Στην παραλία φτάνει κανείς κατηφορίζοντας ένα χωμάτινο μονοπάτι με σκόρπια σκαλάκια. Η θέα είναι όμορφη -τα νερά είναι τουρκουάζ και τα βράχια κατάφυτα.
Η θάλασσα είναι καθαρή από φύκια μέχρι ένα βολικό σημείο (γι'αυτούς που δεν είναι λάτρεις των συγκεκριμένων υδρόβιων φυτών) και ο βυθός έχει ψιλή ή χοντρή άμμο.

Η παραλία χωρίζεται σε τμήματα από μικρά άσπρα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα.
Το Αλωνάκι έχει πολλά ψάρια που δε χάνουν ευκαιρία να τσιμπήσουν μόλις αντιληφθούν ακινησία. Επίσης κυκλοφορούν πολλές σφήκες.

Υπάρχει και άλλο "Αλωνάκι" κοντά στην Πρέβεζα. Για χάριν διαφοροποίησης εκείνο το ονομάζουμε Αλωνάκι Πρέβεζας ενώ αυτό εδώ Αλωνάκι Βαλανιδορράχης ή Αμμουδιάς. Αν και τα δύο ανήκουν στο νομό Πρέβεζας.

Φτάνοντας στην παραλία θα διαπιστώσετε ότι εδώ λίγο δύσκολο να αντιμετωπίσετε πρόβλημα παρκαρίσματος. Υπάρχει ένα μεγάλο ξέφωτο και αρκετοί χώροι με σκιά κάτω από τα πεύκα.

Για όσους προτιμούν τα μονοπάτια αντί για τις σκάλες, έχουν εναλλακτική λύση το δρομάκι που αρχίζει δίπλα από τα σκαλοπάτια, περνάει από την καντίνα που είναι περίπου στα μισά του δρόμου και ενώνεται πάλι με τα σκαλιά λίγο πριν φτάσετε στην παραλία.

Αν και το όμορφο χρώμα της θάλασσας ξεχωρίζει ήδη ανάμεσα από τα πεύκα όπως κατεβαίνετε προς την παραλία, όταν φτάσετε θα μείνετε σίγουρα κάπου κοντά στα τελευταία σκαλιά χαζεύοντας το τοπίο. Ένα υπέροχο γαλάζιο ως τιρκουάζ μπροστά σας, βράχος δεξιά και αριστερά και ένα δάσος με πεύκα που φυτρώνει στην κορυφή των ψηλών βράχων που βρίσκονται στην πλάτη σας.

Η παραλία δεν είναι και πολύ μεγάλη αλλά ούτε και πολύ μικρή. Με δυσκολία θα φτάνει τα 150 μέτρα από άκρη σε άκρη. Κάπου στο κέντρο της υπάρχουν κάποια μεγάλα βράχια πάνω στην άμμο που φαίνεται ότι κύλησαν από ψηλά και έμειναν εκεί.

Ο γιαλός είναι αμμουδερός στο μεγαλύτερο μέρος του, αν εξαιρέσουμε κάποια τμήματα με πέτρες περίπου στο κέντρο της παραλίας. Μέσα στο νερό υπάρχουν τμήματα με άμμο αλλά και τμήματα με πέτρες.

Το Αλωνάκι είναι μια παραλία με άγρια ομορφιά που οι γνώστες την ξέρουν από παλιά...

www.zmariana.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger