Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 61-65 (videos)

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε στο κρίσιμο σημείο τον Παναθηναϊκό και με κορυφαίο τον Νεστέροβιτς έφυγε νικητής από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ (65-61). Υπό βροχή φωτοβολίδων αποχώρησαν οι "ερυθρόλευκοι".

 Ιβκοβιτς: "Ημασταν συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι". Ομπράντοβιτς: "Θα μάθουμε πολλά από αυτή την ήττα".


Έτσι κρίθηκε


Φάνηκε εξ αρχής πως η αναμέτρηση θα κριθεί σε μικρές λεπτομέρειες. Δεν ήταν τυχαίο ότι, σε όλο το παιχνίδι, οι διαφορές υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας ήταν μικρές. Κοινός παρανομαστής αμφότερων ήταν η προσπάθεια των δύο προπονητών να επέμβουν πολύ στη διάρκεια του ματς, αναζητώντας λαγούς στο καπέλο, αλλά και η αστοχία των δύο μονομάχων.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τα σουτ του Μπατίστ από μέση απόσταση στην εκπνοή των επιθέσεων του, αλλά με απαρχή το τρίποντο του Σπανούλη και βάση τους σερί πόντους του ακαταμάχητου Μπουρούση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-7.
Το «κυνηγητό» συνεχίστηκε. Αν και οι πράσινοι πέταξαν πολλά εύκολα καλάθια, πήραν σκορ από τον Σάτο (εκμεταλλεύτηκε την έκρηξή του στο πρώτο βήμα) κι έφτασαν στο 14-11 και στο 18-15, προτού το 0-6 των «ερυθρόλευκων» φέρει το 18-21 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Πέρα από ένα τρίποντο, ο Καλάθης δεν προσέφερε όσο θα ήθελε ο Ομπράντοβιτς και οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 27-29, μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Νίκολας και τέσσερις σερί πόντους.
Οι διαιτητές ήταν το ίδιο αυστηροί με τον Ίβκοβιτς (τεχνική ποινή) κι ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και ξέφυγε με 34-29, αλλά τα άστοχα σουτ του στοίχισαν το προβάδισμα, μια και ακριβώς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Χαλπερίν πέτυχε το 34-36. Μάλιστα παρά τη διακοπή ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του και με τον Τεόντοσιτς να ευστοχεί από τα 6μ75 κατάφερε να δημιουργήσει απόσταση πέντε πόντων (36-41). Ο Νίκολας είδε τα σκούρα και ανέλαβε δράση. Το προσωπικό του κρεσέντο έφερε 11 πόντους και κράτησε όρθιο το «τριφύλλι» (41-41, 49-48), την ίδια ώρα που οι εφεδρείες του Ίβκοβιτς, Έρτσεγκ και Χαλπερίν, έκαναν καλή δουλειά. Ο Ισραηλινός δε «χτύπησε» εκ νέου για το 49-51 στο 30’.
Με τις ισορροπίες να είναι λεπτές, οι δύο προπονητές έψαχναν για ήρωες. Ο Βουγιούκας προσπάθησε υπογράφοντας το 54-53, αλλά ο Ομπράντοβιτς προτίμησε την εμπειρία του Μπατίστ. Ο Ίβκοβιτς πάλι επιστράτευσε τον Βασιλόπουλο για να εξουδετερώσει τον Διαμαντίδη. Αντί όμως να δούμε μπάσκετ, είδαμε τις δυο ομάδες να αποχωρούν από το παρκέ. Στα 4:20 πριν από το φινάλε κροτίδα φάνηκε να βρίσκει τον Παπαλουκά στο χέρι και οι διαιτητές δεν είχαν άλλα περιθώρια. Μετά από τις προειδοποιήσεις και το δια μικροφώνου ξέσπασμα του Μάνου Παπαδόπουλου, το παιχνίδι μπήκε στην τελική ευθεία.

Με το γκολ φάουλ του Νεστέροβιτς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 58-58, ενώ ακολούθησε το λέι απ του Παπαλουκά για το 58-60 2:30’’ πριν από το φινάλε. Ο Σλοβένος χτύπησε ξανά με ωραία κίνηση, την ίδια ώρα που ο Διαμαντίδης έχασε δύο κρίσιμες προσπάθειες και έφερ"ε σε μειονεκτική θέση τον Παναθηναϊκό. Όταν δε ο Παπαλουκάς "τρύπησε" με μπάσιμο την πράσινη άμυνα και σκόραρε το 58-64 στο 1:18, όλα τέλειωσαν. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς και με δεδομένο ότι έχει το ματς του δεύτερου γύρου στο ΣΕΦ είναι πλέον το αφεντικό στη μάχη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.  

Το αστέρι
Ο Ράσο Νεστέροβιτς ήταν ο φανερός ήρωας και ο Θοδωρής Παπαλουκάς ο αφανής. Ο Σλοβένος σέντερ εκτός από πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο πιο σταθερός σε προσφορά παίκτης του καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πέτυχε καθοριστικά καλάθια στο τελευταίο τρίλεπτο. Τέτοια ματς τα κρίνουν οι προσωπικότητες και οι δυο τους κουβαλούν πολλά κιλά εμπειρίας στις πλάτες τους.  

Απογοήτευση
Ο Ομπράντοβιτς έχει ποντάρει πολλά στο Δημήτρη Διαμαντίδη για τον εφετινό Παναθηναϊκό. Αλλά αυτήν την Τετάρτη δεν πήρε ούτε το ελάχιστο. Ούτε ένα σουτ (0/9 προσπάθειες) δεν πέτυχε ο αρχηγός των πρασίνων και περιορίστηκε σε δευτερεύοντες ρόλους. Ίσως αποσυντόνισε και τον ίδιο η φιλολογική κόντρα με τον Βασίλη Σπανούλη. Ηταν βέβαια και σαφώς επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες.  

Σχόλιo
Το πρώτο από τα πολλά παιχνίδια μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ευτυχώς ολοκληρώθηκε. Κάποιοι προσπάθησαν για το αντίθετο, αλλά δεν τους… πέρασε. Μέσα σε ένα αντισπανουλικό κλίμα, ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από το ΟΑΚΑ, όπως τότε επί Γκέρσον. Χωρίς όμως να παίξει μπάσκετ αξιώσεων. Ήταν λιγότερο κακός από τον άστοχο και μπερδεμένο Παναθηναϊκό.

Ο Ίβκοβιτς είχε διαβάσει πολύ το αντίπαλο παιχνίδι και πέτυχε στο αμυντικό του πλάνο, ενώ επιθετικά εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα του Νεστέροβιτς - για τα μεγάλα ματς άλλωστε ήρθε ο Σλοβένος. Αν δεν είχε έρθει η διακοπή, η τύχη του Παναθηναϊκού μπορεί να ήταν διαφορετική. Όμως οι ίδιοι του οι οπαδοί (ο ένας ο μα…κας που είπε εύστοχα ο Μάνος Παπαδόπουλος) έκαναν τη ζημιά. Επειδή πάντως οι μάχες αναμένονται σκληρές, κρατάμε μικρό καλάθι για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Απλώς, ο Ολυμπιακός απέκτησε βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger