Μεγάλη ανατροπή πραγματοποίησε ο Ράφαελ Ναδάλ στη συναρπαστική αναμέτρηση με τον Ρότζερ Φέντερερ για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters, με τον Ισπανό να φεύγει νικητής απ'το court παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ελβετού για δύο σετ, σφραγίζοντας το ραντεβού με τον Τόμας Μπέρντιχ στα ημιτελικά!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έδειξε ικανός και αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φετινό αήτττητο του Ναδάλ στις σκληρές επιφάνειες, όμως ο αιώνιος αντίζηλός του αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, για πολλοστή φορά φέτος και ανατρέποντας το σκορ στον τελευταίο και συγκλονιστικό προημιτελικό του Σινσινάτι, έκλεισε θέση για τους "4" καλύτερους του θεσμού.

Το παιδί θαύμα απ'τη Μαγιόρκα, επικράτησε με 5-7, 6-4, 6-3 του 32χρονου Ελβετού και δεν του επέτρεψε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Σινσινάτι, με αποτέλεσμα ο μαέστρος να χάσει τουλάχιστον μια θέση ακόμη στον πίνακα κατάταξης της ATP (τον προσπερνάει ο Μπέρντιχ και ίσως ο Ντελ Πότρο, αν προκριθεί στον τελικό).

Αντίθετα, ο Ναδάλ έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη αφού αν κατακτήσει τον τίτλο στο Western & Southern Open, τότε θα ξεπεράσει στη 2η θέση τον Άντι Μάρει, συνεχίζοντας ακάθεκτος την τρελή κούρσα προς την κορυφή της ATP.

Με δεδομένο τους απρόσμενους αποκλεισμούς των Τζόκοβιτς και Μάρει νωρίτερα την Παρασκευή από Ίσνερ και Μπέρντιχ αντίστοιχα, ο Ναδάλ γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και αυτού του Masters τίτλου!

Ο Φέντερερ, πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση στη χρονιά, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσει για πρώτη φορά τον Ναδά φέτος, στην τρίτη τους συνάντηση μέσα στο 2013.

Το Νο5 του ταμπλό και πέντε φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης (2005, '07, '09, '10, '12), έπιασε εξαιρετική απόδοση για σχεδόν δύο σετς, όμως μόλις ο Ράφα πέτυχε το καθοριστικό break στο τελευταίο game του 2ου σετ και ισοφάρισε, έχασε τη λάμψη και τη μαγεία του, παραδίδοντας - άνευ όρων - τα σκήπτρα στον Ναδάλ.

Από το ξεκίνημα της προημιτελικής αναμέτρησης, ο Φέντερερ έδειξε ότι δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για τον Ισπανό, όπως υποστήριζαν αρκετοί ειδικοί και μη.

Με το σερβίς του να παρουσιάζεται πολύ δυνατό και σταθερό και με το forehand του να βγάζει φωτιές, ο 32χρονος ήταν πιο απειλητικός απ'τον αντίπαλό του και έστω και την ύστατη στιγμή, κατάφερε να αποφύγει τη διαδικασία του tie break, πετυχαίνοντας το πρώτο break στο ματς στο 11ο game (6-5).

Ο μαέστρος σέρβιρε επιτυχημένα στη συνέχεια και κατακτώντας τους 12 απ'τους 15 πόντους που παίχτηκαν στο τέλος του 1ου σετ, πήρε το προβάδισμα μετά από 50 συναρπαστικά λεπτά στο κεντρικό court.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Φέντερερ έσωσε δύο break points του Ναδάλ και συνέχισε το ίδιο δυνατά, δείχνοντας να πατάει καλύτερα απ'τον αντίπαλό του στο court.

Καλύπτοντας άριστα το πιο αδύναμο backhand του και παίζοντας φουλ επιθετικό τένις, ο Ελβετός κυριάρχησε τόσο απ'τη βασική γραμμή όσο και κοντά στο φιλέ του Ισπανού, δείχνοντας έτοιμος να κλείσει το ματς.

Όμως, στο 10ο game του 2ου σετ και με τον Φέντερερ να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία του για set point και έφτασε στο 6-4 το οποίο πανηγύρισε έξαλλα, γνωρίζοντας ότι στο καθοριστικό σετ έχει το πλεονέκτημα της ψυχολογίας και της σωματικής δύναμης.

Όπως και έγινε...

Με φτερά στα πόδια του απ'την ισοφάριση και με τον Φέντερερ να παρουσιάζει έλλειψη ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης, ο Ναδάλ ξεκίνησε ιδανικά στο 3ο σετ με break στο 2ο game (2-0), βάζοντας τις βάσεις για την ολική ανατροπή.

Τα ποσοστά του Φέντερερ έπεσαν κατακόρυφα με τον Ελβετό να μην μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για το break back.

Αντίθετα, ο Ράφα έπαιζε πιο αποτελεσματικό τένις και πίεσε και για δεύτερο break, αλλά τελικά στο τελευταίο του service game στο 5-3, αν και πήρε να χάσει το προβάδισμα, εκμεταλλεύτηκε το 5ο του match point, σημειώνοντας την 13η συνεχόμενη νίκη του φέτος στα hard courts τουρνουά (13-0).

Αυτή ήταν η 21η νίκη του Ναδάλ επί του Φέντερερ σε σύνολο 31 αναμετρήσεων (21-10) ενώ πλέον ο Ισπανός θα προσπαθήσει να συνεχίσει την θετική παράδοση που έχει απέναντι στον Τόμας Μπέρντιχ, στο δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου (22:00GR), προηγούμενος με 14-3 του Τσέχου στο head to head.

Στον άλλο ημιτελικό (20:00GR) θα αναμετρηθούν Ίσνερ και Ντελ Πότρο.



Παρασκευή 16/08: Προημιτελικά Cincinnati Masters
4-Nadal (Spain) beat 5-Federer (Switzerland) 5-7 6-4 6-3
6-Βerdych (Czech Republic) beat 2-Murray (G.Britain) 6-3 6-4
Isner (U.S.) beat 1-Djokovic (Serbia) 7-6(5) 3-6 7-5
7-Del Potro (Argentina) beat Tursunov (Russia) 6-4 3-6 6-1

CINCINNATI MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger