highland Bakery», το οποίο συγκεκτρώνει πλήθος επισκεπτών αλλά και όλα τα… φώτα της διασημότητας επάνω του! Ο λόγος; Οι ασυνήθιστες τούρτες της Κaren, πραγματικά έργα τέχνης.
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
Πιο πρόσφατες δημιουργίες της είναι διάφορες τσάντες διάσημων σχεδιαστών, πιστά αντίγραφα από σοκολάτα, καραμέλα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Η Karen, που διετέλεσε για χρόνια γλύπτρια κεραμικών με αρκετές περγαμηνές και βραβεία στο ενεργητικό της, αποφάσισε να μεταφέρει τις καλλιτεχικές της ανησυχίες στη ζύμη.
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
«Αυτές οι τούρτες είναι πραγματικά πολύπλοκες και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την υπομονή και την επιμονή που θα επιδείξουμε ως ομάδα μέσα στο εργαστήριο. Αρχικά τα κέικ ψήνονται στο ανάλογο σχήμα και στη συνέχεια καταψύχονται για να μπορούμε να σκαλίσουμε επάνω τους τις λεπτομέρειες…
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
…Πρέπει να είναι και φρέσκες και νόστιμες!», εξηγεί η Karen και συμπληρώνει: «Οι τσάντες αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι στη συλλογή μου. Είναι, αν θέλετε, μια εμμονή που είχα και κάποια στιγμή αποφάσισα να την κάνω πράξη! Εδώδιμες… Gucci, Louis Vuitton, Hermes, Burberry και ό,τι άλλο θέλει ο πελάτης».
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
Όσο για το κόστος; «Η ακριβότερη τούρτα κόστισε περίπου 4.200 δολάρια και είναι αυτή η μεγάλη βαλίτσα Louis Vuitton. Παρουσιάστηκε σε ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων και όσοι την είδαν πάνω στο τραπέζι αναρωτήθηκαν τι δουλειά είχαν εκεί οι αποσκευές!», συμπληρώνει με χιούμορ η Karen.
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
perierga.gr - Διάσημες τσάντες που... τρώγονται!
ADATA DashDrive Elite HE270
Η χαρά της Toshiba για τον λεπτότερο φορητό σκληρό δίσκο στον κόσμο κράτησε μόνο για λίγες ημέρες, αφού η ADATA παρουσίασε τον δικό της 500άρι DashDrive Elite HE270, ο οποίος εκτός από (ελάχιστα) λεπτότερος (8.9mm) είναι και κατά $25 φθηνότερος!

Κατά τα άλλα, ο ADATA DashDrive Elite HE270 είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, διαθέτει υποδοχή USB 3.0 και διαθέτει ειδικό κουμπί για άμεσο backup. Θα είναι διαθέσιμος μέσα στον Οκτώβριο σε τιμή $90.
libratone
H τεχνολογία AirPlay της Apple έχει αρκετά πλεονεκτήματα και λύνει πολλές φορές τα χέρια αλλά υστερεί σε ένα θέμα: απαιτεί να υπάρχει σύνδεση Wi-Fi. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει η Libratone στο νέο Zipp AirPlay ηχείο που συνδέεται με τις iOS και Mac συσκευές απευθείας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία PlayDirect της εταιρείας χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη Wi-Fi ενώ λειτουργεί και με μπαταρίες.
Όσον αφορά το ηχείο το ίδιο πρόκειται για ένα κυλινδρικό σχεδιασμό 360 μοιρών ώστε ο ήχος να διασκορπίζεται σε όλες τις κατευθύνσεις. Το Zipp AirPlay θα πωλείται  σε τρία διαφορετικά χρώματα αποκλειστικά στα καταστήματα Apple Store από τον Οκτώβρη στην τιμή των $399 ενώ συνοδεύεται και από τα αντίστοιχα μάλλινα καλύμματα για τη μεταφορά τους.
 
Η Apple “δια στόματος” Tim Cook απολογείται για την απογοητευτική εμπειρία χρήσης των χαρτών στο iOS 6.
Tim Cook iOS 6 Maps
Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται λίγες  ημέρες μετά από την αρχική απάντηση της εταιρείας, η οποία όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετή ώστε να κατευνάσει τις φωνές διαμαρτυρίες των χρηστών.
To our customers,
At Apple, we strive to make world-class products that deliver the best experience possible to our customers. With the launch of our new Maps last week, we fell short on this commitment. We are extremely sorry for the frustration this has caused our customers and we are doing everything we can to make Maps better.
We launched Maps initially with the first version of iOS. As time progressed, we wanted to provide our customers with even better Maps including features such as turn-by-turn directions, voice integration, Flyover and vector-based maps. In order to do this, we had to create a new version of Maps from the ground up.
There are already more than 100 million iOS devices using the new Apple Maps, with more and more joining us every day. In just over a week, iOS users with the new Maps have already searched for nearly half a billion locations. The more our customers use our Maps the better it will get and we greatly appreciate all of the feedback we have received from you.
While we’re improving Maps, you can try alternatives by downloading map apps from the App Store like Bing, MapQuest and Waze, or use Google or Nokia maps by going to their websites and creating an icon on your home screen to their web app.
Everything we do at Apple is aimed at making our products the best in the world. We know that you expect that from us, and we will keep working non-stop until Maps lives up to the same incredibly high standard.
Tim Cook
Apple’s CEO

Η Ντόρτμουντ αλλάζει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο προπόνησης των ποδοσφαιριστών. Οι πρωταθλητές Γερμανίας εγκαινίασαν το μηχάνημα "footbonaut" το οποίο πλαισιώνει, χωρίς φυσικά να υποκαθιστά, τον Γιούργκεν Κλοπ και τους συνεργάτες του.

Το "Footbonaut" είναι μια μηχανή που εκτοξεύει μπάλες προς τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε ένα μικρό χώρο 14 τετραγωνικών μέτρων καλείται να κοντρολάρει και να σημαδέψει σωστά προς το τετράγωνο που του υποδεικνύει το μηχάνημα, μέσα από ένα πράσινο φως που ανάβει μετά από κάθε μπαλιά.
 


Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε την πρώτη του δοκιμή με τον Μουσταφά Αμινί, τον 19χρονο Αυστραλό, ο οποίος μπήκε στο "κλουβί" και στο τέλος της προσπάθειας είδε τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο Ipad του προπονητή της Ντόρτμουντ.

Η Nokia εξέδωσε επίσημα Δελτία Τύπου σε Ρωσία και Γερμανία επιβεβαιώνοντας ότι τα Lumia 920 και Lumia 820 θα κυκλοφορήσουν το Νοέμβριο, ενώ αποκάλυψε και τις προτεινόμενες τιμές (μαζί με τους φόρους, χωρίς συμβόλαιο).
Nokia Lumia 920 Price
Στη Γερμανία το Nokia Lumia 920 θα πωλείται σε τιμή €649 και το Nokia Lumia 820 σετιμή€499, στην Ιταλία €599 για το Lumia 920 και €499 για το Lumia 820, ενώ και στη Ρωσία οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα 24.990 ρούβλια για το Lumia 920 (περίπου €620) και 19.990 για το Lumia 820 (περίπου €497).

Φυσικά, οι τιμές διαφέρουν από χώρα σε χώρα ανάλογα με τη φορολογία, αλλά τώρα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που θα κινηθούν οιτιμές τους όταν έρθουν στην Ελλάδα. Πως σας φαίνονται;

Η NASA δημοσιεύει συχνά εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα βάθη του Διαστήματος, αλλά αυτή τη φορά μας παρουσιάζει τη φωτογραφία eXtreme Deep Field (XDF) που πηγαίνει βαθύτερα από κάθε άλλη μέχρι σήμερα, καθώς μας πηγαίνει 13.2 δισ. χρόνια πίσω!
NASA XDF Picture
Η XDF προέρχεται από το συνδυασμό φωτογραφιών που λαμβάνει η υπηρεσία από το Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble τα τελευταία 10 χρόνια από ένα συγκεκριμένο τμήμα του ουρανού και απεικονίζει περίπου 5.500 γαλαξίες!

Ακόμη, τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση της εικόνας έχουν συλλεχθεί την περίοδο 2003-2004, με το τηλεσκόπιο να καταγράφει επί ώρες ιδιαίτερα ασθενή ίχνη φωτός, τα οποία αποκαλύπτουν τους γαλαξίες που βλέπετε στην XDF, και αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο μακρινοί από αυτούς εκπέμπουν φως με ένταση μόλις 1/10.000.000.000 (δισ.) αυτής που αντιλαμβάνεται το γυμνό μάτι.
XDF Field
Για να καταλάβετε το μέγεθος της επεξεργασίας, μπορείτε να παρατηρήσετε στη δεύτερη εικόνα πόσο μικρό μέρος έχει ανασυντεθεί για να προκύψει η πρώτη XDF! Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω video για περισσότερες πληροφορίες:
 
iphone 5
Η Apple ισχυρίζεται ότι η οθόνη του iPhone 5 είναι καλύτερη από αυτή του iPhone 4/4S και ήδη έχουμε δει σε αρκετά reviews και αναλύσεις ότι όντως η οθόνη του iPhone 5 είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή σε smartphone. Ήρθε η ώρα, όμως, για μία πιο κοντινή ματιά -κυριολεκτικά- χάριν στη δουλειά του Bryan Wiliam Jones. Aρχικά, ο Bryan τράβηξε την παραπάνω εικόνα που δείχνει τις δύο οθόνες πλάι με πλάι. Η διαφορά δεν είναι σχεδόν καθόλου ορατή (ίσως η διαφορά φαίνεται ελάχιστα στο κόκκινο του Safari).
Τα πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν, όμως, όταν κοιτάξουμε πιο κοντά τα pixels των δύο οθονών. Βλέπετε ξεκάθαρα ότι στην οθόνη του iPhone 5 τα pixels έχουν περισσότερη αντίθεση και κορεσμό κάτι που έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες και πιο πιστές εικόνες. Η Apple ισχυρίζεται διαφορά 44 τοις εκατό στον κορεσμό των χρωμάτων και η εικόνα φαίνεται να την επαληθεύει.
Bad Piggies Rovio
Το Bad Piggies, το spin-off του επιτυχημένου Angry Birds, είναι από σήμερα διαθέσιμο στο App store!
Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τα προηγούμενα μας δημοσιεύματα σχετικά με το παιχνίδι (βλ. εδώ και εδώ) σας ενημερώνουμε ότι η υπόθεση αλλάζει σε σχέση με το Angry Birds. Πλέον, ο παίχτης βρίσκεται στο πλευρό των γουρουνιών και προσπαθεί να δημιουργήσει κατασκευές που θα βοηθήσουν στη διάσωση των πράσινων ηρώων.


Bad Piggies features:
  • 60 levels crammed with flying/driving/crashing fun!
  • 30 additional puzzles unlocked by three-starring levels!
  • Free updates!
  • 4 sandbox levels to stretch your creativity!
  • Ultra-special, ultra-secret, ultra-difficult sandbox level to unlock by collecting all the skulls!
  • 33 objects to create the ultimate machine: motors, wings, fans, bottle rockets, umbrellas, balloons, and much more!
Bad Piggies download links:


perierga.gr - Γιατί οι άντρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος;Οι επιστήμονες Larry Young και Brian Alexander επιχειρούν να εξετάσουν τους συναισθηματικούς, βιολογικούς και πολιτισμικούς παράγοντες που κρύβονται πίσω την προτίμηση των αντρών στο γυναικείο στήθος. Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα παρουσιάζονται στη μελέτη τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Η Χημεία Μεταξύ μας: Αγάπη, Σεξ και η Επιστήμη της Έλξης».
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι ετερόφυλοι άντρες εξάπτονται τόσο στη θέα του γυναικείου στήθους εξαιτίας μιας απλής ορμόνης που απελευθερώνεται κατά το θηλασμό και ενισχύει το δεσμό μητέρας-παιδιού, ενώ δημιουργεί, επίσης, την τάση για δέσιμο μεταξύ των εραστών.
Ο Larry Young, σε άρθρο του, εξηγεί πως από «βιολογικής απόψεως» η εμμονή με το στήθος είναι «αρκετά περίεργη». Όπως σημειώνει, «οι άντρες είναι τα μόνα αρσενικά θηλαστικά που διεγείρονται σεξουαλικά από τα στήθη. Και οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά θηλαστικά με στήθος που αναπτύσσεται κατά την εφηβεία, ανεξάρτητα από την εγκυμοσύνη. Είμαστε, επίσης, το μόνο είδος το οποίο περιλαμβάνει στη σεξουαλική του δραστηριότητα τα χάδια, το μασάζ και εν γένει τη διέγερση του στήθους της γυναίκας».
Ο ειδικός νευρολόγος συνεχίζει εξηγώντας ότι και οι γυναίκες απολαμβάνουν την προσοχή αυτή στο στήθος τους και μάλιστα επικαλείται σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield. Σύμφωνα με αυτήν, το 82% των γυναικών είχε σεξουαλική έξαψη μετά τη διέγερση του στήθους και της θηλής. Σύμφωνα με τον Young, η έλξη που ασκεί στον ανδρικό πληθυσμό το γυναικείο στήθος είναι μια συνήθεια την οποία έχουμε εκ φύσεως και όχι σαν αποτέλεσμα εκμάθησης. «Τα αγόρια δεν μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο ότι το στήθος είναι κάτι που θα πρέπει να τους ενδιαφέρει. Είναι βιολογικό και βαθιά ριζωμένο στον εγκέφαλό μας», γράφει.
Οι συγγραφείς διαφωνούν με διάφορες θεωρίες που έχουν προταθεί από βιολόγους, αντίθετα προκρίνουν μια εξήγηση που βασίζεται στη νευρολογία και συνδέει το νοητικό μηχανισμό που χρησιμοποιείται για τη σχέση μεταξύ μητέρας-παιδιού. «Όταν η γυναίκα γεννάει, το νεογέννητο θα έχει επαφή με το στήθος της μητέρας. Αυτή η διέγερση στέλνει σήμα στον εγκέφαλο διαμέσου των νεύρων. Εκεί, τα σήματα αυτά προκαλούν την απελευθέρωση χημικής ένωσης που ονομάζονται οξυτοκίνη (oxytocin) από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου. «Αυτή οδηγεί στη διέγερση των μυών στο στήθος ώστε να παράγει γάλα, για να θρέψει το μωρό. Ωστόσο, η ένωση αυτή έχει και άλλες επιδράσεις».
Όπως εξηγούν οι συγγραφείς, όταν η οξυτοκίνη απελευθερώνεται εξαιτίας του μωρού, η προσοχή της μητέρας στρέφεται σε αυτό. Αυτή, σε συνδυασμό με τη ντοπαμίνη, ενισχύει τον ισχυρό δεσμό των δύο. «Όταν ο σύντροφος διεγείρει το στήθος, προκαλεί την ίδια αλληλουχία συμβάντων όπως κατά το θηλασμό», καταλήγουν.

πηγή: newsbeast.gr

Ο Den Yakovlev είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους tattoo artists στον κόσμο, διάσημος όχι μόνο εντός Ρωσίας (από όπου και κατάγεται) αλλά και σε άλλες χώρες, καθώς έχει καταφέρει τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολείται με το τατουάζ να δημιουργήσει ένα «καλό» όνομα.
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
Αν και ζει και εργάζεται στη Μόσχα, όπου διαθέτει το Negative Karma Tattoo Studio με μακρά λίστα πελατών που περιμένει να αφεθεί στις υπηρεσίες του, ο ίδιος γυρίζει ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό να παρέχει τις γνώσεις και τη δεξιοτεχνία του σε όσο περισσότερους φαν των τατουάζ μπορεί.
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
Τα τατουάζ του έχουν χαρακτηριστεί -και όχι άδικα!- ως πραγματικά έργα τέχνης, τόσο από τεχνικής άποψης όσο από την πλευρά της επιλογής των θεμάτων, τα οποία ξαφνιάζουν και προκαλούν μεγάλη έκπληξη.
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
Η θεματολογία του Den Yakovlev περιλαμβάνει συμβολικές εικόνες που σχετίζονται με τον πόλεμο, την πείνα στον κόσμο, τις φυλετικές διακρίσεις, ακόμη τη θρησκεία και το ρατσισμό. Ο υπερρεαλισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων, γεγονός που κάνει το τελικό αποτέλεσμα απλώς… καταπληκτικό.
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
Τα περισσότερα τατουάζ καλύπτουν μεγάλες επιφένειες, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που παρουσιάζουν μια ολόκληρη ιστορία πάνω στο δέρμα. Τα χρώματα στα σχέδια ποικίλλουν, από ασπρόμαυρα μέχρι πολύχρωμα ή μονόχρωμα τατουάζ, με τον Den να δείχνει αδυναμία στην… πλάτη των πελατών του.
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
«Όλοι έρχονται και έχουν κάτι στο μυαλό τους. Μια γενικότερη ιδέα, μια εικόνα ή μια σκέψη γι’ αυτό που θέλουν. Συνήθως έχουν επιλέξει και το σημείο στο σώμα τους. Αυτό που παίρνουν στο τέλος είναι κάτι που ούτε είχαν ποτέ φανταστεί. Αλλά τους αρέσει πάντα…», εξηγεί ο Den.
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!
perierga.gr - Τα τατουάζ γίνονται έργα τέχνης!

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger