maps
Αναμφίβολα η μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS 6 που κυκλοφόρησε χθες είναι οι νέοι χάρτες της Apple, τους οποίους παρακολουθούσαμε καθόλη τη διάρκεια της beta διάθεσης του λειτουργικού το καλοκαίρι και περιμέναμε πως και πως την τελική τους έκδοση. Κατά γενική ομολογία, όμως, η υλοποίηση της Apple υστερεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με αυτή της Google σε αρκετούς τομείς. Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες θα δυσαρεστηθούν με την έλλειψη του Street View μιας και το Flyover είναι μεν αρκετά εντυπωσιακό αλλά υποστηρίζεται σε ελάχιστες τοποθεσίες και μόνο από τα iPhone 4S και iPad 3 καθιστώντάς το πρακτικά άχρηστο.
Το κτήριο της όπερας στο Σίδνεϋ:
Κάπου στην Αθήνα:
Ίσως, το μόνο θετικό είναι ότι πλέον παρέχονται δωρεάν φωνητικές οδηγίες turn-by-turn navigation που μπορείτε μάλιστα να δώσετε και μέσω Siri (στα αγγλικά εννοείται) αν έχετε κάποια συμβατή συσκευή. Γενικότερα, το Siri πλέον συνεργάζεται πλήρως με την εφαρμογή χαρτών της Apple αλλά ελλείψει ελληνικών….δώρον άδωρον. Εννοείται, επίσης, ότι και οι υπόλοιπες λειτουργίες, όπως 3D Building και Traffic δεν υποστηρίζονται ακόμα στην Ελλάδα.
Το γραφικό περιβάλλον των φωνητικών οδηγιών είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλό και πολύ εύχρηστο (γενικά οι χάρτες της Apple είναι αισθητικά πιο όμορφοι και χάριν στα vector γραφικά το zooming και panning είναι παιχνιδάκι). Εκεί που υστερεί είναι στον τρόπο που η εφαρμογή υπολογίζει τη διαδρομή. Θα έπρεπε να το ξέραμε, βέβαια, από την άρχη μόνο και μόνο από το αναβαθμισμένο εικονίδιο της εφαρμογής των χαρτών, το οποίο εάν ακολουθήσουμε πιστά μας οδηγεί με αριστερή στροφή εκτός της γέφυρας!
Πάρτε για παράδειγμα τη διαδρομή Αθήνα-Ηράκλειο Κρήτης (via). Σύμφωνα με την Apple θα πρέπει να κάνετε τον κύκλο αφού για κάποιον λόγο δεν μπορεί να προσδιορίσει τη διαδρομή μέσω Πειραιά:
Ή τη διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα, για παράδειγμα, για την οποία δεν λαμβάνει καν υπόψιν την κλασική διαδρομή μέσω Κόρινθο-Ρίο-Αντίρριο.
 
Δεν χρειάζεται, βέβαια, να αναφερθούμε καν στις οδηγίες με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πολύ απλά δεν υπάρχουν. Υποτίθεται ότι πλέον η δυνατότητα αυτή επαφίεται στη διάθεση των developers αλλά, όπως βλέπετε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
 
Όπως καταλαβαίνετε για τον μέσο χρήστη το iOS 6 όσον αφορά τους χάρτες αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω. Αυτόν τον χρήστη δεν το νοιάζει η στρατηγική της Apple (και ενδεχομένως της Google) και οι λόγοι που δεν υπάρχουν πια τα Google Maps στη συσκευή του. Και έχει δίκιο. Ίσως, οι χάρτες της Apple βελτιωθούν σημαντικά στο μέλλον και γίνουν καλύτεροι από αυτοί της Google αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο τελικός χρήστης είναι αυτός που ζημιώνεται.
Αναμένουμε ότι η Google θα διαθέσει στο App Store τη δικιά της εφαρμογή χαρτών (ας ελπίσουμε χωρίς προβλήματα) αλλά μέχρι τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την web έκδοση του Google Maps μέσω του Safari για να μπορέσετε να πάτε στον προορισμό σας (και με ΜΜΜ). Για παράδειγμα:
Λεπτομέρεια: υπολογίζεται και το εκτιμώμενο κόστος για τη βενζίνη
Για να προσθέσετε τους χάρτες της Google πηγαίνετε στο maps.google.com από την iOS συσκευή σας και επιλέξτε το προσθήκη στην αφετηρία. Αναλυτικά, δείτε εδώ πως θα το κάνετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger