H Φραντσέσκα Σκιαβόνε είναι η νέα πρωταθλήτρια του Roland Garros!!! Η 29χρονη Ιταλίδα έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ιταλικού τένις καθώς μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Στόσουρ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, έγινε η μοναδική τενίστρια της χώρας της που φτάνει στην κατάκτηση Grand Slam τίτλου!

Δύο φανταστικές εβδομάδες για την Φραντσέσκα Σκιαβόνε ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...
Το Νο17 του ταμπλό στο Παρίσι, επικράτησε με 6-4, 7-6(2) της Σαμάνθα Στόσουρ στον τελικό του Roland Garros το απόγευμα του Σαββάτου και πανηγύρισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της και το πρώτο για τη χώρα της.

Η 29χρονη Ιταλίδα ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της και έφτασε πανάξια στη νίκη την οποία πανηγύρισε σκαρφαλώνοντας στις εξέδρες του Philippe Chatrier όπου πνίγηκε στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων, οι μπλούζες των οποίων έγραφαν "Nothing is impossible" - και η Σκιαβόνε το επιβεβαίωσε.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο..

Παρόλο που απέναντί της βρέθηκε μια καλύτερη τενίστρια, πιο νέα και πιο δυνατή η οποία είχε αποκλείσει στο δρόμο προς τον τελικό όλα τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο (Ενάν, Σερίνα Γουίλιαμς, Ντεμεντίεβα), η Σκιαβόνε έκανε το παιχνίδι της, έδειξε αξιοζήλευτο θάρρος και ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές και τελικά έφτασε στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της και κέρδισε ένα μοναδικό standing ovation από 14.000 θεατές στο Philippe Chatrier.
Η Σκιαβόνε με ένα break στο 9ο game (5-4) του εναρκτήριου σετ, έφτασε στο 6-4 σε 40 λεπτά ενώ δεν πτοήθηκε καθόλου όταν η Στόσουρ προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ και ισοφαρίζοντας το break της Αυστραλέζας, οδήγησε το set στο tie break εκεί όπου κυριάρχησε απόλυτα της αντιπάλου της φτάνοντας στην τελική επικράτηση μετά από 1 ώρα και 28 λεπτά συναρπαστικού αγώνα.
Το τέλος του τελικού βρήκε τη Σκιαβόνε κάτω στο χώμα ενώ μόλις χαιρέτησε την πανάξια φιναλίστ Σαμάνθα Στόσουρ, σκαρφάλωσε στις κερκίδες όπου έγινε "ένα" με τους συμπατριώτες της σε μια έντονα συγκινησιακή στιγμή, την ώρα που το Philippe Chatrier συνέχιζε να χειροκροτάει την νέα πρωταθλήτρια του Παρισιού.
Ακολούθησε η επίσης συναισθηματικά φορτισμένη τελετή της απονομής με την Σκιαβόνε να λάμπει από ευτυχία και χαρά και τη Στόσουρ να κοιτάει αμήχανα τις εκδηλώσεις χαράς της Ιταλίδας.
Η 26χρονη Αυστραλέζα, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, με δυσκολία κατάφερε να πει δυο κουβέντες δίνοντας συγχαρητήρια στην αντίπαλό της, ευχαριστώντας τους ανθρώπους της και ανανεώνοντας το ραντεβού της για του χρόνου.
Από την άλλη, η Σκιαβόνε δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλάει από τη χαρά της ενώ απευθυνόμενη στην Στόσουρ της είπε: "Θέλω να συγχαρώ την Σαμ. Είναι μια σπουδαία προσωπικότητα και μια μεγάλη τενίστρια. Την επόμενη φορά. Είσαι νέα μπορείς να το κάνεις..".

Η Σκιαβόνε μετά την τεράστια αυτή επιτυχία της θα ανέβει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης (!) τη Δευτέρα (07/06) όταν θα ανακοινωθούν οι νέες βαθμολογίες της WTA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger