Ο Στάνισλας Βαβρίνκα και ο Ρισάρ Γκασκέ ήταν οι δύο τελευταίοι τενίστες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους τελικούς του ATP World Tour.
Η νίκη του Μπέρντιχ επί του Μίλος Ράονιτς στο Masters του Παρισιού χάρισε τόσο στον Ελβετό όσο και στο Γάλλο το εισιτήριο για την καλύτερη οκτάδα της χρονιάς, αφού πλέον η διαφορά που έχουν εξασφαλίσει από τον (με μαυροβούνιες ρίζες) Καναδό δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί.

Οι δυο τους συμπλήρωσαν τον Ράφα Ναδάλ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Νταβίδ Φερέρ, τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, τον Τόμας Μπέρντιχ και τον Ρότζερ Φέντερερ. Υπό κανονικές συνθήκες σε αυτούς θα ήταν και ο Άντι Μάρεϊ, αλλά ένας τραυματισμός στη μέση τον έθεσε εκτός μάχης.

Σε ένα νέο time-lapse βίντεο αποδεικνύεται πόσο δραματικά μπορεί να μεταμορφωθεί το σώμα και το πρόσωπο μίας γυναίκας με τη βοήθεια της τεχνολογίας (Pics+Vid)




Ένα βίντεο 37 δευτερολέπτων μας δείχνει πως μια γυναίκα της "διπλανής πόρτας" μπορεί να αποκτά τέλειες αναλογίες, εκπληκτικά μαλλιά και τα ιδανικά χαρακτηριστικά προσώπου.

Το μόλις λίγων δευτερολέπτων κλιπ που δημιουργήθηκε από το GlobalDemocracy.com, δείχνει ένα κορίτσι με σχετικά μέση εμφάνιση να μετατρέπεται σε πρότυπο γοητείας με τη βοήθεια ενός κομμωτή και ενός make - up artist και φυσικά με την... ευλογία του Photoshop.

Αρχικά στο στούντιο ρυθμίζεται ο φωτισμός, κάνοντας τα χαρακτηριστικά της να φαίνονται αδύνατα. Στη συνέχεια ο make - up artist με τη βοήθεια των καλλυντικών βάζει τις πινελιές του.



Στη συνέχεια παίρνει σειρά ο φωτογράφος, ο οποίος δίνει την πρώτη ύλη στον άνθρωπο αυτό που με τη βοήθεια του Photoshop επιτυγχάνει τη ψηφιακή βελτίωση στο πρόσωπο και το σώμα του μοντέλου.



Το αποτέλεσμα είναι ότι το μοντέλο στην τελική φωτογραφία δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με τη γυναίκα που φωτογραφήθηκε από τον φωτογράφο.




Πηγή:DailyMail

222
Αυτή η νέα τρέλα με τα smartwatch έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και εδώ, ένας super εκπρόσωπος, το Sony Smartwatch 2, μας παρουσιάζεται και σε unboxing και σε χρήση με το Xperia Z1…

22
2


ara1blogpost
Σας είχαμε ήδη δείξει το Phonebloks Concept μια πανέξυπνη ιδέα για fully upgradeable μηχανάκι. Τώρα η Motorola με το Project Ara που δουλεύει εδώ και έναν χρόνο φέρνει όλο και πιο κοντά την ιδέα στην υλοποίηση ενώ έχει έρθει και σε επαφή με τον δημιουργό του Phonebloks για το project.

ara2blogpost
Θέλουν να στήσουν ένα developer kit μέσα στο χειμώνα…

Η Symantec δημοσιοποίησε σήμερα μία μελέτη για τα ρίσκα ασφαλείας των εφαρμογών για Android για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2013.


Η μελέτη παρουσιάζει τάσεις σε malware και madware, όπου το τελευταίο αναφέρεται σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν επιθετικά ad libraries. Τα Ad libraries έχουν την ικανότητα να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές του χρήστη, με στόχο να εμφανίζουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Παρόλα αυτά, ορισμένα από αυτά τα libraries μπορούν να διαρρεύσουν προσωπικές πληροφορίες ή να επιδεικνύουν ενοχλητικές συμπεριφορές, όπως προβολή διαφημίσεων στο notification bar, δημιουργία διαφημιστικών εικόνων ή αλλαγή σελιλοδεικτών στους Web browser. Αναφερόμαστε σε αυτά τα libraries ως επιθετικά ad libraries.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, 65 ad libraries ήταν γνωστά και περισσότερα από 50% από αυτά είχαν καταχωρηθεί ως επιθετικά. Το ποσοστό των apps που χρησιμοποιούν επιθετικά ad libraries είχε άνοδο από το 2010, με αύξηση σε ετήσια βάση, η οποία έφθασε το 23% το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι χρήστες πρέπει να αναμένουν το μεγαλύτερο ποσοστό madware όταν κάνουν download εφαρμογές από την κατηγορία Personalization, ενώ ακολουθεί η κατηγορία Utilities & Demo και έπεται η κατηγορία Racing Games.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παρουσία του malware, η οποία βρίσκεται ως επί το πλείστον στις κατηγορίες Photography, Arcade & Action Games και Entertainment. Το Malware, όπως αναμενόταν, βρίσκεται σε σταθερή άνοδο, με τον όγκο των γνωστών δειγμάτων malware (αποκλείοντας τα madware και grayware) να φθάνουν σχεδόν τον αριθμό 275.000 τον Ιούνιο 2013, καταγράφοντας μία τετραπλάσια αύξηση από τον Ιούνιο του 2012.

Η αναλυτική αναφορά για το Mobile Adware και Malware είναι διαθέσιμη εδώ.

cod_extinction

Η Activision αποκαλύπτει ένα ακόμη multiplayer mode του επερχόμενου Call of Duty: Ghosts (κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου), το οποίο σας βάζει σε μια ομάδα 4 ατόμων που προσπαθεί να επιβιώσει απέναντι σε εξωγήινους χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα εξελιγμένο οπλισμό. Το Extinction χαρακτηρίζεται ως ταχύτατο και τρομερά έντονο mode που θα αποζημιώσει όσους βαριούνται με τα καθιερωμένα.

Nokia

H Nokia ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013 έχοντας σημειώσει έσοδα 5.66 δις ευρώ και κέρδη 118 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολύ καλό τρίμηνο για την εταιρεία αν αναλογιστούμε ότι το προηγούμενο τρίμηνο είχε αναφερθεί χασούρα 115 εκατομμυρίων ευρώ και την αντίστοιχη περίοδο πέρσι χασούρα 564 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, πωλήσεις-ρεκόρ 8.8 εκατομμυρίων για τις συσκευές Lumia, μια αναμενόμενη αύξηση από τα 7.4 εκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου και τα 2.9 εκατομμύρια της περσινής περιόδου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία του τμήματος συσκευών της Nokia με το νέο χρόνο όταν θα περάσει και επίσημα πλέον υπό την καθοδήγηση της Microsoft.
firefox_25
Η Mozilla κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Firefox 25 για Windows, Mac και Linux (σύντομα και για Android), την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από τους ftp servers της εταιρείας ή να περιμένετε λίγες ώρες αν έχετε ενεργοποιημένα τα αυτόματα updates στον browser σας.


Η νέα έκδοση φέρνει για πρώτη φορά ανεξάρτητη find bar σε κάθε καρτέλα που ανοίγει ο χρήστης, επιλογή για import δεδομένων και ρυθμίσεων από άλλο browser (αν ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί τον Firefox για αρκετό καιρό), καθώς και τις κλασικές επιδιορθώσεις διάφορων μικροπροβλημάτων.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Mozilla Firefox 25 στις παρακάτω εκδόσεις:

Mozilla Firefox 25 για Windows
Mozilla Firefox 25 για Mac
Mozilla Firefox 25 για Linux
Google-glass-2

Η Google επιβεβαίωσε ότι κατασκευάζει ήδη τη δεύτερη γενιά του Google Glass και μάλιστα θα μοιραστεί στους Google Glass Explorers (οι πρώτοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ξοδεύοντας $1500 για την πρώτη έκδοση), χωρίς ωστόσο να αναφέρεται αν θα είναι δωρεάν. Πάντως, ο καθένας από αυτούς θα λάβει 3 προσκλήσεις για να δώσουν σε όποιον φίλο τους επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το Google Glass 2 υποστηρίζει συνταγογραφημένα γυαλιά (για όσους έχουν κάποια από τις γνωστές παθήσεις όπως μυωπία, πρεσβυωπία κλπ.) και συμπεριλαμβάνει ένα μονοφωνικό ακουστικό (earbud).

Θα γνωρίζουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά αξίζει να αναφερθούμε και στο δημοσίευμα της WSJ για το φημολογούμενο smartwatch της εταιρείας.

nexus-smartwatch11

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη WSJ, η Google ετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή του smartwatch το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο σχεδιασμού. Η εταιρεία βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με προμηθευτές από την Ασία και πιθανότατα θα το λανσάρει στην αγορά στις αρχές του 2014!


windows

28 χρόνια πριν μας γυρνά o νέος emulator του προγραμματιστή Jeff Par και συγκεκριμένα στην έκδοση Windows 1.0.1…

Αφού τρέξετε τον emulator στον browser σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Calculator και Calendar, να γράψετε στο Notepad, να ζωγραφίσετε στο Paint αλλά και να παίξετε Reversi σα να βρίσκεστε και πάλι πίσω στο 1985. Το νοσταλγικό emulator θα βρείτε εδώ.

Μπορεί αντικειμενικά ο φόβος να είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα, ωστόσο η πλειοψηφία των ανθρώπων απολαμβάνει να παρακολουθεί θρίλερ στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, να διαβάζει βιβλία τρόμου και να ακούει τρομακτικές ιστορίες. Πώς εξηγείται όμως αυτό; Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν φοβόμαστε; Την απάντηση μας δίνει η Bytesize Science στο video που ακολουθεί:

olympus_stylus_1

H Olympus ανακοίνωσε τη νέα της compact φωτογραφική μηχανή με ονομασία Stylus 1, 1/1.7-inch 12-megapixel αισθητήρα και ηλεκτρονικό viewfinder ανάλυσης 1.44m-dot.

Το νέο μοντέλο έχει σχετικά μικρό μέγεθος (116mm x 87mm x 56.5mm) και διαθέτει ενσωματωμένο flash, φακό i.ZUIKO 10.7x που μαζεύεται αυτόματα όταν η μηχανή δε χρησιμοποιείται και 1,040k-dot περιστρεφόμενη touchscreen LCD οθόνη. Επιπλέον παρέχει δυνατότητα λήψης video 1080p με στερεοφωνικό ήχο, high speed video στα 120fps και 240fps, εναλλαγή αναλογικής/ψηφιακής χρήσης και συνδεσιμότητα WiFi.

H Olympus Stylus 1 αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου στην τιμή των £550.
iPhone 6 5-inch 1080p

Μπορεί τα iPhone 5S και iPhone 5C να μην έχουν ακόμη κλείσει ούτε 2 μήνες κυκλοφορίας (και λιγότερο από μία εβδομάδα στη χώρα μας), και οι φήμες για το iPhone 6 έχουν ήδη ξεκινήσει!

Σύμφωνα λοιπόν με το Mac Fan [via Macotakara], το επόμενης γενιάς iPhone θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p (440ppi). Οι ίδιες πηγές θέλουν την κυκλοφορία του iPhone 6 (ή όπως αλλιώς θα αποφασίζει η Apple να το ονομάσει) να αναμένεται για τον Σεπτέβριο του 2014. Αναμενόμενο.

Το Ιαπωνικό περιοδικό φαίνεται να είναι βέβαιο για τις πληροφορίες του καθώς θεωρεί την διάσταση των 5 ιντσών τελειωμένη υπόθεση… Λέτε αυτό να είναι το iPhone plus που περιμέναμε από φέτος ακόμη;
 
Σάλος έχει ξεσπάσει στο YouTube με ένα βίντεο το οποίο υποστηρίζεται ότι παρουσιάζει την πτώση/κάθοδο ενός UFO

Στο βίντεο των 43 δευτερολέπτων που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, ένα φλεγόμενο αντικείμενο φαίνεται να κατεβαίνει από τον ουρανό, πάνω από την πόλη Akureyri της Ισλανδίας.

Το αντικείμενο είδαν αρκετοί άνθρωποι, ενώ εξαφανίστηκε ξαφνικά, χωρίς να αφήσει πίσω του κάποιο σημάδι.

Δείτε το βίντεο:


Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Google Earth και φαίνεται να έχει κάνει αίσθηση σε όλο το διαδίκτυο.

Βρισκόμαστε στην Ελβετία, στην κεντρική οδική αρτηρία Α5 που οδηγεί στην πόλη Walensee. Στον ουρανό επάνω από την πόλη φαίνεται να έχουν σχηματιστεί δυο φιγούρες. Αυτές, κατά πολλούς, μοιάζουν στον Ιησού Χριστό που φορά μανδύα και την Παναγία που στέκεται δίπλα του.

Προσέξτε την καλά... Συμπεράσματα και σχόλια δικά σας.


 
Πύργοι με ρολόγια που χτίστηκαν σε σημεία σημαντικών ιστορικών γεγονότων ή σημαντικά κτήρια ή ακόμη σε κεντρικά σημεία μιας πόλης για να... ενημερώνουν τους πολίτες για την ώρα όταν ακόμη τα ρολόγια χειρός δεν ήταν καθημερινά αντικείμενα και φυσικά δεν υπήρχαν κινητά.

Με την πάροδο του χρόνου κάποια από αυτά τα ρολόγια μετατράπηκαν σε αντιπροσωπευτικό σύμβολο της πόλης για την οποία έχουν χτιστεί.

Ας δούμε μερικά από τα διασημότερα ρολόγια σε πύργους και ένα από Ελλάδα:

Big Ben, Λονδίνο – Αγγλία
Rajabai, Μουμπάι – Ινδία
Σταθμός τραίνου Λιμόζ, Γαλλία
Πύργος Spasskaya στο Κρεμλίνο, Μόσχα – Ρωσία
Zytglogg, Βέρνη – Ελβετία
Piazza San Marco, Βενετία – Ιταλία
Abraj-al-Bait, Μέκκα – Σαουδική Αραβία
Παλιό Δημαρχείο, Πράγα – Τσεχία
Κεντρική Πλατεία, Ιωάννινα- Ελλάδα
perierga.gr

Από το Γραφείο Τύπου
Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Noεμβρίου, 20:00
Διάρκεια: 2 - 20 Νοεμβρίου...

«Τεχνόπολις» ∆ήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, κορυφώνεται με την έναρξη του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος, το οποίο εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1 Νοεμβρίουστην «Τεχνόπολις» του ∆ήμου Αθηναίων.

25 εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 20 χώρες και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Enri Canaj, Shadows in Greece (AL), Reiner Riedler, Fake Holidays (AT), Augustin Rebetez (CH),Sascha Weidner, Do not alight here (DE), Jacob Aue Sobol, Close to you (DK), Salvi Danes, Black Ice, Moscow, Alvaro Laiz & David Rengel, Future Plans (ES), Cedric Delsaux, Here to stay, Charles Freger, Wilder Mann (FR), Νικόλας Βεντουράκης, Leaving Utopia (GR), Tamas Dezso, Notes for an epilogue (HU), Michal Chelbin, Sailboats and swans (IL), Michel Palazzi, Black Gold Hotel (IT),Andrea Gjestvang, One day in history, Hebe Robinson, Echoes (NO), Maciek Nabrdalik, Transphere,Adam Panczuk, Karczeby (PL), Jason Florio, Silafando - a gift to you on behalf of my journey (GB),Christopher Churchill, American Faith, Lucas Foglia, A natural order, Jonathan Torgovnik, Intended Consequences: Rwandan Children Born of Rape, Andrea Star Reese, Urban Cave (US) καθώς επίσης και οι ομαδικές εκθέσεις Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2013, Athens Photo Inspiration 2013, Τα όρια της πόλης (GR)

Σημαντικές ενότητες του φεστιβάλ, τα φετινά Portfolio Reviews το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (10:00-17:00) και το ολοήμερο πρόγραμμα διαλέξεων Photo Voices την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (16:00-20:00).

PORTFOLIO REVIEWS

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους και καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή με διευθυντές Ευρωπαϊκών φεστιβάλ φωτογραφίας, επιμελητές και editors, να παρουσιάσουν το έργο τους και να αναζητήσουν το δρόμο τους για τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Συμμετέχοντες reviewers: Κωστής Αντωνιάδης, Γιάννης Μπεχράκης, Σταύρος Μωρεσόπουλος (GR), Irma Puttonen (FI), Angela Ferreira (PT), Marion Hislen (FR), Sheyi Bankale, Louise Clements (GB), Angel Gonzalez Fernandez (IE), Feiko Koster, Katherine Matthews (NL)

PHOTO VOICES

Με γενικό μότο We Speak Photography, το Photo Voices, προσκαλεί καταξιωμένες προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες να αναδείξουν μέσα από μία σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων τη γλώσσα και το ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Συμμετέχοντες ομιλητές: Κωστής Αντωνιάδης, Νικόλας Βεντουράκης, Γιάννης Μπεχράκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου (GR), Sheyi Bankale, Jason Florio, Louise Clements (GB), Andrea Gjestvang (NO), Angela Ferreira (PT), Andrea Star-Reese (US)


Η αλήθεια είναι ότι μετά τη δίαιτα του Άτκινς και άλλων παρόμοιων διατροφικών μοντέλων, όσοι προσπαθούν να αδυνατίσουν αποφεύγουν...
με κάθε τρόπο τους υδατάνθρακες. Είναι όμως όλοι οι υδατάνθρακες ένοχοι; Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που υπάρχουν στα προϊόντα ολικής άλεσης, στα δημητριακά και στη κινόα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, τα οποία ικανοποιούν αποτελεσματικά το αίσθημα της πείνας, χαρίζουν ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού.

Μάλιστα όπως δήλωσε και το top model Naomi Campell στο περιοδικό Harper's Bazaar «Για μένα, η λύση είναι οι υδατάνθρακες». Η ίδια παραδέχεται ότι είναι προικισμένη με καλό μεταβολισμό που κάνει πολλές καύσεις, ενώ αθλείται συχνά και προσέχει τη διατροφή της.

Εάν λοιπόν θέλεις να αδυνατίσεις, προσπάθησε να αποφεύγεις τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που βρίσκονται για παράδειγμα στο αλεύρι, στο λευκό ψωμί, στα ζυμαρικά, στα γλυκά οι οποίοι αυξάνουν την πρόσληψη θερμίδων και ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη στο αίμα.

Ο αιφνίδιος θάνατος του θρύλου της ροκ, Λου Ριντ, που σόκαρε τον κόσμο, φαίνεται ότι προήλθε από το αλκοόλ.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο rockinathens.gr, τα πρώτα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι ο θάνατος του Λου Ριντ οφείλεται σε κίρρωση του ήπατος, πάθηση για την οποία ο τραγουδιστής είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση τον περασμένο Μάιο.

Οι Νιλ Γιάνγκ, Ελβις Κοστέλο και Τζιμ Τζέιμς (των My Mornin Jacket) στην εμφάνιση τους τη περασμένη Κυριακή στο Bridge School Benefit απέτισαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, διασκευάζοντας μαζί το Oh! Sweet Nothing των Velvet Underground.

Είναι ο βρετανός ηθοποιός με τη μεγαλύτερη επιρροή. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί κινηματογραφόφιλοι οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα που γίνεται κάθε δύο χρόνια με στόχο να εντοπίσει τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης.

Ο Σκωτσέζος πράκτωρ 007 άφησε στη δεύτερη θέση τον Αντονι Χόπκινς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λίαμ Νίσον. Στην ίδια έρευνα - που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τα στούντιο του Χόλιγουντ - ο 83χρονος Κόνερι είχε καταλάβει την κορυφή τόσο το 1998 όσο και το 2003. Οσο για τις γυναίκες, η πρώτη κάνει την εμφάνισή της μόλις στην έκτη θέση και δεν είναι άλλη από την Τζούντι Ντεντς.

Συστάσεις προς τους πελάτες της ηλεκτρονικής τραπεζικής δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και οι τράπεζες μέλη της παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες λαμβάνουν, με αφορμή το γεγονός ότι πελάτες τραπεζών εξακολουθούν να δέχονται παραπλανητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, στους πελάτες συστήνουν:
- Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.

- Αγνοείστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για τον λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

- Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας.
Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντάς το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.

- Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.
Αν δε γνωρίζετε πώς να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.
 
Είναι πλέον και επίσημο: οι ωρολογοποιοί λατρεύουν όσο τίποτα τις υπερβολές και την εκζήτηση.

Κι ενώ ένα καλό ρολόι που λέει ακριβώς την ώρα θα ήταν ενδεχομένως αρκετό, αυτό που προσθέτει κύρος στη φίρμα και αξία στο κομμάτι είναι ο ολοένα και πιο πολύπλοκος μηχανισμός!

Το πράγμα δεν μένει βέβαια εκεί, καθώς πλέον οι exclusive φίρμες προσπαθούν να στριμώξουν στο ρολόι όσες περισσότερες -και εξωφρενικότερες- λειτουργίες παίρνει, που καταλήγουν απαρέγκλιτα να προσθέτουν πολλά μηδενικά στην τιμή του.

Σε περιορισμένη φυσικά διάθεση και με ιδιαιτέρως πολύπλοκα χαρακτηριστικά, τα κομμάτια αυτά χάνουν πολλές φορές τη λειτουργικότητά τους, όσο παραμένουν όμως στα χρηματοκιβώτια των συλλεκτών αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ας δούμε λοιπόν ασύγκριτα πολύπλοκα ρολόγια που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς, μέσα σε έναν κόσμο μάλιστα ιδιαιτέρως περίπλοκης υψηλής ωρολογοποιίας...
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, πιλότος του F16 στέλνει ένα υπερήφανο μήνυμα, προς τον κόσμο που τον βλέπει!.....[...]

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΚΑΡΟΥΣ ....ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ .........


Με μια επιχειρηματολογία που σπάζει κόκαλα, Έλληνας επιστήμονας με βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί αντίστοιχοι στη Γερμανία ή/και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τσακίζει την ουσία της επιχειρηματολογίας της Γερμανίδας καγκελαρίου, καταδεικνύοντας ότι αυτή δεν μπορεί να έχει αποκλειστική εφαρμογή όπου μας βολεύει, αλλά οι ανιστόρητες και ανάλγητες κατά καιρούς δηλώσεις, ίσως ήρθε η ώρα γυρίσουν μπούμερανγκ στην… ξεχασιάρα καγκελάριο, στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Τα στοιχεία του συντάκτη της επιστολής βρίσκονται στη διάθεση του «defence-point.gr», που όμως σέβεται την επιλογή του στην ανωνυμία. Σε κάποια σημεία, οι αναφορές δεν θα πρέπει να εκληφθούν «σε απόλυτες ιδεολογικές τιμές», καθώς είναι καταφανώς «διπλωματικά προσαρμοσμένες» για να ενισχυθεί το κεντρικό επιχείρημα που αποδομεί την καγκελάριο…

Ακολουθεί η παρουσίαση της επιστολής, ενώ στο τέλος θα παρατεθεί και στην αγγλική γλώσσα, στην οποία γράφτηκε:



ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ:

«Διάβασα ότι είστε εξοργισμένη απέναντι στους Αμερικανούς επειδή φέρονται να κατασκόπευσαν το κινητό σας τηλέφωνο. Και καλείτε το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιδράσει ‘με μια φωνή’. Εντάξει, ας εξετάσουμε αυτές σας τις απαιτήσεις υπό το πρίσμα της δικής σας προσέγγισης[στο θέμα] των σχέσεων μεταξύ εθνών, της ευρωπαϊκής συσσωμάτωσης και της αλληλεγγύης:

Σας θυμάμαι να δηλώνετε ότι «δεν μπορείς να χρωστάς και να είσαι ένα ανεξάρτητο έθνος».Γιατί [τότε] περιμένετε από τον Ομπάμα να το σκεφτεί διαφορετικά; Η χώρα σας, πέραν της αποδοχής γενναιόδωρης οικονομικής βοήθειας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ΗΠΑ, με αμφότερες τις μορφές της απευθείας χρηματοδότησης και της διαγραφής χρεών (αυτές που κάνουν τους ψηφοφόρους σας να ανατριχιάζουν αυτές τις μέρες…), είχε την άμυνά της να αποτελεί ανησυχία άλλων καθ’ όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ευγενική προσφορά των Αμερικανών φορολογουμένων. Το ότι δεν είχαν να διατηρούν ένα πραγματικό στράτευμα, παρήγαγε θαύματα για τα γερμανικά δημόσια οικονομικά…

Οπότε, τώρα, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με τη Γερμανία να μοιάζει αμφιλεγόμενη στον στρατηγικό της προσανατολισμό, με τους προκατόχους σας να πληρώνονται από ρωσική εταιρία [ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γιόσκα Φίσερ που εργάζονται για τον βόρειο ρωσικό αγωγό] και εσάς να μπλοκάρετε την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, οπότε συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία, δε νομίζετε ότι οι Αμερικανοί έχουν τοδικαίωμα να αναρωτιούνται για τις πραγματικές σας προθέσεις;

Θυμηθείτε: «Δεν μπορείς να χρωστάς και να είσαι ανεξάρτητος». Οπότε, τους χρωστάτε – σαν χώρα – την αξία μισού αιώνα άμυνας απέναντι στην ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της και το σημαντικότερο, το αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου που οδήγησε στην επανένωση της χώρας σας. Και ατομικά, οπωσδήποτε τους χρωστάτε το γεγονός, ότι δεν ζείτε πλέον στη… Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας!

Αυτά όσον αφορά τη σχέση σας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ας πάμε τώρα στην έκκλησή σας στην Ευρώπη να απαντήσει με «μια φωνή»:

Ο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησής σας, Βόλφγανγκ Σόιπμπλε, δήλωσε κάποια στιγμή αναφορικά με την Ελλάδα, ότι «η αλληλεγγύη δεν θα πρέπει αν θεωρείται δεδομένη».

Πλέον, τώρα, τείνω να συμφωνήσω.

Και εφαρμόζεται από τις δυο μεριές.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων περασμένων ετών δε δηλώσατε ποτέ καθαρά ότι είναι αδιανόητο για κάποια χώρα της Ευρωζώνης να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Δεν επιτρέψατε μόνο τη συζήτηση της αποχώρησης χωρών από το ευρώ, αλά ρίξατε λάδι στη φωτιά μέσω της αμφιλεγόμενης στάσης σας, τα εμπρηστικά σχόλια διαφόρων πολιτικών σας συμμάχων σε εβδομαδιαία βάση, τις «μελέτες» διαφόρων γερμανικών think tank [δεξαμενών σκέψης / ινστιτούτων] που ασχολούνταν ακόμα και με μικρά τεχνικά ζητήματα σε περίπτωση τέτοιας εξέλιξης [εξόδου από το ευρώ], όπως με ποιον τρόπο τα χαρτονομίσματα του ευρώ στα ATM [μηχανές αυτόματης ανάληψης των τραπεζών] θα πρέπει να είναι σημειωμένα ώστε να ξεχωρίζονται…

Υπό την εποπτεία σας, η ΕΕ έχει υποχωρήσει και οι ελευθερίες που θεσπίστηκαν μέσω των συνθηκών σε πορεία μεγαλύτερη του μισού αιώνα ενσωμάτωσης έχουν ανασταλεί. Καθώς πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, στην Κύπρο, σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ υφίστανται έλεγχοι κεφαλαίου. Σε διάφορες χώρες, ευρωσκεπτικιστές επαναφέρουν το θέμα επαναφοράς περιορισμών στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων εντός της ΕΕ, ανησυχώντας για τις συνέπειες της υψηλής ανεργίας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην εσωτερική αγορά εργασίας τους.

Οπότε, [αλήθεια] περιμένετε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να απαντήσουν με μια φωνή στη φερόμενη ως κατασκοπεία των ΗΠΑ; «Η αλληλεγγύη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» [σας θυμίζω].

Οι περισσότεροι από εμάς τους Ευρωπαίους έχουμε μεγαλώσει να εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ: Μας έσωσαν από τους Ναζιστική Γερμανία. Μας παρείχαν χρηματική βοήθεια να ανοικοδομήσουμε τις χώρες μας μετά τον πόλεμο. Μας προστάτευσαν από τον κομμουνισμό. Δημιούργησαν τις συνθήκες για να αναπτυχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η ηγεσία σας (ή η απουσία της) υπονομεύει…

Οπότε, μην περιμένετε από εμάς να σπεύσουμε προς υποστήριξή σας επειδή (εσείς υποστηρίζετε) ότι σας κατασκόπευαν. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, πολλοί ανάμεσά μας είναι ανακουφισμένοι, διότι κάποιος με αποδεδειγμένα διαπιστευτήρια παγκόσμιας ηγεσίας ακούει, όταν συζητάτε σοβαρά με τους συμβούλους σας να πετάξετε μια χώρα έξω από την Ένωση ή να αναστείλετε [ευρωπαϊκές] συνθήκες…

Και ευελπιστούμε ότι ίσως καταφέρουν να σας εκλογικεύσουν…

Χαιρετισμούς,

ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ… ΥΦΕΣΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ (το «depression» σημαίνει και κατάθλιψη και ύφεση).


Ακολουθεί το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο, ώστε να διευκολύνουμε και τις πρεσβείες που θα ενδιαφερθούν να το εντάξουν στην καθημερινή ενημέρωση…

AN OPEN LETTER TO ANGELA MERKEL:

I read you’re mad at the Americans for allegedly eavesdropping on your cellphone. And that you’re calling for the entire EU to react to this with “one voice”.

Well, let’s examine these demands through the prism of your own approach to relations between nations, European integration and solidarity:

I remember you stating that “you can not be in debt and be an independent nation”.

Why you expect Obama to think anything else then? Your country, besides receiving generous financial help after WWII from the US, in the form of both money transfers and debt write offs (yes, the kind that sends shivers down your voters spine these days…) had its defense needs taken care of throughout the Cold War era, courtesy of the American tax payer. Not having to maintain a real army worked wonders for Germany’s public finances…

So now, after the Cold War, with Germany looking ambivalent in its strategic orientation, with your predecessor on the payroll of a Russian company, and yourself blocking the development of nuclear energy in Germany, thus continuing and enhancing energy dependence from Russia, don’t you think the Americans have the right to be curious about your real intentions?

Remember: “You can’t owe and be independent”. Well, you owe them -as a country- half a century’s worth of defense against the USSR and its allies, and more importantly the outcome of the Cold War and the ensuing reunification of your country. As an individual, you certainly owe them the fact that you’re no longer living in the… People’s Republic of Germany!

That’s as far as your relationship with the US is concerned.

Now let’s get into your call for Europe to respond with “one voice”:

The Minister of your previous government W. Schaueble stated at some point regarding Greece that “solidarity should not be taken for granted”.

I now tend to agree.

And it applies both ways.

Throughout the past four years you have never stated clearly that it is unthinkable for any Euro country to leave the monetary union. You have not only allowed talk of countries leaving the Euro but you have added fuel to the fire through your ambivalent stance, the inflammatory comments of your various political allies on a weekly basis, the “studies” of various German think tanks addressing even minor technical issues of such an event, such as how the Euro bills in the ATMs should be marked to be differentiated…

On your watch, the EU has receded and freedoms established through treaties in the course of more than half a century of integration have been suspended. As I am typing these lines, in Cyprus, an EU member state there are capital controls. In several countries, eurosceptics are bringing up the issue of re-establishing restrictions to the free movement of workers in the EU, concerned about the consequences of high unemployment in the southern EU countries in their domestic labor markets.

So, you expect your fellow Europeans to respond with one voice to alleged US spying? “Solidarity should not be taken for granted”.

Most of us Europeans have been raised to trust the US: They have saved us from Nazi Germany. They have provided financial help to rebuild our countries after the war. They have protected us from Communism. They have set up the field for the EU to be developed. The very same EU, your leadership (or lack of) undermines…

So don’t expect us to rally to your support because (you claim) they spy on you. To be perfectly honest, many among us are relieved that someone with proven world leadership credentials is listening when you seriously discuss with your advisers kicking a country out of the union or suspending treaties…

And we’re hoping that maybe they can talk some sense into you…

Regards,

DEPRESSED IN THE EUROSOUTH
ΒΙΝΤΕΟ-Υπόκλιση στον βασιλιά Φέντερερ

Κάποια πράγματα είναι υπεράνω τίτλων. Διότι τι σημασία έχει που ο Ρότζερ Φέντερερ δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα του νικητή; Καμία! Στα μάτια των Ελβετών, παραμένει το νούμερο ένα, ο ζωντανός θρύλος του τένις, ο κορυφαίος αθλητής της χώρας.
Γι’ αυτό και του χάρισαν ένα παρατεταμένο standing ovation, θέλοντας να του εκφράσουν την αγάπη τους. Και επειδή το «οι άνδρες δεν κλαίνε» είναι... μύθος, ο King Roger «λύγισε» και συγκινήθηκε πολύ. Άλλωστε δεν είναι μικρό πράγμα επί δύο λεπτά να ακούς το κατάμεστο γήπεδο να σε χειροκροτεί...
Και μέσα σε αυτούς ο μεγάλος νικητής του ελβετικού τουρνουά, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, που εξίσου δεν σταμάτησε να αποθεώνει τον Φέντερερ, αναγνωρίζοντας (πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς) το μεγαλείο του.


Πηγή: sport-fm.gr

Ένα νέο εστιατόριο στο Τόκιο, λανσάρει ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης πελατών, που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη χρήση της τεχνολογίας.

Εδώ δεν θα βρείτε σερβιτόρους και δεν θα έρθετε ποτέ σε επαφή με το προσωπικό που ετοιμάζει το γεύμα σας κι αυτό γιατί πολύ απλά πρόκειται για ένα αυτόματο εστιατόριο. Από τη στιγμή που θα καθίσετε στο τραπέζι σας, μέχρι την ώρα που θα φύγετε, είστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Τα πιάτα του μενού περνούν από μπροστά σας μέσω ενός ιμάντα, εσείς επιλέγετε αυτό που θέλετε κι αν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, χρησιμοποιείτε μια οθόνη tablet, που βρίσκεται ενσωματωμένη στο τραπέζι σας. Η ειδική παραγγελία θα φτάσει στο τραπέζι σας, από έναν ξεχωριστό ιμάντα, σε μόλις 2 λεπτά.

Ένα άλλο καινοτόμο στοιχείο του εστιατορίου είναι ο τρόπος υπολογισμού του κόστους του γεύματος σας. Αντί να μεταφέρετε τα πιάτα σας στο ταμείο, για να προστεθεί η αξία τους, τοποθετείτε τα άδεια πιάτα σε μια ειδική σχισμή, στο τραπέζι σας και αυτόματα γίνεται η πρόσθεση της αξίας τους. Με τον τρόπο αυτό συμμετέχετε στο μάζεμα του τραπεζιού σας. Μάλιστα, για κάθε πέντε πιάτα, κερδίζετε και ένα μικρό έπαθλο – παιχνίδι, που θα έρθει σε εσάς πάλι από τον ιμάντα, ως επιβράβευση.

Το εστιατόριο διαθέτει επίσης σύστημα παρακολούθησης με κάμερες, που καταγράφουν τον αριθμό των ατόμων, που το επισκέφθηκαν, αλλά και το ποια πιάτα επέλεξαν να φάνε. Αυτές οι πληροφορίες συγκεντρώνονται και χρησιμοποιούνται για να ενημερωθεί το προσωπικό της κουζίνας, ούτως ώστε να ετοιμάσει τα ανάλογα πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΗΓΗ: perierga.gr



Ποιος είπε ότι όταν υπάρχει απόσταση μεταξύ ενός ζευγαριού παύει να λειτουργεί η αίσθηση της αφής; Ενα νέο τεχνολογικό δημιούργημα έρχεται να φέρει πιο κοντά τους ερωτευμένους και να «ξυπνήσει» όλες τους τις αισθήσεις.

Η εταιρεία ψηφιακής καινοτομίας «Kwamecorp» έκανε τη φαντασία πραγματικότητα, καθώς ανέπτυξε ένα βραχιόλι με το οποίο οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν αγγίγματα ακόμα και αν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση να του φορούν και οι δύο!

Αν ο χρήστης της μίας συσκευής την αγγίξει για ένα δευτερόλεπτο, ο άλλος χρήστης θα αισθανθεί μία δόνηση στο επόμενο δευτερόλεπτο. Η αίσθηση αυτή μοιάζει με τη δόνηση στο κινητό τηλέφωνο. Το ηλεκτρονικό άγγιγμα μπορεί να διαρκέσει έως πέντε δευτερόλεπτα και την ώρα που συμβαίνει να αλλάζει χρώμα το μπρασελέ.



Ωστόσο, το τεχνολογικό δημιούργημα που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία και αναμένεται να γίνει το αγαπημένο δώρο των ζευγαριών που διατηρούν σχέση εξ αποστάσεως και όχι μόνο, αναζητά χρηματοδότες που θα ενισχύσουν οικονομικά το project δίνοντας το «πράσινο φως» για την ευρεία κυκλοφορία του στην αγορά.



Το βραχιόλι περιλαμβάνει μία ταμπλέτα, έναν αισθητήρα επαφής, έναν κινητήρα δόνησης, μία μπαταρία, έναν επιταχυντή και ένα Bluetooth. Η ταμπλέτα είναι προσαρμοσμένη σε μαγνήτες που τοποθετούνται στο βραχιόλι (ή το κολιέ) . Η συσκευή αυτή επίσης συνδέεται με iPhones και κινητά Android.

Η συσκευή σίγουρα θα αποτελέσει το αγαπημένο «κόσμημα» της γυναίκας... ίσως μετά το μονόπετρο...


iefimerida.gr - Kwamecorp - youtube.com

Mια παρουσίαση αυτοκινήτου από μια άλλη εποχή...


Οι άνθρωποι της Dodge το 1920 προσπαθούν να κάνουν επίδειξη του νέου (τότε) μοντέλου σεντάν της εταιρίας.
Το περνάνε από κακοτράχαλους χωματόδρομους για να αποδείξουν την αντοχή του και να επιδείξουν στο έπακρο τις επιδόσεις του οχήματος.

Ένα promo από έναν άλλο κόσμο....


Πηγή: kamarinia

Νέα μελέτη διαπιστώνει πως τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου του μεγάλου φυσικού ήταν καλύτερα συνδεδεμένα από ό,τι στον μέσο άνθρωπο.

Η μεγαλοφυΐα του Αλβέρτου Αϊνστάιν, πέρα από τον θαυμασμό που προκαλεί, έχει προβληματίσει πολλούς, επιστήμονες και μη, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν την «πηγή» της. Για τους μη επιστήμονες η συζήτηση είναι καθαρά θεωρητική, οι ειδικοί όμως μπορούν να προχωρήσουν από τη θεωρία στην... πράξη εξετάζοντας τον εγκέφαλο του μεγάλου φυσικού για να βρουν τι ήταν εκείνο που τον έκανε ξεχωριστό. Η τελευταία μελέτη του είδους έρχεται από την Κίνα και διαπιστώνει πως τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου του Αϊνστάιν ήταν καλύτερα συνδεδεμένα από ό,τι αυτά του μέσου ανθρώπου.


Ανάλυση σε φωτογραφίες

Η μελέτη βασίστηκε σε μια σειρά φωτογραφίες του εγκεφάλου του Αϊνστάιν - 14 τον αριθμό - οι οποίες είχαν ληφθεί κατά τη νεκροψία που είχε διεξαχθεί μετά τον θάνατό του και ήρθαν πρόσφατα στο φως. Οι ερευνητές από το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Κίνας ζήτησαν να μελετήσουν δύο συγκεκριμένες: απεικονίζουν την επιφάνεια του μέσου εγκεφάλου στο δεξιό και στο αριστερό ημισφαίριο και σε αυτές διακρίνεται καθαρά το ραβδωτό σώμα, μια δέσμη νεύρων που συνδέει τα δύο ημισφαίρια.

Χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική οι κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν να μετρήσουν το πάχος του ραβδωτού σώματος και στη συνέχεια το συνέκριναν με εκείνο 15 ηλικιωμένων ανδρών και 52 ανδρών ηλικίας 26 ετών - ηλικία στην οποία βρισκόταν ο Αϊνστάιν το 1905, όταν συνέλαβε την κβαντική θεωρία του φωτός, απέδειξε την ύπαρξη των ατόμων και διατύπωσε τη Θεωρία της Σχετικότητας. Οπως διαπίστωσαν, το ραβδωτό σώμα του μεγαλοφυούς εγκεφάλου ήταν παχύτερο από ό,τι στις δύο άλλες ομάδες.

Το ραβδωτό σώμα είναι μια παχιά δέσμη νεύρων η οποία συνδέει τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου και εξασφαλίζει την επικοινωνία τους. Το γεγονός ότι το ραβδωτό σώμα του εγκεφάλου του Αϊνστάιν είχε μεγαλύτερο πάχος από εκείνο όλων των ανδρικών εγκεφάλων που εξετάστηκαν σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι είχε περισσότερα νεύρα και άρα εξασφάλιζε καλύτερη «σύνδεση» και επικοινωνία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.


Πολλές ιδιαιτερότητες

Η μελέτη των κινέζων επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Brain», δεν είναι η πρώτη που εξετάζει τις νεοανακαλυφθείσες φωτογραφίες. Η πρώτη ανάλυσή τους έγινε από ομάδα ερευνητών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριδας με επικεφαλής τον Ντιν Φολκ και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν το 2012 στην ίδια επιθεώρηση.



Σύμφωνα με αυτά, ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν παρουσιάζει και άλλες ιδιαιτερότητες, με πιο «τρανταχτές» κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρατηρήθηκαν στον προμετωπιαίο φλοιό και στον βρεγματικό λοβό, καθώς και το ότι ο σωματοαισθητικός και ο οπτικός φλοιός είναι μεγαλύτεροι από το συνηθισμένο. Ο προμετωπιαίος φλοιός σχετίζεται με την αφηρημένη σκέψη, ενώ ο βρεγματικός λοβός σχετίζεται με την οπτική -χωρική αντίληψη και τη μαθηματική ικανότητα. Η μεγάλη ανάπτυξη του σωματοαισθητικού φλοιού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ο μεγάλος φυσικός έπαιζε βιολί.

Πολύπαθος εγκέφαλος

Εκτός από τις ασυνήθιστες ικανότητές του, ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν έχει επίσης μια ασυνήθιστη ιστορία. Μετά τον θάνατό του αφαιρέθηκε - χωρίς να έχει ζητηθεί η άδεια των συγγενών - από τον Τόμας Χάρβεϊ, ο οποίος είχε αναλάβει να διεξαγάγει τη νεκροψία. Αν και στη συνέχεια έλαβε τη σχετική άδεια από τον γιο του Αϊνστάιν, ο Χάρβεϊ έχασε τη θέση του εξαιτίας αυτού του γεγονότος και αποσυρόμενος πήρε μαζί του τον πολύτιμο εγκέφαλο μέσα σε δύο βάζα με φορμαλδεΰδη τα οποία διατηρούσε σε ένα κιβώτιο στο γραφείο του.

Οταν έκανε τη νεκροψία στον Αϊνστάιν, ο Χάρβεϊ είχε μελετήσει τον εγκέφαλό του, είχε τραβήξει επιμελώς δεκάδες φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες και στη συνέχεια τον είχε τεμαχίσει σε 240 κομμάτια. Με τα περιορισμένα μέσα της εποχής όμως δεν είχε διαπιστώσει κάτι το εξαιρετικό - αντιθέτως, αν και μεγαλοφυής, ο εγκέφαλος είχε ελαφρώς μικρότερο από το κανονικό βάρος και μέγεθος ενώ εμφάνιζε όλα τα σημάδια της ηλικίας (ο Αϊνστάιν πέθανε το 1955 στα 76 του χρόνια).

Δεκαετίες αργότερα αρκετοί ερευνητές ζήτησαν από τον Χάρβεϊ δείγματα του εγκεφάλου του Αϊνστάιν για να τα μελετήσουν με τις σύγχρονες μεθόδους. Οι νεότερες μελέτες εντόπισαν όλες ιδιαίτερα χαρακτηριστικά - μεταξύ αυτών την παρουσία πολύ περισσότερων από το συνηθισμένο γλοίων (μη νευρωνικά εγκεφαλικά κύτταρα) και την έλλειψη ορισμένων δομών από τον βρεγματικό λοβό (η οποία εικάζεται ότι ίσως να είχε οδηγήσει σε ενίσχυση των συνδέσμων στη συγκεκριμένη «μαθηματική» περιοχή).

ΠΗΓΗ: tovima.gr


Δείτε το βίντεο με σπάνια πλάνα από τον απόπλου του Τιτανικού που δίνονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Ήταν 10 Απριλίου του 1912. Ο Τιτανικός έφυγε από το λιμάνι του Southampton της Βρετανίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το παρθενικό ταξίδι του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο βυθίστηκε την 15η Απριλίου του 1912 στα μισά της διαδρομής με αποτέλεσμα να χαθούν 1,514 ψυχές από τις 2,223 που υπήρχαν επάνω στο πλοίο που κατασκευάστηκε περίπου το 1910.

Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας σε σύγχρονη επεξεργασία και με μεγαλύτερη ευκρίνεια από τα πλάνα που είχαν μέχρι σήμερα δημοσιευθεί.




Πρόκειται για οπτικό υλικό που κανείς δεν είχε δει μέχρι σήμερα, από την ημέρα που το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο ετοιμαζόταν να σαλπάρει. Βλέπουμε επιβάτες να κάνουν τις πρώτες βόλτες στο κατάστρωμα, τον καπετάνιο έξω απο τη γέφυρα να επιθεωρεί τη φόρτωση και τη προετοιμασία απάρσεως, τους εργάτες, μεταφόρτωση αποσκευών και φορτίων με προορισμό την Αμερική αλλα και πολίτες στην αποβάθρα να αποχαιρετούν ανθρώπους τους που έμελε να μη ξαναδούν ποτέ… λίγο πριν το πρώτο και τελευταίο ταξίδι του Τιτανικού.

Επτακόσιοι άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν από το ναυάγιο. Σήμερα κανένας επιζών δεν βρίσκεται στην ζωή. Η τελευταία επιζήσασα από το ναυάγιο, Μιλβίνα Ντιν, απεβίωσε στις 31 Μαΐου 2009, σε ηλικία 97 ετών.

Διεθνής Σύμβαση SOLAS

Η καταστροφή του Τιτανικού οδήγησε στην αλλαγή διάφορων νόμων της ναυτιλίας που αφορούσαν κυρίως σε θέματα σωστικών μέσων των πλοίων. Έκτοτε, τα μέσα διάσωσης όπως οι ναυαγοσωστικές λέμβοι, οι σωσίβιες ζώνες κ.λπ. οφείλουν να υπερκαλύπτουν σημαντικά τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων (επιβατών και πληρώματος)σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση SOLAS '74 του ΙΜΟ (International Maritime Organization), που κωδικοποίησε τις μέχρι τότε σε ισχύ διατάξεις ασφάλειας.

Η σύμβαση SOLAS σε διαδοχικές μορφές της είναι και γενικά θεωρείται ως η σημαντικότερη όλων των διεθνών συνθηκών που αφορούν την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων. Η πρώτη έκδοση εκδόθηκε το 1914, ως απάντηση στην καταστροφή του Τιτανικού, η δεύτερη το 1929, η τρίτη το 1948, και η τέταρτη το 1960. Το 1974 η έκδοση περιλαμβάνει τη σιωπηρή διαδικασία αποδοχής - που προβλέπει ότι οι τροποποιήσεις της τίθεται σε ισχύ σε καθορισμένη ημερομηνία, εκτός εάν πριν από την ημερομηνία αυτή, προβάλλονται αντιρρήσεις για κάποια τροπολογία που έλαβε χώρα, από έναν προκαθορισμένο αριθμό μερών. Ως αποτέλεσμα, έκτοτε η Σύμβαση του 1974 έχει πολλάκις ενημερωθεί, τροποποιηθεί κι εμπλουτισθεί επανειλημμένως.

900.000 στερλίνες για το βιολί του Τιτανικού

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα,το βιολί με το οποίο έπαιζε ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ για να καθησυχάσει τους επιβάτες του Τιτανικού την ώρα που το υπερωκεάνιο βυθιζόταν πωλήθηκε έναντι 900.000 στερλινών (περίπου 1,063 εκατ. ευρώ). Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Η αξία του βιολιού υπολογιζόταν μεταξύ των 200.000 και 300.000 στερλινών (μεταξύ περίπου 236.000 και 354.400 ευρώ) και το ποσό των 900.000 στερλινών, στο οποίο τελικά πωλήθηκε, αποτελεί τιμή - ρεκόρ για ένα αντικείμενο του Τιτανικού.



RedBaron με πληροφορίες απο news247 & athensmagazine
Βίντεο: Dailymotion/ Global News24

Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε την ιδέα για την αλλαγή της ώρας το 1784, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες.
Πρωτοεφαρμόστηκε στον 20ο αιώνα αρχίζοντας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Μετά καταργήθηκε, εμφανίστηκε στο Β' Παγκόσμιο και μετά την ενεργειακή κρίση του 1973, ήρθε για να ...μείνει. Στην Ελλάδα το υιοθετήσαμε το 1973.
Το 1997 η κυβέρνηση διατύπωσε τη σκέψη να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα ώστε να συγκλίνουμε «ωρολογιακώς» με την κεντρική Ευρώπη, αλλά πρυτάνευσαν σοφότερες σκέψεις.
Σήμερα γύρω στις 70 χώρες εφαρμόζουν το μέτρο. Στην Ε.Ε. ως το 1996 κάθε χώρα έκανε τα δικά της, εμείς για παράδειγμα εφαρμόζαμε τη χειμερινή ώρα τον Σεπτέμβριο.
Μετά ανέλαβαν οι Βρυξέλλες και η χειμερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η θερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Μάλιστα η αλλαγή της ώρας είναι κατοχυρωμένη με κοινοτική οδηγία (2000/C 337 Ε/18).



Η ώρα Γκρίνουιτς δεν αλλάζει γι' αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Η «κανονική» ώρα θεωρείται η χειμερινή ενώ η τεχνητή-θερινή (ανθρώπινη παρέμβαση) γίνεται εν όψει καλοκαιριού στα τέλη Μαρτίου.
Φυσικά δεν προσαρμόζονται όλες οι χώρες στην αλλαγή ώρας. Το «παιχνίδι» με τις ώρες δεν το παίζουν οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό, όπου η μέρα διαρκεί 12 ώρες και η νύχτα άλλες τόσες.
Αντίθετα, όσο πιο κοντά κατευθύνεται κανείς προς τους Πόλους τόσο περισσότερο ηλιακό φως είναι διαθέσιμο κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Επίσης, άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι Βορειοαμερικανοί, άλλο οι Ευρωπαίοι, άλλο οι Νοτιοαμερικανοί.
Η επίσημη ονομασία στην Ελλάδα είναι η «θερινή» και η «χειμερινή» ώρα. Οι Αγγλοσάξονες, προτιμούν το εφετζίδικο Daylight Saving Time, που στα Ελληνικά δημιουργεί το μάλλον άσχημο ακρωνύμιο ΧΕΗΦ, αν το μεταφράσουμε στο «Χρόνος Εξοικονόμησης Ηλιακού Φωτός».



ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger