Ένας Έλληνας στην κορυφή των Δίδυμων Πύργων

Στην κορυφή των Δίδυμων Πύργων «αναρριχήθηκε» ο φωτογράφος Βλάσης Ραφαηλίδης από την Πάτρα, που κατάφερε να κερδίσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας του νέου World Trade Center.
Ο διαγωνισμός, που προσέλκυσε περισσότερες από χίλιες συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο, διεξάχθηκε μέσω facebook και κοινοποιήθηκε 64.000 φορές, με το σύνολο των ψήφων να αγγίζουν τις 75.644. Η φωτογραφία του Βλάση Ραφαηλίδη, που απεικονίζει τον πρώτο από τους δύο πύργους που ξαναχτίζονται στο παγκόσμιο κέντρο αγοράς, έλαβε 13.785 ψήφους και αναδείχθηκε πρώτη σε προτιμήσεις, με αποτέλεσμα να στείλει στην κορυφή τον Πατρινό φωτογράφο.


«Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε τον διαγωνισμό και να μπορέσουν οι Ελληνες να είναι από τους πρώτους που θα ανέβουν στο observation deck του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ενάμιση χρόνο προτού αυτό ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό. Είναι ένα συμβολικό έπαθλο που θα δείξει ότι αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το πετύχουμε, ενώ παράλληλα θα τονώσει την ψυχολογία των Ελλήνων, έστω και προσωρινά» ανάφερε ο νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος σχολιάζοντας το έργο του συμπλήρωσε: «H φωτογραφία απεικονίζει τον πρώτο από τους δύο πύργους που κατασκευάζεται. Είναι ασπρόμαυρη, γιατί ένα τέτοιο κτίριο υψίστης σημασίας, που ταυτόχρονα αποτελεί μνημείο και φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, διαπραγματεύεται τον χρόνο με τις δικές του ιδιαίτερες συνθήκες. Οι αμερικανικές σημαίες που είναι δύο, υπενθυμίζοντας την απουσία του δεύτερου πύργου, του οποίου πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή, έχουν κρατήσει το χρώμα τους. Τίποτα στον κόσμο, πόσο μάλλον η τρομοκρατία, δεν πρέπει να μπορέσει να σβήσει το χρώμα από τη σημαία ενός έθνους. Η διαγώνια λωρίδα από φως που λούζει τον πύργο αντιπροσωπεύει τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν άδικα την τραγική εκείνη ημέρα. Τις δύσκολες αυτές εποχές, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, έρχεται μια νότα αισιοδοξίας να μας θυμίσει ότι μπορούμε να είμαστε ψηλά, αρκεί να μην αφήσουμε τις αντιξοότητες να μας νικήσουν».
Το ύψος του νέου κτιρίου αγγίζει τα 1.776 πόδια, αριθμός που αντιστοιχεί στο έτος που ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Espresso

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger