Δημιούργημα του Οίκοι Breakfast NY είναι μια νέα έκδοση της κλασικής “all-points” πινακίδας αλλά σε high-tech έκδοση με Internet feeds, LEDs και πολλά άλλα…



Η πινακίδα κινείται σε 360 μοίρες και συνδυάζει συνολικά 16,000 LEDs για ονόματα σημείων, events, νέων και tweets ενώ υπάρχει και κάτι σαν πληκτρολόγιο για “transit,” “meals,” “shopping” και “sights” επιλογή.


Η εταιρία Breakfast NY ελπίζει να πουλήσει τέτοιες έξυπνες πινακίδες από αλουμίνιο για μεγάλα σημεία προσέλευσης κόσμου, μετρό και άλλα με ισχύ 500 watts: στο Breakfast NY website λέει “Our roadmap includes the development of Points to be fully weather-proof with the ability to be permanently installed.”

Αν θέλετε μπορείτε να αναζητήσετε με tweet και το hastag “#PointsSign” ώστε να δείτε ζωντανά το website.
arcadetable_17

Για το σαλονάκι; τα Surface Tension Arcade Tables ($3,000-$6,000) είναι ‘arcade and entertainment systems” με συστήματα που έχουν ενσωματωθεί σε τραπέζια και τη ξύλινη έκδοση σε πολλά φινιρίσματα όπως και ένα όμορφο σκούρο τζάμι. Με ενσωματωμένους arcade-style controllers και μαζί, κλασικά arcade games. Το πιο ακριβό έχει Windows 7 Home-powered PC, Sonos Connect και σύνδεση με HDTV.

To Mostrap κάνει κάτι απλό: ‘συλλέγει’ CO2 και έτσι τα θα πηγαίνουν εκεί αντί για ΕΣΕΝΑ! Η ιδέα του κου Vishakan Shivasubramaniam…




Το δημιούργημα του Alfonso Cuaron με τη Sandra Bullock είναι το εντυπωοσιακό project, “Gravity.” Και ΑΥΤΟ είναι ένα καταπληκτικό clip!

00

Με τίτλο “Detached” μια μόνο λήψη εφιαλτική με τους George Clooney και Sandra Bullock. Το “Gravity” θα ανοίξει το Φεστιβάλ της Βενετίας και τη TIFF στις 4 του Οκτώβρη.
 splinter_cell_blacklist_wallpaper

Η Ubisoft ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Splinter Cell: Blacklist (23 Αυγούστου στην Ευρώπη) και φροντίζει να μας κρατά ζεστούς με νέα trailers για το παιχνίδι. Στο τελευταίο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, θα δείτε τα τρία νέα στυλ μάχης και φυσικά θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε αποστολές χωρίς καν να ασκήσετε βία:

facial-recognition

Η φινλανδική εταιρεία Uniqul ανέπτυξε ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα πληρωμών βάσει τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων. Αυτό σημαίνει ότι αφού κάνεις τα ψώνια σου και έρθει η ώρα να πληρώσεις, δε χρειάζεται να έχεις μαζί σου μετρητά ή πιστωτικές κάρτες, αλλά αρκεί να κοιτάξεις στην κάμερα και να περιμένεις να αναγνωρίσει το πρόσωπό σου. Αφού προσδιορίσει την ταυτότητα σου, πατάς επιβεβαίωση και η συναλλαγή σου ολοκληρώνεται.

Μοναδικό αρνητικό του συστήματος είναι ότι η εταιρεία θα πρέπει να έχει τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας, αν και όπως αναφέρει όλα τα δεδομένα είναι προστατευμένα από κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού και είναι απολύτως ασφαλή.

Όσο για τις χρεώσεις εξαρτώνται από την εμβέλεια που ο καταναλωτής επιθυμεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας (απόσταση από ένα συγκεκριμένο σημείο της επιλογής του) ξεκινώντας από $1 το μήνα για ακτίνα 1-2km και φτάνοντας μέχρι τα $9. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της πολύ σύντομα στο Ελσίνκι.

blackberry_a10_aristo_leaked

Η βιετναμέζικη ιστοσελίδα Tinhte συνεχίζει τις διαρροές νέων τεχνολογικών προϊόντων και αυτή τη φορά δημοσιεύει video για το BlackBerry A10 “Aristo”, το οποίο γνωρίσαμε πριν από μερικές ημέρες από φωτογραφίες και φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών. Δείτε το σε δράση στο παρακάτω υψηλής ανάλυσης video:

BlackBerry A10 “Aristo”
  • Οθόνη 5” OLED HD (1280 x 720, 296ppi)
  • Επεξεργαστής dual-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.7GHz
  • Επεξεργαστή γραφικών quad-core GPU
  • Μνήμη RAM 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
  • Κάμερα 8MP (1080p / 30fps)
  • Εμπρόσθια κάμερα 2MP (720p)
  • WiFi 802.11 a/b/g/n, GPS, Bluetooth 4.0, NFC, DLNA, microUSB, LTE/HSPA+
  • Λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10.2
  • Μπαταρία 2800mAh
  • Διαστάσεις 140.7 x 72 x 9.4mm
google-helpouts

H Google εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε μια επέκταση των Hangouts που θα ακούει στο όνομα Helpouts και θα παρέχει δυνατότητα βιντεοκλήσεων για σκοπούς ηλεκτρονικού εμπορίου ανάμεσα σε επιχειρήσεις και μεμονωμένους χρήστες. Παρόλο που το project υποτίθεται πως θα ήταν μυστικό, έχουν διαρρεύσει ήδη οι πρώτες πληροφορίες και screenshots από τα προφίλ των πωλητών, τη διαχείριση φήμης, την αναζήτηση των καταναλωτών αλλά και τις πληρωμές μέσω του Google Wallet.

Σύμφωνα με τη Google, πρόκειται για ένα εργαλείο live video ηλεκτρονικού εμπορίου που θα συνδέει τους ειδικούς με αυτούς που αναζητούν γνώση πάνω σε θέματα όπως υπολογιστές, εκπαίδευση, φαγητό, υγεία, χόμπι και επιδιορθώσεις. Για παράδειγμα, με τα Google Helpouts κάποιος θα μπορεί να λαμβάνει συμβουλές υγείας, να επιδιορθώνει τυχόν βλάβες στο smartphone του, να μαθαίνει Γαλλικά κ.ο.κ.

Σύμφωνα με πηγές, η Google έχει συνάψει μέχρι στιγμής συμφωνίες με εταιρείες όπως οι One Medical Group, Sears, Weight Watchers και Alliance Française.
mark_zuckerberg

Η Facebook δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ξεπερνώντας όλες τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανακοινώνοντας έσοδα $1.81 δισ. Το 88% των συνολικών εσόδων της προήλθε από τις διαφημίσεις με τα mobile ads να αναλογούν στο 41% των εσόδων από αυτές. Ώντας φανερά ικανοποιημένος, ο Mark Zuckerberg δήλωσε:

“H δουλειά που έχoυμε κάνει για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή mobile εμπειρία έχει πολύ καλά αποτελέσματα και μας προσφέρει γερά θεμέλια για το μέλλον.”
Συνεχίζοντας, η Facebook ανακοίνωσε ότι το κοινωνικό της δίκτυο διαθέτει πλέον 1.15 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 669 εκατομμύρια ημερήσιους. Οι μηνιαίοι ενεργοί mobile χρήστες ξεπέρασαν τα 819 εκατομμύρια (αύξηση 51% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά) ενώ οι ημερήσιοι mobile χρήστες ανήλθαν στα 469 εκατομμύρια.

Aναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Google Drive

H εφαρμογή Google Drive αναβαθμίστηκε στην έκδοση 1.5 προσθέτοντας την επιλογή ανοίγματος συνδέσμων που βρίσκονται μέσα σε αρχεία απευθείας στον Chrome ή τον Safari ακολουθώντας το παράδειγμα του Google Chrome που πρόσθεσε παρόμοια λειτουργικότητα στην τελευταία του αναβάθμιση. Επίσης, εκτός από τις συνηθισμένες βελτιώσεις στην απόδοση της εφαρμογής και τις επιδιορθώσεις σφαλμάτων, προστέθηκε η δυνατότητα εισαγωγής σειρών και στηλών χρησιμοποιώντας το πλήκτρο “+” στα Google Sheets.

Θα βρείτε το Google Drive για iPhone και iPad δωρεάν στο App Store [iTunes link]
Loom

To Loom είναι μια νέα υπηρεσία για το iOS και OS X που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τη λειτουργία Photo Stream του iCloud με αρκετές επιπρόσθετες δυνατότητες. Πρόκειται για μια οργανωμένη βιβλιοθήκη στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε καθώς βρίσκεται και συγχρονίζεται στο cloud. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τα πρώτα 5GB ενώ μπορείτε να αγοράσετε 50GB για $39.99/χρόνο και 250GB για $99.99/χρόνο. Να σημειώσουμε ότι εξαιτίας του φόρτου στους servers η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα κρατήσεων για την πρώτη εγγραφή σας στην υπηρεσία.


Θα βρείτε το Loom για iPhone και iPad δωρεάν στο App Store [iTunes link] και την έκδοση για OS X εδώ.

Βίντεο από τον σταθμό Xierqi στο μετρό του Πεκίνου στην Κίνα. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα...



perierga.gr - Μια απίθανη γιαγιά... ντράμερ!Η μπυραρία «Coalition Drum Shop» στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ προσφέρει χαλαρές και διασκεδαστικές στιγμές στους θαμώνες της με μουσική ροκ και τζαζ, ενώ κατά καιρούς διάφορα lives διοργανώνονται. Σταθεροί πελάτες οι περισσότεροι, βρέθηκαν μπροστά σε ένα παράξενο περιστατικό το οποίο μάλιστα επαναλαμβάνεται. Ο λόγος για μια ηλικιωμένη γυναίκα, άγνωστη στους περισσοτέρους, που εμφανίστηκε ξαφνικά και κάθισε αμέσως στα ντραμς. Όλοι απόρησαν αλλά μόλις την άκουσαν κατάλαβαν ότι είχε ταλέντο. Η γυναίκα έπαιξε για λίγη ώρα και μετά έφυγε όπως ήρθε. «Το κάνει συχνά, δεν ξέρουμε ποια είναι αλλά η μουσική της είναι φοβερή», λέει ο ιδιοκτήτης. Για του λόγου το αληθές, ακούστε την.



perierga.gr - Δείτε τι απίθανο συμβαίνει όταν καεί ο θειοκυανικός υδράργυρος!Ένα από τα πολλά εντυπωσιακά πειράματα της Χημείας είναι και αυτό που θα δείτε στη συνέχεια, το οποίο προκαλεί ποικίλα συναισθήματα. Από εντυπωσιασμό μέχρι τρόμο. Σε ένα αλουμινόχαρτο έχει τοποθετηθεί θειοκυανικός υδράργυρος ο οποίος στη συνέχεια παίρνει φωτιά. Τότε μια μικρογραφία ηφαιστείου δημιουργείται που εντυπωσιάζει. Σε 30 δευτερόλεπτα, όμως, κάτι τρομακτικό συμβαίνει. Το νιτρίδιο του άνθρακα που παράγεται δημιουργεί ένα σκηνικό… θρίλερ.


Αυτά είναι τα Sandisk Connect Wireless Flash Drive (16GB-32GB) και Sandisk Connect Wireless Media Drive.
4
Και τα δύο είναι WiFi-based μηχανάκια για smartphones και tablets…

Με downloadable HD ταινίες στα 5GB each, ένα 16GB (ή 8GB!) smartphone και tablet δεν επαρκεί. Φυσικά υπάρχει και η θύρα microSD…

0

Με τις σειρές της Connect Flash η Sandisk έχει μηχανάκια WiFi και δεν χρειάζεσαι USB καλώδιο. Χρήσιμη μια app (iOS και Android) ενώ το Sandisk Wireless Flash Drive είναι ένα 32GB USB stick (με μια microSD).
Το δε Wireless Media Drive είναι μια μονάδα 64GB WiFi με μια (full-size) SDXC κάρτα που streamάρει βίντεο για 8 ώρες…

Τι άλλο έχει στο οπλοστάσιο τη η Sony για τα A-mount μηχανάκια της; Και τι μετά τη full-frame NEX;
RX100M2_top-wide
Φαίνεται πω σύμφωνα με το Sony Alpha Rumors, η Sony έχει αναπτύξει άλλους 3 full-frame αισθητήρες για Sony A-mount και E-mount μηχανές με 24, 32, και 36MP.
Σίγουρα κάποιοι θα μπουν σε NEX full-frame μηχανές όπως η επερχόμενη…

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα η Google παρουσίασε εκτός του Nexus 7 και το Chromecast, μια συσκευή με την οποία μπορείτε να απολαύσετε περιεχόμενο (μουσική, βίντεο, ταινίες, παιχνίδια) απευθείας στην τηλεόρασή σας!

Πρόκειται για ένα μικρό και φθηνό dongle που μπορείτε να τοποθετήσετε στην τηλεόρασή σας (η σύνδεση γίνεται μέσω HDMI. Από την άλλη υποδοχή διαθέτει microUSB που απαιτείται για την …φόρτιση της συσκευής) και επιτρέπει την χρησιμοποίηση ενός τηλεφώνου, tablet ή laptop για την μετάδοση του περιεχομένου στην μεγάλη οθόνη. Συνεργάζεται πλήρως με το Neflix, YouTube, Google Play Movies & TV και Google Play Music με περισσότερες εφαρμογές, όπως το Pandora, να γίνονται σύντομα διαθέσιμες.

Συνεργάζεται με όλες τις πλατφόρμες – Android, iOS, Chrome browser για Mac και Windows – και ουσιαστικά μετατρέπει αυτές τις συσκευές σε τηλεχειριστήρια χωρίς να παραμελεί τον εκάστοτε ρόλο τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε e-mails και να σερφάρετε στο Internet ενώ απολαμβάνετε αυτό που είναι στην τηλεόραση!


Όσον αφορά τους developers η Google προσφέρει το Google Cast, μια τεχνολογία με την οποία οι developers μπορούν να δημιουργήσουν συνεπείς, διαδραστικές και πολύ-επίπεδες εμπειρίες σε όλες τις φορητές συσκευές και τηλεοράσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Έχετε υπόψιν ότι το Chromecast είναι η πρώτη συσκευή με το Google Cast και θα ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον.

To Chromecast είναι διαθέσιμο από σήμερα στο Google Play και Amazon (όχι στην Ελλάδα, βέβαια) στην τιμή των $35.
new_nexus_7

Όπως αναμενόταν, ο Sundar Pichai παρουσίασε πριν από λίγο το νέο Nexus 7 tablet, αφού πρώτα μας ενημέρωσε ότι πλέον 1 στα 2 tablets που πωλούνται παγκοσμίως χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android, ενώ συνολικά έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερα από 70 εκατ. Android tablets μέχρι σήμερα με το 10% να είναι Nexus 7!


new_nexus_7

Η νέα συσκευή είναι ακόμα λεπτότερη (περίπου 2mm σε σύγκριση με το προηγούμενο), με μικρότερο περιθώριο και ελαφρύτερη κατά 50gr. Ακόμη, ο νέος επεξεργαστής προσφέρει 80% καλύτερη απόδοση.

Φυσικά, είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο με λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean, με τη νέα έκδοση να φέρνει τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών προφίλ (διαφορετικές εφαρμογές, ρυθμίσεις κλπ. για κάθε χρήστη), υποστήριξη του πρωτοκόλλου OpenGL 3.0 για καλύτερη υποστήριξη 3D γραφικών, υποστήριξη Bluetooth Smart.

Να σημειωθεί ότι το Android 4.3 Jelly Bean update θα είναι διαθέσιμο για όλες τις συσκευές Nexus (Nexus 4, original Nexus 7, Nexus 10, Samsung Galaxy Nexus) και τις Google Editions (Galaxy S4, HTC One) όσο το δυνατόν συντομότερα…
Nexus 7 2nd Gen
  • Οθόνη 7” Full HD LCD IPS (1920 x 1200, 323ppi)
  • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5GHz
  • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 320 GPU
  • Μνήμη RAM 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB
  • Κάμερα 5MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 1.2MP
  • Ηχεία stereo
  • WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, wireless charging, έξοδος HDMI, 4G LTE
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean
  • Μπαταρία 4000mAh (10 ώρες web browsing)
  • Πάχος 7.62mm
  • Βάρος 318gr
Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα σε τιμές $229 (16GB) και $269 (32GB), με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις 30 Ιουλίου, αλλά μόνο σε μερικές χώρες (Ελλάδα μακριά ακόμα…).


crf1

Βρετανοί επιστήμονες της ιατρικής εταιρείας Heptares Therapeutics στο Χερτφορντσάιρ κατόρθωσαν να εντοπίσουν το πιο “μίζερο” μόριο του εγκεφάλου, μια πρωτεΐνη που θεωρείται υπεύθυνη για την εμφάνιση του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης.

Η πρωτεΐνη ονομάζεται CRF1 και βρίσκεται στις εξωτερικές μεμβράνες των κυττάρων της υπόφυσης, του εγκεφαλικού αδένα που ως γνωστόν παίζει σηματικό ρόλο στην ανάπτυξη του άγχους καθώς απελευθερώνει χημικές ουσίες του στρες στο αίμα.

Για τον εντοπισμό και την ανάλυση της δομής της, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον πανίσχυρο επιταχυντή σωματιδίων Diamond Light Source. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η CRF1 ανιχνεύει τα μόρια του στρες που απελευθερώνονται από τον υποθάλαμο, μια δεύτερη περιοχή του εγκεφάλου που παράγει ορμόνες οι οποίες ελέγχουν τη θερμοκρασία, την πείνα και τη διάθεση του ανθρώπου. Μόλις εντοπίσει ένα μόριο, η CRF1 δίνει σήμα να απελευθερωθούν ορμόνες του στρες που με τον καιρό προκαλούν την εμφάνιση άγχους ή και κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το νέο εύρημα θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμάκων για το στρες και την κατάθλιψη αλλά και την ανάλυση των μορίων που εμπλέκονται στον διαβήτη τύπου 2 προκειμένου να αναπτύξουν φάρμακα που θα λαμβάνονται από το στόμα και να καταργήσουν τις ενέσεις ινσουλίνης.
assassins_creed_iv_screenshot

Η Ubisoft δημοσίευσε ένα νέο gameplay video για το Assassin’s Creed IV: Black Flag με σχολιασμό από τον Ashraf Ismail, αυτή τη φορά διπλάσιο σε διάρκεια από αυτό που είχαμε δει πριν από μερικές ημέρες, ρίχνοντας περισσότερο φως στον open world κόσμο που δημιούργησε στην Καραϊβική.


To Assassin’s Creed IV: Black Flag κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου για PC, PS3, Xbox 360 και Wii U, ενώ θα είναι διαθέσιμο και για τις νέας γενιάς παιχνιδοκονσόλες PS4 και Xbox One με την άφιξη τους.

Αν μπορούσες να έχεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου από οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι θα σε γλίτωνε από τον κόπο του να κουβαλάς μαζί σου laptop, φορτιστές κ.ο.κ.

fiberio

Προς αυτή την κατεύθυνση στράφηκε μια ομάδα Γερμανών ερευνητών η οποία ανέπτυξε την πρώτη tabletop touchscreen που σκανάρει το δακτυλικό σου αποτύπωμα, αναγνωρίζει την ταυτότητα σου και στη συνέχεια σου επιτρέπει να συνδεθείς στο προσωπικό σου σύστημα από απόσταση.

Η οθόνη ονομάζεται Fiberio και παρέχει ακρίβεια στα ίδια περίπου επίπεδα με τα συστήματα του FBI. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Christian Holz, μέχρι τώρα οι οθόνες δεν μπορούσαν να σκανάρουν αποτυπώματα και οι ανιχνευτές αποτυπωμάτων δεν μπορούσαν να προβάλλουν εικόνες. Αυτόν ακριβώς τον περιορισμό έρχεται να καταργήσει η οθόνη Fiberio.

Δείτε τη σε δράση στο παρακάτω video:

Twitterrific

To Twitterrific, μία από τις καλύτερες εφαρμογές για το Twitter στο iOS, αναβαθμίστηκε στην έκδοση 5.2.3 προσθέτοντας μια νέα λειτουργία Today με την οποία μπορείτε να δείτε γρήγορα τα πιο πρόσφατα favorites, retweets και νέους followers εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τα push notifications μέσα από τις ρυθμίσεις ενώ έχει αλλάξει ελαφρώς και η εμφάνιση της εφαρμογής με μια ακόμα πιο iOS 7 αισθητική. Αναλυτικά:
NEW FEATURES
• New sidebar item: Today
- Quickly view your most recent favorites, retweets, and new followers
- Available when push notifications are enabled in settings
IMPROVEMENTS
• Updated visual appearance
• Images in the photo viewer are maximized for the current screen size
• In-app browser now plays audio for videos even if the device is set to silent
• When replying to multiple users, secondary usernames are auto-selected for quick deletion
BUG FIXES
• Fixed wrapping issues with profile text formatting
• VoiceOver no longer reads incorrect names on DMs
• Fixed an issue with saving conversations to Storify
• Protected image uploads to Droplr use the correct link format
• Avatar size setting no longer reverts when avatars are disabled
• Fixed a crash caused by invalid URL parameter
• Retweets are now displayed correctly on Favstar
• The Open Page option for hashtags now opens the correct page
Θα βρείτε το Twitterrific για iPhone και iPad στο App Store [iTunes link] στην τιμή των 2.69€

Nike+

Μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές για την καταγραφή αθλητικής δραστηριότητας (περπάτημα, τρέξιμο κτλπ), το Nike+ Running, αναβαθμίστηκε στην έκδοση 4.3 προσθέτοντας τα Nike+ Challenges για να αναμετρηθείτε με τους φίλους σας δίνοντας ο ένας στον άλλο τα απαραίτητα κίνητρα για να βελτιώσετε τους χρόνους σας. Η λειτουργία συνοδεύεται από μετρητή προόδου, στατιστικά και leaderboards.
• Choose a distance and invite your Nike+ friends.
• Keep track of who’s in the lead and stay motivated through group chats.
• Finish a Challenge before your friends and take home a medal. We’ll leave the bragging rights to you.
Θα βρείτε το Nike+ Running για iPhone δωρεάν στο App Store [iTunes link]

Τι άλλο για pro και consumer χρήση;

Το υβριδικό Ultrabook™ διαθέτει ψηφιακή γραφίδα, για να καταγράφετε όλες τις σκέψεις σας…



VAIO® Duo 13 (λειτουργία πληκτρολογίου) VAIO® Duo 13 (λειτουργία slate)

Μοναδικός σχεδιασμός Surf Slider™ για να μεταφέρεστε από τη λειτουργία slate στη λειτουργία πληκτρολογίου, και αντίστροφα

Συλλάβετε, προσωποποιήστε και μοιραστείτε έγγραφα ή φωτογραφίες με την πίσω κάμερα με αισθητήρα Exmor RS™ for PC, 8 megapixel, και την άνετη γραφίδα digitizer


Εξίσου δυναμικό με το smartphone σας, με δυνατότητα σύνδεσης mobile broadband και τεχνολογία always-on, που σας κρατάει ενήμερους ακόμα και σε κατάσταση αναμονής.

Όπου και αν είστε, ό,τι και αν κάνετε, εξερευνήστε νέες ιδέες με το φορητό υπολογιστή VAIO® Duo 13, από τη Sony, το λεπτό και ελαφρύ υβριδικό Ultrabook™ με οθόνη 33,7 εκ. (13,3”) – μέγεθος ικανό να απελευθερώσει τη φαντασία σας.



Προτιμάτε να πληκτρολογείτε ή να γράφετε; Ή μήπως και τα δυο; Η επιλογή είναι δική σας, όπου κι αν σας οδηγούν οι σκέψεις σας. Ο φορητός υπολογιστής VAIO® Duo 13 διαθέτει ένα μοναδικό σχεδιασμό Surf Slider™, με τον οποίο μπορείτε αδιάλειπτα να μεταφέρεστε από τη λειτουργία slate στη λειτουργία πληκτρολογίου, και αντίστροφα, για να εργάζεστε καλύτερα, όπως σας αρέσει. Ζωγραφίστε, σχεδιάστε ή γράψτε «χειρόγραφα» σημειώσεις με τη λειτουργία slate χάρη στην άνετη γραφίδα digitizer, που λειτουργεί με πίεση, στο κάθε άγγιγμά σας. Ή, απλώς, αλλάξτε τη λειτουργία σε πληκτρολόγιο για να γράψετε κείμενα και παρουσιάσεις με το πλήρως φωτιζόμενο πληκτρολόγιο backlit και την οθόνη multi-touch, υψηλής απόκρισης.

Βγάλτε τη γραφίδα digitizer από τη θήκη της, και αυτόματα θα ξεκινήσει η λειτουργία Note Anytime for VAIO για άμεση λήψη σημειώσεων, ώστε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Δεν χρειάζεται καν να πληκτρολογήσετε τον κωδικό ασφαλείας σας όταν ξανανοίξετε τον υπολογιστή, επειδή χάρη στην αναγνώριση προσώπου, σας αναγνωρίζει, άμεσα, και σας παρέχει πρόσβαση. Ποτέ άλλοτε δεν μπορούσατε τόσο αυθόρμητα να συλλαμβάνετε, να διαμορφώνετε και να μοιράζεστε τις σκέψεις σας, είτε βρίσκεστε σε κίνηση, είτε είστε κολλημένοι σε ένα γραφείο.

Ο φορητός υπολογιστής VAIO® Duo 13 έχει να επιδείξει μία πίσω κάμερα, που διαθέτει μηχανή με αυτόματη εστίαση, 8 megapixel και αισθητήρα Exmor RS™ for PC, για εικόνες με πολλές και καθαρές λεπτομέρειες. Μπορείτε, πλέον, να συλλαμβάνετε εικόνες με εξαιρετική καθαρότητα από εκτυπώσεις, σημειώσεις σε ασπροπίνακα ή ακόμα και σε προβαλλόμενες διαφάνειες. Η ενσωματωμένη εφαρμογή CamScanner τακτοποιεί τις εικόνες σας και ισιώνει τις στραβές γωνίες, ώστε τόσο οι φωτογραφίες, όσο και το σκαναρισμένο κείμενο να παραμείνουν ευθυγραμμισμένα και ακριβή. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Optical Character Recognition για αναγνώριση σκαναρισμένων λέξεων και εύκολη αναζήτηση μέσα στην εικόνα*. Εξάγετε την εικόνα στην εφαρμογή Note Anytime for VAIO και σημειώστε, επεξεργαστείτε και σχολιάστε με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας τη γραφίδα digitizer. Ανεβάστε τα αποτελέσματα στο cloud και μοιραστείτε, άμεσα, τη δουλειά σας με φίλους ή συναδέλφους.

Συνδυάζοντας την οθόνη TRILUMINOS® για κινητές συσκευές με full HD και την τεχνολογία υπερ-ανάλυσης της Sony, το X-Reality™ για κινητές συσκευές διευρύνει τη δημιουργική παλέτα των χρηστών με ρεαλιστικά χρώματα, ευρέος φάσματος, που χαρίζουν μια φυσική αίσθηση σε κάθε σκηνή. Η οθόνη TRILUMINOS® για κινητές συσκευές προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία ευρεία παλέτα πλούσιων φυσικών χρωμάτων, χάρη στην τεχνογνωσία της Sony από τις τηλεοράσεις BRAVIA. Παράλληλα, η X-Reality™ για κινητές συσκευές αναλύει κάθε εικόνα και αναπαράγει τα pixel που λείπουν, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα για πιο ευκρινή βίντεο.



Ο φορητός υπολογιστής VAIO® Duo 13 είναι εξίσου δυναμικός με εσάς, και διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης που μοιάζει με αυτήν των smartphone, και αντοχή για να συμβαδίζει με το πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Μείνετε σε επαφή με τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους φίλους σας, όσο είσαστε στο δρόμο. Χάρη στο ενσωματωμένο 3G ή το LTE broadband για κινητά**, υψηλής ταχύτητας, είναι εύκολο να ελέγχετε τα e-mail σας ή να συμμετέχετε σε βιντεοδιασκέψεις – ακόμα και όταν δεν υπάρχει κοντά Wi-F.

Ο φορητός υπολογιστής VAIO® Duo 13, χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του -15 ώρες- προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη αντοχή, σε σχέση με οποιοδήποτε Ultrabook™. Με καινοτόμα τεχνολογία αναμονής, μπορείτε, απλώς, να πατήσετε το κουμπί power για να περάσει σε λειτουργία ύπνου για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα συνεχίσει να είναι συνδεδεμένος στο Internet και να σας ειδοποιεί για νέα email και ενημερώσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν θα είστε έτοιμοι, το VAIO® Duo 13 «ξυπνάει» σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και συνδέεται άμεσα για να μάθετε τα τελευταία νέα, τον καιρό και τις ειδήσεις.

Κουραστήκατε να παιδεύεστε με τα ασύρματα σήματα που χάνονται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή όταν δουλεύετε εκτός γραφείου; Ο δρομολογητής Wi-Fi με προσαρμογέα AC*** μετατρέπει μία σύνδεση Ethernet στο δικό σας hotspot. Απλά συνδέστε τον και θα έχετε αυτόματα το δικό σας δίκτυο Wi-Fi. Συνδέονται ασύρματα μέχρι πέντε smartphone ή tablet, με τη μία… έτσι, όλες οι άλλες σας συσκευές μπορούν να μοιραστούν το σήμα και να συνδέονται στο Internet ταχύτατα.

Το νέο VAIO® Duo 13, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το τέλος Ιουνίου.

VAIO® Duo 13: Βασικά χαρακτηριστικά & προδιαγραφές (ποικίλουν ανά χώρα)

Μοντέλο
VAIO® Duo 13
Επεξεργαστής
Intel® Core™ i5-4200U, με τεχνολογία Intel® Turbo Boost
Λειτουργικό σύστημα
Windows 8
Μνήμη
4GB LPDDR3 1600MHz SDRAM
Χώρος αποθήκευσης
128GB SSD
Οθόνη
Οθόνη TRILUMINOS 33,7 εκ. (13,3”) για κινητά, X-Reality™ για κινητές συσκευές, Full HD (1920×1080) με ευρύ λόγο πλευρών (16:9), οθόνη αφής
Γραφικά
Intel® HD Graphics 4400
Άλλα χαρακτηριστικά
WLAN 802,11a/b/g/n, Bluetooth® Έκδ. 4.0 + HS, USB 3.0 (x1), USB 3.0 με φόρτιση USB (x1), Έξοδος HDMI, Κάρτα μνήμης Memory Stick Duo/SD με κοινή θέση, Στερεοφωνικά ηχεία, Πίσω κάμερα με 8 Megapixel και αυτόματη εστίαση με αισθητήρα ExmorRS for PC, Μπροστά κάμερα Full-HD με αισθητήρα Exmor R for PC (2,07 megapixels), Μονάδα Mobile Broadband (LTE ή HSPA+, UMTS, EDGE/GPRS), Αισθητήρες (NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digital Compass), Γραφίδα digitizer, Προσαρμογέας HDMI σε VGA, Ethernet με AC σε Δρομολογητή Wi-Fi
Διαστάσεις ΒxΥxΠ
Κατά προσέγγιση 330 χλστ. x 19,5 χλστ. x 210 χλστ.
Βάρος
Κατά προσέγγιση 1,35 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία)

Περιμένετε να πιάσετε στα χέρια σας ένα γυαλιστερό Sony PS4;
Playstation 4 2
Ναι, και μάλλον οι προπαραγγελίες το δείχνουν. Από την άλλη κάθε hardware που φτάνει στις ΗΠΑ πρέπει να περάσει από τον οργανισμό FCC και το ίδιο χρειάζεται και το Sony PS4 έχει περάσει, αρχικά το development kit και τώρα, το ίδιο το Sony PS4.

Τι μάθαμε; τον maximum συχνότητα χρονισμού στα 2.75GHz αλλά και ΔΥΟ system labels, ένα “Made in China” και ένα “Made in Japan”. Τι σημαίνει; πως η Sony θα φτιάχνει το Sony PS4 και στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

Το Canary έχει σαν στόχο κάτι βασικό και απλό: να θέσει τον έλεγχο της ασφάλειας του σπιτιού στα χέρια του χρήστη…
canarysecurity
Μια all-in-one συσκευή και λύση που έχει σαν στόχο να φέρει τα πάντα σε ένα κουτί με τους αισθητήρες και μια app για περισσότερο έλεγχο.
Όπως λέει ο κος Adam Sager, Συνιδρυτής και CEO της Canary, έχει μια κάμερα νύχτας – night vision capable HD camera, ευρυγώνιο φακό και WiFi σύνδεση για όλο το σύστημα που μπαίνει οπουδήποτε στο σπίτι ενώ ένα 3-αξόνων επιταχυνσιόμετρο ανιχνεύει δονήσεις και ενημερώνει σε iOS και Android app.

canaryapp
Αν δε συμβεί κάτι και δεν εμπλακείς, απλά ενημερώνεται η υπηρεσία που έχεις σε συμβόλαιο. Τιμή; τα $199 μοιάζουν λογικά για ένα σύστημα που έχει ενσωματωθεί σε καμπάνια Indiegogo και άρα κατεβαίναι και στα $149.



«Εγώ ξέρω μέσα μου ότι τα έδωσα όλα. Συγγνώμη. Είμαι 32 και μεγάλος, αλλά εγώ νιώθω μικρός». Μέχρι εκεί κατάφερε να μιλήσει, πριν τον πνίξουν τα δάκρυα. Ηταν το 2012 στο Λονδίνο. Φέτος είναι 33. Μεγάλος, ο σπουδαιότερος Ελληνας αθλητής πια, χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής σε ένα σκληρό άθλημα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκλόνισε – και δεν είναι υπερβολή – όταν με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγγνώμη επειδή δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τερμάτισε 4ος και συντετριμμένος στα 10 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης. Ουδείς θα ξεχάσει ποτέ τη συγγνώμη του. Αυτό το πληγωμένο, όμως, θηρίο έχει τρομακτική υπομονή και επιμονή.

Τη Δευτέρα στην Ισπανία θα μπορούσε να κλαίει από χαρά. Το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. κολύμβησης, σε ανοιχτή θάλασσα, που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, στην Ισπανία, επαναλαμβάνοντας τον προ διετίας θρίαμβό του στη Σανγκάη, επιβεβαιώνει απλώς ότι πρόκειται περί σπουδαίου αθλητή, ίσως στο πιο κοπιαστικό άθλημα. Ηταν τρομερό και το φίνις του, καθώς πέρασε ως 46ος τα 2,5 χιλιόμετρα και ως 25ος το πέμπτο χιλιόμετρο του αγώνα. Κι ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι 32 ετών. Ηλικία συνήθως απαγορευτική για κολυμβητές.


Αυτό το μετάλλιο ήταν το πέμπτο του σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Τερμάτισε με χρόνο 1:49:11.8. Αφησε δεύτερο τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τρίτο τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι. Είχε κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στη Μελβούρνη (5χλμ.), το 2007, αργυρό στη Ρώμη (5χλμ.), το 2009, κι ένα ακόμα αργυρό στη Σανγκάη, στα 5 χιλιόμετρα.

Τι είπε ο ίδιος μετά την απονομή; «Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου, τους γονείς μου και κυρίως σε όλους τους Ελληνες. Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό. Ηταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία δυόμισι χιλιόμετρα. Εκεί κολύμπησα με μυαλό και ψυχή συναισθανόμενος αυτό που είχε συμβεί πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Ποιος είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης


Ο Σπύρος Γιαννιώτης γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1980 στο Λίβερπουλ (τόπο καταγωγής της μητέρας του), αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα (τόπο καταγωγής του πατέρα του), όπου και μυήθηκε στο κολύμπι, αγωνιζόμενος στον τοπικό ΝΑΟΚ.

Το καλοκαίρι του 1998 πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε μεγάλες διοργανώσεις, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, στην Αμβέρσα. Λίγο καιρό αργότερα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, μετακόμισε στην Αθήνα και εγκαινίασε τη συνεργασία του με τον προπονητή Νίκο Γέμελο, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και η οποία «σημάδεψε» την αθλητική σταδιοδρομία του.

Σε ηλικία 19 ετών ο Γιαννιώτης είναι ήδη στέλεχος της εθνικής ομάδας κολύμβησης, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Χονγκ Κονγκ και τα Ευρωπαϊκά της Κωνσταντινούπολης (50άρα) και της Λισαβόνας (25άρα). Ένα χρόνο αργότερα παίρνει μία... πρώτη γεύση από Ολυμπιακούς, καθώς δίνει το «παρών» στους Αγώνες του Σίδνεϊ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2000 συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, παίρνοντας την 7η θέση στα 1.500μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Βαλένθια.

Η επόμενη τετραετία σηματοδοτεί την πρώτη «χρυσή εποχή» του Σπύρου Γιαννιώτη. Το 2001 γίνεται ο πρώτος Έλληνας (άνδρας) κολυμβητής που μετέχει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τερματίζοντας 7ος στα 400μ. ελεύθερο στην Φουκουόκα. Την ίδια χρονιά κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας. Το 2002 στο Βερολίνο είναι μέλος της ομάδας 4Χ200μ. ελεύθερο, που χαρίζει στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2004, στη Μαδρίτη, «αγγίζει» το βάθρο και σε ατομικό αγώνισμα, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση στα 1.500μ. ελεύθερο.

Το αποκορύφωμα της «χρυσής» τετραετίας έρχεται στον καταλληλότερο τόπο και χρόνο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Γιαννιώτης «γράφει» ιστορία στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, καθώς γίνεται ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής μετά το 1896 που συμμετέχει σε δύο τελικούς, ενώ η πέμπτη θέση που καταλαμβάνει στα 1.500μ. ελεύθερο είναι η καλύτερη για τη χώρα μας στην ιστορία των Ολυμπιακών (εξαιρουμένης της πρώτης διοργάνωσης).

Η επόμενη διετία θα αποδειχθεί προβληματική. Ο κύκλος φαίνεται να κλείνει. Και τότε αποφασίζει να στρέψει την προσοχή του στην (σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα) κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα. Τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου 2007, ο Γιαννιώτης βρίσκεται στην εκκίνηση του αγώνα 5χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Μελβούρνης, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τις δυνάμεις του εκτός πισίνας. Θα χρειαστεί 56 λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και 6 δέκατα για να ολοκληρώσει τη διαδρομή και πριν από αυτόν έχουν τερματίσει μόλις δύο αθλητές.

Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, την κρίσιμη ημέρα, στα 10χλμ., όλα πηγαίνουν στραβά. Ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής κάνει την κούρσα του και είναι επικεφαλής, προσπαθώντας να αποφύγει τον συνωστισμό και το αναπόφευκτο... ξύλο, βλέπει ένα «μπουλούκι» αθλητών (έτσι το περιέγραψε ο ίδιος) να τον προσπερνάει, χάνει τον έλεγχο και την αυτοσυγκέντρωσή του και καταποντίζεται. Η 16η θέση της τελικής κατάταξης είναι μία τεράστια απογοήτευση. Η σκέψη της αποχώρησης στριφογυρίζει ξανά στο μυαλό του.

Στο τέλος του 2011 αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ και ξεκινά την προετοιμασία του για το μεγάλο ραντεβού της βρετανικής πρωτεύουσας. Το Λονδίνο θα τον πληγώσει όμως. Η τέταρτη θέση είναι η κορυφαία που έχει πάρει Ελληνας κολυμβητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (πλην του 1896), αλλά για τον Γιαννιώτη δεν ήταν αρκετή. Ηθελε το μετάλλιο, ονειρευόταν το χρυσό.


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο Αντώνης Ρέμος σε συναυλία του να σχολιάζει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και να λέει πως «αυτό θα δει και θα περπατήσει ο π@υστης».


Το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο κατά την συναυλία που έδωσε ο γνωστός τραγουδιστής στην Μύκονο και συγκεκριμένα στην Ψαρού. Λίγο πριν ξεκινήσει ένα τραγούδι ο Αντώνης Ρέμος ξαφνικά είπε στο κοινό του: «αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π@ύστης. Θαύμα παιδιά σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο π@ύστης!».



koolnews.gr
disney-3d-algorithm

Η Disney Research συνεχίζει να καινοτομεί και μετά την τεχνολογία AIREAL που είδαμε χτες, αυτή τη φορά μας παρουσιάζει ένα νέο αλγόριθμο που έχει την ικανότητα να μετατρέπει οποιαδήποτε φωτογραφία σε εντυπωσιακό τρισδιάστατο τοπίο.

Ο αλγόριθμος προβλέπει το βάθος των αντικειμένων σε μια φωτογραφία αναλύοντας τα μοτίβα του φωτός και του σκότους. Με πολλές φωτογραφίες από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες συμπληρώνει τις λεπτομέρειες του background που αποκρύπτονται από τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά με αποτέλεσμα ένα πεντακάθαρο και λεπτομερέστατο 3D render.

Σύμφωνα με τη Disney Research, το πρόγραμμα είναι αρκετά ελαφρύ ώντας σχεδιασμένο να δουλεύει σε hardware που απευθύνεται στο μέσο χρήστη.

earth-image

Το διαστημικό αεροσκάφος Cassini της NASA κατέγραψε και μας παρουσιάζει φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται η Γη και η Σελήνη από απόσταση 898.410.414 μιλίων. Η φωτογραφία λήφθηκε στις 19 Ιουλίου ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο και όπως τη βλέπετε παραπάνω δεν έχει δεχτεί καμία επεξεργασία (ωστόσο αργότερα θα προστεθούν φίλτρα και θα δημοσιευτεί εκ νέου).

Πρόκειται για την τρίτη μόλις φωτογραφία του πλανήτη μας από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου project που ανέλαβε η NASA να φωτογραφίσει λεπτομερώς τον πλανήτη Κρόνο στο σημείο που βρίσκεται πίσω από τον Ήλιο και υπάρχει πλήρης ορατότητα.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες μέρες η NASA παρότρυνε μικρούς και μεγάλους να ανεβάσουν φωτογραφίες στις οποίες χαιρετούν προς τον Κρόνο, πρωτοβουλία που βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.
 nokia_lumia_625_1
Όπως αναμενόταν, η Nokia ανακοίνωσε επίσημα το Lumia 625 που γνωρίσαμε εχτές σε όλο του το μεγαλείο, ένα νέο mid-range smartphone που παίρνει τον τίτλο του μεγαλύτερου Windows Phone 8 smartphone της εταιρείας με οθόνη 4.7” και κεραία LTE, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2013 σε τιμή €220 (χωρίς φόρους και άλλες κρατήσεις).

Nokia Lumia 625
  • Οθόνη 4.7” LCD (800 x 480, 201ppi) με επικάλυψη Gorilla Glass 2 και αναγνώριση αφής με γάντια ή νύχια
  • Επεξεργαστής dual-core Qualcomm Snapdragon S4 1.2GHz
  • Μνήμη RAM 512MB
  • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (+7GB στο Skydrive, επέκταση με microSD)
  • Κάμερα 5MP (1080p/30fps)
  • Εμπρόσθια κάμερα VGA
  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS/GLONASS
  • GSM, WCDMA, LTE, HSPA+
  • Λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8
  • Ενσωματωμένοι χάρτες HERE Maps, HERE Drive+, HERE Transit
  • Μπαταρία 2000mAh (23 ημέρες αναμονή, 23.9 ώρες ομιλία)
  • Διαστάσεις 133.25 x 72.25 x 9.15 mm
  • Βάρος 159gr
  • Χρώματα: Πορτοκαλί, Κίτρινο, Μαύρο, Λευκό, Πράσινο
lg_g2_invitation

Η LG απέστειλε τις προσκλήσεις για την εκδήλωση της 7ης Αυγούστου όπου θα παρουσιάσει το LG G2, μέσα από την οποία επιβεβαιώνεται ότι θα διαθέτει κουμπιά στο πίσω μέρος, ενώ συνόδευσε την πρόσκληση και με ένα νέο teaser video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:


Ουσιαστικά γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τη συσκευή από τις διαρροές των προηγούμενων ημερών (δείτε hands-on video), αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μήπως η LG κρύβει κάτι για την παρουσίαση.
delete-files

Όλοι μας σβήνουμε καθημερινά αρχεία που δε χρειαζόμαστε για να απελευθερώσουμε χώρο στον υπολογιστή μας, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από αυτό που βλέπουμε στα αρχεία αυτά.

Σύμφωνα με την εξήγηση του Vsauce στο video που ακολουθεί, η διαγραφή δεν έχει να κάνει τόσο με την καταστροφή των αρχείων αυτών όπως ίσως να φαντάζονται οι περισσότεροι, αλλά με την απομάκρυνση της “προστασίας” που κρατά τα μη-διαγραμμένα αρχεία ασφαλή:


Celluon Magic Cube

Υπήρχαν εποχές που προϊόντα όπως το Magic Cube τα συναντούσε κανείς μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας αλλά όχι πια! Το Magic Cube είναι ένας φορητός και ευέλικτος προτζέκτορας πληκτρολογίου και multitouch ποντίκι που συνδέεται σε οποιαδήποτε Bluetooth συσκευή συμπεριλαμβανομένων των iPhone και iPad της Apple (μπορεί, επίσης, να συνδεθεί και με USB σε Windows και Mac υπολογιστές) χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση drivers κτλπ.

Ο τρόπος λειτουργίας του Magic Cube είναι απλός: το laser απεικονίζει ένα πληκτρολόγιο πρακτικά σε οποιαδήποτε συμπαγή επιφάνεια. Οι κινήσεις αναγνωρίζονται μέσω μιας υπέρυθρης στρώσης σε συνδυασμό με έναν οπτικό αισθητήρα και έτσι το σύστημα μπορεί να ορίσει τον αντίστοιχο χαρακτήρα στο πληκτρολόγιο. Το προϊόν εκπέμπει ένα υπέρυθρο φως στο χαμηλότερο μέρος του για να ανιχνεύσει αντικείμενο, όπως τα δάκτυλα του χεριού. Όταν ένα αντικείμενο περάσει από αυτή την περιοχή το υπέρυθρο φως που αντανακλάται εντοπίζεται από τον αισθητήρα. Οι πληροφορίες για την τοποθεσία και την κίνηση του αντικειμένου αναλύεται και αντιστοιχείται σε κάποιο κουμπί του πληκτρολογίου.

To Magic Cube είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Celluon εδώ στην τιμή των $170. Μην χάσετε, επίσης, την ευκαιρία να τσεκάρετε και το νεότερο μοντέλο Epic.

Frontback

To Frontback είναι μια νέα εφαρμογή για το iPhone, η οποία επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών χρησιμοποιώντας την μπροστινή και οπίσθια κάμερα της συσκευής σας σε μία μόνο φωτογραφία. Η διαδικασία δεν είναι παράλληλη αλλά πρώτα γίνεται η λήψη με την οπίσθια κάμερα και μετά με την μπροστινή, αρκετά γρήγορα αλλά όχι ταυτόχρονα. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη μπορείτε να προσθέσετε tags, τοποθεσία και να κοινοποιήσετε την φωτογραφία σε Facebook και Twitter.
• Capture an instant using both front and back cameras
• Add a location like restaurant, bar, or music festival
• Post on Facebook, Twitter and Instagram
• Tag Facebook friends right from the app
Θα βρείτε το Frontback για iPhone δωρεάν στο App Store [iTunes link]

Το xRec αποτελεί μία νέα εφαρμογή του App store η οποία παρέχει την δυνατότητα καταγραφής των “όσων συμβαίνουν στην οθόνη” του iPhone, κάτι που μέχρι σήμερα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνο μέσω 3rd party εφαρμογών του Cydia (βλ. RecordMyScreen & Display Recorder).

Το xRec παρέχει δυνατότητες καταγραφής και ήχου εκτός της εικόνας και προσφέρεται με 1,79€. Δεδομένου ότι παρόμοιες εφαρμογές που βρίσκουν το δρόμο τους στο App store αφαιρούνται από αυτό σχετικά γρήγορα, προτείνουμε να το κατεβάσετε άμεσα: iTunes link
Google Maps

Μια λειτουργία που πέρασε σχετικά απαρατήρητη στην τελευταία έκδοση του Google Maps για το iOS είναι η δυνατότητα αποθήκευσης χαρτών για offline χρήση. Η χρησιμότητα μιας τέτοιας λειτουργίας είναι προφανής και σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά πολλούς χρήστες. Για να την αξιοποιήσετε θα πρέπει να κάνετε zoom στην περιοχή του χάρτη που θέλετε και αργότερα να πληκτρολογήσετε στην μπάρα αναζήτησης τη φράση “OK maps” και να πατήσετε Search. Στη συνέχεια, εφόσον έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες σωστά, θα εμφανιστεί το εικονίδιο του Google Maps, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ενημερώνοντάς σας για την διαδικασία αποθήκευσης του χάρτη. Όταν ολοκληρωθεί θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη αυτόν ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet.

Θα βρείτε το Google Maps για iPhone δωρεάν στο App Store [iTunes link]
iPhone

Σύμφωνα με προμηθευτές της Apple η εταιρεία βρίσκεται σε δοκιμές για iPhone και iPad με μεγαλύτερες οθόνες, αναφέρει η Wall Street Journal. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί η δοκιμαστική παραγωγή πρωτότυπων iPhone με μεγαλύτερη οθόνη από αυτή των τεσσάρων ιντσών του iPhone 5 και η παραγωγή iPad με οθόνη ελαφρώς μικρότερη από 13 ίντσες διαγώνια.
In recent months, Apple has asked for prototype smartphone screens larger than 4 inches and has also asked for screen designs for a new tablet device measuring slightly less than 13 inches diagonally, they said. The current iPhone 5 has a four-inch screen, while the iPad has a 9.7-inch screen. The iPad Mini, a stripped-down version of its tablet computer, has a 7.9-inch screen.
Είναι γνωστό ότι η Apple πειραματίζεται διαρκώς με διαφορετικού μεγέθους συσκευές και για αυτό τέτοια δημοσιεύματα από τη γραμμή παραγωγής δεν είναι ενδεικτικά των τελικών αποφάσεων της εταιρείας. Αυτό που αναμένουμε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το προσεχές Φθινόπωρο περιλαμβάνει το iPad 5 στις 9.7″, το iPad mini 2 στις 7.9″, το iPhone 5S στις 4″ και το φημολογούμενο πλαστικό iPhone σε διάφορα χρώματα.
Perierga.gr - Πωλείται η πραγματική «Λίστα του Σίντλερ»
Η πραγματική «Λίστα του Σίντλερ», οι 14 σελίδες με τα ονόματα των 801 Εβραίων που διασώθηκαν από τον Γερμανό βιομήχανο Όσκαρ Σίντλερ, βγαίνει προς πώληση στο eBay με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο πωλητής την Παρασκευή.

Η 14 σελίδων λίστα με ημερομηνία 18 Απριλίου 1945, ήταν δακτυλογραφημένη σε χαρτί από τον Ιτζακ Στερν, λογιστή και «δεξί χέρι» του Σίντλερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός σε παλαιά έγγραφα Γκάρι Ζίμετ.

«Ο ανηψιός του Στέρν πούλησε τη λίστα πριν από τρία χρόνια στον τωρινό ιδιοκτήτη, ο οποίος την αγόρασε ως επένδυση», είπε ο Ζίμετ χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τρεις άλλες παρόμοιες λίστες κατέχουν θεσμικοί φορείς, το αμερικανικό Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο στο Κόμπλενς και το Μνημείο Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.

Ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ έσωσε τις ζωές περισσότερων από χιλίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την λίστα με το προσωπικό που εκτελούσε βασικές εργασίες για το γερμανικό στρατό. Πέθανε σχεδόν ξεχασμένος το 1974. Την ιστορία ανέδειξε η επιτυχημένη ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλπμπεργκ.

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στη Χιλή στο θέρετρο San Alfonso del Mar της επαρχίας Algarrobo, έχει μήκος περίπου 1χλμ και καταλαμβάνει έκταση 80 στρεμάτων. Στο βαθύτερο σημείο της φτάνει τα 35 μέτρα βάθος και συγκρατεί τον απίστευτο αριθμό των 250.000 κυβικών μέτρων νερού.

Είναι τόσο μεγάλη, που οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κανό ή ακόμα και ιστιοπλοοία με μικρά σκάφη. Φυσικά έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες σαν η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο.

Τα νερά της είναι τόσο καθαρά και κρυστάλλινα, που μπορεί κανείς να δεί τον πυθμένα ακόμη και στο βαθύτερο σημείο. Το σύστημα καθαρισμού ελέγχεται απο υπολογιστές ανακυκλώνοντας θαλασσινό νερό. Η θερμοκρασία του νερού είναι 26ο C, 9 περισσότερους απο την παράπλευρη παραλία.

Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger