multilingual
Αν πιστεύετε ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι βαρετή είστε τελείως γελασμένοι. Έχοντας τα smartphones μπει για τα καλά στην ζωή μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε και εμείς smarties. Μιας και αναμένουμε το καλοκαίρι και τους εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας γιατί να χρησιμοποιείτε το κινητό μόνο για να σερφάρετε στο ιντερνετ και να ενημερώνεστε ενώ μπορείτε να μάθετε κάποια ξένη γλώσσα;


Η εκμάθηση νέας γλώσσας είναι τόσο εύκολη όταν έχετε αυτές τις εφαρμογές να σας βοηθάνε σε κάθε βήμα. Αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο θα σας βοηθήσουν  να αναπτύξετε το λεξιλόγιό και τη γραμματική σας, αλλά να βελτιώσετε την προφορά σας και τις δεξιότητες ακρόασης μέσω διαφόρων μαθημάτων και κουίζ. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές διαθέτουν ακουστικό κείμενο που προφέρει τις φράσεις και λέξεις  έτσι ώστε να τα μάθετε σωστά. Με αυτές τις δωρεάν εφαρμογές για smartphones μπορείτε επίσης σε απευθείας σύνδεση να μεταφράσετε φράσεις μεταξύ διαφορετικών γλωσσών και ορισμένες εφαρμογές διαθέτουν την ικανότητα να ζητήσει μετάφραση από φυσικούς ομιλητές της γλώσσας.

Εδώ είναι οι 10 Android εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία σας σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα.
Foodini-3D-Food-Printer_1

Από 3D printers άλλο τίποτα τους τελευταίους μήνες, χωρίς να αφήνουμε απ’ έξω αυτούς που σχετίζονται με το φαγητό (π.χ. Chefjet). Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε το Foodini, τον πρώτο 3D printer στον κόσμο που προορίζεται για την κουζίνα μας και ζητά τη χρηματοδότηση μας μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter. Σύμφωνα με τους δημιουργούς (Natural Machines):

“Ο Foodini είναι ο πρώτος 3D printer που μπορεί να εκτυπώσει οποιαδήποτε αληθινή, φρέσκια, θρεπτική τροφή είτε αλμυρή είτε γλυκιά. Έχει σχεδιαστεί για επαγγελματικές και ιδιωτικές κουζίνες. Έρχεται με κενές υποδοχές φαγητού, στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε φρέσκα, πραγματικά συστατικά και να εκτυπώσετε το φαγητό σας”
Foodini-3D-Food-Printer

Acer-Iconia-One-7
Η Acer παρουσιάζει ακόμη ένα πολύ προσιτό tablet, το οποίο αποτελεί μια μικρή αναβάθμιση του Iconia B1 που είδαμε τον περασμένο Ιανουάριου, επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά ότι επιθυμεί να κερδίσει το κοινό που θέλει να προμηθευτεί ένα βασικό tablet χωρίς να ξοδέψει περισσότερα από €100.

Acer Iconia One 7
  • Οθόνη 7” TFT LCD (1024 x 600)
  • Επεξεργαστής dual-core VIA WM8880 1.5GHz
  • Μνήμη RAM 1GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB (επέκταση με microSD)
  • Κάμερα 1.9MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 0.3MP
  • WiFi 802.11n, microHDMI
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean
  • Μπαταρία 3000mAh
Είναι διαθέσιμο ήδη στην Ταϊβάν, σε τιμή 3490 NTD (περίπου €85), αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές.
eurozone

Μια νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ίσως αλλάξει τα δεδομένα στον χάρτη του Internet, καθώς με αφορμή μια διαμάχη στην Αυστρία έκρινε ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα υποχρεούνται να αποκλείουν τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν πειρατικό υλικό εάν λάβουν σχετική εντολή από την κυβέρνηση της κάθε χώρας.

Συγκεκριμένα, δύο εταιρείες ζήτησαν από τον πάροχο UPC να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν live streaming ταινιών (των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα τους ανήκουν), αλλά η UPC αρνήθηκε αναφέροντας ότι δεν είναι υπεύθυνη για τέτοιου είδους θέματα από τη στιγμή που οι ενέργειες της ιστοσελίδας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις δικές της. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να τους δίνει εντολή για κάτι τέτοιο, ενώ σε περίπτωση που μπλοκάρουν την ιστοσελίδα θα είναι και πάλι εύκολη η παράκαμψη από τους χρήστες.

Όμως, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαφώνησε με τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του μέσου που καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα και του παρόχου που το φιλοξενεί για να εκδώσει μια διαταγή απαγόρευσης.

Πάντως, το μπαλάκι θα πηγαίνει στην κυβέρνηση κάθε χώρας ώστε να αποφασίζει αυτή αν θέλει να πιέσει τους παρόχους για το μπλοκάρισμα πειρατικών ιστοσελίδων. Θα έχει ενδιαφέρον…

Το Messenger για iPhone του Facebook αναβαθμίστηκε σήμερα στην έκδοση 4.0 φέρνοντας εκτός από τις συνηθισμένες βελτιώσεις στην ταχύτητα και αξιοπιστία της εφαρμογής και ορισμένες νέες λειτουργίες.
Συγκεκριμένα, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε ομάδες για τους ανθρώπους με τους οποίους στέλνετε συχνότερα μηνύματα. Ορίστε ένα όνομα, ομαδικές φωτογραφίες και κρατήστε τα όλα σε ένα μέρος. Η δεύτερη λειτουργία αφορά την προώθηση. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα ή μια φωτογραφία σε κάποιον που δεν βρίσκετε στη συζήτηση; Τώρα με ένα tap μπορείτε να το προωθήσετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Θα βρείτε το Facebook Messenger για iPhone δωρεάν στο App Store [iTunes link]

Microsoft Office

Μπορεί να άργησε κάμποσο καιρό, μπορεί για κάποιους να μην έχει καν σημασία αλλά από σήμερα το Microsoft Office είναι γεγονός για το iPad! Τρεις νέες εφαρμογές έκανε διαθέσιμες η Microsoft σήμερα στο App Store: Microsoft Word, Excel και PowerPoint. Επίσης, αναβαθμίστηκε και η εφαρμογή Microsoft Office Mobile για το iPhone.

Μπορείτε να τις κατεβάσετε δωρεάν ακολουθώντας τους συνδέσμους στο iTunes αλλά να έχετε υπόψιν ότι η επεξεργασία των εγγράφων είναι εφικτή μόνο εάν έχετε συνδρομή στο Office 365 (μπορείτε να την αγοράσετε και μέσα από την εφαρμογή). Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει μόνο την προβολή εγγράφων.

 

Αναλυτικότερα για κάθε εφαρμογή:


Το mobile app του Twitter αναβαθμίστηκε με δυνατότητα επισύναψης έως και 4 διαφορετικών φωτογραφιών σε κάθε tweet, αλλά και τη δυνατότητα tagging έως και 10 χρηστών σε κάθε φωτογραφία, χωρίς να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός των 140 χαρακτήρων που έχετε στη διάθεση σας.
Η επισήμανση ανθρώπων σε μια φωτογραφία κάνει πιο εύκολη και διασκεδαστική την επικοινωνία. Η νέα λειτουργία δεν επηρεάζει τον αριθμό χαρακτήρων του tweet, καθώς μπορείτε να επισημάνετε μέχρι 10 άτομα σε κάθε φωτογραφία και να έχετε ακόμη 140 χαρακτήρες στη διάθεση σας.
Εάν σας έχουν επισημάνει σε κάποια φωτογραφία, τότε θα σας έρθει ειδοποίηση. Φυσικά, μπορείτε να ρυθμίσετε ποιος μπορεί να σας επισημάνει από τις ρυθμίσεις λογαριασμού.
Twitter iOS photo tagging
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία upload πολλών φωτογραφιών (για την ακρίβεια μέχρι 4 σε κάθε tweet), θα είναι διαθέσιμη από σήμερα στην εφαρμογή Twitter για iOS και σύντομα σε Android και twitter.com.

Θα βρείτε το Twitter για iPhone και iPad δωρεάν στο App Store [iTunes link]

panasonic_hx-a500

Η Panasonic μας την είχε δείξει για πρώτη φορά στο πλαίσιο της CES 2014, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν 3 μήνες για να ανακοινώσει επίσημα τη φορετή action κάμερα με δυνατότητα λήψης 4K video, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάιο σε τιμή £379.99 (περίπου €450).

Η Panasonic HX-A500 έρχεται πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP58 (προστασία από νερό και σκόνη) προσφέροντας τη δυνατότητα λήψης video για 30 λεπτά σε βάθος έως 3m, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ελαφριά (119gr + 31gr το εξωτερικό αξεσουάρ) και compact.

panasonic_hx-a500_1

Κατά τ’ άλλα, διαθέτει επεξεργαστή εικόνας Crystal Engine Pro+, αισθητήρα CMOS BSI, οθόνη 1.5” LCD, NFC και WiFi για άμεσο διαμοιρασμό, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα λήψης 4K video στα 25fps, Full HD video 1080p στα 50fps, HD video 720p στα 100fps και super slow-motion video σε ανάλυση 480p (200fps).


google_now_chrome

Μία από τις κορυφαίες λειτουργίες του Android OS έρχεται τελικά και στους υπολογιστές μας, καθώς η Google άρχισε το λανσάρισμα του Google Now για όσους χρησιμοποιούν τον Google Chrome browser κάνοντας sign-in με λογαριασμό Google.

Πλέον, χάριν στο Google Now θα σας εμφανίζονται κάρτες με ειδοποιήσεις για emails, υπενθυμίσεις από το Calendar, πρόγνωση καιρού, αποτελέσματα αγώνων, νέα κλπ., ενώ μπορείτε να δηλώσετε και την τοποθεσία όπου βρίσκεστε για εμφάνιση νέων που αφορούν το συγκεκριμένο μέρος.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.


Σε δημόσια διαβούλευση από την Πέμπτη το έργο εγκατάστασης Wi-Fi. Δωρεάν πρόσβαση σε 4.000 ανοικτούς και κλειστούς χώρους και μέσα μεταφοράς.

wifi

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.
Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.
Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.
Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων.
«Το ότι δεν δήλωσαν, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, εξ όσων γνωρίζει, αυτός υλοποιεί δικό του πρόγραμμα για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Για τα μέσα μεταφοράς, όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης, πριν το τέλος του εξαμήνου του 2014 θα γίνει εγκατάσταση και σε 1.200 εως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσα δε στο επόμενο τετράμηνο, πρόσβαση στο wi-fi θα υπάρχει και στο σύνολο των σταθμών του μετρό.
Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.
Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
  • Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
  • Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
  • Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του έργου, αυτός θα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ.
Στο ποσό περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.
Το έργο θα ανατεθεί σε αναδόχους, μέσω ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, μετά δε την ολοκλήρωσή του, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αναλαμβάνεται από το Δημόσιο.

[via NEWS247]
Positive Grid

H Positive Grid, η εταιρεία πίσω από τα εκπληκτικά BIAS και Jam Up Pro [iTunes link], κυκλοφόρησε σήμερα στο App Store το Final Touch. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επαγγελματική σουίτα mastering για το iPad που συνδυάζει την πολυπλοκότητα των τεχνικών του mastering με την απλότητα του σχεδιασμού της Positive Grid στις mobile εφαρμογές.
«Το Final Touch επιτρέπει στους μουσικούς, παραγωγούς και μηχανικούς το mastering ηχογραφήσεων με πρότυπα όπως maximizer, pre/post equalizer, multiband dynamics, stereo imaging, reverb κτλπ», αναφέρει ο Jaime Ruchman, επικεφαλής της Positive Grid. Αναλυτικά όλες οι λειτουργίες του Final Touch:
  • Complete professional mastering system powered by Positive Grid’s high-end signal-processing algorithms
  • Linear Phase Pre and Post Equalizers, each offering eight bands and five filter types
  • Multiband Dynamics with four independent bands of compression/limiting
  • Stereo Imager adjusts the width and balance of your mix’s soundstage
  • Reverb provides state-of-the-art Room, Hall and Plate algorithms
  • Maximizer transparently limits peaks to make your mix louder
  • Dithering and Noise-Shaping preserves your mix’s depth and nuance
  • Stereo and mid-side processing
  • High-resolution, multi-colored metering with accurate readouts
  • Each module can be independently bypassed
  • Bypass switches for individual EQ bands
  • Left, right, mid and side channels can be independently soloed or bypassed
  • Waveform overview of your mix, with draggable playback cursor
  • 100 factory presets and unlimited user presets
  • Global and module-based presets
  • Drag and drop modules to rearrange their order in the signal path
  • Pristine, high-resolution sound (double-precision, 64-bit calculation)
  • Unmatched audio-data integrity: no rounding or truncation except when calculations are performed
  • Share via Email, Dropbox, iTunes, SoundCloud and FTP
  • Streamlined project management: browse multiple projects with one simple tap
  • Workflow optimized for mobile and desktop data transfers
  • Supports Inter App Audio and Audiobus routing system (works with many other audio apps)
  • Supports iPad 2, iPad mini and newer iPad devices
  • Designed for iOS 7
Θα βρείτε το Final Touch για iPad (iPad 2 ή νεότερο) στο App Store [iTunes link] στην τιμή των 17.99€


Ένα συγκινητικό βίντεο από τη Viddsee, μια ασιατική εταιρεία που δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους με κοινωνικά μηνύματα.

Ένα μικρό αγόρι αισθάνεται αδιαφορία για τον πατέρα του και τον έχει σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν είναι οικονομικά ευκατάστατος και η δουλειά του δεν προσφέρει κοινωνική καταξίωση. Τελικά όμως διαπιστώνει ότι η άποψή του ήταν εντελώς λανθασμένη.

Κι όμως... δεν είναι παπαγάλος!
Με την πρώτη ματιά, αυτή η εικόνα μοιάζει να απεικονίζει έναν όμορφο παπαγάλο, έτσι; Κι όμως δεν είναι παπαγάλος, είναι ένα γυναικείο σώμα που το έβαψε ο ζωγράφος Johannes Stoetter.
Ο Ιταλός καλλιτέχνης δεν είναι η πρώτη φορά που εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του, καθώς έχει αναγάγει το body painting σε υψηλή Τέχνη. Ο Johannes πέρασε εβδομάδες σχεδιάζοντας το concept και χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να βάψει το μοντέλο στην κατάλληλη στάση και περίπου 1 ολόκληρη ώρα για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία, ολοκληρώνοντας επιτυχημένα το project.
Το τεντωμένο πόδι του μοντέλου είναι η ουρά του παπαγάλου, ενώ το άλλο της πόδι γίνεται φτερό του και με τα χέρια σχηματίζονται το πρόσωπο, η ράχη και το ράμφος του πτηνού.

piperies.gr - Κι όμως... δεν είναι παπαγάλος!

Ο πρώτος στόχος μιας διαφήμισης είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον του παρατηρητή. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις το πετυχαινουν με μεγάλη ευκολία χάρη στην ευρηματικότητά τους και στην πετυχημένη ενσωμάτσή τος στο χώρο. Κάποιες απαιτούν μια δεύτερη ματιά για να τις καταλάβουμε καθώς γίνονται αντιληπτές από συγκεκριμένη οπτική γωνία μόνο. Απολαύστε τις.
















O Pejac γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό λίγο έξω από τη Μαδρίτη και από μικρός ασχολιόταν μόνο με μπογιές και πινέλα. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η ζωγραφική και μεγαλώνοντας αποφάσισε να σπουδάσει περισσότερο πάνω σε αυτήν. Μετακόμισε στη Μαδρίτη και άφησε πίσω τους όλες τις επαρχιακές εικόνες, τη φύση και τα τοπία που τον ενέπνεαν! Κάπως έτσι στράφηκε στη ζωγραφική στους δρόμους της πόλης για να «μεταμορφώσει το αστικό κέντρο και να το κάνω λίγο πιο όμορφο», όπως λέει και ο ίδιος. Κάθε μέρα αφιερώνει πολύ από το χρόνο του για να ζωγραφισει τοίχους, δρόμους και εγκαταλειμμένα κτήρια, πάντα ακολουθώντας τη δική του έμπνευση αλλά και τις προσταγές -πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές- του καιρού. Οι δημιουργίες του είναι εντυπωσιακές…


Έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου ευρώ πωλήθηκε στην Κίνα ένας σκύλος ράτσας θιβετιανό μαστίφ και ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Qianjiang Evening News, τον ενός έτους σκύλο, που ζυγίζει 90 κιλά, αγόρασε ένας κτηματομεσίτης από μία έκθεση με «πολυτελή κατοικίδια» την Τρίτη στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ. Ο αγοραστής του φέρεται ότι είναι ένας 56χρονος από το Κινγκντάο, ο οποίος θέλει να γίνει κι ο ίδιος εκτροφέας σκύλων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.



Η ράτσα αυτή κατάγεται από τα βουνά των Ιμαλαΐων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες της συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια. Το θιβετιανό μαστίφ ανατράφηκε αρχικά ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής. Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη κι έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας, πάντως, τον περιγράφουν ως πιστό και προστατευτικό σκύλο.

πηγή: in.gr
Boskke-Cube_Closeup

Το Boskke Cube είναι ένα εκπληκτικό σύστημα γλάστρας με ύδρευση από το λεγόμενο Slo-Flo watering system. Τι σημαίνει αυτό; μόνο μια φορά το μήνα πότισμα.

my_n3rd

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να χειριστείς όλες τις οικιακές συσκευές σου και όχι μόνο από το smartphone ή το tablet σου και μάλιστα χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet; Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει πράξη μια νέα συσκευή ονόματι MYN3RD η οποία μετατρέπει κάθε συσκευή που έχεις στην κατοχή σου σε έξυπνη.


Προς το παρόν το MYN3RD είναι συμβατό μόνο με iOS συσκευές αλλά πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η Android έκδοση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο video που ακολουθεί σου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύσουν το project μέσα από τη σελίδα του στο Kickstarter:

snowdrop_the_division

Η Ubisoft παρουσίασε στο GDC 2014 ένα νέο trailer για το The Division, το νέο IP της εταιρείας που υπογράφει ο αποδημήσας Tom Clancy, το οποίο αναδεικνύει για ακόμα μία φορά τις δυνατότητες της μηχανής gaming Snowdrop. Σύμφωνα με την Ubisoft, η ανάπτυξη της νέας μηχανής gaming είχε ξεκινήσει πριν από 5 χρόνια σε PC αλλά με στόχο την επόμενη γενιά παιχνιδοκονσολών (εκτός του Wii U), χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των PS4 και Xbox One.

“Η μηχανή Snowdrop αποτελεί ένα δυναμικό και εύπλαστό σύστημα που προσφέρει στους developers τα απαραίτητα εργαλεία για να επικοινωνούν μαζί του χωρίς κανέναν περιορισμό. Το παιχνίδι και το σύστημα επεξεργασίας-διαχείρισης είναι ενοποιημένα, καθώς τρέχουν σε πραγματικό χρόνο με αποτέλεσμα ο developer να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί διαδικαστικά το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα να φτιάξει ένα δάσος με μοναδικά ‘υλικά’ ένα δέντρο, έναν βράχο και έναν θάμνο. Τέλος, οτιδήποτε τρέχει σε μια πλατφόρμα μπορεί να ελεγθεί και στις άλλες δύο”
Πάρτε μια γεύση και στο παρακάτω video:

Cloak

Με τα τόσα οφέλη που μας προσφέρει η τεχνολογία δεν θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένας τρόπος για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες συναντήσεις με ανθρώπους που θα προτιμούσαμε να μην υπήρχαν στη ζωή μας; Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν οι δημιουργοί του Cloak και δημιούργησαν μια έξυπνη εφαρμογή για το iPhone που οι ίδιοι περιγράφουν ως ένα «αντικοινωνικό δίκτυο».

Με το που κατεβάσετε την εφαρμογή μπορείτε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας στο Instagram και το Foursquare και το Cloak θα αναλάβει τον έλεγχο του που βρίσκονται οι «φίλοι» σας με βάση τις πληροφορίες τοποθεσίας που προσφέρουν αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να μαρκάρετε μετά συγκεκριμένες επαφές και να σας έρχεται ειδοποίηση όποτε βρίσκονται σε μια καθορισμένη ακτίνα από τη δική σας τοποθεσία. Έτσι, μπορείτε να …αλλάξετε δρόμο!

Το Cloak θα προσθέσει στο μέλλον ακόμα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα για να προσφέρει πιο αξιόπιστες πληροφορίες. Το Twitter μάλλον δεν θα το δούμε καθώς οι πληροφορίες τοποθεσίας του δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς και είναι απενεργοποιημένες στην συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Θα βρείτε το Cloak για iPhone δωρεάν στο App Store [iTunes link]
iPad Pro

H Curved/labs δημιούργησε ένα όμορφο concept για το φημολογούμενο iPad Pro (που μπορεί να μην δούμε και ποτέ βέβαια) με edge-to-edge οθόνη 12.9 ιντσών και ανάλυση 4K στα 3,072×2,304 pixels (298 ppi). Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε στρογγυλεμένες άκρες, πάχος 7.5 χιλιοστά, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και επεξεργαστή A8.

Έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Τουρκία το Τwitter η πρόσβαση στο οποίο αποκλείστηκε, όπως ανακοίνωσε αργά τη νύχτα η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το «Τwitter» είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.
 
«Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε στην Αιθιοπία, όπου η καφέα η αραβική (Coffea arabica) μεγάλωνε ελεύθερα ως θάμνος.

Το όνομα του καφέ προέρχεται από την αραβική λέξη qahwa, που είναι παραφθορά τμήματος της αρχικής αραβικής ονομασίας του καφέ, qahwat al-būnn, (κρασί του κόκκου), που αναφέρεται στο γεγονός ότι ο καφές χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο του κρασιού, καθώς το Κοράνι απαγορεύει το αλκοόλ.

Όταν ο καφές πρωτοήρθε στην Ευρώπη ήταν γνωστός ως ‘αραβικό κρασί’. Μια άλλη εκδοχή αποδίδει το όνομα του καφέ στο Βασίλειο της Κάφφα, την περιοχή της Αιθιοπίας όπου άρχισε να χρησιμοποιείται ο καφές.

Ο καφές -σαν έτοιμο προϊόν, καθώς οι Άραβες απαγόρευαν αυστηρά την εξαγωγή σπόρων- πέρασε στην Ευρώπη από τη Βενετία, που διατηρούσε ισχυρές εμπορικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, στα τέλη του 16ου αιώνα.

Η δημοτικότητά του μεγάλωσε αφότου ο Πάπας Κλήμης Η΄, παρά τις συμβουλές του περίγυρού του να αφορίσει τον καφέ σαν ισλαμική απειλή προς το χριστιανισμό, δοκίμασε στα 1600 καφέ, τον βρήκε εξαίσιο και τον ‘βάπτισε’ χριστιανικό ρόφημα.

Το πρώτο καφεποτείο άνοιξε στην Ιταλία το 1645», αναφέρει η Wikipedia, ενώ όπως γράφει η Sarah Reid στο CNN ένας Γάλλος (το 1843) βρίσκεται πίσω από την πρώτη εμπορική μηχανή παρασκευής εσπρέσο.

…Σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν καν να φανταστούν να ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς μια κούπα καφέ!

Σε ποιες πόλεις του κόσμου όμως μπορεί να απολαύσει κανείς όχι απλά έναν καλό καφέ, αλλά έναν καφέ… που θα του μείνει αξέχαστος;
Αποκαλύφθηκε το «κράνος» εικονικής πραγματικότητας του PS4
Το «Project Morpheus» συνδυάζεται με την PlayStation Camera 

Ψιθυριζόταν εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια, αλλά τις τελευταίες μέρες, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της GDC 2014, οι φήμες άναψαν για τα καλά. Project Morpheus λοιπόν, είναι η κωδική ονομασία του Virtual Reality headset της Sony, και θα κάνει «παρέα» στο PS4.

Στην παρούσα φάση, το headset που παρουσιάστηκε είναι το πρωτότυπο, με τη Sony να δηλώνει ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω, ώστε κάποια στιγμή να το δούμε στα ράφια των καταστημάτων (άγνωστο πότε ακριβώς). Ας δούμε όμως μερικά από τα χαρακτηριστικά του, μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα.

Το Virtual Reality headset της Sony, στερεώνεται στο κεφάλι σας, και απαιτεί την PlayStation Camera για να δουλέψει, ενώ συνεργάζεται και με το PS Move σε περίπτωση που το επιθυμείτε (προαιρετικά αυτό).

Στην πρώτη περίπτωση, οι αισθητήρες του Project Morpheus και της κάμερας πιάνουν δουλειά ώστε να ανιχνεύεται ο προσανατολισμός και η κίνηση του κεφαλιού σας και να περνάει στο παιχνίδι. Όσον αφορά στο motion controller της Sony, χρησιμοποιείται για να αναπαράγει τις κινήσεις των χεριών, για παράδειγμα να κρατάτε ένα σπαθί και να μάχεστε στο χώρο.

Τώρα, τα 3D audio εφέ έρχονται από τέσσερις κατευθύνσεις (εμπρός, πίσω, αριστερά, δεξιά), αναπλάθοντας στερεοσκοπικά ήχους από πάνω και κάτω.

Αυτή τη στιγμή στο Σαν Φρανσίσκο, και στα πλαίσια της GDC 2014 όπου έγινε και η ανακοίνωση, υπάρχουν διάφορα tech demo όπως τα «The Castle» (χρησιμοποιεί και το Move) και «The Deep», ενώ οι τυχεροί παρευρισκόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν το VR headset της Sony και σε πραγματικά games, όπως το «Thief» και το «Eve Valkyrie» (ο τίτλος κάνει χρήση και του ανταγωνιστή, Oculus Rift).

Παρακάτω, αναγράφονται τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε, με τη Sony πάντως να υποστηρίζει ότι μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, και το τελικό προϊόν να έχει διαφοροποιήσεις...

Τεχνολογία απεικόνισης: LCD
Panel 5 ιντσών με ανάλυση: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 για κάθε μάτι)
Πεδίο: 90 μοίρες
Αισθητήρες: Accelerometer, Gyroscope
Συνδέσεις: HDMI + USB
Λειτουργίες: 3D audio, Social Screen

Με σύσσωμο τον κόσμο της Formula 1 να συμφωνεί ότι η φετινή σοδειά των μονοθέσιων είναι, για να το πούμε κομψά, αμφίβολης αισθητικής, ας επιστρέψουμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τα κομψοτεχνήματα μιας άλλης ένδοξης εποχής.

Και βέβαια δεν είναι να κατηγορείς ολότελα τις σχεδιαστικές ομάδες για τα ιδιαίτερα φετινά αποτελέσματα, καθώς έπρεπε να ενσωματώσουν τα νέα πρότυπα ασφαλείας και ανταγωνιστικότητας στα νέα design.

Υπήρχε ωστόσο μια λαμπρή εποχή που τα αγωνιστικά της F1 δεν έμοιαζαν όλα το ίδιο και οι σχεδιαστές κατάφερναν μαγικά να παντρεύουν αισθητικό κάλλος με ωμή ταχύτητα!

Κι αν τα σημερινά μονοθέσια είναι σαφώς γρηγορότερα από ποτέ, δεν κάνουν ωστόσο τις καρδιές των θεατών να ριγούν με τον τρόπο που το έκανε η Mercedes-Benz W 196, ένα αμάξι που έμοιαζε να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες κόμικ επιστημονικής φαντασίας!
ΒΙΝΤΕΟ-Προσγείωση αεροσκάφους στο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο

Δείτε καρέ καρέ την προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάρο, που θεωρείται το πιο επικίνδυνο στον κόσμο. Το μικροσκοπικό αεροδρόμιο του Μπουτάν βρίσκεται ανάμεσα στα απόκρημνα βουνά των Ιμαλάϊων. Ο διάδρομος έχει μήκος μόλις 1,982 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσγείωση εκεί είναι τόσο δύσκολη, που μόνο οκτώ πιλότοι στον κόσμο έχουν τα προσόντα για να προσγειωθούν εκεί. Μάλιστα, μέχρι τον Ιούλιο του 2011, μόνο μία αεροπορική εταιρεία, η «Druk Air», επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο. Το βίντεο τραβήχτηκε μέσα από το πιλοτήριο.

Moto360

Η πρώτη φορετή συσκευή που βασίζεται στην πλατφόρμα Android Wear της Google είναι το Moto 360 της Motorola. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ρολόι χειρός που αποτελεί φόρο τιμής στον κλασικό σχεδιασμό και την κομψότητα ενός εκ των δημοφιλέστερων αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες.
Οι δυνατότητες του εκπλήσσουν:
  • Με μια μικρή περιστροφή του καρπού σας το Moto 360 σας ενημερώνει για το ποιος σας τηλεφωνεί ή σας στέλνει μηνύματα, πότε είναι το επόμενο ραντεβού σας ή ποιο είναι το τελευταίο ποστ ενός φίλου σας στο Facebook.
  • Με την εντολή ‘Ok Google’ μπορείτε να ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε, όπως σκορ αγώνων ή πότε φεύγει η επόμενη πτήση σας, καθώς και να προγραμματίσετε ένα ραντεβού, να στείλετε ένα μήνυμα, να ορίσετε ένα ξυπνητήρι ή να κρατήσετε μια σημείωση.
Η μπροστινή επιφάνεια του Moto 360 είναι κυκλική με δερμάτινο ή μεταλλικό λουράκι. Το Moto 360 θα διατεθεί στην αγορά σε διάφορα στιλ το καλοκαίρι του 2014 ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Motorola εδώ.



moto360_1_pic moto360_2_pic moto360_3_pic moto360_4_pic moto360_5_pic moto360_6_pic moto360_7_pic
Android Wear

H Google ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο project με την ονομασία Android Wear ειδικά σχεδιασμένο για φορετές συσκευές, το επόμενο μεγάλο «μπαμ» στην τεχνολογία. Σε πρώτο στάδιο η Google επικεντρώνεται με το Android Wear στα ρολόγια προσφέροντας στους developers από σήμερα τη δυνατότητα να ασχοληθούν και να εξερευνήσουν τις δυνατότητές του.

Με το Android Wear ο τελικός χρήστης θα απολαμβάνει πληροφορίες, όπως ειδοποιήσεις από Android εφαρμογές (κοινωνικές εφαρμογές, μηνύματα chat, ειδήσεις κτλπ) απευθείας στον καρπό του χεριού του. Θα μπορεί, επίσης, να ρωτάει οτιδήποτε θέλει με την εντολή ‘Ok Google’ ή να δίνει εντολές, όπως την αποστολή μηνυμάτων.

Ταυτόχρονα, οι αγαπημένες σας εφαρμογές υγείας θα μπορούν να προσφέρουν ενημερώσεις για την ταχύτητα, απόσταση και χρόνο διαδρομής σε πραγματικό χρόνο αλλά και να ειδοποιούν κατάλληλα για να βελτιώσετε τους στόχους σας. Τέλος, με το Android Wear θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε άλλες συσκευές από τον καρπό σας. Για παράδειγμα, να ανοίξετε μια μουσική λίστα στο τηλέφωνο, ή να προβάλετε την αγαπημένη σας ταινία στην τηλεόραση.

Η Google συνεργάζεται ήδη με πολλούς κατασκευαστές συμπεριλαμβανομένων των Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung, Intel, Broadcom, Imagination, Mediatek και Qualcomm για να φέρουν τα πρώτα Android Wear προϊόντα στην αγορά μέχρι το τέλος του 2014.

Οι developers μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Android Wear εδώ.

Xbox One Ελλάδα
Ανακοινώθηκε επίσημα: Το Xbox One θα διατεθεί στην Ελλάδα και σε 25 ακόμη χώρες στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι υπόλοιπες χώρες όπου θα κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα της Microsoft, στις 26 του Σεπτέμβρη είναι:

Argentina
Belgium
Chile
Colombia
Czech Republic
Denmark
Finland
Greece
Hungary
India
Israel
Japan
Korea
Netherlands
Norway
Poland
Portugal
Russia
Saudi Arabia
Singapore
Slovakia
South Africa
Sweden
Switzerland
Turkey
UAE
glassbrain

Ερευνητές από τρία διαφορετικά τμήματα του University of California δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σύστημα που παρουσιάζει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο!


Πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος [Video]
Ουσιαστικά δημιούργησαν ένα ακριβέστατο τρισδιάστατο μοντέλο του εγκεφάλου, το οποίο επικοινωνεί με τον χρήστη μέσω της συσκευής ΗΕΓ (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) και εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο (με διαφορετικό χρώμα) ποιες περιοχές είναι ενεργές, με ποια ένταση και που υπάρχει ανταλλαγή πληροφορίας (με φωτεινούς παλμούς) ανάλογα με τη δραστηριότητα του χρήστη!

Human Brain Project: Προσομοίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπερυπολογιστή [Video]

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger