djokovic-ao13-12_408.jpg
Παρά το κακό του ξεκίνημα στο ματς, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει το οχυρό που είχε κτίσει στη βασική του γραμμή ο Άντι Μάρει και με 3-1 σετ επί του παθητικού Βρετανού, κατέκτησε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Australian Open, 4ο στο νησί και 6ο Grand Slam συνολικά στη σπουδαία καριέρα του!

Ιστορία έγραψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έγινε ο πρώτος τενίστας στο επαγγελματικό τένις, μετά το 1969, που κατακτά τρεις συνεχόμενους τίτλους στο πρώτο Grand Slam της σεζόν!

Ο 25χρονος Σέρβος, επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο νησί των καγκουρό, δείχνοντας καλύτερα προετοιμασμένος, σωματικά και ψυχικά απ'τον Άντι Μάρει, στον σπουδαίο τελικό τους στη Μελβούρνη.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από έναν πολύ επίπονο, έντονο, σκληρό αλλά όχι ιδιαίτερα ποιοτικό τελικό, επικράτησε με 6-7(2), 7-6(3), 6-3, 6-2 του Βρετανού πρωταθλητή και πρόσθεσε το 6ο αστεράκι στη φανέλα του, μετά τους τρεις προηγούμενους τίτλους στην Αυστραλία και τα δύο Majors σε Wimbledon και US Open το 2011!

Ο Νόλε δεν ξεκίνησε καλά στο ματς, δείχνοντας νευρικός και σφιγμένος, όμως παρά την απώλεια του εναρκτήριου σετ, στη συνέχεια κατάφερε να καταβάλει την αμυντική προσπάθεια του Μάρει και να φύγει νικητής απ'την Rod Laver Arena μετά από 3 ώρες και 40 λεπτά αγώνα.

Από την άλλη, ο Μάρει έδειξε ικανός για το δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam της καριέρας του, μετά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στον τελικό, ωστόσο κάτι φάνηκε να τον απασχολεί σωματικά (δικέφαλος δεξιού ποδιού;) και δεν μπόρεσε να μείνει ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.

Για να καταφέρει να βάλει τις βάσεις για την μεγάλη νίκη, ο Τζόκοβιτς πέτυχε το πρώτο break του ματς μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά, στο 8ο game του 3ου σετ κι ενώ προηγουμένως οι δύο φιναλίστ είχαν χάσει αρκετές ευκαιρίες.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Σέρβος ανέβασε στροφές, έπαιξε πιο απελευθερωμένα σε σχέση με τη νευρικότητα που χαρακτήρισε το παιχνίδι του και σε συνάρτηση με την καθοδική πορεία που είχε ο Μάρει, έφτασε στην τελική επικράτηση.

Έτσι, απ'τους έξι Grand Slam τίτλους που έχει στην κατοχή του, οι τέσσερις είναι στο Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013) που αναμφίβολα είναι το αγαπημένο του Major.

Για την φετινή του επιτυχία στο νησί, ο Τζόκοβιτς θα γίνει πλουσιότερος κατά 2.53 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ για πρωταθλητή Grand Slam στην ιστορία του αθλήματος! Ο Μάρει δεν θα φύγει παραπονεμένος αφού μπορεί να γνώρισε την 3η του ήττα σε ισάριθμους τελικούς στη Μελβούρνη, ωστόσο θα δει τον τραπεζικό του λογαρισμό να αυξάνεται κατά 1.265εκ. δολάρια.

Ο Βρετανός έχασε και την ευκαιρία να γράψει ο ίδιος ιστορία αφού, σε περίπτωση που κατακτούσε το τρόπαιο, θα γινόταν ο πρώτος στην ιστορία που θα κέρδιζε δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam, αμέσως μετά το παρθενικό του (US Open 2012). Επίσης, ο Μάρει θα γινόταν ο πρώτος της χώρας του που θα κέρδιζε το Australian Open μετά τον Φρεντ Πέρι το 1934 και ο πρώτος, μετά τον Σέργι Μπρουγκέρα το 93 στο Παρίσι, που θα κέρδιζε το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην τελετή της απονομής, πρώτος τον λόγο πήρε ο Άντι Μάρει ο οποίος δήλωσε: "Θα ήθελα να συγχαρώ τον Νόβακ. Είναι απίστευτο το ρεκόρ που έκανε εδώ. Συγχαρητήρια, το αξίζει πραγματικά! Να συγχαρώ και την ομάδα του. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνος του. Αλλά να ευχαριστήσω και την δική μου ομάδα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Για άλλη μια φορά κάνανε εκπληκτική δουλειά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και το κοινό. Ήσασταν καταπληκτικοί. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον διευθυντή του τουρνουά, Κρεγκ Τάιλι. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Θα σας δω την επόμενη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο θριαμβευτής Τζόκοβιτς, είπε: "Θα ήθελα να συγχαρώ τον Άντι και να τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια για μένα και την ομάδα μου. Έχουμε παίξει μερικά επικά ματς οι δυο μας και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι πολύ μεγάλη χαρά και ένα πολύ έντονο συναίσθημα να κερδίζω αυτό το τρόπαιο για άλλη μια χρονιά. Είναι το πιο επιτυχημένο Γκραν Σλαμ για μένα. Αγαπώ πολύ αυτό το τουρνουά.

Θα ήθελα να επαναλάβω τα λόγια του Άντι και να ευχαριστήσω τον διευθυντή αυτής της διοργάνωσης. Είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για τα υπόλοιπα τουρνουά. Το πόσο φιλικοί είναι το πόσο επιτυχημένοι είστε. Είναι φανταστικό τουρνουά, σας ευχαριστούμε που κάνετε τόσο καλή δουλειά. Φυσικά χωρίς τους κύριους χορηγούς δεν θα ήταν δυνατό να βγει σε πέρας κάτι τέτοιο και με τον τρόπο που το βλέπουμε. Όλοι οι διαιτητές, τα ball boys έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Τελειώνοντας, θα ήθελα να απονείμω τα εύσημα και στην ομάδα μου. Αξίζουν αυτό το τρόπαιο όσο και εγώ γι αυτό και τους ευχαριστώ πολύ. Θα τα πούμε του χρόνου".

djokovic-murray-stats13.jpg

Τα highlights του τελικού:



Το Championships point:

 

Ο καλύτερος πόντος του ματς:


Κυριακή 27/01: Τελικός ανδρών Australian Open
1-Djokovic (Serbia) beat 3-Murray (G.Britain) 6-7(2) 7-6(3) 6-3 6-2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger