os_x_mavericks_hero
Η Apple παρουσίασε σήμερα στα πλαίσια του WWDC 2013 την επερχόμενη έκδοση του OS X με τίτλο OS X Mavericks με αρκετές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες, τις οποίες θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.
iBooks
os_x_mavericks_ibooks
Το OS X Mavericks ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του iBooks. Τώρα τα βιβλία που έχεις ήδη κατεβάσει στο iPad, το iPhone ή το iPod touch σου θα εμφανίζονται αυτόματα στο iBooks του Mac σου. Υπάρχουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια βιβλία στο iBooks Store, διαθέσιμα για να τα κατεβάσεις με μερικά μόνο κλικ. Η ανάγνωση των βιβλίων είναι το ίδιο συναρπαστική όπως είναι και σε μια συσκευή iOS — γύρισε σελίδες με μια κίνηση σάρωσης, μεγέθυνε εικόνες με ένα “τσίμπημα” ή κάνε κύλιση από το εξώφυλλο έως το οπισθόφυλλο. Αν είσαι σπουδαστής και μελετάς, μπορείς να έχεις ανοιχτά όσα βιβλία θέλεις και να κάνεις αναζητήσεις σε αυτά με ιδιαίτερη ευκολία. Όταν παραθέτεις κάποιο τμήμα του κειμένου στην εργασία σου, το iBooks προσθέτει αυτόματα μια παραπομπή. Και όταν κρατάς σημειώσεις, επισημαίνεις τμήματα του κειμένου ή προσθέτεις κάποιο σελιδοδείκτη στον Mac σου, το iCloud τα προωθεί σε όλες τις συσκευές σου αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο τα έχεις πάντα μαζί σου όποια συσκευή και αν παίρνεις στην τάξη. Το iCloud απομνημονεύει ακόμα και τη σελίδα που βρίσκεσαι. Έτσι, αν ξεκινήσεις την ανάγνωση στο iPad, το iPhone ή το iPod touch, μπορείς να συνεχίσεις από το σημείο που σταμάτησες στον Mac σου. 
Χάρτες
os_x_mavericks_maps
Η εφαρμογή Χάρτες αξιοποιεί κάθε pixel της οθόνης σου για να εξερευνήσεις νέους προορισμούς, ενώ εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών του Mac σου. Έτσι, η μεγέθυνση γίνεται πολύ ομαλά και με απίστευτη απόκριση. Το κείμενο και οι λεπτομέρειες εμφανίζονται πεντακάθαρα διευκολύνοντας κατά πολύ την ανάγνωση. Επίσης, έχεις στη διάθεσή σου διάφορες εξαιρετικές προβολές, όπως είναι το Flyover, μια φωτορεαλιστική διαδραστική εμπειρία 3D που σου επιτρέπει να εξερευνάς επιλεγμένες πόλεις από ψηλά. Η εφαρμογή Χάρτες διευκολύνει τη διαδικασία λήψης πληροφοριών για τοπικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Επιπλέον, σε βοηθά να φτάσεις έγκαιρα στον προορισμό σου, με τη χρήση οδηγιών βήμα προς βήμα και προτάσεων εναλλακτικών διαδρομών. Όταν είσαι έτοιμος για αναχώρηση, στείλε το χάρτη στο iPhone σου, για να έχεις, στη διαδρομή, πλοήγηση με φωνητική καθοδήγηση. Με το OS X Mavericks, οι χάρτες ενσωματώνονται στις εφαρμογές Mail, Επαφές και Ημερολόγιο. Έτσι, κάθε φορά που βλέπεις μια διεύθυνση, μπορείς να την δεις και στο χάρτη, με μια απλή κίνηση.
Ημερολόγιο
os_x_mavericks_calendar

Η εφαρμογή Ημερολόγιο απλοποιήθηκε. Διαθέτει νέα εμφάνιση και ισχυρά νέα χαρακτηριστικά. Η συνεχόμενη κύλιση κάνει τις εβδομάδες και τους μήνες να περνούν ομαλά, έτσι ώστε να μπορείς βλέπεις το τελευταίο μισό του ενός μήνα και το πρώτο μισό του επόμενου. Ο νέος επιθεωρητής γεγονότων απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας και επεξεργασίας γεγονότων, προτείνοντας διευθύνσεις και σημεία ενδιαφέροντος κατά την πληκτρολόγηση στο πεδίο τοποθεσίας. Εμφανίζει την τοποθεσία του γεγονότος σε ένα χάρτη, υπολογίζει το χρόνο της διαδρομής και δείχνει προβλέψεις για τον καιρό. Έτσι, μπορείς γρήγορα να δεις τον προορισμό σου, το χρόνο που θα χρειαστείς για να φτάσεις εκεί και αν θα χρειαστείς ομπρέλα.

Safari
os_x_mavericks_safari

Το Safari στο OS X Mavericks προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και εισάγει επαναστατικές τεχνολογίες. Καινοτόμα χαρακτηριστικά κάνουν απλό το να επιστρέφεις σε site που επισκέπτεσαι συχνά, καθώς και να ανακαλύπτεις νέα. Οι Κοινόχρηστοι Σύνδεσμοι, στη νέα Πλαϊνή Γραμμή, εμφανίζουν συνδέσμους που έχουν δημοσιεύσει άτομα που σε παρακολουθούν στο Twitter και στο LinkedIn, ώστε να ενημερώνεσαι για το πιο πρόσφατο, ενδιαφέρον περιεχόμενο. Επιπλέον, με την ανανεωμένη ενότητα Top Sites, η οργάνωση των αγαπημένων σου είναι πανεύκολη. Εξελίξεις όμως υπάρχουν και εσωτερικά. Χάρη στις νέες τεχνολογίες Nitro Tiered JIT και Fast Start του Safari, οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι εμφανίζονται πιο γρήγορα και έχουν καλύτερη απόκριση.

Η περιήγηση στο web μπορεί να καταναλώσει πολλή ενέργεια μπαταρίας, αλλά με τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, δεν θα σπαταλάς ενέργεια σε ιστοσελίδες που βρίσκονται στο παρασκήνιο ή σε περιεχόμενο από προσθήκες το οποίο δεν σε ενδιαφέρει να δεις. Στο OS X Mavericks, το Safari είναι απλά ο καλύτερος τρόπος να σερφάρεις.

iCloud Keychain
os_x_mavericks_icloud_keychain
Η απομνημόνευση των συνθηματικών είναι ένα βάσανο. Τώρα όμως το iCloud Keychain τα θυμάται για σένα. Αποθηκεύει τα ονόματα χρήστη και τα συνθηματικά των τοποθεσιών web σε συσκευές που έχεις εγκρίνει, τα προστατεύει με κρυπτογράφηση AES 256 bit και τα ενημερώνει σε κάθε συσκευή. Επίσης, τα καταχωρεί αυτόματα όποτε και όπου τα χρειαστείς. Η νέα λειτουργία Δημιουργίας Συνθηματικών προτείνει μοναδικά password για τους online λογαριασμούς σου, τα οποία δύσκολα μπορεί να μαντέψει κανείς. Το iCloud Keychain λειτουργεί και με στοιχεία πιστωτικών καρτών, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία πληρωμής. Η διαχείριση των password δεν ήταν ποτέ πιο απλή.

Πολλαπλές Οθόνες
os_x_maverics_multiple_displays
Το OS X Mavericks αξιοποιεί πλήρως κάθε οθόνη που έχεις συνδέσει στον Mac σου, προσφέροντας έτσι περισσότερη ευελιξία για να εργάζεσαι με όποιον τρόπο θέλεις. Δεν υπάρχει κύρια και δευτερεύουσα οθόνη. Πλέον, κάθε οθόνη έχει τη δική της γραμμή μενού και το Dock είναι διαθέσιμο σε όποια οθόνη δουλεύεις. Μπορείς να έχεις ανοιχτά πολλά παράθυρα εφαρμογών σε κάθε οθόνη. Ή να έχεις μία εφαρμογή σε πλήρη προβολή σε κάθε οθόνη. Μπορείς επίσης να έχεις την επιφάνεια εργασίας σε μία οθόνη και μια εφαρμογή σε πλήρη προβολή σε κάποια άλλη. Το Mission Control μπορεί να σου προσφέρει μια πλήρη εικόνα, επιτρέποντάς σου να μεταφέρεις ό,τι θέλεις, εκεί που το θέλεις. Μπορείς επίσης να το μεταφέρεις και στην άλλη άκρη του δωματίου, αφού τώρα το AirPlay και το Apple TV μπορούν να μετατρέψουν ασύρματα την HDTV σου σε πλήρως λειτουργική οθόνη.
Γνωστοποιήσεις
os_x_mavericks_notifications

Οι Γνωστοποιήσεις σού επιτρέπουν να μαθαίνεις τι συμβαίνει και, πλέον, μπορείς να εκτελείς ενέργειες, χωρίς να φεύγεις από την εφαρμογή που βρίσκεσαι. Με το OS X Mavericks, μπορείς να αλληλεπιδράς με τις γνωστοποιήσεις, έτσι ώστε να απαντάς σε ένα μήνυμα ή βιντεοκλήση FaceTime ή να διαγράφεις κάποιο email απευθείας από μια γνωστοποίηση. Επιπλέον, μπορείς να εγγραφείς στις αγαπημένες σου τοποθεσίες web, για να λαμβάνεις ειδήσεις, να ενημερώνεσαι για αγώνες, σκορ, δημοπρασίες κ.ά., ακόμα και όταν το Safari δεν εκτελείται. Αν πάλι δεν βρίσκεσαι μπροστά στον Mac σου, θα δεις μια σύνοψη των ειδοποιήσεων που έλαβες, αμέσως μόλις επιστρέψεις.

Καρτέλες Finder
os_x_mavericks_finder_tabs

Οι Καρτέλες Finder σε βοηθούν να τακτοποιήσεις την επιφάνεια εργασίας μέσα από την ενοποίηση πολλών παραθύρων Finder σε ένα. Μπορείς να έχεις μια καρτέλα για Έγγραφα, μία για το AirDrop και μία για τη λειτουργία “Επιστροφή στον Mac μου”, όλα σε ένα παράθυρο Finder. Μπορείς να κάνεις εναλλαγή μεταξύ των tabs, να προσαρμόζεις την προβολή τους και να αλλάζεις τη διάταξή τους με όποιον τρόπο θέλεις. Για μεταφορά αρχείου από τη μία καρτέλα στην άλλη, απλά κάνε drag και drop. Τώρα, μπορείς να επεκτείνεις ένα παράθυρο Finder σε προβολή πλήρους οθόνης και να μεταφέρεις τα αρχεία εύκολα όπου θέλεις.

Ετικέτες

os_x_mavericks_tags

Οι ετικέτες αποτελούν ένα νέο, ισχυρό τρόπο οργάνωσης και εύρεσης των αρχείων σου, ακόμα και των εγγράφων που έχεις αποθηκεύσει στο iCloud. Απλώς πρόσθεσε μια ετικέτα στα αρχεία που θέλεις να ομαδοποιήσεις με βάση μια λέξη-κλειδί, όπως για παράδειγμα “Σημαντικά”. Στη συνέχεια, για να βρεις αυτά τα αρχεία, απλά κάνε κλικ στη λέξη “Σημαντικά”, στην Πλαϊνή Γραμμή του Finder ή πληκτρολόγησέ τη στο πεδίο αναζήτησης. Κάνε tag ένα αρχείο μια φορά, ή δώσε του πολλαπλά tag αν θέλεις να το καταχωρίσεις σε πολλά project. Αν έχεις αποθηκεύσει έγγραφα σε πολλές βιβλιοθήκες iCloud, οι ετικέτες σού επιτρέπουν να τα ομαδοποιήσεις σε project. Έτσι, αν οργανώνεις κάποια εκδήλωση, μπορείς να προσθέσεις ετικέτα στη λίστα προσκεκλημένων που έχεις αποθηκεύσει στο Numbers, στο φυλλάδιο που έχεις σχεδιάσει στο Pages και στην παρουσίαση που δημιούργησες με το Keynote και να τα δεις όλα με ένα μόνο κλικ, οργανωμένα σε ένα ενιαίο projcet, σε ένα παράθυρο Finder.

Eνοποίηση Χρονιστών (Timer Coalescing)
os_x_mavericks_timer
 
Στο OS X Mavericks, η Ενοποίηση Χρονιστών ομαδοποιεί τις λειτουργίες χαμηλού επιπέδου, δημιουργώντας μικρές περιόδους αδράνειας, που επιτρέπουν στη CPU να εισέρχεται στην κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας πιο συχνά. Με τη δραστηριότητά της να μειώνεται έως και 72 τοις εκατό, η CPU χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ισχύ μπαταρίας. Αυτό συμβαίνει τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Ενώ ο Mac εξακολουθεί να εκτελεί τις ίδιες εργασίες το ίδιο γρήγορα.

App Nap
Η λειτουργία App Nap βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας όταν εργάζεσαι με πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Το OS X μπορεί να διακρίνει πότε μια εφαρμογή κρύβεται πίσω από άλλα παράθυρα. Και αν η εφαρμογή δεν εκτελεί κάποια εργασία, όπως είναι η αναπαραγωγή μουσικής, η λήψη κάποιου αρχείου ή ο έλεγχος για email, το App Nap εξοικονομεί πολύτιμη ενέργεια μπαταρίας, μειώνοντας την απόδοση της εφαρμογής. Αλλά μόλις ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς, η απόδοση της εφαρμογής επανέρχεται άμεσα στα κανονικά επίπεδα. Η διαδικασία είναι τόσο ομαλή που θα νομίζεις ότι η εφαρμογή εκτελούνταν κανονικά σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. To App Nap αξιοποιείται με τον ίδιο τρόπο και στις καρτέλες του Safari. Δηλαδή, μόνο η ορατή καρτέλα λειτουργεί σε πλήρη ταχύτητα. Με τη λειτουργία App Nap, η χρήση ενέργειας από τη CPU μπορεί να μειωθεί έως και 23 τοις εκατό.


Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Safari
Πολλές τοποθεσίες web εμφανίζουν κινούμενες εικόνες, χρησιμοποιώντας προσθήκες που σπαταλούν ενέργεια και εξαντλούν την μπαταρία. Το OS X Mavericks όμως σε προστατεύει. Η νέα λειτουργία Eξοικονόμησης Eνέργειας του Safari αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του περιεχομένου που θέλεις να δεις και αυτού που δεν σε ενδιαφέρει. Αν το περιεχόμενο βρίσκεται στο επίκεντρο, η αναπαραγωγή του γίνεται κανονικά. Αν πάλι δεν είναι ορατό, η λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας του Safari το θέτει σε παύση. Θα βλέπεις μια στατική προεπισκόπηση του περιεχομένου και η αναπαραγωγή του θα ξεκινά μόνο αφού το επιλέξεις. Έτσι, αν δεν θες να δεις κάτι, θα μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια μπαταρίας. Με τη λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας του Safari, όταν θα κάνεις περιήγηση σε τοποθεσίες web, με περιεχόμενο που προβάλλεται μέσω προσθηκών, η CPU σου θα καταναλώνει έως και 35 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια.

Εξοικονόμηση Ενέργειας κατά την Αναπαραγωγή Περιεχομένου HD στο iTunes
Το OS X Mavericks μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά την αναπαραγωγή βίντεο HD στο iTunes. Έτσι μπορείς να δεις, σε πλήρη οθόνη, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες HD στο iTunes, ακόμα και όταν δεν είσαι συνδεδεμένος στο ρεύμα. Η μηχανή αναπαραγωγής βίντεο εκμεταλλεύεται καλύτερα την κάρτα γραφικών του Mac και μειώνει τη συχνότητα πρόσβασης στο δίσκο. Ακόμα και η αναπαραγωγή ήχου χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια. Συνολικά, η CPU θα χρησιμοποιεί έως και 35 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια κατά την αναπαραγωγή βίντεο.

Συμπιεσμένη Μνήμη
Όσο περισσότερη μνήμη έχει στη διάθεσή του ο Mac, τόσο πιο γρήγορα λειτουργεί. Αλλά όταν εκτελούνται πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, ο Mac χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη. Με το OS X Mavericks, η λειτουργία Συμπιεσμένης Μνήμης επιτρέπει στον Mac να απελευθερώνει μνήμη όταν τη χρειάζεσαι περισσότερο. Καθώς ο Mac πλησιάζει τη μέγιστη χωρητικότητα μνήμης, το OS X συμπιέζει αυτόματα τα δεδομένα των μη ενεργών εφαρμογών, απελευθερώνοντας μνήμη.
Μόλις συμπιεστεί η μνήμη, ο Mac δεν χρειάζεται να δαπανά χρόνο για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ της μνήμης και του χώρου αποθήκευσης. Έτσι, μπορεί να κάνει περισσότερες εργασίες σε λιγότερο χρόνο. Επιπλέον, επειδή η συμπίεση και η αποσυμπίεση γίνονται σχεδόν άμεσα, το μόνο που θα παρατηρήσεις είναι η υψηλή απόκριση του συστήματος. Ειδικά όταν κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα.

Διαθεσιμότητα
Το OS X Mavericks θα γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό το Φθινόπωρο. Μια Preview έκδοση είναι από σήμερα διαθέσιμη στους εγγεγραμμένους developers.

Συμβατότητα
Το OS X Mavericks είναι συμβατό με:
- iMac (Mid-2007 or later)
- MacBook (13-inch Aluminum, Late 2008), (13-inch, Early 2009 or later)
- MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 or later), (15-inch, Mid/Late 2007 or later), (17-inch, Late 2007 or later)
- MacBook Air (Late 2008 or later)
- Mac Mini (Early 2009 or later)
- Mac Pro (Early 2008 or later)
- Xserve (Early 2009)

Wallpaper
Όσοι θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο OS X Mavericks μπορείτε να κατεβάζετε το wallpaper σε 2560×1440 ή 5120×2880.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger