Μπορεί να έχασε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, από έναν καλύτερο Ράφαελ Ναδάλ φέτος, όπως και ο ίδιος ο Τζόκοβιτς παραδέχθηκε στην τελετή απονομής, ωστόσο ο Σέρβος έφυγε με μια γλυκιά γεύση απ'το Πεκίνο καθώς υπερασπίστηκε τον τίτλο του στην Κίνα και μάλιστα με νίκη επί του νέου Νο1 του ανδρικού τένις!

Σε αντίθεση με τον Ναδάλ, το μάτι του Νόβακ Τζόκοβιτς γυάλιζε από το ξεκίνημα του σπουδαίου τελικού στο China Open.

Γνωρίζοντας ότι τη Δευτέρα δεν θα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, ο Νόλε ήθελε πάση θυσία τη νίκη επί του Ναδάλ και τον τίτλο στο Πεκίνο και την πέτυχε πανάξια, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο απ'τον Ισπανό αντίζηλό του.

Ο 26χρονος είχε μεγάλο κίνητρο και κάθε κίνησή του στο court έβγαζε θέληση, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στα χτυπήματά του, γεγονός που τον οδήγησαν στο ελεγχόμενο 6-3, 6-4 επί του μέτριου, σήμερα, Ναδάλ.

"Τη χρειαζόμουν αυτή τη νίκη σήμερα. Ήθελα πολύ να κρατήσω στα χέρια μου το τρόπαιο και να κερδίσω τον Ναδάλ, ο οποίος φέτος είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντική νίκη για την αυτοπεποίθησή μου. Είναι σημαντική πνευματικά και συναισθηματικά για μένα" τόνισε ο Τζόκοβιτς ο οποίος διατήρησε το αήττητό του στο 500αρι τουρνουά του Πεκίνου, κατακτώντας τον 4ο τίτλο της καριέρας του στην Κινέζικη πρωτεύουσα (2009-10, 2012-13).

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες hard cour συναντήσεις με τον Ναδάλ, σε Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη, ο Τζόκοβιτς έπαιξε συγκεντρωμένος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν είχε καθόλου σκαμπανεβάσματα και ενδεικτικό της πολύ καλής του απόδοσης και συγκέντρωσης, το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point.

"Κατάφερα να παραμείνω δυνατός και να χάσω την αυτοσυγκέντρωσή μου, κάτι που πιστεύω πως έγινε και στο Μόντρεαλ και στο US Open στις κρίσιμες στιγμές. Έμαθα απ'τα λάθη μου. Έχω χάσει λίγα παιχνίδια απ'τον Ράφα σε hard court και όλα ήταν δύσκολα και κλειστά, ειδικά το τελευταίο ματς στον τελικό του US Open" είπε ο 26χρονος απ'το Βελιγράδι τον οποίον περιμένει δύσκολη εβδομάδα στη Σανγκάη όπου καλείται και πάλι να υπερασπιστεί τον τίτλο.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ναδάλ σε hard court φέτος ενώ μετά τον αποκλεισμό του στον 1ο γύρο του Wimbledon, έτρεψε ένα σερί 22 συνεχόμενων κερδισμένων αγώνων, μέχρι που ο Τζόκοβιτς όρθωσε το ανάστημά του και έβαλε, έστω και προσωρινά, φρένο στην απίθανη φετινή πορεία του Ισπανού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger