Πριν τρία  χρόνια ένας  πελαργός  έκανε  βόλτες  στην Νέα  Κερασούντα  Πρεβέζης, επειδή δεν μπορούσε να πετάξει και δυστυχώς ήταν στην περίοδο όπου έπρεπε να αποδημήσει για τα ζεστά κλίματα και έμεινε καθηλωμένος εκεί.

Πήγα προσωπικά στο Αστυνομικό τμήμα Φιλιππιάδας για να βρούμε μια λύση για το άτυχο πτηνό!
Πλήρης αδιαφορία και μετά από καυγά με τον αξιωματικό υπηρεσίας έφυγα και πήγα στην Πυροσβεστική.
Φυσικά και εκεί η άρνηση ήταν πλήρης και με πολύ κόπο κατάφερα και βρήκα το τηλέφωνο μιας κοπελιάς από την Πρέβεζα, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο πελαργός πήρε την ευκαιρία του να ζήσει!

Διαβάζοντας το άρθρο του Μ. Ζήκου (το οποίο σας το παραθέτω  παρακάτω), βλέπω ότι τρία χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται, γι’ αυτό και ο τίτλος του άρθρου μου Déjà vu!!

Η πλήρης αδιαφορία των υπευθύνων σε κάποια θέματα είναι εξοργιστική!
Πόσο απεργοσπάστης μπορείς να είσαι αν κάνεις ένα τηλέφωνο για να σώσεις ένα πτηνό το οποίο σου κάνει τη τιμή να ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρά για να τιμήσει με την παρουσία του την Πόλη σου?
 
Φυσικά αν έπρεπε να εξυπηρετηθεί κάποιος  “στενός φίλος “ η αντίδραση της Δημοτικής αρχής θα ήταν ακαριαία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό για την αναστολή της απεργίας, αλλά δυστυχώς ο πελαργός δεν μπορεί να σου ανταποδώσει τη χάρη.
Φυσικά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτά τα πουλιά μόνο και μόνο με την παρουσία τους αποφέρουν έσοδα στο Δήμο, περισσότερά από όσα μπορούν να φανταστούν!!!

Σας παραθέτω το άρθρο του Μ. Ζήκου από το  http://filoiko.blogspot.gr για να καταλάβετε κι εσείς ότι με τέτοιες συμπεριφορές ο τόπος δεν έχει καμία ελπίδα!!!!!


περαστικά...

Μεσημέρι Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 μια κοπέλλα βρίσκει τραυματισμένο ένα πελαργό και τον μεταφέρει στην αγκαλιά της στο Δημαρχείο.Το Δημαρχείο δεν λειτουργεί λόγω απεργίας.Τον αφήνει στο γρασίδι μπροστά από την κεντρική είσοδο και φεύγει.Δεν μπορεί να σηκωθεί ,μάλλον είναι χτυπημένος στα πόδια-πολύ πιθανόν από καλώδια της ΔΕΗ.Στην πλατεία απευθυνθήκαμε σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους Φιλιππιαδιώτες που βρήκαμε για να κάνουν κάτι
αλλά...που να βρεις άκρη.

Τηλεφωνήσαμε σε εθελόντρια στην Πρέβεζα που συνεργάζεται με το Κέντρο περίθαλψης πτηνών Αιγινας.<<Βάλτε τον σε ένα κουτί ευρύχωρο και στείλτε τον με το ΚΤΕΛ στην Πρέβεζα>> μας είπε. Βρήκαμε κουτί και τον τοποθετήσαμε προσεχτικά μέσα αφου φροντίσαμε να αερίζεται κανοντας τρύπες παντού.
Το μεταφέραμε σιγά σιγά πάνω στα ΚΤΕΛ στο γήπεδο.Υπευθυνος εκεί ο Αλέκος ο Παλιάροςπου μας είπε ότι δεν χρεώνει το ΚΤΕΛ ναύλο για μεταφορές τραυματισμένων πελργών.
Στις 2 και μισή ηρθε της Θεσσαλονίκης για Πρέβεζα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger