Η AMD παρουσίασε το Mantle, ένα low-level API για PC που θα δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές παιχνιδιών να έχουν πιο άμεση πρόσβαση στην κάρτα γραφικών και να εκμεταλλευτούν ως εκ τούτου στο έπακρο τις δυνατότητες του υλικού. Το Battlefield 4 αναμένεται να είναι το πρώτο παιχνίδι που θα υποστηρίζει αυτό το API μέσω μιας αναβάθμισης που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

«Το Mantle, μια πρωτοβουλία της AMD για τη δημιουργία ενός προγραμματιστικού μοντέλου που εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες των μοντέρνων καρτών γραφικών επιτρέπει στους προγραμματιστές να μιλήσουν την τοπική διάλεκτο της αρχιτεκτονικής Graphics Core Next (GCN) της AMD παρέχοντας βαθιά δυνατότητα βελτιστοποίησης», αναφέρει η εταιρεία.

Το Mantle ουσιαστικά αντικαθιστά το DirectX 11 της Microsoft, μια rendering υλοποίηση που παραδοσιακά αποτυγχάνει να εκμεταλλευτεί τις πλήρεις δυνατότητες των καρτών γραφικών. Φαίνεται, μάλιστα, ότι μοιράζεται πολλά κοινά με το GNM API που χρησιμοποιείται στο PlayStation 4 που επιτρέπει low-level πρόσβαση στην κάρτα γραφικών διατηρώντας τη συμβατότητα με το HLSL της Microsoft. Πρακτικά, η βελτιστοποίηση που βλέπουμε στις κονσόλες μπορεί να εφαρμοστεί τώρα και στο PC.

H AMD υπόσχεται μέχρι και εννιά φορές περισσότερα draw calls από την CPU κάτι που θα μπορούσε να έχει σημαντική επίπτωση στο rendering και στην απεικόνιση πιο δυναμικών, πλουσιότερων και ρεαλιστικών κόσμων. Και επειδή το Mantle έχει σχεδιαστεί γύρω από την αρχιτεκτονική GCN της εταιρείας θα μπορούσαμε να δούμε πρακτικά το ίδιο παιχνίδι να αποδίδει πολύ καλύτερα σε AMD κάρτες γραφικών από ότι σε καλύτερες (και ακριβότερες) θεωρητικά κάρτες της NVIDIA. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανάπτυξη και υλοποίηση του Mantle δεν είναι φθηνή και αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε παιχνίδια μεγάλων εταιρειών. Εκτός από την NVIDIA η AMD απειλεί με το Mantle και την Microsoft με το DirectX αλλά και τη Sony.

Αναμένουμε να δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα αποτελέσματα από την καινοτομία αυτή της AMD και θα σας ενημερώσουμε με κατάλληλο δημοσίευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger