H επιστροφή του Μάριαν Βάιντα στον πάγκο του Νόβακ Τζόκοβιτς, σήμανε και την επιστροφή του Σέρβου στους τίτλους! Ο Νόλε, κατάφερε να περιορίσει τις άγριες ορέξεις με τις οποίες ξεκίνησε τον τελικό ο Ρότζερ Φέντερερ και με ανατροπή του σκορ, πανηγύρισε τον 3ο του τίτλο στο Indian Wells Masters και τον πρώτο στη σεζόν!

O Ρότζερ Φέντερερ πέταγε φωτιές στο ξεκίνημα του σπουδαίου τελικού στην Καλιφόρνια, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν αυτός που έφυγε θριαμβευτής απ'το Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε να τα έχει χαμένα από την εκπληκτική εκκίνηση του αντιπάλου του αλλά όσο πέρναγε η ώρα βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τα βασικά όπλα του Ελβετού και παρόλο που δεν κατάφερε να σερβίρει στο 5-4 του καθοριστικού σετ για τη νίκη, το έκανε στο tie break και πήρε εκδίκηση για την πρόσφατη ήττα απ'τον Φέντερερ στο Ντουμπάι.

Ο 26χρονος Σέρβος, επικράτησε με 3-6, 6-3, 7-6(3) του μαέστρου και αφού άνοιξε λογαριασμό στη φετινή χρονιά, πρόσθεσε τον 17ο Masters τίτλο στη συλλογή του, πλησιάζοντας στους τέσσερις τον σημερινό του αντίπαλο (21) ενώ βρίσκεται και στο κυνήγι του πρωτοπόρου, Ράφαελ Ναδάλ που μετράει 26 ATP 1000.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν εκπληκτικός στο ξεκίνημα και κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του, κατακτώντας το εναρκτήριο σετ με 6-3 σε 30 λεπτά!

Με το forehand του να βγάζει φωτιές και το σερβίς του να μην κινδυνεύει καθόλου, ο Ελβετός έφτασε εύκολα στο προβάδισμα, δείχνοντας ικανός για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Νόλε.

Ο Σέρβος, όμως, είχε διαφορετική άποψη...

Ανεβάζοντας αρκετά την απόδοσή του στη συνέχεια και επιστρέφοντας περισσότερες μπάλες στο αντίπαλο court, ο Τζόκοβιτς ανάγκασε τον Φέντερερ να μην συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Το σερβίς του Φέντερερ έπεσε δραματικά στο 2ο σετ ενώ τα groundstrokes του Ελβετού έχασαν δύναμη και βάθος, με τον Νόλε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να σφραγίζει την ανωτερότητά του με break στο 8ο game (5-3), το οποίο έκρινε και το δεύτερο κομμάτι του αγώνα.

Με το momentum, πλέον, στη ρακέτα του, ο Τζόκοβιτς συνέχισε δυνατά και στο 3ο σετ και μετά από αρκετή πίεση, πέτυχε το break στο 3ο game (2-1).

Την ίδια ώρα ο Φέντερερ είχε χάσει τη λάμψη του και προσπαθούσε μάταια να βρει τρόπους να πλήξει το τοίχος που είχε ορθώσει απέναντι ο σταθερός Νόλε.

Οι εξέδρες πήραν φωτιά όταν ο Ελβετός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει στη διεκδίκηση της νίκης, πετυχαίνοντας μεγάλο break την ώρα που ο Τζόκοβιτς σέρβιρε στο 5-4 για την κατάκτηση της νίκης, όμως παρότι έστειλε το σετ στο tie break, εκεί δεν μπόρεσε να αμφισβητήση την ετοιμότητα του Σέρβου ο οποίος είχε τον έλεγχο απ'το ξεκίνημα του breaker μέχρι το τέλος.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζόκοβιτς πήγε στο box του και αγκάλιασε τον Μάριαν Βάιντα ο οποίος επέστρεψε, έστω και προσωρινά, στον πάγκο του Σέρβου όμως η συμβολή του ήταν καθοριστική στην πορεία τίτλου του Νόβακ στο Indian Wells.

"Ήταν σπουδαία εβδομάδα εδώ στην έρημο. Πέρασα πολύ ωραία εδώ με την οικογένειάμου και σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενος, παίζω σπουδαίο τένις και το διασκεδάζω. Σίγουρα θα ήθελα να κερδίσω μερικούς πόντους στο τέλος όμως ο Νόβακ το έκανε δύσκολο για μένα. Συγχαρητήρια για τον τίτλο. Ελπίζω να ξανάρθω του χρόνου και να διασκεδάσω ξανά" είπε ο Φέντερερ στην τελετή απονομής.

Απ'την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς δήλωσε: "Αυτό το τουρνουά είναι εξαιρετικό. 'Ήταν ένα απίστευτο και δύσκολο ματς. Ο Ρότζερ είναι εξαιρετικός. Πάντα είναι ευχαρίστηση να παίζω μαζί σου. Σου εύχομαι τα καλύτερα για τη σεζόν"

Ήταν η 16η νίκη του Νόλε επί του Φέντερερ σε σύνολο 33 αναμετρήσεων (17-16).

Ο πόντος του αγώνα




Kυριακή 16/03: Τελικός Indian Wells Masters
2-Djokovic (Serbia) beat 7-Federer (Switzerland) 3-6 6-3 7-6(3)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger