Κάλεσμα στους μουσικούς καλλιτέχνες απηύθυνε ο γνωστός Jean Michel Jarre, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, ενθαρρύνοντάς τους να συνεργαστούν με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες με σκοπό την εξεύρεση νέων τρόπων για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. «Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που δημιουργούμε το μέλλον – όχι οι κατασκευαστές υπολογιστών και καλωδίων», ανέφερε συγκεκριμένα ο Jarre.

O Jarre υποστηρίζει ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να σταματήσουν να κλαίγονται και να συνεργαστούν με τις ισχυρές τεχνολογικές εταιρείες. Ανέφερε ειρωνικά, μάλιστα, ότι το επάγγελμα του μέλλοντος είναι ο ταχυδρόμος, διότι «αυτές τις μέρες είναι προτιμότερο να μεταφέρεις περιεχόμενο από το να δημιουργείς». Αναγνωρίζει, από την άλλη, ότι η μουσική, φωτογραφία, ταινίες κτλπ θα είναι δωρεάν στο Internet. «Πρέπει να το αποδεχτούμε», ανέφερε συγκεκριμένα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι δημιουργοί δεν πρέπει να πληρωθούν. Η λογική του είναι η εξής: Όταν ακούς ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο δεν πληρώνεις τίποτα αφού ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ήδη πληρώσει τα δικαιώματα από πριν. Επιχειρηματολογεί ότι ένα παρόμοιο σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί και στο Internet.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στο smartphone, το έξυπνο κομμάτι είναι εμείς οι δημιουργοί», δήλωσε. «Εάν ξεφορτωθείς τη μουσική, τις εικόνες, τα βίντεο, τις λέξεις και τη λογοτεχνία από το τηλέφωνο έχεις απλά μια συσκευή που αξίζει $50. Ας αποδεχτούμε ότι υπάρχει και μια καινοτομία από πίσω, οπότε ας προσθέσουμε άλλα $100 – τα υπόλοιπα $300-$400 της τιμής πρέπει να πάνε στους δημιουργούς».

Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Jarre δεν γνωρίζει αρκετά για το πως κατασκευάζεται μια ηλεκτρονική συσκευή και τα κόστη που κρύβονται πίσω από αυτή τη διαδικασία. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις ομολογουμένως ρηξικέλευθες απόψεις του Jarre;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger