Κανείς δεν θα ήθελε να παίξει πόκερ μαζί του...Ο πρωταγωνιστής του βίντεο που θα δείτε θα σας αφήσει άφωνους. Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ο "μάγος" της τράπουλας, αφού κάνει απίστευτα κόλπα με τα χαρτιά.

Ένα απίστευτο τεχνολογικό θαύμα. Η χρυσή Αθήνα και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, όπως δεν τα έχετε ξαναδεί ποτέ. 14 καλλιτέχνες, γραφίστες και ειδικοί στα σχεδιαστικά προγράμματα, εργάστηκαν για πέντε εβδομάδες, ώστε να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.


Οδηγίες: Το αρχείο είναι «βαρύ». Οπότε, εάν κολλάει, πατήστε pause μόλις ξεκινήσει το video και περιμένετε να το κατεβάσει ολόκληρο. Μετά πατήσετε πάλι play.

Οι άνδρες σπανίως επιλέγουν τις ταινίες που θα δουν, εκτός και αν βγαίνουν με τους φίλους τους. Διαφορετικά θα συρθούν σε σινεφίλ δράματα και αισθηματικές κομεντί που δεν θα έβλεπαν ποτέ, διότι δεν είναι του γούστου τους.

Η ιστοσελίδα Askmen ξεχώρισε τις 8 αγαπημένες ανδρικές ταινίες, που δεν έχουν μόνο ξύλο και σεξ αλλά έχουν πάρει και όσκαρ.




1) Ρόκυ με Σιλβέστερ Σταλόνε




2) Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάϊ με επτά Οσκαρ




3) Platoon, από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες




4) Οι ασυγχώρητοι με τον Κλιντ Ιστγουντ. Και Γουέστερν και με Όσκαρ




5) Ο Μονομάχος διότι οι άνδρες δεν φοβούνται ούτε τα λιοντάρια και τις τίγρεις




6) Ο Πληροφοριοδότης με μαγική τροπλέτα Τζακ Νίκολσον, Μάτ Ντεϊμον και Λεονάρντο Ντι Κάπριο




7) To Braveheart, γιατί ο Μελ μπορεί να κάνει τον ήρωα




8) Η τριλογία του Νονού. Πιο κλασικό πεθαίνεις.


Το “Power Up 3.0” είναι μία συσκευή η οποία μπορεί να μετατρέψει μία χάρτινη σαΐτα σε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με χειριστήριο το iPhone.
Πρόκειται για ένα Bluetooth 4.0 μηχανισμό ο οποίος τοποθετείται μέσα σε οποιαδήποτε χάρτινη κατασκευή του χρήστη και αυτόματα τη μετατρέπει σε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με χειριστήριο το iPhone.

Για την ώρα για να γίνει πραγματικότητα αυτό το πρωτότυπο gadgetακι, βρίσκεται σε στάδιο χρηματοδότησης μέσα στην πλατφόρμα Kickstarter και ήδη έχει καταφέρει να μαζέψει $157.000.

Όποιος θέλει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου που σταματάει η χρηματοδότηση μπορεί να δώσει 30$ για να αποκτήσει πρώτος το “Power Up 3.0”



Τον έχουν χαρακτηρίσει «παιδί-θαύμα», «ιδιοφυΐα», «χαρισματικό».

Εκείνος αποποιείται κάθε τίτλο και λέει ότι κάνει απλώς «αυτό που αγαπάει». Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο 12χρονος Νίκος Αδάμ ξεχωρίζει για το ταλέντο του στην πληροφορική αλλά κυρίως για το πάθος και την ενέργεια που καταβάλει σε πρότζεκτ, αρκετά προχωρημένα για την ηλικία του.

Παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη παιδί, ο Νίκος Αδάμ δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή μόνο για να παίζει παιχνίδια και να μπαίνει στα social media, όπως κάνουν οι περισσότεροι συνομήλικοί του.

Όχι ότι δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Απλώς προχώρησε τη σκέψη του ένα βήμα παραπάνω: Προκειμένου να μπορεί εύκολα και απλά να παίζει online παιχνίδια με τους φίλους στο ίντερνετ (όπως το Mine Craft) έφτιαξε ένα διακομιστή, ώστε το πάτημα ενός κουμπιού να είναι αρκετό για όποιον θέλει να συμμετάσχει.

Παράλληλα, δημιούργησε ένα anti-hacking πρόγραμμα το DTD (down the Ddos) που προστατεύει ιστοσελίδες wordpress από τις πιο συνηθισμένες επιθέσεις τύπου DOS (Denial of service Attacks).

Ενώ με το νέο έτος και μάλιστα πάνω στην αλλαγή του χρόνου, υπόσχεται να «βγάλει στον αέρα» μία νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που την ονομάζει «Tech is social».

Λέξεις... κλειδιά για το νέο «social network» θα είναι «η ασφάλεια και η ψυχαγωγία», όπως αναφέρει ο Νίκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η προσωπική του ιστοσελίδα πάντως, όπου παρουσιάζει τη δουλειά του (www.techisgame.com) προτρέπει τον κόσμο να αντιμετωπίσει την τεχνολογία ως παιχνίδι!

Οι «προβολείς» έπεσαν πάνω στο 12χρονο Νίκο στη διάρκεια του DevFest (Developers Festival) μια «γιορτή» που διοργάνωσε πρόσφατα η κοινότητα των προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη (Google Developers Group-GDG Thessaloniki).

«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στην πόλη μας και ήθελα να πάω να παρακολουθήσω τους ομιλητές αλλά κυρίως ήθελα να δω από κοντά τα γυαλιά της Google. Εκεί ήρθα σε επαφή με πολύ κόσμο και πήρα πολλές ιδέες», επισημαίνει ο Νίκος.

Όπως αναφέρει εκεί του δόθηκε η ευκαιρία «να παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους όλα όσα κάνει ενώ η κοινότητα των προγραμματιστών τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό που αγαπάει». Οι GDG του έδωσαν «βήμα» και τον συνεχάρησαν για το θάρρος του να μιλήσει για τη δουλειά του σε τόσο μεγάλο κοινό και μάλιστα σε μια ξένη γλώσσα, τα αγγλικά.

Περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν τον Νίκο την ημέρα που έκανε τη δική του παρουσίαση στο DevFest και αναπόφευκτα το νεαρό της ηλικίας του τράβηξε την προσοχή.

«Στο φεστιβάλ, γνώρισα κάποιους φοιτητές του τμήματος εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι μου ζήτησαν να συμμετάσχω σε μια συζήτηση για το ανοιχτό λογισμικό που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Μου είπαν ακόμη ότι μπορώ να έχω πρόσβαση στα εργαστήριά τους και πως θα είναι κοντά μου να με βοηθήσουν αν χρειαστώ κάτι», πρόσθεσε.

«Το DevFest ήταν μια ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να γνωρίσω άτομα από την κοινότητα των προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη» επισημαίνει.

Εξηγεί ωστόσο, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει δεχτεί πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία της Google ότι «ουδέποτε συνέβη αυτό».

«Προς το παρόν, θα συμμετάσχω σε μια μαθητική Ολυμπιάδα για την Πληροφορική», συνεχίζει. Τον πρότεινε η διεύθυνση του σχολείου καθώς αναγνωρίζουν σε αυτόν ένα φωτεινό μυαλό που έχει τη διάθεση να αξιοποιήσει δημιουργικά.

Παρ΄όλα αυτά, ο 12χρονος Νίκος δεν είναι «κολλημένος» στον υπολογιστή. Παίζει ποδόσφαιρο, πηγαίνει σινεμά και βγαίνει βόλτες με τους φίλους του. Θέλει να προχωρήσει τα σχέδιά του και να δουλέψει πάνω σε αυτά. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη «τι θα γίνει όταν μεγαλώσει». Ίσως γιατί ως παιδί τον αφορά περισσότερο το παρόν του...

Read more: http://www.newsbomb.gr/des-to-thetika/story/374663/nikos-adam-o-12hronos-programmatistis-poy-empneei-me-to-talento-toy#ixzz2m7PPKAIZ
Η πρώτη «σέντρα» στο ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα, το 1872, πήρε σάρκα και οστά η ιδέα ενός νέου αθλήματος, που έμελλε να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο στερέωμα και να αγαπηθεί από δισεκατομμύρια ανθρώπους στο πέρασμα των ετών.

Απόπειρες για να «λανσαριστεί» το νέο σπορ είχαν γίνει στη Βρετανία τόσο το 1870 όσο και το 1871, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων στους οποίους συμμετείχαν, ως επί το πλείστον, παίκτες του ράγκμπι.

Την 30η Νοέμβρη του 1872, ωστόσο, διεξήχθη το παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο καθαρά ποδοσφαιρικό. Η Σκωτία φιλοξένησε την Αγγλία στη Γλασκώβη και το στάδιο της πόλης βρέθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι. Από τη μία, στάθηκαν άτυχοι, καθώς δεν σημειώθηκε γκολ, από την άλλη, όμως, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν διά ζώσης το παρθενικό ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
bits-taste-technology


Ισπανοί επιστήμονες του National University of Singapore ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία με την ονομασία ‘digital lollipop’ η οποία κάνοντας χρήση ηλεκτρικών σημάτων και αυξομειώσεων στη θερμοκρασία ξεγελά τους αισθητήρες της γλώσσας κάνοντας τους να νομίζουν ότι αντιλαμβάνονται τις 5 βασικές γεύσεις (γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό και πικάντικο).

Το εντυπωσιακό επίτευγμα αποτελείται από ένα ηλεκτρόδιο που μεταδίδει εναλασσόμενα ηλεκτρικά σήματα στη γλώσσα και προκαλεί πολύ γρήγορες αλλαγές στη θερμοκρασία. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο μιας και για να είναι ολοκληρωμένη η γεύση απαιτείται επιπλέον η οσμή και η υφή αλλά σίγουρα έχει πολλές δυνατότητες.

Ο επικεφαλής του project, Nimesha Ranasinghe, ισχυρίζεται ότι η νέα τεχνολογία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρύτατη γκάμα εφαρμογών από ιατρικές μέχρι εμπορικές αλλά και παιχνίδια.

Δείτε το σχετικό video:



Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, μιας και μας προσφέρει πέρα από την απίστευτη γεύση του, ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών, ικανών να θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού μας , προσφέροντάς μας έναν ισχυρό σύμμαχο της υγείας μας.

Ο λόγος φυσικά για το ρόδι, τα οφέλη του οποίου είναι πολλαπλά, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για τη διατήρηση ενός νεανικού και σφριγηλού δέρματος που όλοι επιθυμούμε.

Ας γνωρίσουμε όμως τους 12+1 λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξουμε το ρόδι στη διατροφή μας:

1.Αντιγηραντικές ιδιότητες: To ρόδι περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με μελέτες, έχει διαπιστωθεί ότι το ρόδι και τα μούρα, έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Ταυτόχρονα, το ρόδι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Κ, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και πολλά άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό μας στοιχεία, που εκτός των άλλων, βοηθούν το δέρμα μας να παραμένει ελαστικό και σφριγηλό.

2. Ρύθμιση του μεταβολικού συνδρόμου: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Function, έδειξε ότι το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη, μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το μεταβολικό σύνδρομο, που συχνά οδηγεί στην παχυσαρκία και είναι πρόδρομος του διαβήτη. Γι’ αυτούς τους λόγους, το ρόδι μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους. Ταυτόχρονα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) και μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης.

3.Προστασία των νεφρών:
Το εκχύλισμα από το ρόδι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, εμποδίζει τη νεφρική βλάβη και προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.

4. Προστασία του ήπατος: Σύμφωνα με το περιοδικό Toxicology and Industrial Health το οποίο δημοσίευσε πρόσφατες μελέτες, ο χυμός του ροδιού, όχι μόνο προστατεύει το ήπαρ, αλλά και βοηθά στην αναγέννησή του όταν υπάρχει βλάβη.

5. Τόνωση του ανοσοποιητικού: Τα ρόδια και ο χυμός τους περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, ικανές να τονώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας προστατεύσουν από ασθένειες.

6.Αντιαλλεργικές ιδιότητες: Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με αλλεργίες.

7. Προστασία από καρδιακές παθήσεις: Μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Atherosclerosis, δείχνει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει τη χοληστερόλη και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.

8. Προστασία από τον καρκίνο του προστάτη: Μετά από έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Riverside και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Translational Oncology, διαπιστώθηκε πως ο χυμός και το εκχύλισμα του ροδιού, καταστρέφουν τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

9. Προστασία από τον καρκίνο του μαστού:
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside, μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του και βρήκαν ότι κάποια από αυτά δρουν κατά του καρκίνου του μαστού. Το συμπέρασμα της έρευνας έδειξε πως ο χυμός ροδιού και τα εκχυλίσματά του «είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου ...».

10. Προστασία από τον καρκίνο του δέρματος:
Σύμφωνα με νέα έρευνα στο British Journal of Dermatology, η κατανάλωση ροδιού συσχετίστηκε με μείωση και στους δύο κύριους τύπους καρκίνου του δέρματος -το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

11. Προστασία του DNA: Τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά στα ρόδια, φαίνεται επίσης να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος για την προστασία του.

12. Ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης: Πρόωρη έρευνα διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης που συνδέεται με την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Επίσης βοηθάει στην προστασία των αρτηριών, καθώς ενισχύει την αποτροπή σχηματισμού πλάκας.

13.Κατά των λοιμώξεων: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology, διαπίστωσε ότι ένα εκχύλισμα του ροδιού, αυξάνει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται ενάντια στα «αρνητικά κατά Γκραμ» βακτήρια.

Πηγή: labellissima.gr

Μετά από τα κανάλια της Βενετίας…

Eindhoven Airport

Η Google λανσάρει και έναν interactive χάρτη με Street Views για 65 μεγάλα hubs αεροδρομίων…

Στο σύνολο 16 διεθνή αεροδρόμια και 50 σταθμοί τρένων και μετρό, μουσεία και τραμ διαθέσιμα σε νέο χάρτη Street View map.

Madrid
Eindhoven Airport

Μετά τη 458 Speciale, η νέα special edition ονομάζεται Niki Lauda edition.

Ferrari-458-Italia-Niki-Lauda-Edition-3

Την παρήγγειλε από το Maranello Tailor Made program ανώμυμος αγοραστής και συνέπεσε με το λανσάρισμα από τον Ron Howard του Rush.


Ferrari-458-Italia-Niki-Lauda-Edition-1
Ferrari-458-Italia-Niki-Lauda-Edition-2
Ferrari-458-Italia-Niki-Lauda-Edition-6

Η Lauda 458 έχει τα tricolore στην οροφή με χρυσές όπως τα αγωνιστικά του Lauda στα 1970s…

Αυτό το απίστευτο δημιούργημα είναι της Kyocera και παράγει 70 megawatt (MW) ηλιακής ενέργειας…

kagoshima

Το απίστευτο ‘εργοστάσιο’ παραγωγής ηλιακής ενέργειας χτίστηκε στην Επαρχία Kagoshima Prefecture και ονομάζεται Nanatsujima Mega Solar Power Plant και κόστισε στα 350 εκατομμύρια δολάρια.


Το εργοστάσιο μπήκε online στη 1η Νοέμβρη και λειτουργεί από μια εταιρία της Kyocera και έξι άλλες για να δίνουν με τη λειτουργία feed-in-tariff (FIT), πρόγραμμα που είναι σε θέση από τον Ιούλιο του 2012 και επιβάλει στις τοπικές κοινότητες την αγορά του 100% της ισχύος από κάθε εγκατάσταση των 10 kilowatts (kW) για 20 χρόνια.

kagoshima2
mega_solar_power_plant

Οι Ιάπωνες όμως το έκαναν και αξιοθέατο με ειδικό χώρο από τον οποίο… χαζεύεις τα 290,000 ηλιακά panels και το ηφαίστειο Sakurajima…

Ξέρουμε ήδη το κόστος των υλικών του Sony’s PlayStation 4…
xboxone
… και τώρα το Xbox One που στην αγορά έχει $499.99, δείχνει να έχει κόστος κατασκευής $471 όπως δείχνει η ανάλυση της IHS μέσω του ΑllThingsD. Το κόστος καλύπτει κουτί, Xbox, Kinect κάμερα και καλώδια αλλά και controller.

Όπως και με το PS4, φαίνεται πως με κόστος μάρκετινγκ και προώθησης, η Microsoft χάνει σε κάθε μηχάνημα: “Microsoft could eventually eke out a break-even scenario,” λέει ο κος Andrew Rassweiler, αναλυτής της IHS, “But they’d probably use it as an opportunity to cut the retail price in hopes of selling more.”

Η ομάδα της Sony ρίχνει το PlayStation 4 και σε Ευρώπη μετά τις ΗΠΑ και αυτό είναι το Behind the Scenes για την fficial For the Players διαφήμιση της κονσόλας…

ps4 33

Δείτε το launch video και τη δημιουργία του πριν από τις πωλήσεις 1 εκατομμυρίου του PlayStation 4 σε 24 ώρες μόνο στις ΗΠΑ…

Κανονικά, θα έπρεπε να έχουμε όχι μόνο πολλά σε παραγωγή αλλά και σε καλές τιμές. Μιλάμε για συσκευές όπως το Mirror 2.0 που χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές, αναγνώριση προσώπου και και νευμάτων.

Οι δύο οθόνες LCD είναι πίσω από έναν μιας κατεύθυνσης καθρέπτη και όπως καταλαβαίνετε έχουμε τα… απλά: streaming ειδήσεων και εικόνων, ηλεκτρονικά βιβλία και updates σε όλα τα δικά μας νέα. Το Mirror 2.0 έχει συμμετάσχει και στο Reece 2013 Bathroom Innovation Award.

ps4_xbox_one
Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του Xbox One, ο Larry Hryb (aka Major Nelson) δημοσίευσε ένα cheat sheet μέσα από το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά τις φωνητικές εντολές και τις χειρονομίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο gamer με τη βοήθεια του αισθητήρα Kinect.


Μπορεί η νέα παιχνιδοκονσόλα να μην έχει κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας (επίσημα το 2014, ανεπίσημα μπορείτε να την αγοράσετε από το εξωτερικό), αλλά όσοι θέλετε έχετε τη δυνατότητα να μάθετε περισσότερα κατεβάζοντας το αρχείο PDF.
Σε αντιπαραβολή με το Xbox One, σας παραθέτουμε και ένα video-παρουσίαση των φωνητικών εντολών για το PlayStation 4, οι οποίες αναγνωρίζονται και από το headset.




acer-touchscreen-chromebook-05
Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του C720, η Acer ανακοινώνει επίσημα το πρώτο της Chromebook με οθόνη αφής, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου σε τιμή $299. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με αυτά του προηγούμενου μοντέλου:

Acer Chromebook C720P
  • Οθόνη multitouch 11.6” (1366 x 768) ComfyView
  • Επεξεργαστής Intel Celeron 2955U
  • Μνήμη RAM 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 32GB SSD +100GB στο Google Drive για 2 χρόνια
  • WiFi 802.11 a/b/g/n
  • HD webcam, 2x ηχεία, HDMI, USB 3.0, USB 2.0
  • Λειτουργικό σύστημα Chrome OS
  • Εκκίνηση σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα
  • Μπαταρία με αυτονομία 7.5 ωρών
  • Πάχος 19.8mm
  • Βάρος 1.35kg
MEGA

To MEGA, η ασφαλής cloud υπηρεσία του γνωστού Kim Dotcom που έγινε γνωστός από το Megaupload, διαθέτει και επίσημα εφαρμογή για το iOS και προσφέρει 50GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου σε όλους! Υπάρχει, φυσικά, και η δυνατότητα αγοράς επιπρόσθετου χώρου με τη μορφή μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής που σας δίνει 500GB χώρου με 1000GB bandwidth το μήνα.

Θα βρείτε το MEGA για iPhone και iPad δωρεάν στο App Store [iTunes link]
Hungry Lizards

To Hungry Lizards είναι ένα remake του κλασικού παιχνιδιού της Atari ‘Frogs and Flies’ που προσφέρει 3 modes παιχνιδιού, 10 μοναδικά επίπεδα, original soundtrack και artwork και σύνδεση με bluetooth, game center ή facebook. Το παιχνίδι είναι universal για iPhone και iPad με βελτιστοποιημένα γραφικά για τη Retina οθόνη, χωρίς in-app purchases ενώ ο developers υπόσχεται πάντα δωρεάν updates.


Το Hungry Lizards προσφέρεται δωρεάν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στο App Store [iTunes link]
1Password

Εν όψει των αμερικάνικων γιορτών των Thanksgiving και Black Friday έχουν ξεκινήσει ήδη οι προσφορές εφαρμογών και παιχνιδιών στο App Store. Δύο από αυτές; Το 1Password, μία από τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών στο iOS, προσφέρεται με 50 τοις εκατό έκπτωση στα 8.99€ ενώ το original Infinity Blade προσφέρεται δωρεάν!

Κατεβάστε τα!
Apple patent
Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο είχε κατατεθεί το 2011 από την Apple, περιγράφει μια κάμερα που θα είναι ικανή να εναλλάσσεται μεταξύ δύο τύπων εικόνων. Χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες με δυνατότητα αλλαγής της εστίασης μετά τη λήψη και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που δεν μπορούν να τροποποιηθούν περαιτέρω. Ο τρόπος που μπορεί να υλοποιηθεί αυτό είναι με μια μικροσκοπική σειρά φακών που θα υπεισέρχεται ανάμεσα στον φακό της κάμερας και του αισθητήρα κατά τη λήψη της εικόνας χαμηλής ανάλυσης.
Ουσιαστικά, η πατέντα θυμίζει την κάμερα της Lytro για την οποία ο Steve Jobs είχε δείξει ενδιαφέρον για να ενσωματωθεί στο iPhone. Όπως και με κάθε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διατηρούμε πάντα μια επιφύλαξη ως προς την πρόθεση της εταιρείας να ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή σε πραγματικό προϊόν. Παραμένει, ωστόσο, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα και κρίνοντας από την προσοχή που δίνει η Apple στις φωτογραφικές δυνατότητες του iPhone δεν θα μας εξέπληττε να το δούμε και στην πράξη.
A digital camera system configurable to operate in a low-resolution refocusable mode and a high-resolution non-refocusable mode comprising: a camera body; an image sensor mounted in the camera body having a plurality of sensor pixels for capturing a digital image; an imaging lens for forming an image of a scene onto an image plane, the imaging lens having an aperture; and an adaptor that can be inserted between the imaging lens and the image sensor to provide the low-resolution refocusable mode and can be removed to provide the high-resolution non-refocusable mode, the adaptor including a microlens array with a plurality of microlenses; wherein when the adaptor is inserted to provide the low-resolution refocusable mode, the microlens array is positioned between the imaging lens and the image sensor.

Αλλάζει εντός του 2014 το σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει με το σημερινό σύστημα να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ. Για να γλιτώσει το τέλος θα πρέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους να υποβάλει δήλωση ακινησίας του οχήματος στην εφορία και να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που εντός του επόμενου έτους θελήσει να θέσει και πάλι το όχημα σε κίνηση και να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας, τότε υποχρεώνεται να καταβάλει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο έτος. Θα πρέπει δηλαδή, ακόμη και αν παραλάβει ο οδηγός τις πινακίδες το Δεκέμβριο, να πληρώσει το σύνολο του τέλους, δηλαδή 1.000 ευρώ.

Το σύστημα αυτό αλλάζει. Ο φορολογούμενος του παραπάνω παραδείγματος εφόσον παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούνιο θα κληθεί να πληρώσει τέλος κυκλοφορίας για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους, δηλαδή τα 7/12 των 1.000 ευρώ (583,33 ευρώ). Αντίστοιχα αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιούλιο θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ και αν τις παραλάβει τον Οκτώβριο θα πληρώσει τέλος 300 ευρώ.

Το αίτημα εκπροσώπων του κλάδου αυτοκινήτου ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τέλος κυκλοφορίας μόνο για όσους μήνες επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά έως το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, το αίτημα ήταν να μπορούσε ο φορολογούμενος να παραλαμβάνει τις πινακίδες κυκλοφορίας το Μάιο και να τις καταθέτει και πάλι το Σεπτέμβριο, πληρώνοντας μόνο για πέντε μήνες και όχι για οκτώ όπως προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το αίτημα αυτό, ωστόσο, απορρίπτεται καθώς εκτιμήθηκε ότι θα μειώσει κατά πολύ τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας κυρίως των οχημάτων μεγάλης αξίας και κυβισμού. Με το νέο σύστημα θα ελαφρυνθούν όσοι επιθυμούν να κυκλοφορούν το ΙΧ τους μόνο για το μισό χρόνο, ενώ θα ομαλοποιηθεί και η πώληση νέων ΙΧ καθώς τους δυο τελευταίους μήνες του έτους ουσιαστικά οι πωλήσεις πάγωναν. Οι αγοραστές δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν τα τέλη κυκλοφορίας όλου του έτους ενώ θα κυκλοφορούσαν μόνο για δυο μήνες.

capital.gr

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft θα συναντηθούν αυτές τις ημέρες για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους...
σχετικά με την κρυπτογράφηση της κίνησης στους servers της εταιρείας.

Η κρυπτογράφηση στην οποία θα προχωρήσουν στην Microsoft, αφορά σε όλη τη γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουν σε εταιρείες και τελικούς καταναλωτές.

Στη Microsoft είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις πληροφορίες πως η NSA είχε στήσει μηχανισμό υποκλοπών από τους server τους και δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε σχετικά πως εάν κάτι τέτοιο αποδειχθεί αληθινό, πιθανότατα υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος.

Πρόσφατα, Google και Yahoo είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν επίσης σε κρυπτογράφηση των δεδομένων και της ιντερνετικής κίνησης στους servers τους.

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο έπεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μετεωρίτη (Vid)

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά.


Οι πρώτες πληροφορίες αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο.




Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς. Επίσης, έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ Φυσικής Γιάννη Κοπανά στο Imerazante.gr, ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα ενός μετεωρίτη, που βρίσκεται σε κίνηση. Το ίδιο εκτιμά και ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν μετεωρίτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

πηγή: imerazante.gr, patrasevents.gr

Αμερικανοί ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στη Βοστώνη δημιούργησαν το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο. Η νέα σούπερ-υδροφοβική επιφάνεια, μεταξύ άλλων, μπορεί να διατηρεί στεγνά τα ρούχα ή να εμποδίζει τη συσσώρευση πάγου πάνω στα φτερά των αεροπλάνων. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί του ΜΙΤ, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι, κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και τα φύλλα λωτού, που θεωρείται το πιο στεγνό φυτό στη φύση. Το μυστικό για να παραμένει κάτι στεγνό είναι να μένει σε όσο γίνεται μικρότερη επαφή με το νερό, δηλαδή με κάποιο τρόπο να απωθεί τις σταγόνες από πάνω του. Το «τρικ» των Αμερικανών ερευνητών ήταν να δημιουργήσουν επιφάνειες με διαφορετική υφή χάρη σε μικρά «σαμαράκια» (ύψους 0,1 χιλιοστών του μέτρου) πάνω σε μια επιφάνεια πυριτίου, γεγονός που επέτρεψε στο νερό να γλιστράει και να απωθείται με ρυθμό κατά 40% ταχύτερο σε σχέση με ένα φύλλο λωτού.



Τέτοιες ραβδώσεις σαν «σαμαράκια» υπάρχουν στη φύση στα φτερά ορισμένων πεταλούδων και στα φύλλα του νεροκάρδαμου, από όπου και εμπνεύστηκαν οι ερευνητές. Το νεροκάρδαμο είναι φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών ή Κρουτσιφόρων (δικοτυλήδονα). Η επιστημονική του ονομασία είναι ναστούρδιο το φαρμακευτικό. «Εδώ και χρόνια η βιομηχανία αντιγράφει τον λωτό. Θα έπρεπε μάλλον να προτιμήσουν να αντιγράψουν τις πεταλούδες και τα νεροκάρδαμα», είπε ο Κρίπα Βαρανάσι. Εφαρμόζοντας αυτή την τεχνική σε διάφορα υλικά (μέταλλα, κεραμικά, υφάσματα κ.α.), οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αδιάβροχων προϊόντων, από τέντες μέχρι ανεμογεννήτριες. Ιδιαίτερες προοπτικές δημιουργεί η νέα νανοτεχνολογία στη βιομηχανία υφασμάτων, η οποία συνεχώς αναζητά ρούχα που να μπορούν να μένουν στεγνά όσο γίνεται πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, όσο πιο γρήγορα γλιστράνε οι σταγόνες της βροχής από ένα άνορακ, τόσο αυτό στεγνώνει ταχύτερα.


Όπως είπε ο επικεφαλής καθηγητής – ερευνητής του ΜΙΤ, «τα περισσότερα σούπερ-υδροφοβικά υλικά είναι εύθραυστα πολυμερή, που δεν αντέχουν στη διάβρωση και στις υψηλές θερμοκρασίες. Όμως με τη νέα μας μέθοδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ισχυρότερα υλικά, όπως μέταλλα και κεραμικά, που κανονικά είναι υδρόφιλα». Τα πρόσθετα «σαμαράκια» πάνω στα υλικά αυτά μπορούν να δημιουργηθούν με τα συνήθη βιομηχανικά εργαλεία επεξεργασίας, συνεπώς η όλη διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί σε βιομηχανικό επίπεδο. Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι μπορούν μελλοντικά να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον βαθμό «υδροφοβικότητας» των υλικών τους, π.χ. κάνοντας όχι παράλληλα, αλλά διασταυρούμενα «σαμαράκια». Επίσης, αναζητούν πάντα άλλα παραδείγματα μίμησης στον φυσικό κόσμο. Η ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature».

πηγή: tovima.gr

perierga.gr - Βραβευμένες φωτογραφίες που λένε πολλά!Φωτογράφοι από όλον τον κόσμο έστησαν τον τρίποδά τους ή πήραν τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας και ξεχύθηκαν προς αναζήτηση των ωραιότερων, παραδοξότερων, καινοτόμων, εντυπωσιακών, ξεχωριστών, μοναδικών, πρωτότυπων, περίεργων και ιδιαίτερων σκηνών ανά τον κόσμο. Ζώα, τοπία, μετεωρολογικά φαινόμενα, χρώματα, φυτά, αντικείμενα πρωταγωνιστούν σε μερικές από τις ωραιότερες λήψεις τους. Δύσκολη η επιλογή της καλύτερης, αλλά τουλάχιστον μια προσπάθεια αξίζει τον κόπο!
Βιβλίο αξίας 14,2 εκ. δολαρίων

Ένα από τα 11 σωζόμενα αντίγραφα του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στην Αμερική, πωλήθηκε έναντι 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη το βράδυ από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη, καταρρίπτοντας το ρεκόρ δημοπρασίας στον κόσμο για τυπωμένο βιβλίο.

Το Bay Psalm Book, ένα εκκλησιαστικό βιβλίο με ψαλμούς, είχε υπολογιστεί να δοθεί στον πλειοδότη ακόμη και στην τιμή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και με την τιμή που έπιασε ξεπέρασε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2010, για το βιβλίο του Τζον Τζέιμς Οντιμπόν με τίτλο, «Πουλιά της Αμερικής».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το βιβλίο το οποίο είναι τόσο σημαντικό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, μπορεί να εκτιμηθεί η μοναδική του σημασία. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι που πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για οποιοδήποτε τυπωμένο βιβλίο, κάτι που βεβαιώνει ότι τα βιβλία εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέντεν πρόεδρος του τμήματος βιβλίων του οίκου Sotheby's.

Το Bay Psalm Book τυπώθηκε το 1640 στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, είναι ένα από τα σπανιότερα βιβλία στον κόσμο και ανάμεσα στα καλύτερα σωζόμενα αντίγραφα των αρχικών 1.700 που τυπώθηκαν. Είναι επίσης το πρώτο αντίγραφο που πωλήθηκε από το 1947, όταν και τότε ένα άλλο έσπασε νέο ρεκόρ δημοπρασίας φτάνοντας σε τιμή τα 151.000 δολάρια.

Το αντίγραφο ανήκε στην Boston's Old South Church και πουλήθηκε για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου της και για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της. Η εκκλησία μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρονολογείται από το 1669 και είναι μέλος της προτεσταντικής United Church of Christ διαθέτει ένα ακόμη αντίγραφο. Τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατέχουν τα άλλα υπάρχοντα αντίγραφα του Bay Psalm Book.

Μνήμες... Μονάχου ξύπνησαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού υπήρξε πρόβλημα κατά την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της στη Γερμανία, για το ματς με τη Λεβερκούζεν.

Ένα λάθος από τον πύργο ελέγχου όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της αγγλικής ομάδας πήγε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας ενώ υπήρχε ήδη άλλο αεροπλάνο στο σημείο, σκόρπισε τον τρόμο στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Περίπου 400 μέτρα πάνω από το έδαφος βρισκόταν το αεροπλάνο όταν ετοιμαζόταν για την προσγείωσή του, αλλά τελευταία στιγμή δόθηκε εντολή να αλλάξει πορεία, αφού ο αεροδιάδρομος ήταν μπλοκαρισμένος και υπήρχε πολύ σοβαρός κίνδυνος.

Εν τέλει η προσγείωση έγινε με δέκα λεπτά καθυστέρηση και χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: gazzetta.gr
Μπασκετμπολίστας συγκλονίζει...

Ο Ζακ Χόντσκινς βάλθηκε να κατατροπώσει τους νόμους της φύσης και να αποδείξει ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο.
Ο Χόντσκινς ονειρευόταν από μικρό παιδί να παίξει μπάσκετ. Είχε όμως ένα πρόβλημα που έμοιαζε αξεπέραστο, αφού γεννήθηκε χωρίς το μισό αριστερό χέρι του.
Κι όμως, ο νεαρός Χόντσκινς από το καλοκαίρι παίζει μπάσκετ για το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA). Ο ίδιος δηλώνει: «αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου. Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα αλλά είναι η αμοιβή μου για τη σκληρή δουλειά».


Πηγή: fitnesspulse.gr


Ο Γιώργος Ζάχαρης βρίσκεται στη λίστα του Forbes «The Midas list», η οποία συγκεντρώνει τους 40 κορυφαίους επενδυτές στον τομέα της τεχνολογίας. Μάλιστα στο παρελθόν έχει βρεθεί 3 φορές στην συγκεκριμένη λίστα. Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους «γκουρού» των startups στη Silicon Valley.

Έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 160 εκατ. δολάρια σε 23 startups και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καθώς ήταν επί το πλείστον επικερδείς. Τελευταία επιτυχία του η επένδυση του πριν από 7 χρόνια στο twitter.

Ήταν από τους πρώτους επενδυτές της πλατφόρμας Twitter μόλις το 2006, πριν το twitter γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία. Φυσικά, με την είσοδο του Twitter στο χρηματιστήριο, η επένδυση αυτή θα του αποφέρει εκατομμύρια.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ελλάδα, κατάγεται από την Ευρυτανία. Η οικογένεια του μετανάστευσε στην Αμερική το 1950. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και του μεταλαμπάδευσε την αγάπη για την τεχνολογία, αλλά και ένα πιο σύντομο όνομα από το Ζαχαρόπουλος, το οποίο περικόπηκε αφού ήταν δύσκολο για του Αμερικανούς να το προφέρουν.

Φοίτησε στο ΜΙΤ, αλλά αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δεξιότητες του στο marketing και τις επενδύσεις. Όταν η Microsoft εξαγόρασε το δίκτυο Yammer, της εταιρείας Charles River Ventures στην οποία είναι μέτοχος, είδε 1,2 δις δολάρια να προστίθενται στους λογαριασμούς της εταιρείας. Βρέθηκε στο δυναμικό της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 και ο τομέας του είναι οι εταιρείες λογισμικού και τεχνολογίας. Έχει εργαστεί στην Mohr Davidow Ventures ως εταίρος, και πριν στην Silicon Graphics. Επίσης, είχε διατελέσει σε θέσεις marketing management στην Apple Computer στην Texas Instruments Inc. και σε άλλες εταιρείες.

Roadie Tuner

To Roadie είναι ένα νέο project στο Kickstarter (έχει ήδη χρηματοδοτηθεί) που θα σας βοηθήσει να κουρδίσετε την κιθάρα σας εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια. Το Roadie συνεργάζεται με μια εφαρμογή για smartphones (iOS και σύντομα Android 4.3), η οποία στέλνει μέσω Bluetooth 4.0 τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κουρδίσετε το όργανο σε δευτερόλεπτα χωρίς να κάνετε κυριολεκτικά τίποτα παραπάνω.

Η διαδικασία είναι τρεις φορές πιο ακριβής από το μέσο ανθρώπινο αυτί και έχει προσαρμοστεί ώστε να λαμβάνει υπόψιν αλλαγές στο περιβάλλον (υγρασία, θερμοκρασία κτλπ) που έχουν σημαντική επίδραση στο μουσικό όργανο. Εκτός, όμως, από το κούρδισμα το Roadie κάνει και κάτι άλλο εκπληκτικό: μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ για την κιθάρα και να κρατάτε ιστορικό της ελαστικότητας και της τονικής απόκρισης των χορδών. Με λίγα λόγια θα σας ενημερώνει πότε οι χορδές χρειάζονται άλλαγμα!

Δείτε το project στο Kickstarter εδώ.


Bonus: Οι χρήστες iOS μπορείτε να κατεβάσετε από τώρα την δωρεάν εφαρμογή κουρδίσματος στο App Store [iTunes link]
Ive Newson

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τον φιλανθρωπικό σκοπό (RED) του οίκου Sotheby’s με τα προϊόντα των Jony Ive και Marc Newson να συγκεντρώνουν σχεδόν $13 εκατομμύρια (12.883.000 για την ακρίβεια).

Μεταξύ των προϊόντων που δημοπρατήθηκαν ήταν τα χρυσά EarPods 18 καρατίων που «έφυγαν» στα $461000, ένα αλουμινένιο γραφείο στα $1.685 εκατομμύρια, ένα τροποποιημένο Steinway πιάνο στα $1.925 εκατομμύρια, η μοναδική Leica κάμερα στα $1.805 εκατομμύρια και το κόκκινο Mac Proστα $977.000.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δημοπρασία θα βρείτε εδώ.

"Ο Εβαν Σπίγκελ είναι γεννημένος στις 6 Ιουνίου του 1990." Παράτησε τις σπουδές του στο... Στάνφορντ τρία μαθήματα πριν από το πτυχίο. » Ζει με τον πατέρα του, ο οποίος, σύμφωνα με τον Εβαν, τον φιλοξενεί χωρίς να γκρινιάζει. » Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική του στάση, δηλώνει ότι προτιμάει να είναι ανεξάρτητος. » Στις ΗΠΑ μιλούν ήδη για έναν… νέο Ζούκερμπεργκ στη θέση του Ζούκερμπεργκ. » Η εφαρμογή Snapchat έχει 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως, τα μηνύματα που ανταλλάσσονται ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια την ημέρα, ενώ την έχει κατεβάσει το 9% των χρηστών κινητού τηλεφώνου στις ΗΠΑ. » Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Ετσι ξαφνικά», που λέει και το τραγούδι, μπήκε στη ζωή μας ο Εβαν Σπίγκελ. Με την ίδια ταχύτητα, με την οποία η εφαρμογή Snapchat, που εκείνος δημιούργησε, σβήνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι χρήστες της. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο μόλις 23 ετών διευθύνων σύμβουλος πήρε την απόφαση να απορρίψει την πρόταση του ισχυρού άνδρα του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος του προσέφερε το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισ. δολαρίων προκειμένου ο Σπίγκελ να του πουλήσει την -ιδιαιτέρως δημοφιλή, κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού- εφαρμογή του που ακούει στο όνομα Snapchat. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. «Τι είναι το Snapchat;» θα αναρωτηθεί κανείς - και δικαίως.

Είναι το «παιδί» των Εβαν Σπίγκελ και Μπόμπι Μέρφι, οι οποίοι το δημιούργησαν όταν ήταν φοιτητές στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το 2011. Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο μέσω κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι πως όλο αυτό το υλικό «αυτοκαταστρέφεται», δηλαδή διαγράφεται αυτομάτως, λίγα (δέκα) δευτερόλεπτα αφότου το δει ο παραλήπτης του. Η εφαρμογή αυτή έχει εμφανίσει τεράστια απήχηση τον τελευταίο καιρό - σύμφωνα με τους δημιουργούς της, κάθε μέρα χρησιμοποιείται για τη διακίνηση 350 εκατομμυρίων αρχείων, κυρίως μεταξύ εφήβων. Αν και συχνά οι χρήστες το χρησιμοποιούν για να ανταλλάσσουν προκλητικές φωτογραφίες και μηνύματα με τολμηρό, σεξουαλικό περιεχόμενο (το λεγόμενο sexting), πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι ανταποκρίνεται στην ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη που αισθάνονται οι νεότεροι να προστατεύσουν τη διαδικτυακή φήμη τους. Η δημοφιλία τής εν λόγω εφαρμογής μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, επιθυμούν μια επιστροφή στην «παλιά» εποχή του Ιντερνετ, τότε που η ανωνυμία και ο μικρότερος βαθμός έκθεσης τους επέτρεπε να είναι πιο αυθεντικοί όσον αφορά στη συμπεριφορά τους.

Καθώς η ανωνυμία μειώνεται και η έκθεση σε ολοένα μεγαλύτερους κύκλους επαφών αυξάνεται είναι επόμενο να ενισχύεται και το ενδιαφέρον για εφαρμογές τέτοιας φιλοσοφίας. Αυτός είναι, εν πολλοίς, και ο λόγος που το Snapchat χρηματοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με 80 εκατ. δολάρια από επενδυτές, οι οποίοι το αποτίμησαν τότε στα 800 εκατ. δολάρια παρόλο που, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει μηδενικά έσοδα, καθώς δεν «σερβίρει» καν διαφημίσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο 23χρονος Σπίγκελ αισιοδοξεί πως η εφαρμογή θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των χρηστών της μέσα στους επόμενους μήνες, δίνοντας έτσι τη σχετική ώθηση και στην οικονομική αξία της. Διαφορετικά, δεν θα είχε κανέναν λόγο να απορρίψει την πρόταση εξαγοράς του Snapchat από το Facebook αντί 3 δισ. δολαρίων - και μάλιστα σε μετρητά.


Οπως έγραψε η «Wall Street Journal», αν και οι εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου που προσέγγισαν τον Σπίγκελ έδειξαν διατεθειμένοι να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την προσφορά τους, εκείνος ήταν αρνητικός. Αν έκλεινε το deal, τότε θα ήταν η ακριβότερη εξαγορά που έκανε ποτέ το Facebook, το οποίο πέρυσι απέκτησε το Instagram καταβάλλοντας 1 δισ. δολάρια. Με την εξαγορά του Snapchat, στόχος του Facebook ήταν όχι μόνο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στα smartphones, αλλά και να προσθέσει στο οπλοστάσιό του μια εφαρμογή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους εφήβους.

Τα σχέδια, ωστόσο, του Μαρκ Ζούκερμπεργκ εν ευοδώθηκαν και είναι άγνωστο, προς το παρόν, εάν προτίθεται να επιμείνει, επιστρέφοντας με νέα πρόταση. Από την πλευρά του, μέσα στο επόμενο έτος, ο Σπίγκελ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του, επιλέγοντας είτε να πωλήσει το Snapchat σε ακριβότερη τιμή είτε να αναζητήσει χρηματοδότες που θα επενδύσουν ακόμα περισσότερα κονδύλια στο ομολογουμένως φιλόδοξο και, ήδη, επιτυχημένο πρότζεκτ του.

Ενας νέος Ζούκερμπεργκ στη θέση του Ζούκερμπεργκ

Εκτός του Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ενδιαφέρον έχει δείξει και η εταιρεία Tencent (ισχυρός «παίκτης» στην αγορά της Κίνας και της Νότιας Κορέας), καταθέτοντας επενδυτική πρόταση που αποτιμά το Snapchat περίπου στα 4 δισ. δολάρια. Και αυτή η πρόταση, ωστόσο, φέρεται να απορρίφθηκε από τον 23χρονο ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ανερχόμενης εταιρείας. Και μπορεί η στάση του αυτή να φαντάζει σε κάποιους απερίσκεπτη και σε άλλους αλαζονική, όμως δεν είναι... καινοφανής για τον ίδιο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν δίστασε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Στάνφορντ όταν οι συμφοιτητές του αποδοκίμασαν το αρχικό πλάνο για το Snapchat, το οποίο είχε τη μάλλον... άτυχη ιδέα να αναπτύξει ενώπιόν τους. Εκείνος ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και ασχολήθηκε με την ανάπτυξη της εφαρμογής από την τραπεζαρία του σπιτιού του! Σνομπάροντας τα πολυτελή, αλλά απρόσωπα, ψυχρά γραφεία της Silicon Valley, το Snapchat, που απασχολεί σήμερα μόλις 17 άτομα προσωπικό, εγκατέστησε τη βάση του σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Venice Beach της Καλιφόρνια.

Η βρετανική εφημερίδα «The Independent» γράφει ότι, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Facebook, οι δημιουργοί του Snapchat έχουν μπει σε μια δικαστική διαμάχη με πρώην συμφοιτητή τους, τον Φρανκ Ρέτζιναλντ Μπράουν, που ισχυρίζεται ότι το Snapchat είναι δική του ιδέα και μάλιστα έχει δουλέψει πάνω στην εφαρμογή, αλλά οι φίλοι του τον παραμέρισαν στην πορεία έπειτα από διαμάχη τους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως οι φωτογραφίες που στέλνονται μέσω Snapchat μπορεί να έχουν μεγαλύτερη μονιμότητα από αυτή που πιστεύει ότι έχουν ο αποστολέας τους, ενώ η εταιρεία αναγνωρίζει πως το υλικό που διαγράφεται από τους διακομιστές (servers) μπορεί να ανακτηθεί με το κατάλληλο εργαλείο.

Ο ίδιος, πάντως, ο Εβαν Σπίγκελ απολαμβάνει προς το παρόν τη δημοσιότητα που του προσφέρει η δημοφιλία της εφαρμογής και η τόλμη του να απορρίψει την πρόταση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έστω και αν οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε μερικά χρόνια θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο για το «όχι» που είπε...
qr_fridge_magnet

Είναι ενοχλητικό και ταυτόχρονα χάσιμο χρημάτων να ξεχνάς να καναλώσεις τα τρόφιμα που διατηρείς στο ψυγείο σου πριν την ημερομηνία λήξης τους.
Ακριβώς το πρόβλημα αυτό έρχεται ένα νέο concept που ακούει στο όνομα QR Fridge Magnet και αναλαμβάνει να σε ενημερώνει για το ποια τρόφιμα είναι φρέσκα και ποια πλησιάζουν προς την ημερομηνία λήξης τους.

qr_fridge_magnet_1

Πρόκειται για ένα διαδραστικό μαγνητάκι που σκανάρει τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων σου και σε πληροφορεί για το πόσο φρέσκα είναι με μια φωτεινή ένδειξη στην πόρτα του ψυγείου σου (πράσινη αν είναι φρέσκα, πορτοκαλί όταν είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης  και κόκκινη όταν έχουν λήξει και πρέπει να πεταχτούν).

Η σχεδιαστική ιδεά ανήκει στους Hu Yaxing, Chen Zhipeng, Liao Haibo και Tang Yigang και βραβεύτηκε με το 2013 Red Dot Design Award.



huawei-ascend-mate-2_leaked

Η Huawei μένει πιστή στο τεράστιο phablet Ascend Mate που παρουσίασε στις αρχές του έτους, και τώρα ετοιμάζει τον διάδοχο του για τον οποίο διέρρευσαν τεχνικά χαρακτηριστικά και μερικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Huawei Ascend Mate 2 θα διαθέτει
  • Οθόνη 6.1” Full HD (όπως το πρώτο μοντέλο)
  • Επεξεργαστή quad-core 1.6GHz HiSilicon Kirin
  • Επεξεργαστή γραφικών ARM Mali 450GPU
  • Μνήμη RAM 2GB
  • Αποθηκευτικό χώρο 16GB
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean με νέα έκδοση Emotion UI
Πιθανότατα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η επίσημη παρουσίαση λογικά θα γίνει στην CES 2014 στις αρχές Ιανουαρίου.

huawei-ascend-mate-2_leaked_1

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger