Μπορεί να έμοιαζε μακρινή η τωρινή στιγμή, αλλά, τελικά, οι διευθύνσεις IP που επέτρεπε το πρωτόκολλο IPv4 τελείωσαν. Τώρα, αρχίζει για όλο το Internet -και αναγκαστικά πια- η μετάβαση στο IPv6.

Το μέχρι σήμερα κυρίαρχο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότητσης IPv4 έφτασε, πια, στα όρια του: οι τελευταίες διευθύνσεις IP που επέτρεπε δόθηκαν στους τελευταίους αποδέκτες, σηματοδοτώντας την έναρξη της ολοκληρωτικής μετάβασης στο πρωτόκολλο IPv6.

Οι διευθύνσεις IP είναι μοναδικές αριθμητικές “ταυτότητες” που αντιστοιχίζονται σε όλους τους υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Internet - χωρίς IP, “δεν είσαι στο Internet”. Πρόκειται για αριθμούς χωρισμένους σε τέσσερα σκέλη που πιθανότατα έχετε δει -στις ρυθμίσεις δικτύωσης των Windows, στο router σας κ.λπ.- με τη μορφή “54.55.56.57”, “192.168.178.1” κ.λπ.

Το πρωτόκολλο IPv4 ήταν 32bit, επιτρέποντας τον ορισμό μέχρι και 4.3 δισεκατομμυρίων τέτοιων αριθμητικών ταυτοτήτων. Και, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει πια ανάγκη για περισσότερες διευθύνσεις IP στο Internet! Αντπίθετα με το IPv4, το IPv6 είναι ένα 128bit σύστημα, και έτσι επιτρέπει 2^128 διευθύνσεις, που μάλλον... θα αργήσουν να “μας τελειώσουν”!

Το πρόβλημα με τη μετάβαση από το IPv4 στο IPv6 είναι πως δεν πρόκειται για μια απλή “αλλαγή τεχνολογίας στους browsers μας”, αλλά ολόκληρης της τεχνικής υποδομής στην οποία βασίζεται το Internet. Εταιρείες και αυτόνομοι χρήστες πρέπει να αναβαθμίσουν το δικτυακό εξοπλισμό τους στην περίπτωση που δεν υποστηρίζει το IPv6 και, μαζί με αυτόν, να αναβαθμιστεί και όλο το λογισμικό που σχετίζεται με τη διαχείριση διευθύνσεων IP. Αν και μεγάλο τμήμα από τον υπάρχοντα εξοπλισμό και λογισμικό υποστηρίζουν ήδη το IPv6 - το οποίο έχει οριστεί από το 1998, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν... “μείνει πίσω”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger