H θρυλική εταιρική φωτογραφία του 1978 και όσα έκρυβε για το μέλλον της χρυσής ενδεκάδας

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της σύγχρονης επιχειρηματικής ιστορίας.

Αυτή η παρέα των 11 πρωτοπόρων που έστησαν μια εταιρία που θα γινόταν τελικά γνωστή ως Microsoft, ο τεχνολογικός κολοσσός που άλλαξε τον κόσμο και όσα περιλαμβάνει αυτός εντός του.

Έντεκα αουτσάιντερ λοιπόν που ήρθαν από τα μετόπισθεν του επιχειρηματικού κόσμου ποζάρουν για μια εταιρική φωτογραφία στο Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ, μια φωτογραφία που έγινε μύθος και έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια με τη μόνιμη επικεφαλίδα: «Θα επενδύατε άραγε;».

Και η ερώτηση ήταν φυσικά παγίδα, μιας και όφειλες να απαντήσεις όχι. Γιατί απλά κοίτα τους! Πόσο διαφορετικοί ήταν από την επικρατούσα επιχειρηματική ηθική με τα ακριβά κοστούμια και τα καλογυαλισμένα παπούτσια; Ακόμα και η ίδια η φωτογραφία τραβήχτηκε τζάμπα το 1978, όταν ένας από τους έντεκα (Bob Greenberg) απάντησε σωστά σε ραδιοφωνικό κουίζ για δολοφονημένο αμερικανό πρόεδρο και κέρδισε ένα «δωρεάν οικογενειακό πορτρέτο»!Η παλιοπαρέα μαζεύτηκε απρόθυμα για να ποζάρει μπροστά στον φακό, φορώντας μάλιστα ό,τι καλύτερο είχαν στις ντουλάπες τους. Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος ο ίδιος της σύγχρονης αμερικανικής επιχειρηματικότητας, όσο χαλαροί και «λέτσοι» ήταν και οι πρωταγωνιστές του.

Κι ενώ όλοι ξέρουμε τι απέγιναν τα δυο πρόσωπα στην κάτω δεξιά και αριστερή γωνία, κάποιοι Μπιλ Γκέιτς και Πολ Άλεν δηλαδή, τι να επεφύλαξε άραγε η μοίρα για τους υπόλοιπους εννιά; Αν πρέπει να το πούμε, κάποιοι έγιναν εκατομμυριούχοι και κάποιοι όχι, καθώς η ζωή έχει τις δικές της πολλές φορές βουλές για τα μελλούμενα.

Αν υπάρχει πάντως ένα μάθημα για την επανάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που ξεκίνησε από αυτή την παρέα είναι το γεγονός ότι η οικονομική επιτυχία δεν βασιζόταν πια σε συντηρητικά ντυμένους άντρες με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια. Όπως μας έδειξαν οι ίδιοι (και κάποιοι ακόμα στην Apple και μερικές εκατοντάδες εδώ κι εκεί), ήταν στο χέρι των αυτοδίδακτων αυτών πιτσιρικάδων και των δύο φύλων να αλλάξουν τη βιομηχανία και να ανταγωνιστούν στα ίσα τους κολοσσούς της κατηγορίας. Βάζοντάς τους τελικά τα γυαλιά.

Ποιος να περιμένει βέβαια το 1978 ότι οι κακοντυμένοι αυτοί νεαροί κύριοι και κυρίες θα έφτιαχναν κάτι που τέσσερις δεκαετίες αργότερα θα άξιζε 330 δισ. δολάρια; Ας πάμε όμως ένα ταξίδι πίσω στον Δεκέμβριο του 1978, όταν η Microsoft είχε βγάλει μόλις το πρώτο της εκατομμύριο και αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα της από το Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού στη βορειοδυτική πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Στις 7 εκείνου του μηνός και παρά τη χιονοθύελλα, όλοι μαζεύτηκαν λοιπόν για το ενσταντανέ (εκτός από τη λογίστρια). Και να φανταστείτε είμαστε ακόμα στα χρόνια που η Microsoft δεν ήταν ακόμα Microsoft Corporation, καθώς αυτό θα ερχόταν τρία χρόνια αργότερα (1 Ιουλίου 1981), όταν θα έμπαινε στα μητρώα της πολιτείας της Ουάσιγκτον…
Μπιλ Γκέιτς (πρώτη σειρά, αριστερά)

Όλοι ξέρουμε τι απέγινε αυτός ο τύπος! Το παιδαρέλι που παράτησε στα 18 του το Χάρβαρντ και συνίδρυσε τη Microsoft έγινε ο πιο περιζήτητος γκουρού της τεχνολογίας. Και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου φυσικά για μακρά σειρά ετών. Από το 2008 αποσύρθηκε βέβαια από τις καθημερινές δραστηριότητες του κολοσσού του (παραμένει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου), όταν και άρχισε να ξεφορτώνεται τα δισεκατομμύρια που έχει βγάλει σε καλούς σκοπούς.

Πλέον ασχολείται σοβαρά με το ίδρυμά του (Bill & Melinda Gates Foundation), προσπαθώντας να πείσει κι άλλους κροίσους να δώσουν τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες. Όταν αποσύρθηκε από διευθύνων σύμβουλος, έχρισε γενικό διευθυντή τον Στιβ Μπάλμερ, τον 30ό υπάλληλο της Microsoft που προσλήφθηκε το 1980, και εκείνος με τη σειρά του πέρασε το δαχτυλίδι στον Satya Nadella το 2014. Ο Γκέιτς παραμένει ο μόνος από την αρχική ενδεκάδα που έχει ακόμα εμπλοκή με τη Microsoft, ως πρόεδρος αλλά και σύμβουλος του γενικού διευθυντή.
Andrea Lewis (πρώτη σειρά, δεύτερη από αριστερά)

Η μόνη ντόπια υπάλληλος από το Αλμπουκέρκι προσλήφθηκε το 1978 ως τεχνικός σύμβουλος, επιφορτισμένη να γράφει τις αναφορές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των λογισμικών της Microsoft. Εγκατέλειψε την εταιρία το 1983 για να εργαστεί ως δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος αργότερα, ιδρύοντας κάποια στιγμή μια λογοτεχνική λέσχη στο Σιάτλ (Richard Hugo House), όπου εξακολουθεί να ζει με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.

Το πρακτορείο AP υπολόγισε το 2004 την προσωπική της περιουσία στα 2 εκατ. δολάρια.


Marla Wood (πρώτη σειρά, δεύτερη από δεξιά)

Η λογίστρια της Microsoft βρήκε τον έρωτα μέσα στην εταιρία, καθώς παντρεύτηκε τελικά με έναν από την αρχική ενδεκάδα (Steve Wood). Η ιστορία της με τον κολοσσό ήταν ωστόσο περιπετειώδης, καθώς έφυγε δυο χρόνια μετά την ιστορική φωτογραφία και μήνυσε τη Microsoft για διακρίσεις φύλου! Ισχυρίστηκε πως πληρωνόταν λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους της στις υπερωρίες.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστική συμφωνία (με ποσό που δεν ανακοινώθηκε ποτέ). Έκτοτε δεν φαίνεται να έχει κάνει και πολλά, καθώς εξαφανίστηκε από τη δημόσια σφαίρα. Πλέον ζει ως νοικοκυρά και μητέρα, προσφέροντας ωστόσο εθελοντική εργασία σε μια σειρά από φιλανθρωπικές δράσεις. Όταν έφυγε από τη Microsoft, την ακολούθησε και ο σύζυγός της, κάτι που τους μετέτρεψε στους δύο πρώτους υπαλλήλους της αρχικής ομάδας που παραιτήθηκαν.
Πολ Άλεν (πρώτη σειρά, δεξιά)

Άλλος ένας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παραμένοντας ο δεύτερος γνωστότερος των εικονιζομένων. Μπιλ Γκέιτς και Πολ Άλεν συνίδρυσαν τη Microsoft το 1975 και είναι κι αυτός για σειρά ετών στις πρώτες δεκάδες των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου. Ο Άλεν παραιτήθηκε από τις καθημερινές του δραστηριότητες στον κολοσσό το 1983, όταν διαγνώστηκε με τη νόσο του Hodgkin (από την οποία αποθεραπεύτηκε ωστόσο), παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το 2000.

Ταυτοχρόνως, μετατράπηκε σε άοκνο επενδυτή, ιδρύοντας και χρηματοδοτώντας πλήθος εταιριών τεχνολογίας και αγοράζοντας τελικά δύο ομάδες (τους Seattle Seahawks στο ράγκμπι και τους Portland Trail Blazers στο μπάσκετ), καθώς τα 17 δισ. δολάρια της προσωπικής του περιουσίας του επέτρεπαν να κάνει ό,τι θέλει. Και όμοια με τον καλό του φίλο Γκέιτς, δίνει πια τα δισεκατομμύριά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του δικού του ιδρύματος Paul G. Allen Family Foundation.
Bob O'Rear (δεύτερη σειρά, αριστερά)

Ένας από τους παλαιότερους υπαλλήλους της Microsoft και ο μεγαλύτερος ηλικιακά της αρχικής ομάδας (ήταν 35άρης το 1978), ο Τεξανός ήταν άλλοτε στο κέντρο ελέγχου της NASA όταν ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Στην εταιρία των Γκέιτς και Άλεν ήταν ο μαθηματικός τους, βελτιώνοντας τον κώδικα του DOS και βάζοντάς τον τελικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της IBM.

Ταυτοχρόνως, ήταν και ο πιο σπουδαγμένος όλων τους, με πτυχία στα μαθηματικά και τη φυσική και περαιτέρω εκπαίδευση στη NASA. Εγκατέλειψε τη Microsoft το 1993 για να επιστρέψει στο πατρικό του στο Τέξας και να ασχοληθεί με… γελάδια! Πάμπλουτος γελαδάρης φυσικά, καθώς η περιουσία του μετρούσε ήδη 100 εκατ. δολάρια. Ταυτοχρόνως, παραμένει και στα διοικητικά συμβούλια αρκετών σημαντικών εταιριών τεχνολογίας…


Bob Greenberg (δεύτερη σειρά, δεύτερος από αριστερά)

Όπως είπαμε, ο Bob Greenberg ήταν αυτός που κέρδισε στο ραδιοφωνικό κουίζ και εξασφάλισε τη φωτογραφία. Ήταν προγραμματιστής στη Microsoft, τον οποίο γνώριζε και εκτιμούσε ο Γκέιτς από το βραχύβιο πέρασμά του από το Χάρβαρντ. Τον προσέλαβε το 1977 για να φτιάξει μια τροποποιημένη εκδοχή της γλώσσας προγραμματισμού BASIC, για ένα νέο συμβόλαιο με μια τεξανή εταιρία τεχνολογίας.

Ο Bob έμελλε να αποδειχθεί για τη Microsoft θησαυρός, καθώς πέρα από τις τεχνικές του γνώσεις ήταν και ο άνθρωπος που την ξελάσπωσε στα μέσα του 1977, όταν βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής και εκείνος πλήρωσε το χρέος των 7.000 δολαρίων. Παρά το γεγονός ότι την εγκατέλειψε τελικά το 1981, ήταν τόσο γνωστός και περιζήτητος που εργάστηκε σε πολλές θέσεις και έκανε τη δική του εταιρία, Coleco, μεγάλη και τρανή στην κατηγορία της. Πλέον ασχολείται με λογισμικά για γήπεδα γκολφ!
Marc McDonald (δεύτερη σειρά, δεύτερος από δεξιά)

Εδώ μιλάμε για τον πρώτο άνθρωπο που εμπιστεύτηκε το δίδυμο Γκέιτς-Άλεν να έρθει στην εταιρία τους το 1976 σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, όταν ακόμα η Microsoft ήταν γνωστή ως Micro-Soft. Ο πρώτος υπάλληλος με ωράριο λοιπόν προσάρμοσε την BASIC σε μια σειρά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βάζοντας τις βάσεις της εμπορικής καθιέρωσης της εταιρίας.

Την εγκατέλειψε το 1984, απογοητευμένος καθώς ήταν από τις δραστικές αλλαγές που επέβαλε η γιγάντωση της Microsoft, και πήγε να δουλέψει στη νέα εταιρία του Πολ Άλεν (Asymetrix). Και καθώς από το πεπρωμένο δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις, κατέληξε να ξαναδουλεύει για τη Microsoft το 2000, όταν ο κολοσσός αγόρασε μια εταιρία λογισμικού του Σιάτλ (Design Intelligence) που η μοίρα ήθελε να δουλεύει ο McDonald. Επίμονος καθώς ήταν όμως, την εγκατέλειψε και για δεύτερη φορά το 2011, πηγαίνοντας να δουλέψει σε διαφημιστική. Το πρακτορείο ΑΡ μας είπε πως η περιουσία του δεν έχει φτάσει ακόμα το εκατομμύριο.
Gordon Letwin (δεύτερη σειρά, δεξιά)

Η πρώτη συνάντηση του Letwin με τον Γκέιτς το 1978 ήταν τουλάχιστον επεισοδιακή, καθώς οι δυο τους τσακώθηκαν και ο υποψήφιος υπάλληλος έκραξε μάλιστα τον ιδιοκτήτη μπροστά σε όλους! Κι αν τελικά επικράτησε ο λόγος του Γκέιτς, περνώντας το δικό του, ο μουσάτος προγραμματιστής τον κέρδισε εξολοκλήρου με τον τσαμπουκά του.

Ο Letwin θα γινόταν επικεφαλής του τμήματος λειτουργικών συστημάτων (ήταν υπεύθυνος για το λειτουργικό OS/2) και θα παρέμενε στη Microsoft για περισσότερο καιρό από κάθε άλλο εικονιζόμενο, εξαιρουμένου του Γκέιτς φυσικά. Έφυγε τελικά το 1993, όχι για να πάει κάπου αλλού, αλλά για να χαρεί τη ζωή χωρίς να πρέπει να δουλεύει! Και ξόδευε τώρα τον παχυλό του τραπεζικό λογαριασμό, κάπου 20 εκατ. δολάρια που κέρδισε από τη Microsoft δηλαδή, σε περιβαλλοντικούς σκοπούς. Ζει στο ράντσο του στην Αριζόνα με τη σύζυγό του και διευθύνει τον μη κυβερνητικό οργανισμό Wilburforce Foundation.


Steve Wood (τρίτη σειρά, αριστερά)

Ο πρώτος παντρεμένος υπάλληλος της Microsoft ήταν απόφοιτος του περίφημου πανεπιστημίου Στάνφορντ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, που προσλήφθηκε το 1976 για να φτιάξει στη Microsoft τις δικές της εκδοχές σε γνωστές γλώσσες προγραμματισμού. Όταν έφτασε να γίνει τεχνικός διευθυντής, ήρθε στην εταιρία η μέλλουσα σύζυγός του Marla, που αντικατέστησε την πρώτη λογίστρια που αρνήθηκε να μετακομίσει από το Νέο Μεξικό.

Όπως είπαμε, το ζευγάρι εγκατέλειψε την εταιρία το 1980, εν μέσω της δικαστικής περιπέτειας της συζύγου, παρέμεινε ωστόσο στο πλευρό του Πολ Άλεν και τις προσωπικές επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες. Αργότερα (1996) ίδρυσε τη Wireless Services Corp (τη σημερινή SinglePoint), μια εταιρία γραπτών μηνυμάτων για κινητά, και πολλές ακόμα τεχνολογικές εταιρίες. Το ζευγάρι έχει σήμερα προσωπική περιουσία στα 15 εκατ. δολάρια και εκείνος, όταν δεν ασχολείται με τον επιχειρηματικό όμιλό του, προσφέρει τον χρόνο του ως εθελοντής πυροσβέστης!
Bob Wallace (τρίτη σειρά, κέντρο)

Ο Wallace ήρθε στη Microsoft το 1978, όταν σκόνταψε πάνω σε μια φωτοτυπημένη αγγελία που είχε αφήσει ο Πολ Άλεν σε ένα κομπιουτεράδικο του Σιάτλ! Έτσι γίνονταν οι δουλειές τότε. Προσλήφθηκε ως προγραμματιστής και λειτούργησε ως διευθυντής παραγωγής μέχρι το 1983, όταν αποκαρδιώθηκε κι αυτός με την ξαφνική γιγάντωση της εταιρίας και αποθαρρύνθηκε από τα νέα εργασιακά ήθη.

Παραιτήθηκε λοιπόν και ίδρυσε τη δική του Quicksoft, που έγινε μεγάλη και τρανή. Το 1991 την πούλησε κι αυτή και μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να ασχοληθεί επιτέλους απερίσπαστος με τη μεγάλη του αγάπη: τα ψυχεδελικά ναρκωτικά! Ξόδεψε χρόνο και χρήμα ερευνώντας τις παραισθησιογόνες ουσίες, άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο (Mind Books) για να πουλά την τεχνογνωσία του και ίδρυσε τελικά έναν μη κυβερνητικό οργανισμό (Promind Foundation) για την έρευνα και ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τα ψυχεδελικά.

Έφυγε από τον κόσμο το 2002 χτυπημένος από πνευμονία, σε ηλικία 53 ετών, όντας ο μόνος μέχρι στιγμής της αρχικής ενδεκάδας που δεν είναι στη ζωή…
Jim Lane (τρίτη σειρά, δεξιά)

Ο Μπιλ Γκέιτς ήθελε διακαώς να φέρει στη Microsoft έναν υπάλληλο της Digital Group, μιας τεχνολογικής εταιρίας που έδρευε στο Ντένβερ, καθώς ήταν μέγας γνώστης των λειτουργικών συστημάτων. Και τον άρπαξε τελικά στα τέλη του 1978, πάνω στην ώρα για την ιστορική φωτογραφία. Και έκανε πολύ καλά, καθώς ο Lane ήταν ο άνθρωπος-κλειδί που εξασφάλισε την αχτύπητη συνεργασία μεταξύ Microsoft και Intel, κάνοντάς τη κολοσσό μέσα σε μια νύχτα, καθώς μονοπωλούσε πια την αγορά των λειτουργικών συστημάτων.

Κι όμως, μέσα σε λίγα χρόνια, το 1985, θα την εγκατέλειπε κι αυτός, καθώς όπως είπε στον Μπιλ: «η Microsoft μου κατέστρεψε κάθε ενθουσιασμό». Ίδρυσε τη δική του τεχνική και συμβουλευτική φίρμα και πίσω δεν κοίταξε ποτέ…

Κάπου 30 χρόνια αργότερα, λίγο πριν εγκαταλείψει ο Γκέιτς τις καθημερινές δραστηριότητες του κολοσσού του, κάλεσε τους άλλους δέκα του αρχικού πληρώματος για μια φωτογραφία στην ίδια βάση της θρυλικής. Στη θέση του Bob Wallace, που είχε εντωμεταξύ πεθάνει, μπήκε τώρα η Miriam Lubow, η πρώτη λογίστρια που είχε χάσει την ιστορική φωτογραφία εξαιτίας εκείνης της σφοδρής χιονοθύελλας…Τα είχαν καταφέρει όλοι τους, όπως ήθελε και μπόρεσε ο καθένας…

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

13 σχόλια:

global group είπε...

إذا كنت ترغب في الحصول على مياه نقية افضل شركة كشف تسربات المياه بالقصيم و خالية من الجراثيم و الميكروبات فلابد ان تقوم بتوفير افضل شركة عزل خزانات بالقصيم أجود خامات العزل على الخزان و التي يتم تركيبها في الجدرا و في قاع الخزان و ذلك من اجل المحافظة افضل شركة اسطح خزانات بالقصيم على منع تعرض أشعة الشمس بشكل مباشر على المياه و تسلطها بشكل افضل شركة مكافحة حشرات بالقصيم دائم مما يؤدي إلى التغيير في الخواص الفيزيائية في مكونات المياه

global group είπε...

لدى الصراصير جهاز استشعار شركة تنظيف بالبخار بجدة حساس جدًا موجود في قرونها مع العلم أنها شركة مكافحة حشرات بجدة لا عين لها ولا تستطيع الرؤية لكنها إن دخلت شركة تنظيف خزانات بجدة في منزل فإنها سرعان ما تهاجمه وبالتالي يصعب السيطرة شركة تنظيف شقق بجدة عليها حيث أنها تتكاثر بسرعة وبأعداد كبيرة فإذا كان منزلك به صراصير شركة مكافحة البق بجدة فمن الأفضل الاتصال بشركة متخصصة للقضاء عليها في الحال.

global group είπε...

في البداية نحرص عبلي شركة تنظيف بالبخار بجدة ان يتم تفريغ الخزان من المياه شركة تنظيف خزانات بجدة و من بعدها نقوم بتوفير النظافة الدقيقة شركة مكافحة العتة بجدة لجميع اجزاءه الداخلية و الخارجية و من شركة مكافحة حشرات بجدة بعدها نحرص علي ان يتم اتباع افضل مواد العزل الامنة و التي شركة مكافحة النمل الابيض بجدة لا يمكن ان تلحث اي نوع من الضرر بالانسان و لهذا تواصل معنا عزيزي العميل لتجد شركة مكافحة العتة بجدةخدمة تنظيف للخزان الخاص بالمنزل

global group είπε...

من الممكن أن يحصل العملاء شركة تجهيز ملاعب على أفضل أنواع النجيل الصناعي التي يرغبون شركة نجيل صناعي بها و التي تتنوع بين أكثر من شكل مختلف حيث يوجد النجيل المتداخل ، النحيف و العريض شركة تنسيق حدائق أيضا و جميع تلك الأنواع متوفرة في شركة لاندسكيب بالقاهرة من أجل أن تحقق إليكم الخدمات التي ترغبون شركة تجهيزات حمامات سباحة في الحصول عليها و ذلك لأننا متميزون في نجيل صناعى للحدائق مجال تركيب النجيل الصناعي و نحاول أن نلبي جميع احتياجات عملائنا

global group είπε...

إن عرقلة الأنابيب والصرف الصحي هي تسليك مجاري بالكويت واحدة من أسوأ المشاكل التي يواجهها تسليك مجاري الكويت رب البيت ويمكن الآن حلها بسهولة من قبل أفضل الشركات لتنظيف المجاري في الكويت تسليك مجاري على أعلى مستوى ، لأن مشكلة انسداد المجاري تؤثر على وجود روائح كريهة تسليك مجاري بالكويت لا تحظى بشعبية لجميع أعضاء المنزل وتؤثر على الناس

global group είπε...

تعتبر الواجهات شركة تنظيف بدبي من أهم الأماكن التي يجب تنظيفها على أكمل وجه، حيث أن نظافة شركة تنظيف بالشارقة الواجهات هي دليل على نظافة المنزل؛ لهذا شركة تنظيف بدبي يجب الاهتمام بها بشكل كبير وذلك من خلال شركة تنظيف فى دبي التواصل مع شركة تنظيف واجهات منازل في الشارقة شركة تنظيف بعجمان فإن الشركة سوف تتمكن من القيام بهذه المهمة مع اختلاف أنواع المنظفات

global group είπε...

عندما يكون هناك ارتباط بين عملية التنظيف شركة تنظيف شقق بمكة وانتشار الأمراض والجراثيم شركة مكافحة حشرات بمكة يجب ان يتم التخلص من جميع الأتربة والأوساخ في المكان مثل الشقة او الفيلا او المنزل الذي نعيش بداخله شركة مكافحة حشرات بالطائف حتى يتم حماية أطفالنا من خطر الإصابة بالأمراض وتوفر شركة تنظيف منازل بمكة جميع خدمات شركة تنظيف خزانات بالطائف التنظيف سواء التنظيف العادي او خدمات غسيل شقق بمكة او غسيل منازل بمكة شركة تنظيف خزانات بمكة ومن أهم ما يتم القيام به لخروج الخدمة بصورة مشرفة أمام العملاء

global group είπε...

نحن متخصصون في مجال التنظيف بالبخار لثقتنا شركة تنظيف بالبخار بجدة الدائمة في أن النظافة وحدها لا تكفى ويجب أن نوفر التعقيم شركة تنظيف بالبخار بمكة والتطهير معها لضمان مكان نظيف وصحي شركة تنظيف بجدة خالي تماماً من البكتريا والجراثيم خاصة شركة نقل عفش بمكة في وجود الأطفال فالبخار تقنية شديدة التأثير في قتل البكتريا والجراثيم لذلك نحرص على استخدامه ونوفر شركة تنظيف سجاد بالبخار بجدة أحدث التقنيات التي تعمل بالبخار لتقديم خدمات على مستوى عالي من الدقة والإتقان وتقوم

global group είπε...

وقد اثبتت الدراسة والابحاث ان تلوث مياه الخزان شركة نقل عفش بجدة نتيجة المواد المصنوع منها الخزان ويعتبرافضل انواع الخزانات المصنوعة شركة تنظيف بالبخار بجدة من الحديد المجلفن او المصنوع من الزجاج وهم واقل عرضه للتلوث واغلاقه بطريقة جيدة فحرصا منا نحن شركة غسيل خزانات بالطائف شركة مكافحة حشرات بمكة على صحتنا وصحة اطفالنا يجب شركة تنظيف خزانات بالطائف تنظيف خزان المياه بصفة دورية حتى نتفادى جميع الامراض شركة تنظيف كنب بدبي ونقي اولادنا وانفسنا منها ونستخدم الخزان المصنوع من الصلب الغير قابل للصدا والمصرح به من وزارة الصحة.

global group είπε...

عملية النظافة يجب ان تكون سلوك لدي المتواجدين شركة تنظيف بمكة في المكان فلا يمكن ان يتم إجبار فرد على التنظيف شركة مكافحة حشرات بمكة والعيش في مكان خالي من الأتربة اذا لم يكن لدية ذلم السلوك الحضاري الراقي شركة تنظيف بالبخار بمكة وعليه يجب على الأفراد دائما مساعدة شركة نقل عفش بمكة افراد العائلة أثناء عميلة التنظيف وزرع ورح شركة تنظيف خزانات بمكة النظافة داخل أبنائنا وأسرنا وعندما تتعرض إلى الاوساخ الصعبة فان في الجوار

global group είπε...

يمكنك التواصل مع شركة تنظيف بدبي في أي وقت من أجل أن يقوم فريق العمال شركة تنظيف بالشارقة و الخبراء بالحضور إلى المنزل في الميعاد الذي تقوم شركة تنظيف بعجمان بتحديده حيث أن الفريق معروف بمدى التزامه بالمواعيد و الاتقان شركة تنظيف بابو ظبي في العمل فنحن نرغب في توفير الخدمة المثالية التي تمكنا من الحصول شركة تنظيف كنب بدبي على ثقة العميل الكبيرة بنا فنحن نجتهد لكي نستحق تلك الثقة بشكل مستمر

global group είπε...

يعمل فريق الخبراء على تقديم التصاميم حجر هاشمى هيصم المختلفة الخاصة بالمطابخ أو الحمامات شركة تنظيف بدبي و يمكنك الاختيار فيما بينها و هذا من خلال حجر مايكا تسليك مجاري بالكويت الذي يعمل على توفير الدعم و القوة على الغرف الموجودة في المنزل و تتعامل الشركة رقم صباغ رخيص بالكويت معكم بأقل الاسعار و التكاليف التي فني كهرباء منازل بالكويت لا مثيل لها في أي مكان آخر

ديجيتال είπε...

شركه التنظيف بالشارقه شركه تنظيف بدبي
هي أحد شركاتشركه تنظيف بالشارقه التي تقدمشركه تنظيف بعجمان خدمات التنظيف المختلفةشركه تنظيف بالعين داخل الشارقة بالتحديدشركه تنظيف بدبي , شركه تنظيف بالعينوفي هذا فإن شركة تنظيف مكاتب الشارقة شركه تنظف بالشارقهيمكنها الوصول إليكم في أي مكان داخل الشارقةشركه تنظيف بعجمان وتقدم لكم الشركة خدمات نظافة ممتازةشركة تنظيف شقق بعجمان وسوف تلاحظون فرق كبير في حال طلب الشركة وإتمام فريق العمل المهمة المكلف بها

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ