federer-cincinnati12-6_408.jpg
Ως Νο1 του κόσμου θα πάει στη Νέα Υόρκη ο Ρότζερ Φέντερερ καθώς με τη νίκη επί του συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα στο δεύτερο ημιτελικό του Cincinnati Masters, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κορυφή και η μεγάλη αναμέτρηση με τον Τζόκοβιτς στον τελικό θα είναι μόνο θέμα γοήτρου!

Η επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα...

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, θα διεκδικήσουν τον τελευταίο μεγάλο τίτλο πριν το US Open (27/08), αφού επιβεβαίωσαν πλήρως τον τίτλο του φαβορί στα ημιτελικά του Western & Southern Open το Σάββατο, ξεπερνώντας μάλλον εύκολα τα εμπόδια των Στάνισλας Βαβρίνκα και Χ.Μ. Ντελ Πότρο.

Ο 31χρονος Ελβετός, προκρίθηκε σε έναν ακόμη τελικό φέτος, τον 8ο και θα διεκδικήσει τον 6ο του τίτλο μέσα στο 2012 μετά από αυτούς σε Ρότερνταμ, Ντουμπάι, Indian Wells Masters, Μadrid Masters και Wimbledon ενώ έχει ηττηθεί σε Χάλε και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι το σερβίς του δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα απ'τον πολύ καλό και ανεβασμένο Στάνισλας Βαβρίνκα τον οποίον κέρδισε με 7-6(4), 6-3 και σφράγισε το σπουδαίο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής (19:30GR), μετά τη νίκη και του Νόλε κόντρα στον Ντελ Πότρο με 6-3, 6-2 στον πρώτο ημιτελικό.

Ο Ελβετικός εμφύλιος ήταν πιο συναρπαστικός απ'τον πρώτο ημιτελικό, με τον Βαβρίνκα να στέκεται πολύ καλά απέναντι στον κορυφαίο συμπατριώτη και καλό του φίλο, ωστόσο ο Φέντερερ παρότι δεν είχε σε καλή ημέρα το σερβίς του και ήταν ιδιαίτερα αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες που είχε στο ματς, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στην τελική επικράτηση, φτάνοντας ένα βήμα πριν τον πέμπτο του τίτλο στο Σινσινάτι και τον 21ο Masters τίτλο της καριέρας του, θέλοντας να ισοφαρίσει τον πρωτοπόρο της λίστας, Ράφαελ Ναδάλ.

Στο πρώτο του hard court τουρνουά εδώ και τεσσάραμιση μήνες, ο Φέντερερ δείχνει πανέτοιμος για το τελευταίο Grand Slam της σεζόν στη Νέα Υόρκη και ο τελικός του σινσινάτι κόντρα στον Τζόκοβιτς θα είναι μια πρόβα τζενεράλε ενόψει μιας πιθανής μονομαχίας στο Flushing Meadows ανάμεσα στους δύο κορυφαίους της ATP.

Ο Φέντερερ χρειάστηκε 7 set points για να κατακτήσει το εναρκτήριο σετ στο tie break με 7-4, έχοντας προηγουμένως απωλέσει ισάριθμα break points σε τέσσερα διαφορετικά service games του Βαβρίνκα.

Με την προίκα του 1ου σετ, ο Ελβετός μαέστρος έπαιξε πιο απελευθερωμένα στο 2ο σετ και συνεχίζοντας να πιέζει αφόρητα τον αντίπαλό του με all-around παιχνίδι, τόσο απ'τη βασική γραμμή όσο και κοντά στο φιλέ (18/20), δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει δύο breaks, στο 7ο (4-3) και 9ο game (6-3) του 2ου σετ για να φτάσει στην τελική επικράτηση μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά αγώνα.

Την ίδια ώρα που ο Φέντερερ θα διεκδικεί τον 5ο του τίτλο στο Σινσινάτι, ο Τζόκοβιτς θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά το Masters τουρνουά στο Οχάϊο, στο δεύτερο συνεχόμενο τελικό του μετά την περσινή ήττα απ'τον Άντι Μάρει.

Ο Σέρβος προέρχεται από την κατάκτηση του Toronto Masters την προηγούμενη εβδομάδα και θέλει να φτάσει τους 13 Masters τίτλους στην καριέρα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger