Εκ πρώτης όψεως φαίνονται αρκετά λαχταριστά. Όταν όμως μάθεις το πόσο κοστίζουν τα παρακάτω σπέσιαλ πιάτα το πιθανότερο είναι να σου κοπεί η όρεξη.
Πολύ γκουρμέ, λίγο περισσότερο χρυσό καρατίων, αρκετή δόση φαντασίας και οι μάγειρες από κάθε γωνιά του κόσμου είναι έτοιμοι να σερβίρουν στους απαιτητικούς τους πελάτες ό,τι καλύτερο διαθέτει το κατάστημα. Και ό, τι ακριβότερο έχουν δοκιμάσει ποτέ στη ζωή τους.
- Το cupcake του Χρυσού Φοίνικα
 
Με κόστος που αγγίζει τα 1000 δολάρια (για την ακρίβεια 764 ευρώ)  το Golden Phoenix Cupcake, το ακριβότερο cupcake του κόσμου, είναι τόσο πολύτιμο όσο ένα κόσμημα πολλών καρατίων. Κι αυτό γιατί είναι φτιαγμένο από ιταλική σοκολάτα, οργανικές φράουλες, τραγανά φύλλα χρυσού 24άρων καρατίων, ειδικά φτιαγμένα για να μην πειράξουν καθόλου το στομάχι σου, αλλά και άφθονη σκόνη χρυσού, αντί για την ταπεινή τρούφα που έχεις συνηθίσει. Αν το θελήσεις ποτέ πάντως θα πρέπει να κάνεις την παραγγελία σου δύο μέρες νωρίτερα στο Bloomsbury’s café, στο Ντουμπάι.

Το οποίο φτιάχνεται κάπως έτσι:



 
- Κοκτέιλ με κωδικό όνομα: 27.321
 
Η ονομασία του συγκεκριμένου δεν είναι τυχαία: Πολύ απλά, μαρτυρά την τιμούλα του, δηλαδή τα 27.321 ντιρχάμ (ή αλλιώς 5.689 ευρώ). Όπως πολύ σωστά υποψιάζεσαι το συγκεκριμένο ποτό δεν είναι σαν κανένα από αυτά που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου. Περιέχει εξαιρετικό single malt ουίσκι από το Moray της Σκωτίας, πικρά αποξηραμένα φρούτα, σπιτική ζάχαρη από φρούτα του δάσους, ενώ σερβίρεται σε ένα ποτήρι από χρυσό 18 καρατίων. Παρ' όλο που το ξενοδοχείο Burj Al Arab (στο Ντουμπάι κι αυτό) σέρβιρε 10 εκλεκτά κοκτέιλ μέσα σε έξι μήνες, πλέον σταμάτησε τη διάθεσή τους στους κροίσους ενδιαφερόμενους.
- Frrrozen Haute Chocolate
 
Πάρε τα 14.953 ευρώ που με κόπο και ιδρώτα μάζευες για καιρό, πετάξου και μέχρι το εστιατόριο Serendipity 3 στη Νέα Υόρκη και ζήτα το ακριβότερο γλυκό του μαγαζιού (και εμείς σου μαρτυράμε ότι είναι και του κόσμου0. Θα έρθεις αντιμέτωπος με το  Frrrozen Haute Chocolate, ένα γλυκό φτιαγμένο από 28 διαφορετικά είδη κακάο, εμποτισμένο με νιφάδες χρυσού και διακοσμημένο από 5 γραμμάρια χρυσού 24αρων καρατίων. Σερβίρεται σε χρυσό μπολ, με χρυσό κουτάλι, ενώ το συνοδεύει ένα μπισκότο και...ένα βραχιόλι από διαμάντια και, τι άλλο; Χρυσό 18 καρατίων.
- Το μπιφτέκι της υπερβολής
 
Ας περάσουμε σε κάτι πιο οικονομικό: Το  Le Burger Extravagant κοστολογείται στα 234 ευρώ, ενώ αποτελείται από αφράτα ψωμάκια, βοδινό κρέας από την Ιαπωνία, βουτυρωμένη λευκή τρούφα από 10 ειδών βότανα, τυρί τσένταρ, τηγανητό αυγό, κρέμα γάλακτος και χαβιάρι. Θα το φας στο ίδιο εστιατόριο που θα βρεις το Frrrozen Haute Chocolate (ναι, ξέρω, δε θα παραλείψεις!)
- Sushi Del Oriente
 
Ότι το σούσι είναι ακριβό το γνώριζες. Όμως ότι το τυλιγμένο με 24άρων καρατίων φύλλα χρυσού Sushi Del Oriente θα σου κοστίσει 1.625 ευρώ, μάλλον δε θα το φανταζόσουν. Εξάλλου, ο σεφ Jr Angelito Araneta  σε κάθε μπουκιά σούσι έχει φροντίσει να προσθέσει και μια τσαχπινιά διαμαντιών 0.20 καρατίων από την Αφρική.


Πηγή: bbc.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger