Το πιθανότερο, ειδικά αν είστε φανατικός αναγνώστης του Tennis24, είναι να έχετε ακούσει το SABR, δηλαδή "Sneaky Attack By Roger" (ύπουλη επίθεση απ'τον Ρότζερ). Είναι οι "ύπουλες" επιστροφές που πραγματοποιεί ο Ελβετός τώρα τελευταία; Πως όμως εμπνεύστηκε την ιδέα αυτή; Η ιστορία θα σας εκπλήξει...

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό το SABR, είναι μια τακτική του Ρότζερ Φέντερερ να επιτείθεται με πίεση στα σερβίς των αντιπάλων του, πηγαίνοντας πολύ κοντά στη service line και παίρνοντας τη μπάλα με το που σκάσει στο έδαφος, κάτι παρόμοιο με το chip & charge.

Μετά τη νίκη επί του Φίλιπ Κολσράιμπερ στον 3ο γύρο, έχοντας την ευκαιρία να εφαρμόσει ορισμένα SABR's, ο Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως δημιουργήθηκε...

"Την ημέρα που έφτασα στο Σινσινάτι, πήγα για προπόνηση με τον Μπενουά Περ που είχε ένα πρόβλημα με το αφτί του. Εγώ ήμουν κουρασμένος απ'το jet lag. Είμασταν και οι δύο κουρασμένοι και κάναμε προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο. Ήταν Σάββατο ή Παρασκευή, δεν θυμάμαι καν. Μετά την πρώτη ώρα της προπόνησης εγώ κουράστηκα πιο πολύ και ήταν κουρασμένος και ο Μπενουά, οπότε είπαμε να σταματήσουμε όμως ο Σέβεριν μου είπε να συνεχίσουμε για να συνηθίσω τις συνθήκες. Είπα "οκ, ας παίξουμε μερικά games"

"Σε αυτά τα games, περισσότερο περνούσαμε την ώρα μας παρά παίζαμε σοβαρά. Τότε είπε ότι θα κρατήσω τον πόντο σύντομο και θα παίξω chip & charge. Είμαι κουρασμένος. Ήθελα να βγω γρήγορα απ'το γήπεδο. Και έτσι ξεκίνησα να κάνω αυτές τις επιστροφές. Πέτυχα κανα δυο winners. Ήταν γελοίο. Ο Μπενουά γελούσε, το ίδιο και ο Σέβεριν. Μετά το έκανα ξανά, το έκανα και στην επόμενη προπόνηση να δω αν λειτουργεί ξανά. Μετά το έκανα και στην επόμενη προπόνηση και φάνηκε να δουλεύει. Τότε ήταν που ο Σέβεριν είπε να το χρησιμοποιήσουμε και στο ματς. Του είπα "σοβαρά;"

"Οπότε με πίεσε να το εφαρμόσω και να μην δειλιάσω να το χρησιμοποιήσω ακόμα και σε κρίσιμους πόντους. Ο Σέβεριν ήταν που με πίεσε. Και επειδή πάντα μιλάμε για την τακτική, του δώσαμε αυτό το όνομα sneak attack by Roger. Δεν ξέρω. Πείτε το Fed attack, ή όπως θέλετε αλλά εγώ πίστεψα ότι είναι αστείο"

"Σήμερα το εφάρμοσα μερικές φορές. Δεν πήρα αρκετές ευκαιρίες στα δεύτερα σερβίς όπου θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω, όμως σίγουρα η κίνηση προς τα εμπρός είναι μια καλή επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενος που δούλεψε πολύ καλά στο Σινσινάτι"

Αυτή είναι η ιστορία του SABR... και η αίθουσα τύπου έσκασε στα γέλια όταν κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον Φέντερερ αν θα χρησιμοποιήσει την τακτική και στο σερβίς του Ίσνερ και του πρότεινε να μην το κάνει, αν θέλει να κάνει άλλο ένα σετ από δίδυμα.

Πάντως ο Ελβετός περιμένει ένα δύσκολο ματς...

"Δεν ξέρω πολύ καλά το σερβίς του Τζον γιατί δεν τον παίζω σταθερά τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα έχει τη δύναμη και την ακρίβεια, όμως πρώτα πρέπει να κοιτάξω το δικό μου σερβίς. Θα είναι δύσκολο ματς. Σίγουρα τα παιχνίδια best of three είναι πιο επικίνδυνα. Έχουμε να συναντηθούμε αρκετό καιρό. Θα προσπαθήσω να σερβίρω στο σώμα του.."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger