Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του στο Kickstarter, οι δημιουργοί του Oculus Rift, ανακοίνωσαν ότι η κυκλοφορία της νέας συσκευής εικονικής πραγματικότητας θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2013 και όχι στις 12 Δεκεμβρίου 2012, όπως αρχικά είχαν υπολογίσει. H εταιρία παραγωγής του Oculus Rift παρουσίασε τα σχέδια της στο Kickstarter τον περασμένο Αύγουστο και έθεσε σαν αρχικό στόχο χρηματοδότησης τα 250.000 δολάρια ώστε να γίνει δυνατή η παραγωγή και διάθεση του νέου συστήματος στην αγορά.
Με τους Gabe Newell πρόεδρο της Valve, John Carmack της ID Software, τον CEO της Unity, David Helgason και τον πρώην διευθυντή σχεδιασμού της Epic Cliff, Bleszinski να «διαφημίζουν» με δηλώσεις τους το Rift, η επιτυχία του στο Kickstarter ήταν δεδομένη.
Το Oculus Rift όμως, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και στο διάστημα των 30 ημερών που είχε στη διάθεση του για να εκπληρώσει τον στόχο των 250.000 δολαρίων είδε 9.522 υποστηρικτές να το χρηματοδοτούν με 2.437.429 δολάρια! Πρόκειται για μία συσκευή που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για χρήση σε video games και εφαρμόζει στο κεφάλι του χρήστη σαν μάσκα του σκι.
Το Rift λαμβάνει τα δεδομένα από την οθόνη του υπολογιστή ή την τηλεόραση και δίνει την αίσθηση μιας 3D εικονικής πραγματικότητας, με μεγάλο πλεονέκτημα το διευρυμένο πεδίο όρασης και την εξάλειψη της καθυστέρησης (latency) στη μεταφορά της εικόνας από την πηγή.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1054.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_11112.jpeg
Ο διευθυντής της Oculus, Palmer Luckey δήλωσε στο Kickstarter πως «ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η διάθεση χιλιάδων μονάδων δεν είναι εύκολο έργο» και συνέχισε λέγοντας «η επιτυχία μας στο Kickstarter, εκτός από μεγάλη χαρά μας έφερε και μεγάλο άγχος καθώς υπό την πίεση του χρόνου θα πρέπει να παράγουμε και να διαθέσουμε περισσότερες από 7.500 συσκευές σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών».
«Ταυτόχρονα πρέπει να τροποποιήσουμε το αρχικό σχέδιο για τη μαζική παραγωγή και να προσαρμόσουμε τα νέα χαρακτηριστικά της συσκευής έχοντας πολύ στενά χρονικά περιθώρια».
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Luckey, σύμφωνα με την ηλεκτρονική κοινότητα, είχαν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τους λόγους που οδήγησαν στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Oculus Rift.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1259.jpeg

Την άποψή του για το όχημα μετακίνησης του μέλλοντος, έδωσε ο Hector del Amo. Ο ισπανός σχεδιαστής αποτύπωσε στην οθόνη, το concept ενός ατομικού ελικοπτέρου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ατομικό όχημα μετακίνησης στις πόλεις του αύριο.
Το όνομα που του έδωσε είναι «ZEROº» (Μηδέν) και στην περιγραφή του, αρκείται να δηλώσει ότι πρόκειται για πένα «υπερελαφρύ concept ελικοπτέρου».
Το όνομα προέρχεται από το μοτίβο του κύκλου που χαρακτηρίζει το ελικόπτερο, καθώς αποτελείται από δύο σφαιρικά τμήματα: ένα χρησιμοποιείται σαν καμπίνα και ένα σαν καμπίνα του έλικα της ουράς.
Το μινιμαλιστικό και μοντέρνας αισθητικής σχέδιο ολοκληρώνεται από λεπτομέρειες σε πράσινους τόνους.

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_11109.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1256.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1330.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1415.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_159.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_169.jpeg
Ένας φοιτητής του Media Lab του MIT, ο Natan Linder μαζί με συναδέλφους του εδώ και καιρό αναπτύσσουν μια πρωτότυπη συσκευή που χρησιμοποιεί μια κοινή λάμπα για την υλοποίηση ενός νέου επαναστατικού είδους διεπαφής χρηστών υπολογιστών.
Η συσκευή ονομάζεται LuminAR και μπορεί να προβάλλει διαδραστικές εικόνες πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια αλλά και να αναγνωρίζει το πότε τα δάκτυλα ή τα χέρια του χρήστη «αγγίζουν» οποιοδήποτε στοιχείο πάνω σε αυτές τις εικόνες. Ο Linder περιγράφει την LuminAR ως ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας επειδή οι εικόνες και τα γραφικά που προβάλλει μπορούν να αλλάξουν την λειτουργία οποιασδήποτε επιφάνειας, ενός γραφείου για παράδειγμα, μετατρέποντας την ουσιαστικά σε οθόνη αφής.
Το σύστημα χρησιμοποιεί μια κάμερα, έναν προβολέα και το αντίστοιχο λογισμικό που αναλαμβάνει να αναγνωρίζει αντικείμενα και να προβάλλει εικόνες επάνω τους και γύρω τους. Μπορεί ακόμα να λειτουργήσει ως scanner ενώ διαθέτει και συνδεσιμότητα WiFi για σύνδεση στο internet προκειμένου να εκτελέσει αρκετές από τις δυνατότητες του, όπως την αναγνώριση αντικειμένων.
Η χρήση του LuminAR μάλιστα δεν περιορίζεται στο περιβάλλον ενός γραφείου. Ένα από τα demo για την χαρουσίαση των χαρακτηριστικών του περιελάμβανε ένα ράφι σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών, με την συσκευή να προβάλλει τις τιμές δίπλα στα προϊόντα και τους χρήστες να μπορούν πατώντας επάνω στο αντίστοιχο κουμπί να λάβουν πληροφορίες για το προϊόν.
«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τον τρόπο που (το LuminAR) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μηχανικούς και σχεδιαστές» είπε ο Linder. Ο ίδιος πιστεύει πως η εφεύρεση του θα είναι χρήσιμη για οποιαδήποτε δημιουργική εργασία περιλαμβάνει χρήση χαρτιού και υπολογιστών.
Τα αρχικά πρωτότυπα της συσκευής περιελάμβαναν ακόμα έναν μηχανικό βραχίονα για την στήριξη της, οι ερευνητές όμως προς το παρόν επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του λαμπτήρα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μειώνεται το κόστος του LuminAR, αλλά είναι και πιο εύκολη η υιοθέτηση του. «Έχει μηδενικό κόστος υιοθέτησης» εξηγεί ο Linder, «απλά αλλάζετε τον λαμπτήρα».
Αν και η ιδέα αυτής της υλοποίησης μπορεί να φαίνεται κάπως τραβηγμένη, ήδη πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες πειραματίζονται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών διεπαφής, ελπίζοντας να ανακαλύψουν νέες αγορές για τα προϊόντα τους.

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1056.jpeg

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει μερικά αντικείμενα, αν όχι όλα, με συγκεκριμένες χρήσεις στο σπίτι ή στον εαυτό μας και δεν έχουμε μπει ποτέ στον κόπο να μάθουμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, για παράδειγμα, με την οδοντόκρεμα, το κέτσαπ ή το ψωμί! Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως όλα αυτά και αρκετά ακόμη δεν χρησιμεύουν μόνο στα αυτονόητα.

1. Αναβράζοντα δισκία
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Συνήθως τα χρησιμοποιούμε κατά του πονοκεφάλου ή ενάντια στον πυρετό. Τώρα ήρθε η ώρα να δράσουν και κατά τις βρομιάς σε λεκάνες τουαλέτας και είδη υγιεινής!

2. Κέτσαπ
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Μακράν από τη μακαρονάδα και τις τηγανητές πατάτες, το κέτσαπ κάνει τα μπρούντζινα σκεύη σαν καινούρια. Αρκούν μόνο λίγες σταγόνες και ένα μαλακό πανί και είστε έτοιμοι!

3. Πινέλο μακιγιάζ

perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Αν είστε από αυτούς που τρώνε πάνω στο πληκτρολόγιο (και γιατί να μην είστε άλλωστε;) όλο και μερικά ψίχουλα θα υπάρχουν ανάμεσα στα πλήκτρα για να σας το θυμίζουν. Δράστε αμέσως καθαρίζοντας τα κενά με ένα πινέλο μακιγιάζ!

4. Κρεμάστρα με μανταλάκια
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Αν είστε καλός μάγειρας αλλά μια συνταγή την χρειάζεστε πού και πού για να σας καθοδηγεί, φροντίστε να τοποθετήσετε μια κρεμάστρα με μανταλάκια στη λαβή του ντουλαπιού, πιάνοντας ανάμεσα το βιβλίο των συνταγών.

5. Μπανανόφλουδα
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Πριν… γλιστρήσετε, σκεφτείτε τι έχετε να κερδίσετε από αυτήν! Για ένα γρήγορο γυάλισμα στα παπούτσια σας δεν έχετε παρά να τρίψετε το μέσα μέρος της στην επιφάνεια των υποδημάτων και να σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί. Το ποτάσιο κάνει θαύματα!

6. Κεραμικό μπολ
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Δεν είναι μόνο για κρέμες ή ξηρούς καρπούς αλλά μπορεί άνετα να ενισχύσει τον ήχο των MP3 players ή των i-Phones κατά 40%. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μέσα τη συσκευή και αφήστε τα υπόλοιπα να έρθουν μόνα τους!

7. Λευκό ψωμί
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Οι δαχτυλιές σε τοίχους και ταπετσαρίες δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Για να καταπολεμήσετε όλους αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι λευκό ψωμί, τρίβοντας στο σημείο που έχετε το πρόβλημα.

8. Οδοντόκρεμα
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Φάγατε ψαράκι και μυρίζουν τα χεράκια σας; Ή μήπως καθαρίσατε σκόρδο και κρεμμύδι; Κανένα πρόβλημα! Αφού πλύνετε… δοντάκια πάρτε λίγη από την οδοντόκρεμα και τρίψτε καλά τα χέρια σας. Ε, αυτό ήταν! Ούτε γάτα ούτε… μυρωδιά!

9. Κατακάθι καφέ
perierga.gr - 8+1 Απίθανες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων!
Στην περίπτωση του τζακιού, ο καφές κάνει …θαύματα. Απλώστε ένα στρώμα από κατακάθι του καφέ στις στάχτες πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το τζάκι, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα της σκόνης που θα εισπνεύσετε.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, του Πανεπιστημίου HRL ανακάλυψαν ένα μέταλλο που αποτελείται από αέρα κατά 99,99%. Ο λόγος για ένα νέο υλικό η πυκνότητά του οποίου είναι 0,9 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κυβικό εκατοστό, ενώ είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο και ελαφρύ. Επιστήμονες της νανοτεχνολογίας κατάφεραν να φτάσουν στη δημιουργία αυτού του υλικού δημιουργώντας αρχικά ένα μικρο-πλέγμα κοίλων νανοσωλήνων, τα τοιχώματα των οποίων έχουν πάχος 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα!
perierga.gr - Δημιουργήθηκε το ελαφρύτερο μέταλλο στον κόσμο!
Το ασυνήθιστο αυτό μέταλλο θεωρείται το ελαφρύτερο στον κόσμο, πιο ελαφρύ και από το φελιζόλ, ενώ μπορεί να βρει εφαρμογή, σύμφωνα με τους ερευνητές, σε διάφορες συσκευές απορρόφησης ηχητικών δονήσεων, για θερμομόνωση αλλά και σε ηλεκτρόδια μπαταριών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Science», ενώ η όλη προσπάθεια φέρει την υπογραφή του Πενταγώνου των ΗΠΑ, στοπλαίσιο της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Η επαφή με το περιβάλλον και η ενσωμάτωση στη φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ Archstoyanie 2012 που λαμβάνει χώρα στην πόλη Nikola-Lenivets στη Ρωσία, κερδίζοντας ετησίως το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
perierga.gr - Απίθανο μονοπάτι-τραμπολίνο στο δάσος!
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Salto τοποθέτησε ένα γιγάντιο τραμπολίνο καλύπτοντας ένα δασικό μονοπάτι μήκους 50 περίπου μέτρων!
perierga.gr - Απίθανο μονοπάτι-τραμπολίνο στο δάσος!
Το διασκεδαστικό «Fast Track» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν μια γρήγορα διαδρομή μέσα στο δάσος… χοροπηδώντας και -φυσικά- διασκεδάζοντας.
perierga.gr - Απίθανο μονοπάτι-τραμπολίνο στο δάσος!
«Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία μετακίνησης μέσα στη φύση. Γιατί μια βόλτα στο πάρκο κάθε άλλο παρά βαρετή πρέπει να είναι. Ίσως πάρετε και το κατοικίδιο μαζί σας αρκεί να το έχετε προπονήσει πρώτα στο… χοροπήδημα», λέει με χιουμοριστική διάθεση ο υπεύθνος της κατασκευής.
perierga.gr - Απίθανο μονοπάτι-τραμπολίνο στο δάσος!
perierga.gr - Απίθανο μονοπάτι-τραμπολίνο στο δάσος!
perierga.gr - Απίθανο μονοπάτι-τραμπολίνο στο δάσος!

Η NASA είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες ότι θα ανακοινώσει κάτι το πραγματικά συνταρακτικό και όλοι πιστέψαμε ότι θα αφορούσε ευρήματα του Curiosity από τον πλανήτη Άρη. Τελικά, η “βόμβα” έσκασε από άλλο πλανήτη και συγκεκριμένα από τον Ερμή, τον κοντινότερο πλανήτη στον Ήλιο.
NASA Mercury Water and Organic Material
Για να μπούμε στο ψητό, το διαστημικό σκάφος Messenger έφερε στο φως αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Ερμής διαθέτει νερό σε μορφή πάγου (και μάλιστα αρκετά μεγάλη ποσότητα), με τον πάγο να προστατεύεται από την ακτινοβολία του Ήλιου χάριν σε ένα στρώμα οργανικής ύλης! Νερό και οργανική ύλη είναι τα θεμελιώδη στοιχεία για την ύπαρξη ζωής!

Οι ανακαλύψεις προέκυψαν από τρεις διαφορετικές μετρήσεις και η υπηρεσία πιστεύει πλέον ακράδαντα ότι ο Ερμής “δέχτηκε” αυτά τα στοιχεία (νερό και οργανικές ενώσεις) με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν στη Γη (μάλλον από κομήτες) και δημιούργησαν τη ζωή, ενώ διατηρούνται ακόμα και τώρα μετά από δισεκατομμύρια χρόνια χάριν στην κλίση του πλανήτη που κρατά ένα μέρος του πάντοτε στη σκιά. Μη ξεχνάμε ότι ο Ερμής δε διαθέτει ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να επικρατούν εξαιρετικά ακραίες θερμοκρασίες (από -223.15C έως 426.85C).
Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση αυτή αναμένεται ότι θα συζητηθεί πάρα πολύ και θα υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς της NASA, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας που έχουμε έστω μια ένδειξη ότι υπάρχει ζωή (όχι με τη μορφή που αντιλαμβανόμαστε) εκεί έξω.


To jet lag ή αλλιώς το φαινόμενο της διαταραχής του ύπνου που προκαλείται όταν κάποιος πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια με μεγάλη διαφορά ώρας έρχεται να αντιμετωπίσει το νέο επαναστατικό ζευγάρι γυαλιών Re-timer.

Εκπέμποντας ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός που στοχεύει κατευθείαν στο κέντρο του εγκεφάλου, τα γυαλιά υπόσχονται ότι κάνουν reset στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου και επαναφέρουν τις φυσιολογικές συνήθειες του ύπνου του.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Flinders University στη Ν. Αυστραλία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Re-timer, αν θέλετε να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε νωρίτερα την επόμενη μέρα θα πρέπει να φορέσετε τα γυαλιά για 50′ το προηγούμενο πρωί. Αντίστοιχα αν θέλετε να ξυπνήσετε αργότερα, θα χρειαστεί να τα φορέσετε για 50′ λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ.
Μεταξύ άλλων, τα γυαλιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αϋπνίας, βελτιώνουν τον ύπνο αυτών που δουλεύουν σε εναλλασσόμενες νυχτερινές βάρδιες και διευκολύνουν το πρωινό ξύπνημα. Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί παράλληλα να παρακολουθεί τηλεόραση, να διαβάζει, να εργάζεται και γενικά να κάνει οτιδήποτε θα έκανε χωρίς τα γυαλιά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το Re-timer από εδώ στην τιμή των £162.

Far Cry 3
Ξεκίνησε η διάθεση του Far Cry 3 και η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα launch trailer που θα πείσει και τους πιο διστακτικούς ότι αξίζει να ασχοληθούν με το νέο open-world fps της εταιρείας.

Παρασκευή είναι, μόλις βρείτε 10 λεπτά αξίζει να παρακολουθήστε το video:


Περίπου 2,5 μήνες πριν (14 Σεπτ. 2012) σας είχαμε ενημερώσει για τις τιμές πώλησης των ξεκλείδωτων iPhone 5 από την Apple στην Αμερική, παρουσιάζοντας το παρακάτω επίμαχο screenshot από την ιστοσελίδα της εταιρείας:
iPhone 5 unlocked USA
Η Apple ωστόσο απέσυρε άμεσα οπoιαδήποτε αναφορά σε πώληση unlocked iPhone 5 από το site της… μέχρι σήμερα.
iPhone 5 τιμές στην Αμερική
Οι τιμές των ξεκλείδωτων iPhone 5 στην Αμερική, χωρίς την υποχρέωση δηλαδή προγράμματος συμβολαίου, ανακοινώθηκαν πλέον επίσημα και έχουν ως εξής:
  • iPhone 5 16GB: $649 ~500€
  • iPhone 5 32GB: $749 ~575€
  • iPhone 5 64GB: $849 ~655€
* Οι τιμές είναι χωρίς το sales tax της εκάστοτε πολιτείας, ο οποίος κυμαίνεται από 3% – 11%.
** Τα ξεκλείδωτα iPhone 5 δεν είναι συμβατά με δίκτυα CDMA όπως η Verizon Wireless και η Sprint.

Δεν έχει λόγο να το σχολιάσει κανείς. Με χρήση μιας Phantom κάμερας και 1200 καρέ/δευτ. Η ‘τεχνολογία‘ της Μητέρας Φύσης σε δράση…

surface
H Microsoft ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο Surface με Windows 8 Pro θα γίνει διαθέσιμο τον Ιανουάριο του 2013 με τιμή που θα ξεκινάει από τα $899. Συγκεκριμένα, η τιμή αυτή αφορά την έκδοση των 64GB (θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα GB θα είναι πραγματικά ελεύθερα) με τα 128GB να κοστολογούνται στα $999.
Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν το Surface pen με τεχνολογία Palm Block και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των Touch Cover ή Type Cover που πωλούνται ξεχωριστά. Η διαφορά του Surface με Windows 8 Pro σε σχέση με το Surface με Windows RT είναι ο επεξεργαστής Intel Core i5, θύρα USB 3.0 και πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες του Windows 8 της Microsoft και συμβατότητα με εφαρμογές του Windows 7.
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface με Windows 8 Pro περιλαμβάνονται:
  • Οθόνη 10.6″ ClearType Full HD
  • microSDXC, Mini DisplayPort Video
  • Βάρος 903 γραμμάρια και πάχος 13.5 χιλιοστά
Η Microsoft, επίσης, σχετικά με την διάρκεια μπαταρίας της συσκευής ανέφερε ότι θα κυμαίνεται περίπου στο μισό από αυτήν του Surface με Windows RT.
Η κυκλοφορία του Surface χαρακτηρίζεται από μέτριες πωλήσεις μέχρι στιγμής και διάφορα μικροπροβλήματα. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα αρχικά reviews και εάν το Surface με Windows 8 Pro μπορεί να αποτελέσει αντάξιο αντίπαλο του iPad.

VLC Windows 8
Η ομάδα του δημοφιλέστατου VLC player (VideoLAN) ζητά οικονομική ενίσχυση από τους εκατομμύρια χρήστες που την εμπιστεύονται, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια εφαρμογή για τα Windows 8 και Windows RT.

Ο οβολός γίνεται δεκτός μέσα από το Kickstarter και ο στόχος έχει οριστεί στις £40.000, ποσό που αναμένεται να ξεπεραστεί μέσα σε λίγες ώρες και θα δόσει την απαραίτητη “ενέργεια” για να ασχοληθούν μερικοί από τους developers αποκλειστικά με τη νέα εφαρμογή VLC σε εμφάνιση Metro (ή όπως αλλιώς λέγεται…).
Όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε το project μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Η προσπάθεια της Microsoft να πείσει το κοινό ότι ο Internet Explorer 10 θα είναι αν όχι καλύτερος τουλάχιστον ισάξιος με τους ανταγωνιστικούς Firefox, Chrome και Safari, συνεχίζεται με ένα νέο διαφημιστικό σποτάκι που βάζει στο επίκεντρο έναν…κακοπροαίρετο χρήστη που όσο χρησιμοποιεί τον επερχόμενο web browser αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι είναι πολύ βελτιωμένος:


Διαθέσιμο είναι εδώ και μερικές ώρες το iTunes 11 για Mac και Windows, όπως μας ενημερώνει το Macuser:
iTunes 11
Η νέα αυτή έκδοση περιέχει ένα εντελώς νέο γραφικό και πιο λειτουργικό περιβάλλον για το iTunes Store και του media player με καλύτερη ενσωμάτωση του iCloud για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήσης.
Αναλυτικότερα, παρατηρούμε ένα νέο edge-to-edge σχεδιασμό, ειδική προβολή για κάθε άλμπουμ ή ταινία στη βιβλιοθήκη σας με εύκολη πρόσβαση σε προτάσεις στο iTunes Store, το οποίο έχει ανανεωθεί μοιράζοντας την ίδια αισθητική με την iOS έκδοση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η λειτουργία Up Next με την οποία μπορείτε να βλέπετε ποια τραγούδια θα παίξουν αργότερα. Η λίστα αυτή μπορεί να τροποποιηθεί από εσάς ανά πάσα στιγμή: διαγράψτε ή προσθέστε κομμάτια με ένα μόνο κλικ.
Τέλος, η mini έκδοση του iTunes 11 αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθεί από πολλούς. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της δεν μειώνει καθόλου τη λειτουργικότητα της εφαρμογής: εικονίδιο άλμπουμ, Up Next και εύκολη αναζήτηση είναι όλα εκεί!
Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση από εδώ ή μέσω του Mac App Store.
Διαθέσιμη είναι, επίσης, η αναβάθμιση της εφαρμογής Remote για iOS για τον έλεγχο του iTunes. Θα τη βρείτε δωρεάν στο App Store [iTunes link].
Υ.Γ Πριν πανικοβληθείτε από την νέα εμφάνιση του iTunes, πλοηγηθείτε στο μενού της εφαρμογής και ενεργοποιήστε το Sidebar (View > Show Sidebar).

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στις 12:00 στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και οι εκπρόσωποι του «Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» παρουσίασαν το πρώτο τουριστικό SmartPhone App για την Αθήνα με την ονομασία Amazing Athens.


Ο τουριστικός οδηγός Amazing Athens δημιουργήθηκε με σκοπό να τεθεί άμεσα στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού καθώς θα αξιοποιηθεί από την ερχόμενη τουριστική περίοδο ως εργαλείο προβολής και διανομής ψηφιακού περιεχομένου στους τελικούς χρήστες και δυνητικούς επισκέπτες της πόλης.

Το Amazing Athens θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Αγγλική γλώσσα ενώ στη συνέχεια θα διατεθεί στα Κινεζικά αλλά και στα Ρωσικά, απευθυνόμενο σε πολίτες χωρών που αποτελούν target-group για την καμπάνια.

Η παρουσίαση του οδηγού έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος του οποίου η εφαρμογή Amazing Athens αποτελεί έμπνευση και προϊόν.

Ο σχεδιασμός, η τεχνική υποστήριξη και υλοποίηση της εφαρμογής είναι χορηγία του Κέντρου το οποίο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer του Βανκούβερ.

Η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη αρχικά για το iOS και στη συνέχεια για το Android.
Ακριβή παραμένει η Ελλάδα σε βασικά αγαθά, παρά την ύφεση, την πτώση των εισοδημάτων και την ανεργία. Με βάση διάφορες έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς, οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά παρουσιάζουν...
μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμα και όταν η σύγκριση γίνεται με κράτη που βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ πολλά καταστήματα αναγκάζονται να κλείσουν λόγω ισχνών κύκλων εργασιών, οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές, στα περσινά μάλιστα επίπεδα ή ακόμη περισσότερο.



Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που δεν «πέφτουν» οι τιμές στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση, είναι οι εξής:


1. Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%). 
 
2. Οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών (transfer pricing), οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές

3. Οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.

4. Οι στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κ.λπ., οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλουν στη διόγκωση των τελικών τιμών π.χ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.

5. Οι πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, π.χ. η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή προϋπόθεση της ύπαρξης δεξαμενών αποθήκευσης που θα προσφέρει απρόσκοπτα καύσιμα για χρονικό διάστημα 60 ημερών.

6. Η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού και λιανικού εμπορίου με μυστικές συμφωνίες με πιο πρόσφατο παράδειγμα το «καρτέλ» στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπωροκηπευτικών σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

7. Η διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011. Ειδικότερα, αναγράφεται χαρακτηριστικά: «γενικότερα ωστόσο, παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας το 2011 με την αύξηση του αποπληθωριστή του ΑΕΠ (κατά 1,6%) προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά. Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και από τις προβλέψεις για τη διετία 2012-2013».

8. Η μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, με επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη έχουν αυξήσει το κατά μονάδα κόστος καθώς έχουν εκτινάξει και το κόστος των μεταφορών.

9. Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης, η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και του σωστού ποσοστού κέρδους.

10. Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αφετέρου εξαιτίας της παύσης των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk), υποχρεώνοντάς τις στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και της μετρητοίς το κόστος αγοράς πριν την παραλαβή.

11. Η αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν χώρα στο ταμείο άτυπες εκπτώσεις και «παζάρια» του υψηλού ΦΠΑ, πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.

12. Η μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος π.χ. πώς καθορίζεται το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα.

13. Η έλλειψη μελέτης για την «ελαστικότητα» μείωσης της ζήτησης από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» της Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού ενώ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τις λύσεις του προβλήματος στο metrogreece.gr . “Πρέπει να μειωθεί το Φ.Π.Α., κάτι που δεν βλέπουμε να γίνεται σύντομα Ταυτόχρονα, η υπερφορολόγηση που υπάρχει γενικά στα προϊόντα, αλλά και στον Έλληνα φορολογούμενο που δεν του αφήνει περιθώρια για να ξοδέψει χρήματα”, δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Και συνέχισε λέγοντας “παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξουν εισαγωγές για να παταχθούν τα καρτέλ. Το 80% των ειδών που περιλαμβάνονται στο καλάθι της νοικοκυράς εισάγονται από χώρες του εξωτερικού, καθώς δεν διαθέτουμε εγχώρια παραγωγή για να καλύψουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να είμαστε έρμαια της κάθε ανατίμησης που γίνεται, επειδή υπάρχει υψηλό ρίσκο για τη χώρα μας και οι εισαγωγείς ζητούν προκαταβολές, αυξάνοντας τα επίπεδα των τιμών”

trelokouneli

Εκατοντάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και έχυσαν χιλιάδες λίτρα γάλα σε διαμαρτυρία για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ, τις ποσοστώσεις παραγωγής και τις τιμές που είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής.

Μάλιστα οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις και τους… ράντισαν με γάλα!

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο των κτηνοτρόφων, με τις ποσοστώσεις ως έχουν, οι τιμές αναγκάζουν πολλούς μικρότερους παραγωγούς να εγκαταλείψουν.

Στο Βελγίο ένα λίτρο γάλακτος κοστίζει 26 λεπτά στη λιανική αλλά η παραγωγή του κοστίζει 40 λεπτά. Η ΕΕ έχει θέσει όριο παραγωγής 130 εκατομμύρια τόνους (αρκετό για να καλύπτει τις ανάγκες της Ένωσης) αλλά προγραμματίζεται η κατάργηση του ως το 2015.

Ο Νοτιοκορεάτης Psy
Λονδίνο: Το μουσικό κομμάτι «Gangnam Style» του Νοτιοκορεάτη Psy, αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές βίντεο όλων των εποχών στο YouTube.

Έχει περισσότερα από 812 εκατομμύρια views από τον Ιούλιο που ανέβηκε στο YouTube.

Το τραγούδι του Psy αποτελεί ποπ φαινόμενο και δεκάδες παρωδίες και διασκευές του έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο.
Δείτε τον μάγο Γκάνταλφ του Τόλκιν να χορεύει «Gandalf Style»

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν χορέψει στους ρυθμούς του είναι Φιλιππινέζοι κρατούμενοι, ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουεϊγουέι, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Νοτιοκορεάτης Μπαν Γκι-μουν -που παραδέχθηκε ότι δεν είναι πια ο πιο διάσημος άνθρωπος από τη χώρα του-, ένα ρομπότ και δεκάδες Άγιοι Βασίληδες.

Το «Gangnam Style» κέρδισε βραβείο MTV για καλύτερο βίντεο και έχει βρεθεί στην κορυφή των τσαρτ σε 28 χώρες.

Διατηρεί ρεκόρ Guinness του πιο «αγαπητού» τραγουδιού στο YouTube, καθώς έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια likes.

Ο τίτλος του προέρχεται από μία ακριβή συνοικία της Σεούλ.

Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας στο YouTube κατείχε ο Τζάστιν Μπίπερ, με το τραγούδι Baby.

 
Για δυόμιση ώρες κάθε βράδυ, η πόλη ζει στον ρυθμό των donuts. Το πήραμε χαμπάρι και ήταν χρέος μας να σε ενημερώσουμε.
 

Μου το είπε ο Ηλίας που του το είπε ο Γιώργος που το είδε σε ένα φυλλάδιο στο δρόμο. Κάπως έτσι, από στόμα σε στόμα, με μια καμπάνια με φυλλάδια σε αμάξια και τιμές εξευτελιστικές, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, τα Nanou Donuts έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο να σχηματίζει ουρές κάθε απόγευμα έξω από τα πρατήριά τους.



Αυτή η (άθλια, το ξέρω, sorry) φωτογραφία τραβήχτηκε χθες το βράδυ στις 7:15. Βλέπεις τα επτά πρατήρια και τα δύο εργαστήρια (διευθύνσεις πιο κάτω) ανοίγουν 7 με 9μιση κάθε βράδυ, σε ένα είδος Happy Hour για Donuts.

Όταν φτάσαμε στο μαγαζί στις 7:05 ήμασταν πέμπτοι στην ουρά. Όταν φύγαμε είχαμε, μα τον Homer Simpson, 30 άτομα πίσω μας. Μόνος σκοπός να δοκιμάσουμε τα Donuts που έγιναν talk of the town. Όχι μόνο εμείς, αλλά όλο το γραφείο. Γι' αυτό και προμηθευτήκαμε 8 μεγάλα donuts και 1 σακούλα με μικρά donutsάκια.



Για όλο αυτό το πακέτο που αναφέρουμε δώσαμε μόνο 7 ευρώ και 30 λεπτά. Να γελάει ο κόσμος δηλαδή. 0,60 ευρώ το κάθε μεγάλο donut. 2,50 ευρώ το κάθε σακουλάκι του μισού κιλού με 15 περίπου μικρά donuts.



Καθόμουν πάνω από τις σακούλες και σκεφτόμουν πόσο τίμιο είναι για έναν πατέρα ας πούμε να δώσει 5 ευρώ και να πάρει 2 σακούλες με donuts ή 8 μεγάλα donuts. Αλλά δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ γιατί τα σαγόνια (του @Avrachos το εικονιζόμενο) είχαν πάρει φωτιά.



Γευστικά είναι υπερτίμια. Σίγουρα δεν είναι και τα Krispy crème του Λονδίνου ή δεν έχουν την ποικιλία των αείμνηστων Dunkin Donuts. Αλλά είναι πολύ νόστιμα κλασικά donuts. Κι όταν τα παίρνεις τόσο φθηνά, θα είσαι αχάριστος αν γκρινιάξεις για το οτιδήποτε.
Αφράτα και γευστικά, κάνουν την έκφραση “value for money” να μοιάζει λίγη. Εμείς ως ONEMAN δοκιμάσαμε διάφορα. Donuts με άχνη ζάχαρη γεμιστά, τα δύο με πραλίνα και τα άλλα δύο με κρέμα.



Αλλά και pure σοκολατένια, τα δύο κλασικά φουλ σοκολάτα και τα άλλα δύο με γεύση μπισκότο. Το τελευταίο ήταν κι εκείνο που κέρδισε τα καλύτερα σχόλια αν και εγώ τίμησα πιο πολύ εκείνα με την κρέμα.



Δεν δοκιμάσαμε καθόλου εκείνα με την κανέλα και το γλάσο ζάχαρης ή τα αλμυρά πιροσκί και donuts που πουλάει. Και είναι μια καλή αφορμή για να ξαναπάμε σε ένα από τα εννιά σημεία πώλησης.

Αριστομένους 8, Γέρακας

Ευφράνορος 38, Παγκράτι

Κασταλίας 2, Κυψέλη

Θηβών 444, Αιγάλεω

Ριανκούρ 21, Αμπελόκηποι

Γ. Θεοτόκη 47, Πειραιάς

Γκινοσάτη 49, Μεταμόρφωση

Αγχιάλου 36, Νέα Σμύρνη

31 χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη

Πηγαίνοντας στο κατάστημα στο Παγκράτι δεν αναφέραμε καν το ONEMAN. Θέλαμε να δοκιμάσουμε άλλωστε πρώτα πριν γράψουμε για αυτά. Και ειλικρινά μας φάνηκε μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση από μεριάς των Nanou donuts εν μέσω κρίσης, γι' αυτό και αποφασίσαμε να γράψουμε για αυτά. Αν έχετε εσείς κάτι παρόμοιο να μας προτείνετε, αν ξέρετε φαγητάδικα, σαντουιτσάδικα, ζαχαροπλαστεία που αξίζουν να μπουν στο ONEMAN, περιμένουμε τις προτάσεις σας στα σχόλια και το email μας.

Τα λέμε σήμερα στην ουρά..
 
Η Apple ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία διάθεσης των καινούριων iMac στην αγορά, αφού κράτησε σε αγωνία τους πελάτες της από τον Οκτώβριο που τα παρουσίασε. Παραμένοντας πιστή στις αρχικές της ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης τους, το μοντέλο με οθόνη 21,5 ιντσών θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ το αντίστοιχο με οθόνη 27 ιντσών θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο.
Τα νέα iMac διαθέτουν ανανεωμένα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένων των τετραπύρηνων επεξεργαστών Intel Core i5 και i7, 8GB RAM DDR3 με επέκταση έως και 32GB, 128GB SSD και 1TB HDD για την αποθήκευση δεδομένων, τέσσερις θύρες USB 3.0, κάμερα FaceTime HD και κάρτες γραφικών της NVIDIA.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η χρήση του Apple Fusion Drive, ενός συνδυασμού σκληρού δίσκου 1TB ή 3TB και ενός SSD 128GB. Το λειτουργικό θα εγκαθίσταται στον SSD, ώστε να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του ενώ τα δεδομένα των χρηστών θα τοποθετούνται στον σκληρό δίσκο.
Επίσης τα νέα μοντέλα έχουν σπουδαίες αλλαγές στο σχεδιασμό τους που έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του βάρους και του όγκου σε σύγκριση με τα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς.
Οι τιμές για τα νέα iMac ξεκινούν από τα 1.299 δολάρια στην έκδοση των 21,5 ιντσών και τα 1.799 δολάρια για την έκδοση των 27 ιντσών, πάντα για την αγορά της Αμερικής.

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger