mac_pro_front_back
To νέο Mac Pro έκανε ντεμπούτο στα τέλη του Δεκεμβρίου μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Apple και σιγά-σιγά κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Μπορείτε να παραγγείλετε την εντυπωσιακή νέα συσκευή της Apple από την iSquare σε περιορισμένη, βέβαια, διαθεσιμότητα.

Ας δούμε τις τιμές:
Το μοντέλο με τον 3.7 GHz Quad-core Intel Xeon E5 δεν είναι άμεσα διαθέσιμο αλλά αν το παραγγείλετε θα σας κοστίσει 3299€. Σε αυτό περιλαμβάνεται δίσκος SSD χωρητικότητας 256GB, μνήμη RAM 12GB και διπλή κάρτα γραφικών AMD FirePro D300.

Το μοντέλο με τον 3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, από την άλλη, θα σας κοστίσει 4399€ με 256GB δίσκο SSD, 16GB μνήμη RAM και διπλή κάρτα γραφικών AMD FirePro D500. Αυτή τη στιγμή η παράδοση της συσκευής εκτιμάται στις 48 ώρες, χρόνος που δύναται να αυξηθεί σημαντικά με τις επιλογές built-to-order:
  • επεξεργαστή 3.0 GHz 8-Core Intel Xeon E5 για 1632.03€
  • επεξεργαστή 2.7 GHz 12-Core Intel Xeon E5 για 3264.04€
  • μνήμη RAM 32GB 1866 MHz DDR3 για 435.21€
  • μνήμη RAM 64GB 1866 ΜΗz DDR3 για 1305.62€
  • κάρτα γραφικών Dual AMD FirePro D700 6GB η κάθε μία για 652.81€
  • δίσκο SSD 512GB για 326.41€
  • δίσκο SSD 1TB για 870.41€




Αυτό το όχημα παντός εδάφους φτιάχτηκε αρχικά για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά δεν θα πείραζε να πηγαίνεις στη δουλειά μ' αυτό κάθε μέρα. Το skateboard με τη διπλή ερπύστρια, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πιο σημαντικούς σκοπούς, όπως η αναγνώριση, διάσωση / ανάκτησης, κινητή επιτήρηση, καθώς και σε ιατρικές αποστολές.


Κάτω από το skateboard υπάρχει ένας μικρός κινητήρας go-kart της Honda 200cc, δίνοντας στο θηρίο μια κορυφαία ταχύτητα των 30 μίλια/ώρα. Ζυγίζει 125 λίβρες (56 κ.) και μπορεί να έλκει ή να μεταφέρει ένα συνολικό ωφέλιμο φορτίο 1200Lbs (κατ 'ουσίαν, ένα μικρό όχημα). Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, μπορεί να κινηθεί σε ανώμαλο έδαφος με πολύ μεγάλη εύκολα και σε κλήση μέχρι 40 μοίρες. Ακόμη και στο χιόνι! (νέα έκδοση του snowmobiling).



Το όχημα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα DTV Shredder εδώ.
Erdogan

H εμφάνιση του Tupac στη σκηνή του Coachella στο πλάι των Snoop Dogg και Dr. Dre το 2012 ήταν μόνο η αρχή. O Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στην Σμύρνη την περασμένη Κυριακή για να παραδώσει ομιλία εν όψει των επερχόμενων εκλογών στις 30 Μαρτίου. Μόνο που δεν πήγε ο ίδιος εκεί αλλά το …ολόγραμμά του!

Ο Ερντογάν μαγνητοσκόπησε από πριν το μήνυμά του μπροστά από μια πράσινη οθόνη και στη συνέχεια στήθηκε ένα ολόγραμμά του περίπου 3 μέτρων μπροστά στο πλήθος. Φυσικά, υπάρχει και το κατάλληλο βίντεο που έχει καταγράψει το γεγονός:


Φανταζόμαστε ότι στην Ελλάδα θα έχει τρομερή απήχηση η τεχνολογία αυτή ως ένας τρόπος να γλιτώνουν οι πολιτικοί μας το γιαούρτωμα!


Κατά τη διάρκεια της τηλεσυνδιάσκεψης του Tim Cook με τους επενδυτές χθες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 4o τρίμηνο του 2013 ο CFO της Apple Peter Oppenheimer αναφέρθηκε στο ποσοστό των συσκευών iOS που βρίσκονται στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση του λειτουργικού: 80% των συσκευών έχουν μεταβεί στο iOS 7, ενώ στο iOS 6 παραμένει μόλις ένα 16%. Πόσες είναι οι συσκευές που βρίσκονται σε έκδοση πρότερη του iOS 6; Μόλις το 3%.

Τα ποσοστά αυτά προέρχονται από τα στατιστικά χρήσης του App store και συγκεκριμένα αναφέρονται στην περίοδο 19 – 27 Ιανουαρίου (όσες συσκευές δεν επισκέφθηκαν το App store την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν συμπεριλήφθηκαν στα στατιστικά δεδομένα).

Το αντίστοιχο ποσοστό των συσκευών Android που έχει αναβαθμίσει στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση λειτουργικού (Android 4.4 Kit-Kat) είναι μόλις 1.4%


Το είπε και το έκανε η Google δίνοντας σήμερα στο ευρύ κοινό τη νέα έκδοση του Chrome για iPhone και iPad με λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων. Ενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό αυτό στις Ρυθμίσεις->Εύρος Ζώνης->Περιορισμός χρήσης δεδομένων (ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη γλώσσα της συσκευής στα Αγγλικά για να εμφανιστεί το μενού και μετά να γυρίσετε ξανά στα Ελληνικά).

Επίσης, προστέθηκε η γνωστή μπάρα μετάφρασης που εμφανίζεται και στην web έκδοση του Chrome για την μετάφραση ξενόγλωσσων ιστοσελίδων στα Ελληνικά. Τέλος, υπάρχουν και οι γνωστές διορθώσεις για τη βελτίωση της σταθερότητας και ασφάλειας της εφαρμογής.

Θα βρείτε τον Chrome για iPhone και iPad δωρεάν στο App Store [iTunes link]
Apple
Έσοδα-ρεκόρ της τάξης των $57.6 δισ. με καθαρό κέρδος $13.1 δισ. για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 που τελείωσε στις 28 Δεκεμβρίου του 2013 ανακοίνωσε πριν από λίγο η Apple με πωλήσεις ρεκόρ για τα iPhone και iPad.
Συγκριτικά, στο αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς η Apple σημείωσε έσοδα $54.5 δισ. και κέρδος $13.1 δισ.. Οι διεθνείς πωλήσεις αποτέλεσαν το 63 τοις εκατό του κέρδους για την Apple για αυτό το τρίμηνο με το περιθώριο κέρδους να ανέρχεται στο 37.9 τοις εκατό σε αντίθεση με το 38.6 τοις εκατό της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι πωλήσεις ανά προϊόν:
  • 4.8 εκατομμύρια Mac (4.1 εκατομμύρια πέρσι)
  • 51 εκατομμύρια iPhone (47.8 εκατομμύρια πέρσι)
  • 26 εκατομμύρια iPad (22.9 εκατομμύρια πέρσι)
  • 6 εκατομμύρια iPod (12.7 εκατομμύρια πέρσι)
Περισσότερες πληροφορίες αλλά και διαγράμματα θα βρείτε στο MacUser.gr

Κλείδωσε τα μάτια σου στον ΝταλίΗ απίστευτα γελοία εφαρμογή του Μουσείου Νταλί είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο ίντερνετ!

Αν πάντα θέλατε να «καρφώσετε» τον περίφημο σουρεαλιστή ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί, τώρα μπορείτε. Αυτά κι αν είναι υπέροχα νέα.

Το Μουσείο Νταλί έριξε λοιπόν στα πόδια μας την εφαρμογή The Dalí Museum Staring Contest.

Ο λόγος για την ηλεκτρονική εξαλλοσύνη δεν είναι άλλος από την προσπάθεια υποστήριξης του μουσείου αλλά και την προώθηση της περιοδικής έκθεσης που φιλοξενεί στον Άντι Γουόρχολ (Warhol: Art. Fame. Mortality).

Επισήμως τουλάχιστον, γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι ιθύνοντες του μουσείου κόλλησαν λίγη από τη σουρεαλιστική δημιουργικότητα του ζωγράφου και αποφάσισαν να κάνουν τρέλες!

Τι κάνει λοιπόν το app; Σε βάζει σε διαγωνισμό βλέμματος με τον Νταλί, αν και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, η εφαρμογή μεροληπτεί και ο ζωγράφος κερδίζει πάντα.


«Η εμμονή του Νταλί και του Γουόρχολ με τη διασημότητα είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το Staring App», δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου, Hank Hine, για να συνεχίσει: «Μας βάζει πρόσωπο με πρόσωπο με τους σταρ του κόσμου της τέχνης, οι οποίοι μας κοιτούν επίμονα. Παραμένουν όμως σε αλληλεπίδραση μαζί μας μόνο για όσο χρόνο επικεντρωνόμαστε εμείς πάνω τους. Ο Νταλί είχε εξάλλου τεράστιο εγωισμό. Και το γεγονός ότι πάντα κερδίζει στον διαγωνισμό βλέμματος είναι μια χαρωπή υπενθύμιση αυτού»...



Είναι σίγουρο ότι τόσο ο σπουδαίος σουρεαλιστής όσο και ο «πατριάρχης» της ποπ αρτ θα προσυπέγραφαν και με το παραπάνω την εφαρμογή της Goodby Silverstein & Partners.



Δείτε στο βίντεο πώς παίζεται (αν χρειάζονται οδηγίες για κάτι τόσο απλό!) και ξέρετε τι να κάνετε...
 


Οι χώρες της ΕΕ διαπραγματεύονται μια νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που θα υποχρεώνει εταιρείες όπως οι Google και Facebook να ζητούν τη συγκατάθεση των χρηστών τους για να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα εάν δεν τηρήσουν τους κανονισμούς. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει συμφωνία και επιπλέον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί να μπλοκάρει την πρόταση εάν δεν δοθεί μια απάντηση στις ανησυχίες που εκφράζονται για την προστασία των δεδομένων.

Γι αυτό το λόγο κατηγόρησε για "υποκρισία" η Επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες κατακρίνουν τα προγράμματα παρακολουθήσεων των ΗΠΑ ενώ οι ίδιες δεν προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τους.

Η Ρέντινγκ, η οποία έχει επικρίνει τη συλλογή δεδομένων από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, μια υπόθεση που αποκάλυψε πέρσι ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, είπε ότι θέλει περισσότερες εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον, αλλά κάλεσε και τις ευρωπαϊκές χώρες να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους.

Η Ρέντινγκ επέκρινε επίσης για άλλη μια φορά τη Βρετανία η οποία, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσε ο Σνόουντεν, συμμετείχε στο πρόγραμμα με το κωδικό όνομα Tempora και μοιραζόταν τις πληροφορίες που συγκέντρωνε με τις ΗΠΑ. Η Επίτροπος σημείωσε ότι όταν ρώτησε τις βρετανικές αρχές για το θέμα αυτό της απάντησαν: "Κάτω τα χέρια, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας". Μολονότι παραδέχτηκε ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία δικαιοδοσία σε θέματα εθνικής ασφάλειας των χωρών-μελών της ΕΕ, η Ρέντινγκ τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά εάν διαφανεί ότι η Βρετανία παραβιάζει αδικαιολόγητα το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. "Εάν βρω ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μία και μοναδική απόδειξη ότι το πρόγραμμα Tempora δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους σκοπούς της εθνικής ασφάλειας, θα ξεκινήσω τη διαδικασία περί παράβασης υποχρέωσης", προειδοποίησε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Επιτρόπου.

"Υπάρχει πολλή υποκρισία στη συζήτηση", είπε η Ρέντινγκ καλώντας τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουν τις προτάσεις της και να καταστήσουν πιο αυστηρούς τους κανονισμούς περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται.

"Εάν η ΕΕ θέλει να είναι αξιόπιστη, εάν θέλει να ενεργήσει ως παράδειγμα για τις άλλες ηπείρους, θα πρέπει να βάλει σε τάξη τα του οίκου της", τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερες από 49 εκατομμύρια φορές αναφέρθηκε το όνομα του πάπα Φραγκίσκου, παγκοσμίως, στο διαδίκτυο, ενώ στο Google o Αργεντινός ποντίφικας έρχεται πρώτος στις μηνιαίες αναζητήσεις των χρηστών, που υπολογίζονται περίπου σε 1,7 εκατομμύρια.



Κατά συνέπεια, ο πάπας ανακηρύχτηκε η δημοφιλέστερη "πολιτική" προσωπικότητα στις μηχανές αναζήτησης στο διάστημα από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στον ενημερωτικό καθολικό ιστότοπο Aleteia.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κατηγορία των "πολιτικών" ο πάπας τους ξεπερνά όλους, ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το όνομα του οποίου αναζητείται κάθε μήνα από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους και δίνει 38 εκατομμύρια αποτελέσματα.

Ωστόσο, στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των καλλιτεχνών και των αθλητών, ο πάπας πέφτει στην τρίτη θέση, αφού προηγούνται το συγκρότημα One Direction και ο νεαρός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ, τα δύο είδωλα εκατομμυρίων εφήβων σε όλο τον κόσμο.
«Φωνές» στην Wikipedia

Σε μια σημαντική καινοτομία προχωρά η Wikipedia, η οποία θα παρέχει στο εγγύς μέλλον και ηχητικές υπηρεσίες.

Η γνωστή ιστοσελίδα, ζητά από διασημότητες για τις οποίες «φιλοξενεί» πληροφορίες, να προχωρήσουν στην καταγραφή ενός μικρού σε διάρκεια ηχητικού, ώστε ο κόσμος να μάθει να προφέρει σωστά τα ονόματά τους.

Για την ιστορία, ο πρώτος που πρόσφερε ηχητικό είναι ο ηθοποιός, Στίβεν Φράι.

Πηγή: fastcompany.com
Οι Motley Crew βγαίνουν στη... σύνταξη

Τη «συνταξιοδότησή» τους ανακοίνωσαν τα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Motley Crue, ωστόσο θα πραγματοποιήσουν μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία 72 εμφανίσεων, προτού οι κιθάρες τους «σιωπήσουν».

Η μπάντα υποσχέθηκε ότι αυτή η περιοδεία θα είναι και η τελευταία και μάλιστα έχει υπογράψει συμφωνία, βάσει της οποίας προβλέπεται ότι τα μέλη της δεν θα μπορούν να επανενωθούν.

Η περιοδεία, η οποία φέρει τον τίτλο «The Final Tour», θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα συνεχιστεί μέχρι και το 2015.

Πριν την εμφάνιση της μπάντας, σε κάθε συναυλία της θα εμφανίζεται στη σκηνή και ο πασίγνωστος ροκ τραγουδιστής, Άλις Κούπερ.

Samsung και Google ανακοίνωσαν κοινή συμφωνία αδειοδότησης που καλύπτει τα υπάρχοντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και των δύο εταιρειών αλλά και αυτά που θα κατατεθούν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πατέντες αυτές καλύπτουν κατηγορίες πέρα από τα κινητά τηλέφωνα χωρίς, όμως, να έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αυτή η συμφωνία με την Google είναι πολύ σημαντική για τη βιομηχανία της τεχνολογίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung. «Samsung και Google αποδεικνύουν ότι κερδίζεις περισσότερα μέσω της συνεργασίας παρά από αχρείαστες δικαστικές διαμάχες». Από τη μεριά της και η Google θεωρεί ότι αυτή η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν στην καινοτομία μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα να δεχτούν αγωγές.

Η Samsung αποτελεί την κυρίαρχο εταιρεία στις πωλήσεις Android συσκευών έχοντας καταδικαστεί πολλές φορές για την αντιγραφή των προϊόντων της από την Apple. Μάλιστα, η περιβόητη δίκη του Αυγούστου του 2012 αναγκάζει την κορεάτικη εταιρεία να καταβάλλει πρόστιμο σχεδόν $1 δισεκατομμυρίου για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Από την άλλη, η Google σε μια εξαιρετικά βιαστική κίνηση προχώρησε στην εξαγορά της Motorola. Μια εξαγορά που πραγματοποιήθηκε για τις 17000 πατέντες της Motorola ως μέσο ενίσχυσης του Android και κόστισε στη Google $12.5 δισ. χωρίς, όμως, πρακτικό όφελος αφού έκτοτε η εταιρεία δεν τα πάει καθόλου καλά εναντίον της Apple στα δικαστήρια.

Αναμένουμε να δούμε πως αυτή η συμφωνία θα επηρεάσει όχι μόνο το δικαστικό τοπίο μεταξύ Android, Microsoft και Apple αλλά και τις σχέσεις της Google με τους υπόλοιπους κατασκευαστές εκτός της Samsung.

[via Recode]
ΒΙΝΤΕΟ-«Τυχερός που με βρήκε ο σύζυγός μου»


Εποχή άφησε ο μικρός σε διάρκεια λόγος που έβγαλε η Λι Να, νικήτρια του αυστραλιανού open, αμέσως μετά το τέλος του τελικού κόντρα στην Τσιμπούλκοβα.

«Ο ατζέντης μου, ο Μαξ, με έκανε πλούσια. Τον ευχαριστώ πολύ. Ο σύζυγός μου είναι πλέον πασίγνωστος στην Κίνα. Τον ευχαριστώ επίσης που τα παράτησε όλα και με ακολουθεί παντού για να μου φτιάχνει τα ποτά, τις ρακέτες και να κάνει ό,τι χρειάζεται για την αρτιότερη προετοιμασία μου. Βέβαια, έχω να του πω ότι είναι τυχερός που με βρήκε...», τόνισε η συπαθέστατη τενίστρια στο περιθώριο της απονομής και προκάλεσε το γέλιο τόσο των φίλων του τένις, όσο και του συζύγου της που την καμάρωνε από τις κερκίδες.


ΠΗΓΗ: youtube-australianopen
ΒΙΝΤΕΟ-Η πρώτη Porche όλων των εποχών

Η πρώτη Porche που κατασκευάστηκε ποτέ, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ονομάστηκε P1 και το οποίο κατασκεύασε το 1889 ο Φέρντιναντ Πόρσε, έπειτα από εντολή του εργοδότη του, Τζέικομπ Λόνερ.

Η ηλεκτρική αυτή Porche μπορούσε να κινηθεί για περίπου 50 χλμ με μία φόρτιση και είχε ως τελική ταχύτητα τα 20 χλμ/ώρα. Από το 1902 μέχρι και σήμερα, βρισκόταν κάτω από ένα υπόστεγο σε ένα παλιό καταφύγιο, στην Αυστρία.

Ο τρελός Γάλλος φαρσέρ Rémi Gaillard ετοιμάζει ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου 2014. Δείτε μία σκηνή από τη συγκεκριμένη ταινία όπου κάνει το περιστέρι και χαλάει τη διάθεση ενός οδηγού που μόλις έπλυνε το αυτοκίνητό του.


Κανένα άλλο γιοτ δεν έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ξεπεράσει αυτό το αριστούργημα του design [εικόνες]

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια τις εντυπώσεις που προκαλεί η θέα αυτού του... πράγματος, που θυμίζει αντικείμενο που έπεσε από άλλο πλανήτη!
 
Πρόκειται για ένα κόνσεπτ γιοτ που κατασκευάστηκε και σκίζει τις θάλασσες ανά τον κόσμο και το οποίο κανένα άλλο σκάφος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να ξεπεράσει.
Το σχήμα του θυμίζει ράμφος πτηνού, διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα, πολυτελείς σουίτες, καθώς και για ένα ειδικά φτιαγμένο για το γιοτ αυτοκίνητο V12 880 ίππων με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 380 χιλιόμετρα την ώρα.

Όσον αφορά το γιοτ, αυτό φέρει τρεις Rolls-Royce μηχανές που αποδίδουν συνολικά 4.000 ίππους. Αποτελεί δημιούργημα του σχεδιαστικού γραφείου Gray Design σε συνεργασία με την Strand Craft τιμάται στα 29.000.000 δολάρια.

Απολαύστε το:







Πάγωσαν όλοι στο Βατικανό: Γλάροι κατασπαράζουν τα περιστέρια της ειρήνης του Πάπα -Κακός οιωνός ή τυχαίο περιστατικό;  [εικόνες]
 
Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσμος έκανε έκκληση για ειρήνη και απελευθέρωσε συμβολικά δύο περιστέρια.

Η συνέχεια όμως ήταν βγαλμένη από ταινία τρόμου, καθώς τα λευκά περιστέρια που απελευθερώθηκαν από παιδιά δίπλα στον Πάπα δέχθηκαν επίθεση από έναν γλάρο και ένα κοράκι. Αφωνοι οι πιστοί παρακολουθούσαν το τρομακτικό θέαμα και σίγουρα κάποιοι σκέφτονταν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν κακό οιωνό για την ειρήνη στην ταραχώδη Ουκρανία.


Χιλιάδες πιστοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο έμειναν άφωνοι παρακολουθώντας τη μάχη επιβίωσης στον αέρα!


Το ένα περιστέρι κατάφερε να ξεφύγει αμέσως από τον γλάρο, χάνοντας μόνο λίγα φτερά, αλλά το κοράκι τσιμπούσε επανειλημμένα το δικό του θύμα.



Οπως αναφέρουν τα ξένα μέσα τελικά και το δεύτερο περιστέρι γλίτωσε αλλά κατέληξε στον κοντινότερο κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες.





Ο Bill Gates βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει τις σκακιστικές του ικανότητες. Μόνο που δεν τα κατάφερε για πολύ Δείτε σε πόσα δευτερόλεπτα έχασε (Vid)

Μόλις εννέα κινήσεις σε 80 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο πρωταθλητής σκάκι Magnus Carlsen για να νικήσει τον Bill Gates.

Ήρθε όμως η στιγμή που ακόμα και ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft θα φαινόταν... χαζός μπροστά σε κάποιον.



Ο λόγος για τον Νορβηγό σκακιστή Magnus Carlsen με τον οποίο ο Gates συναντήθηκε στo τοκ σόου "Skavlan" του καναλιού NRK. Η παραγωγή οργάνωσε έναν αγώνα σκάκι ανάμεσα σε Gates και Carlsen με τον δεύτερο όχι απλά να επικρατεί αλλά να το κάνει σε μόλις 79 δευτερόλεπτα.



Ο Carlsen θεωρείται αυτή τη στιγμή, ως ο κορυφαίος παίχτης σκάκι σε ολόκληρο τον κόσμο.

(Πηγή: Bussiness Insider)

Βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη στο πιλοτήριο ενός Eurofighter Typhoon της RAF (Βρετανική Βασιλική Αεροπορία). Η πτήση πραγματοποιείται πάνω από τις περιοχές Lake District και Welsh valley.


Νομίζετε ότι τα οπτικά εφέ χρησιμοποιούνται μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δείτε μερικά εφέ που έκανε η Brainstorm Digital στην ταινία του Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street.


Τα διπλά δίνει ο πατέρας τής πιο διάσημης λεσβίας της Ασίας σε όποιον καταφέρει να τη γοητεύσει τόσο ώστε να χωρίσει τη νόμιμη σύντροφό της. Ο 77χρονος μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου του Χονγκ Κονγκ Σεσίλ Τσάο προσφέρει 100 εκατομμύρια ευρώ (από 50 εκατ. ευρώ που έδινε προ καιρού) προκειμένου να βάλει την 33χρονη κόρη του Τζίτζι (δεξιά στη φωτογραφία με τη σύντροφό της) στον «σωστό δρόμο». Ο Τσάο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι έχει κοιμηθεί με περισσότερες από 100.000 γυναίκες, αδυνατεί να δεχθεί το γεγονός ότι η κόρη του είναι λεσβία.



Οι επανειλημμένες, πλην όμως μάταιες προσπάθειές του να τη μεταπείσει έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις οργανώσεις της χώρας που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Αυτή τη φορά είναι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Εκείνη πάλι απαντά ότι ο άνδρας που θα την προσεγγίσει για την προίκα της μάλλον δεν θα είναι αυτός που θα την κερδίσει.

πηγή: tanea.gr

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά συνάμα βιβλία που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας και αποτελεί το δίχως άλλο ένα λογοτεχνικό όσο και βιβλιοδετικό διαμάντι! Ο λόγος για ένα λατρευτικό κείμενο που εμπεριέχεται σε έναν δερματόδετο τόμο και γράφτηκε στη Γερμανία του 16ου αιώνα.



Το παράδοξο του δεσίματός του περιλαμβάνει δερμάτνο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, ενώ οι μεταλλικές «πόρπες» στην επιφάνειά του επιτρέπουν στο χρήστη να το ανοίξει με 6 διαφορετικούς τρόπους παρουσιάζοντας ταυτόχρονα 6 διαφορετικά βιβλία δεμένα σε έναν τόμο. «Στην πραγματικότητα πρόκειται για 6 βιβλία που το καθένα ανοίγει διαφορετικά και κλείνει με ένα μικρό κούμπωμα», επισημαίνει ο Erik Kwakkel, ένας ιστορικός βιβλίων του Μεσαίωνα στο Πανεπιστήμιο Leiden. Παρόμοια βιβλία υπάρχουν ελάχιστα στον κόσμο προκαλώντας το ενδιαφέρον κοινού αλλά και επιστημόνων…



Το κινέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο UA Studio 7 σχεδίασε έναν σύγχρονο ουρανοξύστη που δεσπόζει στην επαρχία Shenyang στην Κίνα, γνωστό και ως «Νέο Λουλούδι» (σ.σ. New Flower) σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την περιοχή. Εμπνευσμένο από το σχήμα που έχει ένα μπουμπούκι, ο πύργος διαθέτει έξι «πέταλα» που υψώνονται από τη βάση του κτιρίου και τυλίγονται στη συνέχεια γύρω από την κυλινδρική δομή.


Στη βάση του κτηρίου μάλιστα δημιουργήθηκε ένας καταπράσινος υπερυφωμάνος χώρος που παραπέμπει σε κομμάτι εδάφους πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το άνθος. Το κτήριο περιλαμβάνει γραφεία, διαμερίσματα, ένα κλαμπ, υπόγειο πάρκινγκ, επίσης ένα 5άστερο ξενοδοχείο, ενώ το σκηνικό συμπληρώνει στον περιβάλλοντα χώρο ένα μεταλλικό γλυπτό, στο οποίο δόθηκε η ονομασία «δαχτυλίδι της ζωής».

Η Wounda, ο θηλυκός χιμπατζής, έγινε ο 15ος του είδους του που επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, στο νησί Tchindzoulou. Η Wounda παραλίγο να χάσει τη ζωή της όταν αρρώστησε. Η Jane Goodall που έχει ιδρύσει ένα καταφύγιο προστασίας των ζώων, την περιέθαλψε. Όταν γύρισε μαζί της να την αφήσει στο νησί, η Wounda έκανε μια απίστευτα συγκινητική χειρονομία (δείτε περίπου στο 3.10′ του βίντεο) για να δείξει στη Jane την ευγνωμοσύνη της.



Το κέντρο που έχει ιδρύσει η Jane Goodall στο Κονγκό φιλοξενεί συνολικά 60 χιμπατζήδες με διάφορα προβλήματα τους οποίους προσπαθεί να επιστρέψει σιγά σιγά στο φυσικό τους περιβάλλον. Μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει 15. Η ίδια η Jane Goodall ζητά ως δώρο για τα φετινά, 80α γενέθλια της να μπορέσει να επιστρέψει όλους τους χιμπατζήδες στο περιβάλλον που ανήκουν.


Είναι το μεγαλύτερο smartphone ever από τη Sony…
Wi-Fi-only Xperia Z Ultra
Το δε Xperia Z Ultra βέβαια είναι ένα phablet, κινητό όμως χωρίς GSM δυνατότητες. Με την οθόνη στις 6.44” υποστηρίζει ανάλυση full HD (1080p) και με την τεχνολογία Sony TRILUMINOS όπως και το ισχυροποιητικό X-Reality Engine.

Δείτε το πρώτο διαφημιστικό του…

1123
Εμφανίστηκε από στη Sony Mobile Russia που postαρησε το πρώτο unboxing βίντε του Xperia Z1 Compact. Το Xperia Z1 Compact φτάνει στη Russia για 21,990 Rubles τον Φλεβάρη…


Η Microsoft επένδυσε στη δημιουργία έξυπνου σουτιέν για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά οι Ιάπωνες φαίνεται ότι διαθέτουν μεγαλύτερη φαντασία. Συγκεκριμένα, η Ravijour έκλεισε 10 χρόνια ζωής και αποφάσισε να παρουσιάσει ένα concept για σουτιέν που θα ανοίγει μόνο όταν η γυναίκα είναι πραγματικά ερωτευμένη!


true_love_tester

Το σουτιέν επικοινωνεί μέσω Bluetooth με smartphone και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή True Love Tester αναλύει τους παλμούς και την αναπνοή της γυναίκας, έτσι ώστε να “καταλαβει” την ψυχική κατάσταση και να αντιληφθεί αν είναι πράγματι ερωτευμένη (προφανώς με κάποιον αλγόριθμο).

true_love_tester_1

Για την ώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για λανσάρισμα του στην αγορά, αλλά όσοι ξοδέψουν 5000 yen για αγορές εσωρούχων Ravijour, έχουν το δικαίωμα να μπουν στην κλήρωση για μια δοκιμαστική χρήση του πρωτότυπου στην Ιαπωνία!

Google

Για περίπου μία ώρα ήταν εκτός λειτουργίας διάφορες υπηρεσίες της Google χθες το βράδυ σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Gmail, Google+, Calendar και Docs.

Σύμφωνα με την εταιρεία και την επίσημη απολογία της το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα εσωτερικό bug στο λογισμικό υπεύθυνο για τη διαμόρφωση των συστημάτων επηρεάζοντας το 10 τοις εκατό των χρηστών. Το σύστημα ουσιαστικά δημιούργησε μια λάθος εντολή που αγνοούσε τις αιτήσεις των χρηστών για τα δεδομένα τους και ως εκ τούτου προκάλεσε και άλλα σφάλματα. Η Google θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

Όπως θα καταλαβαίνετε η κατάσταση προκάλεσε την αντίδραση αρκετών χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα με έξυπνα και καυστικά σχόλια. Την ευκαιρία για κακεντρεχή σχόλια δεν έχασε και η Yahoo, η οποία δημοσίευσε το tweet που βλέπετε παρακάτω. Λίγο αργότερα η εταιρεία απέσυρε το δημοσίευμα απολογούμενη για τον απρεπή σχολιασμό.

gmail_outage_yahoo
Και η απολογία:
gmail_outage_yahoo_2
Την ίδια τακτική – με εξαίρεση την απολογία – ακολούθησε και η Microsoft:
gmail_outage_microsoft
Την ίδια, μάλλον ατυχή, στιγμή το τμήμα μηχανικών για την Αξιοπιστία της Google είχε διοργανώσει ένα AMA – Ask Me Anything - στο Reddit. Πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία όπου ο καθένας μπορεί να ρωτήσει οτιδήποτε θέλει σε πραγματικό χρόνο. Η ομάδα απέφυγε να απαντήσει, βέβαια, στο θέμα του Gmail αλλά η ειρωνεία θα μείνει καταγεγραμμένη στα χρονικά.
igniting_match_heads

Το άναμμα ενός σπίρτου ήταν για πολλά χρόνια μια απλή και στιγμιαία υπόθεση που ούτε καν περνά από το μυαλό μας κάθε φορά που “σέρνουμε” ένα πάνω στην ειδική ταινία. Όμως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει μετά την παρακολούθηση του παρακάτω video, όπου έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι συμβαίνει στο κεφάλι του σπίρτου όταν ανάβει, με τη λήψη να έχει γίνει στα 4000fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο)!


Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια,η Apple παρουσίασε τον Macintosh αλλάζοντας μια για πάντα το τοπίο στους υπολογιστές. Με το παρακάτω βίντεο η εταιρεία γιορτάζει αυτή την ιστορική στιγμή και τον αντίκτυπο που είχε σε μια ολόκληρη γενιά καινοτόμων που συνεχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο.

Έχει στηθεί, επίσης, και μια ειδική ιστοσελίδα με ολόκληρο το timeline της ιστορίας του Mac καθώς και ένα τμήμα όπου μπορείτε να μοιραστείτε την ιστορία σας για τον πρώτο σας Mac.

Microsoft

Έσοδα-ρεκόρ ανακοίνωσε η Microsoft για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 της τάξης των $24.52 δισεκατομμυρίων με κέρδη $6.56 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία γνωστοποίησε, επίσης, πωλήσεις 3.9 εκατομμυρίων για το Xbox One, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πέντε βδομάδες ουσιαστικά, και 3.5 εκατομμυρίων για το Xbox 360.

To τμήμα Συσκευών της Microsoft που περιλαμβάνει τα Xbox, Surface και Windows Phone μεταξύ άλλων σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 13 τοις εκατό φτάνοντας τα $11.91 δισεκατομμύρια. «Οι επενδύσεις που κάνουμε στις συσκευές και στις υπηρεσίες παραδίδουν εμπειρία υψηλής αξίας στους πελάτες μας και η δουλειά που κάνουμε με τους συνεργάτες αποδίδουν ισχυρά αποτελέσματα», δήλωσε ο Steve Ballmer.

Τα έσοδα από τα Surface διπλασιάστηκαν σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013 από τα $400 εκατομμύρια στα $893 εκατομμύρια. Από την άλλη, τα έσοδα από τους κατασκευαστές Windows υπολογιστών μειώθηκαν τρία τοις εκατό καθώς η αγορά των καταναλωτικών PC συνεχίζει την καθοδική της πορεία.

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger