Η Μαρία Σαράποβα επανήλθε στο θρόνο! Έπειτα από έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό τελικό με την αξιόμαχη Σιμόνα Χάλεπ, η Ρωσίδα πρωταθλήτρια επικράτησε 2-1 σετ και κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός για δεύτερη φορά στην καριέρα της.



Ο τελικός άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Σιμόνα Χάλεπ, αφού προηγήθηκε 2-0 στα γκέιμ του πρώτου σετ, εν συνεχεία όμως η Μαρία Σαράποβα ανέτρεψε τα δεδομένα και χάρη στο 5-2 έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το 1-0.

Δύο αβίαστα λάθη κι ένα διπλό λάθος της Ρωσίδας έδωσαν την ευκαιρία στην Ρουμάνα να μειώσει σε 5-4, αλλά μετά από 57 λεπτά αγώνα, η Μαρία Σαράποβα έκανε το 6-4 κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, δεδομένου ότι είχε την παράδοση με το μέρος της (40-1 ήταν το σερί νικών της στο Ρολάν Γκαρός, όταν κέρδιζε το πρώτο σετ).

Οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν το "Σατριέ" σηκώθηκαν στο πόδι για να χειροκροτήσουν την αξιόμαχη Χάλεπ, η οποία έκανε τριπλό break point για το υπέρ της 6-5 στο δεύτερο σετ, αλλά η Σαράποβα απάντησε με το ίδιο νόμισμα και το έστειλε σε τάι μπρέικ.

Η Ρωσίδα προηγήθηκε 5-3 και χρειαζόταν ακόμη δύο πόντους για να κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός, αλλά η Ρουμάνα δεν το έβαλε κάτω. Με αντεπίθεση διαρκείας, πανηγύρισε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και οδήγησε τον τελικό στο τρίτο σετ.

Τελευταία φορά που ένας τελικός Ρολάν Γκαρός γυναικών είχε κριθεί στο τρίτο σετ ήταν το 2001, όταν η Τζένιφερ Καπριάτι είχε επικρατήσει 2-1 της Κιμ Κλάιστερς. Προπονητής της ηττημένης ήταν ο Βιμ Φισέτ, ο οποίος τώρα κοουτσάρει την Χάλεπ.

Με όλες της τις δυνάμεις πάλεψε και στο τελευταίο σετ η νεαρή αθλήτρια, εκμεταλλευόμενη τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου, η Ρωσίδα όμως, βασίστηκε στην εμπειρία της και με 6-4 κατέκτησε το δεύτερο Ρολάν Γκαρός της καριέρας της.

Η Μαρία Σαράποβα έχει θριαμβεύσει σε πέντε Grand Slam, ενώ μετά από αποχή ενός έτους (σ.σ. πέρυσι είχε ηττηθεί από την Σερένα Γουίλιαμς), επέστρεψε στην κορυφή του θεσμού που διεξάγεται επί γαλλικού εδάφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger