Μέρες που είναι όλοι λίγο-πολύ ετοιμάζονται να αγοράσουν δώρα για τους αγαπημένους τους. Δείτε μια λίστα με 15 από τα πιο εκπληκτικά δώρα στην Ιστορία και... πάρτε ιδέες.







Το Άγαλμα της Ελευθερίας
Η τελετή της παράδοσης έγινε το 1886, αλλά η ιδέα υπήρχε από το 1865 όταν ο Γάλλος πολιτικός Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye αποφάσισε ότι η Γαλλία έπρεπε να τιμήσει τις ΗΠΑ μετά τον Εμφύλιο. Το άγαλμα φτιάχτηκε στη Γαλλία και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ σε κομμάτια.

Ένας λευκός ελέφαντας
Το 1514, ο βασιλιάς Manuel της Πορτογαλίας παρουσίασε στον πάπα Λέων Ι' ένα μοναδικό δώρο: έναν αλμπίνο ελέφαντα. Ο Λέων λάτρεψε τόσο τον Χάνο (έτσι τον ονόμασε) που ανέθεσε στον Ραφαήλ να ζωγραφίσει το πορτρέτο του. Πιστεύοντας ότι ο χρυσός ήταν η απάντηση σε όλα, ο Λέων έδωσε εντολή στους υπηρέτες του Χάνο να τον ταΐζουν με επιχρυσωμένα φάρμακα, τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία.

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας
Ο θρύλος θέλει οι Κρεμαστοί Κήποι να ήρθαν στην Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσωρα Β' ως δώρο στη σύζυγό του Αμυίτις, η οποία νοσταλγούσε την πατρίδα της, τη Μηδία. Για να την κάνει να συνέλθει, ο βασιλιάς δημιούργησε έναν μικρό παράδεισο που περιείχε όλα τα φυτά της πατρίδας της.

Ο Δούρειος Ίππος

Αν και ο Δούρειος Ίππος σχεδιάστηκες ως δώρο από τους Έλληνες προς τους Τρώες, γνωρίζουμε ότι δεν ήταν καλό δώρο. Βλέποντας το τεράστιο άγαλμα ως ένα τρόπαιο νίκης, οι Τρώες το τράβηξαν μέσα στην πόλη για να γιορτάσουν. Αργότερα, κάμποσοι Έλληνες πήδηξαν από μέσα του και άνοιξαν τις πύλες της πόλης, επιτρέποντας στον υπόλοιπο στρατό των Ελλήνων να εισβάλει.

Η φωτιά

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας είχε την φωτιά αποκλειστικά για χρήση των θεών. Ο Προμηθέας ενοχλήθηκε απ' αυτό, έκλεψε την φωτιά, την έδωσε στους ανθρώπους και τιμωρήθηκε γι' αυτήν του την πράξη. Ο Δίας τον αλυσόδεσε σε ένα βράχο, όπου ένας αετός έτρωγε το συκώτι του.

Ο Las Meninas

Το 1656, για να ευχαριστήσει τον βασιλιά προστάτη του, ο ζωγράφος Ντιέγκο Βελάσκεθ δημιούργησε τον πίνακα Las Meninas, που απεικονίζει την Ινφάντα Μαργαρίτα με τις κυρίες επί των τιμών, ένα σκυλί, τον ίδιο τον Βελάσκεθ, τον βασιλιά Φίλιππο Δ' και τη βασίλισσα Μαριάνα της Αυστρίας.

Ένα χαλί με την Κλεοπάτρα κρυμμένη μέσα
Η Κλεοπάτρα ήθελε μια συνάντηση με τον Ιούλιο Καίσαρα, αλλά ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να το κάνει ήταν αν έμπαινε κρυφά. Έβαλε τον υπηρέτη της να την τυλίξει μέσα σε ένα χαλί, αν και μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι ήταν κλινοσκεπάσματα, και του είπε να την παραδώσει προσωπικά στον Καίσαρα.

Το Διαμάντι των Ορλόφ

Ο πρώην εραστής της Αικατερίνης, ο κόμης Γκριγκόρι Ορλόφ, αγόρασε ένα τεράστιο κόσμημα, με ένα διαμάντι 196 καρατίων, με την ελπίδα να αναζωπυρώσει το ειδύλλιο τους. Αν και η Αικατερίνη κράτησε το διαμάντι, η απόπειρα του Ορλόφ τελικά απέτυχε. Το κόσμημα αργότερα τοποθετήθηκε στο Αυτοκρατορικό Σκήπτρο, το οποίο εξακολουθεί να εκτίθεται στο Κρεμλίνο.

Το Πολυτιμότερο Αυγό του κόσμου
Το 1885, ο τσάρος Αλέξανδρος Γ' της Ρωσίας ήθελε να δώσει στη σύζυγο του, αυτοκράτειρα Μαρία Φεντόροβνα, ένα πασχαλινό αυγό για να εορτάσει την 20η επέτειο τους. Ο τσάρος προσέλαβε τον Peter Carl Fabergé για να δημιουργήσει κάτι ειδικό. Ο Αλέξανδρος Γ' κράτησε την παράδοση να δίνει στη σύζυγό του ένα νέο αυγό Φαμπερζέ κάθε χρόνο, και το 1895 ο γιος του Νικόλαος Β' συνέχισε την παράδοση δίνοντας στη μητέρα και τη σύζυγό του.

Πιάτα και ρούχα
Μετά την ήττα του Δαρείου Γ' στα Γαυγάμηλα, ο Μέγας Αλέξανδρος μάζεψε όλα τα πιάτα και τα μοβ ρούχα των ηττημένων Περσών και τα έστειλε στη μητέρα του.

Ένα κέρατο μονόκερου

Αφού το να δώσει κανείς έναν ολόκληρο μονόκερο ως δώρο είναι πολύ δύσκολο (κυρίως γιατί δεν υπάρχουν), το κέρατο ενός μονόκερου μοιάζει με ένα πιο εύκολο δώρο. Αυτό θα πρέπει να σκέφτηκε ο Πάπας Κλήμης Ζ' όταν παρουσίασε στον βασιλιά Φραγκίσκο Α' ένα κέρατο μονόκερου. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα κέρατα μονόκερων μπορούσαν να ανιχνεύσουν ή να αποβάλουν το δηλητήριο. Έτσι ο Φραγκίσκος είχε πάντα κοντά του το κέρατο κατά τη διάρκεια δείπνων. Το "μαγικό" τεχνούργημα ήταν στην πραγματικότητα ένας χαυλιόδοντα.

Το Petit Trianon

Όταν ο Λουδοβίκος ΙΣτ' πήρε το θρόνο το 1775, χάρισε στη σύζυγό του Μαρία Αντουανέτα μια "μικρή" απόδραση, όπου θα μπορούσε να ξεφύγει από τις μάζες. Αρχικά το παλάτι είχε χτιστεί για την ερωμένη του πρώην βασιλιά.

Μια γούνα μήκους ενός μιλίου
Όταν ο Λουδοβίκος ΙΔ' παντρεύτηκε την εξαδέλφη του Μαρία Τερέζα, λέγεται ότι της έκανε δώρο ένα γούνινο παλτό μήκους ενός μιλίου, έτσι ώστε όταν εκείνη έκανε τους περιπάτους της στους κήπους των Βερσαλλιών, οι υπηρέτες της μπορούσαν να απλώνουν τη γούνα μπροστά της, ώστε εκείνη να περπατάει ξυπόλητη πάνω της.

Πηγή:
3otiko.blogspot.gr

Extreme και πολύ επικίνδυνη πτήση με Wingsuit και φοβερά πλάνα από δύο κάμερες


Wikipedia: Τι διάβασε ο κόσμος το 2014Το πρώτο βίντεο-ανασκόπηση χρονιάς από την Wikipedia, τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο. Το 2014 έγιναν περισσότερα από 100 εκατομμύρια edits (επεξεργασίες σελίδων)...


Με δυνατές καλλιτεχνικές και ιστορικές καταβολές, το μαγευτικό χωριό Pietrapertosa ξεχωρίζει χωρίς δυσκολία έτσι όπως κρέμεται στα βράχια στην επαρχία της Potenza, στη νότια περιφέρεια της Basilicata. Ανήκει στα πιο όμορφα ιταλικά χωριά και αποτελεί μια μικρή «Ελβετία» για τους ντόπιους που το επισκέπτονται πολύ συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες.

perierga.gr - Pietrapertosa: Το "Γκστάαντ" της Ιταλίας!

Το πυκνό χιόνι και η έντονη ατμοσφαιρικότητα και γοητεία του οικισμού δεν περνούν απαρατήρητες από κανέναν, ενώ ο παραδοσιακός χαρακτήρας διατηρείται αναλλοίωτος. Η βασική ενασχόληση των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία και η παραγωγή εξαιρετικών τυριών, ενώ ο τουρισμός αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Παρόλα αυτά κτήρια, σπίτια και καταστήματα διατηρούν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του παρελθόντος επιλέγοντας να υπερτονίσουν την ιστορία του τόπου.
aoc_abl_display
[Δ.Τ.]
Η AOC κατάφερε να μειώσει τις επιπτώσεις που επιφέρει η υπερβολική έκθεση σε οθόνη Η/Υ στη νέα γκάμα οθονών της. Έτσι οι νέες οθόνες 22” και 24” διαθέτουν τις καινοτόμες τεχνολογίες Anti-Blue Light και Flicker FREE. Καταπολεμώντας τις ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία, όπως η δημιουργία προβλημάτων στον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα, η τεχνολογία Anti-Blue Light της AOC μειώνει περισσότερο από 90% το επιβλαβές μπλε φως, χωρίς να επηρεάζεται η πιστότητα των χρωμάτων. Επιπλέον, η τεχνολογία Flicker FREE προστατεύει τους χρήστες από την κούραση των ματιών, η οποία δημιουργείται χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

Μειώνοντας το μπλε φως, διατηρώντας τα πραγματικά χρώματα
Σύμφωνα με σημαντικό αριθμό στοιχείων, η υπερβολική έκθεση στο μπλε φως των συσκευών προβολής προκαλεί προβλήματα στον αμφιβληστροειδή, τα οποία συνδέονται άμεσα με τη διαμόρφωση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι φθορά ή πλήρη απώλεια της κεντρικής όρασης. Προηγούμενες προσπάθειες για μείωση του επιβλαβές μπλε φωτός περιορίζονταν ως επί των πλείστον στο λογισμικό καθώς και στον αποκλεισμό του μπλε φωτός μέσω μηχανισμών φίλτρου, όπως τα ειδικά γυαλιά ή το γυάλινο κάλυμμα μπροστά από τις οθόνες. Ως αποτέλεσμα οι χρήστες αποδέχονταν τις αρνητικές επιπτώσεις στην πιστότητα των χρωμάτων. Τα νέα Anti-Blue Light μοντέλα της AOC, E2276VWM6 AOC και E2476VWM6, βασίζονται σε μια ειδική τεχνολογία LED η οποία μετατοπίζει την κορυφή μήκους κύματος από το επιβλαβές 450 nm στο ασφαλέστερο 460 nm. Έτσι μειώνεται περισσότερο από 90% το επιβλαβές μπλε φως και παράλληλα εξασφαλίζεται η σωστή ποσότητα μπλε φωτός για την ακριβή αναπαραγωγή των χρωμάτων.

Καλύτερη υγεία ματιών με το Flicker FREE
Η καλή υγεία του χρήστη είναι μια πρόκληση που η εταιρία οθονών AOC λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη. Για αυτό παράλληλα με την πρωτοποριακή τεχνολογία Anti-Blue Light , τα νέα μοντέλα της AOC E2276VWM6 και E2476VWM6 διαθέτουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει εμπειρία θέασης με μηδενικό τρεμόπαιγμα. Το τρεμόπαιγμα είναι ένα φαινόμενο που δημιουργείται όταν κατά τη διάρκεια ανανέωσης της LED οθόνης ρυθμίζονται τα επίπεδα φωτεινότητας. Γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τα μάτια και να προκαλέσει, χωρίς ο χρήστης να το αντιληφθεί, κόπωση ματιών. Συνεπώς, η λειτουργία Flicker FREE βοηθά στη μείωση θεμάτων υγείας των ματιών που μπορεί να προκληθούν από το τρεμόπαιγμα της οθόνης.

Δημιουργώντας την τέλεια εμπειρία
Οι οθόνες E2276VWM6 και E2476VWM6 διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρήσιμων χαρακτηριστικών. Τα ιδιαίτερα ελαφριά μοντέλα, προσφέρουν ανάλυση 1920 x 1080 Full HD καθώς και ζωντανά, φωτεινά χρώματα. Διαθέτουν ακόμα, για τους λάτρεις του Android, υποδοχή HDMI με λειτουργία MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link). Έτσι ο χρήστης μπορεί να προβάλλει απευθείας στη μεγάλη οθόνη 22” ή 24” περιεχόμενο από smartphone και tablet. Το πιο ενδιαφέρον στη λειτουργία MHL 2.0 είναι ότι με ένα μόνο καλώδιο, τα περιφερειακά επαναφορτίζονται ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή ήχου, βίντεο, ή το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Επίσης τα δύο μοντέλα είναι ιδανικά για εργασία, για προβολή γρήγορων σκηνών δράσης και gaming καθώς διαθέτουν εξαιρετικά μικρούς χρόνους απόκρισης, μόλις 1 ms και 2 ms.

Η AOC προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση με υπηρεσία επί τόπου αντικατάστασης και για τα δύο μοντέλα.
Οι οθόνες E2276VWM6 και E2476VWM6 με Anti-blue Light και Flicker FREE είναι διαθέσιμες στα καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής €139 και €159 αντίστοιχα.
gift
Έχουμε μπει για τα καλά μέσα στις γιορτές και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αρκετοί θα στραφούν σε τεχνολογικά προϊόντα για την επιλογή των δώρων που θα κάνουν σε φίλους, συγγενείς ή/και στον εαυτό τους. Παρακάτω σας έχουμε μερικές αξιόλογες προτάσεις για κάθε πορτοφόλι!
Tim Cook iOS 6 Maps

Μετά τον τίτλο του ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” από τους Financial Times, ο Tim Cook λαμβάνει ακόμη μία διάκριση για το ρόλο του ως CEO της Apple.
Σύμφωνα με το CNN, ο Tim Cook έκανε εξαιρετική δουλειά ως επικεφαλής της Apple μέσα στο 2014, οδηγώντας την μετοχή της εταιρείας σε άνοδο άνω του 40% και φέρνοντας εις πέρας άψογες παρουσιάσεις κατά τις ανακοινώσεις των νέων προϊόντων της Apple (βλ. iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Pay, Apple Watch).

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Tim Cook ανακηρύχτηκε ‘CEO of The Year’ ανταγωνιζόμενος μεγάλα ονόματα όπως οι John Chen της BlackBerry, Mary Barra της GM και Meg Whitman της HP και κλείνοντας οριστικά τα στόματα αυτ’ων που θεωρούσαν την μετά-Steve Jobs Apple “τελειωμένη”.
via Macuser

Ένα νέο μοντέλο λάπτοπ στη σειρά Chromebook ανακοίνωσε η HP, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, αυξημένη λειτουργικότητα και μεγαλύτερη μνήμη όπως και αποθηκευτικό χώρο.

Ισχυρό χαρτί του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι φυσικά η οθόνη του, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες που συναντούμε σε υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό της Google, όντας 14 ιντσών και ανάλυσης 1.920 x 1.080.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, εξοπλίζεται με μνήμη RAM 4 GB και αποθηκευτικό χώρο 32 GB που αξιοποιείται κυρίως για την ομαλή ροή προγραμμάτων, μιας και προσανατολισμός του είναι η αποθήκευση των αρχείων μας να γίνεται στο «σύννεφο».

Επεξεργαστής του είναι ένας Nvidia Tegra K1. Η μπαταρία αρκεί για συνεχόμενη λειτουργία 8 ωρών, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η τιμή του Chromebook 14 Touch είναι 440 δολάρια.









Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει κανείς λίγο πριν πέσει στο κρεβάτι για ύπνο.

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας όμως, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αντικαταστήσει τα «παραδοσιακά» βιβλία με τις ψηφιακές εκδοχές αυτών, γυρνώντας σελίδες μέσα από οθόνες «έξυπνων» συσκευών και e-readers.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το μπλε φως που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να διαταράξει το φυσιολογικό ρυθμό λειτουργίας του οργανισμού μας και να μας αποσυντονίσει.

Το λεγόμενο «εσωτερικό» ρολόι του οργανισμού, συγχρονίζει τις σωματικές λειτουργίες σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με το μοτίβο της περιστροφής της Γης, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline. Ο κιρκάδιος ρυθμός ρυθμίζεται από τις αισθήσεις του σώματός μας και κυρίως από τα μάτια, που αντιλαμβάνονται το φως και την έλλειψη αυτού.

Ο μηχανισμός αυτός καθορίζει τους καθημερινούς ρυθμούς λειτουργίας του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου, του ξύπνιου και του μεταβολισμού.

Μια ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια Penn State και Χάρβαρντ στις ΗΠΑ βρήκαν, ότι όσοι διαβάζουν τακτικά βιβλία μέσα από ηλεκτρονικές οθόνες πριν πέσουν για ύπνο, καταλήγουν να κοιμούνται λιγότερες ώρες.

Αν θέλετε να δείτε όνειρα γλυκά… επιλέξτε ένα βιβλίο… με κανονικές σελίδες… από χαρτί!

Καλή σας νύχτα!

H Foxconn μπορεί στο άμεσο μέλλον να στηρίξει την Apple στις οθόνες από ζαφείρι για μελλοντικά iPhones σύμφωνα με πηγές του Cult of Mac.

Η Foxconn δεν έχει εμπειρία για κάτι τέτοιο παρόλα αυτά αυτά έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα κατά το παρελθόν έχει αγοράσει κάποιες πατέντες για την επεξεργασία αυτού του υλικού.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την Apple είναι το μεγάλο κεφάλαιο που χρειάζεται έτσι ώστε η παραγωγή να συναντήσει την ζήτηση. Για να σας δώσουμε μια εικόνα για να καλυφθούν οι ανάγκες μια τέτοιας οθόνης για τα μελλοντικά iPhone, η Apple θα χρειαστεί περίπου 3.000 των 165Kg φούρνους για την επεξεργασία του ζαφειριού.

Η συμμετοχή της Foxconn θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και έχει και το κεφάλαιο για μια τέτοια επένδυση, ήτοι 1 με 2 δισ. δολάρια. Αυτό το κεφαλαίο θα πάει σε στελέχωση των ήδη υπαρχόντων εργοστασίων της στην Κίνα σε μηχανικό και ανθρώπινο δυναμικό. Η επεξεργασία ζαφειριού επίσης χρειάζεται συνεχής ισχύ και επίσης σταθερή ποσότητα νερού.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές, αλλά υπάρχουν έντονες φήμες πως οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και το μόνο που απομένει είναι η Apple να δώσει το πράσινο φως.

Αν η Apple θέλει τα επερχόμενα iPhones να έχουν μια τέτοια οθόνη θα χρειαστεί να κινηθεί πολύ γρήγορα και να πάρει αποφάσεις άμεσα.

Πηγή: appleworldhellas.com

Γελάει καλύτερα αυτός που ακούει ένα ανέκδοτο από κάποιον που ξέρει να τα διηγείται με στυλ!

Αν έχετε πέσει σε τέλμα και λέτε τα ίδια και τα ίδια, παρακάτω ακολουθεί μια δεξαμενή με… εγγυημένα ανέκδοτα για σίγουρο και αυθόρμητο γέλιο.
 
Ένα στυλό που δεν είναι μόνο στυλό αλλά και… φορτιστής για συσκευές Android, αλλά και τα προϊόντα της Apple και άλλα gadget, δημιούργησε μια εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το «Power Pen» της Firebox διαθέτει μια μπαταρία 700mAH, μια θύρα microUSB για κινητά Android, ταμπλέτες, e-readers και φορητά ηχεία, καθώς επίσης και ένα Lightning Connector για τα τελευταία προϊόντα της Apple.

Επιπλέον, λειτουργεί ως στυλό για οποιαδήποτε οθόνη αφής, καθώς και ως ένα «κλασικό» στυλό, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.



Η ενσωματωμένη μπαταρία μπορεί να μην αρκεί για να φορτιστεί μια συσκευή εντελώς, ωστόσο η ενέργεια που παρέχει είναι ικανή για να της δώσει μια ανάσα «πνοής».


Σύμφωνα με την εταιρεία, το στυλό-φορτιστής μπορεί να παρέχει ενέργεια αντίστοιχη του ενός τρίτου της «αντοχής» μιας μπαταρίας ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου, ωστόσο αυτό εξαρτάται από τη συγκεκριμένη συσκευή που χρησιμοποιείται κάθε φορά.

Το παρακάτω, 5λέπτο βίντεο μας θυμίζει μερικές από τις συγκινητικές στιγμές της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της.(vid)
Το 2014 ήταν μια χρονιά που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, περιρρότρεα αστεία βίντεο από κάθε άλλη χρονιά, ωστόσο κυκλοφόρησαν και πολλά βίντεο της καθημερινής ζωής γεμάτα συγκίνηση.


Το 2014 ήταν μια ακόμα δημιουργική χρονιά, όσον αφορά τις ανακαλύψεις στον τομέα της τεχνολογίας. Διαβάστε πώς θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο (Pics)
Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Η χρονιά, που σιγά σιγά μας αποχαιρετά, ήταν σημαντική όσον αφορά στα επιτεύγματα στον τεχνολογικό τομέα, αφού οι επιστήμονες για άλλη μια φορά με τη δουλειά τους, κάνουν τη ζωή μας λίγο καλύτερη.

Από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή, στο "μαγικό" φίλτρο κατά του ιού, που στέρησε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και στις τεχνολογίες, που επιβραδύνουν την καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως θα διαπιστώσετε και φέτος, οι ατέλειωτες ώρες πειραμάτων και εργασιών, δεν πήγαν χαμένες.
Στην παρακάτω λίστα ακολουθούν είκοσι από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που βραβεύθηκαν για τη σημασία και την πρωτοπορία τους.
Το video game έχει πρωταγωνιστή τον Θησέα, που βρίσκεται στην Κνωσό για να σκοτώσει μυθικά πλάσματα και ανθρώπους, με τελικό του στόχο τον Μινώταυρο.

Η ιστορία, αναφέρει το candianews, και ο πολιτισμός της Κνωσού δεν έχουν φυσικά καμιά σχέση με αυτό που έδωσε στον καταναλωτή η βιομηχανία του θεάματος…

Δείτε το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει για το video game, που έχει τον τίτλο «Τα βάθη του φόβου».

 
Σύμφωνα με τo Digitimes το πολυαναμενόμενο 12 ιντσών MacBook Air θα μπει σε μαζική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2015, μετά από τα πρώτα πρωτότυπα της συσκευής που δημιουργήθηκαν στο τέλος του 2014.

H είδηση αναφέρει πως η Apple έχει κάποια θέματα στην κατασκευή του σασί και πως αυτό θα την οδηγήσει αρχικά να λανσάρει το εν λόγω μοντέλο σε περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Στο σχεδιασμό επαναλαμβάνεται το γεγονός της έλλειψης ενός ανεμιστήρα για την ψύξη της συσκευής κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με τους νέους Intel Core M Broadwell επεξεργαστές που είναι σχεδιασμένοι γι' αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Η ίδιες φήμες θέλουν την εν λόγω συσκευή να γίνεται διαθέσιμη στους ίδιους χρωματικούς συνδυασμούς που βρίσκουμε στα iPhone και στα iPad.

Πηγή: appleworldhellas.com
Το «έξυπνο» ρολόι της Apple που ανακοινώθηκε μετά πολλών τυμπανοκρουσιών το Σεπτέμβριο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα τη νέα χρονιά, ίσως δεν γνωρίσει την εμπορική επιτυχία που η Apple αναμένει.

Σύμφωνα με έρευνα του αναλυτή Gene Munster της Piper Jaffray, μόλις το 7% των αμερικανών κατόχων iPhone σκοπεύουν να αγοράσουν το Apple Watch. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 968 κατόχων του smartphone της Apple.

Ο αριθμός των πρόθυμων υποψηφίων αγοραστών του Apple Watch εμφανίζεται μειωμένος κατά 8% σε σχέση με έρευνα που διεξήχθη το Σεπτέμβριο, όποτε και η συσκευή αποκαλύφθηκε.

Ο Munster πιστεύει πως η χαμηλή ανταπόκριση του κοινού στο νέο προϊόν οφείλεται σε απουσία περισσότερων πληροφοριών από την Apple. Ποια θα είναι το αχτύπητο χαρακτηριστικό του; Ποιες εφαρμογές θα γίνουν διαθέσιμες για τη συσκευή; Οι αναλυτές περιμένουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, τη στιγμή που πλησιάζει το λανσάρισμα της συσκευής.

«Καθώς πλησιάζουμε στο λανσάρισμα του ρολογιού, πιστεύουμε ότι η Apple θα αρχίσει να φωτίζει περισσότερες λειτουργίες του προϊόντος καθώς και εφαρμογές τρίτων δημιουργών, οι οποίες -σημειώνουμε- ήταν αυτές που τελικά συνέβαλαν στην επιτάχυνση υιοθέτησης του iPhone», σημειώνει ο Munster.


Ο Josh Paler Lin, γνωστός youtuber αποφάσισε να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα χαρίζοντας 100 δολάρια σε έναν άστεγο άνδρα για αν δεί πως θα τα ξοδέψει.

Ο άστεγος άνδρας παίρνει τα χρήματα και κατευθύνεται σε ένα μαγαζί, και ενώ, στη αρχή φαίνεται ότι έχει αγοράσει κάτι μεμπτό, όπως αλκοόλ, αφού έχει κρύψει όσα έχει αγοράσει στην τσάντα του. Ακολουθώντας τον όμως αντιλαμβανόμαστε ότι έχει αγοράσει τρόφιμα για τους φίλους του που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Μετά από τη συγκινητική του πράξη, ο youtuber θα του χαρίσει και άλλα χρήματα. Το βίντεο μας προκαλεί ερωτήματα για τι θα κάναμε εμείς στη θέση του.

Πηγή: videoman
apple-tv-youtube 

Αναβάθμιση δέχτηκε πριν από λίγη ώρα η εφαρμογή YouTube για το Apple TV με νέο βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης, καινούριες λειτουργίες που υπήρχαν ήδη σε πλατφόρμες όπως τα PlayStation και Xbox και (δυστυχώς) προσθήκη διαφημίσεων.

Στο εξής ο χρήστης μπορεί να εγγράφεται μέσω της εφαρμογής στα κανάλια της αρεσκείας του, να δέχεται προσωποποιημένες προτάσεις βάσει του ιστορικού του ενώ η εφαρμογή μπορεί να προβλέπει ακόμη και τις αναζητήσεις του την ώρα που πληκτρολογεί.

Πέρα από την αναβάθμιση του YouTube, στο Apple TV προστέθηκε περιεχόμενο από τα Dailymotion, UFC, The Scene και Fusion.

Περισσότερα για την αναβαθμισμένη εφαρμογή YouTube μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί:


Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον. Και ίσως σημάνει και τάση…

Leonardo-DiCaprio-Tag-Heuer

Η TAG Heuer λοιπόν ανακοίνωσε πως ρίχνει ένα smartwatch για να ανταγωνιστεί το Apple Watch. Η TAG μάλιστα θα συνεργαστεί με γνωστή εταιρία για να το κάνει.
What;

Το μοντέλο θα είναι smartwatch με έναν mechanical/digital υβριδικό σχεδιασμό (!) και θα έχει και Intel επεξεργαστή: “We’ll only do it if we can be first, different and unique” λέει η εταιρία.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά το sex appeal μιας γνωστής εταιρίας έχει άλλη αύρα. Πάμε και για Rolex, Omega;

Η μεγάλη μονομαχία!

FIFA 15 vs PES 2015

Λοιπόν, και το FIFA 15 αλλά και το Pro Evolution Soccer 2015 είναι άψογες επιλογές για multiplayer αγώνες και τουρνουά.

Το δε FIFA 15 της EA Sports έχει καλύτερη παρουσίαση και πλήρη team names της Premier League, σε 14λεπτη δράση. Η δουλειά της Konami με το Pro Evolution Soccer 2015 φέτος έχει αλλάξει πάντως και way movement και πάσες καλύτερες, είναι ένα πιο tactics-focused game και καλύτερο για μικρότερα groups.


Πάντως και οι δύο sims είναι κορυφαίοι.


Νέο ‘τέρας’ προενισχυτής.

Marantz-AV8802
Δημιουργός η Μarantz και επιστροφή σε ποιοτικά εργαλεία με τον AV8802 που 11.2 καναλιών και 3.799 ευρώ υπόσχεται σύγχρονες τεχνολογίας ήχου: Dolby Atmos, Auro-3D όπως και DAC 32-bit/192KHz. Θα έχεις και 4K Ultra HD προδιαγραφές, φυσικά WLAN, Bluetooth αλλά και AirPlay. Η δε Marantz λέει πως με την τεχνολογία της HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) σε Current Feedback τεχνολογία, μέσα από XLR δίνει high-res audio format σε κάθε τελικό ενισχυτή αξιώσεων.


871

Αν έχετε δε πολύ ψηλά τον πήχη, τα 13.2 κανάλια θα τα έχετε και με XLR και με RCA σύνδεση. Σοβαρά πράγματα. Στα $3,999.
Wired-Nolan1

Από τις πιο δημιουργικές, αν και ασθμαίνουσα, βιομηχανίες στον κόσμο.

Still though. Επιμένει το χαρτί.

Για δείτε...
robotic_arm_cup_jh

Αντίστοιχα παραδείγματα είχαμε δει και στο παρελθόν, αλλά το Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory ανεβάζει κατά πολύ τον πήχυ και δίνει σοβαρές ελπίδες για τη βελτίωση της ζωής ακρωτηριασμένων ασθενών. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, οι ερευνητές ενσωμάτωσαν στον Les Baugh δύο προσθετικά χέρια τα οποία μπορεί να κινεί ανεξάρτητα το ένα από το άλλο με το μυαλό του!


Παράλυτη γυναίκα μετακινεί ρομποτικό χέρι με το μυαλό της [Video]
Ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τα χέρια του σε ατύχημα πριν από περίπου 40 χρόνια και πέρασε από μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία για να γίνει η ενσωμάτωση των βιονικών χεριών, καθώς οι νευροχειρουργοί έπρεπε πρώτα να ξυπνήσουν τα νεκρά νεύρα συνδέοντας τα με αυτά του στήθους του, έτσι ώστε η κίνηση των χεριών να περνά μέσα από αυτά.

Παράλυτος αγγίζει ξανά χάρη σε ρομποτικό χέρι κινούμενο από το μυαλό του [Video]
Ο Baugh έπρεπε στη συνέχεια να μάθει πως να κινεί τα προσθετικά χέρια με το μυαλό του, μια διαδικασία που κράτησε αρκετό καιρό σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Αφού εξοικειώθηκε με την διαχείριση, πλέον έχει την ικανότητα να κινεί και τα δύο χέρια σε αρκετά ικανοποιητικό εύρος κίνησης και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Άλλωστε, τα προσθετικά χέρια που τοποθετήθηκαν είναι σε πρωτότυπο στάδιο και υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

lotr_mythology

Πρεμιέρα χτες για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας The Hobbit, το οποίο κλείνει μετά από 16 χρόνια τον κύκλο που άνοιξε ο Peter Jackson με την κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων του J.R.R. Tolkien, εκτός αν στα επόμενα χρόνια γίνουν reboot τα επικά The Lord of the Rings ή αποφασίσουν να γυρίσουν σε ταινία το χαωτικό The Silmarillion.


Επειδή οι πιθανότητες δεν είναι υπερ του γυρίσματος μιας τέτοιας ταινίας και επειδή μικρό ποσοστό των θεατών έχει αντέξει να διαβάσει το The Silmarillion, ο χρήστης CGP Grey αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πανέμορφο animation για να συνοψίσει μέσα σε λίγα λεπτά τον κόσμο της Μέσης Γης με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αφορούν την ιεραρχεία και τις φυλές της.

Ό,τι πρέπει προτού πάμε να παρακολουθήσουμε το The Hobbit: Battle of the Five Armies:

lenovo_p70

Η Lenovo παραδοσιακά φροντίζει τα smartphones της να προσφέρουν μεγάλη αυτονομία (θυμηθείτε το S860) και το ίδιο θα γίνει με το Lenovo P70t, το οποίο αναμένεται πολύ σύντομα με αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά και μπαταρία 4000mAh. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρέχει αυτονομία 46 ημερών, όχι μόνο λόγω του μεγέθους, αλλά και χάριν στην νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας


Όταν ο χρήστης κλειδώνει τη συσκευή του, τότε κλείνουν αυτόματα όλες οι εφαρμογές που τρέχουν στο background και δεν χρησιμοποιούνται. Επίσης, όταν έχει φορτιστεί πλήρως και βρίσκεται ακόμη συνδεδεμένο στον φορτιστή, τότε συνεχίζει να παίρνει την απαιτούμενη ενέργεια για να παραμένει μόνιμα σε κατάσταση πλήρους φόρτισης. Τέλος, με μια φόρτιση 15 λεπτών, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις διάρκειας 6 ωρών.

Lenovo P70t
  • Οθόνη 5” HD OGS (1280 x 720)
  • Επεξεργαστής 64bit quad-core MediaTek MT6732
  • Μνήμη RAM 1GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (επέκταση με microSD)
  • Κάμερα 13MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 5MP
  • dualSIM
  • WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE
  • Μπαταρία 4000mAh
  • Διαστάσεις 142 x 71.8 x 8.9mm
  • Βάρος 149gr
Να σημειωθεί ότι στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ψευδόδερμα. Η τιμή του δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε αν θα κυκλοφορήσει και εκτός Κίνας.
android-lollipop

Μόλις λίγες εβδομάδες πέρασαν από το λανσάρισμα του Android 5.0 Lollipop και ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεση του minor update 5.0.1 σε συσκευές Nexus για την επιδιόρθωση ορισμένων μικροπροβλημάτων. Παρόλα αυτά, η Google προγραμματίζει την κυκλοφορία ενός πιο μεγάλου update για να επιλύσει κάποια πιο σοβαρά θέματα που προέκυψαν από το νέο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AndroidPit, η έκδοση Android 5.1 θα λανσαριστεί στα τέλη Φεβρουαρίου και θα φέρει τα εξής:
  • Silent mode (είχε αφαιρεθεί στο Android 5.0)
  • Βελτιώσεις για την σταθερότητα του συστήματος
  • Βελτιωμένη διαχείριση της RAM (θα παρατηρήσατε ότι το Android 5.0 “τρώει” περισσότερη)
  • Επιδιορθώσεις για τα ξαφνικά “κρασαρίσματα” των εφαρμογών
  • Βελτιωμένη διαχείριση της μπαταρίας
  • Επιδιόρθωση των ζητημάτων που προέκυψαν με το WiFi σε ορισμένες συσκευές
  • Επιδιόρθωση της λειτουργίας OK Google
  • Επιδιόρθωσεις που αφορούν το σύστημα ειδοποιήσεων
  • Επιδιόρθωση προβλημάτων ήχου σε ορισμένες συσκευές
  • Αλλαγές στη χρωματική παλέτα του Material Design μετά από αναφορές χρηστών

slmdunit

Η Sony θέλει να ανταγωνιστεί τη Google με το Single-Lens Display Module, ουσιαστικά μια συσκευή τύπου Google Glass που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιών και να αφαιρείται όποτε το επιθυμεί ο χρήστης. Η συσκευή προσφέρει στον χρήστη έγχρωμη εικόνα ανάλυσης 640 x 400, αλλά οι λειτουργίες είναι σίγουρα λιγότερες από αυτές της Google, καθώς δεν διαθέτει κάμερα.

Με μια πρόχειρη σύγκριση, το Sony SLDM απέναντι στο Google Glass:
  • Ανάλυση 640 x 400 αντί 640 x 360
  • Κάμερα N/A αντί 5MP
  • Μπαταρία 400mAh αντί 570mAh
  • Βάρος 40gr αντί 43gr
Αμφότερα διαθέτουν WiFi, Bluetooth, επιταχυνσιόμετρο και αισθητήρα αφής, αλλά το Sony SLDM διαθέτει και ηλεκτρονική πυξίδα, ενώ στους αισθητήρες του Google Glass υπάρχουν και μαγνητόμετρο, γυροσκόπιο, αισθητήρας εγγύτητας και φωτισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Sony θα παρουσιάσει επίσημα το προϊόν στην επερχόμενη CES 2015, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών από όλους τους συναφείς χώρους (τεχνολογία, οπτικά, αθλητισμός) για εξέλιξη της αρχικής μορφής.


[Sony]

DuetDisplay

Το DuetDisplay αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον project το οποίο στοχεύει να μετατρέψει το iPad σας σε μία 2η οθόνη για το Mac σας. Χωρίς lag (στα 60 fps) και διατηρώντας το touch interface του iPad, το DuetDisplay υπόσχεται να απογειώσει την παραγωγικότητα σας.

Σε αντίθεση με άλλες προτάσεις (βλ. Air Display) που κάνουν χρήση του WiFi, το DuetDisplay επικοινωνεί με το iPad μέσω του καλωδίου φόρτισης της συσκευής, μειώνοντας στο ελάχιστο το lag. Επιπλέον, υποστηρίζει τόσο το portrait όσο και το landscape mode.
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί, ώστε να πάρετε μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του DuetDisplay:


Οι συσκευές που θα υποστηρίζονται, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής, είναι:
  • Όλα τα Mac με λειτουργικό 10.9+
  • Όλα τα iPad με λειτουργικό iOS 5.1.1+
  • Όλα τα iPhone με λειτουργικό iOS 5.1.1+
Η εφαρμογή (τόσο για το Mac όσο και την iOS συσκευή) αναμένεται να διατεθεί αργότερα μέσα στην ημέρα… μέχρι τότε συνεχίζουμε τη συζήτηση στο forum
Update (18/12/2014 – 19:00)

Κυκλοφόρησε! Τιμή: €8.99 – iTunes Link

Ο ΟΑΣΑ έδωσε σε κυκλοφορία την εφαρμογή TfA (Transport for Athens) tickets για συσκευές iOS (και Android), η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κλείσουν εισιτήρια για τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς του οργανισμού από το smartphone ή το tablet τους, γλιτώνοντας χρόνο και την ταλαιπωρία από τις ουρές στα σημεία πώλησης.

tfa_tickets_greek

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν και η χρήση της ιδιαίτερα απλή για τον καθένα. Ο χρήστης πραγματοποιεί εγγραφή, δηλώνει τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και στη συνέχεια μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο που επιθυμεί βάζοντας απλά τον αριθμό CVV της κάρτας του, χωρίς καμία προμήθεια ή έξτρα χρέωση. Να σημειωθεί ότι μπορεί να αγοράσει όσα εισιτήρια επιθυμεί και απλά να τα ενεργοποιεί προτού επιβιβαστεί.

TfA tickets – Τιμή: Δωρεάν – iTunes Link
Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης Google δημοσιοποίησε για άλλη μια χρονιά τη λίστα με τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο έσπευσε να ψάξει περισσότερα στοιχεία στον παγκόσμιο Ιστό.

Η Google κατήρτισε λίστες με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2014, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα.

«Το 2014 πραγματοποιήσαμε αναζητήσεις τρισεκατομμύρια φορές. Τι δηλώνουν οι αναζητήσεις αυτές για εμάς», διερωτάται η Google και προχωρά στη δημοσιοποίηση των λιστών με τα δημοφιλέστερα αποτελέσματα αναζήτησης.

Όπως φαίνεται λοιπόν από τη γενική λίστα των «ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων», οι Έλληνες ενδιαφέρθηκαν περισσότερα για την περίφημη ανασκαφή της Αμφίπολης, ενώ δεύτερο θέμα στις αναζητήσεις ήρθαν οι εκλογές του 2014. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η NERIT, ακολούθησε ο διαγωνισμός της Eurovision, ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται με την αναζήτηση «Πού ψηφίζω».

Στις ταχύτερα «αυξανόμενες αναζητήσεις γεγονότων» πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι εκλογές του ’14, ενώ στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις προσώπων, ο Robin Williams ήρθε πρώτος για να ακολουθήσει ο Σάκης Μπουλάς.

Δείτε αναλυτικά τις λίστες…

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις

1. Αμφίπολη
2. εκλογές 2014
3. nerit
4. eurovision 2014
5. πού ψηφίζω
6. βάσεις 2014
7. mundial 2014
8. ypes
9. iphone 6
10. αποτελέσματα εκλογών

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις γεγονότων

1. εκλογές 2014
2. eurovision 2014
3. mundial 2014
4. the voice
5. πανελλήνιες 2014
6. ολυμπιακός μάντσεστερ
7. μουντομπάσκετ 2014
8. roland garros
9. τελικός κυπέλλου 2014
10. nba playoffs 2014

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις προσώπων

1. Robin Williams
2. Σάκης Μπουλάς
3. Jennifer Lawrence
4. Σουμάχερ
5. Conchita
6. Αντώνης Βαρδής
7. Άννα Πολάτου
8. Τζένη Βάνου
9. Μελίνα Ασλανίδου
10. Καρνέζης

Αντίστοιχες λίστες δημοσίευσε η Google και για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2014, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το παγκόσμιο κοινό, συγκλονισμένο από την είδηση του θανάτου του Robin Williams, έσπευσε να αναζητήσει πληροφορίες για τον ηθοποιό, φέρνοντας το όνομα του στην πρώτη θέση των αναζητήσεων του ’14. Η κορυφαία τριάδα συμπληρώνεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο (World Cup) και τον Έμπολα.

Παράλληλα, η Google δημιούργησε και ένα βίντεο με τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, που έκλεψαν το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού.

Δείτε αναλυτικά τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2014 στο Google, καθώς και το βίντεο με τα θέματα που κυριάρχησαν τη χρονιά που φεύγει…

1. Robin Williams
2. World Cup
3. Ebola
4. Malaysia Airlines
5. ALS Ice Bucket Challenge
6. Flappy Bird
7. Conchita Wurst
8. ISIS
9. Frozen
10. Sochi Olympics





Μία νέα εφαρμογή στο Skype, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το The Verge, η υπηρεσία Skype της Microsoft βάζει σε εφαρμογή μία νέα δυνατότητα μεταξύ των συνομιλιών. Το Skype translator,που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, δίνει την δυνατότητα προς το παρόν, σε Άγγλους και Ισπανούς να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να μιλούν ο ένας την γλώσσα του άλλου, αλλά μεταφράζοντας την συνομιλία τους σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή αυτή είναι συμβατή με Windows 8.1 και αρχικά μπορεί να μεταφράζει από Αγγλικά σε Ισπανικά και αντίστροφα, ενώ στο άμεσο μέλλον έχει προγραμματιστεί η εφαρμογή να υποστηρίζει τουλάχιστον 45 ακόμα γλώσσες.

Ήδη δοκιμές γίνονται σε συνεδριάσεις μεταξύ σχολείων της Αμερικής και του Μεξικού, ώστε να δοκιμαστεί η νέα υπηρεσία σε «πραγματικούς» διαλόγους. Να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρία υποστηρίζει την μετάφραση μεταξύ γραπτών μηνυμάτων σε 40 γλώσσες , ενώ δίνει την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες να πειραματιστούν, απλά κάνοντας αίτηση πρόσκλησης στην επίσημη σελίδα του Skype.

Παρακολουθείστε το βίντεο

Αυτή είναι η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

Κληρώθηκαν τα 8 ζευγάρια των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΤΣΕΛΣΙ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

ΣΑΛΚΕ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΟΝΑΚΟ

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΣΑΝΧΤΑΡ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΟΡΤΟ

Δείτε το νέο εντυπωσιακό βίντεο για τον τύμβο 

Καστά Μια ολοκληρωμένη τρισδιάστατη απεικόνιση των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά για τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη επιχειρεί ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το βίντεο ενσωματώνει όλες τις λεπτομέρειες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με τα αποτελέσματα της ανασκαφής, προσφέροντας ένα ταξίδι στο εσωτερικό του εντυπωσιακού μνημείου.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν οι AncientAthens3D:

Tim Cook iOS 6 Maps

Η βρετανική εφημερίδα Financial Times ανέδειξε τον Tim Cook ως “πρόσωπο της χρονιάς” για το 2014 τόσο για την εξαιρετική πορεία της Apple μέχρι σήμερα όσο και για το ήθος του που έχει επιδείξει από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η τιμή της μετοχής της Apple έχει γνωρίσει άνοδο της τάξης του 50% από τον περασμένο Φλεβάρη, όταν ο Tim Cook προειδοποίησε τους επενδυτές να αφήσουν τη μετοχή αν βάζουν το κέρδος τους πάνω από θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανανεώσιμη ενέργεια και η προσβασιμότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Τον Οκτώβρη ο CEO της Apple υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή ότι “είναι περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος” δίχως να έχει αναφερθεί ξανά δημόσια στις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Το άρθρο της Financial Times ολοκληρώνεται με αναφορά στην εξαγορά της Beats Electronics από την Apple καθώς και την κυκλοφορία των iPhone 6 και 6 Plus που έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων.

Το νέο κοινωνικό μέρισμα θα είναι σε είδος: 239.000 δικαιούχοι θα λάβουν κουπόνια για αγορά υπολογιστή ή ταμπλετ, για 12μηνη σύνδεση στο διαδίκτυο ή για μαθήματα Η/Υ, βάση του προγράμματος «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης».
Το προηγούμενο δόθηκε πριν τις ευρωεκλογές, το νυν στην έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου.

Οι δικαιούχοι, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Αττικής, θα λάβουν κουπόνια 230 ευρώ για να αγοράσουν έναν υπολογιστή ή tablet, φθηνή μηνιαία διαδικτυακή σύνδεση των 12 ευρώ, και υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης μέχρι 60 ευρώ.

Το πρόγραμμα το υπογράφουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών και σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα. Αφορά:

47.506 στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
52.477 στη Θεσσαλία
22.588 στην Ήπειρο
27.702 στη Δυτική Ελλάδα
13.220 στα νησιά του Ιονίου
40.464 στην Πελοπόννησο
14.753 στο Βόρειο Αιγαίο
40.527 στην Κρήτη

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού, το οποίο θα έχει ένα μοναδικό νούμερο για κάθε δικαιούχο. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, θα ελέγχουν μέσω των διαπιστευτηρίων του TAXISNET της ΓΓΠΣ στην ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί εάν έχουν επιλεγεί, θα εντοπίζουν τα καταστήματα που συνεργάζονται με τη Δράση και με την εκτύπωση του κωδικού του κουπονιού και την αστυνομική τους ταυτότητα θα πηγαίνουν σε ένα απ΄αυτά και θα προμηθεύονται υποχρεωτικά συσκευή και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και προαιρετικά υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση. Το κουπόνι μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο σε φυσικό κατάστημα.

Οι δικαιούχοι που θέλουν να αποκτήσουν εξοπλισμό υψηλότερης αξίας από τα 230 ευρώ του μερίσματος θα μπορούν να συμπληρώσουν οι ίδιοι τη διαφορά, αλλά εάν επιθυμούν φτηνότερο εξοπλισμό δε θα μπορούν να μεταφέρουν τη διαφορά τιμής σε άλλη κατηγορία αλλά ούτε να την εξαργυρώσουν σε μετρητά.(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
windows_10_event

Η πρώτη παρουσίαση του Windows 10 έγινε με κάθε επισημότητα τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει νέα εκδήλωση στις 21 Ιανουαρίου για να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την consumer έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Αυτή τη φορά θα προστεθούν στους ομιλητές και οι Satya Nadella (CEO της εταιρείας) και Phil Spencer, οι οποίο θα έχουν να αποκαλύψουν πολλά μαζί με τους Joe Belfiore και Terry Myerson, καθώς ο καθένας είναι υπεύθυνος σε διαφορετικό τομέα (ο Spencer για το Xbox, ο Belfiore για Windows Phone, ο Myerson για Windows/Windows RT), επομένως, περιμένουμε πληροφορίες που θα αφορούν την ενοποίηση όλων και όχι μόνο.

Παράλληλα, εικάζεται ότι θα διατεθεί τότε μια νέα Technical Preview έκδοση, η οποία θα ανανεώνεται κάθε μήνα μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.


gaming_in_2014

Το 2014 είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που είδαμε μαζική παραγωγή video games για τις δύο νέες παιχνιδοκονσόλες, PlayStation 4 και Xbox One, καθώς και αρκετά νέα παιχνίδια που έδωσαν ώθηση στο Wii U. Δεν έλειψαν οι μεγάλες και φιλόδοξες κυκλοφορίες, ωστόσο, είχαμε και αρκετές απογοητεύσεις λόγω αυξημένων προσδοκιών (βλ. Watch Dogs, Destiny) ή/και αναβολών.
Όπως και να ‘χει, αυτά είναι τα σημαντικότερα παιχνίδια του 2014 όπως τα συγκέντρωσε για ακόμα μία χρονιά ο Malcolm Klock σε ένα 2λεπτο video (ακολουθεί λίστα με σειρά εμφάνισης).
Εσείς ποιο θεωρείτε παιχνίδι της χρονιάς;

  • Dark Souls 2
  • The Banner Saga
  • The Vanishing of Ethan Carter
  • Dragon Age: Inquisition
  • Infamous: Second Son
  • DriveClub
  • Destiny
  • Forza Horizon 2
  • Assassin’s Creed: Rogue
  • Assassin’s Creed: Unity
  • Sunset Overdrive
  • This War of Mine
  • Far Cry 4
  • The Evil Within
  • Danganronpa: Trigger Happy Havoc
  • D4
  • Mario Kart 8
  • P.T.
  • Child of Light
  • Broken Age
  • Dreamfall Chapters Reborn
  • Never Alone
  • Shovel Knight
  • Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
  • Call of Duty: Advanced Warfare
  • Wolfenstein: The New Order
  • Valiant Hearts
  • Tales from the Borderlands
  • Strider
  • Super Smash Bros Wii U
  • Bayonetta 2
  • Titanfall
  • The Sims 4
  • Little Big Planet 3
  • Donkey Kong Country: Tropical Freeze
  • Monument Valley
  • FIFA 15
  • Trials Fusion
  • Mountain
  • Pokemon Omega Ruby and Alpha Saphhire
  • Captain Toad: Treasure Tracker
  • Goat Simulator
  • Transistor
  • Hatsune Miku: Project Diva F 2nd
  • Hearthstone
  • Plants vs. Zombies: Garden Warfare
  • Lightning Returns: Final Fantasy XIII
  • The Crew
  • The Evil Within
  • EA Sports UFC
  • Pro Evolution Soccer 2015
  • MLB 14 The Show
  • Madden 15
  • NHL 15
  • Persona 4 Arena Ultimax
  • Persona Q: Shadow of the Labyrinth
  • South Park: The Stick of Truth
  • Bravely Default
  • Tales of Xillia 2
  • Hyrule Warriors
  • Alien: Isolation
  • THIEF
  • Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes
  • Middle Earth: Shadow of Mordor
  • Divinity: Original Sin
  • Borderlands: The Pre-Sequel
  • Watch Dogs
  • NBA 2K15
  • The Legend of Korra
  • Lords of the Fallen
year_in_entertainment

Μπορεί να δημοσίευσε τις λίστες με τα κορυφαία παιχνίδια και εφαρμογές του 2014 στο κατάστημα Google Play, αλλά φέτος ετοίμασε για πρώτη φορά και ένα infographic για να γιορτάσει το τέλος της χρονιάς με πληροφορίες για τις κορυφαίες σε downloads εφαρμογές ανά κατηγορία και πληροφορίες για τους τομείς Books, Movies & TV και Music.


Κορυφαίες εφαρμογές σε downloads ανά κατηγορία
Κορυφαία παιχνίδια σε downloads
  1. Candy Crush Saga
  2. Don’t Tap The White Tile
  3. Farm Heroes Saga
  4. Subway Surfers
  5. Clash of Clans
Κορυφαία σε downloads ταινία της χρονιάς: Frozen

Κορυφαία σε downloads τηλεοπτική εκπομπή της χρονιάς: The Walking Dead

Κορυφαία σε downloads ταινία του παρελθόντος: Toy Story

Κορυφαίο άλμπουμ της χρονιάς: Frozen OST

Κορυφαίο τραγούδι της χρονιάς: Dark Horse by Katy Perry

Κορυφαίο τραγούδι του καλοκαιριού: Fancy by Iggy Azalea

Κορυφαίες ειδησεογραφικές εφαρμογές
  1. The New York Times
  2. TMZ
  3. Forbes Now
  4. The Verge
  5. The Huffington Post
  6. The Daily Beast
  7. The Wall Street Journal
  8. Gizmodo
  9. Android Central
Κορυφαία βιβλία της χρονιάς
  1. The Fault in Our Stars
  2. Fifty Shades of Grey
  3. Divergent
  4. Twelve Years a Slave
  5. Insurgen
image002

[Δ.Τ.]
Στο Spotify είμαστε παθιασμένοι με την ανακάλυψη νέας μουσικής και γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος εύρεσης νέων ακουσμάτων γίνεται μεταξύ φίλων. Κάθε μέρα, εκατομμύρια ακροατές βρίσκουν και μοιράζονται μουσική στο Spotify, αλλά μια καλή πρόταση από κάποιον που εμπιστεύεσαι παραμένει κάτι ξεχωριστό. Τώρα μπορείτε να δείτε τι ακούνε οι φίλοι σας χωρίς να χρειάζεται να τους ρωτήσετε.


Με τις νέες λειτουργίες αναζήτησης, η ανακάλυψη των νέων μουσικών επιλογών των φίλων σας γίνεται ευκολότερη από ποτέ.

Η λειτουργία Top Tracks in Your Network, είναι ένας νέος τρόπος παρουσίασης των πιο δημοφιλών τραγουδιών των χρηστών που ακολουθείτε. Όσο πιο δημοφιλές είναι ένα τραγούδι ανάμεσα στους φίλους σας, τόσο υψηλότερα εμφανίζεται στη λίστα. Η νέα λίστα, που ανανεώνεται καθημερινά, βρίσκεται στην ενότητα Περιήγηση (Browse) κάτω από τις κορυφαίες λίστες (Top Lists). Τη λίστα των ατόμων που ακούνε το τραγούδι μπορείτε να τη βρείτε δίπλα στις πληροφορίες του κομματιού.
Συχνά οι ακροατές περιηγούνται στο Spotify ψάχνοντας να βρουν νέες playlists ή καλλιτέχνες. Και ενώ η λειτουργία Top Tracks in Your Network δείχνει τις προτιμήσεις των χρηστών, πιστεύουμε ότι αυτή η δυνατότητα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλο το Spotify ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι αναζητούν οι φίλοι σας.

Πλέον, όταν αναζητάτε έναν καλλιτέχνη ή ένα άλμπουμ έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε ποιος άλλος τον έχει ακούσει, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξεκινήσετε συζητήσεις αλλά και να ανακαλύψετε τα κοινά μουσικά γούστα που έχετε με φίλους σας.
Σύμφωνα με τον Charlie Hellman, VP of Product στο Spotify
“Η κοινωνική πλευρά είναι στο χαρακτήρα του Spotify. Ένα στα πέντε streams στο Spotify προέρχεται από έναν χρήστη που ακούει τη μουσική ενός άλλου χρήστη, είτε αυτό σημαίνει ότι ακούει τον καλλιτέχνη που ακούει και κάποιος φίλος του είτε ότι ανακαλύπτει την ιδανική playlist για άσκηση από κάποιον φίλο του στο γυμναστήριο”
Η λειτουργία Top Tracks in Your Network θα γίνει διαθέσιμη από σήμερα σε iOS και Android και σύντομα στο desktop.

Οι ενημερωμένες σελίδες των άλμπουμ και των καλλιτεχνών είναι ήδη διαθέσιμες στο desktop ενώ θα γίνουν διαθέσιμες στις κινητές συσκευές τις προσεχείς εβδομάδες.

Tim Cook iOS 6 Maps 

Η βρετανική εφημερίδα Financial Times ανέδειξε τον Tim Cook ως “πρόσωπο της χρονιάς” για το 2014 τόσο για την εξαιρετική πορεία της Apple μέχρι σήμερα όσο και για το ήθος του που έχει επιδείξει από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η τιμή της μετοχής της Apple έχει γνωρίσει άνοδο της τάξης του 50% από τον περασμένο Φλεβάρη, όταν ο Tim Cook προειδοποίησε τους επενδυτές να αφήσουν τη μετοχή αν βάζουν το κέρδος τους πάνω από θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανανεώσιμη ενέργεια και η προσβασιμότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Τον Οκτώβρη ο CEO της Apple υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή ότι “είναι περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος” δίχως να έχει αναφερθεί ξανά δημόσια στις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Το άρθρο της Financial Times ολοκληρώνεται με αναφορά στην εξαγορά της Beats Electronics από την Apple καθώς και την κυκλοφορία των iPhone 6 και 6 Plus που έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων.
via Macuser


Ένα από τα πιο συγκλονιστικά βίντεο που έχουμε δει...

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κατά καιρούς πάρα πολλά βίντεο που δείχνουν πλοία να παλεύουν με τα κύματα μεσοπέλαγα ή να μην μπορούν να δέσουν στα λιμάνια λόγω κακοκαιρίας.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες στο facebook ξεπερνά κάθε φαντασία.Ένα φορτηγό πλοίο κυριολεκτικά διαλύεται παλεύοντας με τη σφοδρή κακοκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο κατάφεραν να διασωθούν πριν να είναι πολύ αργά.


Τις εντυπώσεις κλέβει το «Γεράκι της Μάλτας» στη μαρίνα Ζέας το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνίδα Έλενα Αμβροσιάδου με μία επίλεκτη ομάδα ανθρώπων...



Το πανέμορφο ιστιοφόρο αποκτήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον Αμερικανό εκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών.



Τα τρία κατάρτια του πλοίου αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου και είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα ενώ μπορούν να περιστραφούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το σκάφος, σύμφωνα με το Kontranews.gr,προσφέρει στα ιστία ανθεκτικότητα, ανταποκρίνεται γρήγορα στις εναλλαγές του ανέμου, ενώ ο χειρισμός τους γίνεται ηλεκτρονικά και όχι χειροκίνητα και γι’αυτό χρειάζεται έναν μόνο καπετάνιο. Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, δημιουργώντας ελάχιστο κύμα και έτσι δεν έχει κραδασμούς και θόρυβο.



Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger