Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ με τη δύσκολη νίκη επί του Μπέρντιχ βροντοφώναξε: "Φέτος είναι δικό μου", όμως η απάντηση του Ράφαελ Ναδάλ ήρθε λίγο αργότερα και ήταν επιβλητική: "Πάνω απ'το πτώμα μου"! Ο Ισπανός ταυρομάχος νίκησε σχετικά εύκολα με 3-0 σετ τον Γιούργκεν Μέλτζερ και σφράγισε τον μεγάλο τελικό στο Roland Garros.

Ίσως την καλύτερη εμφάνιση του φέτος στο Παρίσι πραγματοποίησε ο Ράφαελ Ναδάλ κόντρα στον Γιούργκεν Μέλτζερ στον δεύτερο ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν.

Ο 24χρονος Ισπανός, μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια στην πόλη του φωτός, αν και κινδύνεψε στο τέλος να απωλέσει το πρώτο του σετ στη διοργάνωση δείχνοντας κάποια σημάδια νευρικότητας, κατα τα άλλα έπαιξε σπουδαίο τένις και επικράτησε με 6-2, 6-3, 7-6(6) του 29χρονου Αυστριακού, κλείνοντας το μεγάλο και πολυαναμενόμενο ραντεβού με τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τελικό της Κυριακής (16:00GR).

Ο 25χρονος Σουηδός, ο μοναδικός τενίστας που έχει νικήσει τον Ναδάλ στο Roland Garros πέρυσι για τον 4ο γύρο του θεσμού, λίγο νωρίτερα είχε νικήσει δύσκολα με 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3 τον Τόμας Μπέρντιχ και εξασφάλισε για δεύτερη συνεχομενη χρονιά το εισιτήριο για τον τελικό του Παριζιάνικου Grand Slam, ελπίζοντας να γίνει μόλις ο δεύτερος τενίστας που θα νικήσει τους Φέντερερ-Ναδάλ στο ίδιο Grand Slam, μετά τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στο US Open 2009.

Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός Grand Slam για τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 7ο Major τίτλο της καριέρας του και 5ο στη Γαλλία, έχοντας επίσης πανηγυρίσει σε Λονδίνο το 2008 και στη Μελβούρνη το 2009 νικώντας και τις δύο φορές τον "αιώνιο εχθρό" του, Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό.

Το ρεκόρ του Ναδάλ σε τελικούς Grand Slam είναι 6-2 και οι δύο ήττες έχουν έρθει απ'τον Φέντερερ στο Λονδίνο (2006, '07).

Στα της αναμέτρησης, ο Ισπανός ήταν ο γνωστός καλός Ναδάλ, κυριαρχόντας απόλυτα του πρωτάρη σε ημιτελικό Grand Slam, Γιούργκεν Μέλτζερ. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης έπαιξε δύο υπέροχα πρώτα σετς ενώ θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" πιο εύκολα την υπόθεση πρόκριση αν στο 5-4 του 3ου σετ κρατούσε το σερβίς του την ώρα που σέρβιρε για τη νίκη.
Ο Μέλτζερ έδειξε σημάδια ζωής στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα και για λίγο ξύπνησαν μνήμες από την πρόσφατη επική ανατροπή του Αυστριακού επι του Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά.
Τελικά, ο Ράφα με δύο μαγικές στιγμές στο tie break, κατέκτησε και το 3ο σετ και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκρισή του στον 5ο του τελικό στο Roland Garros.

Kόντρα στον Σόντερλινγκ ο Ναδάλ μετράει τρεις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις, ωστόσο στα δύο τελευταία τους ραντεβού ο Σουηδός είναι αυτός που φεύγει με ψηλά το κεφάλι από το court, πέρυσι στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν και στο Barclays του Λονδίνου τέλος της χρονιάς.

"Είναι καλύτερα για μένα με αυτές τις συνθήκες (ζέστη και ηλιοφάνεια). Η μπάλα παίρνει περισσότερο top spin που ταιριάζει στο παιχνίδι μου. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να παίζω σε αυτό το court και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στον τελικό. Συγχαρητήρια στον Γιούργκεν που έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά και του εύχομαι καλή συνέχεια στη χρονιά" τόνισε ο Ναδάλ μέσα από το court ενώ αναφερόμενος στον Κυριακάτικο τελικό, είπε: "Ο Ρόμπιν παίζει πολύ καλό τένις. Θα προσπαθήσω να παίξω καλά. Αν με νικήσει θα τον συγχαρώ. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς...".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger