Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη νέα σεζόν ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος μετά από σκληρή μάχη σώμα με σώμα κόντρα στον Μίλος Ράονιτς στον τελικό του Brisbane International, πανηγύρισε την 1000η νίκη της λαμπρής καριέρας του αλλά και τον 83ο τίτλο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας!

Ο θρύλος του Ρότζερ Φέντερερ, συνεχίζει να γιγαντώνεται...

Στα 33 του χρόνια, ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, ξεπέρασε τις 1000 νίκες καριέρας, ένα επίτευγμα που έχουν καταφέρει μόνοι οι Τζίμι Κόνορς (1,253) και Ιβάν Λεντλ (1,071) και συνδύασε αυτό το εκπληκτικό νούμερο με τον 83ο τίτλο της σπουδαίας καριέρας του.
Ο μαέστρος, μετά από συναρπαστική μάχη στην Pat Rafter Arena του Queensland, επικράτησε με 6-4, 6-7(2), 6-4 του Μίλος Ράονιτς και κατέκτησε τον πρώτο επίσημο τίτλο της σεζόν σε ένα ιδανικό ξεκίνημα για το 2015!
Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη καθώς ο Μίλος Ράονιτς, μετά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στο ματς, κατάφερε να ισορροπήσει και να προκαλέσει στα ίσια τον διάσημο αντίπαλό του, έχοντας αρκετές ευκαιρίες μέχρι και να προηγηθεί στο καθοριστικό σετ.
Τελικά, ο Φέντερερ κράτησε τη ψυχραιμία του, πέτυχε το πολυπόθητο break στο τελευταίο game του τελικού και πανηγύρισε έντονα τη σπουδαία και δύσκολη νίκη του, γνωρίζοντας την αποθέωση απ'το ενθουσιώδες κοινό.
Στην τελετή απονομής που ακολούθησε, ο Ελβετός δέχθηκε τιμητική πλακέτα για τις 1000 νίκες καριέρας απ'τον Ροντ Λέιβερ τον οποίον ευχαρίστησε, προσθέτοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το ματς.
Δίχως αμφιβολία, ήταν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη χρονιά για τον Φέντερερ ο οποίος έπαιξε σπουδαίο τένις την εβδομάδα στο Μπρισμπέιν, τελειώνοντας το τουρνουά με δύο νίκες απέναντι στους ανερχόμενους αστέρες της ATP, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Μίλος Ράονιτς.

Το ματς

Ο τελικός κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ειδικά από τη στιγμή που ο Ράονιτς μπήκε περισσότερο στο ματς, απειλώντας τον αντίπαλό του.
Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Φέντερερ έδειχνε πολύ άνετος και επέστρεφε σχεδόν όλα τα σερβίς του Καναδού, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Το γρηγορο break στο 3ο game (2-1) έδωσε άλλον αέρα στον Φέντερερ ο οποίος έπαιζε πολύ γρήγορο τένις ενώ οι επιστροφές του ήταν εξαιρετικές.
Χρησιμοποιώντας πολύ το slice του, ο Φέντερερ κρατούσε χαμηλά τη μπάλα στις επιστροφές, αναγκάζοντας τον Ράονιτς να κινείται χωρίς καλή ισορροπία και να κάνει αρκετά λάθη.
Ο Φέντερερ ξεκίνησε ιδανικά και το 2ο σετ, με break στο 1ο game (1-0), όμως ο Ράονιτς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια και κατάφερε να απαντήσει γρήγορα (2-2).
Παρά το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς, ο 24χρονος Καναδός έστειλε το σετ στο tie break και εκεί με εντυπωσιακό τρόπο (7-2), ισοφάρισε το παιχνίδι του τίτλου.
Ο Ράονιτς είχε ευκαιρίες στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ, όπως και ο Φέντερερ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν οι δύο άνδρες να εκμεταλλευτούν τα break points (0/5 ο Ράονιτς, 0/4 ο Φέντερερ).
Τελικά, ο Ράονιτς δεν άντεξε την ασφυκτική πίεση, σερβίροντας για να παραμείνει στο ματς, με τον Φέντερερ να κάνει το break στο 10o game (6-4), στην πρώτη του ευκαιρία για Championships point.

Δηλώσεις στην τελετή απονομής

Ροτζερ Φέντερερ: "Είναι ξεχωριστή στιγμή για μένα. Να παίρνω το βραβείο απ'τον Ροντ (Λέιβερ). Έχω παίξει πολλά χρόνια τένις και οι 1000 νίκες σημαίνουν πολλά για μένα. Δεν θα ξεχάσω αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στον Μίλος, για την περσινή σεζόν και πιστεύω ότι έρχονται ακόμα καλύτερα χρόνια για σένα"

Μίλος Ράονιτς: "Θέλω να επιστρέψω και του χρόνου. Είναι ένα σπουδαίο event. Είναι δύσκολο να στέκομαι εδώ μπροστά σε σπουδαίους πρωταθλητές. Όταν κάνεις ζέσταμα και ακούς όλους αυτούς τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Ρότζερ, είναι εντυπωσιακό. Νόμιζα ότι πήγαινες για 2,000 νίκες σήμερα. Θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο" είπε με χιούμορ ο Καναδός.

Ο καλύτερος πόντος του αγώνα


Το match point!


Κυριακή 11/01: Τελικός Brisbane International

1-Federer (Switzerland) beat 3-Raonic (Canada) 6-4 6-7(2) 6-4

BRISBANE INTERNATIONAL DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger