federer-rotterdam12-9_408.jpg
Για να ανέβεις στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πρέπει να κερδίζεις τα Grand Slams κι αν ο Ρότζερ Φέντερερ επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στην κορυφή της ATP και την κατάρριψη του ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας θα πρέπει να επιστρέψει και στους Major τίτλους. Ο Βασιλιάς, βρίσκεται πάντως στο σωστό δρόμο μετά το θρίαμβο στο Ρότερνταμ.

Του Mαρίνου Ταχτσίδη

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα από τον Ρότζερ Φέντερερ να κερδίσει το 500αρι του Ρότερνταμ, όχι γιατί δεν μπορούσε αλλά τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε "εξαναγκαστικές" παρουσίες σε τουρνουά πλην των Grand Slams.

Ακόμα και σε πολλά Masters ο Ελβετός δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε και θα μπορούσε, δείχνοντας ξεκάθαρη διάθεση να ρίξει όλο το βάρος στα μεγάλα τουρνουά, εκεί όπου η νίκη μετράει πιο πολύ από οπουδήποτε αλλού.

Το Monte Carlo Masters, παρά την μέγα παρουσία της Rolex, το έχει ξεγράψει απ'το καλεντάρι του... Στη Σανγκάη πηγαίνει όποτε το θυμηθεί ενώ έχει πολλά χρόνια να παρουσιαστεί σοβαρός στα δύο πρώτα 1000αρια της σεζόν σε Indian Wells και Μαϊάμι με τον τελευταίο του τίτλο και στα δύο τουρνουά να είναι 6 χρόνια πριν, το 2006!

Φέτος αγωνίστηκε, για πρώτη φορά μετά το 2004, σε αγώνα του World Group με την εθνική Ελβετίας, άσχετα αν δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη χώρα του να πάρει τη νίκη επί των ΗΠΑ.

Παράλληλα, πρόσθεσε το Ρότερνταμ στον αγωνιστικό του σχεδιασμό για το 2012, επιστρέφοντας στην Ολλανδία μετά από 7 χρόνια (2005)!

Αν δεν είναι αλλαγή πλάνων αυτό, τότε πιο είναι;;

Από πέρυσι, κιόλας, ο Φέντερερ έχει δείξει διάθεση να αλλάξει τα αγωνιστικά του πλάνα και να προσπαθήσει να κερδίσει τίτλους και βαθμούς και σε μικρότερα τουρνουά απο τα Majors ή τα Masters.

Η διάθεση, η δίψα και η θέληση που δείχνει ο Φέντερερ, παρά τα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του, παρά τα 30 του χρόνια και παρόλο που έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα πράγματα όπως είναι οικογένεια, είναι το καλύτερο νέο για το ίδιο το άθλημα. Για όλους εμάς...

Οι οδυνηρές ήττες από Τζόκοβιτς και Ναδάλ στα τελευταία Grand Slams, έχουν δημιουργήσει έναν νέο Φέντερερ.

Όπως ο ίδιος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις καριέρες των Νόλε και Ράφα, βοηθώντας τους να βελτιωθούν τρομακτικά προκειμένου να τον ξεπεράσουν έτσι και αυτός έχει αποκτήσει, πλέον, τεράστιο κίνητρο για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή με τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ να έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι, μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο Ρότερνταμ και γενικά τους τελευταίους έξι μήνες στο tour, δεν μπορεί να τα καταφέρει;

Σίγουρα είναι δύσκολο να τους προκαλέσει στα 5 σετς των Grand Slams αλλά είναι πάντα εκεί, κοντά... Πολύ κοντά...

Το θέμα είναι ότι παρουσιάζεται βελτιωμένος διαρκώς και ως γνωστόν ο Φέντερερ δεν έχει ταβάνι στο τένις του...

Τα δύο πρώτα Masters της χρονιάς τον Μάρτιο σε Indian Wells και Μαϊάμι, θα είναι καθοριστικά στην προσπάθεια που κάνει ο Φέντερερ για επιστροφή στο Νο1.

Δεν θα παραξενευτώ αν αλλάξει γνώμη τελευταία στιγμή και κάνει την έκπληξη δηλώνοντας συμμετοχή στο Monte Carlo Masters... Ειδικά αν πάρει τουλάχιστον ένα Master τον Μάρτη.

H προηγούμενη εβδομάδα στο Ρότερνταμ, ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν...
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger