nadal-federer11-5_408.jpg
Ένας Ράφαελ Ναδάλ βγαλμένος από το επικό έτος 2010, κυριάρχησε απόλυτα του μετριότατου Ρότζερ Φέντερερ στον μεγάλο ημιτελικό του Miami Masters και με τη μεγαλειώδη εμφανισή του και άνετη νίκη επί του Ελβετού, έστειλε απειλητικό μήνυμα στον αήττητο, φέτος, Νόβακ Τζόκοβιτς ενόψει του σπουδαίου τελικού τους.

Τζάμπα το ξενύχτι...
Όσοι περίμεναν ένα μεγάλο και αμφίρροπο παιχνίδι, με μπόλικη αγωνία και συγκινήσεις, έκαναν λάθος...

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν εμφανίστηκε... ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού με τον "αιώνιο εχθρό" του και ο ορεξάτος Ράφαελ Ναδάλ έκανε περίπατο στον δεύτερο ημιτελικό του Sony Ericsson Open, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος Ισπανός, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, επικράτησε 6-3, 6-2 του Φέντερερ και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Μαϊάμι, στην 3η του παρουσία σε τελικό στο Crandon Park, μετά τους αποτυχημένους το 2005 (l. Federer) και 2008 (l. Davydenko).

Ο Ράφα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων στο Key Briscayne, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό του από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του ημιτελικού.

Με συνεχές footwork, εξαιρετικό σερβίς και ένα forehand στα καλύτερά του, ο Ισπανός ταυρομάχος στρίμωξε στα σχοινιά (backhand) τον Φέντερερ ο οποίος πέρα από τον Ναδάλ είχε να αντιμετωπίσει και τον κακό του εαυτό, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη, δείχνοντας ανήμπορος και αδύναμος απέναντι στον γεμάτο ενέργεια, δύναμη και ζωή αντίπαλό του...

Ήταν ελάχιστες οι στιγμές, κυρίως στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου ο Φέντερερ σου έδινε την εντύπωση ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ματς, έχοντας και τη θερμή συμπαράσταση του κοινού το οποίο ήθελε να δει περισσότερο τένις.

Ο Ελβετός βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του ενώ σε αυτό έπαιξε, σίγουρα, ρόλο και η σπουδαία εμφάνιση του Ναδάλ η σταθερότητα του οποίου μετέφερε πίεση και κατ'επέκταση εκνευρισμό στο αντίπαλο στρατόπεδο...

Ο Ναδάλ άσκησε ασφυκτική πίεση από το ξεκίνημα του ματς στον αντίπαλό του, έχοντας σαφέστατη τακτική να χτυπήσει στο αδύναμο backhand τον Φέντερερ. Η στρατηγική του απέδωσε γρήγορα καρπούς αφού το break ήρθε μόλις στο 3ο game του εναρκτήριου σετ ενώ ο Ισπανός επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο court, με ένα ακόμη break στο 9ο game (6-3), κλείνοντας το 1ο σετ με 6-3 σε 36 λεπτά.

Ο Φέντερερ έδειξε σημάδια ζωής με το ξεκίνημα της "επανάληψης", όμως στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για break, δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί με τον Ναδάλ να διατηρεί το σερβίς του στο πρώτο του και κρίσιμο service game στο 2ο σετ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Βασιλιά, στο αμέσως επόμενο game ο Ναδάλ πέτυχε το break και πήρε προβάδισμα με 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη καθώς τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Ο Ναδάλ συνέχισε να παίζει σταθερά και αποτελεσματικά, χωρίς περιττές ενέργεις και "φλυαρίες", αφήνοντας τον Φέντερερ να κάνει πρώτος το λάθος, όπως και συνέβαινε... Αποτέλεσμα, ένα ακόμη break για τον Ράφα στο τελευταίο game και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό ήρθε δια περιπάτου!

Αυτή ήταν η 15η νίκη του Ναδάλ επί του "αιώνιου" αντιπάλου του σε σύνολο 23ων αναμετρήσεων (15-8 και 4-4 πλέον στα hard courts).

"Έκανα πολύ λίγα λάθη, όμως ο Ρότζερ νομίζω ότι έκανε περισσότερα απ'το συνηθισμένο" αρκέστηκε να πει λίγο αργότερα ο Ναδάλ.



Τα στατιστικά του αγώνα
nadal-federer-stats11.jpg

Παρασκευή 01/04: Ημιτελικά Miami Masters
1-Nadal (Spain) beat 3-Federer (Switzerland) 6-3 6-2
2-Djokovic (Serbia) beat 15-Fish (U.S.) 6-3 6-1

MIAMI MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger