federer-tsonga11-4_408.jpg
Τα εύσημα στον αντίπαλό του για την χθεσινή του εμφανιση αλλά και γενικά για την ανοδική του πορεία στο tour τους τελευταίους μήνες, απένειμε ο Ρότζερ Φέντερερ στον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, λίγες στιγμές μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Γάλλου επί του Βασιλιά, αυτή τη φορά για τους "16" του Rogers Cup στο Μόντρεαλ.



Οι δύο προηγούμενες ήττες από τον Τσονγκά, σε Λονδίνο φέτος και Καναδά το 2009, ήταν εντελώς ασυνήθιστες για τον Φέντερερ ο οποίος στα συγκεκριμένα παιχνίδια είχε κτίσει διαφορά ασφαλείας η οποία γκρεμίστηκε, λόγω της απρόβλεπτης τενιστικής ιδιοσυγκρασίας του Γάλλου αλλά και κάποιων "ψυχολογο-αγωνιστικών black out" του Ελβετού.

Την Πέμπτη δεν ήταν τόσο έκπληξη η νέα ήττα του Φέντερερ με τον Τσονγκά, αυτή τη φορά, να έχει το προβάδισμα από το ξεκίνημα του ματς και να φτάνει στη μεγάλη νίκη με 7-6(3), 4-6, 6-1 παίζοντας εντυπωσιακό και ψυχωμένο τένις

Την ίδια άποψη έχει και ο Φέντερερ ο οποίος, λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, θυμήθηκε και την ήττα από τον Γάλλο πριν δύο χρόνια στο Μόντρεαλ όταν προηγούταν με 5-1 games στο καθοριστικό σετ και τελικά έχασε το ματς στο tie break.

"Πριν δύο χρόνια δεν άξιζε τη νίκη. Σήμερα έπαιξε πολύ καλύτερα και το άξιζε. Τότε (2009) νομίζω στάθηκε λίγο τυχερός. Σήμερα έπαιξε καλά και είχε και ορισμένες εκπληκτικές μπάλες. Εγώ δεν μπόρεσα να κάνω κάτι παρόμοιο" τόνισε χαρακτηριστιικά ο Φέντερερ, κάτοχος 17 τίτλων Masters, δύο εκ των οποίων στον Καναδά (2004, 06).

"Με κέρδισε στο Wimbledon, οπότε δεν πιστεύω ότι η νέα ήττα αποτελεί έκπληξη. Παίζει πολύ καλά τελευταία. Πιστεύω ότι αν παίξουμε ξανά και εγώ δεν βρίσκομαι πάλι στα καλύτερά μου, θα μπορεί να το ξανακάνει. Δεν με κερδίζει για πρώτη φορά..." πρόσθεσε ο Φέντερερ ο οποίος πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Καναδέζικου Masters και θα απωλέσει 510 βαθμούς (600-90).

Το πρόγραμμα του Φέντερερ περιλαμβάνει μερικές ακόμα προπονήσεις στο Μόντρεαλ, πριν φύγει για το Σινσινάτι όπου την ερχόμενη εβδομάδα καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Western & Southern Open, στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας για το US Open.

"Έπαιξα δύο ματς. Νιώθω καλά σωματικά. Η Νέα Υόρκη είναι σε έναν μήνα (σημ. 29/08). Απέχει αρκετά. Αν θέλετε να μιλήσουμε για το US Open μπορώ να σας πω ότι νιώθω καλά πνευματικά και παίζω καλά. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι το US" επεσήμανε ο κάτοχος 5 συνεχόμενων τίτλων (2004-08) στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Από την πλευρά του, ο θριαμβευτής του αγώνα, Τσονγκά, δήλωσε: "Ήταν η καλύτερή μου εμφάνιση κόντρα στον Φέντερερ. Έπαιξα πραγματικά καλά σήμερα. Εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου και δεν του έδωσα πολλές. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που κέρδισα το ματς. Είχα δύσκολη κλήρωση με τον Φέντερερ στους "16". Θα ξεκουραστώ και ελπίζω να παίξω το ίδιο καλά και αύριο".

Ο 26χρονος Γάλλος, Νο16 στον
κόσμο, στα προημιτελικά και πριν το πιθανό ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στους "4", θα συναντήσει το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, Νίκολας Αλμάγκρο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger