Tο iBall Splendo και είναι ένα PC σε μέγεθος USB stick με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.



Η Microsoft σε συνεργασία με την ινδική iBall παρουσιάζει τον ανταγωνιστή του Intel Compute Stick.

Πρόκειται για το iBall Splendo και είναι ένα PC σε μέγεθος USB stick με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.

Το iBall Splendo συνδέεται μέσω HDMI με την τηλεόραση για να την μετατρέψε σε έναν υπολογιστή με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom με 2GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 32GB.

Επιπλέον, διαθέτει μια υποδοχή κάρτας microSDXC και θύρες USB και micro USB, για σύνδεση περιφερειακών συσκευών [πληκτρολόγιο, ποντίκι, εξωτερικό σκληρό δίσκο] και φορτιστή αντιστοίχως.

Επίσης, υποστηρίζει ασύρματες συσκευές μέσω Bluetooth 4.0.

Η συσκευή θα διατεθεί στην αγορά της Ινδίας τον Ιούλιο και θα κοστίζει 140 δολάρια.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το Splendo θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές ή αν θα αναβαθμιστεί στα Windows 10 όταν αυτά διατεθούν στην αγορά.


Ο οδηγός του οχήματος που ακολουθεί έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει στο αντίθετο ρεύμα και ανάλογα προχωρά στην πραγματοποίηση της προσπέρασης

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα από προσπεράσεις φορτηγών σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης, μία μεγάλη διαφημιστική εταιρία στην Αργεντινή -μαζί με την Samsung- δημιούργησαν μία πολύ έξυπνη ιδέα.

Ενσωμάτωσαν στην πίσω πόρτα της νταλίκας μία τεράστια οθόνη στην οποία προβάλλεται η κίνηση εμπρός. Έτσι ο οδηγός του οχήματος που ακολουθεί έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει στο αντίθετο ρεύμα και ανάλογα προχωρά στην πραγματοποίηση της προσπέρασης.

Πρόκειται για μία ιδέα που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Όμως σε χώρες όπως και η δική μας (με πολλούς επαρχιακούς στενούς δρόμους) θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Και να μειώσει τα -συνήθως θανατηφόρα- ατυχήματα από τις προσπεράσεις φορτηγών.

Από το διάσημο ελβετικό εργαστήριο CERN, που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και εργάζεται όλη η αφρόκρεμα των επιστημόνων του κόσμου... και μεταξύ αυτών και Έλληνες ,έστειλαν μια δέσμη νετρίνων σε άλλο ερευνητικό κέντρο στο Gran Sasso, που βρίσκεται 730 μίλια μακριά. Τα νετρίνα έφτασαν στο Gran Sasso γρηγορότερα απο το φως . 16.000 φορές κάνανε το πείραμα και πάντα έβγαινε οτι τα νετρινα έτρεχαν γρηγορότερα απο το φως .

Για μας τους απλούς ανθρώπους λέμε και τι έγινε; Ας τρέχουν .Οι επιστήμονες που το ανακοίνωσαν σε λιγο παραιτήθηκαν απο την δουλεια τους .Το πρόγραμμα του εργαστηριού CERN σταμάτησε λόγο ¨βλαβης".Τώρα βρέθηκε να πάθει βλάβη.

Από τον Παναγιώτη Δαριβα

Γιατί τόση αναστάτωση και μυστικοτητα; Γιατι με το που βρήκανε οτι τα νετρίνα τρέχουν γρηγορότερα απο το φως ,πάει περίπατο όλη σχεδόν η φυσική και καταργείτε ο νόμος του Αϊνστάιν .Αυτός ο νόμος του Αινσταιν μας καθήλωνε στο δικο μας πλανητικό σύστημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε ,να πάμε σε άλλο πλανητικό σύστημα γιατι χρειάζονταν δεκάδες ,εκατοντάδες ,χιλιάδες χρόνια να επισκεφτούμε το πλησιέστερο πλανήτη έξω απο το δικός μας . Τώρα πηγαίνει αυτόματα .Οι αποστάσεις εκμηδενιζονται.

Να γιατί σταμάτησαν όλα στο πρόγραμμα CERN. Αυτό που βρήκαν τώρα θα το εκμεταλευτούν μόνο οι λίγοι. Δεν είναι για όλο τον κόσμο. Πάνω το εργαστήριο CERN και η αναπαράσταση του πειράματος που απέδειξαν ότι τα νετρινα τρέχουν γρηγορότερα απο το φως (300.000 χιλ./sec ή 7,5 φορές τον γύρο της γης σε 1 δευτερόλεπτο)

Στην παραλία φτάνει κανείς κατηφορίζοντας ένα χωμάτινο μονοπάτι με σκόρπια σκαλάκια. Η θέα είναι όμορφη -τα νερά είναι τουρκουάζ και τα βράχια κατάφυτα.
Η θάλασσα είναι καθαρή από φύκια μέχρι ένα βολικό σημείο (γι'αυτούς που δεν είναι λάτρεις των συγκεκριμένων υδρόβιων φυτών) και ο βυθός έχει ψιλή ή χοντρή άμμο.

Η παραλία χωρίζεται σε τμήματα από μικρά άσπρα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα.
Το Αλωνάκι έχει πολλά ψάρια που δε χάνουν ευκαιρία να τσιμπήσουν μόλις αντιληφθούν ακινησία. Επίσης κυκλοφορούν πολλές σφήκες.

Υπάρχει και άλλο "Αλωνάκι" κοντά στην Πρέβεζα. Για χάριν διαφοροποίησης εκείνο το ονομάζουμε Αλωνάκι Πρέβεζας ενώ αυτό εδώ Αλωνάκι Βαλανιδορράχης ή Αμμουδιάς. Αν και τα δύο ανήκουν στο νομό Πρέβεζας.

Φτάνοντας στην παραλία θα διαπιστώσετε ότι εδώ λίγο δύσκολο να αντιμετωπίσετε πρόβλημα παρκαρίσματος. Υπάρχει ένα μεγάλο ξέφωτο και αρκετοί χώροι με σκιά κάτω από τα πεύκα.

Για όσους προτιμούν τα μονοπάτια αντί για τις σκάλες, έχουν εναλλακτική λύση το δρομάκι που αρχίζει δίπλα από τα σκαλοπάτια, περνάει από την καντίνα που είναι περίπου στα μισά του δρόμου και ενώνεται πάλι με τα σκαλιά λίγο πριν φτάσετε στην παραλία.

Αν και το όμορφο χρώμα της θάλασσας ξεχωρίζει ήδη ανάμεσα από τα πεύκα όπως κατεβαίνετε προς την παραλία, όταν φτάσετε θα μείνετε σίγουρα κάπου κοντά στα τελευταία σκαλιά χαζεύοντας το τοπίο. Ένα υπέροχο γαλάζιο ως τιρκουάζ μπροστά σας, βράχος δεξιά και αριστερά και ένα δάσος με πεύκα που φυτρώνει στην κορυφή των ψηλών βράχων που βρίσκονται στην πλάτη σας.

Η παραλία δεν είναι και πολύ μεγάλη αλλά ούτε και πολύ μικρή. Με δυσκολία θα φτάνει τα 150 μέτρα από άκρη σε άκρη. Κάπου στο κέντρο της υπάρχουν κάποια μεγάλα βράχια πάνω στην άμμο που φαίνεται ότι κύλησαν από ψηλά και έμειναν εκεί.

Ο γιαλός είναι αμμουδερός στο μεγαλύτερο μέρος του, αν εξαιρέσουμε κάποια τμήματα με πέτρες περίπου στο κέντρο της παραλίας. Μέσα στο νερό υπάρχουν τμήματα με άμμο αλλά και τμήματα με πέτρες.

Το Αλωνάκι είναι μια παραλία με άγρια ομορφιά που οι γνώστες την ξέρουν από παλιά...

www.zmariana.blogspot.com
google_self_driving_car

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό σχετικά με τα αυτοοδηγούμενα οχήματα της, η Google αποφάσισε να εγκαινιάσει μια ιστοσελίδα στην οποία θα καταγράφονται αυτόματα όλα τα ατυχήματα όπου εμπλέκονται τα αμφιλεγόμενα οχήματα της. Για μεγαλύτερη διαφάνεια, μάλιστα, θα παρέχει αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την φύση του ατυχήματος (μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 περιπτώσεις).

Εξάλλου, η Google σταδιακά θα παρουσιάζει παραδείγματα ενσωμάτωσης των οχημάτων της σε πραγματικές συνθήκες (π.χ. μποτιλιάρισμα, νυχτερινές πορείες) και θα ανοίξει forum για να λαμβάνει τις αντιδράσεις του κόσμου.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.
 
facial-recognition-atm

Το πανεπιστήμιο Tsinghua και η εταιρεία Tzekwan συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του πρώτου ATM στον κόσμο με τεχνολογία σάρωσης προσώπου, το οποίο επιτρέπει την ανάλυψη χρημάτων μόνο εάν το πρόσωπο του χρήστη ταιριάζει με τις φωτογραφίες που βρίσκονται καταχωρημένες στον λογαριασμό του.


Όταν ο πελάτης πλησιάσει το ATM, η κάμερα που βρίσκεται ενσωματωμένη στην οθόνη σαρώνει το πρόσωπο του και συγκρίνει βιολογικά χαρακτηριστικά όπως αποστάσεις μεταξύ ματιών, μύτης και στόματος. Έτσι, δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα αν ο πελάτης φορά γυαλιά ή αλλάξει χτένισμα.

Είναι σίγουρα ένας καλύτερος τρόπος για ασφαλέστερες συναλλαγές, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις για το αν είναι σωστό μια τράπεζα να έχει στην κατοχή της τέτοιου είδους βιομετρικά στοιχεία.
Πάντως, οι δημιουργοί δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν μαζική παραγωγή πολύ σύντομα.

project_soli

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project από το ερευνητικό τμήμα ATAP της Google, με το οποίο θέλει να προσφέρει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με ηλεκτρονικές συσκευές και συστήματα μέσω χειρονομιών. Το Project Soli αφορά έναν αισθητήρα που μπορεί να ενσωματωθεί στον επεξεργαστή οποιασδήποτε φορητής/φορετής/IoT συσκευής και προσφέρει δυνατότητα ανίχνευσης κινήσεων με τεράστια ακρίβεια και ταχύτητα, ακόμη και στο επίπεδο χιλιοστού.


project_soli_1

Η ομάδα ATAP κατάφερε να μειώσει το μέγεθος του αισθητήρα ραντάρ από την τάξη μιας παιχνιδοκονσόλας σε αυτήν ενός κέρματος, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει σχετικό API για τους προγραμματιστές έτσι ώστε να μεταφράσουν αυτές τις χειρονομίες σε ενέργειες.

ott-laboratory-rat-biolimb-composite-tissue-4-970x0

Σε ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα έφτασαν οι γιατροί-ερευνητές του Massachusetts General Hospital της Βοστόνως, καθώς η ομάδα τους παρουσίασε το πρώτο άκρο στον κόσμο που αναπτύχθηκε πλήρως και αποκλειστικά στο εργαστήριο. Πρόκειται για ένα μπροστινό άκρο ποντικού, το οποίο έρχεται να δώσει ελπίδα σε ακρωτηριασμένους ασθενείς που ίσως κάποτε λυτρωθούν με πλήρως λειτουργικά βιολογικά πρόσθετα άκρα.


Η πρώτη επιτυχημένη βιονική ανακατασκευή χεριού σε ακρωτηριασμένους είναι γεγονός [Video]

Οι ερευνητές βασίστηκαν στην τεχνική “decel/recel”, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εργαστηριακή ανάπτυξη άλλων οργάνων, όπως καρδιά, πνεύμονες και νεφρά.
“Το πρώτο βήμα (decel) αφορά τον καθαρισμό του οργάνου που έδωσε ο νεκρός δότης από τον μαλακό ιστό, έτσι ώστε να απομείνει μόνο ο ‘κορμός’ του οργάνου που αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη κολλαγόνου. Στην περίπτωση του ποντικιού, απέμειναν οι δομές κολλαγόνου των αιμοφόρων αγγείων, τενόντων, μυών και οστών.
Στο δεύτερη βήμα (revel), ο ‘κορμός’ του οργάνου εμπλουτίζεται με τα κύτταρα του ασθενούς και στη συνέχεια τοποθετείται σε βιοαντιδραστήρα για να αναπτυχθεί ο νέος ιστός επάνω στον βασικό ‘κορμό'”
Στην περίπτωση του ποντικού, η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 3 εβδομάδες και οι δοκιμές έδειξαν ότι το πρόσθετο άκρο έχει σχεδόν το 80% της δύναμης ενός φυσιολογικού άκρου ζωντανού ποντικού. Βέβαια, θα πρέπει να ελέγξουν κατά πόσο μπορεί να γίνει δεκτό ένα τέτοιο μόσχευμα από τον οργανισμό, αλλά και πάλι είναι μια απόδειξη ότι μπορεί να γίνει εργαστηριακή ανάπτυξη σύνθετων οργάνων, όπως είναι τα άκρα.


drunk-driving2-650x350

Είναι προφανές ότι οι νέες τεχνολογίες έχουν καταστήσει τα αυτοκίνητα σημαντικά πιο ασφαλή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, όσο ασφαλές και αν είναι ένα όχημα πάντα τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Γι’ αυτό η έρευνα έχει στραφεί κατά καιρούς στην ανάπτυξη νέων συστημάτων που θα προφυλάσσουν τον οδηγό από τον ίδιο του τον εαυτό – θυμηθείτε τις έρευνες για σύστημα που θα μπλοκάρει το smartphone του οδηγού όταν βρίσκεται εν κινήσει ή την τεχνολογία που αντιλαμβάνεται αν ο οδηγός είναι πολύ κουρασμένος. Αυτή τη φορά η κουβέντα γίνεται για το σύστημα DADSS (Driver Alcohol Detection System for Safety), το οποίο αναγνωρίζει αν ο οδηγός έχει πιει και δεν του επιτρέπει να βάλει μπρος το αυτοκίνητο του.

Ουσιαστικά, το σύστημα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα ανάλυσης αναπνοής (breathalyzer) τοποθετημένο στο τιμόνι ή στην πόρτα του οδηγού, το οποίο ανιχνεύει την αναπνοή ακόμη και αν ο οδηγός δεν πλησιάσει πολύ κοντά, και έναν αισθητήρα ενσωματωμένο στο κουμπί εκκίνησης ή στον λευγέ ταχυτήτων που σαρώνει το δάκτυλο για να βρει επίπεδα αλκοόλης στο αίμα. Αμφότερα είναι ρυθμισμένα να απενεργοποιούν το όχημα αν το αλκοόλ έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για την υιοθέτηση μιας τέτοιας τεχνολογίας – π.χ. ο οδηγός να μην έχει πιει τίποτα αλλά να μεταφέρει 2-3 μεθυσμένους και να “χτυπούν” οι αισθητήρες, ωστόσο, υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορεί να προσφερθεί ως έξτρα επιλογή για τα αυτοκίνητα, καθώς για την υποχρεωτική εγκατάσταση απαιτείται συνεννόηση πολλών φορέων.

iOS 9 iCloud Drive app

Εγκαθιστώντας το iOS 9 beta 1 που έγινε διαθέσιμο εχτές το βράδυ αμέσως μετά το τέλος του event, αποκαλύπτεται μία πολύ ευχάριστη έκπληξη: Το iCloud Drive αποκτάει το δικό του app!
Μέσα από τις ρυθμίσεις του iOS 9 (Settings > iCloud > iCloud Drive > Show on Home Screen) οι χρήστες μπορούν να εμφανίσουν ένα νέο εικονίδιο, αυτό της εφαρμογής iCloud Drive!


iOS 9 iCloud Drive

Προς το παρόν η εφαρμογή δεν είναι λειτουργική ωστόσο αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αλλάξει στις προσεχείς beta εκδόσεις του iOS 9.
iOS 9

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα το νέο iOS 9, παρουσιάζοντας μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις του έναντι του iOS 8, στο keynote του WWDC 2015.
Ας δούμε ποια είναι τα βασικότερα στοιχεία που είδαμε κατά την παρουσίαση του iOS 9:
iOS 9 Siri – Proactive – Deep linking

Στο iOS 9 η ψηφιακή βοηθός Siri είναι 40% γρηγορότερη με 40% μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματά της. Επιπλέον είναι και “proactive” καθώς μαθαίνει και κάνει προσωποποιημένες προτάσεις ανάλογα με τον χρήστη:...
iOS 8.3 Jailbreak

O moderator nikosgnr του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει σχετικά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πορεία του Jailbreak στο iOS 8.3:
Όπως φαίνεται έφτασε η ώρα για όλους αυτούς που έχουν ξεμείνει περιμένοντας το Jailbreak, σε νεότερο iOS από το 8.1.2.
Αυτό προκύπτει απο τη χθεσινή παρουσίαση της Pangu Team στη MOSEC της Σανγκάης -κάτι παρόμοιο με το HITB- μιας και τα δύο έχουν να κάνουν με την ασφάλεια δικτύων. Πέρα λοιπόν από την όλη παρουσίαση σχετικά με την εύρεση bootrom exploits, το ρεζουμέ βρίσκεται στο κλείσιμο της παρουσίασης όταν και υπήρξε demo παρουσίαση με το Jailbreak του iOS 8.3 να είναι έτοιμο για επίσημη διάθεση.
Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά;
Τη Δευτέρα έχουμε και επίσημα το καθιερωμένο WWDC με τη παρουσίαση του iOS 9 και (πιθανή) διάθεση του iOS 8.4 προς το κοινό. Και εκεί είναι το κλειδί για το release από την ομάδα των Κινέζων. Εφόσον το iOS 8.4 “πατσάρει” exploits, τότε το jailbreak tool θα υποστηρίζει μέχρι και το iOS 8.3. Χρόνος για μετάβαση εκεί για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει αρκετός, συνεπώς καμιά βιασύνη από κανέναν.
Όσον αφορά τώρα την εναλλακτική που ακούει στο όνομα TaiG, δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για Jailbreak Tool πριν τη διάθεση του iOS 9 σύμφωνα πάντα με τον Ray Xie, μέλος της TaiG Team:
We currently haven’t any plans to release a jailbreak prior to iOS 9; however, if there is any change we would like to let you know immediately as we hope to develop a constant relationship with you and your website.

Διαθέσιμο προς πώληση σε καταστήματα της Apple ή σε άλλα εξουσιοδοτημένα καταστήματα θα είναι από τις 26 Ιουνίου το Apple Watch, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να καλύπτει την αυξημένη ζήτηση για το συγκεκριμένο gadget , δήλωσε ο Τζεφ Γουίλιαμς, στέλεχος της Apple.

«Οι αντιδράσεις του κοινού στο Apple Watch έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είναι διαθέσιμο σε ακόμα περισσότερους πελάτες», δήλωσε ο ίδιος. «Σημειώνουμε επίσης μεγάλη πρόοδο στο να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στη ζήτηση και είμαστε ευγνώμονες που οι πελάτες μας είναι υπομονετικοί. Όλες οι παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο θα σταλούν εντός 2 εβδομάδων», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το Apple Watch θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα σε 7 χώρες, την Ιταλία, το Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ταϊβάν.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει η συσκευή σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο αναμένεται να γίνει εντός του καλοκαιριού.
Το νέο καινοτόμο 360° βίντεο κλιπ της Björk
Θα περιμένατε ποτέ από την πρωτοπόρο Björk να δημιουργήσει ένα βίντεο κλιπ που θα ήταν ένα απ’ τα ίδια; Το νέο της οπτικοποιημένο τραγούδι, «Stonemilker», από το πρόσφατο άλμπουμ της «Vulnicura», προκαλεί αίσθηση μιας και είναι μια παραγωγή 360 μοιρών, δηλαδή έχει μαγνητοσκοπηθεί από κάθε γωνία.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια ερμηνεύει το κομμάτι σε κάποια ακτή της χώρας της, οι θεατές βλέπουν μια 360° εικονική πραγματικότητα, απλώς περιστρέφοντας τον κέρσορα που βρίσκεται στο πάνω αριστερά μέρος του βίντεο.

Η καταρρακτώδης βροχή και το σκοτάδι οδήγησε στη διακοπή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ στο Ρολάν Γκαρός.

Οι αναμετρήσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Άντι Μάρεϊ στα Grand Slams δεν είναι ποτέ βαρετές. Τα φυσικά φαινόμενα (καταρρακτώδης βροχή και σκοτάδι) όμως δεν ανέδειξαν νικητή την Παρασκευή (5/6) στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ο ημιτελικός, η διάρκεια του οποίου ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες, θα συνεχιστεί το Σάββατο (6/6, 14.00, live από το Contra.gr) και ενώ ο Τζόκοβιτς προηγούνταν 6-3, 6-3, 5-7, 3-3.

Ο ημιτελικός απέκτησε "τρελό" ρυθμό την τελευταία ώρα μετά την κατάκτηση του τρίτου σετ από τον Μάρεϊ. Στον τελικό της Κυριακής (7/6) προκρίθηκε και θα περιμένει ο Στάνισλαβ Βαβρίνκα που νίκησε 3-6, 6-7 (1-7), 7-6 (7-3), 6-4 τον Ζο Βιλφρέντ Τσόνγκα.
Την ώρα που ο Τζόκοβιτς είχε κάνει break στο δεύτερο σετ ο Βαβρίνκα δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου "όταν παίζω καλά, μπορώ να νικήσω τον καθένα". Με τις τελευταίες εξελίξεις έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται πως έχει αβαντάζ στον τελικό. Αρκεί βέβαια να το εκμεταλλευτεί απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα φτάσει κουρασμένος.

Ο Τζόκοβιτς είχε τον έλεγχο του αγώνα κάνοντας break στο 5-3 τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σετ. Ο δεξιόχειρας από το Βελιγράδι που κυνηγάει το Grand Slam καριέρας σπατάλησε δύο ευκαιρίες για να κάνει το break στο 3-3. Ο Μάρεϊ αρπάχτηκε από τη σανίδα σωτηρίας και βγάζοντας φτερά στα πόδια δεν έχασε ούτε ράλι, για να πάρει τους 15 από τους 20 τελευταίους πόντους στο τρίτο σετ. Ο Μάρεϊ έκανε break στο τρίτο γκέιμ του τέταρτου σετ, για να του απαντήσει στο επόμενο γκέιμ ο παιδικός του φίλος.
voc

Για να δούμε που και κυρίως ΠΩΣ θα το πάνε όλο αυτό το story με τη διασύνδεση αυτοκινήτων και app. Πάντως ‘γατάκια’ ο KITT τα έχει κάνει όλα καμιά 3 δεκαετίες πριν…

Για πάμε να δούμε πως οι Σουηδοί υπόσχονται να “make your life easier.”

Blocks-Core-Module-4
Η Blocks μας σύστησε το αρθρωτό smartwatch της από πέρυσι, ωστόσο, πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση για το αν θα προχωρήσει τελικά στην υλοποίηση του. Τα ευχάριστα νέα ήρθαν, όμως, από την έκθεση Computex 2015 στην Ταϊβάν, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι θα στραφεί σε πλατφόρμα χρηματοδότησης για να “ζυγίσει” τη δύναμη του project της.
Το αρθρωτό smartwatch θα διαθέτει στρόγγυλη, έγχρωμη οθόνη, η οποία θα αποτελεί τον κεντρικό σκελετό με ενσωματωμένο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400, Bluetooth, WiFi, μπαταρία, αισθητήρα κίνησης και μικρόφωνο. Επάνω σε αυτή θα τοποθετούνται τα extra modules που θα επιλέγει ο χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες του (NFC, GPS, 3G/4G module κλπ.), όπως δηλαδή και στο αρθρωτό smartphone Project Ara, ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι Android Wear και όχι το Tizen που δήλωναν πέρυσι.
Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα η αγορά των smartwatches δεν “περπατά” ιδιαίτερα και ίσως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Θα δούμε, βέβαια, αν θα στηρίξει την προσπάθεια το κοινό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


windows_10_5

Γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι το Windows 10 θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πλέον έχουμε την επίσημη ημερομηνία και τις τιμές των εκδόσεων για όσους δεν συμπεριλαμβάνονται στη δωρεάν αναβάθμιση.


Το λανσάρισμα του Windows 10 ξεκινά στις 29 Ιουλίου, για PCs και tablets, και θα είναι δωρεάν για όσους έχουν εγκατεστημένη γνήσια έκδοση Windows 7/8/8.1. Να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει έρθει σε συμφωνία με πολλά εμπορικά καταστήματα για να αναλάβουν τη δωρεάν αναβάθμιση των υπολογιστών που θα πουλήσουν μέχρι τότε, στην περίπτωση που ο αγοραστής δυσκολευετεί να προχωρήσει μόνος του τη διαδικασία του update.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, για όσους έχουν “ξεμείνει” με Vista ή XP ή δεν έχουν γνήσια έκδοση Windows 7/8/8.1 ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο τους οδηγήσει στην αγορά του νέου λειτουργικού συστήματος, αυτές ορίστηκαν για τις ΗΠΑ ως εξής:

  • Windows 10 Home – $119
  • Windows 10 Pro – $199
  • Windows 10 Pro Pack (αναβάθμιση από Home σε Pro) – $99








    [Microsoft]
google-hands-free

Εκτός από το σύστημα mobile πληρωμών Android Pay, η Google θέλει να πειραματιστεί με μία νέα τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε πληρωμές χωρίς καν να χρειαζόμαστε το smartphone μας. Το project ονομάζεται “Hands Free” και ο χρήστης απλά θα δηλώνει ότι θέλει να πληρώσει μέσω της Google.


Θυμίζουμε ότι για το Android Pay απαιτείται η τοποθέτηση της συσκευής κοντά στο τερματικό για να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Ωστόσο, στο Hands Free η διαδικασία θα γίνεται μέσω Bluetooth. Το τερματικό του καταστήματος θα αναγνωρίζει αν ο χρήστης έχει εγκατεστημένη τη συγκεκριμένη εφαρμογή στη συσκευή του και θα προχωρά στην χρέωση χωρίς να χρειαστεί το smartphone. Βέβαια, θα πρέπει να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με ενεργοποιημένο το Bluetooth για να γίνει η επικοινωνία με το τερματικό.

Η Google δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα πως θα γίνεται η αναγνώριση των στοιχείων και η πιστοποίηση της αγοράς όταν θα υπάρχουν πολλοί πελάτες εντός της ζώνης του Bluetooth, αλλά φανταζόμαστε ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η δοκιμή του Google Hands Free θα ξεκινήσει άμεσα σε λίγα καταστήματα McDonald’s και Papa Johns στο San Francisco. Να σημειωθεί ότι δεν αναφέρθηκε πουθενά το Android OS, επομένως, ίσως έχουμε μπροστά μας ένα νέο σύστημα που θα υποστηρίζεται από όλες τις mobile πλατφόρμες.


Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015 είχαμε και άλλες σχετικές το iOS ειδήσεις, εκτός από την παρουσίαση του Google Photos για το οποίο αναφερθήκαμε εδώ:


Τα Google Maps σύντομα θα αποκτήσουν πλήρεις δυνατότητες offline πλοήγησης, turn-by-turn καθοδήγησης με φωνητικές οδηγίες αλλά και υποστήριξη offline αναζητήσεων! Οι χρήστες θα μπορούν να σώσουν τοπικά στη συσκευή τους τους χάρτες που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσουν πλήρως χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τώρα την αποθήκευση χαρτών για offline χρήση στο Google Maps, με περιορισμένες όμως δυνατότητες:

Google Maps
[…] θα πρέπει να κάνετε zoom στην περιοχή του χάρτη που θέλετε, να πληκτρολογήσετε στην μπάρα αναζήτησης τη φράση “OK maps” και να πατήσετε Search.
Στη συνέχεια, εφόσον έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες σωστά, θα εμφανιστεί το εικονίδιο του Google Maps, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ενημερώνοντάς σας για την διαδικασία αποθήκευσης του χάρτη. Όταν ολοκληρωθεί θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη αυτόν ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet.
Θα βρείτε το Google Maps για iPhone δωρεάν στο App Store [iTunes link]
Η διάθεση των νέων offline χαρακτηριστικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους… ελπίζουμε ταυτόχρονα και στην iOS εφαρμογή.

Η Google λανσάρει το Google Photos και το iCloud Photo Library (5GB δωρεάν και 20GB/200GB/500GB/1TB προς $0.99/$3.99/$9.99/$19.99) αποκτάει ένα μεγάλο ανταγωνιστή για μία μεγάλη μερίδα χρηστών που δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των προσωπικών τους δεδομένων και το πως αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τον γίγαντα της αναζήτησης και των διαφημιστικών υπηρεσιών:


Η δωρεάν υπηρεσία Google Photos αποθηκεύει τις φωτογραφίες σε μέγιστη ανάλυση 16MP και τα βίντεο σε μέγιστη ανάλυση 1080P. Διαθέσιμη σε iOS, Android και φυσικά μέσω Web:
High Quality: takes advantage of unlimited storage but downscales photos to 16MP and re-encodes videos to 1080p.
Original Quality: Stores all your photos and videos exactly as you captured them.
The trade off: no longer do you get unlimited free storage but only 15GB of free storage available in your Google Account and shared with other services like Drive and Gmail.



Σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες, το Google Photos οργανώνει αυτόματα τις φωτογραφίες/videos αναγνωρίζοντας τι απεικονίζεται σε αυτά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η τοποθέτηση ετικετών ή δημιουργία albums από τον χρήστη. Επιπλέον, προσφέρει εργαλεία επεξεργασίας των φωτογραφιών και επιλογές (Assistant) για δημιουργία slideshows, κολάζ, animations ή/και προσθήκη μουσικής σε ένα album.

Φυσικά, οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες οποτεδήποτε από οποιαδήποτε συσκευή, ενώ είναι πολύ χρήσιμη η επιλογή backup σε φορητές συσκευές κατά την οποία αναγνωρίζει αν μια φωτογραφία βρίσκεται αποθηκευμένη τόσο στο cloud όσο και στη συσκευή για να διαγράψετε άμεσα τις διπλές.

Τέλος, έχουν προστεθεί νέα εργαλεία διαμοιρασμού μεταξύ συσκευών και μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών (π.χ. Hangouts, Facebook, Viber, Twitter κλπ.). Μέχρι σήμερα ήταν δύσκολη διαδικασία γιατί έπρεπε να κατεβάσεις και να ξανανεβάσεις τις επιλεγμένες φωτογραφίες σε κάποια από τις υπηρεσίες. Τώρα, ο χρήστης δημιουργεί ένα ξεχωριστό link για το σετ φωτογραφιών που έχει επιλέξει και ο παραλήπτης παίρνει άμεσα πρόσβαση μόνο για αυτές χωρίς download.

Google Photos features:

VISUAL SEARCH: Your photos are now searchable by the people, places, and things that appear in your photos. Looking for that fish taco you ate in Hawaii? Just search “Hawaii” or “food” to find it even if it doesn’t have a description.
AUTO BACKUP: Keep all your photos and videos safe and accessible from any device. Choose free, unlimited cloud storage available at high quality, or store up to 15GB original size for free (shared across your Google account).
SAVE SPACE ON YOUR DEVICE: Google Photos can help you clear safely backed up photos and videos from your device so you never have to worry about deleting a photo to make space.
BRING PHOTOS TO LIFE: Automatically create montage movies, interactive stories, collages, animations, and more.
EDITING: Transform photos with the tap of a finger. Use simple, yet powerful, photo and video editing tools to apply filters, adjust colors, and more.
SHARING: Share hundreds of photos instantly with shareable links and use whichever apps you’d like to share.

Note: Face grouping is not available in all countries

Google Photos iOS app – Τιμή: Δωρεάν – App store link
iOS 9 Proactive Google Now

Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία νέα σημαντική λειτουργία στο επερχόμενο iOS 9. Η νέα αυτή λειτουργία με την κωδική ονομασία «Proactive»,  θα βελτιστοποιήσει τα χαρακτηριστικά αλλά και τις δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των Siri, Επαφών, Ημερολογίου, Passbook αλλά και των εφαρμογών τρίτων εταιρειών με σκοπό τη δημιουργία ενός δυνατού ανταγωνιστή του Google Now.
Εξελίσσοντας τις δυνατότητες αναζήτησης του Spotlight, το «Proactive» της Apple θα συνεργάζεται και με την εφαρμογή Maps της Apple ώστε να εμφανίζει προσωποποιημένα σημεία ενδιαφέροντος μέσα από ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας ενώ παράλληλα αναμένεται και υποστήριξη για φωνητικό έλεγχο μέσω νέου Siri API με την κωδική ονομασία «Breadcrumbs».
Όπως και το Google Now, το «Proactive» της Apple θα παρέχει αυτόματα έγκαιρη ενημέρωση με βάση τα δεδομένα του χρήστη και τους τρόπους με τους οποίους χειρίζεται τη συσκευή, ωστόσο θα σέβεται την ιδιωτικότητα των δεδομένων του (καρφί προς την Google).

via 9to5mac

Εκτός του νέου χαρακτηριστικού με την κωδική ονομασία “Proactive” ας δούμε συνοπτικά τι άλλο αναμένεται να δούμε στο iOS 9:

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger