Προς τα τέλη του 16ου αιώνα έγινε της μόδας για τους νέους αριστοκράτες να επισκέπτονται το Παρίσι, τη Βενετία, τη Φλωρεντία, και κυρίως τη Ρώμη, ως το αποκορύφωμα της κλασικής τους παιδείας.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του λεγόμενου «Grand Tour», μια πρακτική η οποία έφερε σε επαφή Άγγλους, Γερμανούς, Σκανδιναβούς κ.ά. με τις τέχνες και τον πολιτισμό της Γαλλίας και της Ιταλίας για τα επόμενα 300 χρόνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα metmuseum.org.

Τα ταξίδια ωστόσο ήταν επίπονα και ιδιαιτέρως δαπανηρά και απευθύνονταν μόνο στις προνομιούχες τάξεις. Στο πλαίσιο αυτών, οι νεαροί -και όχι μόνο- αριστοκράτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπία μοναδικής ομορφιάς, αναζητώντας το «μεγαλειώδες», μια εικόνα που θα τους ενέπνεε, ενώ ταυτόχρονα τους προκαλούσε… ρίγη συγκίνησης (ή μήπως να λέγαμε καλύτερα τρόμου;).

Μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά, φαίνεται ότι η αναζήτηση του «μεγαλειώδους» που συγκινεί τα βάθη της ψυχής του ανθρώπου δεν έχει σταματήσει.

Αντίθετα, έχει πάει πολλά βήματα παραπέρα… πολλές φορές χιλιάδες μέτρα… προς τα πάνω!

Οι λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης μπορούν πλέον να θαυμάζουν θέες που κόβουν την ανάσα από υψηλής τεχνολογίας πλατφόρμες, «σκαρφαλωμένες» στις άκρες γκρεμών, πολλές χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, να χαζεύουν το αστικό τοπίο σε προεξοχές ουρανοξυστών και πύργων τηλεπικοινωνιών.

Τον περασμένο μήνα εγκαινιάστηκε ίσως η πιο τρομακτική πλατφόρμα με θέα στον κόσμο.

Ακούει στο όνομα «Βήμα στο Κενό» (Step into the Void) και βρίσκεται σε υψόμετρο 3.856 μέτρων στο όρος Aiguille du Midi στις γαλλικές Άλπεις, κοντά στο Chamonix.



Το «Βήμα στο Κενό» βρίσκεται στην κορυφή του όρους Aiguille du Midi. Μόνο οι ιδιαίτερα τολμηροί μπορούν να πάρουν την απόφαση να… κάνουν μερικά βήματα επάνω στο γυάλινο κύβο που εκτείνεται πέρα από την άκρη του βράχου, για να απολαύσουν… τη θέα στο κενό, ακριβώς κάτω από τα πόδια τους!

Το μάτι σας μπορεί να φτάσει 1.036 μέτρα πιο κάτω στους παγετώνες που καλύπτουν το βουνό, κάνοντας την καρδιά σας να… «σταματάει» επί τόπου!

Η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί από πέντε στρώσεις ειδικά επεξεργασμένου γυαλιού πάχους 1,3 εκατοστών και μπορεί να αντέξει ανέμους που «τρέχουν» με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι επισκέπτες φορούν ειδικές παντόφλες, προκειμένου το πάτωμα να διατηρείται καθαρό και να αποφευχθούν τα γδαρσίματα… έτσι ώστε τίποτε να μην μπαίνει ανάμεσα στα μάτια σας και το… κενό!

Δείτε παρακάτω επτά από τις πιο τρομακτικές πλατφόρμες με την καλύτερη θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το National Geographic: 1. Grand Canyon Skywalk, ΗΠΑ



Μια βόλτα επάνω σε ένα γυάλινο πάτωμα στην άκρη του Grand Canyon δεν είναι ό,τι καλύτερο για όσους έχουν ένα «θεματάκι» με τα ύψη, καθώς το αίσθημα ασφάλειάς τους θα μπορέσουν να το βρουν… γύρω στα 244 μέτρα πιο κάτω!

Το σαν πετάλι σχήμα του γυάλινου διαδρόμου επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν μια διαδρομή 21 μέτρων πέρα από το χείλος του φαραγγιού.

2. The Ledge, Skydeck Chicago, Σικάγο




Από τον 103ο όροφο του Wills Tower (γνωστός παλαιότερα ως «Sears Tower») σε ύψος 412 μέτρων μπορεί κανείς να θαυμάσει τη συγκλονιστική θέα στο κέντρο της πόλης του Σικάγο, με τη λίμνη Μίσιγκαν καθώς και τα προάστιά της σε απόσταση μέχρι και 80 χιλιομέτρων.

Αν το επιτρέπει ο καιρός το μάτι των επισκεπτών μπορεί να φτάσει μέχρι και σε τέσσερις διπλανές αμερικανικές πολιτείες: Ιλινόις, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Ιντιάνα.

Όσοι αντέχουν την πρόκληση μπορούν ακόμη να νοικιάσουν τραπέζια στα ειδικά γυάλινα μπαλκόνια για να πάρουν το πρωινό ή το δείπνο τους, ή ακόμη να προσφέρουν έξτρα δόση συγκίνησης στο… γάμο τους!

3. Titlis Cliff Walk, Ελβετία



Θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο τρομακτική, κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης.

Το στενό πέρασμα των ελβετικών Άλπεων πάχους μόλις 91 εκατοστών, εκτείνεται πάνω από μια… άβυσσο παγετώνων σε ύψος μεγαλύτερο των 450 μέτρων!

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί από μια ελβετική εταιρεία τελεφερίκ για τον εορτασμό της 100ης επετείου του τελεφερίκ Engelberg-Gerschnialp που είχε εγκαινιαστεί το 1913.

4. Suspended Platform, Iguazu Falls, Αργεντινή και Βραζιλία



Οι καταρράκτες του Iguazu αποτελούνται από μια σειρά 270 ορμητικών ρευμάτων κατά μήκος του ποταμού Iguazu στα σύνορα Βραζιλίας και Αργεντινής. Ένας μικρός διάδρομος επάνω από τα «κοχλάζοντα» νερά σε ύψος 250 μέτρων, δίνει μια κοντινή «γεύση» από την ένταση και τη δύναμη που πέφτει το νερό.

5. Skywalk in Auckland, Νέα Ζηλανδία



Στην κορυφή του πύργου τηλεπικοινωνιών Sky Tower στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, σε ύψος 193 μέτρων, βρίσκεται μια πλατφόρμα παρατήρησης, η οποία παρότι έχει πλάτος 1,2 μέτρα… δημιουργεί ακόμη και στους πιο τολμηρούς την εντύπωση ότι μπορεί να… πέσουν!

Άλλωστε ένα βήμα παραπέρα βρίσκεται το απόλυτο κενό!

6. Aurland Lookout, Νορβηγία



Για να προκαλεί ρίγη συγκίνησης μια πλατφόρμα παρατήρησης δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι κατασκευασμένη από γυαλί, να έχει κοφτερές γωνίες και να κρέμεται στο κενό! Οι νορβηγοί αρχιτέκτονες Tommie Wilhelmsen και Todd Saunders σχεδίασαν μια κομψή, καμπυλωτή γέφυρα από σκανδιναβική ξυλεία, η οποία όμως χάρη στην απίστευτη θέα της μπορεί να σας «κόψει» την ανάσα!

Έχει θέα στο μαγευτικό φιόρδ Aurland Fjord από ύψος 610 μέτρων.

7. Dachstein Skywalk, Αυστρία



Γνωστή και ως «Η Σκάλα στο Πουθενά» η πλατφόρμα Dachstein Skywalk έχει κατασκευαστεί σε υψόμετρο 2.743 μέτρων στις αυστριακές Άλπεις. Οι επισκέπτες φτάνουν εκεί με τελεφερίκ, περνούν από μια κρεμαστή γέφυρα πάνω από γκρεμό βάθους 396 μέτρων και λίγο πιο μετά μπορούν να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο, που φτάνει μέχρι τη Σλοβενία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger