Το απίστευτο ρεκόρ του Ράφαελ Ναδάλ στο Παρίσι, συνεχίζεται. Ο κορυφαίος ever στη χωμάτινη επιφάνεια, μετά από μια συναρπαστική και δύσκολη νίκη με 3-1 σετ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον 9ο τίτλο του στο Roland Garros, 14ο Grand Slam συνολικά στην καριέρα του και διατήρησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Τα πήρε όλα κι έφυγε...

Ο Ράφαελ Ναδάλ ισοφάρισε το ρεκόρ κατακτήσεων του Πιτ Σάμπρας, στη 2η θέση όλων των εποχών και συνεχίζει το κυνήγι των 17 Majors που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ, γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του στο Γαλλικό Όπεν!

Ο απίστευτος, αυτός, τενίστας, μετά από μια συγκλονιστική μάχη απέναντι στον βασικό του αντίζηλο τα τελευταία χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησε με 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 του κουρασμένου Σέρβου και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος που κατακτά πέντε συνεχόμενα κύπελλα στο Roland Garros.

Παράλληλα, ο 28χρονος από τη Μαγιόρκα, έγινε ο πρώτος και μοναδικός στην ιστορία του αθλήματος που για 10 συνεχόμενα χρόνια κατακτά τουλάχιστον ένα Grand Slam κάθε σεζόν, βάζοντας άλλο ένα ισχυρό επιχείρημα στην κουβέντα του G.O.A.T.

Όπως το 2012, ο Ναδάλ δεν επέτρεψε στο Νόβακ Τζόκοβιτς να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας και ο Σέρβος θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο για να διεκδικήσει ξανά το βαρύτιμο και ιστορικό τρόπαιο των Σωματοφυλάκων.

Σύμφωνα με τον Ναδάλ, η στιγμή αυτή θα έρθει στο μέλλον, με τον Ισπανό να δηλώνει αμέσως μετά πως "αξίζεις αυτό το τρόπαιο και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα το κερδίσεις".

Όσο, όμως, ο Ράφαελ Ναδάλ θα είναι υγιής και δυνατός, το εγχείρημα αυτό θα μοιάζει ακατόρθωτο για οποιονδήποτε...

Παρά τις τέσσερις ήττες, στα προηγούμενα ραντεβού με τον Τζόκοβιτς, ο Ισπανός ταυρομάχος έδειξε ότι στο Παρίσι είναι ανίκητος!

66 νίκες και μόλις 1 ήττα στο αγαπημένο του Roland Garros, από το 2005 όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Γαλλικό Όπεν και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο.

Με εξαίρεση το 2009, όπου ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ τον κέρδισε και έτσι άνοιξε ο δρόμος στον Ρότζερ Φέντερερ για το career slam, ο Ναδάλ είναι ο μόνιμος πρωταθλητής στο Παριζιάνικο Major και φέτος συνέχισε τον απίστευτο θρύλο του στην Πόλη του Φωτός.

Ο τελικός μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο οι δύο σπουδαίοι άνδρες προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπερνώντας τη νευρικότητα που χαρακτήρισε το παιχνίδι τους, απόρροια της σημαντικότητας του εγχειρήματος.

Ο Ναδάλ σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος και κατάφερε να περιορίσει το πολύ δυνατό ξεκίνημα του Τζόκοβιτς στο ματς ενώ ο Σέρβος έδειξε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες αυτές τις δύο ημέρες, ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του.

Στο 3ο σετ, όπως και στον ημιτελικό με τον Γκούλμπις, ο Νόλε φαινόταν να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, χωρίς ενέργεια, ενώ η κάμερα τον έπιασε να κάνει εμετό μέσα στο court.

Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς ανέβασε την απόδοσή του, όμως ο Ναδάλ είχε πάρει φόρα και αφού αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και αποφασιστικός στο τέλος, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το τέλος του τελικού δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, με τον Τζόκοβιτς να κάνει double fault στο πρώτο Championships Point του Ναδάλ, με το κοινό να παίζει το ρόλο του στη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού ο Σέρβος ενοχλήθηκε από φωνές και έκανε αρκετή ώρα να σερβίρει μεταξύ του 1ου και του 2ου σερβίς.

Ο Ναδάλ δέχθηκε ένα φανταστικό χειροκρότημα απ'το γαλλικό κοινό ενώ ακόμη πιο επικό ήταν το stanging ovation των θεατών μόλις ο Τζόκοβιτς παρέλαβε το τρόπαιο του φιναλίστ.

Με τον Ναδάλ να χειροκροτάει μαζί με το κοινό για δύο λεπτά τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα, ο Νόβακ δεν άντεξε και τα μάτια του γέμισαν δάκρυα, ευχαριστώντας γι'αυτή τη μαγική στιγμή τους θεατές.

Ούτε ο Ναδάλ άντεξε τη συγκίνηση και άφησε τα έντονα συναισθήματα να τον κατακλύσουν, μόλις ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας γέμισε κάθε γωνιά του Philippe Chatrier.

"Συγνώμη για σήμερα αλλά είναι πάντα ευχαρίστηση να παίζω μαζί σου. Είναι απ'τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα μου. Συγχαρητήρια και σου εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια" είπε ο Ναδάλ απευθυνόμενος στο μεγάλο αντίπαλό του κατά τη διάρκεια της απονομής.

Λίγο νωρίτερα, είχε δηλώσει στον Φαμπρίς Σαντορό: "Σε ματς όπως αυτό, όλοι οι πόντοι είναι κρίσιμοι. Οι αγώνες με τον Τζόκοβιτς είναι πάντα πρόκληση. Έχασα απ'τον Νόβακ τα τέσσερα τελευταία ματς. Κάθε φορά που τον κερδίζω, φτάνω στα όρια. Πιστεύω ότι αξίζει να κερδίσει αυτό το τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσει στο μέλλον"



Κυριακή 08/06: Τελικός Roland Garros
1-Nadal (Spain) beat 2-Djokovic (Serbia) 3-6 7-5 6-2 6-4

ROLAND GARROS MEN'S DRAW


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger