Έφτασε η στιγμή να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας συσκευή (iPhone,iPad ή iPod touch). Γνωρίζετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να διασφαλίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και ταυτόχρονα να μη χάσετε τίποτα από εφαρμογές, επαφές και οτιδήποτε άλλο θέλετε  να μεταφέρετε στην νέα σας συσκευή;
Backup και "καθάρισμα" για πώληση του iDevice μας (Οδηγός)
Ο nikosgnr του iPhoneHellas forum ετοίμασε έναν αναλυτικό οδηγό που θα σας καθοδηγήσει βήμα-προς-βήμα έτσι ώστε τόσο εσείς όσο και ο καινούργιος κάτοχος της συσκευής να μην αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.


Έφτασε η στιγμή να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας συσκευή. Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα αλλά και να μη χάσετε τίποτα από εφαρμογές, επαφές και οτιδήποτε άλλο σημαντικό έχετε στη συσκευή σας; Παρακάτω θα δούμε αυτά τα βήματα ακριβώς έτσι ως ώστε και εσείς αλλά και ο καινούργιος κάτοχος της συσκευής να μην αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τι θα χρειαστούμε; iTunes εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας, iCloud Panel και λίγη υπομονή..


Backup

Το πιο σημαντικό κομμάτι πριν από κάθε πώληση συσκευής.  Εδώ να αναφέρουμε πως δεν αρκεί να συνδέσουμε τη συσκευή μας στο iTunes και να πατήσουμε απλά Sync. Ας δούμε για κάθε ένα ξεχωριστά.


Επαφές

Οι επιλογές για το συγχρονισμό των επαφών μας είναι (ευτυχώς) πολλές. Κανείς δεν υποχρεούται να ακολουθήσει μόνο έναν συγκεκριμένα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που σας βολεύει περισσότερο ή ακόμα και όλους μαζί.

Ο πιο γνωστός και εύκολος τρόπος είναι το iCloud. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, να πάμε από τη συσκευή μας ρυθμίσεις – iCloud και από εκεί ενεργοποιούμε τον διακόπτη των επαφών. Οι όποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν μπαίνοντας στο icloud.com αφού συνδεθούμε με το iD μας. Για όποιον δε θέλει να μπλέξει με το iCloud, για δικούς του λόγους, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές από το AppStore. Οι 2 κορυφαίες γι αυτή τη δουλειά, My Contacs Backup και iDrive Lite. Mε τη πρώτη να αποστέλλει στο Mail που θα δηλώσουμε, αρχείο vCard το οποίο και μπορούμε να επαναφέρουμε στη νέα μας συσκευή.

Αναρτημένη εικόνα

Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Outlook. Η επιλογή συγχρονισμού μέσω του Outlook υπάρχει στη καρτέλα Info της συσκευής στο iTunes. Σε περίπτωση που συγχρονίζετε και με iCloud, για να εμφανιστούν οι επιλογές θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Πιο πάνω αναφερθήκαμε στο iCloud Panel. Ανοίγοντας το πρόγραμμα αφού το κατεβάσουμε στον υπολογιστή και συνδεθούμε με το iD μας, μπορούμε να δούμε τις επιλογή που μας δίνει για τον συγχρονισμό των επαφών. Επιλέγοντας το Outlook και έχοντας τις επαφές μας ήδη στο iCloud, θα παρατηρήσουμε ανοίγοντας το Outlook και πηγαίνοντας στη κατηγορία «Επαφές», μια νέα κατηγορία με την ονομασία iCloud.

Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα


Ημ/για & Σημειώσεις

Όπως και παραπάνω με τις επαφές, έτσι και ‘δω, η καλύτερη και πιο εύκολη επιλογή παραμένει το «σύννεφο» της Apple. Για τις σημειώσεις, αν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο τρόπο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση email με κατάληξη @icloud.com ακλουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Η εναλλακτική λύση εδώ παραμένει το Outlook. Όπως είπαμε και πιο πάνω, σε περίπτωση που συγχρονίζεται παράλληλα με iCloud θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε από τη συσκευή σας για να εμφανιστούν οι επιλογές στη καρτέλα Info του iTunes. Ακόμα και ‘δω τη γρήγορη και εύκολη λύση μπορεί να δώσει ξανά το iCloud Panel με τον ίδιο τρόπο που αναφέρθηκε και πιο πάνω για τις επαφές.




Αναρτημένη εικόνα


Φωτογραφίες

Κανείς δε θέλει να χάσει τις φωτογραφίες του..  Η πιο απλή μέθοδος για να πάρουμε τις φώτο μας, είναι μια απλή σύνδεση της συσκευής με το PC μας. Αφού η συσκευή εντοπιστεί σαν εξ. Σκληρός τότε με ένα απλό Copy – Paste μπορούμε γρήγορα και απλά να τις μεταφέρουμε εκεί που εμείς θέλουμε.  Διαφορετικά μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη ροή φωτογραφιών, επιλογή που μας δίνει το iCloud, μέσα από τη συσκευή μας. Στη συνέχεια από το iCloud Panel θα πρέπει να γίνει η επιλογή του φακέλου αποθήκευσης οπου και θα συγχρονίζονται. Αυτός είναι σαφώς ο καλύτερος τρόπος και μας βγάζει από το άγχος της σύνδεσης με το PC μας.




Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα


Μουσική

Πολλές φορές μπορεί να έχουμε στη συσκευή μας κομμάτια τα οποία δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του iTunes. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε 2 επιλογές για να μεταφέρουμε τα κομμάτια μας στον υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, 2 προγράμματα. Το SharePod και το iTools. Και τα 2 είναι δωρεάν για κατέβασμα.


Εφαρμογές και Saves

Πολλές φορές κατεβάζουμε εφαρμογές στη συσκευή μας ξεχνώντας το κατέβασμα/συγχρονισμό τους με το iTunes. Αυτό εύκολα διορθώνεται με τη σύνδεση της συσκευής, δεξί κλικ και Transfer Purchases.




Αναρτημένη εικόνα

Τι γίνεται όμως με όσους έχουν με JB τη συσκευή τους; Μιας και δε μπορούν μετά να επαναφέρουν το Backup τους; Η λύση σε αυτή τη περίπτωση έρχεται με το DataDeposit. Tweak που θα βρείτε δωρεάν στο Cydia.


Τελική φάση και διαδικασία Restore

Εδώ θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεχτικοί. Κυρίως για το αν η συσκευή που κρατάμε στα χέρια μας είναι κλειδωμένη (iPhone). Σε αντίθετη περίπτωση δεν αγχωνόμαστε καθόλου. Σε περίπτωση λοιπόν που μιλάμε για κλειδωμένη συσκευή θα πρέπει να προσέξουμε να μην αναβαθμίσουμε τη Baseband και αυτό υπό προϋποθέσεις. Κάτι άλλο που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι  η έκδοση στη οποία θέλουμε να το παραδώσουμε.
Σε περίπτωση λοιπόν που θέλουμε να δώσουμε τη συσκευή μας σε iOS το οποίο δεν υπογράφετε πλέον, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τα SHSH του iOS που μας ενδιαφέρει. Αυτό γίνεται εύκολα μέσα από το Cydia ελέγχοντας ποια SHSH μας έχει κρατημένα.

Αναρτημένη εικόνα

Aνάλογα λοιπόν με τη συσκευή μας και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούμε να προχωρήσουμε σε Restore στο iOS που μας ενδιαφέρει. Πιο συγκεκριμένα.. Για συσκευές με Α5+ επεξεργαστή, τα SHSH που έχουμε θα πρέπει να προέρχονται από Restore και όχι με OTA. Η διαδικασία γίνεται μέσα από το τελευταίο RedSn0w και μπορούμε να δούμε τη διαδικασία εδώ.

Αν από την άλλη δε μας ενδιαφέρει, ή ακόμα αν δεν έχουμε ασχοληθεί καν με τα παραπάνω και θέλουμε να παραδώσουμε τη συσκευή με το τελευταίο iOS, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, να πατήσουμε Restore. Το βασικό εδώ να επιλέξουμε στο τέλος “Set Up As New”. Οι χρήστες με Jailbreak στη συσκευή τους, καλό θα ήταν να βάλουν τη συσκευή τους πρώτα σε DFU και στη συνέχεια να περάσουν το τελευταίο iOS με Shift + Restore.
Αναρτημένη εικόνα


Τελευταίο βήμα πριν την ολοκλήρωση

Κάτι που ξεχνάνε οι περισσότεροι πριν παραδώσουν τη συσκευή τους, είναι η αφαίρεση της συσκευής απο το My Support Profile. Αφαιρώντας την απο εκεί, δεν έχουμε πλέον καμία σχέση με δεδομένα και υπηρεσίες Tracking όπως το Find my iPhone.

Απλά και εύκολα βήματα.. Καλές πωλήσεις..



Links για κατέβασμα

iTunes | iCloud Panel | SharePod | iTools | RedSn0w [Windows] [Mac]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger