Ιδιαίτερη έμφαση στο ‘fragmentation’ δίνει η Apple ακολουθώντας το παράδειγμα της Google με την ενημέρωση των developers και του κοινού για το ποσοστό των χρηστών που βρίσκονται σε κάθε έκδοση του λειτουργικού. Συγκεκριμένα, το διάγραμμα της Apple δείχνει ότι το 93 τοις εκατό των iOS συσκευών με πρόσβαση στο App Store για περίοδο δύο βδομάδων μέχρι τις 3 Ιουνίου βρίσκεται στο iOS 6 με μόλις το 6 τοις εκατό να παραμένει στο iOS 5 και το 1 τοις εκατό με κάποια ακόμα παλαιότερη έκδοση.

iOS
Από την άλλη, τα αντίστοιχα ποσοστά για το Android δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τους developers που βλέπουν μόλις το 33 τοις εκατό των χρηστών να «τρέχουν» την τελευταία έκδοση Jelly Bean (4.1.x και 4.2.x) με την πλειοψηφία να βρίσκεται ακόμα στο Gingerbread (2.3.x), ένα λειτουργικό σχεδόν τριών χρόνων!

Η διαφορά αυτή υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του περασμένου WWDC 2013 από την Apple ως ακόμα μια επίθεση κατά του Android. Οι developers στο iOS μπορούν να μένουν ήσυχοι και να χρησιμοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη οποιαδήποτε τεχνολογία δίνει η Apple με κάθε μεγάλη ανανέωση του iOS έχοντας δεδομένο ότι το ευρύ κοινό θα ακολουθήσει και θα επωφεληθεί των νέων λειτουργιών και της αυξημένης ασφάλειας. Αντίθετα, οι developers στο Android όχι μόνο έχουν μικρότερες πιθανότητες στο κέρδος αλλά πρέπει να διαχειριστούν το μεγάλο εύρος Android συσκευών με διαφορετικές οθόνες και επεξεργαστικές δυνατότητες επιβαρύνοντας σε χρόνο και χρήμα σε σημαντικό βαθμό την υποστήριξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger