federer-indian12-8_408.jpg
Σε Βασιλικό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι των ημιτελικών του Indian Wells κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ ο Ρότζερ Φέντερερ. O Ελβετός με μια ακόμη masterclass εμφάνιση, πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Masters διοργάνωσης εκεί όπου περίμενε ο πρωτάρης Τζον Ίσνερ μετά τη συγκλονιστική νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς νωρίτερα.

Η προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζεται με αμείωτους και εντυπωσιακούς ρυθμούς για τον Ρότζερ Φέντερερ.
Έχοντας παρακολουθήσει τον σοκαριστικό αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς νωρίτερα το Σάββατο, ο χαρισματικός Ελβετός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εντυπωσιακή νίκη επί του "αιώνιου" αντιπάλου του, Ράφαελ Ναδάλ, πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του BNP Paribas Open έχοντας τη δυνατότητα να μειώσει κατά πολύ τη διαφορά, τόσο απ'τον Ναδάλ στο Νο2 όσο κι απ'τον Τζόκοβιτς στην κορυφή.
Ο Φέντερερ ήταν πολύ ανώτερος του Ναδάλ και μετά από έναν περιπετειώδη αγώνα που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της βροχής και διεξήχθη με πολύ αέρα και χαμηλή θερμοκρασία, επικράτησε με 6-3, 6-4 του Ισπανού ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη και winner ρυθμό του αντιπάλου του, φεύγοντας με άδεια χέρια από ένα ακόμη τουρνουά, το τρίτο του στη σεζόν μετά την Ντόχα και τη Μελβούρνη.

Πραγματικά ο Φέντερερ ήταν ασυγκράτητος και έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του για μια πολύ γρήγορη νίκη, θέλοντας να διατηρήσει όσο πιο σύντομους τους πόντους. Ο 30χρονος θα μπορούσε να φτάσει ακόμη πιο εύκολα στη νίκη αν εκμεταλλευόταν το προβάδισμα με διπλό break που είχε στο 2ο σετ όταν σέρβιρε στο 5-2 games για τη νίκη αλλά το μόνο που κατάφερε ο Ναδάλ ήταν να καθυστερήσει το... αναπόφευκτο!

Ο 25χρονος Ισπανός, Νο2 του ταμπλό και δύο φορές κάτοχος του τροπαίου (2007, 2009), δεν μπορούσε να περιορίσει την ορμητικότητα των επιθέσεων του Φέντερερ, παίζοντας παθητικό τένις ενώ όταν κατάλαβε ότι πρέπει να επιτεθεί και να ασκήσει πίεση στο αντίπαλο court, ήταν πλέον αργά...

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της βροχής, αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού, ενώ οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Indian Wells μόνο ιδανικές δεν ήταν για τένις αφού ο αέρας δυνάμωσε πολύ, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες και των δύο ανδρών.

Λιγότερο επηρεασμένος απ'τις καιρικές συνθήκες, έδειξε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος συνήθως ενοχλείται αρκετά απ'τον αέρα, όχι όμως σήμερα.

Ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στο tour, μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς και παρότι έχασε γρήγορα το προβάδισμα με break όταν ο Ναδάλ έκανε το 3-2, με νέο break στο 8ο game (5-3) πιστοποίησε την ανωτερότητά του στο court και τελικά έκλεισε το εναρκτήριο σετ με 6-3 σε 40 λεπτά κατά τα οποία είχε σχεδόν τετραπλάσιους winners απ'τον Ισπανό (15 έναντι 4) αλλά και διπλάσια λάθη (13 έναντι 6).

Ο Φέντερερ συνέχισε το ίδιο δυνατά και στο 2ο σετ, προσπαθώντας να βγάλει winners απ'τις πρώτες κιόλας ανταλλαγές στο ράλι. Σφυροκοπώντας ανελέητα τον αντίπαλό του, ο Ελβετός πήρε προβάδισμα με δύο breaks, φτάνοντας στο 5-2 και έχοντας τις μπάλες στα χέρια του για μια συντριπτική νίκη, παρόμοια με αυτή στο Barclays του Λονδίνου πριν μερικούς μήνες.

Σε εκείνο το σημείο ο Ναδάλ έδειξε σημάδια ανάκαμψης και κατάφερε να πάρει το πρώτο break πίσω (5-3) ενώ πίεσε αρκετά το τελευταίο service game του Φέντερερ, πριν ο Ελβετός βάλει τέλος στις ελπίδες του Ράφα για ανατροπή, με τον 6ο του άσο στο ματς!

Έτσι, την Κυριακή (22:00GR) ο Φέντερερ θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του στο Indian Wells, μετά τους τρεις συνεχόμενους την τριετια (2004-06), αντιμετωπίζοντας τον πρωτάρη σε τελικό Masters, Τζον Ίσνερ.

Ο Ελβετός θα κυνηγήσει τον 19ο Masters τίτλο της καριέρας του (όσα έχει ο πολυνίκης του θεσμού Ναδάλ) και 73ο συνολικά τίτλο, ευελπιστώντας να προσθέσει 1000 βαθμούς στο σακούλι του, ενισχύοντας τις ελπίδες του για επιστροφή στο Νο1 που είναι και ο μεγάλος του στόχος, θέλοντας να καταρρίψει το ρεκόρ παραμονής των 286 εβδομάδων του Πιτ Σάμπρας (υπολείπεται μόλις μιας εβδομάδας του Ελληνοαμερικανού).

Τέλος, αυτή ήταν η 10η νίκη του Φέντερερ επί του Ναδάλ, σε σύνολο 28 "αιώνιων" αναμετρήσεων (18-10) με τον Ισπανό να ψάχνει για παρηγοριά στον τελικό του διπλού.


Τα στατιστικά του αγώνα
federer-nadal-stats12.jpg

Σάββατο 17/03: Ημιτελικοί Indian Wells

3-Federer (Switzerland) beat 2-Nadal (Spain) 6-3 6-4
11-Isner (U.S.) beat 1-Djokovic (Serbia) 7-6(7) 3-6 7-6(5)

Kυριακή 18/03: Τελικός Indian Wells
22:00GR 3-Federer (Switzerland) vs 11-Isner (U.S.)

INDIAN WELLS MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger