apple_invite_sept_2015

Η Apple επιβεβαίωσε σήμερα το event της 9ης Σεπτεμβρίου, στέλνοντας την σχετική πρόσκληση σε επιλεγμένους εκπροσώπους του Tύπου. Τα προϊόντα που αναμένεται να παρουσιαστούν είναι τα νέα iPhone 6S / Plus καθώς και το αναβαθμισμένο Apple TV, ωστόσο -αν και αναμένεται να δούμε και την νέα σειρά iPad- το πολυαναμενόμενο iPad Pro με την μεγάλη οθόνη οθόνη των 12,9 ιντσών ίσως και να μην ανακοινωθεί.
Τι περιμένουμε να δούμε στα επερχόμενα iPhone 6S και iPhone 6S Plus:
Χρωματικές επιλογές: Θα διατεθεί σε νέο χρώμα (Rose Gold) όπως του Apple Watch ενώ το υπάρχον Gold θα αλλάξει απόχρωση πλησιάζοντας το Yellow gold του Apple Watch Edition. Επίσης, το Space Gray θα αποκτήσει σκουρότερη απόχρωση στα πρότυπα του Space black Apple Watch.
Hardware: A9 επεξεργαστής με 2GB of RAM, Force Touch, αναβαθμισμένη οπίσθια κάμερα 12MPx και εμπρόσθια 5MPx, βελτιωμένο Touch ID (30% πιο γρήγορο), νέο LTE chip για διπλασιασμό της ταχύτητας download στα 300Mbps, νέες χωρητικότητες (32GB, 64GB, 128GB) και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις:
Ύψος iPhone 6S: 138.2mm
Ύψος iPhone 6: 138.09mm
Πλάτος iPhone 6S: 67.16mm
Πλάτος iPhone 6: 66.91mm
Τι περιμένουμε από το νέο Apple TV:

Το νέο μοντέλο Apple TV θα διαθέτει λεπτότερο σχεδιασμό, νέο hardware (A8 επεξεργαστή, περισσότερο αποθηκευτικό χώρο) και ανασχεδιασμένο διαχειριστικό γραφιστικό περιβάλλον με υποστήριξη της ηλεκτρονικής βοηθού Siri.
Το νέο τηλεχειριστήριο θα διαθέτει δύο φυσικά κουμπιά και touchpad παρόμοιο με το trackpad που συναντά κανείς στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας.
Επίσης, το νέο Apple TV αναμένεται να υποστηρίζει το καλώς-το-και-ας-άργησε-μερικά-χρόνια App store, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην χρήση της συσκευής με την δυνατότητα εγκατάστασης apps & games!
Όσον αφορά την συνδρομητική υπηρεσία Internet-TV, ακουγεται πως οι διαπραγματεύσεις με τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου δεν προχωρούν με τον ρυθμό που πρέπει και το λανσάρισμα της θα μεταφερθεί προς το τέλος του έτους.
Η συνδρομητική υπηρεσία μηνιαίου κόστους μεταξύ $30-$40 θα διαθέτει αρχικά περίπου 25 κανάλια (μεταξύ των οποίων τα ABC, CBS, Disney, Fox κ.α.) και θα είναι διαθέσιμη σε iPadiPhone και Apple TV.

Το Businees Insider ετοίμασε ένα πολύ ενδιαφέρων βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται 14 διαφορετικές εντολές που μπορεί να δώσει ένας χρήστης μέσω των ακουστικών του iPhone, προς βασικές εφαρμογές της συσκευής.
Παρακολουθήστε το και ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να απαντήσετε/απορρίψετε κλήσεις, να αποθανατίσετε φωτογραφίες, να ελέγξετε την εφαρμογή της Μουσικής και άλλα πολλά, απευθείας από τα ακουστικά σας:



Σχεδόν δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας YouTube Gaming, η Google ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους χρήστες και ετοιμάζεται για σκληρό ανταγωνισμό απέναντι στο κραταιό Twitch, το οποίο ανήκει πλέον στην Amazon.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπηρεσία YouTube Gaming (προσβάσιμη στο gaming.youtube.com) περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από 25.000 ξεχωριστές ενότητες για κάθε παιχνίδι, στις οποίες θα βρείτε στατικά και live streaming videos.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα υποδεχθούν οι gamers τη νέα υπηρεσία. Είναι βέβαιο, πάντως, ότι υπάρχει ψωμί στην υπόθεση αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το Twitch έχει περισσότερους από 100 εκατ. επισκέπτες κάθε μήνα και συνεισφέρουν σε live περιεχόμενο περισσότεροι από 1.5 εκατ. gamers.

To iOS app του YouTube Gaming είναι ήδη διαθέσιμο στο US App store, εδώ. Αναμένουμε να δούμε πότε με το καλό θα το δούμε και στο Ελληνικό App store. 

Ακολουθεί η επίσημη περιγραφή της εφαρμογής από το App store:

YouTube Gaming keeps you connected to the games, players, and culture that matter to you. Featuring videos and live streams with chat — including let’s plays, reviews, speedruns, trailers, and more from your favorite gamers and publishers — you can explore the games you care about more deeply than ever before.

With videos covering Minecraft, Grand Theft Auto, League of Legends, Call of Duty, Garry’s Mod, and tens of thousands more, it’s all on YouTube Gaming.

Note that you may encounter mature content in YouTube Gaming.

VIDEOS AND LIVE STREAMS ALL IN ONE PLACE

– Watch videos from more than 25,000 games
– Experience live streams while chatting with other gamers
– Get recommended videos based on games you love

A DESIGN BUILT FOR GAMERS
– Browse dedicated pages for every game, as well as publisher and gamer channels
– Explore categories from reviews to let’s plays, machinima, eSports, and more
– Favorite your games and channels for updates and easy access

THE BIGGEST GAMING COMMUNITY
– Receive live stream notifications to keep up with the action
– Join a community of publishers and gamers over 100 million strong
– Tune in to live streams of events like E3, PAX, and Gamescom
kairos-1

Πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδο
Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον χρόνο.Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.
Δηλαδή, η πρώτη μέρα μας δείχνει τί καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Οι απόψεις διίστανται για το πότε θα πρέπει να ξεκινούμε να παρατηρούμε τις ημέρες του Αυγούστου. Κάποιοι παρατηρητές ξεκινούν να βλέπουν τις καιρικές συνθήκες από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου. Μια άλλη μερίδα ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι προσέχουν τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετραώρου. Αν για παράδειγμα, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Λόγω αρχαιότητας της μεθόδου, η πιθανή σωστή παρατήρηση είναι η δεύτερη (δηλαδή από τις 14 Αυγούστου). Η περίοδος αυτή, έχει να κάνει με το ότι τον Αύγουστο εμφανίζεται ο αστερισμός του κυνός, γνωστός και σαν Σείριος, η οποία, κατά τους αστρολόγους του παρελθόντος, εθεωρείτο κατ” εξοχήν πρόσφορη για μαντικές παρατηρήσεις. Οι αποκλίσεις που υπάρχουν τόσο στα παρατηρούμενα σημάδια, όσο και στις ημέρες κατά τις οποίες γίνονται οι παρατηρήσεις μπορούν να δικαιολογηθούν από τις εδαφολογικές διαφορές ( και όχι μόνο) του κάθε τόπου.
Η επίσημη μετεωρολογία αμφισβητεί τα ημερομήνια, και υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Πώς ερμηνεύονται τα σημάδια:
– Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος.
– Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές.
– Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.
– Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος.
– Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός

Δείτε λοιπόν παρακάτω αναλυτικά τον καιρό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2015 καθώς και για την άνοιξη του 2016.

meromhnia1

Δείτε ένα εκπληκτικό keyboard που μπορεί να μιμηθεί σχεδόν τέλεια τον ήχο μίας ηλεκτρικής κιθάρας.


Ένα μοναδικό και πολύ πρωτότυπο χορευτικό σόου όπου 11 χορευτές αλληλεπιδρούν με ένα εικονικό περιβάλλον.


Ένα καταπληκτικό infographic, δημιουργία του Jeff Desjardans της Visual Capitalist δείχνει το ποσοστό του δημοσίου χρέους που κατέχει κάθε χώρα.

Το μεγαλύτερο χρέος των σχεδόν 60 τρισεκατομμυρίων, κατέχουν οι Η.Π.Α με ποσοστό να αγγίζει το 29.05% του γενικού συνόλου. Δεύτερη είναι η Ιαπωνία που το ποσοστό της αγγίζει σχεδόν το 20% ενώ στη τρίτη θέση με 6,25% είναι η Κίνα.

Επτά από τις 15 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος προέρχονται από την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατέχει το 0,71% του παγκόσμιου χρέους.

Ο Jeff Desjardins σημειώνει ότι τα στοιχεία προέρχονται από το ΔΝΤ και δεν περιλαμβάνει τα νοικοκυριά ή το εταιρικό χρέος. Επιπλέον, το γράφημα δείχνει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.


 
Courtesy of: Visual Capitalist
ΠΗΓΗ: visualcapitalist

Οι Free Runners Jason Paul και Pasha Petkuns παίζουν με το μυαλό και τα μάτια μας, κάνοντας μερικές απίθανες οφθαλμαπάτες.


Λίγη υπομονή μέχρι τη 2η μέρα του Σεπτέμβρη. Και δύο ημέρες πριν από το άνοιγμα στο κοινό για τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών, την iFA 2015.

xperia-z3-copper

H Sony δεν μας αφήνει σε ησυχία και με μια θολή φωτό στο twitter μιλά για ένα μυστήριο που θα ‘καθαρίσει’ εκείνη την ημέρα. Το Sony Xperia UK τμήμα με την teaser φωτό έχει πολλά να πει…


sonyxperia

Λίγα φώτα για ποδήλατο πραγματικά φωτίζουν το δρόμο.

0909

Τα Ding Bike Lights από την άλλη είναι… άλλο φρούτο. Με 400 lumens παρακαλώ μπροστά αλλά και άλλα 150 lumens για το κάτω μέρος του ποδηλάτου, σχηματίζουν ένα τρίγωνο από φως και για να σε βλέπουν αλλά και για να βλέπεις.


DING Bike Lights

Διακριτικά κάτω από το τιμόνι, είτε είναι aero είτε όχι με ένα strap clamp σιλικόνης και 2.5 με 6 ανά φόρτιση ανάλογα με τη φωτεινότητα που διαλέγεις.

DING Bike Lights 2

Απλό, σωτήριο.

Μια εφαρμογή για να ελέγχεις τα ΠΑΝΤΑ. Για να τη δούμε…

SURE Universal Remote

Και μάλιστα δωρεάν για Android!


…και δεν θα σκάσει ποτέ.

tannus-solid-tire

Το έχει ετοιμάσει η κορεατική Tannus TIRE που υπόσχεται κάτι μοναδικό: ‘no-puncture bike tires’ με υπερσύγχρονα υλικό που μάλιστα είναι ultra ελαφριά. Κατασκευασμένα από Aither 1.1, μια ειδική Micro-Closed Cell Polymer Resin, Ρητίνη δηλαδή ειδική με τεχνολογία αφρού, αντέχει: γυαλί, πέτρα, μικρά αντικείμενα και δεν χαλάει με το χρόνο.


0909

Θα βρεις τρια επίπεδα σκληρότητας και 12 χρώματα για customization, όπως μαύρο, λευκό, κόκκινο, πράσινο μπλε, κίτρινο, ροζ για $140 το ζευγάρι.

Αν δεν σου έχει συμβεί η στιγμή, είσαι εξωγήινος.

magicup

Με κύριο υπαίτιο την pre-caffeine αποσυντονισμένη σου κατάσταση, απροσεξία, μικρό χτύπημα, το καπάκι λίγο ‘εκτός’ και ο καυτός καφές και εκνευρίζει και λερώνει.

Πλήρωσες τον barista για τον ντεκαφεϊνέ macchiato, και το καπάκι έχει άλλη άποψη για τη μαγική στιγμή: μοιάζεις με προνήπιο την ώρα που κυνηγάς το καπάκι στον αέρα. Η ομάδα του Magicup έχει άλλη άποψη λοιπόν.


Κατασκευασμένο από BPA-free πολυπροπυλένιο, πλένεται στο πλυντήριο πιάτων και σαν κλασικό thermos, κρατά για 40′ ζεστό τον καφέ χωρίς να είναι ιδιαίτερα ζεστό να το κρατήσεις. Μέγεθος 178 χιλιοστά και χωρητικότητα 470 ml με κόστος £19.95 (US$31).

Τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robocup Rescue 2015, στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων (Best of class in autonomy) κατέκτησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora (Programme for the Advancement of Non Directed Operating Robotic Agents) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

IMG_2494

Στον τελικό της κατηγορίας καλύτερου αυτόνομου οχήματος, η ομάδα Pandora ισοβάθμησε σχεδόν με την ομάδα Hector του Πανεπιστημίου του Darmstadt και πλησίασε βαθμολογικά πολύ κοντά στην πρώτη θέση. Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Robocup Rescue 2015 πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Ιουλίου 2015, στο Hefei της Κίνας.

11

Στόχος του Διαγωνισμού Robocup Rescue που συγκεντρώνει συμμετοχές από τους χώρους της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής, των Ευφυών Συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους όπου έχουν υποστεί καταστροφή και να ανιχνεύουν επιζώντες. Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ συστάθηκε το 2007. Σήμερα απαρτίζεται από τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκ. Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ.


Στον Διαγωνισμό RoboCup Rescue η ομάδα Pandora είχε συμμετάσχει στο παρελθόν τέσσερις φορές (2008, 2009, 2011, 2013) με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα PANDORA κατακτά τη 2η θέση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Robocup Rescue στη συγκεκριμένη κατηγορία και, μάλιστα, η δεύτερη συνεχόμενη από τον Διαγωνισμό του 2013, δεδομένου ότι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό του 2014, στη Βραζιλία, για οικονομικούς, αποκλειστικά, λόγους.

IMG_2386

«Τα επιτεύγματα αυτά, που εδώ και χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτα από την Πολιτεία, θα μπορούσαν να εξελιχθούν περαιτέρω και να αξιοποιηθούν σε συστήματα πολιτικής προστασίας, σε περιβαλλοντικές και συγκοινωνιακές εφαρμογές, π.χ. για τον έλεγχο αρτηριών και σηράγγων του οδικού δικτύου, σε γενικότερα συστήματα εξερεύνησης, παρακολούθησης και ασφάλειας και αλλού, σε εθνικό ή/και διεθνές επίπεδο» αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας Pandora, Αν. Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, Λουκάς Πέτρου.

Για να κάνεις κάθε επιφάνεια κινηματογραφική ή gaming οθόνη. Και με desing όσο ένα power bank!

MPCL1

Πραγματικά ΤΩΡΑ η τσάντα με το laptop ή το tablet είναι πλήρης. Με το απίθανο MPCL1 η Sony υπόσχεται πως με $350 θα έχεις τον καλύτερο smartphone-sized HD pico projector που μάλιστα ΕΙΝΑΙ και laser προβολέας.

MPCL1-slide
Τι έχεις;

Δεν είναι ένας full HD ακριβώς αλλά ένας 1920×720 high-res pico προβολέας, άλμα δίχως αμφιβολία σε μια εποχή όπου ακόμη και ο καλύτερος προβολέας έχει WVGA (800×480) ανάλυση στην κατηγορία.
Το εξαιρετικό δε ακόμη χαρακτηριστικό είναι πως ο laser προβολέας εστιάζει και μόνος σε αντίθεση με DLP, LED και LCoS μοντέλα ενώ η Sony μας λέει πως ακόμη και αν προβάλεις σε κυρτή επιφάνεια ή ανώμαλη η εικόνα θα είναι εστιασμένη χάρη στα στοιχεία των εlases και ένα σύστημα που ονομάζεται PicoP laser-beam scanning system μιας εταιρίας που ονομάζεται MicroVision και έχει MPCL1. Τα τρία lasers του συστήματος συνδυάζονται με έναν καθρέπτη MEMS και έτσι ακόμη και όταν μετακινείς πιο πίσω τον προβολέα δεν χρειάζεται να εστιάσεις.

MPCL1  2

Το gadget δίνει mini-HDMI in, μπαταρία κάπου δύο ώρες, streamαρισμα βίντεο από κινητό, tablet, ή laptop με Wi-Fi ενώ η μπαταρία των 3,000mAh φορτίζει αν θες και το κινητό.
Το μηχανάκι-θαύμα δίνει λέει από 40 μέχρι και 120 ίντσες από τα 4 μέτρα προφανώς όμως με μικρή φωτεινότητα προτίμησε μικρή εικόνα.

Ονομάζεται Alcho-Lock, το έχει αναπτύξει η ιαπωνική KOOWHO και είναι μια έξυπνη κλειδαριά για ποδήλατο που δεν σε αφήνει να ανέβεις στο ποδήλατο αν έχεις πιεί!

KOOWHO

Το Alcho-Lock είναι μια συνδεδεμένη με Bluetooth κλειδιαριά που συνδυάζεται με μια companion smartphone app. Πως λειτουργεί; Δες…


Μήπως τελικά το απλό είναι το καλό;

Sony SmartBand 2

Είτε active είτε όχι, με αυτό το νέο gadget της μαμάς-Sony θα ξέρεις πάντα πως είναι η καρδιά σου…

Η Sony ρίχνει το SmartBand 2, τη νέα έκδοση του αρχικού της fitness tracker με ενσωματωμένο heart rate monitor και φυσικά σύνδεση με τη Lifelog app.

SmartBand_2

Αν τα smartwatches ακόμη σε πολλούς τομείς δεν μας έχουν κερδίσει η Sony με το SmartBand 2 ελπίζει με τις activities σου να είναι το wearables που χρειάζεσαι. Για να δούμε.

smartband-2

Το SmartBand 2 θα λανσαριστεί το Σεπτέμβρη για €119 σε 60 χώρες.


Με το FIFA 16 να ετοιμάζεται, ένα νέο gameplay βίντεο με τις βελτιώσεις που έχει φέρει η Electronic Arts και το τμήμα Sports της είναι εδώ.

fifa16

Με νέα στοιχεία όπως το Bundesliga Presentation Package, ακόμη πιο ρεαλιστικά visuals μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια. Το δε Bundesliga Presentation Package θα είναι διαθέσιμο για PC, PS4 και Xbox One και θα έχει στοιχεία από το English Premiere League.

Νέες συνδήκες καιρού για εκδόσεις PC, PS4 και Xbox One που περιλαμβένουν “hazy, partly cloudy, foggy, random showers” ενώ πολλά και τα άλλα στοιχεία όπως το Story of the Season με τους commentators να δίνουν την ιστορία σου αλλά και νέα in-game graphics για τα stats και όχι μόνο.

MGSVTPP_1600

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τη Sony να αποτίει φόρο τιμής στον Hideo Kojima και τη σειρά Metal Gear Solid και τώρα έρχεται η σειρά του θρυλικού δημιουργούν να αποχαιρετίσει το κοινό με ένα τελευταίο trailer για το The Phantom Pain, το οποίο κυκλοφορεί την 1η Σεπτεμβρίου για Windows PC, PS4, PS3, Xbox One και Xbox 360. Ο Kojima “βουτά” και αυτός σε ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές του Metal Gear Solid και καταλήγει με μια ματιά στο τελευταίο επεισόδιο.

sony_zmp.0.0.0.0 

Τον περασμένο μήνα η Sony ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί ενεργά με την κατασκευή drones και προχώρησε στην ίδρυση της νέας εταιρείας Aerosense Inc. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τόσο σύντομα, ωστόσο, μόλις σήμερα δημοσίευσε δύο videos που παρουσιάζουν τις πρώτες, αρκετά εντυπωσιακές δημιουργίες της.


Το AS-DTO1-E έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται κάθετα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου βάρους 10kg, ενώ μπορεί να κινείται με μέγιστη ταχύτητα 170kmh για δύο ώρες. Στο δεύτερο video θα δείτε το AS-MCO1-P, ένα τυπικό quadcopter με ενσωματωμένες κάμερες QX30, σύστημα πλοήγησης και GPS, το οποίο ζυγίζει 3kg.

Η Aerosense θα εξυπηρετήσει αρχικά εταιρικούς πελάτες και η λειτουργία των υπηρεσιών της θα ξεκινήσει το 2016 από την Ιαπωνία.

FEAT_Nokia-222

Σε μια εποχή όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί entry-level smartphone με μεγάλη οθόνη σε τιμές μικρότερες των €100, η Microsoft επιμένει στην δημιουργία υπερ-προσιτών feature phones που προσφέρουν πρόσβαση στο Internet και σε βασικές υπηρεσίες.


Η νέα πρόταση της εταιρείας είναι το Nokia 222, διαθέσιμο σε single και dualSIM έκδοση, το οποίο έρχεται με προεγκατεστημένο Opera Mini Browser, μηχανή αναζήτησης Bing Search, MSN Weather, Facebook, Messenger, Twitter και GroupMe (by Skype). Ισχυρό ατού της συσκευής είναι η μεγάλη αυτονομία (29 ημέρες αναμονή για την singleSIM έκδοση και 21 ημέρες για την dualSIM), ενώ οι χρήστες θα βρουν χρήσιμα τα ενσωματωμένα FM radio tuner και MP3 player.

Θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο σε τιμή $37 μαζί με ένα δωρεάν παιχνίδι κάθε μήνα από τη Gameloft (τίτλοι όπως Assassin’s Creed Brotherhood και Midnight Pool), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται φόροι και λοιπές κρατήσεις.

Nokia 222
  • Οθόνη 2.4” QVGA
  • Κάμερα 2MP
  • Υποδοχή microSD έως 32GB
  • Bluetooth 3.0
  • Λειτουργικό σύστημα Nokia Series 30+
  • Μπαταρία 1100mAh
  • Διαστάσεις 116 x 50 x 12.9mm
  • Βάρος 79gr
groupon

Η Groupon ανακοίνωσε πως αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή που διατηρεί στην Ελλάδα, από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Πρόκειται για μια εταιρία διαδικτυακών προσφορών η οποία δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας περισσότερους από 48 εκατομμύρια πελάτες μέχρι το Μάρτιο του 2015. Η εταιρία παρουσίασε έσοδα το 2014 που ξεπέρασαν τα 3.2 δις ευρώ.

Αν κάποιος προσπαθήσει να μπει στον ελληνικό ιστότοπο της εταιρίας θα δει ένα μήνυμα που τον ενημερώνει πως το ελληνικό Groupon διακόπτει τη λειτουργία του. Δείτε αναλυτικά το email με το οποίο η εταιρία ενημέρωσε τους πελάτες της:
“Κατόπιν διεξοδικής μελέτης της ελληνικής αγοράς, αποφασίσαμε να κλείσουμε την επιχείρησή μας στη χώρα με ισχύ από τις 24 Αυγούστου 2015. Ως εκ τούτου με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι δεν θα μπορούμε να σας παρέχουμε νέες προσφορές στο μέλλον.
Για τους πελάτες μας αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να κάνουμε προσφορές στην ιστοσελίδα μας από την 24η Αυγούστου 2015. Αν έχετε προμηθευτεί κουπόνι προσφοράς που δεν έχετε ακόμη εξαργυρώσει και δεν έχει λήξει, αυτό θα παραμείνει φυσικά σε ισχύ μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία – οι συνεργαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις θα δεχτούν το κουπόνι σας. Αν προτιμάτε, μπορείτε να ζητήσετε να σας επιστραφεί πλήρως η αξία του κουπονιού σας επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο +30 211 1980722 πριν τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Παραγγελίες προϊόντων που έχουν αγοραστεί μέχρι τις 24 Αυγούστου 2015 θα εκτελεστούν. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε προϊόν που αγοράσατε (προϊόν Shopping), παρακαλούμε να το πράξετε πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2015. Δεν λάβαμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία. Την λάβαμε σταθμίζοντας τον ρυθμό προόδου και τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησής μας στην Ελλάδα όπως επίσης και την παρούσα οικονομική συγκυρία. Καθώς δεν βλέπουμε να υφίστανται οι προϋποθέσεις επικερδούς λειτουργίας στο άμεσο μέλλον, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε τις εργασίες μας.
Εάν χρειάζεστε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνείστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας καλώντας το κέντρο εξυπηρέτησής μας στο τηλ. +30 211 1980722.
Είμαστε ευτυχείς που σας είχαμε πελάτη της Groupon τα τελευταία χρόνια – σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας ανά τα έτη”.

[via NEWS247.gr]

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει 3D printers που χρησιμοποιούν αρκετά διαφορετικά υλικά, από τα συνηθισμένα κεραμικά και πολυμερή πλαστικά μέχρι…σοκολάτα, αλλά το Glass Lab του MIT μάλλον έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα: έναν 3D printer που τυπώνει χρησιμοποιώντας λιωμένο γυαλί στους 1000ºC! Δείτε τον σε δράση στο παρακάτω “μεθυστικό” video:

google_bloatware_android

Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphones/tablets, ανεξάρτητα την πλατφόρμα που επιλέγουν, είναι η ύπαρξη προεγκατεστημένων εφαρμογών (bloatware) που δεν μπορούν να αφαιρεθούν, τουλάχιστον όχι με εύκολο τρόπο από τον καθένα.

Στην περίπτωση του Android OS, η κατάσταση γίνεται αρκετά πιο ενοχλητική όταν πρόκειται για συσκευή με custom UI της εκάστοτε κατασκευάστριας (π.χ. TouchWiz στα Samsung), αλλά ακόμη και στο pure Android που χρησιμοποιούν π.χ. οι συσκευές της σειράς Nexus θα συναντήσετε εφαρμογές της Google που δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν.

Η Google αναγνωρίζει ότι οι χρήστες έχουν κουραστεί μ’ αυτή την κατάσταση και ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των προ-εγκαταστημένων εφαρμογών της και συγκεκριμένα οι Google+, Google Earth, Google Keep, Google Play Games, Google Play Books και Google Newsstand θα είναι μεν διαθέσιμες μέσα από το Google Play, αλλά θα μπορούν να αφαιρεθούν όπως κάθε άλλη εφαρμογή.

Καιρός είναι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι το παράδειγμα της.
Galaxy-S6-Edge-Plus-inboxing-video-840x467

Μετά τα promo videos της προηγούμενης εβδομάδας, η Samsung αποφάσισε να μας δείξει την premium κατασκευή του Galaxy S6 Edge+ εκ των έσω με ένα “inboxing/unboxing” video, όπου ένας τεχνικός της μοντάρει τα διαφορετικά κομμάτια της συσκευής.

Θα εντοπίσετε την κεντρική πλακέτα, τα camera modules, το σύρμα ασύρματης φόρτισης και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ φαίνεται ότι η επισκευή ή αλλαγή συγκεκριμένων modules ίσως είναι αρκετά δύσκολη ακόμη και για πεπειραμένους χρήστες ή τεχνικούς.

iphone_6-fuel-cell-hydrogen

Ονειρεύεστε ένα iPhone το οποίο θα βγάζει άνετα 3 ~4 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να το φορτίσετε; Ένα iPhone που θα μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στις διακοπές στο βουνό ή στο κάμπινγκ χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε μαζί σας powerbanks;
H Βρετανική Intelligent Energy φέρνει τη φαντασίωση σας ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της καθώς ανέπτυξε ένα πρωτότυπο μοντέλο iPhone 6 με κυψέλες υδρογόνου το οποίο διαθέτει διάρκεια μπαταρίας μίας ολόκληρης εβδομάδας!
Όπως δήλωσε ο Henri Winand, CEO της Intelligent Energy:
To our knowledge this has never been done before. We have now managed to make a fuel cell so thin we can fit it to the existing chassis without alterations and retaining the rechargeable battery. This is a major step because if you are moving to a new technology you have to give people a path they are comfortable with.
Η μοναδική διαφορά στο iPhone 6 της Intelligent Energy είναι η προσθήκη πλευρικών “αεραγωγών” για την απελευθέρωση των υδρατμών που παράγονται κατά τη διαδικασία μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια, αλλά και η τροποποιημένη είσοδος ακουστικών για τον ανεφοδιασμό της συσκευής με υδρογόνο, μέσω των σχετικών αναλώσιμων cartidges μίας χρήσης. Το πάχος του iPhone 6 παρέμεινε αμετάβλητο!
Η Apple φημολογείται πως συνεργάζεται με την Βρετανική εταιρεία και δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να έχουμε συναρπαστικές εξελίξεις:
Apple has a series of patents around fuel cell technology on public record. In recent research on Intelligent Energy, Zeus Capital analyst Dr Tom McColm wrote that he believes it is working closely with Apple.

Νέο tweak από τον Ηλία Λιμναίο, έρχεται σύντομα στο Cydia.

Το όνομα του, MusicTransport και αυτό που κάνει είναι να μεταφέρει μουσική, ηχογραφήσεις και ηχητικά εφέ μέσα στην κλήση, παράλληλα με τη φωνή του χρήστη. Το tweak υποστηρίζει τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και κλήσεις από Facetime ,Viber ,WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Tango και LINE.

MusicTransport-elias-limneos-cydia-tweak
MusicTransport-cydia-tweak-elias-limneos

MusicTransport-cydia-tweak-limneos.jpg

Ακολουθεί η επίσημη λίστα των χαρακτηριστικών του tweak:
A new era, mixing audio with your voice in calls, has just arrived!
Transmit songs or sound effects in a call, mixed with your own voice! Other party thinks these sounds actually come from the place you are at the moment!
Ever wanted to call someone and have them listen to a song you like from your Music Library, over the phone?
Or dedicate a song to someone without being limited by the poor quality of placing your phone over a speaker?
Or sing a song or karaoke to someone over the phone, while they are listening to the song in full call quality along with your voice, fully mixed?
Or call someone and have them listen to a recorded Voice Memo you’ve made?
Or use a Voice Memo you have recorded as ambient sound effect, to have the one you’re calling thinking you are in a different place at that moment?
Or make someone think you’re in a different place, by adding sound effects or loud music in the background as they listen to you on the phone?
Ever wanted to call your boss and tell them you’re stuck in traffic, having them hear all the traffic jam sounds in the background along with your voice, while you’re still getting up, at home?
MusicTransport lets you do all the above and more!
With MusicTransport you can transmit any song from your music library (or even sound effects that you have synced) or any Voice Memo that you have recorded to the other caller, while they are also listening to your own voice, mixed with the background music/audio!
– Fully Mixed transmitted audio with your own voice, with no interruption at all.
– Song Selection from your Music Library. Unlimited sounds option, since you can broadcast any type of audio, songs, sound effects or ambient sounds that you have synced.
– Voice Memo Selection from your native Voice Memos app. You can even record your own ambient sounds and transmit them to make others think you are somewhere else. Or simply play them a recording you’ve made.
– Real-Time Volume Control to customise how loudly the other party hears the audio being transmitted. You can even use this to pretend you are approaching or moving away from a noisy place.
– Playback Controls to start, pause or position the audio being transmitted in real time.
– Local Audio Preview to hear what is being transmitted on your own headset, so you can sing along with the song or simply add more to the audio being transmitted!
– Seamless Repeat Mode to loop the song or sound effect being transmitted without interruption!
– Real-Time Scrubbing allows you to move the transmitted audio to any time frame instantly.
– Real-Time Switching of songs or recordings allows you to switch songs anytime and make a whole music broadcast over a phone call!
You can use MusicTransport in Telephony, Facetime ,Viber ,WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Tango or LINE calls!
Fully compatible with AudioRecorder and CallBar as well.
Works on iPhone 4S up to iPhone 6 / 6 Plus and on iPad 2 and above.
On an iPhone 4S, in order for the audio to be transmitted in a telephony call, you need to switch to speakerphone
Τιμή: $2.99 – Διαθέσιμο σύντομα.
.ipsw

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει το iOS 8.4 εχτές το βράδυ. Πλέον οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν downgrade (από το iOS 8.4.1) ή upgrade από παλαιότερη έκδοση στο iOS 8.4 και σε κάθε περίπτωση θα αναγκαστούν να εγκαταστήσουν το iOS 8.4.1.
Ωστόσο, αν έχετε ήδη προλάβει να εγκαταστήσετε το iOS 8.4 και να κάνετε Jailbreak τη συσκευή σας είναι σοφό να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του Cydia Impactor:
Saurik ανέπτυξε και έδωσε σε κυκλοφορία ένα νέο Cydia tweak το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε Restore τη συσκευή μας και να αφαιρέσουμε το Jailbreakπαραμένοντας ωστόσο στην ίδια έκδoση iOS (προς το παρόν υποστηρίζει το iOS 8.3 και iOS 8.4).
Το Cydia Impactor θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο σε χρήστες που επιθυμούν να αφαιρέσουν το Jailbreak από τη συσκευή τους είτε για να την πουλήσουν είτε για να την δώσουν σε κάποιο APR προς επισκευή, χωρίς να αναγκαστούν να προβούν σε Restore και υποχρεωτικό update του iOS (εφόσον η προηγούμενη έκδοση τoυ iOS έχει σταματήσει να υπογράφεται από την Apple).
Αξίζει να σημειωθεί πως τo Cydia Impactor δεν χρειάζεται σύνδεση με PC. Τρέχει απευθείας στη συσκευή και την “καθαρίζει” μέσα σε λίγα λεπτά!
Cydia-Impactor.jpg

Οδηγός χρήσης Cydia Impactor:
  • Κρατήστε backup της συσκευής σας μέσω iCloud ή iTunes
  • Βεβαιωθείτε πως η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη με το Internet και διαθέτει τουλάχιστον 20% μπαταρία
  • Εγκαταστείστε το Cydia Impactor από το Cydia
  • Εκκινήστε το Cydia Impactor και πατήστε “delete all data and unjailbreak device”, και στη συνέχεια επιβεβαιώστε την ενέργεια μέσω του σχετικού μηνύματος. Αφού ξεκινήσει η διαδικασία μην χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Αυτό ήταν! Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να κάνετε set-up και activate τη συσκευή.
Pangu-iOS-8.4.1-jailbreak

Το iOS 8.4.1 μπορεί να γίνει Jailbreak, παρά τo κλείσιμο 40 κενών ασφαλείας, μέσα στα οποία και 3 που χρησιμοποιούσαν τα πρόσφατα Jailbreak tools (βλ. TaiG 2). Υπεύθυνη για το επίτευγμα η γνωστή ομάδα Κινέζων hackers Pangu η οποία και παρουσίασε στο πρόσφατο συνέδριο HackPwn2015 τη μέθοδο με την οποία προχώρησαν στο Jailbreak ενός iPhone 6 σε iOS 8.4.1, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τα exploits που χρησιμοποιήθηκαν.

Η Pangu team επιβεβαιώνει λοιπόν πως υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα exploits στο iOS 8.4.1, ωστόσο η κυκλοφορία ενός Jailbreak tool για το iOS 8.4.1 δεν είναι στο πρόγραμμα της καθώς η ομάδα επικεντρώνεται πλέον στο iOS 9 το οποίο και αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

iSight Camera Replacement Program for iPhone 6 Plus
O moderator nikosgnr του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης που ανακοίνωσε εχτές η Apple και το οποίο αφορά το iPhone 6 Plus και συγκεκριμένα την οπίσθια iSight κάμερα της συσκευής:
Μετά τα δύο προγράμματα αντικατάστασης του iPhone 5, τόσο για τη μπαταρία, όσο και για το Power Button, σειρά παίρνει το iPhone 6 Plus, αυτή τη φορά για την iSight κάμερα με το πρόβλημα να παρουσιάζεται στην εστίαση, κάνοντας τις φωτογραφίες να βγαίνουν θολές. Το πρόγραμμα αφορά συγκεκριμένες παρτίδες συσκευών οι οποίες και αγοράστηκαν στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου ’14 – Ιανουαρίου ’15.
Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το παραπάνω πρόβλημα, αρκεί να ελέγξετε αν καλύπτεστε για την αντικατάσταση της κάμερας βάζοντας το σειριακό αριθμό της συσκευής εδώ. Να αναφέρουμε πως στα συγκεκριμένα προγράμματα δε συμμετέχουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στα γνωστά εξουσιοδοτημένα κέντρα όπως iSystem, InfoQuest, Document.

iphone-times-kosmos-ellada

Πόσο κοστίζει το iPhone 6 ανά τον κόσμο;
Ποια η αναλογία τιμής πώλησης του smartphone της Apple σε σχέση με το μέσο εισόδημα ανά χώρα;
Ποια είναι η οικονομικότερη και ποια η ακριβότερη τιμή πώλησης ενός iPhone 6 και σε ποιες χώρες;
Το Infographic που ακολουθεί παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες που απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα:


cost-of-iphone-around-world

Η χαμηλότερη (επίσημη) τιμή πώλησης ενός iPhone 6 στα Apple stores εντοπίζεται στον Καναδά ($647) ενώ η ακριβότερη τιμή στην Βραζιλία  ($1,107).

Ο Καναδάς μαζί με την Ιαπωνία και τις Η.Π.Α είναι οι μοναδικές χώρες που μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα iPhone 6 σε τιμή κάτω των $700 ενώ η Τουρκία με την Βραζιλία αποτελούν τις μοναδικές χώρες στις οποίες το iPhone 6 κοστίζει περισσότερο από $1000!


Μία έξυπνη λύση για την έγκυρη ενημέρωση των χρηστών σε επερχόμενα καιρικά φαινόμενα προσφέρει η νέα αναβάθμιση του Yahoo Weather.
Η εφαρμογή φροντίζει να προειδοποιήσει τους χρήστες μέσω notifications για την πιθανότητα βροχής, καταιγίδας ή χιονόπτωσης στα ερχόμενα 15 λεπτά!

Yahoo-Weather-1.8-for-iOS-iPhone


Η νέα λειτουργία προσφέρεται σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως μέσα από το μενού της εφαρμογής, ενεργοποιώντας την επιλογή “Near-term Notification”:

Yahoo-Weather-1.8-for-iOS-iPhone-screenshot

Με το Φθινόπωρο να πλησιάζει και τις πρώτες μπόρες να μην είναι πολύ μακριά, αξίζει να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε το Yahoo Weather, ώστε τα πρωτοβρόχια να μην σας βρουν χωρίς την ομπρέλα ή το αδιάβροχο σας.

Τιμή: Δωρεάν

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger