Συνήθως δεν γράφω άρθρα στο blog μου, απλά παίρνω έτοιμα θέματα από άλλα sites που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τα αναδημοσιεύω. Μετά όμως από αυτά που έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκης, σαν blogger, οφείλω να καταθέσω την άποψή μου.
Καταρχήν όλα όσα συνέβησαν το Σάββατο ήταν αναμενόμενα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό!!! Η σκέψη μου ξεκινάει από πολύ παλιά, όταν οι περισσότεροι Ολυμπιακοί έχουν σαν πρόσχημα τα πρωταθλήματα του Βαρδινογιάννη με τις βαλίτσες κάτω από το τραπέζι, θεωρώντας ότι όλα είναι δανεικά, όπως επίσης και οι Παναθηναϊκοί σκέφτονται με έναν ανάλογο τρόπο.
 Επίσης βλέπουμε τους «μεγάλους» να μιλούν κάθε Σαββατοκύριακο για διαιτησία, ενώ εδώ και τριάντα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, δεν έχουν αφήσει ούτε ιερό ούτε όσιο στο χώρο, καταδικάζοντας τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες χωρίς οίκτο.
Βλέπουμε τόσα χρόνια να μπαινοβγαίνουν στα γήπεδα «Μπέηδες, Σαλιαρέλιδες, Κωσκοτάδες, Ψωμιάδιδες κλπ.», ακόμη και μετά από απαγορεύσεις της αστυνομίας για μερικούς από αυτούς και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο μπαίνουν στο χώρο δεν είναι ούτε η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, ούτε η αγάπη τους για την ομάδα τους, παρά μόνο το ξέπλυμα χρήματος. Και φυσικά πίσω απ’ όλα αυτά, μία «χαμένη πολιτεία» που βολεύεται με όλα αυτά και το μόνο μέτρο που έχει πάρει τόσα χρόνια, είναι να βγάζει ανακοινώσεις. Ακολουθούν οι οργανωμένοι οπαδοί  «τα πρόβατα», που εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές των «τσοπάνηδων» οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατευθύνουν «τους καμένους εγκεφάλους των οργανωμένων» εκεί ακριβώς που θέλουν για να γίνει η δουλειά τους. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω απ’ έξω τις οπαδικές εφημερίδες, που ρίχνουν κάθε φορά λάδι στη φωτιά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις συνέπειες των δημοσιευμάτων τους, αλλά παρ’ όλα αυτά οι συνέπειες όσο οδυνηρές και να είναι, κοστολογούνται 5 φύλλα επιπλέον στις πωλήσεις τους. Επίσης βλέπουμε τόσα χρόνια οι δύο μεγάλοι να έχουν μικρότερες ΠΑΕ σαν υποκαταστήματα, και δυστυχώς φέτος μέσα σ’ αυτές βλέπουμε και τον ιστορικό ΠΑΝΙΩΝΙΟ, μια ομάδα που πραγματικά έχει προσφέρει στο χώρο και έχει βγάλει μεγάλους παίχτες!
Μετά από όλο αυτό τον συνειρμό φτάνουμε στο μεγάλο ντέρμπυ, που η αλήθεια είναι ότι όλοι μας είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, κάπως έτσι το περιμέναμε, απλά αυτή τη φορά η διαιτησία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Ειδικά το off side στον Κατσουράνη, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου.
Αυτά που είδαμε το Σάββατο δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβω, νομίζω ότι τα έχουμε εμπεδώσει όλοι μας. Εξάλλου τα έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και από άλλες ομάδες.
Σ’ αυτό όμως που πιστεύω πως πρέπει να σταθούμε είναι η δήλωση του Μαρινάκη μετά το τέλος του αγώνα «Σήμερα διδάξαμε ήθος και αξιοπρέπεια». Πραγματικά πιστεύω πως ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος, όπως πιστεύω επίσης ότι δεν αξίζει σε έναν τέτοιο ιστορικό σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός να διοικείται από έναν τέτοιο Πρόεδρο. Το ότι πήρε πίσω τις δηλώσεις του μετά, εμένα προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα, γιατί πιστεύω ότι έγινε μετά από υπόδειξη του επικοινωνιακού team της ομάδας του! Αυτός ο άνθρωπος είναι στο τιμόνι της Super League. Τον θεωρείται ικανό να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις; Εγώ προσωπικά με τίποτα.
Είδα επίσης τους οπαδούς του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν για τη νίκη της ομάδας τους. Ευτυχώς η αλήθεια είναι ότι δεν είδα πολλούς, εκτός από τους γνωστούς «καμένους». Οι υγιείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όπως και όλων των ομάδων θέλουν να κερδίζουν καθαρά μέσα στο γήπεδο και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χάσει η ομάδα τους. Όλοι όσοι αγαπάμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σκέφτεστε ένα πρωτάθλημα χωρίς τον έναν από τους δύο; Ας τους αφήσουν επιτέλους να παίξουν μόνο μπάλα στο γήπεδο και ας κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός αν θέλετε. Το ίδιο θέλουμε και για τις υπόλοιπες ομάδες και επιτέλους ας πάρει το πρωτάθλημα και κανένας άλλος. Δεν τρέχει τίποτα. Μπορείτε κύριοι να επιβιώσετε και καμιά χρονιά χωρίς τα χρήματα του Champions league.
Ένα ακόμη τραγικό που άκουσα σήμερα στον sport-fm, είναι ότι στο φύλλο αγώνος αναφέρεται ότι στο γήπεδο μπήκαν μετά το τέλος του ματς περίπου 15 οπαδοί για να πανηγυρίσουν για τη νίκη της ομάδας τους. Δεν το έχω διασταυρώσει ακόμη, απλά αναφέρω αυτό που άκουσα. Αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, τότε κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας.
Με τους ποδοσφαιριστές δεν θα τα βάλω σ’ αυτό το ματς. Είμαι απ’ αυτούς που θέλουν την αγωνιστική ένταση, τον τσαμπουκά και ότι άλλο μπορείτε να προσθέσετε σ’ ένα ντέρμπυ. Δεν θα τα βάλω ούτε με τον Τοροσίδη, ούτε με τον Leto ούτε με κανέναν. Όσα λεφτά και αν παίρνουν δεν παύουν να είναι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές. Η ένταση ενός ντέρμπυ είναι τεράστια και με την πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν όλη την εβδομάδα, για να μη πω όλη τη σεζόν είναι αδύνατον να είναι χαλαροί. Σκεφτείτε πόσοι από σας που παίζατε μπάλα στις αλάνες, δεν έχετε πιαστεί στα χέρια με τους φίλους σας από την άλλη γειτονιά και μετά το βράδυ τρώγατε μαζί σουβλάκια.
Τους παίχτες βέβαια τους θεωρώ συνυπεύθυνους για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν πέφτουν χωρίς λόγο για να πάρουν το φάουλ ή το πέναλτι χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού προς τον αντίπαλο συνάδελφό τους, προς το ποδόσφαιρο το ίδιο που τους δίνει ψωμί και προς τον φίλαθλο που από το υστέρημά του έδωσε χρήματα για να πάει να τους δει, τότε από μόνοι τους απαξιώνουν το ίδιο τους το προϊόν.
Μέσα σ’ όλα αυτά όμως, θέλω να συγχαρώ τους προπονητές των δύο ομάδων για την πραγματικά άψογη συμπεριφορά τους και το ήθος που διδάσκουν.

PS1 Αν η πολιτεία ήθελε να φτιάξει το ποδόσφαιρο, θα μπορούσε να το κάνει σε μία νύχτα. Αλλά τι δουλεύει στην Ελλάδα για να δουλέψει αυτό;

PS2 Και όλα αυτά μετά από το ματς της Τρίτης Arsenal vs Barcelona. Μιλάμε για πολύ απότομη προσγείωση.

"Πάντα θα υπάρχουν Παράγκες, όσο θα υπάρχουν Καραγκιόζηδες" .
Ο λόγος είναι μεταφορικός, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Εθνικό μας ήρωμα που μεγάλωσε γενιές και γενιές.
Να τους χαιρόμαστε όλους!!!!

Σταυρόπουλος Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger