Μπορεί η κλήρωση να μην του φέρθηκε όπως αρμόζει σε έναν Βασιλιά, ωστόσο ο Ρότζερ Φέντερερ δεν δείχνει να ανησυχεί απ'το βαρύ πρόγραμμα που τον περιμένει στη Μελβούρνη και αφού ξεκουράστηκε αρκετά, αποφασίζοντας να μην πάρει μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας, είναι έτοιμος να φτάσει μέχρι το τέλος στο πρώτο Major του '13.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο Ρότζερ Φέντερερ ετοιμάζεται για την 53η συνεχόμενη παρουσία του σε Grand Slam διοργάνωση...

Ο κορυφαίος τενίστας που γνώρισε ποτέ το άθλημα, έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου το Σάββατο στην πολύ γνώριμη αίθουσα Τύπου Melbourne Park, μιλώντας για τις φετινές του φιλοδοξίες στο πρώτο Grand Slam της σεζόν το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές στο παρελθόν και θα ήθελε πολύ να προσθέσει και ένα 5ο Αυστραλιανό "αστεράκι" στη συλλογή του.

Ανανεωμένος και ξεκούραστος από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Φέντερερ θα δώσει την Τρίτη (15/01) τον πρώτο του αγώνα μετά την ήττα απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο αρχές του Νοέμβρη, αντιμετωπίζοντας τον Μπενουά Περ, έναν απ'τους highest ranked τενίστες που θα μπορούσε να συναντήσει στον 1ο γύρο.

"Δεν έπαιξα σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας, οπότε θα είμαι φρέσκος απ'την αρχή του τουρνουά και ελπίζω να φτάσω πολύ μακριά. Αυτός είναι ο στόχος μου. Μερικές φορές, όμως, νιώθεις περισσότερη πίεση παίζοντας στον 1ο γύρο. Φυσικά και τα νεύρα παίζουν τον ρόλο τους. Παίζεις καλά στις κρίσιμες στιγμές, μόνο όταν έχεις παίξει σε αρκετά παιχνίδι. Όχι ότι έχω να παίξω τένις έξι μήνες. Είμαι έτοιμος και διψασμένος" τόνισε ο Ρότζερ Φέντερερ στους εκποσώπους του Τύπου.

Ο Φέντερερ τόνισε επίσης ότι νιώθει την ίδια θέληση για προπόνηση και βελτίωση με παλιά, θέλοντας να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια επαγγελματικό τένις.

"Είμαι πεινασμένος και με κίνητρο να ξυπνάω νωρίς και να πηγαίνω στα προπονητικά courts. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο νέο για μένα. Επίσης πηγαίνω στο γυμναστήριο και δουλεύω στην ενδυνάμωσή μου. Το διασκεδάζω. Όσο αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι ακόμη έχω μεγάλη αγάπη για το άθλημα".

Η διατήρηση της τέλειας σωματικής κατάστασης, είναι απ'τα πρώτα ζητούμενα για τον Φέντερερ ο οποίος έχει το χάρισμα να καταπονεί το λιγότερο δυνατό το σώμα του, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος για την 53η συνεχόμενη παρουσία του σε Grand Slam διοργάνωση και να υπολείπεται μόνο των Στέφαν Έντμπεργκ και Γουέιν Φερέιρα με 54 και 56 συνεχόμενες Major παρουσίες.

Ο μαέστρος μίλησε και για την μεγάλη απουσία του Ράφαελ Ναδάλ απ'τη Μελβούρνη η οποία δίνει τη δυνατότητα στους άλλους τενίστες να κάνουν όνειρα για καλύτερη πορεία στη διοργάνωση.

"Προφανώς με τον Ράφα εκτός ταμπλό, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τενίστες πρέπει απλά να κερδίσουν έναν από εμάς, τους top3. Ποιός ξέρει πως θα εξελιχθούν οι αγώνες; Σίγουρα, όμως, υπάρχουν τενίστες που μπορούν να κάνουν μεγάλη πορεία σε αυτό το τουρνουά".

Ο Φέντερερ δεν είχε και την καλύτερη δυνατή κλήρωση καθώς μετά τον Μπενουά Περ, Νο43 στον κόσμο, ενδέχεται να συναντήσει τον ανεβασμένο Νικολάι Νταβιντένκο (Νο40) στο 2ο γύρο, πριν την πιθανή αναμέτρηση με τον Τόμιτς στους "32" και ίσως τον Ράονιτς στη 16αδα. Ο Τσονγκά και ο Μάρει είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Ελβετού στα προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger