Τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στην Ευρώπη πιστεύουν ότι βρήκαν Πορτογάλοι ερευνητές, ανακαλύπτοντας τα απολιθώματα ενός εντελώς καινούργιου και άγνωστου, μέχρι σήμερα, είδους.

Πρόκειται για τον Torvosaurus gurneyi, με μήκος 10 μέτρων και τεράστια, πολύ κοφτερά δόντια, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον συγγραφέα Τζέιμς Γκάρνεϊ που δημιούργησε την φανταστική σειρά βιβλίων «Δεινοτοπία».

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Οκτάβιο Ματέους από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας εξηγεί: «σαφώς και επρόκειτο για ένα φοβερό θηρευτή. Όπου κι αν πήγαινε, ήταν ο κυρίαρχος, ο άρχοντας των πάντων. Κανείς δεν μπορούσε να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στον Τορβόσαυρο, κατά την ύστερη Ιουράσια περίοδο. Ήταν το ισοδύναμο του Τυραννόσαυρου, αλλά 80.000.000 χρόνια πριν από αυτόν.»

Τα απολιθώματα του Τορβόσαυρου βρέθηκαν βόρεια της Λισαβόνας και αρχικά οι επιστήμονες πίστεψαν πως επρόκειτο για το ήδη γνωστό είδος Torvosaurus tanneri της Βορείου Αμερικής, όμως οι συγκρίσεις της άνω γνάθου, των δοντιών, της κνήμης και της ουράς έδειξαν πως επρόκειτο για ένα εντελώς ξεχωριστό είδος.

Ο δεινόσαυρος αυτός υπολογίζεται ότι ζύγιζε 4-5 τόνους και είχε μήκος 10 μέτρων, ενώ κάθε δόντι του είχε μήκος 10 εκατοστά. Ωστόσο το κρανίο του ήταν μόλις 3 μέτρα, λίγο μικρότερο από αυτό του Τυραννόσαυρου.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο Torvosaurus gurneyi ήταν ο μεγαλύτερος χερσαίος θηρευτής της Ευρώπης καθώς και ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος της Ιουράσιας περιόδου, στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας πριν από 150.000.000 χρόνια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger